Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπάρχει η αρνητική εμπειρία από την εσπευσμένη κυκλοφορία εμβολίου της γρίπης το 1976, το οποίο αφορούσε μάλιστα συγγενή ιό που έφερε γονίδια γρίπης των χοίρων. Το παραχθέν εμβόλιο που διετέθη μαζικώς για εμβολιασμό, λόγω ανάλογης επιδημίας γρίπης, σύντομα αποσύρθηκε λόγω αυξημένης συχνότητας εμφάνισης ενός σπάνιου νευρολογικού συνδρόμου, του συνδρόμου GUILLAIN BARRE.

(αρθρο οσον αφορα την προωρη διαθεση του εμβολιου για τον Η1Ν1 στην αγορα και φυσικα τις πιθανες παρενεργειες..)

83hKp3.png

Ναι, αυτό με την γρίπη του 1979, ισχύει, και γιαυτό αποσύρθηκε. Τα εμβόλια έχουν εξελιχθεί πολύ από τότε.

Ναι έχει και παρενέργειες (η κλασική ιατρική). Δεν σας κάνει εντύπωση που η ομοιοπαθητική αν και τόσο αποτελεσματική όπως διατείνεται δεν έχει αναφέρει ποτέ παρενέργιες; (εκτός από εκείνη την περίπτωση μαζικής δηλητηρίασης απο ομοιοπαθητικό διάλυμμα αρσενικού που δεν θυμάμαι πόσα άτομα έχασαν εντελώς την όσφρηση τους, κάπου στην Αμερική αν θυμάμαι καλά)

Εννοώ ξέρετε καμιά ανθρώπινη διαδικασία που να δουλεύει άψογα χωρίς επιπλοκές; Δεν μπορώ να φανταστώ κάποια! ατυχήματα συμβαίνουν σε όλες τις περιπτώσεις/καταστάσεις/έργα κλπ.

Γενικά για μένα είναι χαρακτηριστικό του ότι δεν είναι τόσο θαυματουργή όσο υπόσχεται, ακριβώς επειδή δεν δηλώνεται να έχει καμια μα καμια μα καμία παρενέργεια. (για να έχεις παρενέργεια πρέπει να έχεις ενέργεια πρώτα :P:p:p)

1) Η Ομοιοπαθητική στο ΕΣΥ και στις Ιατρικές Σχολές; (Μόνο πλεονεκτήματα)

Είναι εξαιρετικό που το συγκεκριμένο άρθρο υπογράφεται από έναν ψυχολόγο, ο οποίος είναι απόφοιτος της φιλοσοφικής σχολής, δηλαδή άτομο το οποίο δεν είχε ποτέ καμία επαφή με την ιατρική, φαρμακολογία, εξετάσεις, αλλά ούτε και τις θετικές επιστήμες γενικότερα (βιολογία, χημεία στην προκειμένη).

Με ποιά λογική ο συγκεκριμένος έχει άποψη για ιατρική ειδικότητα; Πρίν με πάρετε με τις πέτρες, γνωρίζω άτομα που έχουν σπουδάσει ιατρική και φαρμακολογία, οπότε έχω μια (αχνή) εικόνα για το τι μαθαίνουν στις σχολές τους. Η ψυχολογία είναι από άλλο τελείως εκπαιδευτικό κλάδο (φιλολογικά) και δεν έχει έρθει σε επαφή με τα μαθήματα με θετικό υπόβαθρο. (γνώσεις που χρειάζονται λίγο πολύ για να κρίνεις την ομοιοπαθητική με επιχειρήματα)

παιδια πείτε μ σας παρακαλώ πολυ τι ειναι το belladona? αντιβίωση?

κ θεωρητικά ποσο θέλει να ενεργήσει???

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Διαφημίσεις

και απο τηλ. η κλασσικα γιατρος ειπε κορτιζονη, ξερετε ζολντεζανιλ, και το κορυφαιο, να του το δωσω με λιγο γλυκο του κουταλιου, διοτι λεει ειναι παρα πολυ πικρο...

λαμπρά, τουλάχιστον σε παρέπεμψαν σε παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, είχα ακούσει και αναψυκτικό τύπου κολα...............

Α! καλά και σε εμάς μας είχε πει

να της δίναμε το soldesanil

σε ένα κουταλάκι με νερό και ζάχαρη!! :roll:

παιδια πείτε μ σας παρακαλώ πολυ τι ειναι το belladona? αντιβίωση?

