Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόση δύναμη έχει η θρησκεία;

no doubt

Recommended Posts

αυτη η ευκολία βρε παιδι μου όμως , που οι θρησκίες ΑΛΛΑΖΟΥΝ με τους νόμους ... πολύ μου αρέσει ... :lol::lol::lol::lol::lol: και με προβληματίζει ταυτοχρονος δε ...

τελικά ο θεός τους είπε ΝΑΙ Ή ΟΧΙ να ξέρουμε δλδ ! :lol::lol::lol::lol::lol:

Να σου πω, είναι και θέμα επιχειρηματικού πνεύματος.

Τι εννοώ, αν έκανα εγώ μια θρησκεία ας πούμε, θα επέτρεπα και μεταγγίσεις και μεταμοσχεύσεις. Οι πελάτες - οπαδοί είναι πολύτιμοι, δεν λέει να χάνεις ούτε έναν.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 149
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• alcyon

alcyon 21 δημοσιεύσεις

• UFO

UFO 16 δημοσιεύσεις

• no doubt

no doubt 15 δημοσιεύσεις

• Eviri

Eviri 12 δημοσιεύσεις

εμενα με νευριαζουν που με σταματανε στο δρομο για να μου δωσουν βιβλια κ ειδικα που ερχονται σπιτι μου κ μου χτυπανε κουδουνια για να με κανουν με το ζορι δικια τους.ελεος!πηγα εγω σπιτι τους να τους πριξω?αυτοι γιατι ερχονται καθε 3 κ λιγο!ειδικα μια ελληνιδα με ειχε πριξει!καθε βδομαδα κουδουνι χτυπουσε!στο τελος την σιχτιρισα!αι στο καλο πια!κ ενας παππους ιεχοβας ηρθε αρκετες φορες.μα πριν μια βδομαδα δε σας ετζασα?τι ερχεστε παλι???πολυ με νευριαζει που ενοχλουν τον κοσμο!

ενας ανθρωπος που αγαπαω πολυ, ειναι μαρτυρας ιαχωβα...

κανει ολα οσα προβλεπει η θρησκεια τους.. τα παντα..

παρ ολα αυτα, ειναι ενα αξιολατρευτο, υπεροχο πλασμα..

εχουμε συζητησει απειρες φορες αυτο το θεμα..

κατ αρχην, οι μαρτυρες ιαχωβα προτιμουν τους γιατρους που ειναι κι εκεινοι μαρτυρες... σε περιπτωση αναγκης, υποστηριζει οτι υπαρχουν ΠΑΝΤΑ κι αλλοι τροποι εκτος της μεταγγισης..

εγω δε συμφωνω.. αλλα παλι, εγω ειμαι χριστιανη ορθοδοξη και δεν κατανοω τα θεμελια της πιστης τους...

σχετικα ομως με τις μεταγγισεις γενικα, ακουω εδω και χρονια, οτι φτανουν οι επιστημονες στο να φτιαξουν συνθετικο αιμα (που θα το δεχονταν οι μαρτυρες ιαχωβα)..

μακαρι...

εγω για τα παιδια μου παντως θα αλλαζα κ θρησκεια κ πατριδα κ τα παντα!:evil:

Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα!

Δεν είμαι σε θέση να πω τι είναι σωστό και τι λάθος. Αν ήθελε να πεθάνει έτσι, είχε το δικαίωμα να το κάνει. Εγώ δεν θα το έκανα. Απο όταν έγινα μαμά, δεν φοβάμαι μόνο για τα παιδιά μου, φοβάμαι και τρέμω και για τον εαυτό μου μην πάθω κάτι και τα αφήσω πίσω ορφανά. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως επιλέγει κανείς να αφήσει πίσω τα παιδιά του συνειδητά. Άλλο να σου τύχει κάτι, να πονάς αφόρητα και να θες π.χ. να φύγεις για να μην είσαι βάρος... Αχ, δεν ξέρω τι να πω...

