Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

sos!!!!!!!!!!!!προβλημα με νονο 15 μερες πριν την βαφτιση

ioanna new mummy

Recommended Posts

κοριτσια την βοηθεια σας!!!!!!!!!!!εμεις οταν αποφασισαμε να αρραβωνιαστουμε με τον αντρα μου αποφασισαμε(δηλ.στην ουσια εκεινος αποφασισε)να κανουμε ενα φιλο του κουμπαρο διοτι τις φιλες που ηθελα δεν τις ηξερε.μ'αυτον εκανε παρεα,αλλα οταν ηρθε ο καιρος του γαμου ο κουμπαρος πηρε μεταθεση.για τα του γαμου μας εβαλε και συννενοηθηκαμε με την μανα του και φυσικα εκεινη εκοβε κ εραβε.αισθανθηκα λες κ ημουν νυφη τους κ οχι κουμπαρα.εντωμεταξυ δεν ειμαι καμια απαιτητικη κουμπαρα.απλα ηθελα τα βασικα.δηλ.τα στεφανα,καραφα,δισκο,ποτηρι.ουτε αυτα ηθελε να παρει η μανα του.ηθελε μονο τα στεφανα και ελεγε να μου παρει φωτιστικα δαπεδου που τελικα μας βγηκαν σε φωτιστικο με κερι και αναγκαστικα να παω να το κανω εγω πολυφωτο.η μανα του ολο παραπονιοταν οτι ο κουμπαρος δεν ειχε χρηματα κ τα πληρωσε εκεινη ολα.απ'την μια ειχε δικιο απ'την αλλη ομως αν δεν μπορειτε γιατι δεν το λετε πιο μπροστα?????????:evil:τελοσπαντων εγινε ο γαμος και ηρθε η ωρα που εγω εμεινα εγκυος και γεννησα.ο κουμπαρος υπηρετει σε νησι και ειμαστε απο διαφορετικες πολεις.εκεινο το διαστημα που θα γεννουσα ηταν στην πολη του με αδεια και εμεις δεν το ξεραμε.οταν γεννησα τον πηρε ο αντρας μου τηλ και εκεινος του ειπε οτι ηταν εδω με αδεια κ ηρθε κ ειδε το παιδι.την επομενη μερα εφυγε.το παιδι το ξαναειδε χθες.το μωρο ειναι 5 μηνων.οταν αποφασισαμε για την βαφτιση του το ειπεμε και ειπε οτι θα το βαφτισει.εγω στην πολη μου βρηκα πακετα βαφτισης με 250 ευρω και του το ειπα κ κλασσικα μου'πε να μιλησω με την μανα του.ακου..........παλι με την μανα του.:twisted:τα νευρα μου.την πηρα τηλ και μου ειχε πει οτι ειχε παρει ηδη τα ρουχα του απο εκει γιατι ειχε υποχρεωση σε καποιους ανθρωπους.χθες ζητησα απο τον κουμπαρο να μου τα φερει να δω και τι περιεχει γιατι πρωτη φορα βαφτιζω το παιδι μου κ εκεινη την μερα της βαφτισης δεν θα ηθελα να αναρωτιεμαι τι ειναι το ενε κ τι ειναι το αλλο.κ προς μεγαλη μου εκπληξη ειδα οτι το ρουχαλακι του ειναι τοσο μεγαλο που μεσα χωραει παιδι 4 ετων.αδυνατον να το βαλω στο παιδι εκεινη την μερα.σημερα την πηρα τηλ κ ειπε οτι δεν μπορει να το αλλαξει γιατι τα πηρε ενα μηνα πριν και ανα θελω μετα την βαφτιση να τα πεταξω και οτι ο γιος της δεν ειχε χρηματα κ πληρωσε παλι εκεινη κ χρωσταει παντου.κ τα πηρα κ εγω αρχισα να της λεω πως με το ζορι δεν ειναι αυτα κ αν δεν μπορουσε ο γιος της γιατι δεν μας το ειπε.οταν δεν υπαρχουν χρηματα δεν μπορεις να τον βαλεις με το ζορι τον αλλο να σου βαφτισει το παιδι αλλα οταν δεν μιλαει ο αλλος δεν θα μυρισω τα δαχτυλα μου.κ να επιμενει αυτη οτι δεν αλλαζει τπτ και εδωσε 200 ευρω κτλ κτλ.εντωμεταξυ κουτι για να βαλουν μεσα τα ρουχα δεν πηραν κ πηραν μια βαλιτσα.κ οταν την ρωτησα κ γι'αυτο ειπε οτι ειναι ακριβο το κουτι....αααααααααα και μαλιστα μου'πε και το τελευταιο το πετυχημενο οτι ο κοσμος την κοπροιδευε επειδη ζητησα να δω τα ρουχα.....ρε κοριτσια ειναι εγκλημα αυτο που ειπα???????????:?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?:για να ξερω...στον αντρα μου οταν την πηρε τηλ ειπε πως θα παει να δει μηπως μπορεσει να τ'αλλαξει.ο αντρας μου ειπε να παρουμε εμεις ρουχα για το μωρο κ να τελειωνει το θεμα.αλλα αν τα παρω εγω γιατι να μου το βαφτισει αυτος?που ειναι κ αδιαφορος.μιλησαν κουμπαρος κ αντρας μου κ ειεπ οτι θελει να το βαφτισει το παιδι........εγω παλι ψυχρανα....τι να κανω???????????/συγνωμη για ολο αυτο το κατεβατο.....:roll:

