Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ? ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ???

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,2k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

συγγνωμη δεν κανετε εμβολια???????????

πως γινεται?

χιλιάδες γονείς δεν κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους. Εμείς κάνουμε επιλεκτικά.

Καλύτερα να διαβάσεις το εμβόλια και ασφάλεια σε άλλη ενότητα.

Αν θες φυσικά τα κάνεις όλα κανονικά.

Τσέκαρε φυσικά αν ο ομοιοπαθητικός που πήγες είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Κλασσικής Ομοιοπαθητικής στο http://www.homeopathy.gr εκεί επίσης υπάρχουν άρθρα για τα εμβόλια που καλό θα είναι να διαβάσεις πριν σχηματίσεις την όποια άποψη.

εμεις πρωτη φορα πηγαμε σε ομοιοπαθητικο πριν 2 εβδομαδες για ενα βηχα που εχει η κορη μου και ενω πηγαινε καλυτερα τωρα χειροτερευσε.

Δεν μου ειπε τιποτα απο όλα αυτα που μαθαινω απο εσας: ουτε καφεδες, ουτε για κανελες, κοκα κολες, τιποτα....

Επισης ολοι οι ομοιοπαθητικοι την ιδια θεραπεια δεν θα διναν? πως ξεχωριζουμεε τον καλό από τον κακο? και τι εννοειτε στασιμοτητα?

ευχαριστω..

'

Δεν ειναι απαραιτητο να δωσουν ολοι οι ομοιοπαθητικοι την ιδια θεραπεια, το κλειδι της μεθοδου ειναι η ικανοτητα του γιατρου να καταλαβει ποιο ειναι το σωστο φαρμακο για καθε ασθενη. Ετσι μπορει ο ιδιος γιατρος να δοκιμασει αρκετα φαρμακα μεχρι να πετυχει το σωστο αλλα και μπορει δυο διαφορετικοι γιατροι να δωσουν διαφορετικα φαρμακα (και να ειναι ο ενας λαθος) Γι αυτο ψαχνουμε τους πιο ικανους γιατρους.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Εκτός από τον βήχα που μας έχει γίνει μόνιμος πλέον, θέλω να τον ρωτήσω την γνώμη του για τα εμβόλια....

η παιδίατρος με τρώει να του κάνουμε ανεμοβλογιάς, αντιγριπικό και άλλα που έχουμε αφήσει πίσω, (τον έχω χωρίς εμβόλια από 3/6 που μου έκανε πολλές παρενέργειες με το MMR), και θέλω την γνώμη του.

Για το αντιγριπικο θα σου πω αυτο που λεω σε ολους. Το νεο αντιγριπικο εχει 4 στελεχη μεσα και συμπεριλαμβανει τον περσινο της γουρουνογριπης. Επειδη εκανε ασχημες παρενεργειες (ναρκοληψια, πυρετικους σπασμους) σε παιδια σε καποιες χωρες , οπως η Αυστραλια το απαγορευσαν σε παιδια κατω των 5 ετων.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

vera where are you?????τι κάνεις πως πάτε ?????πως είναι το μπεμπέ σου????ελπίζω και εύχομαι να είστε πολύ καλύτερα.

Καλησπερα!!! Ασχολουμαι με διαφορα και δεν εχω χρονο για φορουμ οποτε ψιλοχαθηκα!

Καλα παει ο μικρος, μου συναχωθηκε ο μεγαλος και ανησυχω μη μου τον κολλησει Για να δουμε τι παιζει με το ανοσοποιητικο του με την ευκαιρια....προς το παρον φταρνιζεται μονο....

Τωρα δινουμε καθε βδομαδα θεραπεια γιατι με την αντιβιωση υποτροπιαζει το ματακι. Αρχισαμε και φρουτο την προηγουμενη βδομαδα, βλεποντας οτι πηγαινε πολυ καλα με τις αλλεργιες και χθες μου βγαλε αιμα (πρωτη φορα!) και με στενοχωρησε λιγο......οποτε το φαι κομμενο.

