Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

sos!!!!!!!!!!!!προβλημα με νονο 15 μερες πριν την βαφτιση

ioanna new mummy

Recommended Posts

μην τρελαίνεσαι

για μένα το πλέον σημαντικό είναι η σχέση με τον σύζυγό σου

μπορείς να ζητήσεις τη γνώμη του, αν σου πει ότι συνεχίζει η όλη φάση ως έχει εγώ θα το σεβόμουν να σου πω, και θα το συζητούσα μετά για να καταλάβει ότι υποχώρησα

η βάφτιση είναι μυστήριο. προσπάθησε να δεις το μυστήριο - τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες

δεν έχω ψυχολογικά τραύματα που ο νονός μου είχε να με δει από 4 ετών μέχρι το γάμο μου.. ούτε ξέρω νονούς σήμερα που είναι συνέχεια με τα βαφτιστήρια...

ουσιαστικά ο νονός περιμένεις ότι θα είναι ένας ακόμη άνθρωπος που θα λατρέψει το παιδί σου. στην Ελλάδα είναι απλά το ως είθισται, ο κουμπάρος να βαφτίσει κ.ο.κ.....

ξεπέρασέ το..

και φυσικά πάρε ρουχαλάκια για το μωρό σου, κι αν σου κάνει παράπονα η νονομαμα, εξήγησέ της ότι ήταν πολύ μεγάλα

μην σπαταλάς την ενέργειά σου στον θυμό!!! παράτα τους και παίξε λίιιγο ακόμη με το ζουζούνι σου!

Διαφημίσεις

Να πω και γω τη γνωμη μου. οι κουμπαροι που μας παντρεψαν ειναι μακρυα οποτε για την βαφτιση σκεφτομουν πως θα ηθελα ο νονος να ειναι απο κοντα για να μπορει να βλεπει το παιδι και οχι μονο να στελνει τα δωρα. Βεβαια πρωτα ρωτησα τα κουμπαρια αν ηθελαν να το βαφτισουν γιατι ετσι συνηθιζεται αλλα ευτυχως η κουμπαρα μου ειναι πολυ ενταξει τυπος και κατανοησε τον προβληματισμο μου. Οσο για το αν ειδα τα ρουχα του μωρου η νονα μας επεμενε να παμε μαζι να τα δουμε αλλα εγω απο την αρχη της ξεκαθαρισα οτι μπορει να επιλεξει οτι θελει. Αφου πρωτα διαλεξε μερικα με πηρε μαζι της και καναμε μαζι την τελικη επιλογη. Οταν βαφτισα εγω η κουμπαρα μου μου εκανε παραγγελια τι ηθελε πραγμα που δεν μου αρεσε καθολου. Ακομη και τωρα μου παραγγελνει τι θελει καθε φορα σε γιορτες κτλ.Αυτο με νευριαζει αλλα το καταπινω το βαφτηστηρι μου να ναι καλα. Θυμαμαι στην εκκλησια την ημερα τησ βαπτισης επειδη δεν ηξερα ποσο επρεπε να δωσω ρωτησα τον πατερ αν 100 ευρω ειναι καλα και πεταγεται η κουμπαρουλα μου και λεει βαλε κατι παραπανω.Εδωσα 150 ευρω και ο πατερ αναφωνησε 'Χουβαρντου η νονα!'. Τωρα στην βαφτιση της κορης μου η εκκλησια στοιχισε 50 Ευρω. Δεν το λεω για τα λεφτα αλλα τί πεταγεσαι, ρωτας τον αλλον αν εχει; Και την πρωτη φορα που πηρα λαμπαδα μου παρειγγειλε λαμπαδα με παιχνιδι επωνυμο(ξερεται ποσο εχει) και το βαφτηστηρι μου δεν ηταν ουτε ενος(δηλ δεν καταλαβαινε).Φανταστειτε τι θα βαζει το παιδι να μου ζηταει σε λιγο (νονα θελω αυτο ή εκεινο) και τι να κανεις.Δεν μπορεις να το κακοκαρδισεις. Και αυτο που με τσατιζει ειναι ο τροπος που το ζηταει (ως δεδομενο) ουτε καν απο ευγενεια δεν λεει αν μπορεις χρειαζομαστε αυτο.

Πιστευω οτι οι ανθρωποι θα επρεπε να ειναι λιγο πιο διακριτικοι σε τετοια θεματα.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

