Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Εγώ θα ρώταγα τον παιδίατρο τι είναι πιο επικίνδυνο, ένας μήνας αντιβίωση η ένα οίδημα-μόλυνση στο τύμπανο; Νομίζω ότι θα σου πεί αναλυτικά και έχει και μεγαλύτερο κύρος από οποιοδήποτε φόρουμ που ο κάθε ένας γράφει την άποψη του. Γνώμη μου φυσικά, αλλά ρώτα τον παιδίατρο. Νομίζω ότι ο ένας μήνας που λες είναι υπερβολή, δεν νομίζω να σου πρότεινε τόσο :)

Δεν ξερω αν ειναι τοσο ενδιαφερουσα αλλα η ιστορια ειναι οτι στην πρωτη ωτιτιδα πηρε 10 μερες αντιβιωση. Υποτροπιασε μετα απο 3 μερες (ενω ειχα παει και τον ειχε δει και το αφτι ηταν καθαρο, δηλ ειχε περασει) και πηρε αλλες 10 μερες αντιβιωση πιο ισχυρη. Μετα απο μια εβδομαδα παλι πονο στο αφτι, του δινω τα ομοιοπ. (οχι αλλη αντιβίωση!) και τον παω να τον δει η κλασσικη παιδιατρος και μου ειπε δεν χρειαζεται αντιβιωση (ειχε υποχωρησει). Αν μου ελεγε οτι χρειαζεται αλλες 10 μερες αντιβιωση θα το συζητουσα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και βέβαια είναι ενδιαφέρουσα η ιστορία. Κρίμα που ο γιατρός δεν σήκωνε το τηλέφωνο, επέμενες αρκετά; Εγώ πάντως έχω περάσει αμυγδαλίτιδα με σκέτα ομοιοπαθητικά και πολλές ιστορίες γνωρίζω για ωτίτιδες (όπως φυσικά και η δική σου).

Κρίμα και πάλι, αλλά πάλι καλά που τα παιδιά έχουν συνήθως πολλές δυνάμεις :-)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Και βέβαια είναι ενδιαφέρουσα η ιστορία. Κρίμα που ο γιατρός δεν σήκωνε το τηλέφωνο, επέμενες αρκετά; Εγώ πάντως έχω περάσει αμυγδαλίτιδα με σκέτα ομοιοπαθητικά και πολλές ιστορίες γνωρίζω για ωτίτιδες (όπως φυσικά και η δική σου).

Κρίμα και πάλι, αλλά πάλι καλά που τα παιδιά έχουν συνήθως πολλές δυνάμεις :-)

ευχαριστώ! οχι δεν επεμενα...γιατι ηξερα οτι δεν θα τον δεχοταν στο ιατρειο βεβαια Κυριακη..οποτε παλι διαγνωση απο το τηλεφωνο και αγωνας να βρω τα ομοιοπαθητικα ΣΚ και αλλη μια νυχτα με κλαματα; το λυπηθηκα το μωρακι...και τωρα το λυπαμαι βεβαια που του εδωσα αντιβιωση...μπορω να τον βοηθησω τωρα με οποιοπ. παρολο που παιρνει αντιβιωση (πρωτη φορα παιρνει στη ζωη του); μπορω να δωσω λιγοτερο καιρο αντιβιωση ή να τη σταματησω και να του δωσω ομοιοπ.;

τα παιδακια ναι εχουν πολλες δυναμεις και πιστευω οτι μπορουν να τα ξεπερνουν τα περισσοτερα αφου 'κανουν τον κυκλο τους'. Δε μπορω να τα βλεπω να υποφερουν ομως...νιωθω οτι τα παραμελω..Και δεν ειμαι απο τις μαμαδες που θα δωσει το φαρμακο γιατι δεν εχω εγω αλλη αντοχη..(τα διδυμα ειναι σιγουρη συνταγη ολονυκτιας)

ευχαριστώ πολύ κορίτσια για το ενδιαφέρον.

Κι εμείς ξεπεράσαμε ωτίτδα

μόνο με ομοιοπαθητικά

και σταγόνες (αντιβίωση) στα αυτάκια!

