Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόση δύναμη έχει η θρησκεία;

no doubt

Recommended Posts

Τι ακριβως είναι δεν ξερω....η δύναμη της θρησκείας?,η δύναμη της ψυχής?,η δύναμη της θελησης για ζωη?.......ή το πεπρωμένο και το γραφτο?.......για δειτε αυτο......

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=39616&catid=10

Εγω απλά το λεω ένα μικρο θαυμα.......

Εγώ θα ήθελα να πιστεύω στο μικρό θαύμα.... αλλά θα υπερισχύσει η πίστη μου για το "ράδιο-αρβύλα"......

Η είδηση ξεκινά ... "Μια μητέρα από την Αυστραλία...." Ούτε ΠΟΥ, ούτε σε ΠΟΙΟ νοσοκομείο... Τίποτα που να μπορεί κάποιος να διασταυρώσει. Επιφυλάσσομαι....

Υ.Γ. Σας βγήκα αντιδραστική σήμερα εεε..?? :lol:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 149
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• alcyon

alcyon 21 δημοσιεύσεις

• UFO

UFO 16 δημοσιεύσεις

• no doubt

no doubt 15 δημοσιεύσεις

• Eviri

Eviri 12 δημοσιεύσεις

Είμαι λιγο....ξανθια και δεν τα παινω ευκολα!!!!!!:wink:....ρεικι?????

Πρόκειται για θεραπευτική ενέργεια κινέζικης φιλοσοφίας. Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά ρέι πρέπει να είναι η θεραπεία και κι (τσι) η ενέργεια.

1457745k8p286od3g.gif

Πρόκειται για θεραπευτική ενέργεια κινέζικης φιλοσοφίας. Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά ρέι πρέπει να είναι η θεραπεία και κι (τσι) η ενέργεια.

Οσο ζει μαθαινει κανεις.......

aria έχεις την πλάκα σου δε μπορώ να πω. Σε έχω διαβάσει και σε άλλα θέματα που πέταγες διάφορα χιουμοριστικά. Αλλά με την ίδια ευκολία που λες (έστω και για πλάκα) ότι δεν αποκλείεται να του έκαναν ρέικι του μωρού, εγώ αντίστοιχα λέω ότι ναι είναι θαύμα από το Θεό.

το ρέικι όπως γνωρίζεις (όχι με την δημόσια-διαφημιστική μορφη που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια - αλλα προγενέστερα) ήταν η "ΘΕΩΡΗΤΗΚΑ" ...μορφή που ο Ιησούς θεράπευε ...

δεν κάνω χιούμορ και ΔΝΕ ΕΧΩ ΠΛΑΚΑ ...!...

υπάρχουν ολόκληρες θεολογικές αναλύσεις επι του θέματος ...

τι είναι θαυμα

πως ο Ιησούς θεράπευε κλπ κλπ ....

πως ο Ουσούι το πειρε και το έκανε εμπορικό κλπ κλπ ...

θαυμα το ένα θαυμα το αλλο αλλα ΠΩΣ ΤΟ ΛΑΝΣΑΡΕΙΣ τελικά είναι το θέμα .

και στην τελική ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ και πως το παρουσιάζεις ...

:wink:

Η θρησκεία είναι δικαίωμα καθενός και υποχρέωση κανενός δεν θυμάμαι ποιός μπαρμπούλης το είχε πει και από τη στιγμή κάποιοι θεωρούν ότι η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα και από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι ένα εγωιστικό ον που πιστεύει ότι δεν γίνεται με τίποτα να χαθεί και κάποιος θα ασχοληθεί μαζί του έστω και μετά θάνατον πάντα θα υπάρχουν άτομα που θα

εγκαταλείπουν τα εγκόσμια για να "σωθούν"

Υ.Σ Αριανή σκιάχτηκα κοπέλα μου και δεν ξέρω και τι διώχνει τα ζόμπι

οι βρυκόλακες φεύγουν με σκόρδο και σταυρό οι λυκάνθρωποι με ασημένια σφαίρα αλλά αυτά;;;;:roll::roll:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Υ.Σ Αριανή σκιάχτηκα κοπέλα μου και δεν ξέρω και τι διώχνει τα ζόμπι

οι βρυκόλακες φεύγουν με σκόρδο και σταυρό οι λυκάνθρωποι με ασημένια σφαίρα αλλά αυτά;;;;:roll::roll:

ΜΕ ΘΑΎΜΑ ΦΕΥΓΕΙ ....:lol::lol::lol::lol: μόνο έτσι ! :lol::lol::lol::lol:

ΜΕ ΘΑΎΜΑ ΦΕΥΓΕΙ ....:lol::lol::lol::lol: μόνο έτσι ! :lol::lol::lol::lol:

Ωχού:lol::lol::lol: τι έπαθα βραδυάτικα η κακομοίρα κι αν δεν γίνει το θαύμα το ζόμπι θα κατσικωθεί στο μυαλό όλο το βράδυ:shock::lol::lol:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

οι μαρτυρες του ιαχωβα εχουν δικους τους κανονες στη θρησκεια,οπως εχουμε κ μεις δικους μας!!αφου η γυναικα ενιωθε αμαρτια να υποβληθει σε μεταγγιση,εκανε αυτο που εκρινε σωστο!!αφησε τη ζωη της στα χερια του θεου!!!κ κεινος αποφασισε!!

