Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νεογέννητο δεν τρώει...Τι να κάνω?

Mariae

Recommended Posts

Εχω ένα μεγάλο πρόβλημα! Εχω μπλοκάρει εντελώς…Το αγοράκι μου είναι μόλις 3 εβδομάδων. Γεννήθηκε 2680 κιλά, και από το μαιευτήριο βγήκε 2510. Μας ειπαν να τον ταίζουμε κάθε 2 ώρες, και ότι πρεπει να παίρνει το βάρος του επί 150 ml ημερησίως σε ποσότητα γάλακτος, και ότι πρεπει να παίρνει 200 γραμμάρια βάρος εβδομαδιαίως. Και την πρώτη βδομάδα έτσι και έγινε. Πήρε 200 γραμμάρια, ανέκτησε το βάρος που έχασε στο μαιευτήριο, και ήμασταν πανευτυχείς! Τμήμα του γάλακτος προερχόταν από εμένα (μητρικό), και τμήμα του γάλακτος είναι συμπλήρωμα εμπορίου, μια που δεν βγάζω από το στήθος μου πάνω από 100 – 150 ml ημερησίως. Από τη δεύτερη βδομάδα, άρχισαν οι κολικοί. Στην αρχή, μας έλεγαν όλοι ότι είναι πολύ νωρίς για κολικούς, και έτσι νομίζαμε πως ήταν αδιάθετος, πως είχε κρυώσει. Δεν είχε όμως πυρετό, ούτε άλλα συμπτώματα. Είχε όμως τρομερούς πόνους, και σταμάτησε να τρώει τις ποσότητες που έτρωγε πριν, και όταν τον πιέζαμε να φάει βαρυστομάχιαζε χειρότερα και ήταν φαύλος κύκλος! Τη δεύτερη βδομάδα λοιπόν πήρε μόνο 30 γραμμάρια. Κανονικά δεν θα ανησυχούσαμε, αλλά τον είδε παιδίατρος (και επικοινωνήσαμε και με άλλους παιδιάτρους, για να πάρουμε δεύτερη και τρίτη γνώμη!) είπε ότι αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, ότι δεν θα αναπτυχθεί σωστά, κλπ. Τρίτη βδομάδα διανύουμε, και δεν έχει πάρει γραμμάριο. Δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε την ημερήσια ποσότητα των 405 ml που πρέπει να τρώει σύμφωνα με το βάρος του, αφού δεν θέλει να τρώει μεγάλες ποσότητες, χορταίνει στα 35 ml συνήθως, και ζορίζεται να κατεβάσει το γάλα από το μπιμπερό. Στο μεταξύ, συχνά δίνει την εντύπωση ότι ρουφάει και ρουφάει επί ώρα, και η στάθμη παραμένει στο ίδιο σημείο! Σκεφτήκαμε μήπως οι θηλές εχουν μικρές τρυπες, και τις ανοίξαμε μεγαλύτερες με μια πυρακτωμένη βελόνα, όπως διαβάσαμε σε καποιο βιβλίο. Από κει και μετά, όταν δεν θελει να φάει, απλά αφήνει το γάλα να λιμνάζει στο στόμα του και μετά το φτύνει όλο, και μια-δυο φορές κόντεψε κιόλας να πνιγεί!

Είμαστε απελπισμένοι. Εχουμε ακούσει τα πάντα.

α) Ότι το παιδί μπορεί να έχει ουρολοίμωξη (ναι, αλλά γιατί δεν μοιαζει καθόλου αδιάθετος και δεν γκρινιάζει όταν είναι χαρούμενος και χορτάτος και δεν εχει κολικούς?)

β) Οτι μπορεί να εχει οισοφαγίτιδα (ναι, αλλά τότε γιατί δεν κάνει εμετούς?),

γ) Οτι μπορεί να μην του αρεσει το συγκεκριμένο γάλα (το οποίο είναι ήδη το δεύτερο που δοκιμάζουμε, μια που το πρωτο που είχε συστήσει ένας παιδίατρος εκανε τρομερούς κολικούς) και να το αλλάξουμε, αλλά ότι η αλλαγή και παλι θα του προκαλέσει διαταραχές για 2 μέρες οπότε δεν θελουμε να το ρισκάρουμε

δ) ‘Οτι το μητρικό μου γαλα δεν εχει θερμίδες και έτσι το παιδί δεν παιρνει βάρος και πρεπει να του κόψω εντελώς το μητρικό γάλα και να του δίνω μόνο ξένο (από τώρα?!)

Όλα αυτά είναι γνώμες παιδιάτρων, και όχι απόψεις φίλων ή συγγενών.

Εγώ νομίζω ότι το παιδί είναι υγιέστατο, απλά δυσκολεύεται με τις θηλές των μπιμπερό, άλλες ίσως να μην τραβάνε καλά, άλλες ίσως εχουν υπερβολικά μεγάλες τρύπες όταν επιχειρήσαμε να τις ανοίξουμε μόνοι μας. Μοιαζει το παιδί να πεινάει αλλά να ζορίζεται να θηλάσει από το μπιμπερό, γιατί σύντομα κουράζεται και το γάλα μένει στην ίδια στάθμη και τα παρατάει. Επίσης, από το στήθος μου τραβάει πολύ λίγο και σύντομα αποκοιμιέται, και αφού ταλαιπωρούμαι επί ώρα και τελικά τον βάζω για υπνο, ξυπνάει αμέσως και κλαίει επειδή ξαναπεινάει!