μιλησα με τον αντρα μου κ δεν θελει τελευταια στιγμη να γινει πανικος.η αληθεια ειναι οτι εγω φοβαμαι μην πουν λογια για το παιδι κ μετα να τρεξουν να κρυφτουν.αλλα εχω κρυωσει.εμενα με πειραξε η συμπεριφορα τους παρα πολυ.η μανα του κ στο γαμο μας εκανε το ιδιο.δεν ημουν νυφη ομως.κ για να μου παρουν τα του γαμου πηγα στην πολη τους κ τα διαλεξα.δεν ειπα τπτ κ μαλιστα πηγα με την μανα του.κ τωρα με τα ρουχα που εγινε η ιστορια δεν μ'αρεσε αυτα που ειπε.τι θα πει να του τα βαλω κ μετα να τα πεταξω αν θελω???????????????για να μην τα πεταξω ή για να μην τα φαει ο σκορος,γιατι στην ντουλαπα θα μεινουν λογω μεγεθους, ειπα να παρει μικροτερο.οπως ειπα δεν ειμαι αχαριστη κ καταλαβαινω πολλα.εξαλλου γι'αυτο της ειχα πει αν θελει να'ρθει εδω που εχει οικονομικα πακετα.κ τωρα που το σκεφτομαι ειχε πει οτι ειχε παρει ρουχα κ μαλιστα μου ανελυε πως ειναι και ποσο τα πηρε,λες κ την ρωτησα:mad:.κ τελικα τα ρουχα δεν εχουν καμια σχεση μ'αυτα που μου'λεγε.:lol:.τι να πω?????????δεν ξερω.εγω απλα καταλαβα οτι το κανουν ως αγγαρεια κ αυτο ειναι που μ'εξοργιζει.αν δεν θες κυριος παρατησε τα.δεν εβαλα σε κανενα το μαχαιρι στο λαιμο ουτε τους ειπα οτι θελω επωνυμα ρουχα ουτε προκειται να βαζω το παιδι να λεει θελω εκεινο ή το αλλο.η ιδια καθεται κ μου αναλυει ποσο πηρε το καθενα.κ ο γιος ακουει.πραγματικα νιωθω οτι κανω την μανα του κουμπαρα κ οχι αυτον.κ η πλακα ειναι οτι εχει παντρεψει ενα ζευγαρι παλια κ επειδη δεν του πηραν καλο δωρο η μανα διελυσε το κουμπαριο....:shock::shock::shock::shock::shock::shock:εγω παντως θα του μιλησω κ θα του πω πως εχουν τα πραγματα κ αν δεν μπορει ας τ'αφησουμε.ο αλλος νονος περιμενει πως κ πως......:P

Εμένα το μόνο που με ενόχλησε από την ιστορία είναι ότι ο κουμπάρος σε παραπέμπει στη μάνα του και ότι εκείνη κλαίγεται για το πόσα ξόδεψε.

Επίσης να πω την αλήθεια δεν θα μου άρεσε η κουμπάρα μου να ζητήσει να δει τα ρούχα που πήρα και να μου πει να τα αλλάξω ή γενικά να ανακατευτεί χωρίς να της το ζητήσω στο τι πηρα και δεν πήρα.

Από εκεί και πέρα, πράγματι όλα τα βαπτιστικά βγαίνουν σε μεγάλα νούμερα! Τώρα αν είναι υπερβολικά μεγάλα τα συγκεκριμένα, τι να πω...

Επίσης έχω δει ότι συνηθίζεται αντί για κουτί να παίρνουν βαλιτσάκι (βαπτιστικό και αυτό και στολισμένο ανάλογα)

Αυτό με τη μάνα πάντως να το προσέξεις, γιατί αυτό είναι το σημαντικό... Εκείνη γίνεται νονά τελικά ή ο γιός της? Σας βλέπω σε γιορτές, Πάσχα, Χριστούγεννα, το παιδί να μιλάει με τη μαμά του νονού και όχι με τον ίδιο τον νονό.

ουτε με την μανα θα μιλαει.οταν γεννησα ενα τηλ δεν πηρε να ευχηθει.εγω παντα τυπικη στις γιορτες τους.ασε.κοιτα δεν ειχα σκοπο να τους θιξω για τα ρουχα απλα θεωρησα αδικο απ'την στιγμη που εδωσαν τοσα λεφτα να μην του το βαλω.πραγματικα ειναι μεγαλο.μα κ ο αντρας μου εχει γινει νονος κ εμεινε κ εκεινος οταν τα ειδε.χωραει παιδι 4 ετων μεσα.οσο για την βαλιτσα δεν ειναι βαπτιστικο βαλισακι.ειναι κανονικη βαλιτσα κ απ'οτι καταλαβα δεν εχει σκοπο να την στολισει.θα την φερουν ετσι.

αλλαξε νονο γιατι και δωρα δεν θα εχει το μωρο και φυσικα νονο...τα δωρα θα μου πειτε ειναι σημαντικα??? ναι για ενα μωρο ναι αυτο περιμενει απο τους νονους και λιγο αργοτερα φυσικα και ενδιαφερον αλλα οσο ειναι παιδακι θελει σιγουρα δωρακια και προσοχη...λιγο δυσκολο για το νονο που θελετε να παρετε ....αν ειναι να δωσεις 250 ευρω για το πακετο...τοτε παρε αλλο νονο αυτο που ειπε καποια κοπελα πιο πανω...και τι εγινε σιγα δεν θελουν μη θελουν...κοιτα το παιδακι σου και ξεχνα την μητερα του γιατι αν δεν αλλαξεις τωρα νονο μια ζωη το ιδιο παραπονο θα εχεις.....

Διαφημίσεις

Εγω το θεωρω απαραδεκτο να παει να ψωνισει χωρισ να σε ρωτησει...

Στην τελικη εσυ βαφτιζεις το παιδι σου.. οφειλε τουλαχιστον να σε ρωτησει κατι απλο πχ σε τι χρωμα τα προτιμας..