Αυτό που μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα είναι πως και εγώ, όπως είπε η Δήμητρα, θα άλλαζα χωρίς δεύτερη σκέψη και θρησκεία, και πατρίδα και τα πάντα αν ήταν για το καλό των παιδιών μου.

Διαφημίσεις

Η ψυχή σου καλή μου δε λυτρώνεται έτσι.... Σημασία έχει τί κάνεις όσο ζείς. Ποιές είναι οι πράξεις σου. Τί να το κάνω να τρέχω στις εκκλησίες, να νηστεύω και με το που θα πάω σπίτι μου να αρχίσω τις συκοφαντίες και να κοιτάω πώς να σου βγάλω το μάτι ; Καλύτερο δεν είναι να πιστεύω και να αποστασιοποιηθώ απο τη θρησκεία, αλλά να κάνω καλά έργα ;

Από τα λόγια σου έβγαλα το συμπέρασμα. Φαίνεται να αντιμετωπίζεις με κριτικό πνεύμα τη θρησκεία... (γνώμη μου πάντα).... Και το θεωρώ καλό! :-D

Οι περισσότεροι θρησκόληπτοι, λένε αυτά που λες κι εσύ (με bold).... μόνο που κάνουν και τα υπόλοιπα (αυτά με ..κόκκινο).... ενώ παράλληλα αισθάνονται πως εφόσον "πιστεύουν", αρκεί για να σωθούν...

Διαφωνώ εντελώς με το "σκεπτικό τους"... αλλά μπορώ να το αντιληφθώ ως υπαρκτό και ως δική τους εσωτερική ανάγκη για να αιτιολογήσουν την ύπαρξή τους και δράση τους σε τούτη εδώ τη γη.....

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Να βάλω και μια ακόμα διάσταση στον προβληματισμό;

Η ορθοδοξία μέχρι προσφάτως είχε διφορούμενη άποψη για τις μεταμοσχεύσεις. Υπήρχαν δε αξιοσέβαστα άτομα (όπως ο γέροντας Παίσιος) που είχαν ταχθεί ανοιχτά κατά των μεταμοσχεύσεων με ηθικά και θρησκευτικά επιχειρήματα...

Να διευκρινίσω κάτι. Ο γέροντας Παΐσιος είχε πει ότι δεν πρέπει να δίνουμε ό,τι δεν είναι διπλό για μεταμόσχευση. Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα από το γέροντα Παΐσιο και το θυμάμαι αυτό. Μάλιστα είχε πει ότι αυτά που ο άνθρωπος τα έχει διπλά (χέρια, μάτια....) δεν είναι κακό να τα δίνουμε για μεταμόσχευση.

1457745k8p286od3g.gif

Από τα λόγια σου έβγαλα το συμπέρασμα. Φαίνεται να αντιμετωπίζεις με κριτικό πνεύμα τη θρησκεία... (γνώμη μου πάντα).... Και το θεωρώ καλό! :-D

Οι περισσότεροι θρησκόληπτοι, λένε αυτά που λες κι εσύ (με bold).... μόνο που κάνουν και τα υπόλοιπα (αυτά με ..κόκκινο).... ενώ παράλληλα αισθάνονται πως εφόσον "πιστεύουν", αρκεί για να σωθούν...

Διαφωνώ εντελώς με το "σκεπτικό τους"... αλλά μπορώ να το αντιληφθώ ως υπαρκτό και ως δική τους εσωτερική ανάγκη για να αιτιολογήσουν την ύπαρξή τους και δράση τους σε τούτη εδώ τη γη.....

