Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Άκουσα κιλά και ήρθα

Εγώ σκεφτόμουν να ξεκινήσω ομοιοπαθητική στον χριστόπουλο που είναι ο παιδίατρος του γιου μου. Το πρόβλημα μου είναι 5 κιλά που προσπαθώ εδώ και 3 χρόνια να τα χάσω. Μετά την γέννα ανακάλυψα ότι έχω υποθυροειδισμό και έκτοτε παρόλο που παίρνω το χάπι νομίζω ότι ο μεταβολισμός μου έχει καταστραφεί. Θέλω να ψάξω το λόγο. Έχω τρομερές διακυμάνσεις στο βάρος που δεν ξέρω που οφείλονται. Δηλαδή ενώ κατάφερα και έχασα δύο κιλά και έφτασα τα 63 ζυγίστηκα σήμερα και είμαι 66. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό γιατί αυτή η αλλαγή προέκυψε μέσα σε δύο ημέρες. Θα εκτιμούσα να μου στείλετε με πμ τα ονόματα των διαιτολόγων που λέτε. Εσείς κάνατε δίαιτα και ταυτόχρονα ομοιοπαθητική?

FXWyp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δηλαδή ενώ κατάφερα και έχασα δύο κιλά και έφτασα τα 63 ζυγίστηκα σήμερα και είμαι 66. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό γιατί αυτή η αλλαγή προέκυψε μέσα σε δύο ημέρες.

Μήπως έχει να κάνει με κατακράτηση υγρών

και όχι με λίπος;

zimaroulis, δεν νομίζω ότι μπορεί να σε βοηθήσει ένας διαιτολόγος. Θα σε βοηθήσει μεν να τα χάσεις, αλλά αφού έχει απορυθμιστεί ο μεταβολισμός, πιθανόν να τα ξαναπάρεις σε λίγες μέρες.

Αν οφείλεται σε κατακράτηση υγρών μπορεί πολύ εύκολα να φανεί με μια λιπομέτρηση.

Συζήτησε το πρώτα με τον ομοιοπαθητικό σου, ο οποίος ίσως σε κατευθύνει και σε γιατρό άλλης ειδικότητας παράλληλα με την ομοιοπαθητική

γειά σας.

θα ήθελα τα φώτα σας σε θέμα ομοιοπαθητικής για την αγαπημένη μου ανεψούλα. είναι 3,5 χρόνων κ ταλαιπωρείται κάθε μήνα ή κ συχνότερα από ιώσεις ή κρυολογήματα με κατακόκκινο λαιμό κ πυρετό 39+ για μέρες. καταλήγει μετά από 3ήμερη αναμονή να παίρνει αντιβίωση για να γίνει καλά, αλλά αντιδρά στην αντιβίωση, την κάνει εμετό, έχουν βαρεθεί οικογενειακώς τις αντιβιώσεις, ακόμη κ η παιδίατρος που δεν δίνει φάρμακα με τον πυρετό, με ίωση, έχει απηυδήσει κ τους έστειλε σε ομοιοπαθητικό.

ο οποίος τους συνέδεσε την ευαισθησία στο λαιμό με την δυσκοιλιότητα, που έχει από ημερών, με την πρόσληψη αγελαδινού κ ζάχαρης.

υπερλειτουργούν οι αδένες της για να αποβάλλουν τις τοξίνες κ δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε μικρόβια. ιδρώνει πολύ κ συνέχεια.

όμως οι αντιβιώσεις καταστρέφουν κ τα καλά βακτήρια του οργανισμού καθιστώντας το πρόβλημα φαύλο κύκλο.

ήδη ξεκίνησε θεραπεία.

έχετε παρόμοια εμπειρία;

πώς αντικαθιστούμε τη ζάχαρη σε κουλουράκια, κρέμα, γαλατόπιτα κλπ;

τα φώτα σας σας παρακαλώ. το έγραψα κ αλλού, αλλά δεν πήρα απάντηση.