Δυστυχως ομως στην περιπτωση σου το προβλημα δεν ειναι με τον κουμπαρο αλλα με τον αντρα σου που επιμενει σε αυτον τον κουμπαρο..

Αναβαλετε τη βαφτιση κ αλλαξτε κουμπαρο.

Εγω τα διαλεξα ολα μονη μου, για να καταλαβεις τη νονα την πηγα κ πηραμε συγκεκριμενο φορεμα κ τα υπολοιπα (λαμπαδες κουτια κλπ )δεν τα εχει δει καν ακομα...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εγω το θεωρω απαραδεκτο να παει να ψωνισει χωρισ να σε ρωτησει...

Στην τελικη εσυ βαφτιζεις το παιδι σου.. οφειλε τουλαχιστον να σε ρωτησει κατι απλο πχ σε τι χρωμα τα προτιμας..

Δυστυχως ομως στην περιπτωση σου το προβλημα δεν ειναι με τον κουμπαρο αλλα με τον αντρα σου που επιμενει σε αυτον τον κουμπαρο..

Αναβαλετε τη βαφτιση κ αλλαξτε κουμπαρο.

Εγω τα διαλεξα ολα μονη μου, για να καταλαβεις τη νονα την πηγα κ πηραμε συγκεκριμενο φορεμα κ τα υπολοιπα (λαμπαδες κουτια κλπ )δεν τα εχει δει καν ακομα...

ο αντρας μου απλως δεν ειναι τυπος που θελει να μαλωνει,γιατι ηταν κ φιλοι.αλλα του ειπα πως αν ο κουμπαρος ηταν σωστος φιλος δεν θα χανοταν και δεν θα μας θυμοταν μονο στις γιορτες και αυτο αν το θυμηθει.κ επειδη και ο αντρας μου ειναι καμμενος απο νονα περιμενα αλλη αντιμετωπιση.τελικα ειπα στον κουμπαρο οτι θελω να μιλησουμε γιατι πραγματικα χαλαστηκα παρα πολυ και δυστυχως κρυωσα περισσοτερο απ'οτι ημουν.θα δουμε τωρα τι θα γινει.ελπιζω μονο να μην αρπαχτουμε και να τα πουμε ηρεμα;)

παντα εμεις βγαζουμε το φιδι απ'την τρυπα,δυστυχως.σε ολους τους τομεις.ολοι οι αντρες πανω κατω το ιδιο ειναι.μονο σε εμας ξερουν ν'ανοιγουν το στομα τους.αλλα για το παιδι μου δεν κανω πισω

Οι αντρες εχουν ενα κολλημα με τους φιλους τους........θυμαμαι οταν ειπα στον δικο μου οτι μου την επεφτε το κολληταρι του, στραβωσε μεν αλλα προσπαθησε να το ξεχασει....το σημαντικο ηταν να ΜΗ τσακωθει με το παιδικο του φιλο! Και περιμενεις μετα να πλακωθει ο αλλος για μπομπονιερες και λαμπαδες.....χαχα....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Τι μου θυμισες τωρα!

Πριν απο ενα χρονο περασα τα ιδια και χειροτερα.

Πριν μεινω εγκυος στην κορη μου, ειχαμε κανει με τον αντρα μου πολιτικο γαμο (για να μπορεσει να παρει δανειο). Στον πολιτικο λοιπον, καναμε μαρτυρες 2 φιλους μας και συναδελφους του αντρα μου τους οποιους τους αποκαλουσαμε "κουμπαρους". Μετα απο 1.5 ετος -περιπου- απο τον πολιτικο, μενω εγκυος στη μικρη και αποφασιζουμε να κανουμε θρησκευτικο και βαφτιση μαζι την ιδια μερα. Ο ενας εκ των δυο κουμπαρων σε αυτο το διαστημα παιρνει μεταθεση για Θεσσαλονικη και μας εξηγει πως δεν γινεται να παρει μερος στις τελετες γιατι τα οικονομικα του ειναι σε αθλια κατασταση (μεταφορες, μετακομισεις, ενοικια, βενζινες κλπ). Κατανοητο και απολυτα σεβαστο. Οποτε μας μενει ο αλλος "κουμπαρος" ο οποιος ενθουσιαζεται στην ιδεα πως θα παντρεψει και θα βαφτισει κατα αποκλειστικοτητα. Εμεις να δεις χαρα!

Μπαινω στον 7ο μηνα, ξεκιναω ινσουλινη και αρχιζω ενα μαρτυριο γιατι ξεκινανε και οι υπογλυκαιμικες κρισεις. Ενα βραδυ κι ενω ειμαι μονη μου στο σπιτι γιατι δουλευει ο αντρας μου, με παιρνει τηλ. ο κουμπαρος (ας τον πουμε Αντρεα) και μου λεει πως μολις χωρισε με την κοπελα του που ηταν μαζι 5 χρονια -τη γνωριζαμε, εμεναν μαζι και μειναμε καγκελο-. Κι ΕΔΩ ξεκιναει ο Γολγοθας....

