Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ (το μωρο μενει μαζι μου υποχρεωτικα?)

spirgeor

Recommended Posts

gitsvictoria αν έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να θηλάσεις είναι καλύτερα να επιλέξεις ένα μαιευτήριο που να υποστηρίζει το rooming in. Οι πρώτες μέρες είναι πολύ σημαντικές και γι' αυτό υπάρχει συνεχώς το μωρό δίπλα στη μητέρα. Η mutter έχει δίκιο. Το κάθε παιδί έχει το δικό του πρόγραμμα, δεν μπορείς να του πεις εσύ ποτε θα φάει. Μπορέι να στο φέρνουν κάθε τρεις ώρες και αυτό να μην πεινάει και να πεινάσει στις 4. Ασε που είναι σύνηθες στα ιδιωτικά να δίνουν συμπλήρωμα αν το μωρό κλαίει, κυρίως το βράδυ.

Διαφημίσεις

gitsvictoria αν έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να θηλάσεις είναι καλύτερα να επιλέξεις ένα μαιευτήριο που να υποστηρίζει το rooming in. Οι πρώτες μέρες είναι πολύ σημαντικές και γι' αυτό υπάρχει συνεχώς το μωρό δίπλα στη μητέρα. Η mutter έχει δίκιο. Το κάθε παιδί έχει το δικό του πρόγραμμα, δεν μπορείς να του πεις εσύ ποτε θα φάει. Μπορέι να στο φέρνουν κάθε τρεις ώρες και αυτό να μην πεινάει και να πεινάσει στις 4. Ασε που είναι σύνηθες στα ιδιωτικά να δίνουν συμπλήρωμα αν το μωρό κλαίει, κυρίως το βράδυ.

Joan μου δεν θα κάτσω να στεναχωρηθώ γι'αυτό. Το παιδί θα το μάθω εγώ με το καλό. Πως μάθανε οι άλλες μανούλες τα παιδιά τους? Απο το να έχω τον καθένα να μπαινοβγαίνει στο δωμάτιο και να φοβάμαι μην κολήσει τίποτα το μωρό και εγώ, προτιμώ να δώσω περίσσοτέρα χρήματα για το δωμάτιο που μαζί με τον γιατρό θα μου πάει 2.500,00€ -αυτό δεν σημαίνει ότι τα βρίσκω στον δρόμο, κάθε άλλο-και να έχω την ηρεμία μου και το κεφάλι μου ήσυχο.

Σίγουρα μέσα απο το forum θα έχω επικριθώ γι'αυτό που λέω:| αλλά δεν με ενδιαφέρει. Το μωρό μου να είναι καλά και εγώ. Εύχομαι σε όλες τις μέλλουσες μανούλες με ένα πόνο και να ακούτε μόνο τον γιατρό σας και τον αντρούλη σας. Πολλά φιλιά!!!!!!!!:-D

Όπως τα λέει η joan. Ουσιαστικά με το να έχεις το παιδί μαζί σου όλο το 24ωρο ελέγχεις τι τρώει, πράγμα πολύ σημαντικό αν θέλεις να θηλάσεις. Οι μαίες πολύ συχνά επειδή βαριούνται να πηγαινοφέρνουν τα μωρά τα ταΐζουν ξένο γάλα με το μπιμπερό αν κλάψουν πριν το περίφημο 3ωρο, με αποτέλεσμα πολλές φορές να στο φέρνουν ταϊσμένο κι έτσι δεν γνωρίζεις κι εσύ ως μάνα τις πραγματικές ανάγκες του παιδιού σου σε γάλα. Ξανασκέψου το για rooming in. Μπορείς ως εναλλακτική αν είσαι κουρασμένη να το έχεις όλη την ημέρα μαζί σου και να ζητάς μόνο το βράδυ να στο φέρνουν ανά 3ωρο.

eMWap2.png?5pVCTyDY

Δυστυχώς στο Ρέα το πηγαινουν το μωρό στη μητέρα ανα 4ώρο και ταισμένο....γέννησε μια φίλη μου πριν 2 εβδομάδες και δεινοπάθησε για να το θηλάσει

Εμένα πάλι μία συνάδελφος μου, μου είπε ακριβώς τα αντίθετα. Τέλος πάντων, εγώ την απόφαση μου την πήρα. Ειδικά τώρα στο Αρεταίειο που δεν έχουν επαρκές προσωπικό και κάνουν περικοπες, δεν το διακινδυνεύω. Δεν λέω πανεπιστημιακή κλινική είναι, εκεί γέννησε και τα δύο της παιδιά η αδερφή μου, αλλά το 2002 τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Το θέμα είναι για εμένα που θέλει η κάθε γυναίκα να γεννήσει. Ότι και να μου πείτε δεν αλλάζω γνώμη.