ηξερα μια κοπελα 32 χρονων,οχι μαρτυρα,που στον 6ο μηνα της εγκυμοσυνης της παρουσιαστηκαν καποια προβληματα κ ο γιατρος της ειπε η' διακοπτεις τωρα την κυηση η' εχω μεγαλο φοβο οτι για εναν απ'τους 2 σας η γεννα θα αποβει μοιραια!!η κοπελα σαν χριστιανη,νιωθοντας αμαρτια να διακοψει την κυηση,συνεχισε κανονικα με οτι καταληξη κ αν ειχε αυτο!!

4 μηνες μετα τη γεννα ηταν φυσιολογικοτατη κ ακρως υγιεις κ μητερα κ μωρο!!!δοκιμαστηκε η πιστη της κ ο θεος την ανταμειψε!!!

ομως απ'την αλλη εχω κ μια αλλη παρομοια ιστορια ξαδερφης της κολλητης μου,η οποια ειχε κ κεινη προβληματα αλλα αρνηθηκε καθετως την εκτρωση!δυστυχως εκεινη πεθανε πανω στη γεννα...το μωρακι υγιεστατο!!!επισης δοκιμαστηκε η πιστη της,ακομα κ αν ο θεος της αφαιρεσε τη ζωη!!εχει σιγουρα παρει την ανταμοιβη της στον ουρανο!!!

πως να το κανουμε κ οι 2 τους εσωσαν την ψυχη τους!!!

τωρα αν ρωτατε εμενα,μπορω να πω οτι της θαυμαζω για την δυναμη της πιστης τους!!!

τωρα για την γυναικα που αναφερατε,μοιαζει σαν ''αυτοκτονια'' κ ελλειψη επιλογων,αλλα οπως προανεφερα,η δυναμη της πιστης της ετσι της ελεγε!!αν χτυπαει τοσο δυνατα μεσα στην καρδια σου η παρουσια του θεου,οποιασδηποτε θρησκειας,κανεις ακριβως αυτο που νιωθεις να ειναιπιο αξιο στα ματια Του!!

ναι εγω λεω οτι δεν θα το εκανα μαλλον,εχοντας ομως για τα υπολοιπα χρονια μεσα μου το αισθημα οτι βγηκα εκτος του δρομου του θεου κ αψηφησα το θελημα του κ τους θειους νομους του!!δεν θα εβγαινε ποτε απ'το μυαλο μου!κ στο κατω κατω αν ηταν αυτο το θελημα του,αν οντως ειχε ερθει η ωρα της γυναικας να αναπαυτει κ μεταγγιση να εκανε,την ιδια καταληξη μπορει να ειχε!κανεις δεν ξερει!!ισως κιολας να το σκεφτοταν ετσι!!

τωρα για τα παιδια μου επισης μπορει να εβγαινα εκτος ''θρησκευτικης πορειας'',δηλαδη να τα αφησω να πεθανουν επειδη θα αρνηθω την μεταγγιση....εξωπραγματικο μου ακουγεται!!με τιποτα!!δεν το διαννουμαι καν!!

ομως ολοι γνωριζουμε την θυσια που εκανε καποτε ο αβρααμ οταν του ζητηθηκε απ'το θεο να θανατωσει το παιδι του!!ακολουθησε το θελημα του κ τελευταια στιγμη ο θεος τον απετρεψε...γιατι δοκιμαζε την πιστη του...το αν θα υπακουσει!!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Άρια κορίτσι μου... επειδή κι εγώ σκιάχτηκα.... δεν το κατεβάζεις... να βάλεις στη θέση του κανένα λουλουδάκι, να έρθουμε στα ίσα μας;;;; :lol:

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

για το βιντεακι που εβαλε η κοπελα εχω να πω οτι....συγκλονιστικα κ συγκινηθηκα!!!φοβερο!!!κ βεβαια το θεωρω θαυμα....αλλα κ να μην ειναι δεν πειραζει..εγω παντως πιστεψα σ'άυτο!!!γιατι ομως να μην ειναι θαυμα???τοσα θαυματα συμβαινουν γυρω μας,αποκαλυπτοντας μας την αληθεια κ τη παρουσια του θεου....εμεις ομως απλα τα προσπερναμε κ λεμε ελα μωρε κατι αλλο θα εγινε κ μας το πλασαρουν ετσι!!ομως οντως μπορει να εγινε το θαυμα κ μεις ως κοινοι θνητοι το προσπερασαμε!!γι'αυτο κ χανουμε τον θεο απο κοντα μας,εχουμε γινει σκληροι κ ολα τα περναμε απο κοσκινο...οχι οτι φταιμε,ετσι εχουν γινει πια τα πραγματα,αλλα χανουμε σημαντικες πτυχες κ απομακρυνομαστε!!