Ο "Αντρεας" κανει στροφη 180 μοιρων... Απο εναν ανθρωπο γλυκομιλητο, με χιουμορ και ακρως συνενοησιμο μετατρεπεται σε -το πιο ελαφρυ- καφρο. Μονιμως κατι τον ενοχλουσε, μονιμως κατι ασχημο ειχε να πει κι οσο για το γαμο - βαφτιση ξεκιναει να λεει κατι τρελλα του στυλ "αμα δεν εχει ραπ το κεντρο εγω δεν ερχομαι" :shock:, "να παρω μαυρα ρουχα του μωρου για να ταιριαζει με ολα" :shock: και διαφορα τετοια. Γενναω την κορη μου... Με παιρνει ενα τηλ. στο οποιο μιλησαμε 36 δευτερολεπτα και μετα εξαφανιζεται. Τι τον παιρναμε να ερθει σπιτι να δει τη μικρη, τι του λεγαμε να παμε εμεις απο το δικο του, τι να συναντηθουμε καπου εξω, ΤΙΠΟΤΑ! Αφαντος ο "Αντρεας".... 2 μηνων μπαινει η μικρη στο Παιδων.. Με τα μπες - βγες στο Αγια Σοφια και στο Αγλαϊα Κυριακου (τα εχω γραψει αναλυτικα σε αλλο θεμα τα της νοσηλειας μας), η μικρη φτανει 3.5 μηνων. Το βραδυ λοιπον της eurovision (το 2009 που στειλαμε το Σακη :lol:) τον παιρνω τηλ. και απαιτω να ερθει να συζητησουμε καποια πραγματα. Μετα κοπων και βασανων ερχεται... Του εξηγω λοιπον πως καταλαβαινω οτι μπορει να αισθανεται πιεσμενος, πως ειναι ανθρωπινο κι ισως να μην αισθανεται ομορφα να μπει σε μια διαδικασια να παντρεψει 2 ανθρωπους και να βαφτισει ενα μωρο απο τη στιγμη που η ψυχολογια του ειναι χαλια. Του προτεινω λοιπον να μας παντρεψει και να βαφτισει τη μικρη παρεα με εναν αλλο φιλο μας. Η απαντηση ειναι πως οχι, θελει την αποκλειστικοτητα, οτι σιγα - σιγα συνερχεται και θελει τα παντα να γινουν οπως ειχαμε συμφωνησει. Φευγει απο το σπιτι και ξεκιναει νεος κυκλος.

Τον πιεζα να παει να δει για στεφανα, ποτηρι, τα βαφτιστικα της μικρης αλλα εκεινος ή που δεν το σηκωνε ή που εβαζε προφαση τα οικονομικα κι ελεγε οτι το ψαχνει. Φτανουμε λοιπον 3 μηνες πριν τη γαμο-βαπτιση και ενω εχω μοιρασει παντου τα προσκλητηρια με το ονομα του, τον ρωταω να δω τι εχει αγορασει (οχι να δω, απλα να ξερω τι εχει παρει κι αν θελει καποια βοηθεια) και μου εξαπολυει μια επιθεση οτι τον θεωρω γυφτο, τζαμπατζη και πως να μην ανησυχω ολα κοστιζουν απο 500 ευρω κι ανω :shock::shock::shock::shock: Τα παιρνω κι εγω κρανιο, του ριχνω ενα κανονικο ξεχ...σμα και του λεω σαν "κιουρια" :lol: πως στην εκκλησια θα πατησει το ποδι του αν θελει μονο ως καλεσμενος.

3 μηνες πριν λοιπον μενω χωρις κουμπαρο.... Ευτυχως για 'μενα θεσανε πολλοι υποψηφιοτητα και ειχα να διαλεξω. Κι ευτυχως με την κουμπαρα μου δεν εχουμε τετοια προβληματα περα απο κατι ξεσπασματα που κανει στο ακυρο (και που τη δικαιολογω γιατι ειναι εργαζομενη μητερα 3 παιδιων χωρις βοηθεια απο κανεναν) ειμαστε πολυ δεμενες και αγαπημενες!

Γνωμη μου λοιπον, επειδη τιθεται θεμα βαφτισης (γιατι οσο να 'ναι -χτυπα ξυλο και μακρια απο εμας- γαμο μπορει να ξανακανεις, βαφτιση του παιδιου σου ομως οχι), καλυτερα να αλλαξετε νονο.

Ελπιζω σε ο,τι κι αν καταληξετε να ειστε ικανοποιημενοι.

Με το καλο η βαφτιση! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Τι μου θυμισες τωρα!

Πριν απο ενα χρονο περασα τα ιδια και χειροτερα.

