Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόση δύναμη έχει η θρησκεία;

no doubt

Recommended Posts

Πόσα θαύματα φάγαμε "αμάσητα".... γιατί είχαμε απλά την ανάγκη να πιστέψουμε σ' αυτά...!

Κι όταν κάποιος αισθάνεται την ανάγκη να δει θαύματα, ναι τα βλέπει... και εκεί που υπάρχουν αλλά κι εκεί που δεν υπάρχουν (μιλάω γενικά και όχι προσωπικά για σένα...;)) Τότε όμως υπάρχουν πολλοί που θα επιβουλευθούν αυτή την ανάγκη του ατόμου αυτού και πάνω σ' αυτήν μπορούν να στήσουν ολόκληρη βιομηχανία.

Κατανοώ την ανάγκη του.... αλλά δε μπορώ να παραβλέψω και τις συνέπειες.......

αλκυον μου καταλαβαινω ακριβως πως το λες!!!εγω προσωπικα οταν ακουω τετοια περιστατικα,νιωθω σαν να ανοιγεται μπροστα στα ματια μου ακομα μια ζωντανη αποδειξη οτι δεν ειμαστε μονοι μας!!!ισως ναι να εχω αναγκη να πιστεψω σ'αυτα...με κρατανε πιο σταθερη κ πιο αισιοδοξη!!

τωρα βεβαια κανεις δεν ξερει αν αυτο το συγκεκριμενο βιντεακι ειναι πλαστο απο επιτηδιους του ιντερνετ,αλλα κ παλι θα θελα να ειναι θαυμα κ οντως αυτη η γυναικα να εζησε αυτη την υπεροχη εμπειρια κ αυτη την εντονη θεικη παρουσια να ανασταινει το παιδακι της!!!μακαρι ποιος ξερει!!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 149
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• alcyon

alcyon 21 δημοσιεύσεις

• UFO

UFO 16 δημοσιεύσεις

• no doubt

no doubt 15 δημοσιεύσεις

• Eviri

Eviri 12 δημοσιεύσεις

βρε αλκυον τι ωραια που τα λες!!ανεκαθεν δηλαδη!!σε διαβαζω συχνα!!!εχεις απιστευτη ροη λογου!!!καθηλωνομαι πραγματικα!!

ο καθενας προσδιοριζει το θαυμα οπως νιωθει εκεινος κ πιστευει αν ειναι θαυμα μονο αν το θελει αυτος!!!μπορει εγω να λεω οτι κατι το αποδιδω στο θεο κ καποιος αλλος να λεει τη δικη του εξηγηση!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Μου θυμίσατε το ανέκδοτο με τον άθεο που έψαχνε να παρκάρει για ώρες και θέση δεν έβρισκε. Οπότε απελπίστηκε και απευθύνθηκε στο Θεό.

- Θεέ μου, του λέει, ευκαιρία να μου αποδείξεις την ύπαρξή σου. Βοήθησέ με να βρω μια θέση πάρκιγκ κι εγώ θα πιστέψω σε σένα, θα πηγαίνω στην εκκλησία κάθε Κυριακή, θα νηστεύω, θα κυρήττω παντού το λόγο σου....

Εκείνη τη στιγμή που τα λέει όλα αυτά, τσααακ, φεύγει ένα αυτοκίνητο από το δίπλα στενό και αδειάζει μια θέση πάρκινγκ.

Οπότε ο τύπος γυρνάει και λεει:

- Μεγάλε, άκυρο! Άσε βρήκα μόνος μου τελικά!

.....δε νομίζω τάκη....

Έχει πράγματι σημασία το πώς θα περιγράψουμε το ίδιο γεγονός;

Κανένας δε μπορεί να βεβαιώσει πώς είναι, ούτε πώς δεν είναι. Άρα το ότι εγώ θα το θεωρήσω θαύμα.... αυτό αυτομάτως το καθιστά τέτοιο; Είναι τόσο υποκειμενικό ένα θαύμα;;

Όσο κι αν προσπαθούμε να περιγράψουμε κάποια πράγματα νομίζω πως δε λέγονται... πως τα αισθήματα, το θρησκευτικό συναίσθημα καθώς και οι εσωτερικές παρορμήσεις είναι τόσο βαθιά μέσα μας που πολλές φορές ακόμα και εμείς οι ίδιοι τα παρανοούμε, τα παραβλέπουμε, τα μπερδεύουμε...

