Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Φυσικά και θεραπεύονται παθήσεις με το νεράκι. Θεραπεύονται ακόμα και χωρίς το νεράκι. Ειδικά αν ο ασθενής πιστεύει ότι θα θεραπευθεί, το νεράκι κάνει πολύ καλή δουλειά. Αυτό βέβαια δε δικαιολογεί κάποιον να βάζει νεράκι σε μπουκαλάκια και να το πουλάει προς 1 ευρώ η σταγόνα

Αυτο πως γινεται σε παιδακι 20 μηνών?????? Πως δηλαδη το βρεφάκι ''πιστευει'' οπως λες πως θα θεραπευτει?? ε?????? Ο γιος μου εάν και θεωρω πως ειναι πανεξυπνος και πως θα τον παρει και η NASA εαν τον ανακαλυψει (για αυτο και τον κρύβω) δεν νομιζω πως χρησιμοποιησε την αυθυποβολη...θα ηταν ακραιο..ισως...βρε λες να ειναι τοσο genious τελικα????????

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οταν ο αλλος ειναι αρνητικος οτι και να του πεις θα παραμεινει αρνητικος. Προτιμα να αποδωσει μια καλυτερευση σε συμπτωση η θαυμα εξ ουρανου παρα να σκεφτει οτι μπορει να απεδωσε μια μη συμβατικη θεραπεια. Οποτε δεν υπαρχει νοημα για αντιπαραθεσεις και διαφωνιες, οποιος πιστευει το κανει επειδη εχει αναλογες εμπειριες δεν θα αλλαξει γνωμη απο τυχαια σαρκαστικα σχολια.

Ο καθενας στο κονακι του.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Δε φεύγω.

Το τόπικ ρωτάει: "την πιστεύετε;"

Δε λέει: "γράφτε μόνο αν την πιστεύετε και μάλιστα με τόσο πάθος που να μη μπορείτε να ανεχτείτε αντίλογο".

Επειδή είναι ένα θέμα για το οποίο ευχαρίστως μπαίνω σε αντιπαράθεση, θα σου απαντήσω:

1. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ένας κλάδος με αστρονομικό τζίρο. Η αντίληψη ότι οι κακές φαρμακοβιομηχανίες είναι "κατά" της ομοιοπαθητικής είναι απλά αφελής. Οι φαρμακοβιομηχανίες χαίρονται ιδιαιτέρως.

2. Φυσικά και θεραπεύονται παθήσεις με το νεράκι. Θεραπεύονται ακόμα και χωρίς το νεράκι. Ειδικά αν ο ασθενής πιστεύει ότι θα θεραπευθεί, το νεράκι κάνει πολύ καλή δουλειά. Αυτό βέβαια δε δικαιολογεί κάποιον να βάζει νεράκι σε μπουκαλάκια και να το πουλάει προς 1 ευρώ η σταγόνα.

3. Όσο για τα "αποδεδειγμένα αποτελέσματα": Οι δοκιμές που έχουν γίνει σε ελεγχόμενες συνθήκες και με τους κανόνες της επιστημονικής έρευνας δυστυχώς δεν έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα.

4. Για να μην παρεξηγηθώ: Δεν αμφισβητώ καμιά από τις ιστορίες που έχουν γραφεί για συγγενείς/φίλους κτλ. Αλλά αυτό δεν αποδεικνύει ούτε ότι η ομοιοπαθητική είναι σοβαρή επιστήμη, ούτε ότι τα σκευάσματα που πουλάνε έχουν θεραπευτική αξία (πέραν του placebo).

Το "μη με φάτε" πριν το έγραψα για αστείο. Δεν ήξερα ότι και η ομοιοπαθητική έχει τους ταλιμπάν της. :(

Σε απάντηση των παραπάνω έχω να σου πω:

1.Οι φαρμακοβιομηχανιες αν την πίστευαν ως επιστήμη θα ήταν οι ΠΡΩΤΕΣπου θα παρήγαγαν τα "φάρμακα" αυτά,επειδή όμως τα φάρμακα αυτά είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και απαιτεί συγκεκριμένο τρόπο παρασκευής, αποθήκευσης και συνήρησης δεν τους βολεύει.Και αφού ο τζίρος είναι τόσο μεγάλος θα αφήνανε άλλους να τρώνε από την πίτα και αυτοί να είναι απ'έξω?????δε νομίζω.

2.Η έννοια της αυθυποβολής δεν μπορεί να ισχύει σε καμία περίπτωση γιατί απλούστατα δε γνωρίζω άνθρωπους που να θέλουν να έχουν καρκίνο και τι πιο απλό και εύκολο (με βάση τα λεγομενά σου για το νεράκι )θα έλεγαν δεν θέλω έχω καρκίνο και θα θεραπευόντουσαν, ποιος ο λόγος να κάνουν χημειοθεραπείες-ακτινοβολίες και όλα τα συναφή.