κ θεωρητικά ποσο θέλει να ενεργήσει???

http://www.homeopathy.gr/homeopathy.php?remedy=belladonna

Δεν μπορείς να το πάρεις απο μόνη σου!!

Πρέπει ο γιατρός πρώτα να συμφωνήσει οτι σας "ταιριάζει"

αλλιώς δεν θα έχετε αποτελέσματα

και μετά θα έρχεσαι κι εσύ να μας ζαλίζεις

και να μας λες οτι η ομοιοπαθητική

είναι νεράκι γιατί δεν σας έκανε τίποτα! :rolleyes:

(φιλικά πάντα ;))

χαλαρωστε κοριτσια δεν σας φταιω εγω τιποτα με τα οποια προβλήματα εχετε.

ο γιατροσ μ το εδωσε,κ οταν τον ρώτησα τι ειναι μου ειπε 'ομοιοπαθητικο'

κ η μικρη ψήνετε 3 μερες με 40ρια.

φιλικα παντα

ευχαριστω παντως δεν ηξερα οτι βρίσκεις τα ονοματα φαρμάκων κ την περιγραφη τους στο σαιτ αυτο.

ποσο θελει να δρασει?? θεωρητικά?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

petalouditsa, καλύτερα να επικοινωνήσεις με τον γιατρό. Ίσως χρειαστεί να αλλάξεις σκεύασμα, ίσως χρειαστεί να παρετε κάποιο άλλο φάρμακο ίσως πάλι να μην χρειαστεί να κάνετε και τίποτα γιατί κάποιες ιώσεις κάνουν υψηλό πυρετο και φεύγουν μόνες τους.

Ο γιατρός πρέπει να λύσει τις απορίες σου

το εχω ξαναπει εδω ο λεφας ειναι βαρυς κ ασήκωτος κ μιλαει με το σταγονόμετρο.

δεν μου λύνει απορίες κ στο τηλ με κανει να νιωθω οτι ενοχλώ.

θα ηθελα να δω άλλον αλλα δεν ειναι καθολου ευκολο γιατι δεν μένουμε αθηνα.

προσ το παρων λοιπον λεφας..

Albert Einstein

Διαφημίσεις

petalouditsa, καλύτερα να επικοινωνήσεις με τον γιατρό. Ίσως χρειαστεί να αλλάξεις σκεύασμα, ίσως χρειαστεί να παρετε κάποιο άλλο φάρμακο ίσως πάλι να μην χρειαστεί να κάνετε και τίποτα γιατί κάποιες ιώσεις κάνουν υψηλό πυρετο και φεύγουν μόνες τους.

Ο γιατρός πρέπει να λύσει τις απορίες σου

χτες βραδυ στις 7 το πηραμε..δεν πρεπει να περιμενω λιγο ακομα?

Albert Einstein

se eεμας ο γιατρος λεει σε πολυ υψηλο πυρετο αντιπυρετικο-ντεπον μονο- αλλο μετωπο η ιωση και αλλο ο πολυ υψηλος πυρετος...μιλα ομως με το γιατρο σου πεταλουδιτσα μου, διοτι πολλες φορες μεχρι να μας πιασει κατι, μπορει να αλλαξουμε φαρμακο καθε τρεις και λιγο-κυριολεκτικα αυτο!!!περαστικα!!!

Βετεράνοι της ομοιοπαθητικής τα φώτα σας :idea::

Έκλεισα ραντεβού στον Κυβέλλο για εμένα

(να μου πάρει ιστορικό)

εντελώς προληπτικά μήήήπως και χρειαστώ κάτι

τώρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου!

(χτύπα ξύλο!)

Συγγνώμη εαν το έχετε ξανασυζητήσει το θέμα

(δεν προλαβαίνω καθόλου αυτό το καιρό να ψάξω :()

αλλα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:

Έχει τσεκαριστεί η "αγνότητα"

της λήψης ομοιοπαθητικών φαρμάκων

κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης;

Είναι σίγουρο οτι δεν πρόκειται να δημιουργήσει

κάποια επιπλοκή στην ανάπτυξη του εμβρύου?

Υπάρχουν λινκς να με παραπέμψετε σας παρακαλώ??