Εδώ λοιπόν κολλάει το..... "η θρησκεία έχει όση δύναμη της δίνουμε εμείς". Κι αυτό γιατί.... η γυναίκα εκείνη ήθελε να αφεθεί "στα χέρια του Θεού"... και το έκανε. "Πήγε" με αυτή τη σκέψη. Σωστή ή λάθος... νομίζω δεν υπάρχει σωστό και λάθος....

Το παιδάκι (αν η ιστορία είναι αληθινή) σώθηκε. Χάρη σε τι ακριβώς.... κανείς δε θα μάθει. (Πολύ φοβάμαι πως η ιστορία όμως δεν είναι αληθινή... Άρα να μπω και σε μια σκέψη παραπάνω στο ποιος και γιατί να γράψει μια τέτοια ιστορία και τι θέλει να πετύχει...........)

Το δικό μου και το δικό σου το παιδί..... εμείς, όλοι... ζούμε τη ζωή, κι αλλος αυτό το λέει θαύμα και το αποδίδει στο Θεό... κι άλλος όχι.... Το γεγονός όμως παραμένει γεγονός. Τελικά, έχει σημασία η έννοια που του αποδίδουμε;;

Νομίζω αν κατάλαβα καλά την ερώτηση πώς έχει σημασία όταν πρόκειται για εκμετάλλευση ανθρώπων...όπως λες κ εσύ...υπάρχουν πολλοί που θα επιβουλευθούν αυτή την ανάγκη του ατόμου..

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Μου θυμίσατε το ανέκδοτο με τον άθεο που έψαχνε να παρκάρει για ώρες και θέση δεν έβρισκε. Οπότε απελπίστηκε και απευθύνθηκε στο Θεό.

- Θεέ μου, του λέει, ευκαιρία να μου αποδείξεις την ύπαρξή σου. Βοήθησέ με να βρω μια θέση πάρκιγκ κι εγώ θα πιστέψω σε σένα, θα πηγαίνω στην εκκλησία κάθε Κυριακή, θα νηστεύω, θα κυρήττω παντού το λόγο σου....

Εκείνη τη στιγμή που τα λέει όλα αυτά, τσααακ, φεύγει ένα αυτοκίνητο από το δίπλα στενό και αδειάζει μια θέση πάρκινγκ.

Οπότε ο τύπος γυρνάει και λεει:

- Μεγάλε, άκυρο! Άσε βρήκα μόνος μου τελικά!

Καλό κ αυτό!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

Νομίζω αν κατάλαβα καλά την ερώτηση πώς έχει σημασία όταν πρόκειται για εκμετάλλευση ανθρώπων...όπως λες κ εσύ...υπάρχουν πολλοί που θα επιβουλευθούν αυτή την ανάγκη του ατόμου..

Ακριβώς!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Ο όρος θρησκεία, που χρησιμοποιείται ενίοτε εναλλακτικά με την λέξη πίστη, ή σύστημα πίστης καθορίζει γενικώς την πίστη στο υπερφυσικό, το ιερό ή το θείο και τους ηθικούς κώδικες, πρακτικές, αξίες, οργανισμούς και τελετουργικά που συνδέονται της. Στην ευρύτερη έννοιά της ορισμένοι την έχουν ορίσει ως το σύνολο των απαντήσεων που δόθηκαν για να ερμηνευθεί η σχέση του ανθρώπινου είδους με το σύμπαν. Στην μακρά πορεία ανάπτυξής της η θρησκεία έλαβε διάφορες μορφές σε διαφορετικούς πολιτισμούς και άτομα. Σε αρκετές περιπτώσεις η λέξη θρησκεία —παρόμοια με τη λέξη θρήσκευμα— χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει αυτό που θα μπορούσε να περιγραφεί ορθότερα ως "οργανωμένη θρησκεία" -δηλαδή ενός οργανισμού που υποστηρίζει την άσκηση μιας θρησκείας συχνά υπό την μορφή νομικής οντότητας. (Πηγή Βικιπαιδεια)

Όλα μαζί δηλαδή........η τελευταία προταση βέβαια τα λέει όλα.....