πώς αντικαθιστούμε τη ζάχαρη σε κουλουράκια, κρέμα, γαλατόπιτα κλπ;

τα φώτα σας σας παρακαλώ. το έγραψα κ αλλού, αλλά δεν πήρα απάντηση.

Αν το παιδάκι έχει τέτοιο πρόβλημα τότε δεν θα πρέπει να τρώει αυτά τα πράγματα, είτε περιέχουνε ζάχαρη είτε κάποιο άλλο γλυκαντικό!

Και αν η διατροφή του παιδιού περιείχε συστηματικά τέτοια τρόφιμα τότε δε αποτελεί καθόλου έκπληξη που το ανοσοποιητικό του δεν ανταποκρίνεται πια!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

marsolan να πας στον ομοιοπαθητικό' date=' αλλά από την εμπειρία με φίλους που έχασαν από 10 έως και 40(!!!) κιλά και μάλιστα μόνιμα και μία από αυτές με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας (ρευματοειδή αρθρίτιδα) έχω καταλήξει ότι για σωστή και μόνιμη δουλεια είναι απαραίτητος ένας ΚΑΛΟΣ διατροφολόγος. Και τονίζω το καλός γιατί κυκλοφορούν πολλοί άσχετοι σε αυτόν τον κλάδο δυστυχώς. Αν θες να σου συστήσω αυτόν της φίλης μου στείλε μου πμ.[/quote']

Συμφωνω απολυτως. Κι εγω εχασα 20 κιλα, εφτιαξε ο μεταβολισμος μου, και ολα αυτα χωρις ιδιαιτερη πιεση, γιατι ειχα πολυ καλο διατροφολογο, ο οποιος με στηριξε και ψυχολογικα. Μπορω κι εγω να σου δωσω τα στοιχεια του αν θελεις.

Κοριτσια μου σας ευχαριστω πολυ!

Ειμαι επαρχια και δυστυχως δεν θα καταφερω να παω σε αυτους που εχετε υποψιν σας!!

Ξερω πολυ καλα οτι πρεπει να προσεξω την διατροφη μου και ναι,να απευθυνθω σε διατροφολογο ωστε να ειμαι "υπολογη" σε καποιον περα απο τον εαυτο μου!

Ο μεταβολισμος μου πριν δυο χρονια καλπαζε...ειχα κανει ενα τεστ με την αναπνοη και ο διατροφολογος ειχε μεινει καπως ετσι:shock:γιατι ηταν απο τους καλυτερους που ειχε δει τα τελευταια χρονια...

Και πραγματι..αν αλλος ανθρωπος ετρωγε οσο τρωω εγω θα ηταν υπερδιπλος..:rolleyes:

Βεβαια μετα απο τοσο ζορι στην εγκυμοσυνη δεν ξερω πως θα ειναι αλλα μεταξυ μας δεν νομιζω να εχω προβλημα μεταβολισμου οσο προβλημα χλαπακιασματος:lol:

ξερω οτι εχω ξεφυγει,ειναι εν γνωσει μου και μεχρι ενα σημειο το απηλαυσα και δεν με ενοιαζε..αλλα τωρα με νοιαζει...και το θεμα μου ειναι αν θελετε περισσοτερο η διαθεση μου απεναντι στο θεμα "προσοχη" και "μετρημενη,σωστη διατροφη"...

Ελπιζω πραγματικα να δω βελτιωση σε αυτο...που περισσοτερο το θεωρω θεμα ψυχολογιας..

@sevoula

Το μέλι ίσως είναι το μόνο καλό γλυκό, καθώς και τα φρούτα.

Πάρε μερικές ιδέες απο Τσουκαλά & Μηνούδη:

http://www.drtsoukalas.gr/subject.php?id=75

http://www.orthomoriakidiatrofi.gr/el/articles/29

http://www.orthomoriakidiatrofi.gr/el/articles/47

Στα Αγγλικά υπάρχει, ο ακραίος για πολλούς, mercola.

Υποψιάζομαι ότι για την περίπτωση αυτή δεν αρκεί η ομοιοπαθητική, χρειάζονται και ριζικές αλλαγές στην διατροφή. Εύχομαι σιγά σιγά να μειωθούν οι αντιβιώσεις και ο οργανισμός να βρει τις ισορροπίες του.