Διαβαζα ενα αρθρο πως τα μωρα που παιρνουν αντιβιωση νωρις εχουν μεγαλες πιθανοτητες να παρουσιασουν χρονιες φλεγμονες του εντερου και αναλογες ασθενειες (οπως νοσος του Κρον) και στενοχωρεθηκα...αρχισα να σκεφτομαι μηπως του κοψω καποια στιγμη την αντιβιωση και προχωρησω μονο με ομοιοπαθητικη......θα δω πως θα παμε γιατι να παρει αντιβιωση για 2 ολοκληρα χρονια (τουλαχιστον!) μου φαινεται υπερβολικα επικινδυνο.

Γιογκινι εχεις κανει εμβολια εσυ στο παιδι?

Διαφημίσεις

Βερα έχω κάνει μια δόση τετραπλού και ενα για τη μηνιγγίτιδα. Θα κάνω και κάποια ακόμα αλλά χωρίς επαναληπτικές δόσεις και με διαφορά μεταξύ τους σίγουρα ενα εξάμηνο.

Δεν ειχα παρει ειδηση το θεμα...

Διαβασα τις τελευταιες σελιδες μονο και ομολογω πως μου εκαναν εντυπωση οι αποψεις που υπαρχουν για την Αρβανιτη. Η συνυφαδα μου πηγαινει πολλα χρονια τα παιδια σ΄αυτην και ειναι ευχαριστημενη. Την εκνευριζει βεβαια που δε μπορει να τη βρει οποτε θελει, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Εγω παλι μια φορα ειχα παει σ΄αυτην για μενα, αλλα δε βοηθηθηκα. Μου εκοψε εντελως και τον ντεκαφεινε, και ειχα φρικαρει! Ψυχολογικο να ηταν? Δεν ξερω, αλλα δε με βοηθησε.

Εχινακεια ειχα παρει κι εγω μαζι με αλλα 2 χαπια σε αρχη κρυολογηματος και εξαφανιστηκαν τα συμπτωματα μεσα σε μια νυχτα! Κανει τελικα για μικρα παιδακια ή οχι? Ο παιδιατρος (Χριστοπουλος), δε μας εχει αναφερει τιποτε.

Ο γιος μου εχει προβλημα με αιμορροιδες. Ο παιδιατρος μας συστησε να παμε σε γαστρεντερολογο. Δε μπορει να βοηθησει η ομοιοπαθητικη?

Δεν ειχα παρει ειδηση το θεμα...

Διαβασα τις τελευταιες σελιδες μονο και ομολογω πως μου εκαναν εντυπωση οι αποψεις που υπαρχουν για την Αρβανιτη. Η συνυφαδα μου πηγαινει πολλα χρονια τα παιδια σ΄αυτην και ειναι ευχαριστημενη. Την εκνευριζει βεβαια που δε μπορει να τη βρει οποτε θελει, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.

Εγω παλι μια φορα ειχα παει σ΄αυτην για μενα, αλλα δε βοηθηθηκα. Μου εκοψε εντελως και τον ντεκαφεινε, και ειχα φρικαρει! Ψυχολογικο να ηταν? Δεν ξερω, αλλα δε με βοηθησε.

Εχινακεια ειχα παρει κι εγω μαζι με αλλα 2 χαπια σε αρχη κρυολογηματος και εξαφανιστηκαν τα συμπτωματα μεσα σε μια νυχτα! Κανει τελικα για μικρα παιδακια ή οχι? Ο παιδιατρος (Χριστοπουλος), δε μας εχει αναφερει τιποτε.

Ο γιος μου εχει προβλημα με αιμορροιδες. Ο παιδιατρος μας συστησε να παμε σε γαστρεντερολογο. Δε μπορει να βοηθησει η ομοιοπαθητικη?

Μήπως ο ομοιοπαθητικός παιδίατρος εννοούσε να τον πας σε γαστρεντερολογο να τον δει (ισως χρειάζεται κάποια εξέταση να γίνει) και μετα να του αναφερεις τι απεγινε και να σε βοηθησει μετα?