O συμβατικός μου γυναικολόγος

(ο οποίος δεν έχει ιδέα απο ομοιοπαθητική)

μου είπε οτι επειδή δεν έχουν "τσεκαριστεί"

τα ομοιοπαθητικά στις εγκυμονούσες

δεν θα το ρίσκαρε ποτέ! :confused:

(δηλαδή αυτός θα προτιμούσε σε μια σοβαρή κατάσταση

να έδινε αντιβίωση σε μια εγκυμονούσα

επειδή και καλά είναι τσεκαρισμένη

παρά ομοιοπαθητικά!)

Θα μπορούσε να έχει κάποια δόση αλήθειας αυτό;

ή μου τα λέει απο..... δική του άγνοια πάνω στην ομοιοπαθητική;

Πόσο ασφαλής λοιπόν είναι η ομοιoπαθητική

κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης;

νομιζω πως οχι!!καθε φορα σε εμας ο γιατρος λεει παρε το ταδε και μιλαμε ξανα σε δυο τρεις ωρες...αν σε πιασει πιστευω πιανει αμεσως...τουλαχιστον σε εμας ετσι γινεται...βρε εμπειροι που ειστε να δωσετε να φωτα σας???

χαλαρωστε κοριτσια δεν σας φταιω εγω τιποτα με τα οποια προβλήματα εχετε.

ο γιατροσ μ το εδωσε,κ οταν τον ρώτησα τι ειναι μου ειπε 'ομοιοπαθητικο'

κ η μικρη ψήνετε 3 μερες με 40ρια.

φιλικα παντα

ευχαριστω παντως δεν ηξερα οτι βρίσκεις τα ονοματα φαρμάκων κ την περιγραφη τους στο σαιτ αυτο.

ποσο θελει να δρασει?? θεωρητικά?

petalouditsa συγγνώμη αλλά η ερώτησή σου μας μπέρδεψε......

Κανένα ομοιοπαθητικό δεν θεωρείται "αντιβίωση" :shock:

και μας ξάφνιασες λιγάκι!.....

Για να μην βλέπεις βελτίωση στο παιδί μέσα σε 24 ώρες

προφανώς δεν είναι το σωστό ομοιοπαθητικό αυτό που σας έδωσε! :(

(λεγόμενα του έμπειρου mesastoura :mrgreen:)

Περαστικά!

Διαφημίσεις

soevan, τα ομοιοπαθητικά θεωρούνται ασφαλή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά δεν το έχω ψάξει παραπάνω για να έχω Links. Φυσικά και με τα ομοιοπαθητικά πρέπει να είμαστε φειδωλοί, όπως και με όλα τα φάρμακα.

Από εκεί και πέρα, είναι δικό σου θέμα τι θα ακολουθήσεις και πόσο θέλεις να ρισκάρεις και προς τις δύο κατευθύνσεις. Για παράδειγμα: όταν έκανα αμνιοπαρακέντηση πήρα για τρεις μέρες amoxil, προληπτικά. Και στην επόμενη εγκυμοσύνη το ίδιο θα κάνω, γιατί αυτό που ρισκάρω είναι να χαθεί η εγκυμοσύνη.

Αν όμως κατά τη διάρκεια της επόμενης εγκυμοσύνης πάθω αμυγδαλίτιδα ή ωτίτιδα, θα παώ για διάγνωση στον ΩΡΛ και μετά θα πάρω τηλέφωνο τον ομοιπαθητικό και προσπαθήσω πρώτα να την αντιμετωπίσω πρώτα με ομοιοπαθητική. Αν δεν έχω αποτέλεσμα θα πάρω αντιβίωση

Για παράδειγμα: όταν έκανα αμνιοπαρακέντηση πήρα για τρεις μέρες amoxil, προληπτικά. Και στην επόμενη εγκυμοσύνη το ίδιο θα κάνω, γιατί αυτό που ρισκάρω είναι να χαθεί η εγκυμοσύνη.

θέλω να προσθέσω θεωρώ ότι είναι μεγάλο το ρίσκο στην περίπτωση χορήγησης λάθος σκευάσματος.

Ενώ αν πρόκειται για την αντιμετώπιση καποιας άλλης λοίμωξης οι επιπτώσεις είναι σαφώς μικρότερες

σοεβαν μου, βετερανος δεν ειμαι, αλλα ξερω απο μια φιλη μου που εκανε στα διδυμακια της- μετα απο εξωσωματικη!!!-τελικα ολα πηγαν πολυ κλαλα και τα πιτσιρικια-τους κανει κ σε αυτα ομοιοπαθητικη-σουπερ!!!κατι αλλο δεν ξερω!!!καλη εγκυμοσυνη!!να πανε ολα καλα!!!