Περνάω ολη μου την ημέρα ταίζοντάς τον ή ρεύοντάς τον, και πάλι το παιδάκι πεινάει ή υποφέρει από κολικούς, και δεν παιρνει και βάρος.

Εχετε περάσει κάτι παρόμοιο? Πού μπορεί να οφείλεται? Βοήθεια!

Ευχαριστώ πολύ

Διαφημίσεις

Να πω μια απλα χαχη ιδεα? Παρε ενα μαλακπ μαρσιππο, βαλε το μωρο μεσα, ασε το στηθος σου εξω και διπλα στο στομα του και αστον να κοιματε και να ζηταει στηθος οσο και οποτε θελει αυτος. Θα σε ελευθερωσει, θα κινησε και του δινεις το δικαιωμα να θηλαζει 5 λεπτα, να κοιματε να ξυπναει και να ξαναθηλαζει αλλα 5.....δεν ειμαι ειδικη στον θηλασμο γιατι θηλασα μονο 4 μηνες αλλα 150 μλ γαλα αν 2ωρο ειναι παραπανω απο οσο χρειαζεται το μωρακι σου τωρα. Και εγω τοσο εβγαζα και ετρωγε καλα το παιδι. Μηπως το ενοχλει στο στομαχι του εμποριου και γιαυτο υποφερει? Το ξερω οτι εισαι νεομανουλα και αγχωμενη αλλα η εμπειρια μου εδειξε οτι δεν υπαρχει καλυτερο απο το δικο σου γαλα και στο στομαχι και στα εντερα του μωρο. Θα σε συμβουλευα να πας στο thread του θηλασμου και να μιλησεις με τις κοπελες εκει. Ξερουν πολυ καλα τι θα σου πουν. Καλη συνεχεια κουκλα. Και υπομονη.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Καλημερα να σου ζησει το μωρουλι σου....Ποσο γαλα πινει το μωρο συνολικα?? Το 150 μλ ανα κιλο βαρους ειναι πολυ θεωρητικο....οι δικοι μου ποτε δεν τα ηπιαν....Εγω ξερω ότι πρεπει να πινουν απο 120 εως 150 μλ. Πινει 120 /κιλο????

Τωρα το οτι σε μια εβδομαδα δεν πηρε καθολου, ναι....ισως να σημαινει κατι περαιτερω...όχι απαραιτητα πολυ ανησυχητικο. Ισως να εκανες μια γενικη πουρων να απεκλειες την ουρολοιμωξη.

Τις θηλες μην τις ξανατρυπησεις...και εγω το εκανα στο πρωτο μου παιδι αλλα ηταν λαθος μου....Οι τρυπουλες στις θηλες του μπιμπερο δεν ειναι μονο στο σωστο μεγεθος αλλα τις εχουν κανει και με ειδικη κλιση.

Απο την τελευταια σου παραγραφο εγω καταλαβα οτι το παιδι δεν χορταινει για αυτο κλαιει...παρε μπιμπερο και απο τις δυο μαρκες (Chicco και NUK) και δοκιμασε και με τα δυο...και δες ποιο απο τα δυο προτιμαει.

Τι γαλα του δινεις τωρα??? Του μεγαλου του εδινα αλμιρον και ηταν μια χαρα. Ο μικρος ομως επειδη ειχε πονακια του πηρα το απταμιλ εξτρα κερ, γιατι ηταν και ελαφρυ και ευγευστο.

Για το θηλασμο εγω δεν ξερω να σου απαντησω.

Καλη επιτυχια, να τον χαιρεσαι και παλι :-P:-P

Συμφωνω. Να βαζεις το μωρο συνεχεια στο στηθος. Το γαλα σου θα αυξηθει οσο το μωρο τραβαει απο το στηθος και θα μειωθουν οι κολικοι. Οταν πειναει βαλτο στο στηθος, αστο να φαει οσο θελει και αν κοιμηθει αστο να πιπιλαει στο στηθος. Δεν τρωνε ολα τα μωρακια το ιδιο.Μηπως πιπιλαει την θηλη του μπουκαλιου και για αυτο δεν κατεβαινει η σταθμη; Πιστευω οτι πρεπει να προσπαθησεις με θηλασμο. Δεν υπαρχει "φτωχο" γαλα και φυσικα καλυτερο γαλα απο το μητρικο δεν υπαρχει.Σου ευχομαι να πανε ολα καλα.

2T40p3.pngcIPLp3.png

Καλη σου μέρα. Βασικό που πρέπει να ξέρεις είναι το εξής...το μητρικό γάλα και ο θηλασμός δεν είναι μονο για να καλύψει την πείνα του αλλά και την κάθε ανασφάλεια που νιώθει το μωρό ή ανάγκη για τρυφερότητα. Πόσες φορές ενώ είχε μολις φάει ο μπέμπης μου , ξεκινουσα το κλάμα και δεν παρηγοριόταν με τίποτα και έδινα πάλι στηθος και τελικά κοιμόταν εκεί...δε θα ξεχάσω μια μέρα οπου αφου έφαγε και ασχοληθηκαμε με κάτι άλλο κανα μισαωρο άρχισε το κλάμα....δε σταματουσε με τίποτα..του δίνω στηθος και αφου ηπιε και με κοιτουσε μέσα στα μάτια, σταμάτησε, γραπωσε το στήθος ακουμπησε και το κεφάλι του εκεί και με κοιτουσε γαλήνιος ώσπου κοιμηθηκε...!