3.Όσο για τις έρευνες που αναφέρεις ο καθε επιστήμονας που κάνει μία σχετική έρευνα θα μπορεί να βγάλει ότι αποτελέσματα-πορίσματα θέλει και τον βολεύει.Εγώ μιλάω από προσωπική εμπειρία σε μένα τον άντρα μου και τα παιδιά μου που το δεύτερο σώθηκε χάρη σε αυτή την επιστήμη.

4.Τα σκευάσματα της ομοιοπαθητικής είναι ως επί το πλείστον φυτικής προέλευσης που όταν ενωθούν μεταξύ τους δημιουργούνται αντιδράσεις οι οποίες βοήθουν στην ίαση της ασθένειας αν σου λέει κάτι η χημεία.

Και τέλος με την λέξη σου "ταλιμπάν" θεωρώ ότι υποτιμάς και υποβιβάζεις όλους εμάς που την ακολουθούμε.Πιστεύω ότι για να γράφεις με τόσο σθένος αρνητικά νομίζω ότι έχεις κάποια σκοπιμότητα δλδ μπορεί το επάγγελμα σου να ανήκει στην κατηγορία εκείνη που θίγονται τα συμφεροντά σου,και επειδή δε θέλω να μας κλειδώσουν το θέμα οι admin δε θα ασχοληθώ παραπάνω μαζί σου γιατί δεν αξίζει να γράψω ούτε γραμμή παραπάνω ,πίστευε ότι θες δικαιωμά σου.....

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

O ξαδερφος μου ειναι φαρμακοποιος αλλα εστειλε τη γυναικα του να κανει ομοιοπαθητικη οταν ειχε ενα σοβαρο θεμα υγειας και οι συμβατικοι ιατροι δεν καταφερναν ουτε καν να διαγνωσουν, ποσο μαλλον να θεραπευσουν. Με την ομοιοπαθητικη θεραπευτηκε η γυναικα ενω δεν ηταν ιδιαιτερα θετικα προδιατεθειμενη. Και ο ξαδερφος παροτι δεν πουλαει ομοιοπαθητικα, στελνει πολλους πελατες του σε ομοιοπαθητικους.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Σε απάντηση των παραπάνω έχω να σου πω:

1.Οι φαρμακοβιομηχανιες αν την πίστευαν ως επιστήμη θα ήταν οι ΠΡΩΤΕΣπου θα παρήγαγαν τα "φάρμακα" αυτά,επειδή όμως τα φάρμακα αυτά είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και απαιτεί συγκεκριμένο τρόπο παρασκευής, αποθήκευσης και συνήρησης δεν τους βολεύει.Και αφού ο τζίρος είναι τόσο μεγάλος θα αφήνανε άλλους να τρώνε από την πίτα και αυτοί να είναι απ'έξω?????δε νομίζω.

2.Η έννοια της αυθυποβολής δεν μπορεί να ισχύει σε καμία περίπτωση γιατί απλούστατα δε γνωρίζω άνθρωπους που να θέλουν να έχουν καρκίνο και τι πιο απλό και εύκολο (με βάση τα λεγομενά σου για το νεράκι )θα έλεγαν δεν θέλω έχω καρκίνο και θα θεραπευόντουσαν, ποιος ο λόγος να κάνουν χημειοθεραπείες-ακτινοβολίες και όλα τα συναφή.

3.Όσο για τις έρευνες που αναφέρεις ο καθε επιστήμονας που κάνει μία σχετική έρευνα θα μπορεί να βγάλει ότι αποτελέσματα-πορίσματα θέλει και τον βολεύει.Εγώ μιλάω από προσωπική εμπειρία σε μένα τον άντρα μου και τα παιδιά μου που το δεύτερο σώθηκε χάρη σε αυτή την επιστήμη.

4.Τα σκευάσματα της ομοιοπαθητικής είναι ως επί το πλείστον φυτικής προέλευσης που όταν ενωθούν μεταξύ τους δημιουργούνται αντιδράσεις οι οποίες βοήθουν στην ίαση της ασθένειας αν σου λέει κάτι η χημεία.