Πριν μεινω εγκυος στην κορη μου, ειχαμε κανει με τον αντρα μου πολιτικο γαμο (για να μπορεσει να παρει δανειο). Στον πολιτικο λοιπον, καναμε μαρτυρες 2 φιλους μας και συναδελφους του αντρα μου τους οποιους τους αποκαλουσαμε "κουμπαρους". Μετα απο 1.5 ετος -περιπου- απο τον πολιτικο, μενω εγκυος στη μικρη και αποφασιζουμε να κανουμε θρησκευτικο και βαφτιση μαζι την ιδια μερα. Ο ενας εκ των δυο κουμπαρων σε αυτο το διαστημα παιρνει μεταθεση για Θεσσαλονικη και μας εξηγει πως δεν γινεται να παρει μερος στις τελετες γιατι τα οικονομικα του ειναι σε αθλια κατασταση (μεταφορες, μετακομισεις, ενοικια, βενζινες κλπ). Κατανοητο και απολυτα σεβαστο. Οποτε μας μενει ο αλλος "κουμπαρος" ο οποιος ενθουσιαζεται στην ιδεα πως θα παντρεψει και θα βαφτισει κατα αποκλειστικοτητα. Εμεις να δεις χαρα!

Μπαινω στον 7ο μηνα, ξεκιναω ινσουλινη και αρχιζω ενα μαρτυριο γιατι ξεκινανε και οι υπογλυκαιμικες κρισεις. Ενα βραδυ κι ενω ειμαι μονη μου στο σπιτι γιατι δουλευει ο αντρας μου, με παιρνει τηλ. ο κουμπαρος (ας τον πουμε Αντρεα) και μου λεει πως μολις χωρισε με την κοπελα του που ηταν μαζι 5 χρονια -τη γνωριζαμε, εμεναν μαζι και μειναμε καγκελο-. Κι ΕΔΩ ξεκιναει ο Γολγοθας....

Ο "Αντρεας" κανει στροφη 180 μοιρων... Απο εναν ανθρωπο γλυκομιλητο, με χιουμορ και ακρως συνενοησιμο μετατρεπεται σε -το πιο ελαφρυ- καφρο. Μονιμως κατι τον ενοχλουσε, μονιμως κατι ασχημο ειχε να πει κι οσο για το γαμο - βαφτιση ξεκιναει να λεει κατι τρελλα του στυλ "αμα δεν εχει ραπ το κεντρο εγω δεν ερχομαι" :shock:, "να παρω μαυρα ρουχα του μωρου για να ταιριαζει με ολα" :shock: και διαφορα τετοια. Γενναω την κορη μου... Με παιρνει ενα τηλ. στο οποιο μιλησαμε 36 δευτερολεπτα και μετα εξαφανιζεται. Τι τον παιρναμε να ερθει σπιτι να δει τη μικρη, τι του λεγαμε να παμε εμεις απο το δικο του, τι να συναντηθουμε καπου εξω, ΤΙΠΟΤΑ! Αφαντος ο "Αντρεας".... 2 μηνων μπαινει η μικρη στο Παιδων.. Με τα μπες - βγες στο Αγια Σοφια και στο Αγλαϊα Κυριακου (τα εχω γραψει αναλυτικα σε αλλο θεμα τα της νοσηλειας μας), η μικρη φτανει 3.5 μηνων. Το βραδυ λοιπον της eurovision (το 2009 που στειλαμε το Σακη :lol:) τον παιρνω τηλ. και απαιτω να ερθει να συζητησουμε καποια πραγματα. Μετα κοπων και βασανων ερχεται... Του εξηγω λοιπον πως καταλαβαινω οτι μπορει να αισθανεται πιεσμενος, πως ειναι ανθρωπινο κι ισως να μην αισθανεται ομορφα να μπει σε μια διαδικασια να παντρεψει 2 ανθρωπους και να βαφτισει ενα μωρο απο τη στιγμη που η ψυχολογια του ειναι χαλια. Του προτεινω λοιπον να μας παντρεψει και να βαφτισει τη μικρη παρεα με εναν αλλο φιλο μας. Η απαντηση ειναι πως οχι, θελει την αποκλειστικοτητα, οτι σιγα - σιγα συνερχεται και θελει τα παντα να γινουν οπως ειχαμε συμφωνησει. Φευγει απο το σπιτι και ξεκιναει νεος κυκλος.

Τον πιεζα να παει να δει για στεφανα, ποτηρι, τα βαφτιστικα της μικρης αλλα εκεινος ή που δεν το σηκωνε ή που εβαζε προφαση τα οικονομικα κι ελεγε οτι το ψαχνει. Φτανουμε λοιπον 3 μηνες πριν τη γαμο-βαπτιση και ενω εχω μοιρασει παντου τα προσκλητηρια με το ονομα του, τον ρωταω να δω τι εχει αγορασει (οχι να δω, απλα να ξερω τι εχει παρει κι αν θελει καποια βοηθεια) και μου εξαπολυει μια επιθεση οτι τον θεωρω γυφτο, τζαμπατζη και πως να μην ανησυχω ολα κοστιζουν απο 500 ευρω κι ανω :shock::shock::shock::shock: Τα παιρνω κι εγω κρανιο, του ριχνω ενα κανονικο ξεχ...σμα και του λεω σαν "κιουρια" :lol: πως στην εκκλησια θα πατησει το ποδι του αν θελει μονο ως καλεσμενος.

3 μηνες πριν λοιπον μενω χωρις κουμπαρο.... Ευτυχως για 'μενα θεσανε πολλοι υποψηφιοτητα και ειχα να διαλεξω. Κι ευτυχως με την κουμπαρα μου δεν εχουμε τετοια προβληματα περα απο κατι ξεσπασματα που κανει στο ακυρο (και που τη δικαιολογω γιατι ειναι εργαζομενη μητερα 3 παιδιων χωρις βοηθεια απο κανεναν) ειμαστε πολυ δεμενες και αγαπημενες!