Κάτι άλλο..η ποσότητα του γάλακτος μαζί με το ξένο που δίνεις κάθε 2ωρο μου φαίνεται πολύ...είναι μικρουλςη ακόμη...τι περιμένεις...και το πιο πιθανο είναι το ξένο γάλα να του προκαλεί εντερικές διαταραχες...δίνε μονο δικό σου γαλατάκι και τίποτε άλλο όσο και όποτε θέλει το μωρό...θα στρώσει με τον καιρό...μη φοβάσαι να μενεις πολλές ωρες με το μωρό στο στήθος..είναι μονο η αρχη...!¨Ολα θέλουν το χρόνο τους...με τον καιρό και μηνα προς μηνα θα μειώνεται αυτο.

Διαφημίσεις

Nα σου ζησει το μωρακι σου !!!!!!

Και εγω πιστευω πως το μωρακι σου ισως εχει μπερδευτει κιολας γιατι απο οτι καταλαβα του εχεις δωσει μεσα σε 3 εβδομαδες ηδη δυο διαφορετικα γαλατα και το εχεις θηλασει κιολας !!!!!!

Δεν του εδωσες καθολου χρονο να προσαρμοστει......το μπερδευεις......ειναι βρεφος θελει να θηλασει η φυση του ειναι να θηλασει και αφου εχεις ακομα γαλα λεω να το βαλεις στο στηθος και να το αφησεις να θηλασει .....αυτο θα σου δειξει το προγραμμα του και οχι εσυ.....μπορει να θελει να τρωει καθε μια ωρα δεν ειναι λαθος,δεν υπαρχει λαθος στο θηλασμο,με το που θα ακους γκρινια βαζετο στο στηθος αυτο αν θελει θα τρωει ....θα δεις οτι σε 2-3 μερες θα βρει το ρυθμο του και θα αρχισει να παιρνει και βαρος.!!!!

Καλη επιτυχια !!!!

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Η μικρούλα μου γεννήθηκε περίπου στα ίδια κιλά με το δικό σου μωράκι, δηλαδή 2630 και όταν φύγαμε από την κλινική ήταν 2550. Μας ταλαιπώρησε κι εμάς στη αρχή με το φαγητό της. Στην αρχή την τάιζα με το μπιμπερό το chicco και έτρωγε γύρω στα 40ml. Την πρώτη φορά που έφαγε 60ml κάναμε πάρτυ με τον άντρα μου. Έτσι κι εμάς, δεν έπαιρνε πολύ βάρος, και η παιδίατρος με είχε θορυβήσει κι εμένα. Μετά από 3 περίπου εβδομάδες όταν την είδα λίγο πιο "δυναμική", άρχισα να βάζω το γάλα στα μπιμπερό nuk. ΠΟΛΥ καλύτερα. Έπιανε τη θηλή τέλεια και έτρωγε πολύ περισσότερο.

Συμφωνώ με την κοπέλα που σου είπε να μην κάνεις τόσο συχνές αλλαγές γιατί μπερδεύεται. Δώσε χρόνο να συνηθίσει το γάλα ή επέλεξε ανάμεσα στα δύο (μητρικό ή ξένο). Φυσικά θα είναι καλύτερο το μητρικό!! Θήλασε το μωράκι σου γιατί όσο περισσότερο θηλάζεις τόσο περισσότερο γάλα θα έχεις. Ο παιδίατρος που σου είπε πως το γάλα σου δεν είναι θρεπτικό είναι μ@λ@κ@ς!!!!!!!!!!!!!

Όσο για το ξένο, εγώ της δίνω Frisolac από την αρχή, γιατί αυτό της έδιναν από την κλινική και είδα πως το έπινε μια χαρά. Κάναμε βέβαια ένα 15μερο με Nan sensitive γιατί είχε αέρια, αλλά επειδή προκοπή δεν είδαμε και μάλιστα έπινε λιγότερο, το ξαναγύρισα στο Frisolac.

Α και κάτι άλλο! Μην το πιέζεις το παιδί, άφησέ το να φάει όσο θέλει, και να δεις που θα μπει σιγά σιγά σε πολύ καλό ρυθμό από μόνο του!:)

Μήπως το παιδί έχει κρυφή ΓΟΠ και γι αυτο δεν τρώεει?Αν ρεύεται συχνα, στα καλά καθούμενα σου δίνει την αίσθηση οτι πνίγεται(Ανεβοκατεβαίνουν γουλιές χωρίς να οπ ΔΕΝ ΤΡΏΕτισ βγάζει_}ή βήχει αδικαιολόγητα θα πρέπει να δεις μήπως εξαιτίας τησ ΓΟΠ δεν τρωει.....

Εχουμε ακούσει τα πάντα.