Και τέλος με την λέξη σου "ταλιμπάν" θεωρώ ότι υποτιμάς και υποβιβάζεις όλους εμάς που την ακολουθούμε.Πιστεύω ότι για να γράφεις με τόσο σθένος αρνητικά νομίζω ότι έχεις κάποια σκοπιμότητα δλδ μπορεί το επάγγελμα σου να ανήκει στην κατηγορία εκείνη που θίγονται τα συμφεροντά σου,και επειδή δε θέλω να μας κλειδώσουν το θέμα οι admin δε θα ασχοληθώ παραπάνω μαζί σου γιατί δεν αξίζει να γράψω ούτε γραμμή παραπάνω ,πίστευε ότι θες δικαιωμά σου.....

1. Βασικά ισχύει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λες: Τα συμβατικά φάρμακα έχουν τρομερά μεγαλύτερο κόστος και χρόνο παραγωγής, λόγω των ειδικών προδιαγραφών και κανονισμών για δοκιμές, πειράματα, διαδικασίες αδειοδότησης, κτλ.

2. Το placebo effect (δεν ξέρω αν ο όρος "αυθυποβολή" είναι ταυτόσημος) υπάρχει, είναι τεκμηριωμένο και δεν αμφισβητείται από κανέναν (ούτε από αυτούς που πιστεύουν στην ομοιοπαθητική απόσο ξέρω). Το ερώτημα είναι αν οι ομοιοπαθητικές θεραπείες προσφέρουν κάτι πέρα από το placebo effect. Μακάρι να προσφέρουν, θα ήταν καλό για όλους μας. Γιατί λοιπόν δεν κάνουν μία οργανωμένη έρευνα για μία οποιαδήποτε πάθηση για να το αποδείξουν;

3. Ευτυχώς ο κάθε επιστήμονας ΔΕΝ μπορεί να βγάλει ό,τι αποτελέσματα θέλει. Ναι, πολλές φορές οι επιστήμονες δέχονται αφόρητες πιέσεις, αλλά ακόμα και όταν αποφασίζουν να κάνουν "ζαβολιές", τα στοιχεία της έρευνας υπάρχουν και μπορούν να ελεγχθούν. Οι προσωπικές εμπειρίες του καθενός ΔΕΝ είναι απόδειξη. Και εγώ έχω δοκιμάσει ομοιοπαθητική θεραπεία (αλήθεια λέω!) και δε με βοήθησε καθόλου, είναι αυτό απόδειξη ότι η ομοιοπαθητική είναι άχρηστη; Όχι βέβαια.

4. Χμμμ δεν είναι ακριβώς έτσι. Τα σκευάσματα της ομοιοπαθητικής είναι ουσίες αραιωμένες σε τεράστιο βαθμό. Η θεωρία της λέει ότι κάποια χαρακτηριστικά της ουσίας μένουν στο νερό, ακόμα και όταν το ποσοστό διάλυσης είναι τόσο μεγάλο, ώστε η ουσία πρακτικά να μην είναι ανιχνεύσιμη. Αυτό δεν έχει καμμία επιστημονική (αλλά ούτε και λογική) βάση.

Τέλος η λέξη ταλιμπάν δεν απευθύνθηκε σε όσους πιστεύουν στην ομοιοπαθητική, αλλά μόνο σε εσένα επειδή μου είπες να φύγω από το τόπικ. Πιο σημαντικό από το αν πιστεύεις στις εναλλακτικές θεραπείες είναι το αν πιστεύεις στο διάλογο, και αν μπορείς να συζητήσεις με κάποιον με τον οποίο διαφωνείς.

Όσο για τα συμφέροντά μου που θίγονται... τι να πω... με κατάλαβες...

Διαφημίσεις

Από αυτές που βγάζουν αποκλειστικά ομοιοπαθητικά φάρμακα, μεγάλη είναι η γαλλική Boiron. Τζίρος: 313 εκατ. ευρώ το 2004. Τρελές μπίζνες.

Άλλοι γνωστοί κολοσσοί είναι η Nelsons

η weleda (τζίρος 400 εκατ. ελβετικά φράγκα το 2009).

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αναρωτιέμαι μέχρι πότε στην Ελλάδα θα έχουμε ανώνυμα ομοιοπαθητικά προϊόντα/ φάρμακα.

Όσοι είστε εναντίον για να μην κουράζεστε να τα γράφεται δείτε τα παρακάτω για να πάρετε τα πάνω σας :twisted::

http://nikosdimou.blogspot.com/2006/05/blog-post_18.html

(τουλάχιστον ο κύριος Δήμου δεν έχει κάνει λογοκρισία στα σχόλια)

http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/02/iatrikos-syl-na-anaklhthei-to-metaptyhiako-omoiopathhtikhs.html

http://manitaritoubounou.wordpress.com/2007/11/27/master-omoiopa8itikis-1/

http://archive.enet.gr/online/online_print?id=16437264

(στο τελευταίο έχει και μια απάντηση ομοιοπαθητικού)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Ο γιος μου εάν και θεωρω πως ειναι πανεξυπνος και πως θα τον παρει και η NASA εαν τον ανακαλυψει (για αυτο και τον κρύβω) δεν νομιζω πως χρησιμοποιησε την αυθυποβολη...θα ηταν ακραιο..ισως...βρε λες να ειναι τοσο genious τελικα????????