Εγώ προσωπικά πιστεύω και πολύ αλλά γιατί θα πρέπει να μπω στη διαδικασία να το αναλύσω και να το δικαιολογήσω???

Νομίζω είτε πιστεύεις είτε όχι, δεν μπορώ να κρίνω πχ τους Ιαχωβάδες γιατί δεν κάνουν μετάγγιση.......αυτό "πιστεύουν" αυτό κάνουν......όπως κι εκείνοι δεν μπορούν να κρίνουν το τί κάνω εγώ σαν Χριστιανή, μερικά πράγματα είναι αυτούσια.

Και για να απαντήσω καθαρά στην ερώτηση του θέματος.....έχει δύναμη και μάλιστα μεγαλη.......

Τώρα για τα υπόλοιπα...ο κλήρος τη δουλειά του την κάνει καλά και επιβάλλεται στους επιρρεπεις.....( εδω ο κόσμος πίστευε στην Αθανασία του Αιγάλεω....)

δεν μπορω να κρινω εναν αλλοθρησκο για τις επιλογες του γιατι πολυ απλα ετσι μεγαλωσε, αυτο του περαστηκε ως φυσιολογικο

κι εγω αν ειχα γεννηθει στη σαουδικη αραβια απο μουσουλμανους γονεις παιζει να ημουν μουσουλμανα και να μην φρικαρα με τον κοσμο που μαζευεται στις πλατειες για να παρακολουθησει πως κοβουν το χερι ενος κλεφτη η το κεφαλι ενος φονια (το ειχα δει μικρη που ημουν εκει)

ως προς το θεμα τωρα, πιστευω απλα πως περα απο τη θρησκεια καλο ειναι να υπαρχει και κριτικη σκεψη

Διαφημίσεις

Κι εγώ το είχα... και το δωσα! :lol:

Αυτά είναι που μου κάθονται στραβά στις θρησκείες (σε οποιαδήποτε θρησκεία)... Πως κάποιος ρασοφόρος/βαθμοφόρος(αναλόγως της θρησκείας) μπορεί να πει τη γνώμη του η οποία να θεωρηθεί πεφωτισμένη.... και να ενστερνιστεί από τους πιστούς.

Οι ρασοφόροι όμως, συχνά έχουν πολλές περισσότερες αδυναμίες (σε σχέση με πολλούς πιστούς) και κυρίως άγνοια.... για πολλά θέματα.... με αποτέλεσμα να οδηγούν τους πιστούς...... (να τολμήσω να πω... σε πλάνες..? ή θα με φάτε...??)

Aυτό ακριβώς εννοούσα. Οι ρασοφόροι δυστυχώς, πλάσανε την πίστη με τα δικά τους μέτρα και σταθμά κι οχι όπως την κύρηξε ο Θεός! Αυτό είναι με πισμώνει και δε θέλω να πατάω σε εκκλησίες.....

σε εφαγα :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

deadset.jpg

Βρε Αρία....Βάλε ΠΡΟΣΟΧΗ από πάνω..... Ευτυχώς το είδα τώρα κι οχι χτες βράδυ...:D

Σε χαίρομαι που διαθέτεις και υπέρμετρη μετριοφροσύνη.

Η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους!!!!:P

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαβασα το θεμα και θελω να θεσω καποια ερωτηματα

- Ειστε σιγουρες οτι η γυναικα αυτη εχασε την ζωη της επειδη δεν δεχτηκε μεταγγιση αιματος ή επειδη ειχε καποιο σοβαρο προβλημα υγειας, που ακομα και μεταγγιση να εκανε μπορει το αποτελεσμα να ηταν παλι το ιδιο?