Πολλά φιλιά!!!!

Διαφημίσεις

Σίγουρα μέσα απο το forum θα έχω επικριθώ γι'αυτό που λέω:| αλλά δεν με ενδιαφέρει. Το μωρό μου να είναι καλά και εγώ. Εύχομαι σε όλες τις μέλλουσες μανούλες με ένα πόνο και να ακούτε μόνο τον γιατρό σας και τον αντρούλη σας. Πολλά φιλιά!!!!!!!!:-D

Η καθε γυναικα κανει αυτο που αισθανεται. Κανεις δεν μπορει να επιβαλλει σε κανεναν την αποψη του και ουτε να επικρινει την επιλογη του. Ο σκοπός του φόρουμ είναι και για να ενημερωνόμαστε. Αφού λοιπόν άκουσες και την άποψη κάποιων μαμάδων που ήταν σε δημόσιο και αποφάσισες ότι δεν σου ταιριάζει κανένας δεν σε κρίνει για την επιλογή σου. Με το καλό να κρατήσεις το μωράκι σου και μια συμβουλή από εμενα: να ακους πρωτα απ' όλα τη διαισθησή σου. Το μητρικό ενστικτο είναι αλάθητο και αυτό πάντα να σε καθοδηγεί.

Υ.Γ. Είμαστε και συντοπίτισσες. Βυρωνιώτισα και εγώ.

Η καθε γυναικα κανει αυτο που αισθανεται. Κανεις δεν μπορει να επιβαλλει σε κανεναν την αποψη του και ουτε να επικρινει την επιλογη του. Ο σκοπός του φόρουμ είναι και για να ενημερωνόμαστε. Αφού λοιπόν άκουσες και την άποψη κάποιων μαμάδων που ήταν σε δημόσιο και αποφάσισες ότι δεν σου ταιριάζει κανένας δεν σε κρίνει για την επιλογή σου. Με το καλό να κρατήσεις το μωράκι σου και μια συμβουλή από εμενα: να ακους πρωτα απ' όλα τη διαισθησή σου. Το μητρικό ενστικτο είναι αλάθητο και αυτό πάντα να σε καθοδηγεί.

Υ.Γ. Είμαστε και συντοπίτισσες. Βυρωνιώτισα και εγώ.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Συγγνώμη αν φάνηκα "φορτισμένη" αλλά είμαι και σε ένα άλλο φόρουμ και το τι άκουσα δεν λέγεται. Τέλος πάντων. Εσύ που μένεις? Εγώ Παναγή Τσαλδάρη.

απλα θα ειναι λιγο δυσκολο μετα στο σπιτι να μπεις στην ρουτινα πιστεψε μας και εμας που τα εχουμε περασει..οταν γυρισεις σπιτι θα εχεις και αλλες υποχρεωσεις μαγειρεμα καθαριοτητα , το μωρο , πλυντηρια πολλα...και εκει θα ειναι λιγο δισκολα ενω απο το μαιευτηριο αν το εχεις μαζι σου θα μπεις σενα προγραμμα...εγω των μικρο μου των γεννησα με 38 πυρετο ακι ολη την ωρα οταν των ειχα στα χερια μου ειχαν δωσει μασκα να φοραω αν και το πρωτο καιρο εχει αντισωματα απο εσενα και δεν κολλαει ευκολα...εγω λεω να γεννησεις σε οποιο νοσοκομειο θελεις αλλα να εχεις διπλα το μωρακι επειδη πιστεψε με εκει θα ειναι μονο του και θα ειναι λερωμενο αρξετη ωρα και πεινασμενο θα κλαιει μεχρι να τον αλλαξουν και ταισουν θα κλαιει κ πιστεψε εχουν αρκετα μωρα να φροντισουν δεν θα κοιτανε το δικο σου μονο...δεν ειναι καλυτερα λοιπον να εχει ολοι την προσοχη απο την μανουλα του ολοι την ωρα>>???? ασε που οταν γεννησεις δεν θα θελεις να το αποχωριστεις με τιποτα μετα....:-D