Για ψάξτε το λίγο :-)

Χωρίς πλάκα τώρα:

• Το placebo effect είναι πιο έντονο στα παιδιά από ότι στους μεγάλους.
  • Στα πολύ μικρά παιδιά, η συμπεριφορά των γονέων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Όταν δίνεις σε ένα παιδί 20 μηνών το "φάρμακο", και μετά του χαμογελάς και το ηρεμείς και του λες "τώρα αμέσως θα περάσουν όλα", αυτό φυσικά και έχει επίδραση.
  • Διαβολική σύμπτωση: ο μικρός μου είναι 20 μηνών. Αν υποθέσουμε ότι του δίνω ομοιοπαθητική θεραπεία και δεν τον βοηθάει, θα το θεωρούσες εσύ απόδειξη ότι κάνεις λάθος; Και αν είναι έτσι, να καταργήσουμε τις οργανωμένες ιατρικές δοκιμές;

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αναρωτιέμαι μέχρι πότε στην Ελλάδα θα έχουμε ανώνυμα ομοιοπαθητικά προϊόντα/ φάρμακα.

Όσοι είστε εναντίον για να μην κουράζεστε να τα γράφεται δείτε τα παρακάτω για να πάρετε τα πάνω σας :twisted::

http://nikosdimou.blogspot.com/2006/05/blog-post_18.html

(τουλάχιστον ο κύριος Δήμου δεν έχει κάνει λογοκρισία στα σχόλια)

http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/02/iatrikos-syl-na-anaklhthei-to-metaptyhiako-omoiopathhtikhs.html

http://manitaritoubounou.wordpress.com/2007/11/27/master-omoiopa8itikis-1/

http://archive.enet.gr/online/online_print?id=16437264

(στο τελευταίο έχει και μια απάντηση ομοιοπαθητικού)

Ευχαριστώ, θα τα κοιτάξω.

...

Λοιπον πρωτη μερα σημερα και ξυπνησαμε χωρις τσιμπλες στα ματια.......καιρος ηταν!!!

Πολύ χάρηκα με αυτό...

Μήπως είναι η εποχή που κάποια ρούχα (και γιατροί) πάνε στην ντουλάπα:D

Α! και για να μην είμαστε off topic προτείνω σε όσους δεν θέλουν να ασχοληθούν με αντιπαράθεση να πάμε στο νήμα σκέτο Ομοιοπαθητική

Ο mitskos έχει δίκιο σχετικά με τον τίτλο του νήματος :mrgreen:

πᾶν μέτρον ἄριστον

Nai μεγαλη βελτιωση......και οι κενωσεις καλες. Μακαρι να συνεχισει.

Σχετικα με το θεμα του νοσοκομειου, ειπε να παμε και να κανουμε οτι χρειαστει για τη διαγνωση, δε συστησε καποια φαρμακα.

Διαφημίσεις

Απλα να σε ενημερώσω οτι και οι ομοιοπαθητικοί ΓΙΑΤΡΟΙ ειναι!

το διαβασα οτι ΠΛΕΟΝ για να ειναι κανεις ομοιοπαθητικος πρεπει να εχει σπουδασει ιατρικη..

δεν καταλαβαινω απλα εγω η κοινη θνητη πως γινεται ο ομοιοπαθητικος να ειναι παθολογος, οφθαλμιατρος, παιδίατρος, δερματολόγος, καρδιολόγος, και ό,τι αλλο υπαρχει σε ειδικότητα γιατρου!

δεν καταλαβαινω πως δεν υπαρχουν αρρωστειες απλά ξεχωριστοί άρρωστοι .