- Γιατι ειστε τοσο σιγουρες οτι η μεταγγιση σωζει ζωες, ενω ειναι ιατρικα αποδεδιγμενο οτι ειναι μια μεθοδος που εμπεριεχει αρκετους κινδυνους? Για παραδειγμα μονο θα σας αναφερω οτι εδω στην αγγλια στα παιδια δινεται αιμα απο την αμερικη (και οχι αγγλικο!!!) γιατι εκει γινονται περισσοτεροι ελεγχοι. Εμενα τουλαχιστον αυτο με προβληματισε οταν μας το ειπαν οι γιατροι...

Ειμαι σιγουρη οτι σε καθε θρησκεια δεν εχουν ολα τα μελη τις ιδιες αποψεις. Αυτο φαινεται κι εδω στο φορουμ, που πολλα μελη ανηκουν στην Ορθοδοξια, και ομως εχουν πολυ διαφορετικες αποψεις σε διαφορα θρησκευτικα θεματα. Αποτι γνωριζω, υπαρχουν και Μαρτυρες που εχουν δεχτει να κανουν μεταγγιση, και αλλοι που δεν εχουν δεχτει. Το να αρνηθει καποιος καποια ιατρικη θεραπεια ειναι δικαιωμα του. Πολλοι γονεις ασκουν αυτο το δικαιωμα οταν αρνουνται πχ να κανουν το MMR στο παιδι τους - ενω υπαρχουν παιδια που εχουν παει στην εντατικη απο ιλαρα εδω στην αγγλια!!

Μπορει να μην συμφωνειτε με την συγκεκριμενη θρησκεια, αλλα θελω να επισημανω οτι το θεμα αυτο δεν ειναι μαυρο-ασπρο, αλλα υπαρχουν "γκριζες ζωνες".... σας μιλαω εχοντας την εμπειρια με ενα παιδακι που εχει περασει πολλα χειρουργεια, και ειναι μαζι μας σημερα επειδη επι 8 μηνες επαιρνε καθε βραδυ λευκωματινη (κλασμα ανθρωπινου αιματος). Ομως δεν εχει κανει ποτε μεταγγιση, και ευγνωμονουμε τον Θεο για αυτο, γιατι θα ημασταν σε πολυ δυσκολη θεση περιμενοντας μεταμοσχεση. Οι μεταγγισεις δινουν αντισωματα, και μειωνουν σημαντικα τις δυνατοτητες για να βρεθει ενα ταιριαστο οργανο.

Οσο για τα θαυματα.... τι να σας πω? περιμενουμε ενα εδω και πολυ καιρο..... αλλα και παλι, αυτο το "θαυμα" που περιμενουμε (ενα μοσχευμα) δεν ειναι θεραπεια.... αρα θαυματα δεν υπαρχουν!! Χρειαζεται να βλεπουμε με ρεαλισμο τα προβληματα της ζωης, δυστυχως μεσα στην ζωη ειναι και αυτα, και να ειμαστε προετοιμασμενοι για αυτο που θα γινει, και που γινεται αργα ή γρηγορα οταν καποιος εχει ενα σοβαρο προβλημα υγειας. Η πιστη μας δινει την ελπιδα οτι θα εχουμε κατι καλυτερο μελλοντικα, οχι σε αυτον τον κοσμο.

Διαφημίσεις

Abbie πρώτα απ' όλα να σου ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να πάνε όλα καλά στο παιδάκι σου και να βρεθεί σύντομα το μόσχευμα, ώστε να αποκτήσει την πολυπόθητη υγεία του κι εσείς την ευτυχία μαζί του.

Αν δεν πιστέψεις ότι υπάρχουν θαύματα δεν πρόκειται να δεις ποτέ θαύμα να συμβαίνει γύρω σου. Να έχεις κι εσύ πίστη για να παίρνεις κουράγιο να το μεταδίδεις και στο παιδί. Θαύματα βεβαίως και υπάρχουν και μάλιστα πολλά γύρω μας. Και γίνονται και κάθε μέρα. Απλά πρέπει εμείς να έχουμε τα αφτιά και τα μάτια μας ανοιχτά για να τα βλέπουμε. Αν τα ρίχνουμε όλα στον ορθολογισμό τότε δεν θα θεωρούμε τίποτα ως θαύμα και υπερφυσικό. Θα προσπαθούμε μια ζωή να εξηγούμε π.χ. αν το άνοιγμα της Ερυθράς για να περάσουν οι Ισραηλίτες οφειλόταν σε φυσικό, εξαιρετικά σπάνιο, φαινόμενο ή στην εντολή του Θεού.