Ο συμβατικός παιδίατρος τότε μας είχε πει

οτι έπρεπε να πάρουμε κατεπειγόντως

αντιβίωση augmentin!! :roll:

Την ήπιε μόνος του.....

και απο τότε έχει να μας ξαναδεί!!!

Να γκρινιαξω εγω λιγο τωρα και να πω οτι απο το τηλεφωνο θα μου εδινε κατι για ωτιτιδα ενω εχει (και) αμυδαλιτιδα;

Αφού η θεραπεία είναι "ολιστική"

(γιατρεύει ΟΛΟ τον οργανισμό)

δεν θα έκανες κακό!.......

Λογικά για αυτό δεν καίγονται να σε δουν...

λες να μην τους ενδιαφέρει

να τσεπώσουν μια επιπλέον επίσκεψη??....

Συμπερασμα: χρειαζεται και ο κλασσικος παιδιατρος και βλεποντας και κανοντας...

Εμάς πάντως ο συμβατικός μας παιδίατρος

το μόνο που μας έκανε

είναι να μας τρομοκρατεί άσκοπα

και να μας βάζει συνεχώς σε διλλήματα!!

Να γκρινιαξω εγω λιγο τωρα και να πω οτι απο το τηλεφωνο θα μου εδινε κατι για ωτιτιδα ενω εχει (και) αμυδαλιτιδα;

Επειδή η Ομοιοπαθητική είναι Ολιστική μέθοδος, όπως είπε και η soevan, τσάμπα θα γκρινιάξεις. Στην Ομοιοπαθητική δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ωτίτιδα ή/και κάτι άλλο, γιατί απλούστατα δεν θεραπεύει ασθένειες, αλλά ασθενείς. Εφόσον ο γιατρός έχει μια σαφή εικόνα των συμπτωμάτων, το φάρμακο που δίνει ενεργεί σε όλο τον οργανισμό.

Διαφημίσεις

Κι εμείς ξεπεράσαμε ωτίτδα

μόνο με ομοιοπαθητικά

και σταγόνες (αντιβίωση) στα αυτάκια!

Ευχαριστω για την απαντηση...οποτε αντιβιωση + ομοιοπαθητικη πάνε μαζί ή όχι;

Λογικά για αυτό δεν καίγονται να σε δουν...

λες να μην τους ενδιαφέρει

να τσεπώσουν μια επιπλέον επίσκεψη??....

Εχεις δικιο σε αυτο, πας μιας στις τοσες αλλα τους τρελαινεις στα τηλ. οποτε δεν 'τσεπωνουν' και πολλά. Αλλα να...εγω θα προτιμουσα να τον πηγαινα για να ειμαι πιο σιγουρη.

είναι να μας τρομοκρατεί άσκοπα

και να μας βάζει συνεχώς σε διλλήματα!!

μηπως σε τρομοκρατει η ιδια η αρρωστια και το οτι υποφερει το παιδακι; εμενα ειναι ψυχραιμη η γιατρος αλλα...ακολουθει πανω κατω την πεπατημένη (δηλ αν εχει πυον...αντιβιωση).

Ακριβώς αυτό που λέει η mariazil ήθελα να πω!

Να πω και κάτι άλλο εγώ τώρα

για να αποστομόσω τις κακές τις γλώσσες :rolleyes:

που λένε οτι η ομοιοπαθητική είναι

αέρας κοπανιστός,

και οτι ούτώς ή άλλως θα πέρναγε απο μόνη της η αρρώστεια κλπ??

Oπως είπα και σε προηγούμενο post μου

αυτές τις μέρες περνάει η μικρή κάποια ίωση

με βήχα....

Οσο καιρό έπαιρνε τα ομοιοπαθητικά

είχε σταματήσει να βήχει (σχεδόν καθόλου)

και όταν μας είπε η ομοιοπαθητικός να της τα σταματήσω

(αφού ήταν καλά)

μετά απο 2 μέρες ξανα-άρχισε ο βήχας!! :roll:

Την επόμενη μέρα της τα ξαναέδωσα

και ξανακόπηκε μαχαίρι!! :rolleyes:

Η ομοιοπαθητικός μου είπε οτι

μπορεί να συμβεί αυτό

επειδή μάλλον δεν είχε "γιατρευτεί" ακόμα τελείως

και οτι έπρεπε να τα συνεχίζαμε ακόμα για λίγο καιρό!