σημασία δεν έχει τι ακούτε αλλά τι κάνετε

α) Ότι το παιδί μπορεί να έχει ουρολοίμωξη (ναι, αλλά γιατί δεν μοιαζει καθόλου αδιάθετος και δεν γκρινιάζει όταν είναι χαρούμενος και χορτάτος και δεν εχει κολικούς?)
Είστε σίγουρη ότι η ουρολοίμωξη στα μωρά προκαλεί ΠΑΝΤΑ αδιαθεσία και γκρίνια;

Η ουρολοίμωμη μπορεί να υπάρχει χωρίς γρίνια και χωρίς αδιαθεσία.

Το μωρό ΠΡΕΠΕΙ να ελεγθχεί από νοσοκομειακό γιατρό και πρέπει να γίνουν εξετάσεις. Με υποθέσεις δεν γίνεται διάγνωση για ουρολοίμωξη.

Είστε σίγουροι ότι η οισοφαγίτιδα συνοδεύεται ΠΑΝΤΑ από εμέτους, όμως δεν ισχύει. Η ΓΟΠ μπορεί να είναι σιωπηλή και να πάθει το μωρό οισοφαγίτιδα χωρίς εμέτους.

γ) Οτι μπορεί να μην του αρεσει το συγκεκριμένο γάλα (το οποίο είναι ήδη το δεύτερο που δοκιμάζουμε, μια που το πρωτο που είχε συστήσει ένας παιδίατρος εκανε τρομερούς κολικούς) και να το αλλάξουμε, αλλά ότι η αλλαγή και παλι θα του προκαλέσει διαταραχές για 2 μέρες οπότε δεν θελουμε να το ρισκάρουμε
Μπορείς να αυξήσεις το μητρικό. Αν αντλείς με νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης και κάνεις 8-10 αντλήσεις κάθε μέρα, η ποσότητα θα αυξηθεί χωρίς να ρισκάρετε τα ξένα γάλατα.

δ) ʽΟτι το μητρικό μου γαλα δεν εχει θερμίδες και έτσι το παιδί δεν παιρνει βάρος και πρεπει να του κόψω εντελώς το μητρικό γάλα και να του δίνω μόνο ξένο (από τώρα?!)
... Δεν υπάρχει μητρικό γάλα χωρίς θερμίδες.

Υπάρχουν όμως κομπογιαννίτες...

Καλό θα ήταν να πάτε στο νοσοκομείο να αξιολογηθεί η κατάσταση του μωρού από κάποιον σοβαρό γιατρό.

Εγώ νομίζω ότι το παιδί είναι υγιέστατο, απλά δυσκολεύεται με τις θηλές των μπιμπερό, άλλες ίσως να μην τραβάνε καλά, άλλες ίσως εχουν υπερβολικά μεγάλες τρύπες όταν επιχειρήσαμε να τις ανοίξουμε μόνοι μας. Μοιαζει το παιδί να πεινάει αλλά να ζορίζεται να θηλάσει από το μπιμπερό, γιατί σύντομα κουράζεται και το γάλα μένει στην ίδια στάθμη και τα παρατάει. Επίσης, από το στήθος μου τραβάει πολύ λίγο και σύντομα αποκοιμιέται, και αφού ταλαιπωρούμαι επί ώρα και τελικά τον βάζω για υπνο, ξυπνάει αμέσως και κλαίει επειδή ξαναπεινάει!
Αυτό είναι φυσιολογική συμπεριφορά για νεογένητο. Δεν είναι πρόβλημα. Ξυπνάει και το ξαναθηλάζεις.

Πού μπορεί να οφείλεται?
Η κατάσταση του μωρού φαίνεται σοβαρή, τουλάχιστον από τα όσα γράφεις. Διάγνωση εξ αποστάσεως δεν γίνεται ούτε από ειδικούς, πόσο μάλλον από άσχετους όπως είμαστε εμείς εδώ μέσα.

Το παιδί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.

Διαφημίσεις

αχ μην αγχωνεσε και ο δικοσ μου ακριβωσ ετσι ηταν γεννηθηκε 2200 και χασαμε καπια γραμμαρια και μασ αγχωσαν οι γιατροι γιατι εγχανε γραμμαρια και λοιπα ο δικοσ μου ετρωγε 25ml στην αρχη και σταδιακα το ανεβασε μονοσ του γιατι αρχησε να τρωωει ανα 1 ωρα.μην ανυσυχησ καθε παιδακι εχει τον ρυθμο του

Μην ανησυχεις εμένα γεννήθηκε 2500 και έτρωγε πολύ λίγο,60 ml ανα 2ωρο δεν ξύπναγε απο μόνη της ποτέ ούτε και το βράδυ. Το κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό,θα το βρείτε στη πορεία, μην στεναχοριέσε είναι νωρίς ακόμα. Ακόμα και τωρα τρώει κανονικά αλλά δεν βάζει τα κιλά που πρέπει,κάναμε όλες τις εξετάσεις είναι υγιέστατη απλώς είναι το σκαρί της ετσι,είναι 6900 και 72 πόντους.