δεν καταλαβαινω γιατι αφου μετα τοσα χρονια πειρας και ερευνας αυτης της ιατρικής δεν υπαρχουν στατιστικά ...δε δουλευει λεει στατιστικα αυτη η επιστημη

πολλα ερωτηματικα μου εχουν δημιουργηθει με αφορμη ολους εσας που βαλατε τα παιδια σας σ'αυτη τη διαδικασια ...μεχρι τωρα γυρω μου ομοιοπαθητικη καναν μονο φιλοι με ..ημικρανιες και αγχος ... και ψυχολογικα ...ενα και το αυτο δηλ

τελοσπαντων εγω προσωπικα απο οσα διαβασα δεν μπορω να την εμπιστευτω ..ακομα τουλάχιστον

σε καμια περιπτωση δεν κρινω ουτε κατακρινω κανεναν σας ...εναν απροσωπο "διαλογο" κανουμε ανταλλασοντας γνωμες και εμπειριες

δεν ευχομαι σε καμια περιπτωση να βγουν αληθινοι οι φοβοι μου, μακαρι να αποδειχτει οτι υπάρχει κι αυτη η οδος και ειναι ορθή ...καλο θα ειναι για ολους μας

περαστικά στα παιδιά σας κι ευχομαι να μην αντιμετωπίσουμε τιποτα σοβαρο σε ασθενεια στη ζωή τους

πως να φανταστείς οτι μπορείς να αγαπήσεις τοοοοσο πολύ!

Από αυτές που βγάζουν αποκλειστικά ομοιοπαθητικά φάρμακα, μεγάλη είναι η γαλλική Boiron. Τζίρος: 313 εκατ. ευρώ το 2004. Τρελές μπίζνες.

Άλλοι γνωστοί κολοσσοί είναι η Nelsons

η weleda (τζίρος 400 εκατ. ελβετικά φράγκα το 2009).

Επειδή είμαι κι εγώ πλέον ταλιμπάν της ομοιοπαθητικής, θα ήθελα να διευκρινήσω ότι αυτές οι εταιρείες δεν παράγουν ομοιοπαθητικά φάρμακα αλλά προφανώς προϊόντα συμβατά με την ομοιοπαθητική. Δεν είσαι υποχρεωμένος να πάρεις αφρόλουτρο Weleda για το παιδί σου. Και Fissan μπορείς και όποιο άλλο θες.

Τώρα για τα φάρμακα, αυτά παράγονται μόνο στα ειδικά φαρμακεία από ειδικά εκπαιδευμένους φαρμακοποιούς. Και ναι, κι εγώ τα θεωρώ ακριβά, αλλά επειδή δεν τα καλύπτουν τα ταμεία. Αλλιώς είναι πολύ φθηνότερα και σίγουρα αποτελεσματικότερα όταν χορηγούνται από ικανούς ομοιοπαθητικούς γιατρούς...

Χωρίς πλάκα τώρα:

• Στα πολύ μικρά παιδιά, η συμπεριφορά των γονέων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Όταν δίνεις σε ένα παιδί 20 μηνών το "φάρμακο", και μετά του χαμογελάς και το ηρεμείς και του λες "τώρα αμέσως θα περάσουν όλα", αυτό φυσικά και έχει επίδραση.
  • Διαβολική σύμπτωση: ο μικρός μου είναι 20 μηνών. Αν υποθέσουμε ότι του δίνω ομοιοπαθητική θεραπεία και δεν τον βοηθάει, θα το θεωρούσες εσύ απόδειξη ότι κάνεις λάθος; Και αν είναι έτσι, να καταργήσουμε τις οργανωμένες ιατρικές δοκιμές;

Πράγματι είναι πολύ δυνατό το φαινόμενο του placebo. Όπως και η ομοιοπαθητική δεν έχει παρενέργειες (πέρα φυσικά της καθυστέρησης χορήγησης της συμβατικής θεραπείας όπως λένε οι ενάντιοι).

Πιθανότητα να βοηθούν και τα δύο στην ίαση, δηλαδή η πίστη παιδιού και γονέων ότι θα γίνει καλά και η ομοιοπαθητική.

Το ίδιο λογικά συμβαίνει και με τα ζώα όπου τους δίνεται ομοιοπαθητική θεραπεία, επειδή δηλαδή πιστεύει ο ενδιαφερόμενος πως θα γίνει καλά το ζώο θεραπεύεται.

Τι είναι επιστημονικά ποιό ισχυρό νομίζεις; Μήπως ομοιοπαθητική; Μήπως η πίστη; Μήπως είναι απλά αυτοίαση και γινόμαστε άνθρωποι και ζώα καλά από μόνοι μας όταν μας δοθεί χρόνος;

πᾶν μέτρον ἄριστον

... μακαρι να αποδειχτει οτι υπάρχει κι αυτη η οδος και ειναι ορθή ...καλο θα ειναι για ολους μας

περαστικά στα παιδιά σας κι ευχομαι να μην αντιμετωπίσουμε τιποτα σοβαρο σε ασθενεια στη ζωή τους

Ωραία τα λες, εγώ εύχομαι σε όσους δεν βρίσκουν λύση με την κλασσική ιατρική να μην απογοητεύονται, και να βρεθεί κάποιος να τους πει πως υπάρχουν ίσως και άλλες εναλλακτικές.