Συγνωμη κιολας, αλλά γιατί δεν ρωτησες τον ομοιοπαθητικό παιδίατρο κατευθείαν οταν σου είπε να πας σε γαστρεντερολογο να σου πει αν μπορεί να βοηθήσει??????;)

[/b]

Μήπως ο ομοιοπαθητικός παιδίατρος εννοούσε να τον πας σε γαστρεντερολογο να τον δει (ισως χρειάζεται κάποια εξέταση να γίνει) και μετα να του αναφερεις τι απεγινε και να σε βοηθησει μετα?

Συγνωμη κιολας, αλλά γιατί δεν ρωτησες τον ομοιοπαθητικό παιδίατρο κατευθείαν οταν σου είπε να πας σε γαστρεντερολογο να σου πει αν μπορεί να βοηθήσει??????;)

Δε θα επρεπε να μου το πει? Τον παιρνω και του λεω το παιδι εχει αιμα και ποναει στα κακα. Να τον φερω να τον δειτε? Οχι, να απευθυνθειτε σε γαστρεντερολογο. Δεν προσθεσε τιποτα παραπανω.

Πηγαμε σε γαστρεντερολογο, και πρεπει να ξεκινησουμε μια μεγαλη διαδικασια (κολονοσκοπηση, θεραπειες κλπ). Θα του τηλεφωνησω το απογευμα παλι να δω τι θα μου πει.

Δε θα επρεπε να μου το πει? Τον παιρνω και του λεω το παιδι εχει αιμα και ποναει στα κακα. Να τον φερω να τον δειτε? Οχι, να απευθυνθειτε σε γαστρεντερολογο. Δεν προσθεσε τιποτα παραπανω.

Πηγαμε σε γαστρεντερολογο, και πρεπει να ξεκινησουμε μια μεγαλη διαδικασια (κολονοσκοπηση, θεραπειες κλπ). Θα του τηλεφωνησω το απογευμα παλι να δω τι θα μου πει.

καλημέρα και από μένα ταρα από τη στιγμή που ο παιδίατρος σου είναι ομοιοπαθητικός γιατί να ταλαιπωρεί έτσι το παιδάκι?Εντάξει ίσως θέλει να δει κάτι παραπάνω αλλά γιατί δε δοκιμάζει πρώτα μία αγωγή και αν δεν έχει αποτέλεσμα τότε να πας και σε γαστρεντερολογο γιατί θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολες αυτές οι εξετάσεις (κολονοσκοπηση, θεραπειες κλπ) είναι πολύ κρίμα για το παιδί και υποθέτω και επίπονες....:?:?:cry:

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

Διαφημίσεις

καλημέρα και από μένα ταρα από τη στιγμή που ο παιδίατρος σου είναι ομοιοπαθητικός γιατί να ταλαιπωρεί έτσι το παιδάκι?Εντάξει ίσως θέλει να δει κάτι παραπάνω αλλά γιατί δε δοκιμάζει πρώτα μία αγωγή και αν δεν έχει αποτέλεσμα τότε να πας και σε γαστρεντερολογο γιατί θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολες αυτές οι εξετάσεις (κολονοσκοπηση, θεραπειες κλπ) είναι πολύ κρίμα για το παιδί και υποθέτω και επίπονες....:?:?:cry:

Ακριβως ετσι, και για να πω την αληθεια εχω αρχισει και εκνευριζομαι μαζι του... Να δω τι θα μου πει αποψε, και αν χρειαστει θα παρω γνωμη και απο αλλο ομοιοπαθητικο πριν υποβαλλω το παιδι μου σε τοση ταλαιπωρια.

Βερα έχω κάνει μια δόση τετραπλού και ενα για τη μηνιγγίτιδα. Θα κάνω και κάποια ακόμα αλλά χωρίς επαναληπτικές δόσεις και με διαφορά μεταξύ τους σίγουρα ενα εξάμηνο.

Ποτε ξεικινησατε? Τετραπλο ποιο εκανες?