Α, ναι!!! Έχεις δίκιο.... Προσπαθώ να σταθμίσω λογική και πίστη. Δηλαδή δε θέλω να κάτσω και να ''φάω'' ό,τι μου πλασάρει η εκκλησία. Ξέρω τί λέει η εκκλησία, αλλά πάνω απ' όλα ξέρω τί λέει ο Θεός μας. Συνεπώς, προσπαθώ λογική, εκκλησία, πίστη και Θεό να τα ισορροπήσω. Γενικά να φιλοσοφήσω τη θρησκεία μου...

iyuNp3.png4hNCp3.png

Να διευκρινίσω κάτι. Ο γέροντας Παΐσιος είχε πει ότι δεν πρέπει να δίνουμε ό,τι δεν είναι διπλό για μεταμόσχευση. Έχω διαβάσει αρκετά πράγματα από το γέροντα Παΐσιο και το θυμάμαι αυτό. Μάλιστα είχε πει ότι αυτά που ο άνθρωπος τα έχει διπλά (χέρια, μάτια....) δεν είναι κακό να τα δίνουμε για μεταμόσχευση.

Και εγώ έχω διαβάσει και αυτό εννοούσα όταν έλεγα ηθικά και θρησκευτικά επιχειρήματα. Ότι δηλαδή ήταν αντίθετος σε οποιαδήποτε μεταμόσχευση οδηγούσε στην αφαίρεση της ζωής του δότη.

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

Αν όμως η ζωή του δότη ήταν ήδη..... στον άλλο κόσμο?? Τότε? Δεν μπορεί να δώσει όσα δε του χρειάζονται πια?

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Και εγώ έχω διαβάσει και αυτό εννοούσα όταν έλεγα ηθικά και θρησκευτικά επιχειρήματα. Ότι δηλαδή ήταν αντίθετος σε οποιαδήποτε μεταμόσχευση οδηγούσε στην αφαίρεση της ζωής του δότη.
πέραν δλδ του οτι ενέκρινε μερικώς την μεταμόσχευση ...( εκ του ο έχον δύο χιτώνες να δώσει τον έναν )

αλλα και το θέμα δλδ του οτι ΔΕΝ ενέκρινε και την μεταμόσχευση απο κλινικά νεκρά άτομα ...

?

οκ το χω !

ο ΘΕΟΣ τι λεει για όλα αυτα ? (που εκπροσωπούν όλοι .... ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ) τον πείρε κανείς τηλέφωνο να τον ρωτήσει ή.... ετσι γενικά μιλάμε ... ?

:lol:

Οι μεταμοσχεύσεις δεν μπορούν να γίνουν με δότες νεκρούς. Οι δότες πρέπει να είναι άνθρωποι που έχουν υποστεί εγκεφαλικό θάνατο σύμφωνα με την ιατρική αλλά το σώμα τους εξακολουθεί να λειτουργεί. Διαφορετικά, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα όργανα.

Για τον Παίσιο (αλλά και άλλους ανθρώπους της ορθοδοξίας) είναι αμαρτία να αφαιρείς π.χ. την καρδιά από έναν άνθρωπο στον οποίο λειτουργεί ακόμα, αφού στην ουσία του αφαιρείς τη ζωή.

Η επίσημη θέση της ορθοδοξίας μετά από πολλά χρόνια σιωπής είναι πλέον αντίθετη στην άποψη Παϊσιου, αναγνωρίζει δηλαδή τον εγκεφαλικό θάνατο.

.....δε νομίζω τάκη....

το χω βρε σου λεω ....

δλδ

1963 γεια σας έχουμε έναν εγκεφαλικά νεκρό που έχει όργανα τα οποία μπορούν αν σωσουν 3 παιδια 2 γυναικες και 1 αντρα να τα δώσουμε ?

εκκλησία : ααααααααααααααα ο θεός λέει οχι

1999

γεια σας έχουμε έναν εγκεφαλικά νεκρό που έχει όργανα τα οποία μπορούν αν σωσουν 3 παιδια 2 γυναικες και 1 αντρα να τα δώσουμε ?

εκκλησία : οκ !

......