Εχω ένα μεγάλο πρόβλημα! Εχω μπλοκάρει εντελώς…Το αγοράκι μου είναι μόλις 3 εβδομάδων. Γεννήθηκε 2680 κιλά, και από το μαιευτήριο βγήκε 2510. Μας ειπαν να τον ταίζουμε κάθε 2 ώρες, και ότι πρεπει να παίρνει το βάρος του επί 150 ml ημερησίως σε ποσότητα γάλακτος, και ότι πρεπει να παίρνει 200 γραμμάρια βάρος εβδομαδιαίως. Και την πρώτη βδομάδα έτσι και έγινε. Πήρε 200 γραμμάρια, ανέκτησε το βάρος που έχασε στο μαιευτήριο, και ήμασταν πανευτυχείς! Τμήμα του γάλακτος προερχόταν από εμένα (μητρικό), και τμήμα του γάλακτος είναι συμπλήρωμα εμπορίου, μια που δεν βγάζω από το στήθος μου πάνω από 100 – 150 ml ημερησίως. Από τη δεύτερη βδομάδα, άρχισαν οι κολικοί. Στην αρχή, μας έλεγαν όλοι ότι είναι πολύ νωρίς για κολικούς, και έτσι νομίζαμε πως ήταν αδιάθετος, πως είχε κρυώσει. Δεν είχε όμως πυρετό, ούτε άλλα συμπτώματα. Είχε όμως τρομερούς πόνους, και σταμάτησε να τρώει τις ποσότητες που έτρωγε πριν, και όταν τον πιέζαμε να φάει βαρυστομάχιαζε χειρότερα και ήταν φαύλος κύκλος! Τη δεύτερη βδομάδα λοιπόν πήρε μόνο 30 γραμμάρια. Κανονικά δεν θα ανησυχούσαμε, αλλά τον είδε παιδίατρος (και επικοινωνήσαμε και με άλλους παιδιάτρους, για να πάρουμε δεύτερη και τρίτη γνώμη!) είπε ότι αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, ότι δεν θα αναπτυχθεί σωστά, κλπ. Τρίτη βδομάδα διανύουμε, και δεν έχει πάρει γραμμάριο. Δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε την ημερήσια ποσότητα των 405 ml που πρέπει να τρώει σύμφωνα με το βάρος του, αφού δεν θέλει να τρώει μεγάλες ποσότητες, χορταίνει στα 35 ml συνήθως, και ζορίζεται να κατεβάσει το γάλα από το μπιμπερό. Στο μεταξύ, συχνά δίνει την εντύπωση ότι ρουφάει και ρουφάει επί ώρα, και η στάθμη παραμένει στο ίδιο σημείο! Σκεφτήκαμε μήπως οι θηλές εχουν μικρές τρυπες, και τις ανοίξαμε μεγαλύτερες με μια πυρακτωμένη βελόνα, όπως διαβάσαμε σε καποιο βιβλίο. Από κει και μετά, όταν δεν θελει να φάει, απλά αφήνει το γάλα να λιμνάζει στο στόμα του και μετά το φτύνει όλο, και μια-δυο φορές κόντεψε κιόλας να πνιγεί!

Είμαστε απελπισμένοι. Εχουμε ακούσει τα πάντα.

δ) ʽΟτι το μητρικό μου γαλα δεν εχει θερμίδες και έτσι το παιδί δεν παιρνει βάρος και πρεπει να του κόψω εντελώς το μητρικό γάλα και να του δίνω μόνο ξένο (από τώρα?!)

Περνάω ολη μου την ημέρα ταίζοντάς τον ή ρεύοντάς τον, και πάλι το παιδάκι πεινάει ή υποφέρει από κολικούς, και δεν παιρνει και βάρος.

Εχετε περάσει κάτι παρόμοιο? Πού μπορεί να οφείλεται? Βοήθεια!

Ευχαριστώ πολύ

Μην χωνευεις ευκολα οτι λενε οι παιδιατροι,εχουν αποτερο σκοπο.....κοψε το ξενο και αφιερωσε ολη την ημερα σου στο παιδι αφηνοντας το να θηλαζει και ολη μερα αν χρειαστει.Αυτο θα συμβαινει στην αρχη γιατι θα θελει να σου αυξησει τη παραγωγη.Το ξενο γαλα ειναι οτι χειροτερο κατα την αποψη μου....διαβασε τη περιεχει μεσα και τοτε θα καταλαβεις οτι αξιζει να παλεψεις με το δικο σου.Εγω του εδωσα σε μια φαση ξενο γιατι η παιδιατρος με επεισε οτι δε του εφτανε το δικο μου και τα προληματα χειροτερεψαν.Ωσπου το καταλαβα οτι εκανα λαθος οταν παρατηρησα το παιδι.Εμεις κλεισαμε 34 μερες και παλευουμε με αποκλειστικο θηλασμο και παρολα τα προβληματα που αντιμετοπιζω με τους κολικους,τις αναγογες κλπ πιστεψεμε αξιζει.......αυτη ειναι προσωπικη αποψη.ΘΗΛΑΣΜΟΣ......οτι αλλο..ειναι απλα υποκαταστατο και κακης ποιοτητας μαλιστα

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

κοψε το ξενο και αφιερωσε ολη την ημερα σου στο παιδι αφηνοντας το να θηλαζει και ολη μερα αν χρειαστει.

Για να μην δημιουργηθεί σύγχιση σε κάποια άλλη μητέρα:

Όταν ένα μωρό βάζει τόσο λίγο βάρος σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και πρέπει άμεσα να πάει στο νοσοκομείο για να ελεγχθεί η γενικότερη υγεία του.