Προσωπικά το θαύμα το έζησα 2 φορές και μου το πρόσφερε η Αγία Παρασκευή. Η πρώτη φορά ήταν με τη μέση μου (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά αναφέρω ότι γλίτωσα το νοσοκομείο και πιθανόν το χειρουργείο τη ίδια μέρα που προσευχήθηκε ο άντρας μου σ' Αυτήν). Η δεύτερη και πιο τρανταχτή φορά ήταν όταν γλίτωσε το δεύτερο παιδί μου ενώ είχα 3 φορές αποκόλληση και κινδύνευσε να τη χάσω. Πριν τη δεύτερη κόρη μου είχα χάσει με αποκόλληση άλλο ένα έμβρυο. Εγώ το αποδίδω στη δύναμη της προσευχής και της πίστης.

Αν πιστέψουμε ότι δεν υπάρχουν θαύματα τότε αυτόματα ακυρώνουμε όλα τα γνωστά θαύματα που έχουν κάνει ο Χριστός και οι άγιοί μας τα προηγούμενα χρόνια.

1457745k8p286od3g.gif

Οσο για τα θαυματα.... τι να σας πω? περιμενουμε ενα εδω και πολυ καιρο..... αλλα και παλι, αυτο το "θαυμα" που περιμενουμε (ενα μοσχευμα) δεν ειναι θεραπεια.... αρα θαυματα δεν υπαρχουν!! Χρειαζεται να βλεπουμε με ρεαλισμο τα προβληματα της ζωης, δυστυχως μεσα στην ζωη ειναι και αυτα, και να ειμαστε προετοιμασμενοι για αυτο που θα γινει, και που γινεται αργα ή γρηγορα οταν καποιος εχει ενα σοβαρο προβλημα υγειας. Η πιστη μας δινει την ελπιδα οτι θα εχουμε κατι καλυτερο μελλοντικα, οχι σε αυτον τον κοσμο.

Abbie σου εύχομαι από την ψυχή μου όλα να σου πάνε καλά! Και θα σου πάνε....δε στο λέω έτσι για να σε εμψυχώσω, αλλά γιατί το πιστεύω. Θαύματα υπάρχουν κι ένα από αυτά είναι και το αγγελούδι σου!

iyuNp3.png4hNCp3.png

εγω πιστευω σε οτι μου κανει καλο..

πχ.. σε μια δυσκολη στιγμη, αν πιστεψω σ ενα θαυμα, παιρνω δυναμη... και μπορω να καταφερω το ακατορθωτο..

ειναι η δυναμη του μυαλου μου, ειναι η πιστη σ ενα θαυμα? δεν το πολυψαχνω..

με αλλα λογια, αν παρεις ενα φαρμακο και γινεις καλα, θα κατσεις να ψαξεις μετα αν το φαρμακο σου ηταν πλασιμπο, ή κανονικο?

Η θρησκεία για όσους πιστευουν έχει τρομερή δύναμη.

Πολλοί μάρτυρες αν δεχτούν μετάγγιση κινδυνευουν με διαγραφή.

Εγώ πάντως προσωπικά θεωρώ λάθος να χάνει κάποιος την ζωή του για την πίστη του (όποια και αν αυτή είναι).

πέραν δλδ του οτι ενέκρινε μερικώς την μεταμόσχευση ...( εκ του ο έχον δύο χιτώνες να δώσει τον έναν )

αλλα και το θέμα δλδ του οτι ΔΕΝ ενέκρινε και την μεταμόσχευση απο κλινικά νεκρά άτομα ...

?

οκ το χω !