οκ το χω !........:lol:

Κι εγώ το είχα... και το δωσα! :lol:

Αυτά είναι που μου κάθονται στραβά στις θρησκείες (σε οποιαδήποτε θρησκεία)... Πως κάποιος ρασοφόρος/βαθμοφόρος(αναλόγως της θρησκείας) μπορεί να πει τη γνώμη του η οποία να θεωρηθεί πεφωτισμένη.... και να ενστερνιστεί από τους πιστούς.

Οι ρασοφόροι όμως, συχνά έχουν πολλές περισσότερες αδυναμίες (σε σχέση με πολλούς πιστούς) και κυρίως άγνοια.... για πολλά θέματα.... με αποτέλεσμα να οδηγούν τους πιστούς...... (να τολμήσω να πω... σε πλάνες..? ή θα με φάτε...??)

Διαφημίσεις

Αν όμως η ζωή του δότη ήταν ήδη..... στον άλλο κόσμο?? Τότε? Δεν μπορεί να δώσει όσα δε του χρειάζονται πια?

Πάνω σ' αυτό ο γέροντας Παΐσιος θεωρούσε ότι η πράξη στερείται ηθικής αξίας από τον δότη εφόσον είναι νεκρός και δεν αποφασίζει ο ίδιος.

1457745k8p286od3g.gif

Από τον δότη στερείται ηθικής αξίας... οκ.

Από τους συγγενείς του δότη; Κι εκεί στερείται ηθικής αξίας;

Από τον ίδιο τον ασθενή/δέκτη που θα του χαρίσει ...ζωή; Δεν είναι ηθική αξία η ζωή;

Η ηθική αξία παύει να υπάρχει με την έλευση του θανάτου του ατόμου; (λιγουλάκι εγωιστικό ακούγεται... κατά την άποψή μου....) Με προβληματίζει αρκετά....

Υ.Γ. Άντε ρε Άρια... μου έκοψες το αίμα!!! Και δεν είμαι για αίματα στην παρούσα φάση!! Φτάνουν όσα είδα! :lol:

Κι εγώ το είχα... και το δωσα! :lol:

Αυτά είναι που μου κάθονται στραβά στις θρησκείες (σε οποιαδήποτε θρησκεία)... Πως κάποιος ρασοφόρος/βαθμοφόρος(αναλόγως της θρησκείας) μπορεί να πει τη γνώμη του η οποία να θεωρηθεί πεφωτισμένη.... και να ενστερνιστεί από τους πιστούς.

Οι ρασοφόροι όμως, συχνά έχουν πολλές περισσότερες αδυναμίες (σε σχέση με πολλούς πιστούς) και κυρίως άγνοια.... για πολλά θέματα.... με αποτέλεσμα να οδηγούν τους πιστούς...... (να τολμήσω να πω... σε πλάνες..? ή θα με φάτε...??)

Γίνεται Ιερά Σύνοδος αν δεν κάνω λάθος, για να αποφασιστεί κάτι που έχει μεγάλη σοβαρότητα και αλλάζει ίσως κάποια δεδομένα της Εκκλησίας. Θέλω να ελπίζω ότι και οι αξιόλογοι παπάδες στις αποφάσεις τους καθοδηγούνται από τη φώτιση του Θεού.

Εξάλλου πιστεύω ότι σαν άνθρωποι κι αυτοί σφάλουν και πέφτουν και σε αμαρτήματα. Αλλά αυτό εμένα δε με αφορά ως πιστή, όπως δε με αφορά τι κάνει ο γιατρός με την διαχείρηση της υγείας του, ενώ εμένα με συμβουλεύει να μην κάνω τις δικές του ατασθαλίες, για να έχω καλή υγεία.

1457745k8p286od3g.gif

Από τον δότη στερείται ηθικής αξίας... οκ.

