Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ξερει κανεις κανεναν ομοιπαθητικο στην Θεσσαλονικη καλο?

Σου στέλνω με πμ της δικιάς μου πολύ καλή όλα τα ψυχολογικά μου μετά την 2η γέννα τα ξεπέρνάω με τη βοηθειά της.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Πασχαλιτσάκι :-)

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά με τις μεγάλες δόσεις (ποιό σωστά δυναμοποίησεις)

Παρατηρώ πως οι διάφοροι ομοιοπαθητικοί γιατροί έχουν κάπως διαφορετική άποψη όσο αφορά την επιλογή δυναμοποίησης. Ο δικός μου π.χ. σπάνια δίνει 200ch και πάνω, προτιμά 30ch, και 12ch και κάτω αν έχει διάρκεια η θεραπεία.

Ο Κυβέλλος που όπως έχει αποδειχθεί εδώ μέσα είναι πολύ καλός δίνει αρκετά μεγαλύτερες. Φυσικά, εξαρτάται και από τον οργανισμό, άλλο παιδί και άλλο 40άρης (και φυσικά δεν είναι αυτό το μόνο κριτήριο αλλά κυρίως το επίπεδο υγείας του οργανισμού).

http://www.vithoulkas.com/content/view/86/lang,el/

Φυσικά υπάρχει και η αρχή της ελάχιστης δόσης http://www.homeopathy.gr/homeopathy/basic_principles_homeopathy.html αλλά είμαι πλέον βέβαιος ότι ο Κυβέλλος ξέρει τι κάνει και που.

Μαλιστα....

Με δικη του προτροπη ή με δικη σου?

Αν πω στην δικια μου θα μου δωσει λιστα????

Δες και εδώ

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/homeopathy-first-aid-kit.shtml

Αν έχεις οικονομικές δυσκολίες μπορείς να αποφύγεις την αγορά και να δεις τα προηγούμενα που έχουμε γράψει όπου γίνεται σαφές ότι μπορούμε να υποστηριζόμαστε μεταξύ μας (φυσικά παίζει ρόλο και η απόσταση), έχουμε φτιάξει μια λίστα.(Ουπς, τώρα το είδα Μυτιλήνη!)

Εγώ πριν 10 χρόνια είχα πάρει την ομοιοπαθητική κασετίνα από την προβατά.

Το άλλο φαρμακείο που επιλέγω καθώς είναι και ποιό κοντά μου είναι της Περγαντά.

Επεξεργάστηκαν by mesastoura
Μυτιλήνη!

πᾶν μέτρον ἄριστον

Γεια σας κορίτσια:D

Περιληπτικά, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται ως εξής:

Πρώτα δημιουργείται ένα "μητρικό βάμμα"από την πρώτη ύλη(άνθος, φυτό, ορυκτό κλπ)Αυτό συνήθως γίνεται με την εξαγωγή χυμών από την πρώτη ύλη και την ανάμειξή τους με ίση ποσότητα οινοπνεύματος. Μετά από 24 ώρες τα στερεά σωματίδια έχουν κατακαθίσει και το καθαρό υγρό μεταγγίζεται σε άλλο δοχείο και φυλάσσεται μακριά από το φως. Τα οργανικά υλικά εμβαπτίζοναι σε οινόπνευμα για μέρες ή και μήνες και το υγρό στραγγίζεται.

Όταν το υλικό δεν είναι διαλυτό, εφαρμόζεται η μέθοδος της κορνιοποίησης:κοπανίζεται μαζί με σκόνη λακτόζης μέχρι να γίνει σκόνη.

Ακολουθούν περαιτέρω διαλύσεις του βάμματος και αντάραξή του και αυτή είναι η περιβόητη "δυναμοποίηση"! Στο τέλος έχει εξαφανιστεί το υλικό μέρος του φαρμάκου και χάρη στις αναταράξεις έχει μείνει μόνο η ενέργειά του. (από το βιβλίο ΠΛΗΡΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ Dr Christofer Hammond)

Όπως καταλαβαίνετε, όσο μεγαλύτερη η δυναμοποίηση, τόσο λιγότερο βάμμα περιέχει;) Το εντελώς αντίθετο δλδ από την κλασική ιατρική, όπου οι μεγάλες δόσεις περιέχουν περισσότερη ουσία και έχουν σοβαρές παρενέργειες...

