Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Διέλυσα σήμερα τα περιέχομενα μιας κάψουλας (με μπιλάκια) σε λίγο νερό και τα έδωσα στην κόρη μου που ακόμη θηλάζει αποκλειστικά με μια σήριγγα.

Περίμενα απερίγραπτη σκηνή αλλά αυτή το ρούφηξε όλο το νεράκι με μανία!!!

αν της το βαλεις το χαπι με το χερι σου στο στομα της, το πιο πιθανο ειναι να το φαει με την ιδια επιτυχια. η μεμβρανη λιωνει αμεσως και τα μπιλακια ειναι σχετικα γλυκα. εγω οσες φορες εχει χρειαστει ετσι εχω κανει , απλως την παιρνω αγκαλια ορθια και της κραταω ελαφρα τα χερια γιατι εχει την ταση να βγαζει απο το στομα ο,τι της βαζουμε και να το ψιλαφιζει. Μετα απο 1 λεπτακι εχει εξαφανιστει το χαπι - το εχει καταπιει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, όταν είναι καλά φυλαγμένα σε χώρο χωρίς υγρασία και ζέστη και μακριά από πηγές ακτινοβολίας, συσκευές, κινητά κλπ, έχουν πάνω από 5 χρόνια ζωής!

Δεν είναι χημικά, δεν αλλοιώνονται, απλώς εξασθενούν, γι αυτό είναι μια καλή επένδυση ένα ομοιοπαθητικό φαρμακείο, αφού αφορά και όλη την οικογένεια :wink:

Οποτε το καλοκαιρι θελουν ψυγειο?

@Eve: Εγώ τις κάψουλες τις ανοίγω και αδειάζω το περιεχόμενο της (μικρές μπιλίτσες ή σκόνη) πάνω στην γλώσσα. Η αίσθηση της μεμβράνης δεν μου αρέσει, ειδικά μόλις βραχεί με σάλιο/νερό. Μερικές φορές στην κόρη μου της δίνω την κάψουλα να την αδειάσει μόνη της στο στόμα της, και να την πέσει η μισή έξω δεν έγινε κάτι. (Να πιάσει με τα χέρια της τα μπιλάκια δεν πειράζει, πειράζει όμως να τα πιάσουμε εμείς). Είναι όλο το ενεργειακό θέμα βλέπεις. Δύσκολο να το κατανοήσει κανείς που έχει συνηθίσει χρόνια την χημική λογική.

@TARA: όχι, δεν θέλουν ψυγείο. απλά θέλουν να είναι μακρυά από τηλεοράσεις και πολλά ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Το φαρμακείο της Περγαντά (Ν.Ιωνία) δίνει και ειδικό σακουλάκι ώστε ακόμα και αν τα βάλεις στην ίδια τσέπη με κινητό να μην παθαίνουν τίποτα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

@TARA: όχι, δεν θέλουν ψυγείο. απλά θέλουν να είναι μακρυά από τηλεοράσεις και πολλά ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Το φαρμακείο της Περγαντά (Ν.Ιωνία) δίνει και ειδικό σακουλάκι ώστε ακόμα και αν τα βάλεις στην ίδια τσέπη με κινητό να μην παθαίνουν τίποτα.

Σακουλακι με επενδυση αλουμινιου? Κι εμενα αυτο δινει η φαρμακοποιος μου.

Δε θελουν ψυγειο, αλλα το καλοκαιρι που εχουμε θερμοκρασιες 40-45 βαθμους τι κανουμε?

ωχ εγώ μέχρι να τα πάω σπίτι μου τα έχω στο τσαντάκι με το κινητό δίπλα! σίγουρα δηλαδή έχει τύχει :(

πρέπει να βρω ενα τέτοιο σακουλάκι!!!

αλλά καθαρά ομοιοπαθητικό φαρμακείο δεν έχει κοντά για να το προμηθευτώ :(

Διαφημίσεις

ωχ εγώ μέχρι να τα πάω σπίτι μου τα έχω στο τσαντάκι με το κινητό δίπλα! σίγουρα δηλαδή έχει τύχει :(

πρέπει να βρω ενα τέτοιο σακουλάκι!!!

αλλά καθαρά ομοιοπαθητικό φαρμακείο δεν έχει κοντά για να το προμηθευτώ :(

Δεν υπαρχουν καθαρα ομοιοπαθητικα φαρμακεια, αλλα φαρμακεια που εχουν και ομοιοπαθητικα φαρμακα.

Τετοιο σακουλακι, αλλα σε πιο μεγαλο, εχω παρει απο τη ΔΩΔΩΝΗ οταν αγοραζω παγωτο!!!;)

Οι ψιλές θερμοκρασίες είναι ένα θέμα (μου έχει πεί ο γιατρός μου να μην τα αφήνω το καλοκαίρι στο αυτοκίνητο).

Υπάρχουν και φαρμακεία που δεν έχουν χημικά φάρμακα. Θυμάμαι πως η Προβατά (Μαρούσι) με είχε στείλει αλλού για κάτι. Δεν θυμάμαι αν η Περγαντά (Ν.Ιωνία) έχει χημικά φάρμακα ή όχι... Από ότι καταλαβαίνω από την σελίδα τους μάλλον δεν έχει χημικά φάρμακα.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Αναφορικά στον τρόπο χορήγησης που αναφέρεται δηλαδή εγώ που το ανοίγω και βάζω τις μπιλίτσες σε κουτάλι και μετά της δίνω στο μικρό?

Εξασθενεί το φάρμακο με αυτό το τρόπο?