Από τους συγγενείς του δότη; Κι εκεί στερείται ηθικής αξίας;

Από τον ίδιο τον ασθενή/δέκτη που θα του χαρίσει ...ζωή; Δεν είναι ηθική αξία η ζωή;

Η ηθική αξία παύει να υπάρχει με την έλευση του θανάτου του ατόμου; (λιγουλάκι εγωιστικό ακούγεται... κατά την άποψή μου....) Με προβληματίζει αρκετά....

Υ.Γ. Άντε ρε Άρια... μου έκοψες το αίμα!!! Και δεν είμαι για αίματα στην παρούσα φάση!! Φτάνουν όσα είδα! :lol:

η απο προγενέστερη ενυπόγραφη δήλωση του εκλιπόντος ενόσο ήτο στην ζωή ότι επιθυμεί να δορήσει τα οργανα του ;;;;;

είπα να κάνω χιούμορ με βάση το περιστατικό σου (που είχε αίσιο τελος αλλα ατύχησα σόρι :-)

Τι ακριβως είναι δεν ξερω....η δύναμη της θρησκείας?,η δύναμη της ψυχής?,η δύναμη της θελησης για ζωη?.......ή το πεπρωμένο και το γραφτο?.......για δειτε αυτο......

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=39616&catid=10

Εγω απλά το λεω ένα μικρο θαυμα.......

Τι ακριβως είναι δεν ξερω....η δύναμη της θρησκείας?,η δύναμη της ψυχής?,η δύναμη της θελησης για ζωη?.......ή το πεπρωμένο και το γραφτο?.......για δειτε αυτο......

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=39616&catid=10

Εγω απλά το λεω ένα μικρο θαυμα.......

ρεικι του έκανα του παιδιού ?

Γίνεται Ιερά Σύνοδος αν δεν κάνω λάθος, για να αποφασιστεί κάτι που έχει μεγάλη σοβαρότητα και αλλάζει ίσως κάποια δεδομένα της Εκκλησίας. Θέλω να ελπίζω ότι και οι αξιόλογοι παπάδες στις αποφάσεις τους καθοδηγούνται από τη φώτιση του Θεού.

Εξάλλου πιστεύω ότι σαν άνθρωποι κι αυτοί σφάλουν και πέφτουν και σε αμαρτήματα. Αλλά αυτό εμένα δε με αφορά ως πιστή, όπως δε με αφορά τι κάνει ο γιατρός με την διαχείρηση της υγείας του, ενώ εμένα με συμβουλεύει να μην κάνω τις δικές του ατασθαλίες, για να έχω καλή υγεία.

1) Η ιερά σύνοδος... καλώς ή κακώς καθοδηγείται... κι από άλλες ανάγκες που δεν έχουν καμία σχέση με την πίστη αυτή καθ' αυτή.... Δυστυχώς........

2) Κι εγώ "θα ήθελα να ελπίζω".... πως καθοδηγούνται από τη φώτιση του Θεού, αλλά από την ευχή τη δική μας, μέχρι την πράξη τη δική τους... υπάρχει μια απόσταση. Φώτισή ήταν αυτό που λέει η άρια... το "1963"-όχι, το "1999"-ναι...;

3)Με τα προσωπικά τους θέματα δεν έχω κάτι. Όταν όμως ο βίος τους επηρεάζει την κριτική τους ικανότητα και επομένως τις συμβουλές που μπορεί να δώσουν στην εξομολόγηση ή κατά τη διάρκεια μιας ιεράς συνόδου.... Τότε...............;;; Οι συνέπειες ....... είναι σφοδρές........

aria έχεις την πλάκα σου δε μπορώ να πω. Σε έχω διαβάσει και σε άλλα θέματα που πέταγες διάφορα χιουμοριστικά. Αλλά με την ίδια ευκολία που λες (έστω και για πλάκα) ότι δεν αποκλείεται να του έκαναν ρέικι του μωρού, εγώ αντίστοιχα λέω ότι ναι είναι θαύμα από το Θεό.

1457745k8p286od3g.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...