+1 σε ότι έγραψε η Rosie (τελικά γράφουμε πολύ εδώ, ε! σταματήστε και λίγο, δεν προλαβαίνω να διαβάσω :lol: )

πᾶν μέτρον ἄριστον

sevoula, η ζάχαρη και η γαλατόπιτα δεν είναι απαραίτητα για τη διατροφή. Η ζάχαρη να αντικατασταθεί με στέβια. Μερικές συνταγες για γλυκά χωρίς ζάχαρη είναι οι παρακάτω, και μπορείς να βρεις και άλλες στο Internet

http://www.mothering.com/recipes/banana-oatmeal-cookies

http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/11/blog-post_4020.html

Το πιο δύσκολο είναι να αποκλειστεί το γάλα από τη διατροφή της γιατί υπάρχει κρυμένο σε πολλές τροφές, όπως ψωμί, κορν φλέικς.

Επίσης, επειδή έχει πάρει πολύ αντιβίωση ίσως θα ήταν χρήσιμο να κάνει αντι κάντιντα δίαιτα.

Στην ενότητα του θηλασμού υπάρχει θέμα για τις αλλεργίες, και παρόλο που το παιδί δεν θηλάζει θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες

Αν το παιδάκι έχει τέτοιο πρόβλημα τότε δεν θα πρέπει να τρώει αυτά τα πράγματα, είτε περιέχουνε ζάχαρη είτε κάποιο άλλο γλυκαντικό!

Και αν η διατροφή του παιδιού περιείχε συστηματικά τέτοια τρόφιμα τότε δε αποτελεί καθόλου έκπληξη που το ανοσοποιητικό του δεν ανταποκρίνεται πια!

δεν τρώει συστηματικά γλυκά, αλλά η ζάχαρη περιέχεται κ στα πιο απίθανα τρόφιμα. το κακό είναι που δεν τρώει ισορροπημένα γεύματα κ έχει αποκλείσει τα περισσότερα ωφέλιμα τρόφιμα, που είναι φάρμακα της φύσης.

@sevoula

Το μέλι ίσως είναι το μόνο καλό γλυκό, καθώς και τα φρούτα.

αυτό είχα κι εγώ στο μυαλό μου. αλλά κόλλησα στους λουκουμάδες, στα μελομακάρονα;):lol:

κ στις μελόπιτες.

Πάρε μερικές ιδέες απο Τσουκαλά & Μηνούδη:

http://www.drtsoukalas.gr/subject.php?id=75

http://www.orthomoriakidiatrofi.gr/el/articles/29

http://www.orthomoriakidiatrofi.gr/el/articles/47

Στα Αγγλικά υπάρχει, ο ακραίος για πολλούς, mercola.

η αλήθεια συνήθως βρίσκεται κάπου στη μέση, αρκεί να γνωρίζει κανείς ποιά είναι τα άκρα.

Υποψιάζομαι ότι για την περίπτωση αυτή δεν αρκεί η ομοιοπαθητική, χρειάζονται και ριζικές αλλαγές στην διατροφή. Εύχομαι σιγά σιγά να μειωθούν οι αντιβιώσεις και ο οργανισμός να βρει τις ισορροπίες του.

κι εγώ αυτό πρότεινα. διατροφολόγο επειγόντως κ εξετάσεις δυσανεξίας.

sevoula, η ζάχαρη και η γαλατόπιτα δεν είναι απαραίτητα για τη διατροφή.

είναι από τα λίγα γλυκά που τρώει. δεν τρώει σοκολάτες κ ετοιματζίδικα. μόνο χειροποίητο κέηκ, ρυζόγαλο, σπιτική κρέμα, γαλατοπιτούλα κλπ κ αυτά όχι συστηματικά. απλά δεν τρώει απ' όλα, ισορροπημένα.:(

Η ζάχαρη να αντικατασταθεί με στέβια. Μερικές συνταγες για γλυκά χωρίς ζάχαρη είναι οι παρακάτω, και μπορείς να βρεις και άλλες στο Internet

http://www.mothering.com/recipes/banana-oatmeal-cookies

http://hungryforhungry.blogspot.com/2007/11/blog-post_4020.html

Το πιο δύσκολο είναι να αποκλειστεί το γάλα από τη διατροφή της γιατί υπάρχει κρυμένο σε πολλές τροφές, όπως ψωμί, κορν φλέικς.