Συμφωνω κ γω με την Ελενα πιο πανω,δικαιωμα σου να γεννησεις σε οποια κλινικη η νοσοκομειο θεωρεις εσυ καλυτερα, αλλα το μωρακι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το εχεις διπλα σου και αν γινεται κ απ την ωρα που θα γεννηθει να ειναι συνεχεια διπλα σου ειναι οτι καλυτερο.

Εγω γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο Θεσσαλονικης δυστυχως δεν ηξερα οτι θα μπορουσα να το εχω ολη την ωρα μαζι μου για να το επιλεξω κ απλα πηγαινα κ το επερνα στις ωρες θηλασμου που ηταν παρα πολυ λιγες κ εννοειται οτι του εδιναν κ συμπληρωμα κ τις περισσοτερες φορες ηταν κ ταισμενο την ωρα θηλασμου αλλα ευτυχως για εμενα ο θηλασμος εξελιχθηκε πολυ καλα διοτι δεν της αρεσε το μπιμπερο κ δεν το συνιθησε ποτε κ ετσι θηλασα αποκλειστικα κ συνεχιζω μεχρι κ τωρα που χρονισε η ταλιμπαν μου!

Σου ευχομαι τα καλυτερα με το καλο να γεννησεις κ οσο μπορεις να μην φοβασαι κ να μην αγχωνεσαι ο τοκετος ειναι το πιο φυσιολογικο πραγμα στον κοσμο οσο και αν προσπαθουν να το κανουν εμποριο εδω.

ΦΙλικα παντα

Ιωαννα

Συμφωνω κ γω με την Ελενα πιο πανω,δικαιωμα σου να γεννησεις σε οποια κλινικη η νοσοκομειο θεωρεις εσυ καλυτερα, αλλα το μωρακι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το εχεις διπλα σου και αν γινεται κ απ την ωρα που θα γεννηθει να ειναι συνεχεια διπλα σου ειναι οτι καλυτερο.

Εγω γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο Θεσσαλονικης δυστυχως δεν ηξερα οτι θα μπορουσα να το εχω ολη την ωρα μαζι μου για να το επιλεξω κ απλα πηγαινα κ το επερνα στις ωρες θηλασμου που ηταν παρα πολυ λιγες κ εννοειται οτι του εδιναν κ συμπληρωμα κ τις περισσοτερες φορες ηταν κ ταισμενο την ωρα θηλασμου αλλα ευτυχως για εμενα ο θηλασμος εξελιχθηκε πολυ καλα διοτι δεν της αρεσε το μπιμπερο κ δεν το συνιθησε ποτε κ ετσι θηλασα αποκλειστικα κ συνεχιζω μεχρι κ τωρα που χρονισε η ταλιμπαν μου!

Σου ευχομαι τα καλυτερα με το καλο να γεννησεις κ οσο μπορεις να μην φοβασαι κ να μην αγχωνεσαι ο τοκετος ειναι το πιο φυσιολογικο πραγμα στον κοσμο οσο και αν προσπαθουν να το κανουν εμποριο εδω.

ΦΙλικα παντα

Ιωαννα

Κορίτσια σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας αλλά δεν σας κρύβω ότι θέλω να έχω την ηρεμία μου. Επίσης όσο αφορά τις δουλειές του σπιτιού έχω μια κυρία που έρχεται κάθε 15ημέρες οπότε "καθαρίσαμε" και απο εκεί.:-D Επίσης είμαι τυχερή γιατί ο αντρούλης μου έχοντας ήδη μία κόρη, μεγάλη βέβαια, που την μεγάλωσε ο ίδιος, ξέρει τα πάντα απο μωρά, οπότε θα έχω μεγάλη βοήθεια και απο εκεί.:-D Ξέρω για Έλληνας είναι λίγο παράξενο:mrgreen: αλλά και εγώ τον γιό μου έτσι θέλω να τον μεγαλώσω. Να ξέρει τα πάντα. :P Όσο αφορά τον τοκετό, πιστεύω ότι οι πρωτότοκες μάνες όσο να είναι φοβόμαστε:? το οποίο λογικό είναι, αλλά θα το ξεπεράσουμε και αυτό. Το θέμα είναι μέχρι να γεννήσω να κυλήσουν όλα φυσιολογικά γιατί με αυτά που ακούω και διαβάζω όσο να είναι έχω ολίγον τι φοβηθεί:shock:.