Γνωμη μου λοιπον, επειδη τιθεται θεμα βαφτισης (γιατι οσο να 'ναι -χτυπα ξυλο και μακρια απο εμας- γαμο μπορει να ξανακανεις, βαφτιση του παιδιου σου ομως οχι), καλυτερα να αλλαξετε νονο.

Ελπιζω σε ο,τι κι αν καταληξετε να ειστε ικανοποιημενοι.

Με το καλο η βαφτιση! :D

ελπιζω η μικρη σου να ειναι καλα τωρα.εμενα σε ολη την εγκυμοσυνη δεν πηρε ουτε ενα τηλ,γεννησα παλι τπτ.επρεπε να το ειχα σταματησει τοτε το ολο θεμα αλλα ελεγα μηπως ειμαι υπερβολικη γιατι ελεγε και στον κοσμο οτι ηθελε να βαφτισει το παιδι.που μαλλον εριχνε σταχτι στα ματια....παντως μεχρι στιγμης αφαντος ο κουμπαρος.ισως καταλαβε τι θελω να πω και σκεφτεται τι θα μου πει και να με αποστομωσει και να βγει απο πανω......:mad:και φυσικα μπορει να παρει κ η μαμα του τηλ....αντε να ειμαι ηρεμη κ χαρουμενη ειμαι τοσο χαλια και το στομαχι μου ειναι κομπος:(

ελπιζω η μικρη σου να ειναι καλα τωρα.εμενα σε ολη την εγκυμοσυνη δεν πηρε ουτε ενα τηλ,γεννησα παλι τπτ.επρεπε να το ειχα σταματησει τοτε το ολο θεμα αλλα ελεγα μηπως ειμαι υπερβολικη γιατι ελεγε και στον κοσμο οτι ηθελε να βαφτισει το παιδι.που μαλλον εριχνε σταχτι στα ματια....παντως μεχρι στιγμης αφαντος ο κουμπαρος.ισως καταλαβε τι θελω να πω και σκεφτεται τι θα μου πει και να με αποστομωσει και να βγει απο πανω......:mad:και φυσικα μπορει να παρει κ η μαμα του τηλ....αντε να ειμαι ηρεμη κ χαρουμενη ειμαι τοσο χαλια και το στομαχι μου ειναι κομπος:(

Ιωάννα, το ποστ σου είναι σαν να το έγραψα εγώ δυστυχώς....

Για να τελειώνει εδώ το θέμα γιατί μερικά πράγματα έχουν ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ,

ΟΤΑΝ ΠΡΟΘΥΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ Ή ΝΟΝΟΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ Ή ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ???

Κοπέλα μου που είναι το πρόβλημα να αλλάξεις νονό?

Τι φοβάσαι?

Με συγχωρείς, αλλά στα τόσα έξοδα που έχεις κάνει έχεις ανάγκη τα 500 ευρώ που θα κάνει για το παιδί, και που γκρινιάζει και από πάνω η μάνα του που τα έδωσε για την βάφτιση????????

Βρε άντε από δω πέρα μην πω καμια κουβέντα ...

Και μεις κάναμε τη βλακεία να κάνουμε άνδρα ανύπαντρο κουμπάρο και να κόβει και να ράβει η μάνα του και στη βάφτιση και στον γάμο και από τότε και έχω στραβώσει και εννοείται δεν τους πάω το παιδί να το δουν γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ σαν κουμπάροι και νονοί.

Στην βάφτιση, ΔΕΝ είδα τι αγόρασε η μανούλα του, τα είδα στην εκκλησία και ψαχνόμουν σαν την τρελή να ντύσω το μωρό...

Στο γάμο, που έγινε πέρισυ, τελευταίες 10 μέρες να λέει δασκαλεμένα λόγια από την μανούλα του, πως δεν έχει λεφτά και μόνο 500 ευρω έχει να δωσει και μλκς, να πάμε από Βουλγαρία να ψωνίσουμε λες και εγω είχα τον χρόνο να πάω. Και τους το είχαμε πει 9 μήνες πριν για τον γάμο, και βγάζει 1 σωρό λεφτα από την δουλειά του ο τσιγκούνης.

Και εμείς σαστίσαμε με τη συμπεριφορά του, και αφου μας κατασύγχισε, 1 βδομάδα πριν τον γάμο είπε στον άνδρα μου πως ήταν βλακεία που το είπε αυτο τελευταια βδομάδα και πως θα πληρώσει τελικά.

Και μου έκανε ολόκληρο σκηνικό με τον παπα που του ζήτησε λεφτα, και μου έφερε 50 άτομα στο μαγαζι και έκανε και εκεί σκηνη η μάνα του και μας χάλασε το γάμο.

Γι'αυτο ΑΛΛΑΞΕ τον να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Βάλε αδερφό /αδερφή και πληρώστε τα εσεις να ησυχάσετε.