Φυσικά χάνεται χρόνος και χρήμα στην δοκιμή αλλά τουλάχιστον δεν υπάρχουν παρενέργειες ;) [και με την κλασσική υπάρχουν και άλλες που φυσικά δεν αναγράφονται, όπως η επίδραση στον ψυχισμό]

Ανοίξτε τους ορίζοντες σας, διευρύνεται τις επιλογές σας. Ξέρω, είναι δύσκολο, ακόμα π.χ. και για την Vera.

Ακόμα και αν κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνετε (κατανοητό), ακόμα και αν δεν την πιστεύετε, ομοιοπαθητική και βελονισμός (από προσωπική εμπειρία) λειτουργούν. Δεν χρειάζομαι καμία επίσημη απόδειξη, καμία στατιστική αν και ... μαθηματικός.

Δεν είναι τυχαίο που και τα 2 θεωρούνται Ιατρικές Πράξεις.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Μια ενδιαφέρουσα σελίδα απο το επίσημο site του Βυθούλκα. Επίσης ψάχνοντας στο ιντερνετ βρήκα και μια σελίδα με περιστατικό ομοφυλοφιλίας που θεράπευσε ο Κυβέλλος! Κουφάθηκα εντελώς!

http://www.vithoulkas.com/content/view/80/lang,el/

Διαφημίσεις

Επειδή είμαι κι εγώ πλέον ταλιμπάν της ομοιοπαθητικής, θα ήθελα να διευκρινήσω ότι αυτές οι εταιρείες δεν παράγουν ομοιοπαθητικά φάρμακα αλλά προφανώς προϊόντα συμβατά με την ομοιοπαθητική. Δεν είσαι υποχρεωμένος να πάρεις αφρόλουτρο Weleda για το παιδί σου. Και Fissan μπορείς και όποιο άλλο θες.

...

Μπες στα site τους και θα δεις πως πράγματι βγάζουν ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Αν το κάνουν σωστά δεν έχω καμία αντίρρηση, μακάρι να είχαμε και στην Ελλάδα τέτοιες εταιρίες, αλλά εδώ δεν στεριώνει σχεδόν τίποτα (η Τουρκία βγάζει πλέον αυτοκίνητα :evil:)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Απλα να σε ενημερώσω οτι και οι ομοιοπαθητικοί ΓΙΑΤΡΟΙ ειναι!

το διαβασα οτι ΠΛΕΟΝ για να ειναι κανεις ομοιοπαθητικος πρεπει να εχει σπουδασει ιατρικη..

δεν καταλαβαινω απλα εγω η κοινη θνητη πως γινεται ο ομοιοπαθητικος να ειναι παθολογος, οφθαλμιατρος, παιδίατρος, δερματολόγος, καρδιολόγος, και ό,τι αλλο υπαρχει σε ειδικότητα γιατρου!

δεν καταλαβαινω πως δεν υπαρχουν αρρωστειες απλά ξεχωριστοί άρρωστοι .

δεν καταλαβαινω γιατι αφου μετα τοσα χρονια πειρας και ερευνας αυτης της ιατρικής δεν υπαρχουν στατιστικά ...δε δουλευει λεει στατιστικα αυτη η επιστημη

πολλα ερωτηματικα μου εχουν δημιουργηθει με αφορμη ολους εσας που βαλατε τα παιδια σας σ'αυτη τη διαδικασια ...μεχρι τωρα γυρω μου ομοιοπαθητικη καναν μονο φιλοι με ..ημικρανιες και αγχος ... και ψυχολογικα ...ενα και το αυτο δηλ

τελοσπαντων εγω προσωπικα απο οσα διαβασα δεν μπορω να την εμπιστευτω ..ακομα τουλάχιστον

σε καμια περιπτωση δεν κρινω ουτε κατακρινω κανεναν σας ...εναν απροσωπο "διαλογο" κανουμε ανταλλασοντας γνωμες και εμπειριες

δεν ευχομαι σε καμια περιπτωση να βγουν αληθινοι οι φοβοι μου, μακαρι να αποδειχτει οτι υπάρχει κι αυτη η οδος και ειναι ορθή ...καλο θα ειναι για ολους μας

Αρρώστιες υπάρχουν αλλά εμφανίζονται στον καθένα μας εκεί που έχουμε πιο πολύ εαυσθησία π.χ με το παραμικρό έχεις πρόβλημα στο στομάχι,σου πέφτουν τα μαλλιά,αρρωσταίνεις εύκολα,έχεις χρόνιες ημικρανίες,προβλήματα με τη μέση κ.α.ολα αυτά είναι απόρροια του τρόπου που αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις των πραγμάτων και της ζωής,σκέψου γιατί λέμε σ'έναν καρδιακό δεν πρέπει να στεναχωριέται,σ'έναν με πίεση να εκνευρίζεται και διαφορα αλλα τέτοια γιατί ο καθένας μας αντιδρά διαφορετικά και η ομοιοπαθητικη βασίζεται στην ατομικότητα.