Επίσης, επειδή έχει πάρει πολύ αντιβίωση ίσως θα ήταν χρήσιμο να κάνει αντι κάντιντα δίαιτα.

Στην ενότητα του θηλασμού υπάρχει θέμα για τις αλλεργίες, και παρόλο που το παιδί δεν θηλάζει θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες

το ότι θήλασε αποκλειστικά για 7,5 μήνες κ η αδερφή μου έπινε κ έτρωγε αγελαδινό κ παράγωγα ήταν κακό για την μικρή μας κ θα έπρεπε να το δει νωρίτερα η αδερφή μου, το ότι από μωρό, ημερών, ήταν δυσκοίλιο κ ίδρωνε υπερβολικά. απλά όλοι το απέδιδαν σε κληρονομικότητα, λόγω του πατέρα της που κ εκείνος ιδρώνει πολύ κ ότι κ εκείνος μέχρι την εφηβεία του είχε ευαισθησία στο λαιμό κ σήκωνε 40άρια πυρετό.

όμως αυτό έπρεπε να τους ταρακουνήσει στο ότι κάτι συμβαίνει.

τζάμπα έλεγα ότι συνδέεται η εφίδρωση με την δυσκοιλιότητα κ το λαιμό. τζάμπα έτρεχα στο βιολογικάδικο για ενημέρωση.

κι εκεί τα ίδια με τον ομοιοπαθητικό μου είπαν. η αδερφή μου τότε κορόϊδευε. όταν η κατάσταση της ανεψιάς μου κράτησε χρόνια, τώρα πήγε, αλλά πάλι διστάζει, έχει αμφιβολίες πώς θα τα καταφέρει με τη μικρή μας που δεν είναι εύκολο παιδί. έχει άποψη σε όλα κ δεν αλλάζει γνώμη όσο κ να της συζητάς...;):rolleyes:

Σας έχει τύχει να σας πει ομοιοπαθητικός για σύνδεση ομφάλιου λώρου με δυσκοιλιότητα; στην αδερφή μου είπε ότι κάτι έγινε την ώρα που κόπηκε ο ομφάλιος λώρος κ γι' αυτό η ανεψιά μου έχει διάφορα θέματα...:confused:

δεν ήμουν κ μπροστά όταν της το είπε, πάντως δεν κατάλαβα τίποτα.

την βρήκε επίσης φοβισμένη τη μικρή, επειδή όταν πήγε να την βάλει στην καρέκλα για μια εξέταση, η μικρή έβαλε τα κλάματα...:confused:

μάγκυ, στέβια κ άντι κάντιντα δίαιτα= άγνωστες λέξεις. αλλά θα το ψάξω κ σε ευχαριστώ για τα φώτα σου.:)

Διαφημίσεις

από χθες διάβασα με πολλή προσοχή όσα μου προτείνατε κ έχω μάθει πολλά.

ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις πληροφορίες.

...και πόσα άλλα έχεις να μάθεις ακόμα!! :rolleyes:

Όσο ζεις μαθαίνεις!! :cool:

λίγο πολύ τα είχα στο νου μου, ότι ξεκινούν τα θέματα από τη διατροφή.

απλά δεν γνώριζα την έκταση του προβλήματος, ούτε τις εναλλακτικές.

το δύσκολο πρώτα απ' όλα είναι να πειστεί η αδερφή μου κ μετά η ανεψιά μου, από όσο μίλησα μαζί της.

αν η αδερφή μου δυσκολεύεται να πάρει δραστικές αποφάσεις... φαντάζομαι η μικρή δεν πρόκειται να δεχτεί τις αλλαγές π.χ. κατσικίσιο γάλα, πρόβειο γιαούρτι, ολικής άλεσης δημητριακά, ξηροκάρπια, λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ...