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Είναι διαταγή ανωτέρου!!!

999

:lol:

Και για να μη βγαίνουμε Off topic....

αυτό που λέει η mother's heart είναι και η βάση της πίστης.... και της θρησκείας. Η ανάγκη να πιστέψει κάποιος στην ύπαρξη του Ανωτέρου...

για το βιντεακι που εβαλε η κοπελα εχω να πω οτι....συγκλονιστικα κ συγκινηθηκα!!!φοβερο!!!κ βεβαια το θεωρω θαυμα....αλλα κ να μην ειναι δεν πειραζει..εγω παντως πιστεψα σ'άυτο!!!γιατι ομως να μην ειναι θαυμα???τοσα θαυματα συμβαινουν γυρω μας' date='αποκαλυπτοντας μας την αληθεια κ τη παρουσια του θεου....εμεις ομως απλα τα προσπερναμε κ λεμε ελα μωρε κατι αλλο θα εγινε κ μας το πλασαρουν ετσι!!ομως οντως μπορει να εγινε το θαυμα κ μεις ως κοινοι θνητοι το προσπερασαμε!!γι'αυτο κ χανουμε τον θεο απο κοντα μας,εχουμε γινει σκληροι κ ολα τα περναμε απο κοσκινο...οχι οτι φταιμε,ετσι εχουν γινει πια τα πραγματα,αλλα χανουμε σημαντικες πτυχες κ απομακρυνομαστε!![/quote']

Πόσα θαύματα φάγαμε "αμάσητα".... γιατί είχαμε απλά την ανάγκη να πιστέψουμε σ' αυτά...!

Κι όταν κάποιος αισθάνεται την ανάγκη να δει θαύματα, ναι τα βλέπει... και εκεί που υπάρχουν αλλά κι εκεί που δεν υπάρχουν (μιλάω γενικά και όχι προσωπικά για σένα...;)) Τότε όμως υπάρχουν πολλοί που θα επιβουλευθούν αυτή την ανάγκη του ατόμου αυτού και πάνω σ' αυτήν μπορούν να στήσουν ολόκληρη βιομηχανία.

Κατανοώ την ανάγκη του.... αλλά δε μπορώ να παραβλέψω και τις συνέπειες.......

ΕΓΩ ΘΑΎΜΑ θεωρω το χαμόγελο ενός παιδιού .! .... και είναι καθημερινό , οικονομικό και δνε απαιτεί ΣΧΕΔΟΝ τιποτα ! καληνύχτα σας

Υ.Σ

μια εικόνα είναι μια εικόνα τιποτα αλλο.... και στις εικόνες δίνουμε την αξία που ΕΜΕΙΣ θεωρούμε οτι εχει καθώς απο μόνη της είναι ένα τ ι π ο τ α

είναι interactive

Υ.Σ2 ναι έχω χιουμορ (αλλα ΔΕΝ ειμαι γελοία) ....απλα δεν αστειεύτηκα στην παρούσα και σε ευχαριστώ καθώς θεωρώ κομπλιμέντο να σου λεει ο αλλος οτι έχεις χιούμορ ... το χιούμορ ΕΙΝΑΙ ενδειξή υψηλής νόησης :-)

Διαφημίσεις

Υ.Σ2 ναι έχω χιουμορ (αλλα ΔΕΝ ειμαι γελοία) ....απλα δεν αστειεύτηκα στην παρούσα και σε ευχαριστώ καθώς θεωρώ κομπλιμέντο να σου λεει ο αλλος οτι έχεις χιούμορ ... το χιούμορ ΕΙΝΑΙ ενδειξή υψηλής νόησης :-)

Σε χαίρομαι που διαθέτεις και υπέρμετρη μετριοφροσύνη.

1457745k8p286od3g.gif

συγνωμη που μπαινω σφηνα αλλα επειδη ειχα ψιλοκανει ρεικι....εμεις ανοιγαμε τα τσακρας καταλαβαιναμε την θερμοτητα που εκπεμπουν και διωχναμε την αρνητικη ενεργεια...τι σχεση εχει με τον jesus??

αρια αν θελεις πες μου που το διαβασες θα με ενδιεφερε...