Ταρα μη ταλαιπωρησεις αδικα το παιδι, δες πρωτα ισως με καποιον αλλο ομοιοπαθητικο. Ακουω πολλα παραπονα για τον Χριστοπουλο. Μπορει να χει πολλη δουλεια και να διωχνει καποια περιστατικα. Ισως και να μην ειχε υποψη του οτι θα σε εβαζε ο γαστρεντερολογος να κανεις τοσες επιπονες εξετασεις στο παιδι.

TARA μια φορά είδες αίμα στα κακά ή συχνά; νομίζω αν είδες μια δυο φορές δεν θα πρέπει να ανησυχείς...μήπως ζορίστηκε το παιδί ή μήπως κάτι το πείραξε σαν αλλεργία.

Εντάξει αν είναι καθημερινό τότε να το ψάξετε ίσως λίγο παραπάνω.

Βέρα το tetravac το είχαμε κάνει 8 μηνών και το άλλο φέτος το καλοκαίρι...και ο Κυβέλλος μου είχε πει πιο πολύ για τον τέτανο να το έκανα

Tara γεια σου και από μένα. Εγώ πάλι διαφωνώ με την άποψη ότι σε ταλαιπωρεί αδίκως. Κάποια στιγμή με είχε πιάσει ένας πολύ έντονος πόνος στο νεφρό (εκεί το καταλάβαινα) και πήρα τον ομοιοπαθητικό να του το πω. Με παρέπεμψε αμέσως σε κλασσικό γιατρό να το ελέγξω και ανάλογα του τι θα ήταν, θα τον καλούσα για να μου δώσει θεραπεία. Τελικώς αποδείχτηκε ότι οφειλόταν στην έλλειψη νερού οπότε όλα οκ.

Επομένως φαντάζομαι ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με εσάς. Θέλει να διαπιστώσει ποια είναι η αιτία του αίματος και μετά να βοηθήσει αποτελεσματικά. Σε συμβουλεύω να κάνεις αυτό που σου είπε, γαιτί αίμα στα κακά μπορεί να είναι και κάτι σοβαρό., κάτι που απεύχομαι! Το συντομότερο περαστικά σας!!!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Βέρα το tetravac το είχαμε κάνει 8 μηνών και το άλλο φέτος το καλοκαίρι...και ο Κυβέλλος μου είχε πει πιο πολύ για τον τέτανο να το έκανα

Έχετε ψάξει για τριπλά αν υπάρχουν και χωριστά της πολιομελίτιδας? Σόρυ για το off topic αλλά μια που αναφέρθηκε, είπα να ρωτήσω..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Tara, γεια σου κι από εμένα!

Δεν ξέρω από ομοιοπαθητική, αλλά κι εμένα μου φάνηκε υπεύθυνη η στάση του γιατρού σου. Μου φαίνεται σαν να γνωρίζει σε τι και σε ποιο βαθμό μπορεί να βοηθήσει και σας το λέει. Ίσως να έχει διαπιστώσει ότι αυτού του είδους τα θέματα απαιτούν άλλη αντιμετώπιση.

Λέω εγώ τώρα...

Κοριτσια, τον ενημερωσα οτι το παιδι εχει αιμορροϊδα. Τον πηρα τηλεφωνο μετα τον γαστρεντερολογο, και παλι δε μου ειπε τιποτα. Το παιδι εχει αιμα και ποναει σε καθε κενωση. Του βαζω μια αλοιφουλα, αλλα εχει πλεον τοσο εντονη φοβια εξαιτιας του πονου, που κανει κακα καθε 3 μερες και το λεει οταν πλεον τα μισα εχουν βγει στο εσωρουχο. Τα ειπα στον γαστρεντερολογο μου και με παρεπεμψε σε παιδογαστρεντερολογο ωστε να γινει κολονοσκοπηση και να κανει την καταλληλη θεραπεια. Δε θα΄θελα να καταφυγουμε ομως σε θεραπειες με σιροπια και αλοιφες. Προσπαθουμε οσο μπορουμε να τρεφεται σωστα, αλλα ειναι πολυ αντιδραστικος.