εγώ την εχω παραπέμψει σε όσα μου δώσατε κ συνεχιζω να την πληροφορώ για όσα κατάλαβα.

Κοριτσια, τυχαια επεσα πανω στο θεμα σας και διαβαζω εδω και κανα μισαωρο αλλα μου εχουν δημιουργηθει διαδφορες αποριες...

Καταρχην να σας πω κι εγω τη δικη μου ομοιοπαθητικη ιστορια...οταν ημουν 10 χρονων περιπου παρουσιασα αλλωπεκιαση (επεφταν τα μαλλια μου σε ενα συγκεκριμενο σημειο του τριχωτου της κεφαλης δηλαδη ενω ειχα πλουσια κομμη ξαφνικα εβλεπες μια φαλακριτσα σε ενα σημειο ή καποια στιγμη ειχε μαδισει εντελως το ενα μου φρυδι)...μολις ειχαν χωρισει και οι γονεις μου και ολοι το εριξαν εκει...τελοσπαντων, σε ποσους γιατρους με ετρεξαν δεν λεγεται!!! Πρεπει να ειδα ολους τους δερματολογους διευθυνταδες της εποχης και να ακολουθησα τις απιστευτες αγωγες...θα σας πω μονο οτι επι 3 μηνες επαιρνα 3 χαπια κορτιζονης καθημερινα...περιττο να σας πω οτι δεν εχω φωτο απο εκεινη την εποχη καθως ειχα γινει σαν βαρελακι (πες σε ενα παιδι 10 χρονων να μην τρωει αλατι κτλ κτλ κτλ) ασε δε τις κοροδιες απο τα αλλα παιδια...αλλη αγωγη μεγαλοδιευθυντη στο ιατρικο αθηνων ενεσεις στο κεφαλι καθε βδομαδα για 3 μηνες...εννοειται οτι τα αποτελεσματα ητο μηδαμινα...αντε να εβγαζα κανα χνουδακι...

Ωσπου καποιος ειπε στη μητερα μου για την ομοιοπαθητικη...δισταχτικη αυτη (μιλαμε για το 1986-7 ετσι???) αλλα μιας και δεν ειχε δει αποτελεσμα με πηγε ουτε που θυμαμαι που σε μια γιατρο που τη λεγαν Ναυσικα (μονο αυτο θυμαμαι)

bjTVp2.pngDG1bp2.png

....αφου μου πηρε ενα λεπτομερεστατο ιστορικο (πρεπει να με ειχε κανα 2ωρο μεσα..το τι της ειπα δεν λεγεται αφου η μητερα μου με κοιταζε με το στομα ανοιχτο!!) μου εδωσε ενα σκευασμα με το οποιο βρηκα την υγεια μου!!!!! Κι ουτε παρενεργειες ουτε τιποτα....εκτος απο το προβλημα της αλλωπεκιασης (το οποιο ναι μεν συνεχιζω να εχω ιδιαιτερα σε περιοδους μεγαλου αγχους αλλα σε πολυ μικροτερο σημειο) με βοηθησε παρα πολυ ψυχολογικα...μεχρι εκεινη τη στιγμη φοβομουνα παρα πολυ το σκοταδι, εψαχνα κρεβατια και ντουλαπες για σκελετους. Μετα απο την ομοιοπαθητικη ημουν ενα τελειως διαφορετικο παιδι!!!!

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Διαφημίσεις

λίγο πολύ τα είχα στο νου μου, ότι ξεκινούν τα θέματα από τη διατροφή.

απλά δεν γνώριζα την έκταση του προβλήματος, ούτε τις εναλλακτικές.

το δύσκολο πρώτα απ' όλα είναι να πειστεί η αδερφή μου κ μετά η ανεψιά μου, από όσο μίλησα μαζί της.

αν η αδερφή μου δυσκολεύεται να πάρει δραστικές αποφάσεις... φαντάζομαι η μικρή δεν πρόκειται να δεχτεί τις αλλαγές π.χ. κατσικίσιο γάλα, πρόβειο γιαούρτι, ολικής άλεσης δημητριακά, ξηροκάρπια, λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ...