ο ΘΕΟΣ τι λεει για όλα αυτα ? (που εκπροσωπούν όλοι .... ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ) τον πείρε κανείς τηλέφωνο να τον ρωτήσει ή.... ετσι γενικά μιλάμε ... ?

:lol:

...κάποια στιγμή είχε δώσει συνέντευξη ο Ιερώνυμος στο Σ.Θεοδωράκη.

Τόν ρώτησε λοιπόν -ανάμεσα σε άλλα-ο δημοσιογράφος τί έχει να πεί για τις "ατασθαλείες" (που είναι ουκ ολίγες η αλήθεια είναι) των παπάδων ή αλλιώς των "εκπροσώπων" του Θεού.

Είχε απαντήσει λοιπόν ο Ιερώνυμος ως εξής: "Είναι λάθος να θεωρούνται οι παπάδες "εκπρόσωποι του Θεού"- είναι άνθρωποι με ατέλειες και σίγουρα πολλές φορές έχουν πράξει αντίθετα με τις υπαγορεύσεις της χριστιανικής πίστης...εγώ θα έλεγα ότι οι παπαδες είναι οι εκπρόσωποι των ανθρώπων στο Θεό!"

Στην ερωτηση καθεαυτη 'Ποση δυναμη εχει η θρησκεια' θα απαντησω και πουθενα αλλου.

Εχει οση της δινουμε ΕΜΕΙΣ. Είτε θετικα είτε αρνητικα........

Το χω σκεφτεί και αυτό, ερώτηση όμως: δεν εχεις αισθανθεί ποτέ ότι ακόμη και αυτή η δύναμη σε εγκαταλείπει;

πχ.. σε μια δυσκολη στιγμη, αν πιστεψω σ ενα θαυμα, παιρνω δυναμη... και μπορω να καταφερω το ακατορθωτο..

με αλλα λογια, αν παρεις ενα φαρμακο και γινεις καλα, θα κατσεις να ψαξεις μετα αν το φαρμακο σου ηταν πλασιμπο, ή κανονικο?

Είναι άνθρωποι που το ψάχνουν και άλλοι πάλι όχι.

Προσωπικά, φυσικά και θα ήθελα να μάθω!

Ειδικά εάν υπήρχαν κάποιοι που θα προσπαθούσαν να με πείσουν για τη μία ή την άλλη εκδοχή...ένα λόγος παραπάνω να θέλω να μάθω ποιά είναι η αλήθεια τελικά:wink:

Κι εμεις εχουμε προσευχηθει και συνεχεια προσευχομαστε για το παιδι μας. Ομως ξερουμε οτι οσο και να προσευχομαστε, δεν προκειται να γινει ενα θαυμα και ξαφνικα να αποκατασταθει η νεφρικη λειτουργεια του, γιατι δεν προκειται να "βγαλει" δυο καινουργια καλα νεφρα!

Αλλα μηπως δεν ειναι θαυμα οτι καταφερε να φτασει ως εδω χωρις μεταγγιση? Ναι, ειχαμε πολλες συζητησεις με τους νεφρολογους και τους χειρουργους, τα φαρμακα του (οπως και για ολα τα παιδακια που θα κανουν στο μελλον μεταμοσχευση) ειναι τετοια που λαβαινουν αυτο υποψη, και οι χειρουργοι ειναι πολυ προσεκτικοι. Μας εχουν πει οτι στην μεταμοσχευση θα φερουν καποιο ειδικο μηχανημα ωστε αν υπαρχει αιμοραγγια να συλλεγεται το αιμα και να γυριζει πισω στο κυκλοφοριακο. Αυτο υπαρχει για τους ενηλικες, αλλα για τα μωρα δεν πολυχρησιμοποιεται, και εχει χωρητικοτητα μολις 50ml, ομως ειναι προθυμοι να το δοκιμασουν.

Στην διπλη νεφρεκτομη, και με διογκωμενους και σκληρους νεφρους (λογω του αρχικου προβληματος) ο χειρουργος μας ειπε οτι το αιμα που εχασε το παιδι ηταν ενα κουταλακι του γλυκου! Κανουν εξαιρετη δουλεια, αλλα εμεις πιστευουμε οτι εχουν λιγη βοηθεια... απο πανω!