Διαφημίσεις

Πάρε τα ρούχα εσύ όπως σου είπε ο άντρας σου, κοίτα να κάνεις την βάφτιση του παιδιού όπως θέλεις και μην σκας με τις βλακείες της μαμάς του κουμπάρου. Στο κάτω κάτω δεν την κάνεις την κουμπαριά για τα δώρα.

There is no patch for human stupidity.

Eγω θα σου προτεινα καλυτερα εστω κ τελευταια στιγμη αλλαξε νονο , δεν ειναι μονο τα ρουχα κ τα δωρα σκεψου κ την επικοινωνια που θα εχει αργοτερα το μωρο μαζι του(αν θα εχει) ειναι κριμα να βαφτιστει απο καποιον που το βλεπει σαν υποχρεωση!

βρες καποιον-α εξηγησε του την κατασταση και αν εχει οικονομικο θεμα κανε μια απλή λητη βαφτιση εν αναγκη ανελαβε εσυ τα εξοδα απλα να διασφαλισεις μια μετεπειτα σχεση για το παιδι σου!

Σου μιλαω εκ πειρας γιατι κ γω καμενη ειμαι απο νονα δικη μου!

Στη κορη τωρα διαλεξα μια φιλη μου κ της εξηγηθηκα απ την αρχη δεν θελω να ξοδευτεις καθολου(ασχετα ανα εκεινη θελει κ με το παραπανω μαλιστα!χιχιχι) θελω μονο να αγαπας το παιδι μου κ να υπαρχχει επικοινωνια απο υποχρεωση κ πρεπει δεν θελω τπτ!

Ετσι κ γινεται ακομα βεβαια δεν εχουμε βαφτιστει αλλα η νονα μας ειναι ενταξει κ με το παραπανω κ ειναι κ πολυ τυπικη απεναντι μας αν κ δεν με ενδιαφερει η τυπικοτητα επι της ουσιας με νοιαζει που καθεται παιζει κ ασχολειται κ ενδιαφερεται πανω απ ολα για το μωρο!

Φιλικα Ιώάννα

μήπως να πάρεις αυτό το πακέτο που είπες με 250Ε και να πεις σε έναν νορμάλ άνθρωπο να σου βαφτίσει το παιδί?

απαράδεκτη η μάνα του κουμπάρου!!!

εγώ με την μαμά και φίλη που βάφτησα το παιδί της πήγαμε μαζί για τα βαφτιστικά!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

Eγω θα σου προτεινα καλυτερα εστω κ τελευταια στιγμη αλλαξε νονο , δεν ειναι μονο τα ρουχα κ τα δωρα σκεψου κ την επικοινωνια που θα εχει αργοτερα το μωρο μαζι του(αν θα εχει) ειναι κριμα να βαφτιστει απο καποιον που το βλεπει σαν υποχρεωση!

βρες καποιον-α εξηγησε του την κατασταση και αν εχει οικονομικο θεμα κανε μια απλή λητη βαφτιση εν αναγκη ανελαβε εσυ τα εξοδα απλα να διασφαλισεις μια μετεπειτα σχεση για το παιδι σου!

Σου μιλαω εκ πειρας γιατι κ γω καμενη ειμαι απο νονα δικη μου!

Στη κορη τωρα διαλεξα μια φιλη μου κ της εξηγηθηκα απ την αρχη δεν θελω να ξοδευτεις καθολου(ασχετα ανα εκεινη θελει κ με το παραπανω μαλιστα!χιχιχι) θελω μονο να αγαπας το παιδι μου κ να υπαρχχει επικοινωνια απο υποχρεωση κ πρεπει δεν θελω τπτ!

Ετσι κ γινεται ακομα βεβαια δεν εχουμε βαφτιστει αλλα η νονα μας ειναι ενταξει κ με το παραπανω κ ειναι κ πολυ τυπικη απεναντι μας αν κ δεν με ενδιαφερει η τυπικοτητα επι της ουσιας με νοιαζει που καθεται παιζει κ ασχολειται κ ενδιαφερεται πανω απ ολα για το μωρο!

