Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Κατσε γιατι μαλλον εγω τα μπερδεψα ετσι οπως το εγραψα. Για το μεταλλικο κουταλι ειχα ρωτησει ομοιοπαθητικο παιδιατρο που παρακολουθουσε εμενα παλια. Οταν πηγαμε στον Χριστοπουλο ξεχασα να ρωτησω, πηρα λοιπον τηλεφωνο μετα και ρωτησα εαν κανει να χρησιμοποιω πλαστικο κουταλι και μου ειπε ναι. Ο συγκεκριμενος λοιπον δε μου ειπε ποτε τιποτα για το μεταλλο, το γνωριζα ηδη.

Τωρα μπερδευτηκα κι εγω ομως. Τι ισχυει τελικα?:confused:

Ο φαρμακοποιός μου είπε μόνο σε πλασικό κουτάλι και όταν του είπα ότι της έδινα με το χέρι μου, μου πρότεινε σαν λύση να τα ακουμπάω στην πιπίλα της και να της τα δίνω. Τουλάχιστον μέχρι να μεγαλώσουμε λίγο ακόμα για να της τα βάζω απευθείας στο στόμα...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

παιδιά μην το ψάχνετε άλλο το θέμα γιατί θα χαθούμε :) ο καθένας λέει τα δικά του :)

ρώτησα την βοηθό του Κυβέλλου και μου είπε δεν πειράζει φυσικά να τα πιάσουμε τα μπαλάκια.

Μωρέ εμένα μου φαίνεται περίεργο να είναι ΤΟΣΟ ευαίσθητα....τουλάχιστον θα γράφανε κάτι στις οδηγίες αμα ήταν έτσι

Λοιπον τεινω να πιστεψω οτι δεν υπαρχει τιποτα στανταρντ στην ομοιοπαθητικη. Σε μενα δουλεψε πινοντας 2 διπλους εσπρεσσο ντεκαφεινε καθε μερα, βλεπω οτι αλλοι λενε ΟΚ σε καφεινη και μεταλλα, αλλοι οχι...

Τον γνωριζετε αυτον?

http://www.agathon.gr/?page_id=2

Πηγε η ανιψια μου και ειναι κατενθουσιασμενη. Ασκει γερμανικη ομοιοπαθητικη και της επιτρεπει τα παντα! Τα φαρμακα ειναι λιγο διαφορετικα και πηγε σε συγκεκριμενο φαρμακειο. Κανει θεραπεια εδω και 3 εβδομαδες και ηδη εχει δει αποτελεσμα σε πολυ σοβαρα θεματα υγειας...

Τον γνωριζετε αυτον?

http://www.agathon.gr/?page_id=2

Πηγε η ανιψια μου και ειναι κατενθουσιασμενη. Ασκει γερμανικη ομοιοπαθητικη και της επιτρεπει τα παντα! Τα φαρμακα ειναι λιγο διαφορετικα και πηγε σε συγκεκριμενο φαρμακειο. Κανει θεραπεια εδω και 3 εβδομαδες και ηδη εχει δει αποτελεσμα σε πολυ σοβαρα θεματα υγειας...

Aν κατάλαβα καλά ασκεί την εναλλακτική ιατρική δωρεάν?

Να ρωτήσω κάτι για όποιον ξέρει? Υπάρχει γερμανική, ελληνική, αγγλική κλπ ομοιοπαθητική? Δεν είναι μία η ομοιοπαθητική? Εγώ έτσι νόμιζα. Και τα φάρμακα? Είναι διαφορετικά ή απλά διαφορετικές οι δυναμοποιήσεις ή ο τρόπος πρασκευής τους?

Ταρα προσωπικά θα περιμένω εντυπώσεις από την ανιψιά σου αν συνεχίσει σε αυτόν. Αν θες πες μας τι προβλήματα αντιμετωπίζει και τι βελτίωση είδε.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Aν κατάλαβα καλά ασκεί την εναλλακτική ιατρική δωρεάν?

Δωρεαν οχι' date=' αλλα υπαρχει μεγαλη κατανοηση στο οικονομικο θεμα...[/color']

Να ρωτήσω κάτι για όποιον ξέρει? Υπάρχει γερμανική, ελληνική, αγγλική κλπ ομοιοπαθητική? Δεν είναι μία η ομοιοπαθητική? Εγώ έτσι νόμιζα. Και τα φάρμακα? Είναι διαφορετικά ή απλά διαφορετικές οι δυναμοποιήσεις ή ο τρόπος πρασκευής τους?