Είναι λοιπόν "αέρας κοπανιστός" τα ομοιοπαθητικά

και οτι ο βήχας σταμάτησε

επειδή θα σταμάταγε ούτως ή άλλως???

Εγώ λέω οτι εαν δεν έπαιρνε αμέσως τα ομοιοπαθητικά

έτσι επίμονος που αποδείχτηκε ο βήχας

δεν θα γλιτώναμε τις αντιβιώσεις και τις κορτιζόνες!!!

...μπορω να τον βοηθησω τωρα με οποιοπ. παρολο που παιρνει αντιβιωση (πρωτη φορα παιρνει στη ζωη του); μπορω να δωσω λιγοτερο καιρο αντιβιωση ή να τη σταματησω και να του δωσω ομοιοπ.;

Δεν θα το πρότεινα τώρα που ξεκινήσατε καλό είναι να ολοκληρώσετε. Μετά, αν υπάρχουν συμπτώματα, μιλάς με τον ομοιοπαθητικό. Διαφορετικά ενημέρωσή του στην επόμενη επίσκεψη, που καλό θα είναι να μην αργήσει.

...Δε μπορω να τα βλεπω να υποφερουν ομως...νιωθω οτι τα παραμελω..Και δεν ειμαι απο τις μαμαδες που θα δωσει το φαρμακο γιατι δεν εχω εγω αλλη αντοχη.

Προσπάθησε να το δεις σαν εκπαίδευση του οργανισμού (τουλάχιστον κατά την διάρκεια της ημέρας), π.χ. ο πυρετός μέχρι 38,5-39,5. Σίγουρα δεν είναι αμέλεια, είναι πίστη στις δυνάμεις τους και στις ικανότητες του ανθρώπινου είδους για αυτοΐαση. Με μέτρο φυσικά ;)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Επειδή η Ομοιοπαθητική είναι Ολιστική μέθοδος, όπως είπε και η soevan, τσάμπα θα γκρινιάξεις. Στην Ομοιοπαθητική δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ωτίτιδα ή/και κάτι άλλο, γιατί απλούστατα δεν θεραπεύει ασθένειες, αλλά ασθενείς. Εφόσον ο γιατρός έχει μια σαφή εικόνα των συμπτωμάτων, το φάρμακο που δίνει ενεργεί σε όλο τον οργανισμό.

Ευχαριστώ για την απάντηση, εχετε δικιο, αυτο δεν το ειχα σκεφτει...αλλα στην περιπτωση του μωρού δεν θα είχε σαφή εικόνα των συμπτωμάτων αφου εγω θα του ελεγα για ωτιτιδα ενω πιθανό να ηταν πιο σοβαρή η αμυγδαλίτιδα.

Να σημειωσω παλι οτι η ενστανση μου δεν ειναι για τα φαρμακα και την αποτελεσματικοτητα τους αλλα για την ανταποκριση του γιατρου. Γιατι αν δεν κανω λαθος ειναι πολυ σημαντικο να ταιριαξουν το σωστο ομοιοπ. φαρμακο+ασθενεια+οργανισμος.

Εχω και μια απορία, εφόσον σε κάποιον ασθενη για καποια αρρωστια πχ ωτιτιδα εχει πιασει ενα φαρμακο πχ pulsatila την επομενη φορα μπορω να του το δωσω κατευθείαν ή μπορεί να του δώσει κάτι άλλο;

Διαφημίσεις

Ευχαριστω για την απαντηση...οποτε αντιβιωση + ομοιοπαθητικη πάνε μαζί ή όχι;

Επειδή είναι "τοπική" αντιβίωση

μας είπε η ομοιοπαθητικός

πως δεν θα επηρρέαζε την όλη θεραπεία!