Φιλικα Ιώάννα

Θα συμφωνησω με την Ιωαννα διοτι & εγω ειμαι καμενη απο την νονα μου 16χρονων ειμαι δεν με εχει παρει ουτε ρουχα ουτε λαμπαδα

κοριτσια την βοηθεια σας!!!!!!!!!!!εμεις οταν αποφασισαμε να αρραβωνιαστουμε με τον αντρα μου αποφασισαμε(δηλ.στην ουσια εκεινος αποφασισε)να κανουμε ενα φιλο του κουμπαρο διοτι τις φιλες που ηθελα δεν τις ηξερε.μ'αυτον εκανε παρεα,αλλα οταν ηρθε ο καιρος του γαμου ο κουμπαρος πηρε μεταθεση.για τα του γαμου μας εβαλε και συννενοηθηκαμε με την μανα του και φυσικα εκεινη εκοβε κ εραβε.αισθανθηκα λες κ ημουν νυφη τους κ οχι κουμπαρα.εντωμεταξυ δεν ειμαι καμια απαιτητικη κουμπαρα.απλα ηθελα τα βασικα.δηλ.τα στεφανα,καραφα,δισκο,ποτηρι.ουτε αυτα ηθελε να παρει η μανα του.ηθελε μονο τα στεφανα και ελεγε να μου παρει φωτιστικα δαπεδου που τελικα μας βγηκαν σε φωτιστικο με κερι και αναγκαστικα να παω να το κανω εγω πολυφωτο.η μανα του ολο παραπονιοταν οτι ο κουμπαρος δεν ειχε χρηματα κ τα πληρωσε εκεινη ολα.απ'την μια ειχε δικιο απ'την αλλη ομως αν δεν μπορειτε γιατι δεν το λετε πιο μπροστα?????????:evil:τελοσπαντων εγινε ο γαμος και ηρθε η ωρα που εγω εμεινα εγκυος και γεννησα.ο κουμπαρος υπηρετει σε νησι και ειμαστε απο διαφορετικες πολεις.εκεινο το διαστημα που θα γεννουσα ηταν στην πολη του με αδεια και εμεις δεν το ξεραμε.οταν γεννησα τον πηρε ο αντρας μου τηλ και εκεινος του ειπε οτι ηταν εδω με αδεια κ ηρθε κ ειδε το παιδι.την επομενη μερα εφυγε.το παιδι το ξαναειδε χθες.το μωρο ειναι 5 μηνων.οταν αποφασισαμε για την βαφτιση του το ειπεμε και ειπε οτι θα το βαφτισει.εγω στην πολη μου βρηκα πακετα βαφτισης με 250 ευρω και του το ειπα κ κλασσικα μου'πε να μιλησω με την μανα του.ακου..........παλι με την μανα του.:twisted:τα νευρα μου.την πηρα τηλ και μου ειχε πει οτι ειχε παρει ηδη τα ρουχα του απο εκει γιατι ειχε υποχρεωση σε καποιους ανθρωπους.χθες ζητησα απο τον κουμπαρο να μου τα φερει να δω και τι περιεχει γιατι πρωτη φορα βαφτιζω το παιδι μου κ εκεινη την μερα της βαφτισης δεν θα ηθελα να αναρωτιεμαι τι ειναι το ενε κ τι ειναι το αλλο.κ προς μεγαλη μου εκπληξη ειδα οτι το ρουχαλακι του ειναι τοσο μεγαλο που μεσα χωραει παιδι 4 ετων.αδυνατον να το βαλω στο παιδι εκεινη την μερα.σημερα την πηρα τηλ κ ειπε οτι δεν μπορει να το αλλαξει γιατι τα πηρε ενα μηνα πριν και ανα θελω μετα την βαφτιση να τα πεταξω και οτι ο γιος της δεν ειχε χρηματα κ πληρωσε παλι εκεινη κ χρωσταει παντου.κ τα πηρα κ εγω αρχισα να της λεω πως με το ζορι δεν ειναι αυτα κ αν δεν μπορουσε ο γιος της γιατι δεν μας το ειπε.οταν δεν υπαρχουν χρηματα δεν μπορεις να τον βαλεις με το ζορι τον αλλο να σου βαφτισει το παιδι αλλα οταν δεν μιλαει ο αλλος δεν θα μυρισω τα δαχτυλα μου.κ να επιμενει αυτη οτι δεν αλλαζει τπτ και εδωσε 200 ευρω κτλ κτλ.εντωμεταξυ κουτι για να βαλουν μεσα τα ρουχα δεν πηραν κ πηραν μια βαλιτσα.κ οταν την ρωτησα κ γι'αυτο ειπε οτι ειναι ακριβο το κουτι....αααααααααα και μαλιστα μου'πε και το τελευταιο το πετυχημενο οτι ο κοσμος την κοπροιδευε επειδη ζητησα να δω τα ρουχα.....ρε κοριτσια ειναι εγκλημα αυτο που ειπα???????????:?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?::?:για να ξερω...στον αντρα μου οταν την πηρε τηλ ειπε πως θα παει να δει μηπως μπορεσει να τ'αλλαξει.ο αντρας μου ειπε να παρουμε εμεις ρουχα για το μωρο κ να τελειωνει το θεμα.αλλα αν τα παρω εγω γιατι να μου το βαφτισει αυτος?που ειναι κ αδιαφορος.μιλησαν κουμπαρος κ αντρας μου κ ειεπ οτι θελει να το βαφτισει το παιδι........εγω παλι ψυχρανα....τι να κανω???????????/συγνωμη για ολο αυτο το κατεβατο.....:roll:

Καινούρια ειναι τα ρουχαλακια ioanna new mummy ή μπας και ηταν του γιου της και γιαυτο δεν μπορει να τα αλλαξει..; :mrgreen:

Καλή μου εγώ 'αλλαξα νονό 7 ημέρες πριν την βάφτιση!!!!!πάνω κάτω λόγω ίδιας συμπεριφοράς. Εμάς δεν είχε πάει καν να ψωνίσει ρούχα και στο τέλος επειδή εγώ δεν ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές, ειδικά όταν έχει να κάνει με το παιδί μου, τον έπιασα και του τα έψαλα. Τότε παραδέχτηκε πως δεν ήθελε να την βαφτίσει. (προσκλητήρια σταλμένα με το όνομά του)Σημειώνω πως κανείς δεν τον πίεσε μόνος του επέμενε και μάλιστα πολύ. Εγώ δεν τον ήθελα από την αρχή, άσχετα αν μας πάντεψε, γιατί ξέρω τι είναι.Για το καλό του παιδιού σου επειδή ο νονός/νονά είναι κατ'εμε για μια ζωή,κάνε κάτι δραστικό.

Διαφημίσεις

Βαλε και δευτερη νονα μια φιλη σου.....παρε ρουχα εσυ και πες του αντρα σου πως ετσι γουσταρεις, δεν ειναι γαμος αυτος για να εμφανιστει ο νονος μια φορα και μη τον ειδατε το λεβεντη. εΠΙΣΗς ΠΕς του οτι της τα χετε πρηξει της μανας του που πληρωνει σε χρημα και κοπο τις φιλιες του γιου της,,...αν αγαπιουνται τοσο πολυ ας βγαινουν για κανα καφε και να αφησουν τη μανα του και το παιδι σας ησυχο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Τα ρούχα εσύ τα είδες, την κουμπάρα σου εσύ την ξέρεις, οπότε σ' αυτό δεν μπορώ να πω κάποια γνώμη.

Όμως από κάποια πράγματα που αναφέρεις φαίνεσαι να μην γνωρίζεις ορισμένα τυπικά της βάφτισης και γι'αυτό είπα να σε ενημερώσω για να μην κατηγορείς τη γυναίκα άδικα.

1. Για το μέγεθος των ρούχων: Αν όχι όλα τα βαφτιστικά, τουλάχιστον τα περισσοτερα τα βρίσκει κανείς σε ένα μόνο μέγεθος αυτό των 18 μηνών. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδάκι μπορεί θεωρητικά να φορέσει το βαφτιστικό του ρουχαλάκι και δύο ίσως και τριών χρονών. Σπάνια βρίσκει κάποιος βαφτιστικά ρούχα με νούμερα για μικρότερα παιδάκια ή επιλέγει ένα επίσημο συνολάκι όχι από κατάστημα βαφτιστικών σε μικρότερο νούμερο. Οπότε το μέγεθος δεν το θεωρώ ατόπημα της κουμπάρας.

2. Για το κουτί και τη βαλίτσα: Είναι πολύ συνηθισμένο αντί για κουτί να αγοράζουν οι νονοί βαλίτσα για τα βαφτιστικά, για πιο πρακτικο δώρο. Επίσης είναι πολλές και οι μητέρες που αν ερωτηθούν διαλέγουν και οι ίδιες βαλίτσα αντί για κουτί. Και μάλιστα ορισμένες βαλίτσες είναι ακριβότερες από ορισμένα κουτια.:wink:

3. Για το ότι αγόρασε τα βαφτιστικά χωρίς να σε ρωτήσει, εδώ οι απόψεις διίστανται. Γνωρίζω κουμπαριό που έχει χαλάσει γι' αυτό το λόγο. Η μητέρα ήθελε να επιλέξει η ίδια τα βαφτιστικά και να τα πληρώσει η νονά. Η νονά (μάλλον η μητέρα της νονάς) θεωρούσε προσβολή κάτι τέτοιο και ήθελαν να επιλέξουν οι ίδιες τα βαφτιστικά και να τα πληρώσουν. Για μένα που άκουσα και τις δύο μεριές, βρήκα ότι και οι δύο είχαν δίκιο. Η μια έλεγε "δεν θα επιλέξω εγώ τα ρούχα του παιδιού μου;" η άλλη έλεγε "εγώ θα είμαι η νονά και δεν θα τα διαλέξω εγώ αλλά θα αντιμετωπιστώ ως χορηγός;". Για μένα είναι θέμα "εθίμων" και συνηθειών. Συνήθως οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι θεωρούν ότι θίγονται αν δει ο γονιός πόσα χρήματα θα πληρώσουν για τα βαφτιστικά επίσης θεωρούν δικαίωμά τους να τα αγοράσουν οι ίδιοι. Οι νεώτεροι είναι πιο διαλακτικοί και συνήθως τα βρίσκουν με τους γονείς και τα επιλέγουν μαζί. Στην τελική όμως αν δεν συμπαθείς ή δεν μπορείς να συνεννοηθείς με την κουμπάρα σου, διάλεξε μια φίλη σου, να το ευχαριστηθείτε και οι δύο.

4. Σχετικά με το σκεπτικό σου περί τι σου πήραν, τι δεν σου πήραν, τι ξόδεψαν, γιατί να τους κάνεις νονούς αν δεν ξοδέψουν, κ.λπ. οφειλω να σου πω ότι διαφωνώ κάθετα. Προσωπικά δεν θεωρώ ότι ο ρόλος του κουμπάρου στο γάμο ή του νονού στη βάφτιση περιορίζεται τόσο στο τι θα αγοράσει και τι θα ξοδέψει.`

.....δε νομίζω τάκη....

βρε κοριτσια τι εχετε παθει ολες με τους νονους των παιδιων σας?

πραγματικα πολλα προβληματα διαβαζω....

κοριτσακι μου, αλλαξε νονο ΤΩΡΑ!!!

εσυ θα στεναχωριεσαι μια ζωη και η μαμα του κυριου θα λεει οτι ειστε και υποχρεωμενοι απεναντι της..

668bab1939.png

MARANDIK συμφωνω σε όλα όσα εχεις πει!!!!

Νομιζω Ιωαννα οτι δεν ειχες καμια δουλεια να δεις τα βαφτιστικα του παιδιου..

Τα βαφτιστικα ειναι υποχρεωση αλλα και χαρά της νονάς!!!!!

δεν εχει καμια , μα καμια δουλεια η μαμα!!! Η μαμα να ασχοληθει με όλα τα υπολοιπα!! (που τα πληρωνει άλωστε..)

κι εμενα δεν μου αρεσαν τα βαφτιστικα της κορης μου!! Ηταν πολυ "μπομπονιέρα" για το στυλ μου!! Αλλα το εκανα γαργαρα, τα εβαλα στο κουτι και τα ΄βλέπω μονο στις φωτογραφιες πια....

οταν ηταν να γινω νονα , η μαμα μου ζητησε να αγορασει εκεινη τα βαφτιστικα και εγω απλα να της δωσω τα λεφτα! Θυμωσα πάρα πολυ και της ειπα να μην με βλεπει σαν πιστωτικη καρτα!!!

και στην τελικη!! Η νονα (νονος..) πληρωνει! Εκεινος θα κανει κουμαντο στην τσεπη του....

Μην ξεχνάς οτι τα εξοδα ενος νονου δεν σταματανε με τη βαφτιση.... Μαζι με μια βαφτιση , "παντρευεσαι" και την υποχρεωση (και τη χαρα μαζι..) να εισαι συνεπης στα δωρα και στις υποχρεωσεις απεναντυ στο παιδι σου....

και στο λεεω γιατι ειμαι σιγουρη οτι κατα το Γεναρη ειμαι σιγουρη οτι θα μπεις να μας γραψεις για το οτι ο νονος ξεχασε να παρει κατι στο παιδι για χριστουγεννα ή οτι του πηρε ενα φτωχό και μόνο αρκουδακι, πχ...