Όταν ένα μωρό βάζει λιγότερο από το κατώτατο επιτρεπτό βάρος, τότε η υγεία του κινδυνεύει σοβαρά. Σε αυτή την περίπτωση, επιβάλεται η σίτιση και με ξένο γάλα.

Αν και όταν λυθούν όλα τα προβλήματα και η μητέρα καταφέρει να αυξήσει την παραγωγή, τότε μπορεί να επιστρέψει στον αποκλειστικό θηλασμό. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό το μωρό θα συμπληρώνει τη διατροφή του και με ξένο γάλα.

Τα νεώτερα ειναι οτι τον πήγαμε για εξετάσεις, αιματος και ούρων, και το παιδάκι δεν εχει κανένα μικρόβιο. Οπότε, ως προς αυτά, το μητρικό μου ένστικτο επιβεβαιώθηκε! Επίσης, μας ειπαν πως ήταν πολύ νωρίς να κανουμε από τωρα εξετάσεις για ΓΟΠ, οτι δηλαδή το πεπτικό του σύστημα θελει καποιο χρονο για να διαμορφωθεί.

Στο μεταξύ σταμάτησα τον θηλασμό και του δίνω αποκλειστικά ξένο γάλα. Οσο και να σας φανεί περίεργο, μου φαίνεται πως οι κολικοί έχουν περιοριστεί αρκετά και πως το παιδί εχει παρει τα πάνω του...

Οι απόψεις περί θηλασμού τελικά ειναι πολύ αντιφατικές. Αλλοι ειναι φανατικά υπέρ, άλλοι φανατικά κατά. Εγώ το ξέρω οτι το πάλεψα πολύ, και έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Από κει και πέρα, το μόνο που με απασχολεί είναι τι ειναι καλύτερο για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού...

Το κυνηγητό για το τάισμα συνεχίζεται. Νομίζω οτι τις τελευταίες μέρες τρώει καπως καλύτερα. Το θεμα ειναι οτι το εχουν δει αρκετοί παιδίατροι μεχρι τώρα (μας έπιασε τρέλλα και θελαμε να διασταυρώσουμε τις απόψεις τους!), και ο καθένας μας έλεγε διαφορετικά πραγματα για το αποτελεσματικότερο τάισμα, ωστε να παιρνει το γάλα που χρειάζεται και να κερδίσει το χαμένο βάρος...Αλλος ειπε, ταίζετέ το όποτε θέλει και ζητάει, οσο μπορεί. Αλλος, ταίζετέ το κάθε 3 ωρες και όχι νωρίτερα, ωστε να τρώει μεγαλύτερες ποσότητες και να μεγαλώσει το στομάχι του. Αλλος μας ειπε να το ξυπνάμε για να το ταϊσουμε, άλλος να μην το ξυπνάμε ποτέ για να το ταϊσουμε γιατί νυστάζει και δεν τρώει!

Και πάλι, ευχαριστώ θερμά ολους εσας που ασχοληθήκατε με το θέμα μου, για το χρονο που μου διαθέσατε, οι απαντήσεις και η βοήθειά σας ειναι πολύτιμες!

Διαφημίσεις

μπραβο στο μωρακι σου....εγω παντως τον πρωτο μου τον ταιζα καθε 3-4 ωρες γιατι τοσο ηθελε και τον δευτερο όποτε ηθελε (μικροτερα διαστηματα)...Θυμαμαι με ξυπναγε για να φαει 60 μλ και ξανακοιμοταν....δινε του όποτε πειναει, ειναι μικρουλης ακομη, το στομαχακι του θα ανοιξει σιγα σιγα. να ζου ζησει και παλι...δεν θα το καταλαβεις πότε θα σου γινει 'γιουβαρλακι'!!!!!!!!

Και ο δικος μου γεννηθηκε 2150.Τον πηραμε σπιτι παλι 2150.Ο παιδιατρος της κλινικης μας ειπε να τρωει καθε 2 ωρες για να παρει τα πανω του.Τον πηγαμε 7 μερες αφου βγηκαμε απο την κλινικη στο γιατρο και δεν ειχε βαλει γραμμαριο!!!!Τον θηλαζα εκεινες τις μερες.Μας ειπε να συνεχισουμε ετσι και να μην ανησυχουμε.Εμεις ομως αγχωθηκαμε.Μιλησα με τη δικη μου παιδιατρο και μου ειπε να δωσω συμπληρωμα,μαζι με το θηλασμο,αν θελω,για να παρει βαρος το μωρο γιατι ειναι πολυ μικρουλης.Το παλεψα να θηλασω και να δινω συμπληρωμα αλλα κατεληξα να δινω μονο ξενο,λογω και των ψυχολογικων μου.Ο μικρος μεσα σε 10 μερες εβαλε 400γρ.Η γιατρος ειναι ευχαριστημενη,το ιδιο κι εμεις.Τρωει βεβαια ανα 2-2.30 ωρες περιπου 40-70γρ τη φορα.Ειναι λιγο κουραστικο αλλα τι να κανω.Ολα δικα μου δε μπορουν να ειναι.

• 1 month later...