Καλό βράδυ!!!!!!:)

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Εγώ πάντως δε θα άλλαζα με τίποτα την εμπειρία να έχω το νινί μου μαζί μου από την πρώτη στιγμή!

Στο Αρεταίειο γέννησα πριν 4,5 μήνες κ παρά τις περικοπές προσωπικού κλπ κλπ οι κοπέλες ήταν τόσο μα τόσο εξυπηρετικές που η έλλειψη δε φάνηκε καθόλου σε εμάς! Απλά οι ίδιες τρέχανε συνέχεια να μας προλάβουν όλες κ τα καταφέρανε πολύ καλύτερα από ότι σε άλλα μαιευτήρια με περισσότερο προσωπικό (από συζητήσεις φυσικά).

Όσο για το rooming-in, εννοείται πως πήγα εκεί γιατί ήθελα να έχω το μωρό μου μαζί, χωρίς να έχω εμπειρία, κ τώρα που την έχω, σίγουρα θα το αναζητήσω και πάλι. Το μαιευτήριο ήταν ένα δωρεάν φροντιστήριο για μένα, μου έλυσαν κάθε βασική απορία που μπορεί να είχα ακόμη κ στις 4 το πρωί, μου εξαφάνισαν κάθε ίχνος φόβου ή πανικού σε ασταμάτητο κλάμα του μωρού μέσα στα άγρια χαράματα και φυσικά πολλές από τις πληροφορίες που μου δώσανε μου φαίνονται χρήσιμες μέχρι κ τώρα!

Τις ευχαριστώ κ πάλι όλες τις κοπέλες! Μακάρι να έχω την ίδια υποστήριξη και στο/α επόμενο/α νινάκι/α μου!!! :D

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα.

Τον Ιανουάριο του 2009 γέννησα στο Αρεταιειο το πρώτο μου παιδάκι, τώρα είμαι έγκυος στο δεύτερο και θα ήθελα να μάθω αν κάποια πράγματα έχουν αλλάξει στο Αρεταίειο από τότε.

Θα με ενδιέφερε πολύ να έχω μαζί μου το μωρό όλο το 24ωρο, αυτό ισχύει μόνο στα δωμάτια του πρώτου ορόφου όπως ίσχυε παλιότερα? Η τακτική είναι να σε βάζουν σε όποιο δωμάτιο είναι διαθέσιμο ακόμη? με αγχώνει η ιδέα του να μην βρω δωμάτιο στον πρώτο όροφο...

D9kvp2.png?3X2batCM

Καλημέρα.

Τον Ιανουάριο του 2009 γέννησα στο Αρεταιειο το πρώτο μου παιδάκι, τώρα είμαι έγκυος στο δεύτερο και θα ήθελα να μάθω αν κάποια πράγματα έχουν αλλάξει στο Αρεταίειο από τότε.

Θα με ενδιέφερε πολύ να έχω μαζί μου το μωρό όλο το 24ωρο, αυτό ισχύει μόνο στα δωμάτια του πρώτου ορόφου όπως ίσχυε παλιότερα? Η τακτική είναι να σε βάζουν σε όποιο δωμάτιο είναι διαθέσιμο ακόμη? με αγχώνει η ιδέα του να μην βρω δωμάτιο στον πρώτο όροφο...

οχι δεν ισχυει πλεον, το εχουν μαζι τους και οι λεχωνες στον κατω οροφο!

Με το καλο!!!

sq3Zp2.png

οχι δεν ισχυει πλεον, το εχουν μαζι τους και οι λεχωνες στον κατω οροφο!

Με το καλο!!!

Ουφ!

Με ξε-άγχωσες :P!!

Σε ευχαριστώ πολύ και για τις ευχές :D !!

Κ εσένα να σου ζήσει η μικρούλα σου!!!!!

D9kvp2.png?3X2batCM

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...