Ειναι μεγαλο και λεπτο θεμα, αλλα σας διαβεβαιωνω οτι η μεταγγιση δεν λυνει ολα τα προβληματα. Πολλες φορες δημιουργει περισσοτερα. Και οταν υπαρχουν σοβαρα προβληματα υγειας, δεν νομιζω οτι ειναι καταλληλο να κρινουμε ανθρωπους που στρεφονται στην θρησκεια για να βρουν δυναμη και παρηγορια. Για παραδειγμα ειδα στις ειδησεις πριν απο λιγο καιρο οτι υπαρχει αυξανομενος αριθμος μουσουλμανων εδω στο λονδινο που αναβαλλουν την εναρξη της χημιοθεραπειας για μετα το ραμαζανι (που αποτι γνωριζω διαρκει περιπου εναν μηνα). Μια γιατρος που μιλησε στον δημοσιογραφο ειπε οτι καλο ειναι να μην αναβαλλεται η χημιοθεραπεια, αλλα να γινεται αμεσως μολις ειναι καταλληλο, για να εχει το καλυτερο αποτελεσμα. Αλλα σκεφτειτε, αλλιως το βλεπουμε εμεις, αλλιως εκεινοι, και οταν εχεις καρκινο, δεν εχεις αναγκη την βοηθεια του Θεου στον οποιο πιστευεις??

Σε χαίρομαι που διαθέτεις και υπέρμετρη μετριοφροσύνη.
Το να μου αναγνωρίζει κάποιος οτι έχω χιουμορ και να το αποδέχομαι ... δεν ειναι τίποτα αλλο απο αυτογνωσία τα ..."αχ κύριε πρέσβη μας" και τα "κοκκινα μαγουλάκια" δεν έιναι της ηλικίας μου καθότι δεν ψάχνω και ΑΛΛΑ κοπλιμέντα αυτό που μου έκανες ήταν αρκετό και σε ευχαριστώ !

συγνωμη που μπαινω σφηνα αλλα επειδη ειχα ψιλοκανει ρεικι....εμεις ανοιγαμε τα τσακρας καταλαβαιναμε την θερμοτητα που εκπεμπουν και διωχναμε την αρνητικη ενεργεια...τι σχεση εχει με τον jesus??

αρια αν θελεις πες μου που το διαβασες θα με ενδιεφερε...

και please βγαλε αυτη την απαισια φωτο....

έχεις πάρει βαθμό και αν ναι απο που .... to make a long story short ο Ουσούι έψαχνε να δεί πως θεράπευαι ο Ιησούς κι έστι ανακάλυψε το ρεικι ( ο master μου( απο την Ιαπωνία ...όταν ασχολιόμουν δλδ χρόοοονια πριν... :-) ) και ένας θεολόγος (ορθόδοξος) μου επιβεβαίωσαν αυτην την ιστορία ...εχω να σου πω και πως έγινε εμπορική ενώ κανονικά αφού είναι ΘΕΙΟ δωρο θα ΩΦΕΙΛΕ να είναι τσαμπα.... (όπως πχ και η εκτέλεση ενός μυστηρίου τύπου βάφτηση κλπ ...αλλα είναι ? αμ δε )

.....

Οσο για τα θαυματα.... τι να σας πω? περιμενουμε ενα εδω και πολυ καιρο..... αλλα και παλι, αυτο το "θαυμα" που περιμενουμε (ενα μοσχευμα) δεν ειναι θεραπεια....

ρε Abbie ΑΚΟΜΑ γμτ ..... ελεος ....!!!:twisted::twisted:

υ.σ την εβγαλα την φωτο γιατι με προίξατε ...ωχουυυυυ κι εσυ που σκίχτηκες κι όλας ρε θαυμα την αναπαράγεις κι όλας στα καπάκια ??? :-)

Αχ φυστίκι.... πόσο σε πάω!! :D

......................