FXWyp3.png

Αναφορικά στον τρόπο χορήγησης που αναφέρεται δηλαδή εγώ που το ανοίγω και βάζω τις μπιλίτσες σε κουτάλι και μετά της δίνω στο μικρό?

δεν νομίζω κι εγώ έτσι κάνω

αν ήταν τόσο ευαίσθητα νομίζω θα σε ενημέρωναν και οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

εγώ το φαρμακείο το έβαλα μέσα σε ένα νεσεσέρ και μεσα στην ντουλάπα, ελπίζω να είναι Ο.Κ....

'Οσο για το ότι λήγουν ή μάλλον εξασθενούν δεν το σκέφτηκα 'όταν τα πήρα....:rolleyes:

Αλλά όταν αρρώστησε και δεν είχα τίποτα στο σπίτι πανικοβλήθηκα και του έδωσα τα κλασσικά, προκειμένου να μην το ξανακάνω χαλάλι τα 60 ευράκια....;)

Να ρωτήσω και κάτι?? από ότι διάβασα ντεπόν επιτρέπεται 'ετσι δεν είναι?

φενιστίλ κάνει? ξύπνησε χθες με ένα τεράστιο τσίμπημα στον ώμο του και του έβαλα λίγο.....

@Eve: Εγώ τις κάψουλες τις ανοίγω και αδειάζω το περιεχόμενο της (μικρές μπιλίτσες ή σκόνη) πάνω στην γλώσσα. Η αίσθηση της μεμβράνης δεν μου αρέσει, ειδικά μόλις βραχεί με σάλιο/νερό. Μερικές φορές στην κόρη μου της δίνω την κάψουλα να την αδειάσει μόνη της στο στόμα της, και να την πέσει η μισή έξω δεν έγινε κάτι. (Να πιάσει με τα χέρια της τα μπιλάκια δεν πειράζει, πειράζει όμως να τα πιάσουμε εμείς). Είναι όλο το ενεργειακό θέμα βλέπεις. Δύσκολο να το κατανοήσει κανείς που έχει συνηθίσει χρόνια την χημική λογική.

.

αυτο ΔΕΝ το ηξερα...και πολλες φορες ετυχε να τχω πιασει τα ανοιγμενα καψουλακια .

εδω και καιρο τα δινω με τη μεμβρανη ομως και στα 2 παιδα οποτε ειμαστε ΟΚ..

Διαφημίσεις

Ξερω πως δεν κανει μεταλλικο κουταλι, εξασθενει το φαρμακο. Και ο γιατρος μου εχει πει μονο σε πλαστικο.

Όταν λες "απλό" τι εννοείς;

(όχι το maximum φαντάζομαι......)

To "αναβράζων" θεωρείται απλό;

Το αναβραζων ειναι το maximum, σωστα? Νομιζω πως ειναι πολυ δυνατο για παιδια...

Το αναβραζων ειναι το maximum, σωστα? Νομιζω πως ειναι πολυ δυνατο για παιδια...

Οχι, υπάρχει "αναβράζων-απλό" (500mg)

και "αναβράζων maximum" (1000mg)

To maximum είναι η διπλάσια ποσότητα του απλού.

Tα "αναβράζωντα" λένε οτι είναι καλύτερα

γιατί πάνε στο στομάχι ήδη λιωμένα

και η απορρόφηση τους είναι πιο γρήγορη.

Εγώ δηλαδή αυτό παίρνω συνέχεια.

Απλά δεν ξέρω ποιο εννοούν οι ομοιοπαθητικοί

"απλό depon".

Οχι, υπάρχει "αναβράζων-απλό" (500mg)

και "αναβράζων maximum" (1000mg)

To maximum είναι η διπλάσια ποσότητα του απλού.

Tα "αναβράζωντα" λένε οτι είναι καλύτερα

γιατί πάνε στο στομάχι ήδη λιωμένα

και η απορρόφηση τους είναι πιο γρήγορη.

Εγώ δηλαδή αυτό παίρνω συνέχεια.

Απλά δεν ξέρω ποιο εννοούν οι ομοιοπαθητικοί

"απλό depon".

Κι εγω αυτο παιρνω. Στα παιδια δινω το σιροπι.

Λοιπόν έχω μπροστά το χαρτί του depon με τα συστατικά:

(δεν βλέπω καφείνη :?)

Δραστικές ουσίες: Παρακεταμόλη

DEPON δισκία 500mg: προζελατινοποιημένο άμυλο αραβοσίτου, ποβιδόνη,στεατικό οξύ

DEPON αναβράζοντα δισκία 500mg:κιτρικό οξύ, άνυδρο ανθρακικό νάτριο, όξινο ανθρακικό νάτριο, σορβιτόλη, νατριούχος σακχαρίνη, δοκουσικό νάτριο, πολυβιδόνη, βενζοικό νάτριο

DEPON MAXIMUM αναβράζοντα δισκία 1 gr: άνυδρο κιτρικό οξύ, άνυδρο ανθρακικό νάτριο,όξινο ανθρακικό νάτριο, σορβιτόλη, νατριούχος σακχαρίνη. δοκουσικό νάτριο, πολυβιδόνη, βενζοικό νάτριο

Μήπως καφείνη έχουν άλλα;

Το panadol, ας πούμε....

κορίτσια καλημέρα απο την χιονισμένη Καβάλα,

Μια ερώτηση.

Ξέρετε κανένα καλό ομοιοπαθητικό στην Θεσσαλονίκη για το μωρό?

Είναι 8 μηνών, μπορώ να του ξεκινήσω ομοιοπαθητική?

Lr4cp2.pngIP5up2.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...