μηπως σε τρομοκρατει η ιδια η αρρωστια και το οτι υποφερει το παιδακι; εμενα ειναι ψυχραιμη η γιατρος αλλα...ακολουθει πανω κατω την πεπατημένη (δηλ αν εχει πυον...αντιβιωση).

Στην περίπτωσή μας δεν νομίζω να χρειαζόταν να μας πει ο συμβατικός μας παιδίατρούλης

οτι εαν δεν έπαιρνε αντιβίωση το παιδί

πως μπορεί να εξελισσόταν και σε ρίξη τυμπάνου!!!! :roll: :roll: :roll:

Πράγμα που αποδείχτηκε μετά πως είχε τρομερό ΑΔΙΚΟ!

Εχω και μια απορία, εφόσον σε κάποιον ασθενη για καποια αρρωστια πχ ωτιτιδα εχει πιασει ενα φαρμακο πχ pulsatila την επομενη φορα μπορω να του το δωσω κατευθείαν ή μπορεί να του δώσει κάτι άλλο;

Egώ πλέον αυτό κάνω γιατί συνήθως θα μας πιάσει κάτι βράδυ και αποφεύγω το τηλ. Την επομένη το πρωί, απλά μου διαμορφώνει την δόση (συνήθως θα δώσω 1Μ σε πυρετό πάνω από 39). Και άλλο ένα όταν ξυπνήσει, αναλογα βέβαια και με την εικόνα της. Μόνο μία φορά δεν την έπιασε η πουλσατίλα και έδωσα ντεπόν και την επόμενη εννοείται ενημέρωσα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ευχαριστώ για την απάντηση, εχετε δικιο, αυτο δεν το ειχα σκεφτει...αλλα στην περιπτωση του μωρού δεν θα είχε σαφή εικόνα των συμπτωμάτων αφου εγω θα του ελεγα για ωτιτιδα ενω πιθανό να ηταν πιο σοβαρή η αμυγδαλίτιδα.

Να σημειωσω παλι οτι η ενστανση μου δεν ειναι για τα φαρμακα και την αποτελεσματικοτητα τους αλλα για την ανταποκριση του γιατρου. Γιατι αν δεν κανω λαθος ειναι πολυ σημαντικο να ταιριαξουν το σωστο ομοιοπ. φαρμακο+ασθενεια+οργανισμος.

Έχεις δίκιο, είναι πράγματι δύσκολο όταν το παιδί είναι τόσο μικρό κι εμείς λόγω συνήθειας δεν ξέρουμε και τί είναι πιο σημαντικό να προσέξουμε... όντως το 3πτυχο φάρμακο+κλινική εικόνα(όχι ασθένεια)+οργανισμός είναι πολύ σημαντικό. Όσο για το τελευταίο ερώτημα, η απάντηση είναι "μπορεί να δώσει κάτι άλλο" ακριβώς γιατί δεν είναι βέβαιο ότι ο ασθενής θα παρουσιάζει τα ίδια συμπτώματα ακόμα κι πρόκειται πάλι για ωτίτιδα.

Δεν θα το πρότεινα τώρα που ξεκινήσατε καλό είναι να ολοκληρώσετε. Μετά, αν υπάρχουν συμπτώματα, μιλάς με τον ομοιοπαθητικό. Διαφορετικά ενημέρωσή του στην επόμενη επίσκεψη, που καλό θα είναι να μην αργήσει.

Ναι..οπωσδήποτε..αλλά μάλλον σε άλλον γιατρο.:wink:

Προσπάθησε να το δεις σαν εκπαίδευση του οργανισμού (τουλάχιστον κατά την διάρκεια της ημέρας), π.χ. ο πυρετός μέχρι 38,5-39,5. Σίγουρα δεν είναι αμέλεια, είναι πίστη στις δυνάμεις τους και στις ικανότητες του ανθρώπινου είδους για αυτοΐαση. Με μέτρο φυσικά ;)

Σωστο..Επειδη δεν θυμαμαι εμας η μαμα μου να μας φορτωνει με κορτιζονες κλπ τις ιωσεις τις αφήνω να κανουν τον κυκλο τους. Το πολυ πολύ να του δωσω ντεπον αν εχει 38 πριν κοιμηθει (οποτε τη νυχτα διαπιστωμενα παει 39). Μυξες, βηχας κλπ δε με νοιαζουν εκτος αν επιμένει να ξυπναει απο το βηχα αρκετες μερες μετα την ιωση (ο ενας μικρος το εχει αυτο).