Το χω σκεφτεί και αυτό, ερώτηση όμως: δεν εχεις αισθανθεί ποτέ ότι ακόμη και αυτή η δύναμη σε εγκαταλείπει;

Εξαρτάται από τη θεώρηση των πραγμάτων του καθενός. Κάποιοι χρειάζονται να πιστέψουν στο θαύμα για να αντλήσουν δύναμη. Κάποιοι όχι. Εξαρτάται καθαρά από το χαρακτήρα και τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου.

Είναι άνθρωποι που το ψάχνουν και άλλοι πάλι όχι.

Προσωπικά, φυσικά και θα ήθελα να μάθω!

Ειδικά εάν υπήρχαν κάποιοι που θα προσπαθούσαν να με πείσουν για τη μία ή την άλλη εκδοχή...ένα λόγος παραπάνω να θέλω να μάθω ποιά είναι η αλήθεια τελικά:wink:

Θα σου έκανε όμως κάποια διαφορά; Το γεγονός θα ήταν πως έγινες καλά.

Συχνά, δεν είναι εφικτή η "απόλυτη αλήθεια". Θα την έλεγα μάλλον ουτοπία... Άρα.... θα έκανε όντως κάποια διαφορά η γνώση ή μη μιας τέτοιας.... "τεχνικής λεπτομέρειας";

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

aria δυστυχως δεν συνεχισα αν και τα μαθηματα διαρκουσαν 1 χρονο μονο...για χ λογους επρεπε να διακοψω συντομα σχετικα...

λοιπον εγω ναπω οτι πιστευω στο θεο...

για τα θαυματα δεν ξερω ,δεν μπορω να βγαλω ακρη...

η πιστη ομως δεν χρειαζεται απτες αποδειξεις...εμπιστευομαι κατι που δεν βλεπω....

παντως ολοι μας μονο στα δυσκολα επικαλουμαστε τον θεο να μασ βοηθησει...και κανουμε το σταυρο μας...

ως ανθρωπος εχω αναγκη να πιστευω καπου,σε μια ανωτερη δυναμη....

Θα σου έκανε όμως κάποια διαφορά; Το γεγονός θα ήταν πως έγινες καλά.

Συχνά, δεν είναι εφικτή η "απόλυτη αλήθεια". Θα την έλεγα μάλλον ουτοπία... Άρα.... θα έκανε όντως κάποια διαφορά η γνώση ή μη μιας τέτοιας.... "τεχνικής λεπτομέρειας";

Κι εγώ θα ήθελα να μάθω.:wink:

Και δεν είναι απλά το τελικό αποτέλεσμα. Πες πως έγινες καλά αλλά τα χάπια ήταν πλασίμπο. Και εσύ δεν το έμαθες ποτέ γιατί δεν σε ενδιαφέρουν τέτοιες λεπτομέρειες τεχνικής φύσεως.

Αν όμως τα χάπια πρέπει να τα παίρνεις μόνο νηστική, ή ακόμα καλύτερα να ακολουθείς ειδική δίαιτα για να τα πάρεις; Και αν τα ακριβοπληρώνεις; Και αν πρέπει να τρέχεις σε απομακρυσμένα φαρμακεία για να τα βρεις; Και αν σου απαγορεύεται η χρήση άλλων χαπιών (π.χ. αντισυλληπτικών) ταυτόχρονα με τα πρώτα; Και αν σου υπαγορεύει ο φαρμακοποιός σου να μην μιλάς και να αντιπαθείς όσους ανθρώπους παίρνουν από τα "άλλα" χάπια και γίνονται επίσης καλά; Και αν και αυτοί αισθάνονται το ίδιο για σένα; Και αν αρχίσουν σημαντικές αποφάσεις της ζωής σου να εξαρτώνται από το γεγονός ότι εσύ παίρνεις αυτά τα χάπια;

Αν τελικά είναι πλασίμπο, μήπως η ζωή σου γινόταν απλούστερη αν ξεκινούσες τις καραμελίτσες αντί για χάπια αγνώστου προέλευσης και σύνθεσης που μπορεί να σου πλασάρει ο φαρμακοποιός;:roll:

.....δε νομίζω τάκη....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...