Τα φαρμακα ειναι διαφορετικα και πιο ακριβα. Παιρνει τωρα φωσφορο lm 6.

Ταρα προσωπικά θα περιμένω εντυπώσεις από την ανιψιά σου αν συνεχίσει σε αυτόν. Αν θες πες μας τι προβλήματα αντιμετωπίζει και τι βελτίωση είδε.

Εχει HPV γεννητικων οργανων που υποτροπιαζε συνεχως, συχνες ουρολοιμωξεις, μυκητες απο τις αντιβιωσεις κλπ. Εκανε μηνες συμβατικη θεραπεια και ειχε απελπιστει. Αυτες τις 3 εβδομαδες που κανει θεραπεια (συν ομοιοπαθητικα κολπικα υποθετα και προβιοτικα), δεν εχει κανενα συμπτωμα και νιωθει οτι ενισχυεται το ανοσοποιητικο της. Τουλαχιστον εγω την ειδα παρα πολυ καλα ψυχολογικα!

Εχει HPV γεννητικων οργανων που υποτροπιαζε συνεχως, συχνες ουρολοιμωξεις, μυκητες απο τις αντιβιωσεις κλπ. Εκανε μηνες συμβατικη θεραπεια και ειχε απελπιστει. Αυτες τις 3 εβδομαδες που κανει θεραπεια (συν ομοιοπαθητικα κολπικα υποθετα και προβιοτικα), δεν εχει κανενα συμπτωμα και νιωθει οτι ενισχυεται το ανοσοποιητικο της. Τουλαχιστον εγω την ειδα παρα πολυ καλα ψυχολογικα!

Ειδικά τα κονδυλώματα είναι μεγάλο ζόρι! Κάπως έτσι καταφεύγουμε όλοι στην ομοιοπαθητική. Φτάνουμε σε σδιέξοδο με την κλασσική ιατρική, λέμε να δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό γιατί υποφέρουμε και δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και στο τέλος χτυπάμε το κεφάλι μας που δεν το είχαμε δοκιμάσει το διαφορετικό νωρίτερα! Εύχομαι περαστικά της και σε λίγο καιρό ενημέρωσέ μας πάλι για την πορεία της. Αν μπορεί κιόλας να ρωτήσει λεπτομέρειες για τις διαφορές και να μας πει, θα ήταν super. Να πω την αληθεια δεν έχω σκοπό να αλλάξω τον γιατρό μου γιατί είμαι πολύ ικανοποιημένη μέχρι στιγμής, αλλά καλο είναι να μαθαίνουμε για νέους εναλλακτικούς και θεραπείες.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλησπέρα, κορίτσια!

Tara, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, εύχομαι η ανιψιά σου να ξεπεράσει τελείως το πρόβλημα....

Πριν μερικά posts μια κοπέλα έγραψε ότι η γιατρός που πήγε δεν ξεκινησε θεραπεία στην κόρη της γιατί είχε πάρει κορτιζόνη πριν από 1 μήνα!!

Εμένα σταμάτησε τις soldesanil την Τρίτη, την αντιβίωση την Πέμπτη και Σάββατό (4/12) του δώσαμε την κάψουλα!!!!:roll:

την οποία βέβαια άνοιξα και του την έδωσα με μεταλικό κουτάλι γιατί δεν ήξερα............

Βέβαια, ο μικρός πάει καλά, δλδ μια καταροή και ένας βήχας που συνήθως θα κατέληγαν σε εισπνεόμενα και όλα τα συναφη του πέρασε μόνο με ορο τι να πω, θα ρωτήσω στο επόμενο ραντεβού....

Διαφημίσεις

Πριν μερικά posts μια κοπέλα έγραψε ότι η γιατρός που πήγε δεν ξεκινησε θεραπεία στην κόρη της γιατί είχε πάρει κορτιζόνη πριν από 1 μήνα!!

Εμένα σταμάτησε τις soldesanil την Τρίτη, την αντιβίωση την Πέμπτη και Σάββατό (4/12) του δώσαμε την κάψουλα!!!!:roll:

την οποία βέβαια άνοιξα και του την έδωσα με μεταλικό κουτάλι γιατί δεν ήξερα............