Αυτο που λεω να υποφερει ειναι να κλαιει ολη νυχτα σπαρακτικα απο τον πονο να μην ηρεμει ουτε με ντεπον, με τιποτα.

Egώ πλέον αυτό κάνω γιατί συνήθως θα μας πιάσει κάτι βράδυ και αποφεύγω το τηλ. Την επομένη το πρωί' date=' απλά μου διαμορφώνει την δόση (συνήθως θα δώσω 1Μ σε πυρετό πάνω από 39). Και άλλο ένα όταν ξυπνήσει, αναλογα βέβαια και με την εικόνα της. Μόνο μία φορά δεν την έπιασε η πουλσατίλα και έδωσα ντεπόν και την επόμενη εννοείται ενημέρωσα.[/quote']

Το φαρμακείο με τα ομοιοπαθητικά το αγόρασες σιγα σιγά παιρνοντας περισσότερα φαρμακα απο αυτα που σας εδινε ή ρωτησες τι φαρμακα χρειαζονται για το μωρο για τις συνηθισμενες αρρωστιες και σου εδωσε; Πουλσατιλα σε πυρετο εννοεις με ωτιτιδα ή οταν ανεβασει πολύ πυρετο λογω ιωσης με/χωρις αλλο συμπτωμα;

Διαφημίσεις

Αυτο που λεω να υποφερει ειναι να κλαιει ολη νυχτα σπαρακτικα απο τον πονο να μην ηρεμει ουτε με ντεπον, με τιποτα.

Δεν συζητείται αυτό!!

Γονείς είμαστε όχι τύρρανοι!!!

Εαν μέσα σε 24 ώρες δεν πιάσει το ομοιοπαθητικό

σημαίνει οτι δεν ήταν το σωστό.

Με τα ομοιοπαθητικά λογικά θα έπρεπε να του περάσει

και να μην σου κλαίει πια!

Μην νομίζεις οτι με την αντιβίωση τα αποτελέσματα

είναι άμεσα!!

Μπορεί να πάρει και δύο 24ωρα

για να κάνουν τη δουλειά τους!!!

Το φαρμακείο με τα ομοιοπαθητικά το αγόρασες σιγα σιγά παιρνοντας περισσότερα φαρμακα απο αυτα που σας εδινε ή ρωτησες τι φαρμακα χρειαζονται για το μωρο για τις συνηθισμενες αρρωστιες και σου εδωσε; Πουλσατιλα σε πυρετο εννοεις με ωτιτιδα ή οταν ανεβασει πολύ πυρετο λογω ιωσης με/χωρις αλλο συμπτωμα;

Moυ έδωσε μία μικρή λίστα για αρχή, την οποία σιγά σιγά επέκτεινα, άλλα από δική μου πρωτοβουλία και άλλα γιατί έβλεπα ότι μας τα σνταγογραφούσε.

Πυρετό εννοω σε ίωση. Την 1η φορά που έπαθε ωτίτιδα, την διέγνωσε η κλασική παιδίατρος και βγαίνοντας από το ιατρείο πήρα αμέσως τηλ. Τότε παίρναμε ακόμα calcarea θυμάμαι και αυτό μου έδωσε. Δεν την έπιασε και μου το άλλαξε σε πουλσατιλα. Τότε ήταν η 1η φορά που κατάλαβα ότι αλλάζει φάρμακο. Την επόμενη φορά που αρρώστησε σιγουρεύτηκα. Οπότε ότι και να πάθει πάντα δίνω πρώτα πουλσατίλα αν δεν θέλω να ενοχλήσω στο τηλ (πχ 12 το βράδυ).

Εαν μέσα σε 24 ώρες δεν πιάσει το ομοιοπαθητικό

σημαίνει οτι δεν ήταν το σωστό.