πες τον με λίγα λόγια και απλά: ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΑΜΕ ΕΣΕΝΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ. Και πες του πως δεν μπορεις την γκρινια της μανας του και πως δεν μπορειτε να συνεννοηθείτε και θα κάνεις αλλον κουμπαρο.

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ.

Να την βράσω τέτοια κουμπαριά.

433965qzur0la2nd.gif

θεωρώ ότι κουμπάρος σου πρέπει να γίνεται κάποιος φίλος σου πραγματικός,που τον ξέρεις χρόνια,που κάνεις παρέα συχνά,που έχεις θάρρος μαζί του.

και σαν νονά και σαν μαμά αυτό έκανα.

εγώ είπα της φίλης μου,πάμε μαζί για τα βαφτιστικά του παιδιού της,και αμέσως τα βρήκαμε χωρίς παρεξηγήσεις.

οι νονοί του παιδιού μου τα πήραν μόνοι τους γιατί μένουν μακρυά αλλά μου έστελναν mms με τα φορέματα πριν αποφασίσουμε!!!

χωρίς καμμία απολύτως παρεξήγηση!!

γι'αυτό λέω ότι στράβωσε το κλίμα από την αρχή...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

αχ κοριτσια και εγω θεωρω οτι ηταν φιλοι.αλλα τελικα αποδειχτηκε αχαριστος.τετοιες φιλιες να τις βρασω.σημερα ειμαστε κ εγω κ ο αντρας μου χαλια.εκεινος σιγουρα γιατι επεσε εξω για τον φιλο του κ ισως να στεναχωριεται να μην μαλωσουμε και εγω γιατι μου την εδωσαν τα λογια που ακουσα και δεν μ'αρεσει το παιδι μο να μην εχει νονο.πραγματικα ολη μερα με ποναει το στομαχι μου και επισης επειδη θηλαζω φοβαμαι μην μου κοπει το γαλα.κανω πραγματα για να ξεχαστω αλλα δυστυχως ο χρονος πιεζει....:oops:

Διαφημίσεις

για 2η νονα-ο δυσκολα γιατι οπως ειπε καποια πιο πανω θα θυμωσει τελευταια στιγμη αν βαλω 2ο κουμπαρο.δεν ξερω που θα καταληξουμε.θα δειξει.σε επαρχια μενω και οπως ξερεις sonia ειναι κλειστες οι κοινωνιες.θα σας ενημερωσω για τις εξελιξεις γιατι απ'οτι φαινεται συντομα θα'χω νεα....

Ναι οντως οταν μενεις επαρχια ειναι κλειστε οι κοινωνιες.Αλλα οταν λες επαρχια σε ποια πολη ακριβως; Γιατι αν θελησεις για 2 νονα εγω ειμαι διαθεσιμη διοτι ψαχνω & παιδακι για να βαφτισω.Αλλα το θεμα μας ειναι το οικονομικο δηλαδη ειμαστε οικονομικα στενα.

Κουραγιο Ιωαννα και προπαντως μην αγχωνεσαι για να εισαι καλα εσυ και το παιδι! Και εγω εκανα γαμο κ βαπτιση μαζι κ τα βαπτιστικα κ τα υπόλοιπα τα είδα λίγες μέρες πριν το γάμο. Δεν μπορώ να πω ήταν ακριβά αλλά όχι κ αυτά που θα μου άρεσαν εμένα, και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το κ καλά έθιμο να αγοράζουν μόνοι τους τα πράγματα αφού αν ζητούσε κ τη δική μου γνώμη θα έδινε ίσως κ τα μισά χρήματα!Να δω όταν με το καλό παντρευτεί κ βαπτίσει.... δεν θα αργήσει χι!χι! Μόνο αν μπορείς με ήρεμο τρόπο να δώσεις στον άντρα σου να καταλάβει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα είναι κοντά στο παιδί σαν νονός. Από όσο καταλαβαίνω το παιδί θα έχει νονό που θα τον βλέπει μια φορά το χρόνο και άμα!!!

Κουραγιο Ιωαννα και προπαντως μην αγχωνεσαι για να εισαι καλα εσυ και το παιδι! Και εγω εκανα γαμο κ βαπτιση μαζι κ τα βαπτιστικα κ τα υπόλοιπα τα είδα λίγες μέρες πριν το γάμο. Δεν μπορώ να πω ήταν ακριβά αλλά όχι κ αυτά που θα μου άρεσαν εμένα, και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό το κ καλά έθιμο να αγοράζουν μόνοι τους τα πράγματα αφού αν ζητούσε κ τη δική μου γνώμη θα έδινε ίσως κ τα μισά χρήματα!Να δω όταν με το καλό παντρευτεί κ βαπτίσει.... δεν θα αργήσει χι!χι! Μόνο αν μπορείς με ήρεμο τρόπο να δώσεις στον άντρα σου να καταλάβει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα είναι κοντά στο παιδί σαν νονός. Από όσο καταλαβαίνω το παιδί θα έχει νονό που θα τον βλέπει μια φορά το χρόνο και άμα!!!