και please βγαλε αυτη την απαισια φωτο....

Πόσα θαύματα φάγαμε "αμάσητα".... γιατί είχαμε απλά την ανάγκη να πιστέψουμε σ' αυτά...!

Κι όταν κάποιος αισθάνεται την ανάγκη να δει θαύματα, ναι τα βλέπει... και εκεί που υπάρχουν αλλά κι εκεί που δεν υπάρχουν (μιλάω γενικά και όχι προσωπικά για σένα...;)) Τότε όμως υπάρχουν πολλοί που θα επιβουλευθούν αυτή την ανάγκη του ατόμου αυτού και πάνω σ' αυτήν μπορούν να στήσουν ολόκληρη βιομηχανία.

Κατανοώ την ανάγκη του.... αλλά δε μπορώ να παραβλέψω και τις συνέπειες.......

Στη δική σου τη θέση πολύ προσφάτως, εγώ θα έλεγα ότι από θαύμα σώθηκε το μικρούλι κοριτσάκι μου, πέφτοντας από ύψος με το γυάλινο μπουκάλι στο στόμα και μάλιστα μπρούμυτα. Εξάλλου θυμάμαι ότι έγραφες πως πίστευες ότι δε θα το βρεις ζωντανό. Γιατί να μην έζησε από θαύμα και το δικό σου αγγελούδι;

1457745k8p286od3g.gif

Ανάλογα με το σε ποια θρησκεία ανήκεις "βλέπεις" κ αντίστοιχα θαύματα. Θυμάμαι είχα δει μια φορά στις ειδήσεις είχε φυτρώσει ένα φυτό πάνω σε άγαλμα τίνος δεν θυμάμαι (Βούδα νομίζω )κ οι πιστοί έσπευσαν να προσκυνήσουν καθώς το θεώρησαν θεικό μήνυμα..Αντίστοιχα περιστατικά όπου δεν μπορούσε κάτι να εξηγηθεί επιστημονικά έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο και ανάλογα με το είδος της πίστης δίνεται κ η εξήγηση..Αυτό ίσως πρέπει να μας προβληματίσει λίγο ως προς την έννοια "θαύμα".

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

οχι

666 :-):-)

χαχα ξερεις τι μου θυμησες? Μια μπλουζα που ειχα ως πιο νεα και πιο αδυνατη.

Ειχε πανω το 666 και ελεγε 'God is busy, can i help?'......

θα με καψουν τωρα αλλα τι να κανουμε.......:P

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Έχει πράγματι σημασία το πώς θα περιγράψουμε το ίδιο γεγονός;

Κανένας δε μπορεί να βεβαιώσει πώς είναι, ούτε πώς δεν είναι. Άρα το ότι εγώ θα το θεωρήσω θαύμα.... αυτό αυτομάτως το καθιστά τέτοιο; Είναι τόσο υποκειμενικό ένα θαύμα;;

Όσο κι αν προσπαθούμε να περιγράψουμε κάποια πράγματα νομίζω πως δε λέγονται... πως τα αισθήματα, το θρησκευτικό συναίσθημα καθώς και οι εσωτερικές παρορμήσεις είναι τόσο βαθιά μέσα μας που πολλές φορές ακόμα και εμείς οι ίδιοι τα παρανοούμε, τα παραβλέπουμε, τα μπερδεύουμε...

Εδώ λοιπόν κολλάει το..... "η θρησκεία έχει όση δύναμη της δίνουμε εμείς". Κι αυτό γιατί.... η γυναίκα εκείνη ήθελε να αφεθεί "στα χέρια του Θεού"... και το έκανε. "Πήγε" με αυτή τη σκέψη. Σωστή ή λάθος... νομίζω δεν υπάρχει σωστό και λάθος....

Το παιδάκι (αν η ιστορία είναι αληθινή) σώθηκε. Χάρη σε τι ακριβώς.... κανείς δε θα μάθει. (Πολύ φοβάμαι πως η ιστορία όμως δεν είναι αληθινή... Άρα να μπω και σε μια σκέψη παραπάνω στο ποιος και γιατί να γράψει μια τέτοια ιστορία και τι θέλει να πετύχει...........)

Το δικό μου και το δικό σου το παιδί..... εμείς, όλοι... ζούμε τη ζωή, κι αλλος αυτό το λέει θαύμα και το αποδίδει στο Θεό... κι άλλος όχι.... Το γεγονός όμως παραμένει γεγονός. Τελικά, έχει σημασία η έννοια που του αποδίδουμε;;

χαχα ξερεις τι μου θυμησες? Μια μπλουζα που ειχα ως πιο νεα και πιο αδυνατη.

Ειχε πανω το 666 και ελεγε 'God is busy, can i help?'......

θα με καψουν τωρα αλλα τι να κανουμε.......:P

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...