Με τα ομοιοπαθητικά λογικά θα έπρεπε να του περάσει

και να μην σου κλαίει πια!

Μην νομίζεις οτι με την αντιβίωση τα αποτελέσματα

είναι άμεσα!!

Μπορεί να πάρει και δύο 24ωρα

για να κάνουν τη δουλειά τους!!!

Και σε λιγότερες από 24 ώρες καταλαβαίνεις νομίζω.

Συμφωνώ πάντως ότι θα έπρεπε να είναι καλύτερα με τα ομοιοπαθητικά μόνο. Μάλλον θέλει άλλο φάρμακο/δυναμοποιηση/συχνότητα.

Την αντιβίωση για να μην έχεις και υποτροπή πρέπει να την πάρει τουλάχιστον βδομάδα. Με τα όμοιο είχε καθαρό αυτί την 3η μέρα (διάγνωση κλασικού παιδιάτρου) με 2 μέρες θεραπεία!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πυρετό εννοω σε ίωση. Την 1η φορά που έπαθε ωτίτιδα' date=' την διέγνωσε η κλασική παιδίατρος και βγαίνοντας από το ιατρείο πήρα αμέσως τηλ. Τότε παίρναμε ακόμα calcarea θυμάμαι και αυτό μου έδωσε. Δεν την έπιασε και μου το άλλαξε σε πουλσατιλα. Τότε ήταν η 1η φορά που κατάλαβα ότι αλλάζει φάρμακο. Την επόμενη φορά που αρρώστησε σιγουρεύτηκα. Οπότε ότι και να πάθει πάντα δίνω πρώτα πουλσατίλα αν δεν θέλω να ενοχλήσω στο τηλ (πχ 12 το βράδυ).

[/quote']

ενδιαφέρον! αυτο ειναι που μας επιασε και εμας..

Συμφωνώ πάντως ότι θα έπρεπε να είναι καλύτερα με τα ομοιοπαθητικά μόνο. Μάλλον θέλει άλλο φάρμακο/δυναμοποιηση/συχνότητα.

Δεν καταφερα να του δωσω ομοιοπ. λόγω Κυριακής...πηγα στην κλασσικη παιδιατρο και κατέληξα στην αντιβιωση (αυτο στον 'μικρό', ο 'μεγάλος' περασε την ωτιτιδα με ομοιοπ. μονο (με αλλαγη φαρμακου σε πουλσατιλα κι αυτος))

Δεν καταφερα να του δωσω ομοιοπ. λόγω Κυριακής...πηγα στην κλασσικη παιδιατρο και κατέληξα στην αντιβιωση (αυτο στον 'μικρό', ο 'μεγάλος' περασε την ωτιτιδα με ομοιοπ. μονο (με αλλαγη φαρμακου σε πουλσατιλα κι αυτος))

Nα μην κολλάς να παίρνεις τηλ μέσα στο σκ. Εγώ έχω θέσει απαγορευτικό στον εαυτό μου μόνο το μετά τις 11.30 το βράδυ. Και πάλι αν ήταν κάτι πιο σοβαρό θα έπαιρνα να σου πω την αλήθεια.

Μέσα στο σκ έχω πάρει πολλές φορές. Και μία φορά που ετυχε κάτι σε μένα και δεν πήρα, μου την είπε αργότερα στο ιατρείο του. Να καταλάβεις, μία φορά που έπεσε Χριστούγεννιακες μέρες ημέρα Κυριακή και έκανε μεγάλο καρούμπαλο σε δευερολεπτα, αυτόν πήρα τηλ και όχι την κλασική παιδίατρο. Αυτη το πολύ πολύ να με έστελνε στο νοσοκομείο, ενώ αυτός μου έδωσε φάρμακο για το χτύπημα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πιστεύω πως δεν είναι καλή ιδέα να συνταγογραφούμε μόνοι μας, είναι δύσκολα τα πράγματα, π.χ δείτε πόσα φάρμακα υπάρχουν για πονόλαιμο

Homeopathic Medicines for Sore Throats

Βέβαια, πρέπει να ομολογήσω ότι ... το κάνω και εγώ

πᾶν μέτρον ἄριστον

Nα μην κολλάς να παίρνεις τηλ μέσα στο σκ. Εγώ έχω θέσει απαγορευτικό στον εαυτό μου μόνο το μετά τις 11.30 το βράδυ. Και πάλι αν ήταν κάτι πιο σοβαρό θα έπαιρνα να σου πω την αλήθεια.