Κι εγώ το είδα εκείνο το ποστ και μου έκανε εντύπωση πώς δεν της έδωσε κάτι για να δυναμώσει λίγο το ανοσοποιητικό. Δεν μπορείς όμως και να ξέρεις το σκεπτικό και του κάθε γιατρού. Νομίζω πάντως ότι ο δικός σας κινήθηκε σωστά. Άλλωστε είδες κι εσύ ήδη αποτέλεσμα!

Για τα μεταλλικά και τα χέρια κλπ μην τρελαίνεστε! Απλά το ιδανικό είναι με πλαστικό κουτάλι και να μην τα ακουμπάς, γιατί είναι σχετικώς ευαίσθητα φάρμακα. Τόσο καιρό στην αρχή που έδινα με το χέρι και μάλιστα στην αρχή αρχή και με μεταλλικό, μια χαρά έπιασε η θεραπεία!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

η guarana δεν έχει φυσικη καφεϊνη μέσα ?????ρωτάω γιατι υπάρχει ένας χυμός της frulite με το ίδιο συστατιο και ενω μ'αρέσει το αποφεύγω.

Ναι το έχω ακουσει και εγώ, αλλά ρώτησα τον ομοιοπαθητικό και μου ειπε πως έναι εντάξει.

παιδιά μην το ψάχνετε άλλο το θέμα γιατί θα χαθούμε :) ο καθένας λέει τα δικά του :)

ρώτησα την βοηθό του Κυβέλλου και μου είπε δεν πειράζει φυσικά να τα πιάσουμε τα μπαλάκια.

Μωρέ εμένα μου φαίνεται περίεργο να είναι ΤΟΣΟ ευαίσθητα....τουλάχιστον θα γράφανε κάτι στις οδηγίες αμα ήταν έτσι

Τελικά ρωτησα το γιατρο και μου ειπε σε κουτάλι να τις βάζω τις μπιλιτσες και να μην τις πιανω με τα χερια. Το κουταλι μου ειπε δεν πειράζει..

Παντως εγω τοσο καιρο τωρα με το χερι τις εδινα στο παιδι και σε μενα επίσης και μια χαρά πιάνανε!

Τι να πω, ενταξει βεβαια απο εδω και στο εξής θα τις βαζω σε πλαστικο κουταλακι.

Σήμερα είδαμε επίσης έναν συνεργάτη του κ. Κυβέλλου, τον κ. Γιαννόπουλο και μας είπε δεν υπάρχει πρόβλημα με κουταλάκια, χεράκια κτλ...σαν να του φάνηκε και κινέζικο το θέμα. Μου είπε όμως επειδή θηλάζουμε και θα πάρει ο μικρός αγωγή εγω ούτε ντεκαφεινε.

Διαφημίσεις

Σήμερα είδαμε επίσης έναν συνεργάτη του κ. Κυβέλλου, τον κ. Γιαννόπουλο και μας είπε δεν υπάρχει πρόβλημα με κουταλάκια, χεράκια κτλ...σαν να του φάνηκε και κινέζικο το θέμα. Μου είπε όμως επειδή θηλάζουμε και θα πάρει ο μικρός αγωγή εγω ούτε ντεκαφεινε.

Εμείς πήγαμε πριν 1 εβδομάδα και τον μικρό τον είδε ο Παναγιωτόπουλος. Στο τηλ μου είπαν ότι τα μωρά τα βλέπει πάντα μαζί με τον παιδίατρο που συνεργάζεται. Και σε εμένα είπε ότι επειδή θηλάζω, όταν κάνει κάποια αγωγή ο μικρός θα ισχύουν και για εμένα όλοι οι περιορισμοί (καφες, μέντα κτλ). Εμείς δεν είχαμε κάποιο θέμα, πήγα μόνο για να έχει το ιστορικό του, ώστε όταν δημιουρθεί κάποιο πρόβλημα να είμαστε έτοιμοι και να μην χρειαστεί να κάτσουμε 2 ώρες στο ιατρείο του

Πρεπει να παω κι εγω ξανα, να δωσω ιστορικο του μεγαλου just in case, alla ποιος τρεχει παλι στον πειραια και κυριως ποιος σκασει παλι τοσα λεφτα? Αχχχ.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Πρεπει να παω κι εγω ξανα, να δωσω ιστορικο του μεγαλου just in case, alla ποιος τρεχει παλι στον πειραια και κυριως ποιος σκασει παλι τοσα λεφτα? Αχχχ.....