Διαφημίσεις

κοριτσια σας ευχαριστω ολες...δεν εχω προβλημα με το τι μου πηραν και το ποσο εκαναν.ισα ισα για να μην ξοδευτουν πολυ τους ειπα οτι βρηκα φτηνα πακετα βαφτισης...δεν ειμαι απαιτητικη κουμπαρα.γιατι και εγω δεν ειμαι πλουσια.απλα δεν μ'αρεσει η συμπεριφορα του κουμπαρου που ειναι αδιαφορος κ ολα τ'αφηνει στην μανα του.και τα ρουχαλακια αν κ δεν μ'ενθουσιασαν δεν ειπα τπτ,γιατι λεω αυτο μπορουσαν να παρουν αυτο πηραν.δεν μπορω να τους κανω κουμαντο.αλλα δεν μ'αρεσε η συμπεριφορα της μανας του.δηλ.απο υποχρεωση μου το βαφτιζει ο γιος της?επειδη ντρεποταν να πει οτι δεν μπορει??????????ή δεν θελει στην τελικη:?::?::?::?::?::?::?::?:.μλησε ο κουμπαρος με τον αντρα μου κ του ειπε πως η μανα του δεν του ειπε τπτ για ολο αυτο που εγινε κ οτι θελει να βαφτισει το παιδι.δεν ξερω εχω κρυωσει εδω κ πολυ καιρο κ αυτο λογω της αδιαφοριας του προς το παιδι και θα του τα πω οταν βρεθουμε.κ επειδη αναφερθηκε πιο πανω για τα ρουχαλακια οτι ειναι για πανω απο 18 μηνων.συμφωνω οτι μπορει να μην υπαρχουν πιο μικρα αν κ εγω βρηκα,αλλα το συγκεκριμενο πραγματικα κανει στο ανηψι μου που ειναι 5 ετων.ειπαμε να το παρει μεγαλυτερο αλλα οχι κ τοσο.το παιδι πως θα το βαλω μεσα σ'αυτο το ρουχο????????δεν γινεται:(:(:(:(:(....στεναχωριεμαι πολυ κ το σκεφτομαι κ για δευτερο νονο..ευτυχως υπαρχουν πολλοι που θελουν να τον βαφτισουν.....:P:p:p!!!!!!!!!!!

MARANDIK συμφωνω σε όλα όσα εχεις πει!!!!

Νομιζω Ιωαννα οτι δεν ειχες καμια δουλεια να δεις τα βαφτιστικα του παιδιου..

Τα βαφτιστικα ειναι υποχρεωση αλλα και χαρά της νονάς!!!!!

δεν εχει καμια , μα καμια δουλεια η μαμα!!! Η μαμα να ασχοληθει με όλα τα υπολοιπα!! (που τα πληρωνει άλωστε..)

κι εμενα δεν μου αρεσαν τα βαφτιστικα της κορης μου!! Ηταν πολυ "μπομπονιέρα" για το στυλ μου!! Αλλα το εκανα γαργαρα, τα εβαλα στο κουτι και τα ΄βλέπω μονο στις φωτογραφιες πια....

οταν ηταν να γινω νονα , η μαμα μου ζητησε να αγορασει εκεινη τα βαφτιστικα και εγω απλα να της δωσω τα λεφτα! Θυμωσα πάρα πολυ και της ειπα να μην με βλεπει σαν πιστωτικη καρτα!!!

και στην τελικη!! Η νονα (νονος..) πληρωνει! Εκεινος θα κανει κουμαντο στην τσεπη του....

Μην ξεχνάς οτι τα εξοδα ενος νονου δεν σταματανε με τη βαφτιση.... Μαζι με μια βαφτιση , "παντρευεσαι" και την υποχρεωση (και τη χαρα μαζι..) να εισαι συνεπης στα δωρα και στις υποχρεωσεις απεναντυ στο παιδι σου....

και στο λεεω γιατι ειμαι σιγουρη οτι κατα το Γεναρη ειμαι σιγουρη οτι θα μπεις να μας γραψεις για το οτι ο νονος ξεχασε να παρει κατι στο παιδι για χριστουγεννα ή οτι του πηρε ενα φτωχό και μόνο αρκουδακι, πχ...

γι'αυτο ειμαι σιγουρη....βαζω το χερι μου στην φωτια....δεν ηθελα να τους κανω κουμαντο,αλλα οπως ειπα να επαιρνε κατι μικροτερο.φαντασου οτι κ τα 2 ποδια του παιδιου χωρανε στο ενα μπατζακι του παντελονιου.

λοιπον προσωπικη μου γνωμη για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις αν δεν αρεσουν αυτα που θα πω.

1 . απο την στιγμη που δεν σου αρεσε η συμπεριφορα τους απο το γαμο δεν επρεπε να δεχτεις να σου βαπτισουν το παιδι.

2 αν κατι μεσα σου (ας το πουμε ενστικτο) σου λεει οτι δεν ειναι καλος για το παιδι σου πες του να μην το βαφτισει (το μετανιωσα που δεν το εκανα στον γιο μου)

3.εχω βαφτισει και εγω παιδακι και δεν θα μου αρεσε καθολου αν η μαμα μου ζητουσε να δει τα ρουχα.Εγω ειμαι η νονα και διαλεγω εγω οτι θελω αν θελω να ρωτησω την μαμα ειναι δικαιωμα μου.Για το μεγεθος τι να σου ειναι λαθος τους

4για το κουτι που λες τι να σου πω και αυτο ειναι το τι θελει ο νονος απο την στιγμη που δεν ρωτησαν την γνωμη σου ,που θεωρω οτι εινια δικαιωμα τους, δεν μπορεις να πεις κατι.