εγώ την έχω παραπέμψει σε όσα μου δώσατε κ συνεχίζω να την πληροφορώ για όσα κατάλαβα.

Κατανοώ το πρόβλημα.

Παίζει το "Ουδείς προφήτης στον τόπο του".

Έχω και εγώ τέτοιο πρόβλημα.

Δύσκολα τα πράγματα, πρέπει να τους μιλήσεις κάποιος τρίτος, γιατρός λογικά.

Και φυσικά το παιδί πρέπει να φάει αυτά που πρέπει, και ας πεινάσει και για λίγο (1-2 μέρες) μέχρι να κατανοήσει ότι δεν έχει "δεν μου αρέσει ούτε το Χ ούτε το Ψ". Και λίγη νηστεία καλό κάνει, να ξεκουραστεί το πεπτικό :lol:

Και φυσικά δεν μπορεί να ταΐζουν το παιδί σωστά και εκείνοι να τρώνε όλα τα "απαγορευμένα", πρέπει όλοι να τρώνε (έστω και λίγο) τις σωστές για το παιδί τροφές.

Χμ, λίγο σκληρός και απότομος μου φαίνομαι ... :?

πᾶν μέτρον ἄριστον

Τωρα λοιπον που σας διαβασα τα ξαναθυμηθηκα αλλα εχω ορισμες αποριες που πολυ θα το εκτιμουσα εαν καποια σπαταλουσε λιγο χρονο να μου τις απαντουσε ακομα και σε πμ....

Καταρχην οσον αφορα τα παιδια...τα παρακολουθουν 2 παιδιατροι?? Ενας κλασσικος κι ενας ομοιοπαθητικος??? Ο κλασσικος πρεπει να συμφωνησει??? Υπαρχουν συγκεκριμενοι ομοιοπαθητικοι γιατροι για τα παιδια ή ο ιδιος παρακολουθει και μικρους και μεγαλους???

Εγω εχω υποθυρεοειδισμο (περνω Τ4 112mg)...θα μπορουσε να με βοηθησει ομοιοπαθητικος??? Και εαν ναι μπορω να παω σε οποιονδηποτε ή εχουν και αυτοι ειδικοτητες???

Αυτα νομιζω...εαν μπορουσατε να μου προτεινετε και μερικα ονοματα θα μου ηταν πολυ χρησιμο (μενω κεντρο οποτε κατι εκει γυρω θα εξυπηρετουσε)...:lol:

Συγνωμη εαν σας κουρασα αλλα εξαιτιας της προηγουμενης εμπειριας μου νομιζω οτι η ομοιοπαθητικη ειναι κατι που αξιζει να εφαρμοσω και στα παιδια μου αλλα και σε μας γιατι αποτι εχω καταλαβει τελικα ειναι οτι προκειται για μια ολιστικη θεωρια και οχι απλα ιατρικη θεραπεια συμπτωματων...

bjTVp2.pngDG1bp2.png

Τωρα λοιπον που σας διαβασα τα ξαναθυμηθηκα αλλα εχω ορισμες αποριες που πολυ θα το εκτιμουσα εαν καποια σπαταλουσε λιγο χρονο να μου τις απαντουσε ακομα και σε πμ....

Καταρχην οσον αφορα τα παιδια...τα παρακολουθουν 2 παιδιατροι?? Ενας κλασσικος κι ενας ομοιοπαθητικος??? Ο κλασσικος πρεπει να συμφωνησει???

Yπάρχουν παιδίατροι-ομοιοπαθητικοί.

Εαν πας τα παιδιά σου σε έναν τέτοιο

δεν θα χρειάζεσαι τον κλασσικό παιδίατρο.