Σας βάζω εδώ μερικά χρήσιμα links σχετικά με την Ομοιπαθητική, τα φάρμακα κλπ

http://www.homeopathy.gr/homgreek.htm

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/answers_questions_faq_homeopathy.html

http://www.vithoulkas.com/content/view/92/114/lang,el/

http://www.classical-homeopathy.gr/texts/prolipsi_ygeias.htm

http://www.vithoulkas.com/content/view/86/110/lang,el/

επίσης το καλό με την ομοιοπαθητική είναι ότι τα μπιλάκια αυτά που έχουν οι κάψουλες είναι νόστιμα και τα μασάνε τα μωρά άνετα όταν τα βάζεις λίγα λίγα μέσα στο στοματάκι τους. Εγώ του λέω "ελα να φάμε τα μπαλάκια" και τρέχει ένω 2-3 φορές που του δώσαμε ντεπόν το μισό το ήπιε το πάτωμα

Διαφημίσεις

Εγω ανοιγω την καψουλα και τη δινω με πλαστικο κουταλακι. Μου ειπε ο γιατρος οτι ειναι ΟΚ.

Κι εγώ έτσι του τη δίνω. Το φάρμακο είναι μέσα στη ζελατίνα της κάψουλας;)

Γεια σας κορίτσια:D

Περιληπτικά, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα παρασκευάζονται ως εξής:

Πρώτα δημιουργείται ένα "μητρικό βάμμα"από την πρώτη ύλη(άνθος, φυτό, ορυκτό κλπ)Αυτό συνήθως γίνεται με την εξαγωγή χυμών από την πρώτη ύλη και την ανάμειξή τους με ίση ποσότητα οινοπνεύματος. Μετά από 24 ώρες τα στερεά σωματίδια έχουν κατακαθίσει και το καθαρό υγρό μεταγγίζεται σε άλλο δοχείο και φυλάσσεται μακριά από το φως. Τα οργανικά υλικά εμβαπτίζοναι σε οινόπνευμα για μέρες ή και μήνες και το υγρό στραγγίζεται.

Όταν το υλικό δεν είναι διαλυτό, εφαρμόζεται η μέθοδος της κορνιοποίησης:κοπανίζεται μαζί με σκόνη λακτόζης μέχρι να γίνει σκόνη.

Ακολουθούν περαιτέρω διαλύσεις του βάμματος και αντάραξή του και αυτή είναι η περιβόητη "δυναμοποίηση"! Στο τέλος έχει εξαφανιστεί το υλικό μέρος του φαρμάκου και χάρη στις αναταράξεις έχει μείνει μόνο η ενέργειά του. (από το βιβλίο ΠΛΗΡΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ Dr Christofer Hammond)

Όπως καταλαβαίνετε, όσο μεγαλύτερη η δυναμοποίηση, τόσο λιγότερο βάμμα περιέχει;) Το εντελώς αντίθετο δλδ από την κλασική ιατρική, όπου οι μεγάλες δόσεις περιέχουν περισσότερη ουσία και έχουν σοβαρές παρενέργειες...

Σας βάζω εδώ μερικά χρήσιμα links σχετικά με την Ομοιπαθητική, τα φάρμακα κλπ

http://www.homeopathy.gr/homgreek.htm

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/answers_questions_faq_homeopathy.html

http://www.vithoulkas.com/content/view/92/114/lang,el/

http://www.classical-homeopathy.gr/texts/prolipsi_ygeias.htm

http://www.vithoulkas.com/content/view/86/110/lang,el/

Μου άρεσε η περιγραφή σου καθώς και τα λινκς που επέλεξες. Καλό μας ΣΚ

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Να σας ρωτησω και κατι ακομη....

Εσεις εχετε στο σπιτι "το δικο σας ομοιοπαθητικο φαρμακειο" ωστε να μην τρεχετε ολη την ωρα στο γιατρο???

Αν ναι, σε τι δοσολογια παιρνετε τα φαρμακα????

