Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πως αντιδραμε?

Recommended Posts

γεια σας θα ηθελα τη γνωμη σας,πριν λιγο διαστημα ημουν με τον μεγαλο μου γιο 9 ετων στο δρομο κ περναει ενας μ.....ακας κοιταζει το στηθος μου κ αντε να πεις αντρες αλλα δεν εμεινε μονο εκει ανοιγει το βρομοστομα του κ λεει ..πωπω βυζ..ες η μαμα. icon8.gifεμεινα καγκελο εκανα οτι δεν ακουσα κ συνεχισα ο μικρος ομως με ρωτησε γιατι το ειπε αυτο κ μαλιστα ηταν κ νευρικος απεναντι μου. ευτυχως οχι για πολυ,το θεμα ειναι πως αντιδραμε δε λεμε τπτ λογο παιδιου η ριχνουμε μπινελικι..σας εχει τυχει κατι παρομοιο μπροστα σε παιδι..? κ πως αντιδρασατε?

Διαφημίσεις

Ρίχνουμε μπινελίκι...για χάρη του παιδιού!!!

Τον κάνουμε σκουπίδι τον μακάκα και εξηγούμε στο παιδί ότι στο δρόμο μας πολλές φορές συναντάμε ανθρώπους χωρίς τρόπους...και πρέπει να απαντάμε ανάλογα...να μη σκεφτεί το παιδί ότι είναι Οκ συμπεριφορά το να ακούμε τέτοια σχόλια χωρίς να αντιδράσουμε...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Δεν συμφωνω.....δεν θα εβριζα γιατι δεν ξερω τι ανθρωπος ειναι αυτος και πως θα αντιδρασει ......για να πει αυτα τα ''ωραια'' λογια και να μην σεβαστει τουλαχιστον το παιδι μου δεν νομιζω να ειναι κα πολυ στα καλά του!!

Δεν δινω σημασια λοιπον ,προχωραω κανονικα χωρις να δειξω στο παιδι μου οτι ταραχτικα και οταν με ρωταει του λεω πως δυστυχως καποιοι ανθρωποι λενε και κανουν σαχλαμαρες ετσι χωρις λογο απλα γιατι ειναι κουτοί και εμεις δεν τους μιλαμε γιατι δεν μιλαμε σε αγνωστους..............

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Εννοειται οτι θα μιλουσα...δεν ειναι απαραιτητο να μπινελικιασεις. μπορεις να τον ξευτιλισεις σαν κυρια. Σημασια εχει πως θα καταγραφει το περιστατικο στο μυαλο του παιδιου. ειναι χειροτερο λοιπον να μην δειξεις οτι αυτο που εγινε ειναι ελεεινο παρα να το περασεις σαν φυσιολογικο εστω κ αν μετα εξηγησεις στο παιδι οτι αυτο που εγινε δεν ειναι αποδεκτο.

M6bap3.png

cik1p3.png

Διαφημίσεις

Ποτέ δεν απαντώ σε τέτοιου είδους ανθρώπους. Γιατί δηλαδή? Δεν θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε στο 9χρονο! παιδί ότι ο άνθρωπος αυτός ειναι αγενής και κοινός μακάκας αλλά δεν θα πέσουμε στο επίπεδο του απαντώντας του?

Εγώ δεν απαντώ. Ίσα ίσα που αν τους απαντήσεις, τους δίνεις δικαίωμα και συνεχίζουν χειρότερα.

Φυσικά και δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά, γι'αυτό δεν την υιοθετούμε κιόλας. Δηλαδή αν κάποιος αρχίσει να σας φωνάζει και να σας μουτζώνει όταν οδηγείτε, θα κάνετε κι εσείς το ίδιο για να παραδειγματίσετε το παιδί σας? Ή θα του μιλήσετε για την έλλειψη παιδείας και ανατροφής του "απέναντι"? :wink:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Ποτέ δεν απαντώ σε τέτοιου είδους ανθρώπους. Γιατί δηλαδή? Δεν θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε στο 9χρονο! παιδί ότι ο άνθρωπος αυτός ειναι αγενής και κοινός μακάκας αλλά δεν θα πέσουμε στο επίπεδο του απαντώντας του?

Εγώ δεν απαντώ. Ίσα ίσα που αν τους απαντήσεις, τους δίνεις δικαίωμα και συνεχίζουν χειρότερα.

Φυσικά και δεν είναι αποδεκτή συμπεριφορά, γι'αυτό δεν την υιοθετούμε κιόλας. Δηλαδή αν κάποιος αρχίσει να σας φωνάζει και να σας μουτζώνει όταν οδηγείτε, θα κάνετε κι εσείς το ίδιο για να παραδειγματίσετε το παιδί σας? Ή θα του μιλήσετε για την έλλειψη παιδείας και ανατροφής του "απέναντι"? :wink:

Πολύ σωστό! Παιδαγωγικά αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά! Επίσης, ταπεινή μου γνώμη, αυτή είναι γενικότερα η αρμόζουσα αντιμετώπιση ασχέτως αν μαζί μας είναι τα παιδάκια μας: Τους ανάγωγους τους αγνοούμε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...