ο αντρας μου σημερα ειπε οτι δεν τον θελει για νονο του παιδιου.αλλα εγω θα μιλησω:?.αυτο με τα εθιμα ο καθενας εχει την δικη του αποψη.κ εγω θεωρω οτι πλεον ειναι ξεπερασμενα ολα αυτα κ δεν θα'ταν κακο να μας παρουν μαζι κ εμας τις μαμαδες.κ ας μην λεγαμε την γνωμη μας για το τι θελουμε.απλα για το μεγεθος.ειναι κριμα να τα φορανε τα ρουχα μια φορα κ μετα στην ντουλαπα.κ να εχουν δωσει κ λεφτα.μα κ εγω τους ειπα πως εχει φτηνα πακετα μονο κ μονο για να μην ξοδευτουν.τωρα για το ποτε θα βλεπει το νονο ειναι πικρη ιστορια.μπορει κ να μην τον δει ποτε ετσι οπως κανει.ειναι απομακρος.κ μου την δινει.θα ηθελα να βαφτισω παιδακι κ θα ημουν ετσι??????με τπτ.

Ναι οντως οταν μενεις επαρχια ειναι κλειστε οι κοινωνιες.Αλλα οταν λες επαρχια σε ποια πολη ακριβως; Γιατι αν θελησεις για 2 νονα εγω ειμαι διαθεσιμη διοτι ψαχνω & παιδακι για να βαφτισω.Αλλα το θεμα μας ειναι το οικονομικο δηλαδη ειμαστε οικονομικα στενα.

χα χα.να'σαι καλα βρε sonia17.το οικονομικο δεν μ'απασχολει.η συμπεριφορα μετραει.κ στην δικη μας περιπτωση ο νονος ειναι στον κοσμο του..ευτυχως εχουμε φιλους που μας αγαπανε και θελουν εστω κ τωρα να βαφτισουν το παιδι.....:-P

Συμφωνώ και εγώ. άν δεν πρόκειτε να σκοτωθείς με τον άντρα σου, χ-ε-σ-τ-ε τον και αυτόν και την "μαααμααα" του. άν όμως πρόκειτε να δημιουργήσεις θέμα με τον άντρα σου, τότε .......................

Να αγοράσεις μονη σου οτι θελεις και να βαλεις κτον αδελφο αδελφη σου=- του να το βαφτισει. Φαινεται οτι θα εχεις προβληματα γιατι δεν υπάρχει αγαπη για το παιδι σου. Δηλαδή αυτος ειναι τοσο μαμοθρεφτος που βαζει την μανα του να λεει τι προβληματα εχει και να ψωνιζει για μικρο παιδι αυτη για 4 ετων? Απλα ειναι τσιγκουνα και πηρε απλα ρουχα και οχι βαφτιστικα για να μην πληρωνει γι αυτο δεν πηραν ουτε κουτι λες και το παιδι σου ειναι πεταμένο.

Εγω προσωπικα με το που μου ελεγε ολα αυτα ουτε θα επαιρνα να ρωτησω αν θελει να το βαφτισει θα επαιρνα να του πω οτι λυπάμαι και οτι δεν θα το βαφτισει γιατι το παιδι μου δεν ειναι πεταμένο να του παιρνουν κουρέλια ειλικρινα σου μιλάω.

Δηλαδή αργότερα τι θα κανει θα πηγαίνει η μανα του στις λαικες να ψωνίζει στο παιδι σου καμια κάλτσα δωρο για τα Χριστούγεννα. Μακρια δεν θα εχει καλη συνέχεια. Η μαμα κανει κουμαντο και αυτη δεν φαινεται να επικροτει το γεγονος οτι ο γιοκας της θα γινει νονος.

k4xS.jpg

κοριτσια καλησπερα.εχω αρκετο καιρο να γραψω αλλα ετρεχα με την βαφτιση......τελικα τι εγινε????????το βαφτισε ο κουμπαρος.τωρα καποιες μπορει να με βριζετε το ξερω.τον πηρα τηλ κ του ειπα τα παντα.του ειπα οτι με προσβαλαν ολα αυτα που ειπε η μανα του.εκεινος ειπε δεν τεθηκε ποτε οικονομικο θεμα κ οτι αλλαξε τα ρουχα κ πηρα κ κουτι.κ αν δεν μπορουσε θα μας το'λεγε.στην βαφτιση η μανα του ηταν πολυ ευγενικη σαν να μην συμβαινει τιποτα.τα ρουχα ηταν πολυ καλα κ ειναι νορμαλ στο μεγεθος.αν κ η μανα του ειπε στον αντρα μου οτ δεν τα αλλαξε κ τζαμπα ελεγα να τ'αλλαξουν γιατι ειναι πολυ καλα στο μεγεθος.εκει απορησα κ αναρωτηθηκα για ποσο χαζη με περναει.δηλ.δεν θυμαμαι τι ειδα την προηγουμενη φορα?????????τι να πω δεν ξερω.βεβαια ηταν να ερθει να δει το παιδι γιατι φευγει σε λιγες μερες κ τλκ δεν θα ερθει.:evil:.κ ναι ναι ξερω τι θα μου πειτε, ξερω.......:oops:.θα φανει τι νονος θα'ναι.εγω παντως του'πα οτι νονος θα'ναι για μια ζωη κ καλως η κακως εχει υποχρεωσεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...