Πασχαλιτσακι καλό είναι να έχεις ένα φαρμακείο στο σπίτι γιατί αν χρειαστείς κάτι να μπορείς να το πάρεις άμεσα πχ να συμβεί κατι μέσα στο ΣΚ,υπάρχουν και κάποια "φάρμακα" που δεν τα έχουν τα φαρμακεία αλλά στα ετοιμάζει ο γιατρός σου ειναι συνήθως ευρέου φάσματος όπως πχ σε εμάς δίνει τα SOS σε δυναμποποιήσεις 200 ch και 1Μ ρώτα τον για κάτι τέτοιο.Να πάρεις καψουλάκια τουλάχιστον 4-5 σε πρώτη φάση για να έχεις απόθεμα.

Τώρα για τις συμπολίτισσες το κεντρικό φαρμακείο ομοιπαθητικών είναι στην Μ.Μπότσαρη 53 και λέγεται Ραπτης-Κουλουμπρίδης τηλ:2310-824632 από εκεί μπορείτε να μάθετε ποια φαρμακεία με ομοιοπαθητικά εφημερεύουν.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

Κορίτσια, πετάξτε τα παλιοεισπνεόμενα και τις κορτιζόνες!!! Κάνουν τα παιδάκια μας εξαρτημένα από τα παλιοφάρμακα!!! Κάπου υπάρχει ένα πολύ ωραίο άρθρο για το κακό που προκαλούν όλα αυτά στον οργανισμό μακροπρόθεσμα, όταν το βρω θα βάλω το λινκ!!!

ΥΓ Ναι, υδράργυρος είναι, κανένας φόβος όμως, είναι σαφώς μη ανιχνεύσιμη ποσότητα, το ομοιοπαθητικό φάρμακο δρα βιοδυναμικά, όχι χημικά, γι αυτό και η ομοιοπαθητική χρησιμοποιεί άφοβα ουσίες όπως η στρυχνίνη(ignatia), δηλητήρια(ledum, apis, lachesis)κλπ. Κανένας φόβος!!!

Ναι είναι δυστυχώς αλήθεια ότι τα εισπνεόμενα προκαλούν μείωση της ανάπτυξης του παιδιού βάρους -ύψους και ίσως προκληθούν και αλλεργίες.....

Κοριτσια...

μετα απο πολυ διαβασμα των ποστ και αρκετη σκεψη αποφασισα να στραφω για το μωρο αρχικα στην ομοιοπαθητικη!

Δεν εχει κατι συτη την στιγμη,πιο πολυ το εκανα λογω των εμβολιων-να μας δωσει κατι ωστε να μην μας πειραξει πολυ αν το λεω καλα!

Δεν θα σχολιασω οτι στην πολη μας ειναι ο μονος που ειναι και στον ιατρικο συλλογο αλλα και στην επισημη λιστα με τους ομοιοπαθητικους,ουτε το ποσο πηρε για πρωτη επισκεψη..χαλαλι!

Σαν συμπεριφορα μια χαρα ηπιος ανθρωπος!!!Μας ειχε μια ωρα για το ιστορικο της μπεμπας,ρωτησε ακομη και σε τι γευσεις εχει προτιμηση(αυτο που παιζει ρολο??ρωταω...γιατι τωρα μαθαινω:rolleyes:)

Μας εδωσε λοιπον ενα καψουλακι που επανω γραφει

ΤHUJ 30

τι ειναι αυτο???

η ουσια και η δυναμοποιηση της???

μπορει καποια να μου πει περισσοτερα?

ΤHUJ 30

τι ειναι αυτο???

ναι είναι η thuja σε δυναμοποίηση 30ch

αυτό το δίνουν και για τυχόν παρενέργειες των εμβολίων.

Εμάς ο δικός μας ομοιοπαθητικός τα δίνει συνήθως σε δυναμοποίηση 200ch αλλά οκ δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

Να μην φοβάσαι καθόλου και να μην έχεις καμια δεύτερη σκέψη για την ομοιοπαθητική κοριτσάκι. Οι πιο open minded φίλες μου που πείστηκαν και ξεκίνησαν έχουν ενθουσιαστεί!

Διαφημίσεις

Κορίτσια μήπως μπορείτε να με στείλετε με πμ για ομοιοπαθητικό για παιδιά στην Θεσσαλονίκη, και αν ξέρετε τι τιμές έχουν?

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/pediatricians-pediatrics.html

μόνο μια βλέπω στην παραπάνω επίσημη λίστα.