Και για τα φάρμακα που αναφέρονται κάπου ότι γράφουν τα συστατικά τους συγνώμη υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις τι είναι το starch maize pregelatinized ή to cellulose microcrystaline???από την αρνικα ή την καλέντουλα,εκτός και αν είσαι χημικός τότε πάσο.

Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν ο καθένας αναφέρει αυτό που ζει.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

χμ ποιος ειπε οτι δεν υπάρχουν αποδείξεις και κλινικές μελέτες.....

λινκ απο μονο μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη...αναφέρει και άλλες στο site του Βυθούλκα

http://highwire.stanford.edu/cgi/searchresults?RESULTFORMAT=1&hits=150&sortspec=match&sendit=Update+display&src=ml&tmonth=Apr&fdatedef=1+January+1812&tyear=2008&andorexactfulltext=and&resourcetype=1&fulltext=HOMEOPATHY&tdatedef=23+Apr+2008&fyear=1812&searchsubmit=redo&fmonth=Jan&search=Search

Τι είναι επιστημονικά ποιό ισχυρό νομίζεις; Μήπως ομοιοπαθητική; Μήπως η πίστη; Μήπως είναι απλά αυτοίαση και γινόμαστε άνθρωποι και ζώα καλά από μόνοι μας όταν μας δοθεί χρόνος;

Δε μπορώ να απαντήσω "επιστημονικά" γιατί δεν είμαι γιατρός, αλλά νομίζω ούτε και αυτοί έχουν την απάντηση. Μακάρι να είχαμε τη μαγική συνταγή. Να είχαμε καταλάβει όλους τους μηχανισμούς που οδηγούν στην ασθένεια και στην ίαση.

Σίγουρα πάντως μάθαμε να χαπακωνόμαστε εύκολα. Η εποχή της ταχύτητας.

χμ ποιος ειπε οτι δεν υπάρχουν αποδείξεις και κλινικές μελέτες.....

λινκ απο μονο μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη...αναφέρει και άλλες στο site του Βυθούλκα

http://highwire.stanford.edu/cgi/searchresults?RESULTFORMAT=1&hits=150&sortspec=match&sendit=Update+display&src=ml&tmonth=Apr&fdatedef=1+January+1812&tyear=2008&andorexactfulltext=and&resourcetype=1&fulltext=HOMEOPATHY&tdatedef=23+Apr+2008&fyear=1812&searchsubmit=redo&fmonth=Jan&search=Search

Αν είπα ότι δεν υπάρχουν μελέτες τότε λάθος εκ παραδρομής. Υπάρχουν μελέτες. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι οι μελέτες που έχουν γίνει δεν επιβεβαιώνουν τις υποτιθέμενες ωφέλειες.

Στο λινκ έχει μια λίστα με άρθρα που αναφέρονται στην ομοιοπαθητική στον τίτλο τους. Αν ξέρεις ότι κάποιο από αυτά έχει συμπέρασμα αντίθετο με αυτά που λέω, θα με ενδιέφερε να το μελετήσω.

Ανοίξτε τους ορίζοντες σας, διευρύνεται τις επιλογές σας. Ξέρω, είναι δύσκολο, ακόμα π.χ. και για την Vera.

Aaaa για μενα δεν ειναι καθολου δυσκολο......εδω εφαρμοζω αλλες κι αλλες πρακτικες......η ομοιοπαθητικη δε με δυσκολευει καθολου.

Μπες στα site τους και θα δεις πως πράγματι βγάζουν ομοιοπαθητικά φάρμακα.

Αν το κάνουν σωστά δεν έχω καμία αντίρρηση, μακάρι να είχαμε και στην Ελλάδα τέτοιες εταιρίες, αλλά εδώ δεν στεριώνει σχεδόν τίποτα (η Τουρκία βγάζει πλέον αυτοκίνητα :evil:)

Εγώ κατάλαβα ότι είναι σαν αλυσίδα φαρμακείων, όχι ότι πουλάνε με brand name ομοιοπαθητικά φάρμακα...πάσο

Χωρίς πλάκα τώρα:

οχι γλυκέ μου, να μην καταργησουμε τις οργανωμενες ιατερικες δοκιμες! Αλλου είναι το θεμα, το παιδί μου ειναι GENIOUS!!!!!!!!! τελεια και παύλα!