νομίζω ότι ένα 24ώρο είναι καλά. Επίσης αν υπάρχει δραματική αλλαγή στην εικόνα, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.

@soevan07 ψάξε για "εγκ" εδώ

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/answers_questions_faq_homeopathy.html

Δες και εδώ για μετά αν θες http://www.homeopathy.gr/highlight.php?id=11675168&page=breastfeeding-week&

Νομίζω ότι είναι πολύ καλή η ιδέα σου να πας στον Κύβελλο από τώρα, είναι αρκετά πιθανό πως θα σε βοηθήσει σε ότι τυχόν προκύψει

Είναι εξαιρετικό που το συγκεκριμένο άρθρο υπογράφεται από έναν ψυχολόγο, ο οποίος είναι απόφοιτος της φιλοσοφικής σχολής, δηλαδή άτομο το οποίο δεν είχε ποτέ καμία επαφή με την ιατρική, φαρμακολογία, εξετάσεις, αλλά ούτε και τις θετικές επιστήμες γενικότερα (βιολογία, χημεία στην προκειμένη).

Που τα βρήκες όλα αυτά; εγώ για τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ βλέπω πως είναι ψυχιατρός (άρα γιατρός), δες εδώ

πᾶν μέτρον ἄριστον

soevan, τα ομοιοπαθητικά θεωρούνται ασφαλή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά δεν το έχω ψάξει παραπάνω για να έχω Links. Φυσικά και με τα ομοιοπαθητικά πρέπει να είμαστε φειδωλοί, όπως και με όλα τα φάρμακα.

Από εκεί και πέρα, είναι δικό σου θέμα τι θα ακολουθήσεις και πόσο θέλεις να ρισκάρεις και προς τις δύο κατευθύνσεις. Για παράδειγμα: όταν έκανα αμνιοπαρακέντηση πήρα για τρεις μέρες amoxil, προληπτικά. Και στην επόμενη εγκυμοσύνη το ίδιο θα κάνω, γιατί αυτό που ρισκάρω είναι να χαθεί η εγκυμοσύνη.

Αν όμως κατά τη διάρκεια της επόμενης εγκυμοσύνης πάθω αμυγδαλίτιδα ή ωτίτιδα, θα παώ για διάγνωση στον ΩΡΛ και μετά θα πάρω τηλέφωνο τον ομοιπαθητικό και προσπαθήσω πρώτα να την αντιμετωπίσω πρώτα με ομοιοπαθητική. Αν δεν έχω αποτέλεσμα θα πάρω αντιβίωση

Κι εγώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη

έκανα αμνιοπαρακέντηση

και πήρα amoxil.

Κι εγώ εκεί δεν θα το ρίσκαρα.

Τώρα στην δεύτερη έκανα "λήψη τροφοβλάστη"

και δεν χρειάστηκε να πάρω τίποτα! (ευτυχώς! :D)

Αλλά όπως λες κι εσύ σε τίποτα

αμυγδαλίτιδες, ωτίτιδες κλπ

δεν θα ήθελα με τίποτα να πάρω αντιβίωση!!!

(μέχρι στιγμής με τις ιώσεις της μικρής

που με έχει κολλήσει

δεν έχω πάρει τίποτα απολύτως!!

Ούτε καραμέλα για το βήχα! ;))

@soevan07 ψάξε για "εγκ" εδώ

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/answers_questions_faq_homeopathy.html

Δες και εδώ για μετά αν θες http://www.homeopathy.gr/highlight.php?id=11675168&page=breastfeeding-week&

Νομίζω ότι είναι πολύ καλή η ιδέα σου να πας στον Κύβελλο από τώρα, είναι αρκετά πιθανό πως θα σε βοηθήσει σε ότι τυχόν προκύψει

Ευχαριστώ!!!

Εαν πέσει στην αντίληψη σου και κανένα άλλο link

ευπρόσδεκτο!!!!!

ευχαριστω κοριτσια.

ετοιμαζομαστε για παιδων,ο παιδιατρος φοβαται για η1ν1.

παμε για εξετασεις.