τον σεπτεμβρη θα βαφτισω την μικρη μου η νονα της ας πουμε ειναι οικονομικη στις αγορες της ,βασικα δεν με ενοχλει καθολου γιατι κανει τον κοπο και εχει επαφη μαζι μας.

η νονα του γιου ξοδεψε πολλα για το θεαθηναι και δεν εχει καμια επαφη 2 χρονια δεν εχει παρει ενα τηλεφωνο την πασχαλινη λαμπαδα και τα δωρα τα αφηνει στο μαγαζι του αντρα μου.

Καλή μου εγώ 'αλλαξα νονό 7 ημέρες πριν την βάφτιση!!!!!πάνω κάτω λόγω ίδιας συμπεριφοράς. Εμάς δεν είχε πάει καν να ψωνίσει ρούχα και στο τέλος επειδή εγώ δεν ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές, ειδικά όταν έχει να κάνει με το παιδί μου, τον έπιασα και του τα έψαλα. Τότε παραδέχτηκε πως δεν ήθελε να την βαφτίσει. (προσκλητήρια σταλμένα με το όνομά του)Σημειώνω πως κανείς δεν τον πίεσε μόνος του επέμενε και μάλιστα πολύ. Εγώ δεν τον ήθελα από την αρχή, άσχετα αν μας πάντεψε, γιατί ξέρω τι είναι.Για το καλό του παιδιού σου επειδή ο νονός/νονά είναι κατ'εμε για μια ζωή,κάνε κάτι δραστικό.

χαρα στο κουραγιο σου....κ εγω θελω ν'αλλαξω νονο οπωσδηποτε αλλα σκεφτομαι κ τα εξοδα που εκαναν.απλα εχω ψυχρανει απο πριν το γαμο κ δυστυχως ολοι μου λεγανε οτι πρεπει να βαφτισει το μωρο για να λυθουν τα χερια...κ τελικα ενας παπας πριν λιγες μερες μου'πε οτι δεν ειναι υποχρεωτικο...δεν μου το'λεγες βρε παππουλι πιο μπροστα????????????:?::?:

Βαλε και δευτερο νονο......

Εγω βρισκω αυτη τη κατασταση αδικη και για τη μανα του που φορτωνεται δευτερη φορα τα καραγκιοζιλικια του γιου της που ντρεπεται να πει οχι. Και γι αυτο και δεν εχει καμμια απολυτως ορεξη. Και δεν θα χει και στο μελλον. Κακως ζητας να αλλαξεις το ρουχι, εκανες μια νυξη, τελειωσε. Ευχαριστησε την, πες οτι θα το φορεσει μαλλον αργοτερα γιατι ειναι πολυ μεγαλο. 2 φορες προσπαθησε ο πατερας μου να μου φορτωσει βαφτισεις που του προτειναν και του απαντησα και τις δυο με ενα μεγαλειωδες ΟΧΙ!!! Αν το κανα θα ηταν με βαρια καρδια και πολλη τσατιλα!!! Προφανως αυτη δεν μπορεσε να τα σουρει στο γιο της απο αδυναμια, αλλα δεν χρωστα κι αυτη να ταλαιπωρειται.

Μπορει να θυμωσουν με δευτερο νονο, αλλα ετσι ειναι η ζωη , τι να κανουμε τωρα, προεχει να χαρει το παιδακι λιγη προσοχη κι αγαπη.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Στο είπα και πριν. Για το καλό του παιδιού σου κάνεις τα πάντα και δεν υπολογίζεις ούτε ποιος ούτε γιατί θα παρεξηγηθεί. Όσο για τα έξοδα δεν μπορώ να σου πω κάτι αλλά εγώ του έδωσα τα χρήματα και καθάρισα.Είχε δώσει προκαταβολή για τα ρούχα που πήρα εγώ 'αρον-άρον για να μην μείνει άντυτο το παιδί μου. Ξέρω ότι είναι δύσκολο οικονομικά και εμείς όλη την βάφτιση 1000+ ευρώ μέσα σε 1 εβδομάδα κόψαμε τον λαιμό μας, δανειστήκαμε αλλά τα δώσαμε. Το ένστικτο της μάνας είναι αλάνθαστο. Αφού δεν τον θέλεις αυτό είναι και το σωστό.

ρε τι γινεται στον κοσμο...

με τα βαφτιστικα, δεν ειχα προβλημα, δε ζητησα να τα δω, ειχα εμπιστοσυνη στη νονα..

και μας ηταν μεγαλουτσικα... χανοταν το παιδι μεσα...

αλλα αυτο με τη βαλιτσα.......... ιχ!

γενικα μου φαινεται οτι το κανουν αγγαρεια...

το να βαφτισεις, θα πρεπει να ειναι χαρα.. αυτο ειναι μαρτυριο και για τις 2 πλευρες..

Νομίζω ότι θα συμφωνήσω με τη Marandnik.