Προσπάθησε τον θηλασμό και μόνο αυτό. Από τη στιγμή που έχεις εσύ άγχος μειώνεται και η παραγωγή γάλακτος σου. Χαλάρωσε σταμάτα το μέτρημα και να δεις ότι όλα θα πάνε καλά. Οι γιατροί που λένε να δώσεις ξένο γάλα θέλουν σουτάρισμα. Όλα για τα λεφτά τα κάνουν και για τα δωράκια που πέρνουν από τις εταιρείες. Και εμένα ο μικρός μου δεν έπαιρνε βάρος και με είχε βάλει η παιδίατρος να βγάζω το γάλα μου με θήλαστρο για να το μετράω. Ανοησίες. Ρώτησα έναν φίλο μας νεογνολόγο και είπε να κάτσω να ηρεμήσω και όλα θα πάρουν τη σειρά τους. Με το που ηρέμησα το μωρό πήρε τα πάνω του. Εμένα να φανταστείς ότι 10 ημέρες έχανε βάρος και μετά άρχισε να πέρνει.

Μην ανησυχείς (αν και οι μανούλες τρελενόμαστε με την ιδέα ότι κάτι μπορεί να μην πηγαίνει καλά). Κάθε παιδί έχει δικό του ρυθμό ανάπτυξης. Αν σε 1 μήνα δεν έχει πάρει καθόλου βάρος και ύψος τότε θα πρέπει να ψαχτείτε.

• 2 χρόνια μετά...

Kαλησπερα σε ολες!!

Ειμαι νεα μαμα και θα ηθελα την γνωμη σας..Η μπεμπα μου ειναι 20 ημερων και δεν τρωει οσο θα επρεπε για το βαρος της..Γενικα απο την αρχη δεν ετρωγε αρκετα.Το πιο πολυ που εχει φαει ειναι 100ml(2-3 φορες με πολυ ζορι).Συνηθως τρωει 60-80ml..δεν ειναι σταθερη στην ποσοτητα..εχει φαει και λιγοτερο..πριν που την ταισα εφαγε μονο 30ml. Τις 3 τελευταιες μερες μου εχει κανει 5 φορες (5 γευματα) εμετο,οχι ρουκετα απλα εβγαλε περισσοτερη ποσοτητα απο την συνηθισμενη αναγωγη μετα απο 1-2 ωρες αφοτου την εχω ταισει..δηλαδη τα 30ml που εφαγε πριν τα εβγαλε μετα απο 1 ωρα.. πηρα τον παιδιατρο χθες κ δεν τον ειδα να ανησυχει πολυ σε αντιθεση με εμενα..μου ειπε να παρω το novolac ar η το nan ar η το nutriben ar (αντιαναγωγικα) και να της το δινω εναλαξ με το frisolac που τις δινω απο την αρχη..ενα γευμα frisolac κ ενα γευμα απο αυτα που σας ανεφερα..δεν ξερω τι να κανω...εχω αγχωθει απιστευτα!! γιατι δεν τρωει? το βαρος της ειναι καλο..εχει παρει 200γρ απ'την προηγουμενη εβδομαδα..ειμαστε 3990, αλλα ετσι οπως παει θα αρχισει να χανει...μηπως αρχιζουν οι κολικοι η μηπως εχει ΓΟΠ?

Ευχαριστω!

Kαλησπερα σε ολες!!

Ειμαι νεα μαμα και θα ηθελα την γνωμη σας..Η μπεμπα μου ειναι 20 ημερων και δεν τρωει οσο θα επρεπε για το βαρος της..Γενικα απο την αρχη δεν ετρωγε αρκετα.Το πιο πολυ που εχει φαει ειναι 100ml(2-3 φορες με πολυ ζορι).Συνηθως τρωει 60-80ml..δεν ειναι σταθερη στην ποσοτητα..εχει φαει και λιγοτερο..πριν που την ταισα εφαγε μονο 30ml. Τις 3 τελευταιες μερες μου εχει κανει 5 φορες (5 γευματα) εμετο,οχι ρουκετα απλα εβγαλε περισσοτερη ποσοτητα απο την συνηθισμενη αναγωγη μετα απο 1-2 ωρες αφοτου την εχω ταισει..δηλαδη τα 30ml που εφαγε πριν τα εβγαλε μετα απο 1 ωρα.. πηρα τον παιδιατρο χθες κ δεν τον ειδα να ανησυχει πολυ σε αντιθεση με εμενα..μου ειπε να παρω το novolac ar η το nan ar η το nutriben ar (αντιαναγωγικα) και να της το δινω εναλαξ με το frisolac που τις δινω απο την αρχη..ενα γευμα frisolac κ ενα γευμα απο αυτα που σας ανεφερα..δεν ξερω τι να κανω...εχω αγχωθει απιστευτα!! γιατι δεν τρωει? το βαρος της ειναι καλο..εχει παρει 200γρ απ'την προηγουμενη εβδομαδα..ειμαστε 3990, αλλα ετσι οπως παει θα αρχισει να χανει...μηπως αρχιζουν οι κολικοι η μηπως εχει ΓΟΠ?

Ευχαριστω!