Σε περίπτωση όμως που δεν βρεις

κάποιον ομοιοπαθητικό-παιδίατρο που να σου κάνει

(δυστυχώς είναι λίγοι) http://www.homeopathy.gr/homeopathy/pediatricians-pediatrics.html

τότε πας στον κλασσικό σου παιδίατρο για τη διαγνωση

και χωρίς να πάρεις τα χημικά φάρμακα που προφανώς θα σου προτείνει

παίρνεις τον ομοιοπαθητικό τηλέφωνο και του λες

τη διάγνωση.

Εκείνος με τη σειρά του θα σου δώσει τη δική του αγωγή.

Υπαρχουν συγκεκριμενοι ομοιοπαθητικοι γιατροι για τα παιδια ή ο ιδιος παρακολουθει και μικρους και μεγαλους???

Διαβάζοντας εδω

www.homeopathy.gr

θα σου λυθούν όλες οι απορίες

Oι εγκεκριμένοι-νόμιμοι ΙΑΤΡΟΙ ομοιοπαθητικοί

είναι εδώ

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/doctors_homeopaths_practitioners.html

και εδώ

http://www.vithoulkas.com/content/view/47/59/lang,el/

Διαλέγεις και παίρνεις! ;)

μα είναι!

κατά μια τραβηγμένη λογική όλα τα ομοιοπαθητικά δρουν κάπως έτσι. Δημιουργούν τα συμπτώματα που ήδη έχει ο οργανισμός και εκείνος κινητοποιείται ώστε να ξεπεράσει την βαθύτερη ασθένεια που τα προκαλεί (η προσέγγιση που νομίζω είχε διατυπώσει και ο Hahnemann της ψευδοασθένειας).

Ή κατά μια άλλη προσέγγιση, δίνουν δύναμη στον οργανισμό να εκφράσει αυτά τα συμπτώματα και να ολοκληρώσει την - κολλημένη - εκδήλωσή τους και μετά δεν του χρειάζονται πλέον οπότε ... παύουν.

Θεωρίες & εικασίες. Η αλήθεια είναι πως λειτουργούν αλλά δεν γνωρίζουμε γιατί (τι ακριβώς δηλαδή συμβαίνει). Δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση παρά μόνο επιστημονική παρατήρηση (η οποία και αυτή αμφισβητείτε από διαφόρους)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Γιατί τότε δεν μας προτείνουν οι ομοιοπαθητικοί γιατροί

μια σειρά "εμβολιασμών" με ομοιοπαθητικά

που να καλύπτουν το παιδί

απο τις διάφορες αρρώστειες

που υποτίθεται οτι καλύπτουν τα χημικά εμβόλια;;;

(πολυομελίτιδα,μηνιγγίτιδα κλπ)

Να έφτιαχναν λέει

ένα "πρόγραμμα ομοιοπαθητικών εμβολίων"

όπως έχει το υπουργείο για τα συμβατικά εμβόλια!!

........................

....................

.............

........

....

..

Με έχουν χτυπήσει οι εγκυμονούσικες ορμόνες στο κεφάλι;;;

Γιατί τότε δεν μας προτείνουν οι ομοιοπαθητικοί γιατροί

μια σειρά "εμβολιασμών" με ομοιοπαθητικά

που να καλύπτουν το παιδί

απο τις διάφορες αρρώστειες

που υποτίθεται οτι καλύπτουν τα χημικά εμβόλια;;;

(πολυομελίτιδα,μηνιγγίτιδα κλπ)

Γιατί οι διάφορες αυτές αρρώστιες διαφοροποιούνται ως προς τα συμπτώματα από τον ένα οργανισμό στον άλλο, ο κάθε ασθενής θα θεραπευθεί με άλλο όμοιο;)

Επόμενη απορία, γιατί στα χειρουργεία δεν κάνουν νάρκωση με ομοιοπαθητικα; ε;! θα δίνεις διάλυμα με ίχνη καφέ στον άλλον και θα πέφτει για ύπνο. Φροντίστε να είναι χτυπημένο καλά. ...Και μετά θα τον κόβουν με το μαχαίρι. Να το προτείνετε αμα χρειαστείτε κανένα χειρουργείο και να μας πείτε τις εντυπώσεις σας.

[YOU TUBE]HMGIbOGu8q0[/YOU TUBE]

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...