Μέσα στο σκ έχω πάρει πολλές φορές. Και μία φορά που ετυχε κάτι σε μένα και δεν πήρα' date=' μου την είπε αργότερα στο ιατρείο του. Να καταλάβεις, μία φορά που έπεσε Χριστούγεννιακες μέρες ημέρα Κυριακή και έκανε μεγάλο καρούμπαλο σε δευερολεπτα, αυτόν πήρα τηλ και όχι την κλασική παιδίατρο. Αυτη το πολύ πολύ να με έστελνε στο νοσοκομείο, ενώ αυτός μου έδωσε φάρμακο για το χτύπημα.[/quote']

Ειναι που μας εχει δει μονο δυο φορες και απο τοτε μονο με τη γραμματεα μιλαω (εχουν πεσει και πολλα οποτε παιρνω σχεδον καθε μερα τηλ) οποτε τι να επιμενω στο τηλ Κυριακατικα...

Ενδιαφερον αυτο για το καρουμπαλο!

Πιστεύω πως δεν είναι καλή ιδέα να συνταγογραφούμε μόνοι μας, είναι δύσκολα τα πράγματα, π.χ δείτε πόσα φάρμακα υπάρχουν για πονόλαιμο

Δεν ειναι καλη ιδεα να το παιζουμε γιατροι ποτε ουτε κλασσικοι ουτε ομοιοπαθητικοι (ποσες φορες δε ζηταμε μονοι μας απο το φαρμακειο ενα φαρμακο) αλλα στην περιπτωση των παιδιων που δε μιλανε/δεν συνεργαζονται δεν νομιζω να μπορει να κανει ο γιατρος τοσο καλη διαφορικη διάγνωση για να διαχωρισει ακριβως το σωστο απο οοολα αυτα στη λιστα...

Α συμφωνω σε αυτό! Εγώ την pulsatila αρχισα να την δίνω μετά από καιρό, που απέκτησα μία σχετική εμπειρία και το συζήτησα και μαζί του.

πχ για το χτύπημα ήξερα ότι πρέπει να δώσω άρνικα, αλλά όχι δυναμοποίηση και συχνότητα, οπότε εννοείται ότι θα έπαιρνα τηλ.

στην περιπτωση των παιδιων που δε μιλανε/δεν συνεργαζονται δεν νομιζω να μπορει να κανει ο γιατρος τοσο καλη διαφορικη διάγνωση για να διαχωρισει ακριβως το σωστο απο οοολα αυτα στη λιστα...

μην το λες αυτό. Αν του περιγράψεις εσύ σωστά τα συμπτώματα που τον ενδιαφέρουν, το αργότερο να το πετύχει με την 2η. Σύπτωμα είναι και το αν ιδρώνει και πού, αν έχει κρύα άκρα και διάφορα φαινομενικά άσχετα :wink:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Σύπτωμα είναι και το αν ιδρώνει και πού' date=' αν έχει κρύα άκρα και διάφορα φαινομενικά άσχετα :wink:[/quote']

ναι ναι το ξερω αυτο, αλλα ειμαι καινουρια και δεν ξερω κι εγω τι να πρωτοπεριγραψω, οτι με ρωτησει απανταω...πχ για το πουλσατιλα ακουγε που εκλαιγε ο μικρος μεσα απο το τηλ και μου λεει "κλαιει;" και λεω "ναι κλαιει αμα τον αφησω θελει συνεχεια αγκαλια"

Αλλο θέμα, κανει καμια σας ομοιοπαθητικη για ημικρανίες/συχνους πονοκεφάλους; Εχετε δει αποτελεσμα; Η μαμα μου εχει καθημερινα ημικρανία και εγω βαδιζω στα χναρια της με συχνους πονοκεφαλους.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...