Και στο λέω γιατί εμένα όταν έγινα νονά με ενόχλησε που η κουμπάρα μου και ας ήταν η καλύτερή μου φίλη με τραβολογούσε σε όλα τα μαγαζιά για να επιλέξει ένα ρούχο που εγώ θα πλήρωνα και τυπικά με ρωτούσε αν μου αρέσει και εμένα. Στην κοπέλα που βάπτισε τη μικρή μου είπα να διαλέξει μόνη της τα ρούχα και τα είδα πρώτη φορά στην εκκλησία. Δεν ήθελα ούτε κατά διάνοια να τη φέρω σε δύσκολη θέση γνωρίζοντας πόσο τα αγόρασε. Και ναι και τα δικά μας ήταν λίγο μεγάλα αλλά τα φόρεσα...και δεν με πείραξε. Σε όλα τα παιδάκια είναι μεγάλα τα βαπτιστικά. Ε και τι έγινε?

Επίσης δε νομίζω ότι είναι σωστό να βάλεις δεύτερο νονό τώρα. Θα παρεξηγηθεί και εδώ θα έχει δίκιο η μητέρα του κουμπάρου σου. Αυτή έτρεξε, αυτή ενδιαφέρθηκε και αν μη τι άλλο είναι πολύ άκομψο 15 μέρες πριν το μυστήριο να της πεις ότι θα είναι και άλλος νονός. Αυτό θα έπρεπε να γίνει από την αρχή, αφού δεν έγινε πάει..άστο τώρα. Δυστυχώς καμια φορά πρέπει να δεχόμαστε τις συνέπειες των πράξεών μας. Ευχομαι και ελπίζω αύριο μεθαύριο το μωρό σου να έχει καλές σχέσεις με το νονό του. Αλλά και αν δεν έχει δεν τρέχει και τίποτα...ούτε το πρώτο θα είναι ούτε το τελευταίο....

Φρόντισε όμως στο επόμενο παιδάκι που εύχομαι να κάνεις να είσαι πιο προσεκτική στην επιλογή του νονού! Ελπίζω να μη σε στενοχωρώ με αυτά που γράφω αλλά αυτή είναι η γνώμη μου! Καλή τύχη!

Επίσης να προσθέσω ότι και εμείς δεν είχαμε κουτί, είχαμε καρεκλάκι...(δεν με τρέλανε) ξέρεις συνηθίζονται αυτά τελευταία.... βαλιτσούλες, καρεκλάκια...μόδα είναι!

Τον δεκαπενταυγουστο βαφτισα τον μικρο και τα βαφτιστικα τα ειδα στην εκκλησια. Τι το ιδιαιτερο εχουν δηλαδη? Ενα κουστουμακι, λαδοπανα, παπουτσακια, καλτσακια, εσωρουχα , πετσετες, τα μαρτυρικα και ο σταυρος. Τωρα αν μπορουσαν να παρουν και κατι παραπλησιο, ρουχα υπαρχουν ενα σωρο για ολα τα γουστα. Του επεφτε μεγαλουτσικο αλλα ειχε τοση ζεστη που μετα τις φωτογραφιες τον αφησαμε με τα λαδοπανα. Κι εμας σε βαλιτσα ηταν. Οσογια την μαμα του , κι εμας η μαμα του τα ψωνισε. Ε τι να κανεις, οταν κανεις εργενη κουμπαρο οι μαμαδες καθαριζουν , που να ξερουν ρε παιδια οι αντρες απο βαπτιστικα, δεν ασχολουνται οι αντρες μ αυτα.

lcWup3.png

Εμένα το μόνο που με ενόχλησε από την ιστορία είναι ότι ο κουμπάρος σε παραπέμπει στη μάνα του και ότι εκείνη κλαίγεται για το πόσα ξόδεψε.

Επίσης να πω την αλήθεια δεν θα μου άρεσε η κουμπάρα μου να ζητήσει να δει τα ρούχα που πήρα και να μου πει να τα αλλάξω ή γενικά να ανακατευτεί χωρίς να της το ζητήσω στο τι πηρα και δεν πήρα.

Από εκεί και πέρα, πράγματι όλα τα βαπτιστικά βγαίνουν σε μεγάλα νούμερα! Τώρα αν είναι υπερβολικά μεγάλα τα συγκεκριμένα, τι να πω...

Επίσης έχω δει ότι συνηθίζεται αντί για κουτί να παίρνουν βαλιτσάκι (βαπτιστικό και αυτό και στολισμένο ανάλογα)

Αυτό με τη μάνα πάντως να το προσέξεις, γιατί αυτό είναι το σημαντικό... Εκείνη γίνεται νονά τελικά ή ο γιός της? Σας βλέπω σε γιορτές, Πάσχα, Χριστούγεννα, το παιδί να μιλάει με τη μαμά του νονού και όχι με τον ίδιο τον νονό.

εχω δυο μπουμπουκακια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...