Albert Einstein

Soevan μου στην 1η μου εγκυμοσύνη είχα σταματήσει την ομοιοπ γιατί νόμιζα ότι είμαι καλά. Αποτέλεσμα στην β επιπεδου τραχηλος 22χιλ που σε έναν μήνα κατέβηκε στα 15χιλ και έκζεμα σε όλο σχεδόν το σώμα και ένα βήμα πριν κορτιζόνη από το στόμα. Τώρα που κάνω κανονικά ομοιοπ, ο τράχηλος δεν έχει μειωθεί καθόλου :D Ξεκίνησα με 27 και μένει τόσο (με την β επιπεδου θα είμαστε πιο σίγουροι, γιατί έχει ακριβείς μετρήσεις, αλλά φαίνεται η καλή πορεία). Το έκζεμα έχει μείνει μόνο στα πόδια και περισσότερο στο ένα και αυτό μόνο μέχρι τον αστράγαλο και χωρίς την έξαρση με φαγούρα και αίμα και πύον που είχα στην 1η.

Ο δε γυναικολόγος όταν του είπα για ομοιοπ γιατί δεν ήθελα να πάρω υπόθετα για μύκητες, μου είπε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να μου συστήσει κάτι τέτοιο, γιατί δεν τα γνωρίζει-αναγνωρίζει ως φάρμακα. Λογικό από την πλευρά του, αλλά εγώ κάνω σχεδόν ό,τι μου λέει ο Κ. και βλέπω ότι παμε καλά μέχρι στιγμης.

Όσο για τα φάρμακα είναι πολύ φειδωλός ειδικά στην εγκυμοσύνη. Δεν δίνει ουτε "μαντζουνια" τύπου εχινάκεια όταν είσαι εγκυος και αρρωστήσεις (τουλάχιστον όχι σε μένα) και μία φορά που πήγα με κρύωμα/ίωση δεν μου έδωσε τπτ και είπε ότι θα κάνει απλά τον κύκλο του. Συμπέρασμα μην φοβάσαι καθόλου! Θα σου δώσει κάτι μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο και σίγουρα δεν θα επηρεάσει το έμβρυο, εκτός αν αυτό θέλετε (πχ να πάρει θέση, αν έχει περάσει ο καιρός και η κυρία είναι ακόμα με το κεφάλι πάνω) :D!

Δεν είπα πουθενά την άποψη μου για τις προσωπικές ιστορίες, οπότε θα ήθελα να μην βάζεις λόγια στο στόμα μου.

Εσύ δεν έγραψες αυτό εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1941901#post1941901?

"Οι προσωπικές ιστορίες είναι απλά αυτό. Προσωπικές (ενίοτε συγκινητικές) ιστορίες. Τι μπορούμε να μάθουμε από την μαρτυρία σου; Ότι δούλεψε για εσένα και μόνο. Τίποτα παραπάνω!"

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Να πας σε κανονικό γιατρό δεν παίζει ε; κρίμα το παιδάκι. Πότε θα καταλάβετε ότι τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα για κάτι που διαβάσατε σε ένα φόρουμ;!

Ποιος είσαι εσύ και με ποια ιδιότητα μας κρίνεις ως γονιούς;;;;;;

Τα παιδιά μας πειραματόζωα τα κάνουν οι κυβερνήσεις και το κράτος που τα έχουν κάνει πλακάκια με τις φαρμακοβιομηχανίες. Τα εμβόλια ενός παιδιού μόνο κοστίζουν στο κράτος πάνω από 500 ευρώ με έναν πρόχειρο υπολογισμό....κάνε μόνος σου τον πολλαπλασιασμό...Τουλάχιστον εμείς κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και δεν φοράμε παρωπίδες.

Ποιά είσαι εσύ που θα μου απαγορεύσεις να λέω την άποψη μου;

Σε όλα τα νήματα υπερασπίζεσαι μανιωδώς την ομοιοπαθητική. Το παιδί της παραπάνω μαμάς ψήνεται στον πυρετό. Η πρόταση μου είναι να πάει σε παιδίατρο, και δεν βλέπω κανέναν άλλον να της το προτείνει.

Αν είναι δυνατόν!

Αν έχει κάτι σοβαρό, θα το μετανιώσει πολύ πικρά που σας εμπιστεύτηκε.

Απο πότε ανησυχείς για τον προϋπολογισμό του κράτους για τα εμβόλια; Οπότε εκούσια συνιστάς στις μαμάδες να εκθέτουν τα παιδιά τους σε δυνητικά θανατηφόρες ασθένειες για να κάνεις οικονομία; Να ξέρουμε τι μας γίνεται δηλαδή! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...