Να σου ζήσει η μπεμπούλα! Με μόνο μέτρο σύγκρισης τον δικό μου, νομίζω πως για 20 ημερών είναι μια χαρά τα γεύματά της! Εμένα έπινε το πολύ 50 μλ ανά γεύμα και πίστεψέ με έχω ένα πολύ φαγανό νεαρό! Όσο για τις γουλιές, κι ο δικός μου έβγαζε συχνά και κάναμε υπέρηχο, είχε ελαφριά γοπ και σύμφωνα με τις οδηγίες τοποθετήσαμε το στρώμα σε κλίση, εκτός απο θηλασμό έδινα μίξη αντιαναγωγικό και για τους κολικούς (είχαμε και από αυτούς), τον κρατούσα περισσότερη ώρα όρθιο μετά το τάισμα και ηρεμήσαμε αρκετά μπορώ να πω! Κατά καιρούς έχει τύχει και μένα να μου κάνει 2ήμερα ή 3μερα αφαγίας, είναι όμως φάση και επανερχεται. Αν παίρνει βάρος φυσιολογικά και βρέχει πάνες όλα οκ. Αν όμως δεις και συνεχίζεται για μέρες αυτό, τότε μάλλον κοίταξέ το.

8hwQp3.png

Ποσα κιλα γεννηθηκε το μωρακι και ποσα κιλα ειναι τωρα?

Γεννηθηκε 3650, απο το μαιευτηριο φυγαμε 3420 κ χθες που την ζυγισα ηταν 3990..

Εχω φρικαρει λιγο ..πριν στις 10 που την ταισα εφαγε μονο 50ml..Αρχισα να της δινω και το novolac ar οπως μου ειπε ο παιδιατρος..απο αυτο ηπιε 70 ml το απογευμα.. τι να πω?.. Μηπως απλα δεν ειναι φαγανη κ αυτο που τρωει την καλυπτει; ..

Εχει παρει λοιπον 570 γρ σε 20 ημερες....μια χαρα νομιζω ειναι....τα παιδακια δεν τρωνε ολα το ιδιο και δεν ΄τα πιανει ΄ ολα το ιδιο....οποτε κοιταμε να αναπτυσονται σωστα. προφανως για αυτο σε ηρεμει ο παιδιατρος.

θυμαμαι ο δευτερος μου ετρωγε καθε δυο ωρες για πολυ καιρο, απο λιγο. εκανα προσπαθεια να του αυξησω την ποσοτητα, τιποτα αυτος!

Κανε ο,τι σου λεει ο γιατρος σου και μην τρελαινεσαι..... να σου ζησει!!!!

Να σου ζήσει η μπεμπούλα! Με μόνο μέτρο σύγκρισης τον δικό μου, νομίζω πως για 20 ημερών είναι μια χαρά τα γεύματά της! Εμένα έπινε το πολύ 50 μλ ανά γεύμα και πίστεψέ με έχω ένα πολύ φαγανό νεαρό! Όσο για τις γουλιές, κι ο δικός μου έβγαζε συχνά και κάναμε υπέρηχο, είχε ελαφριά γοπ και σύμφωνα με τις οδηγίες τοποθετήσαμε το στρώμα σε κλίση, εκτός απο θηλασμό έδινα μίξη αντιαναγωγικό και για τους κολικούς (είχαμε και από αυτούς), τον κρατούσα περισσότερη ώρα όρθιο μετά το τάισμα και ηρεμήσαμε αρκετά μπορώ να πω! Κατά καιρούς έχει τύχει και μένα να μου κάνει 2ήμερα ή 3μερα αφαγίας, είναι όμως φάση και επανερχεται. Αν παίρνει βάρος φυσιολογικά και βρέχει πάνες όλα οκ. Αν όμως δεις και συνεχίζεται για μέρες αυτό, τότε μάλλον κοίταξέ το.

Ευχαριστω πολυ!Να χαιρεσαι κ εσυ το δικο σου! Δεν εχουμε θεμα με τπ βαρος προς το παρον..απο την περασμενη εβδομαδα πηρε 200 γραμμαρια περιπου..οσο για τις γουλιες σημερα ειμαστε καλυτερα απ'οτι παρατηρησα..μια φορα μου εβγαλε αρκετο.. Αρχισα να της δινω κ το novolac ar οπως ανεφερα στο προηγουμενο μνμ μου στην Λαιδα (δεν ειχα δει την απαντηση σου).

Ευχομαι να ειναι μια φαση κ να περασει γιατι στεναχωριεμαι πολυ που δεν τρωει..

Ο παιδιατρος μου ειπε πως ισως αρχιζουν οι κολικοι κ να τους περναει πιο ελαφρια.. Θα δειξει...

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση..

Εχει παρει λοιπον 570 γρ σε 20 ημερες....μια χαρα νομιζω ειναι....τα παιδακια δεν τρωνε ολα το ιδιο και δεν ΄τα πιανει ΄ ολα το ιδιο....οποτε κοιταμε να αναπτυσονται σωστα. προφανως για αυτο σε ηρεμει ο παιδιατρος.

θυμαμαι ο δευτερος μου ετρωγε καθε δυο ωρες για πολυ καιρο, απο λιγο. εκανα προσπαθεια να του αυξησω την ποσοτητα, τιποτα αυτος!

Κανε ο,τι σου λεει ο γιατρος σου και μην τρελαινεσαι..... να σου ζησει!!!!

Ναι το βαρος ειναι καλο ευτυχως...

Μακαρι να ειναι ετσι..η αληθεια ειναι πως ηρεμησα λιγο με τις απαντησεις σας..

Ευχαριστω πολυ!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...