Πάντως εμάς που μας έβαλαν εκτάκτως χτες ραντεβού από την Παρασκευή που πήρα τηλέφωνο δεν περιμέναμε καθόλου γιατι μας είδε ο Γιαννόπουλος για το ιστορικό, έστειλε το φάκελο στον Κ. και του ήρθε η αγωγή αμέσως. Μου έδωσε και κάποιες κάψουλες να εχω φαρμακείο για τον μικρό αλλά είναι γύρω στις 7 ουσίες επί 5-6 κάψουλες την μια να εχεις ένα 50αρικο σίγουρα στο φαρμακείο οπότε λέω άστο άμα χρειαστεί τρέχουμε στο διανυκτερεύον!

Λοιπόν ο μικρός μου έχει εναν βήχα εδω και δυο μήνες μόνο το βράδυ στον ύπνο του....η παιδίατρος τον ακροάστηκε δεν είχε τίποτα και είπε οτι είναι από τα σάλια που μαζευονται! Χτες πήραμε την πρώτη ομοιοπαθητική κάψουλα και έβηξε μόνο 3 φορές μετρημένες!!!

Πάντως με ενοχλεί ότι έχει πάει 1,20? η κάψουλα των 200ch! και δεν ξέρω ποια κωλοεταιρεία τα βγάζει να στείλω ενα ωραιότατο εμαιλ!

Κατά τη διάρκεια της ομιοπαθητικής επιτρέπεται να κάνουμε οδοντιατρικές εργασίες με τοπική αναισθησία (την γνωστή ενεσούλα); Ξέρει καμμιά;

Ναι μπορείς. Δεν επιτρέπεται η χρήση ευγενόλης, γαλύφαλου και μέντας (για το στοματικό διάλυμα αναφέρομαι στην μέντα). Αν τα πεις στον οδοντίατρό σου από πριν, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Εμείς πήγαμε πριν 1 εβδομάδα και τον μικρό τον είδε ο Παναγιωτόπουλος. Στο τηλ μου είπαν ότι τα μωρά τα βλέπει πάντα μαζί με τον παιδίατρο που συνεργάζεται.

Ο Παναγιωτόπουλος πού είναι Πειραιά ή Ερυθραία? Γιατί εμάς στην Ερυθραία ποτέ δεν μου έχει πει για παιδίατρο.

Λοιπόν ο μικρός μου έχει εναν βήχα εδω και δυο μήνες μόνο το βράδυ στον ύπνο του....η παιδίατρος τον ακροάστηκε δεν είχε τίποτα και είπε οτι είναι από τα σάλια που μαζευονται! Χτες πήραμε την πρώτη ομοιοπαθητική κάψουλα και έβηξε μόνο 3 φορές μετρημένες!!!

Πάντως με ενοχλεί ότι έχει πάει 1,20? η κάψουλα των 200ch! και δεν ξέρω ποια κωλοεταιρεία τα βγάζει να στείλω ενα ωραιότατο εμαιλ!

Yogini μήπως έχετε θέματα υγρασίας στο σπίτι? Στο λέω γιατί είχαμε ακριβώς το ίδιο όλο το καλοκαίρι στις διακοπές. Μαύρες διακοπές κάναμε! Και ο γιατρός να μου δίνει όλο φάρμακα και να μην την πιάνει τίποτα! Αφού και ο ίδιος είχε τσαντιστεί! Τελικά όταν γυρίσαμε Αθήνα ο βήχας κόπηκε μαχαίρι και καταλάβαμε ότι έφταιγε η πολύ υγρασία. (ο βήχας ο δικός μας ήταν σα να πνίγεται)

Για την αύξηση δεν πήρα είδηση! Αλήθεια ε? Και στα υπόλοιπα φάρμακα γίνονται μειώσεις...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

...

είναι συγκεκριμένες οι τιμές

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/price-homeopathic-remedies.html

αυτό που κάνω εγώ είναι να παίρνω πάντα (και για μένα και για τα παιδιά) pills επειδή είναι αρκετά φθηνότερα και ποιό εύκολα στην χρήση (απλά τα ρίχνω στην γλώσσα).