Του χαμογελουσα και του ελεγα οτι ολα θα πανε καλα και με τα συμβατικά φάρμακα, αλλα δεν ειδα αποτέλεσμα! Οποτε τι να λεμε τωρα μιλαμε για παιδι θαύμα!:P

Natty σκεφτομαι να το εφαρμοσω κι εγω αφου ειναι τοσο ευκολο κι απλο. Θα κοψω κι αντιβιωσεις και φαρμακα κι απλα θα το χαιδευω και θα του λεω "Θα γινεις καλα!", ουτε παρενεργειες ουτε τιποτα.

Τι τις θελουμε τις ιατρικες επιστημες? :lol:

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τον αντίλογο και έχω να πω τα εξής. Σχετικά με την αυθυποβολή... Αρρωσταίνω και μου δίνει φάρμακο, το άλλες φορές με πιάνει αμέσως και άλλες όχι. Του το λέω και μου το αλλάζει ή αλλάζει δυναμοποίηση. Και γίνομαι καλά. Αν αυθυποβαλόμουν δεν θα είχα γίνει καλά με το αρχικό φάρμακο που ήταν λάθος?

Επίσης το παιδί έχει ωτίτιδα και η παιδίατρος επιβάλλει αντιβίωση και σταγόνες. Δίνω μόνο ομοιοπαθητικά και είναι καλά σε 3 μέρες. Μου λέτε ότι της μετέφερα την πίστη μου? Αυθυποβολή το λέει και η λέξη, υποβάλλω εαυτόν (= τον εαυτό μου). Δεν είναι ίωση να πιάσω το παιδί και να το "κολλήσω" :D Κι αν είχα τόση ενεργειακή δύναμη (ας το πω έτσι) να σας δώσω τη διεύθυνση μου, να βγάλω και κανα φράγκο από το χάρισμα (σας διαβεβαιώ δεν είναι κληρονομικό! Οι γονείς μου υπέρμαχοι της αντιβίωσης)

Τέλος πως θα σας φαινόταν ότι ιδιοκτήτης φαρμακοβιομηχανίας (μίας εκ των 3 μεγαλύτερων για να μην ονοματίσω) εδώ και χρόνια εφαρμόζει για τον ίδιο και την οικογένεια του μόνο ρεφλεξολογία συνδιαστικά με ομοιοπαθητική; Μιλάμε για άνθρωπο πανέξυπνο (τα επιχειρηματικά του επιτεύγματα το αποδεικνύουν) που δεν κοροιδεύεται καθόλου εύκολα. Αφετέρου λόγω χρημάτων και γνωριμιών μπορεί να έχει τους καλύτερους γιατρούς της χώρας. Και όμως έχει επιλέξει τον καλύτερο ρεφλεξολόγο της χώρας...

Ας είσαστε λίγο πιο ανοιχτόμυαλοι ρε παιδιά, μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα. Δεν είμαστε χαζοί όλοι εμείς ή αφελείς, ούτε βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας και φυσικά δεν απορρίπτουμε την κλασσική ιατρική. Απλά αποφεύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα χημικά φάρμακα.

Διαβασα από καποιες κοπελες ότι εχει αποτελεσματα και στις ημικρανιες. Ο αντρας μου υποφερει συχνα και δεν παει σε γιατρο με τιποτα. Γενικα τους αποφευγει όπως και ένα προβλημα που εχει και στα δυο ποδια του (μηνίσκος). Δεν ξερω αν υπαρχει θεραπεια γιατι ταλαιπωρειται συχνα πυκνα αλλα ουτε λογος για χειρουργεια κτλ.

Μινα δεν ξέρω αν θα θεραπευτεί ο άντρας σου από τον μηνίσκο (χλωμό το κόβω), αλλά θα βοηθηθεί στους πόνους. Και πάλι καλό είναι να απευθυνθεί σε κάποιον καλό γιατρό ομοιοπαθητικό για έγκυρη απάντηση. Στις ημικρανίες σιγουρα θα δει αποτέλεσμα.

Οι προσωπικές εμπειρίες του καθενός ΔΕΝ είναι απόδειξη. Και εγώ έχω δοκιμάσει ομοιοπαθητική θεραπεία (αλήθεια λέω!) και δε με βοήθησε καθόλου, είναι αυτό απόδειξη ότι η ομοιοπαθητική είναι άχρηστη; Όχι βέβαια.

Αν επιτρέπεις τι πρόβλημα/-τα είχες και απευθύνθηκες σε ομοιοπαθητικό; Και για πόσο χρονικό διάστημα την δοκίμασες;

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...