Οι τιμές κυμαίνονται από 50-120 νομίζω

πᾶν μέτρον ἄριστον

Συμφωνώ με yogini να συμπλήρωσω λίγα

Κοριτσια...

μετα απο πολυ διαβασμα των ποστ και αρκετη σκεψη αποφασισα να στραφω για το μωρο αρχικα στην ομοιοπαθητικη!

Δεν εχει κατι συτη την στιγμη,πιο πολυ το εκανα λογω των εμβολιων-να μας δωσει κατι ωστε να μην μας πειραξει πολυ αν το λεω καλα!

Δεν θα σχολιασω οτι στην πολη μας ειναι ο μονος που ειναι και στον ιατρικο συλλογο αλλα και στην επισημη λιστα με τους ομοιοπαθητικους,ουτε το ποσο πηρε για πρωτη επισκεψη..χαλαλι!

ε, η 1η επίσκεψη είναι η ποιό μεγάλη - ίσως έχει και διπλή διάρκεια. Να έχεις υποψή σου ότι με τα χρήματα αυτά πλήρωσες και για αρκετά που θα σου πει από το τηλέφωνο μετά, και έτσι να μην διστάζεις να τηλεφωνείς ακόμα και εκεί που θα περίμενες να χειροτερεύσουν τα πράγματα με συμβατική αντιμετώπιση. προληπτική ιατρική.

Σαν συμπεριφορα μια χαρα ηπιος ανθρωπος!!!

Οι περισσότεροι, καθώς και ο δικός μου, έτσι είναι.

Μας ειχε μια ωρα για το ιστορικο της μπεμπας,ρωτησε ακομη και σε τι γευσεις εχει προτιμηση(αυτο που παιζει ρολο??ρωταω...γιατι τωρα μαθαινω:rolleyes:)

Αυτά όπως και πολλά άλλα παίζουν ρόλο στην ομοιοπαθητική. Ένα άλλο από τα πολλά είναι αν προτιμά το κρύο ή την ζέστη.

Μας εδωσε λοιπον ενα καψουλακι που επανω γραφει

ΤHUJ 30

τι ειναι αυτο???

http://www.homeopathy.gr/homeopathy.php?remedy=thuja

τα άλλα που ρωτάς έχουν ξανασυζητηθεί εδώ, με λίγο ψάξιμο θα τα βρεις.;)

αν δυσκολεύεσαι εδώ είμαστε :)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Ο γιος μου παιρνει εδω και 3 εβδομαδες calcarea carbonica για τη δυσκοιλιοτητα και παει αρκετα καλα. Εχουμε 10 μερες θεραπειας ακομα και μετα θα μιλησουμε με τον γιατρο. Με ειχε ρωτησει αν ειναι "αγκαλιτσας", και του ειχα πει οτι ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα. Απο τοτε ομως, εντελως ξαφνικα, εγινε πολυ αγκαλιτσας!!! Δεν ξαναπηρα τον γιατρο, θα του το πω μολις τελειωσουν τα χαπια.

Η κορη μου εχει εντονη καταρροη σημερα και θα της δωσω hepar sulphur 200. Της εδωσα και μια ταμπλετα εχινακειας. Πιστευω να μη χειροτερεψει.

ευχαριστω πολυ!

προς το παρον δεν εχω ιδιαιτερες αποριες,

το φανταστηκα οτι παιζουν ρολο ακομη κι αυτα που αλλοι γιατροι δεν ρωτανε

Ας πουμε με ρωτησε για το κρυο-ζεστη,για το αν καθεται μονη της στο παρκο και παιζει ή αν θελει κοσμο γυρω της κλπ,κλπ...ακομη και για τις γευσεις οπως ειπα!!

Του ανεφερα οτι απο προχθες που βγαλαμε την μικρη βολτα λογω καλου καιρου αρχισε να τρεχει η μυτουλα της αλλα ο ανθρωπος δεν μας εδωσε κατι...ισως δεν το θεωρησε ανησυχητικο!!

Τελοσπαντων για να μην σας κουραζω,δεν με φοβιζει τιποτε...ισα-ισα που ιδιως στην μικρη μου ειμαι διατεθειμμενη να ψαξω πολλα που αλλοι τα βλεπουν περιεργα!!