Βγαίνουν και σε 30ch & 200ch (δεν ξέρω για παραπάνω, πχ 1Μ κοκ) παρόλο που δεν αναφέρεται στον πίνακα/λινκ.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Πάντως εμάς που μας έβαλαν εκτάκτως χτες ραντεβού από την Παρασκευή που πήρα τηλέφωνο δεν περιμέναμε καθόλου γιατι μας είδε ο Γιαννόπουλος για το ιστορικό, έστειλε το φάκελο στον Κ. και του ήρθε η αγωγή αμέσως. Μου έδωσε και κάποιες κάψουλες να εχω φαρμακείο για τον μικρό αλλά είναι γύρω στις 7 ουσίες επί 5-6 κάψουλες την μια να εχεις ένα 50αρικο σίγουρα στο φαρμακείο οπότε λέω άστο άμα χρειαστεί τρέχουμε στο διανυκτερεύον!

Ο ΚΟΡΡΕΣ ..

καλημέρα σε όλους σας. Το όνομά μου είναι Κατερίνα και μόλις αποφάσισα να γραφτώ σε αυτό το πάρα πολύ ενδιαφέρον και ενημερωτικό για όλους τους γονείς χώρο.

Πήρα την απόφαση να σας γράψω και να μου πείτε αν θέλετε την γνώμη σας, για το λόγο του ότι μόλις πριν από 6 μήνες έμαθα πως η μεγάλη μου κόρη(12 ετών) πάσχει από ελκώδη κολίτιδα. Η πρώτη αντίδραση φυσικά στο άκουσμα μιας χρόνιας πάθησης ήταν με μια λέξη ΣΟΚ...... Άρχισε ένα τρελό τρέξιμο από γιατρό σε γιατρό, προσπαθώντας να βρούμε αν υπάρχει λύση σε αυτό το θέμα υγείας για ένα μικρό παιδί.Τα συμπτώματα του παιδιού ήταν αίμα στα κόπρανα.

Ξεκινήσαμε να έχουμε μια γιατρό η οποία όπως ήταν αναμενόμενο μας έδωσε αγωγή η οποία μας ενημέρωσε θα ήταν εφόρου ζωής.Σκοπός μας είναι είπε χαρακτηριστικά να κρατάμε την νόσο κοιμισμένη για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται. Ο αγώνας βέβαια δεν τελειώνει.Κάθε μήνα το παιδί κάνει αιματολογικές εξετάσεις για να ελέγχουμε αν το συκώτι του είναι εντάξει λόγο της αγωγής. Την κρατήσαμε κοιμισμένη τελικά μόνο για 4 μήνες. Πριν 10 μέρες άρχισε πάλι το ίδιο έντονο αίμα στα κόπρανα και φτου και απο την αρχή όλο το άγχος και η αγωνία μαζί με όλα τα εξτρά φάρμακα που επακολουθούν ( κορτιζονούχα υπόθετα, σιρόπια κλπ) .

Τελικά πήρα την απόφαση μόλις χθες και μετά από πολύ σκέψη να απευθυνθώ σε ένα ομοιοπαθητικό γιατρό, ο οποίος πήρε όλο το ιστορικό του παιδιού ακόμα απο την εγκυμοσύνη μου μέχρι τώρα. Μας διαβεβαίωσε ότι το παιδί θα θεραπευτεί ,πράγμα που άκουσα πρώτη φορά αλλά θα πρέπει να ΄δώσουμε και οι δυο μας αγώνα γιατί δεν θα είναι εννοείτε άμεσα.

Αυτό που ξέρω και θέλω είναι το παιδί μου , πρώτα να αρχίσει να σταματά σιγά σιγά τα φάρμακα τα οποία δεν θεραπεύουν αλλά επουλώνουν το πρόβλημα και έπειτα να αρχίσει να ζει μια φυσιολογική ζωή χωρίς το στίγμα της χρόνιας πάθησης. Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως η επιλογή μου αυτή ενός ομοιοπαθητικού γιατρού θα είναι η σωστή

katerina1976, καλό κουράγιο, κορίτσι μου και σε σένα και στο παιδί και όλα θα πάνε καλά. Χρειάζεται βέβαια υπομονή, αλλά και παρατηρητικότητα από σένα και το παιδί ως προς τα συμπτώματα και να τα κοινοποιείς στον γιατρό σου άμεσα. Εγώ ξέχασα την σπαστική κολίτιδα από την οποία υπέφερα μετά από 2 μήνες ομοιοπαθητική αγωγή (με διαλείμματα κιόλας).

Η ελκώδης είναι λίγο πιο ζόρικη κι εξαρτάται κι από τον οργανισμό και την επιβάρυνση από φάρμακα, κορτιζόνες κλπ, αλλά στο τέλος θα πάνε όλα καλά!

Εύχομαι να περάσουν όλα και γρήγορα!!!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...