Παντως ο αντρας μου χτες,που γενικα δεν παρεμβαινει πολυ γιατι ξερει οτι δεν ρισκαρω τηυν υγεια του παιδιου,ηταν του στυλ"και τι καταλαβες που πηγες??"

Του απαντησα"δηλαδη αν πηγαιναμε μια επισκεψη στην κλασσικη παιδιατρο,τι θα καταλαβαινα?"

"Να το πεις στην παιδιατρο οτι της εχεις δωσει αυτη την καψουλα,να το ξερει!"

"Θα της το πω"

και τελειωσε εκει η κουβεντα!!:rolleyes:

επίσης το καλό με την ομοιοπαθητική είναι ότι τα μπιλάκια αυτά που έχουν οι κάψουλες είναι νόστιμα και τα μασάνε τα μωρά άνετα όταν τα βάζεις λίγα λίγα μέσα στο στοματάκι τους. Εγώ του λέω "ελα να φάμε τα μπαλάκια" και τρέχει ένω 2-3 φορές που του δώσαμε ντεπόν το μισό το ήπιε το πάτωμα

Διέλυσα σήμερα τα περιέχομενα μιας κάψουλας (με μπιλάκια) σε λίγο νερό και τα έδωσα στην κόρη μου που ακόμη θηλάζει αποκλειστικά με μια σήριγγα.

Περίμενα απερίγραπτη σκηνή αλλά αυτή το ρούφηξε όλο το νεράκι με μανία!!!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Καλησπέρα κορίτσια!!

Τελικά πήραμε την κάψουλά μας κι εμείς στις 4/12, medorhinum νομίζω ότι λέγεται..... έκτοτε έχει λίγες τσιμπλίτσες στα μάτια, λίγο καταροή και λίγο βήχα κυρίως το πρωι όταν ξυπνάει....

Πήρα τηλ. τον κο Γιαννόπουλο, συνεργάτη του Κύβελου, και μου είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα του εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω...γιατί συνήθως αυτά τα συμπτώματα του γυρνάνε σε βροχγίτιδα-ωτίτιδα!!

Μέχρι σήμερα όλα καλά........θα πιούμε άλλη μια κάψουλα στις 4/01 και μετα θα κάνουμε άλλο ένα ραντεβού.

Εγώ πήρα το φαρμακείο που μου έγραψε (60€) πιο πολύ για να μην πανικοβληθώ κάνα βράδυ και του δώσω κάποιο συμβατικό.....:oops:

yogini, επειδή θυμάμαι ότι κι εσυ με κάποιον συνεργάτη του Κύβελλου μιλάς, ο Γιαννόπουλος είναι?

οχι alexandroulis είναι ο Δαρδαγιαννόπουλος αλλά να σου πω την αλήθεια μου ο κος Γιαννόπουλος μόνο και λόγω ηλικίας θα είναι πολύ πιο έμπειρος. Εχω δει πολλά παιδάκια να του πηγαίνουν. Εγώ δεν έχω φαρμακείο και μονίμως τρέχω!...αλλά να δώσω 60? και να μην τα χρειαστώ ποτέ ή να λήξουν με χαλάει.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, όταν είναι καλά φυλαγμένα σε χώρο χωρίς υγρασία και ζέστη και μακριά από πηγές ακτινοβολίας, συσκευές, κινητά κλπ, έχουν πάνω από 5 χρόνια ζωής!

Δεν είναι χημικά, δεν αλλοιώνονται, απλώς εξασθενούν, γι αυτό είναι μια καλή επένδυση ένα ομοιοπαθητικό φαρμακείο, αφού αφορά και όλη την οικογένεια :wink:

ναι μωρέ εξασθενούν δεν λήγουν...δεν το έγραψα σωστά. Κοίτα αν έχεις κοντά σου 30 φαρμακεία όπως εγώ ας μην τα δώσεις τα χρήματα, αν όμως οχι τότε καλό είναι να έχεις κάποια από τα βασικά στο σπίτι. Το θέμα είναι όμως ότι πέρα από το βασικό του μικρού έμένα μου έχει δώσει κατα καιρούς άλλα ντάλα και σε δυναμοποίηση 200 και πάνω που σημαίνει 1? η καψουλίτσα οπότε είναι πολλά για μένα να πάρω ακόμα και τα βασικά έστω και σε μικρή ποσότητα.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...