Τελος παντων, θα παρω τον παιδιατρο αποψε, και βλεπουμε. Δυστυχως ειναι λιγοι οι ομοιοπαθητικοι παιδιατροι και πολυ μακρια απο εμας ολοι. Αν δε βγαλω ακρη, θα τον παω στη δικη μου ομοιοπαθητικο που ειναι παθολογος.

Κατα τ΄αλλα, μεχρι στιγμης δεν ειχα προβλημα μαζι του. Περσι που χτυπησε η κορη μου και εκανε ενα τεραστιο αιματωμα στο κεφαλι, θεραπευτηκε επιτυχως με αρνικα.

Κοριτσια, τον ενημερωσα οτι το παιδι εχει αιμορροϊδα. Τον πηρα τηλεφωνο μετα τον γαστρεντερολογο, και παλι δε μου ειπε τιποτα.

Αν δε βγαλω ακρη, θα τον παω στη δικη μου ομοιοπαθητικο που ειναι παθολογος.

Τι εννοείς δεν σου είπε τίποτα? Δεν σου πρότεινε κάτι να χρησιμοποιήσεις? :roll:

Μην ανησυχείς και η δική σου γιατρός με σωστό ιστορικό, μια χαρά μπορεί να σας βοηθήσει! Τα ξέρεις άλλωστε...Ο δικός μας δεν είναι παιδίατρος και δεν έχω κανένα παράπονο. Την παρακολουθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου και μπορώ να σου πω ότι είναι και πιο εντάξει στην ανταπόκριση και από την κλασσική μας παιδίατρο!

Επίσης έχω ακούσει από φίλη που υποφέρει απο αιμοροίδες ότι βοηθάει το παγωμένο νερό (αν κάθεται βέβαια, γιατί είναι και μικρός). Περαστικά σας και πάλι!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τι εννοείς δεν σου είπε τίποτα? Δεν σου πρότεινε κάτι να χρησιμοποιήσεις? :roll:

Μην ανησυχείς και η δική σου γιατρός με σωστό ιστορικό' date=' μια χαρά μπορεί να σας βοηθήσει! Τα ξέρεις άλλωστε...Ο δικός μας δεν είναι παιδίατρος και δεν έχω κανένα παράπονο. Την παρακολουθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου και μπορώ να σου πω ότι είναι και πιο εντάξει στην ανταπόκριση και από την κλασσική μας παιδίατρο!

Επίσης έχω ακούσει από φίλη που υποφέρει απο αιμοροίδες ότι βοηθάει το παγωμένο νερό (αν κάθεται βέβαια, γιατί είναι και μικρός). Περαστικά σας και πάλι![/quote']

Δε μου προτεινε τιποτα απολυτως.

Εχεις δικιο, ελεγα οτι θα΄ναι καλυτερα να τον παρακολουθει παιδιατρος, αλλα ο ανθρωπος εχει πααααααααρα πολυ κοσμο και ισως να μη μπορει να ανταποκριθει σωστα...τι να πω?:roll:

Απο εμβολια, κι εγω στην κορη μου εχω κανει μονο το tetravac.

Να ζητησεις να σου δωσει θεραπεια για την δυσκοιλιοτητα ετσι θα ενεργειται καθημερινα και δεν θα ποναει.

Που το ξερεις οτι εχει αιμορροιδες;εμενα η κορη μου που ειναι 3 οταν ειχε δυσκοιλιοτητα

ειχαν και τα κακακια της λιγο αιμα,με την ομοιοπαθητικη ομως σταματησε.

Τάρα απλά πρόσεξε τη διατροφή του και βάλε του κάποια φυσική κρεμούλα και θα είναι εντάξει, μην αγχώνεσαι.

Αν δεν σου πρότεινε κάποια ο Χριστόπουλος να σου προτείνω εγώ αν θες, έκανα κι εγώ μια από τη δεύτερη γέννα και πέρασε τώρα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Τάρα απλά πρόσεξε τη διατροφή του και βάλε του κάποια φυσική κρεμούλα και θα είναι εντάξει, μην αγχώνεσαι.

Αν δεν σου πρότεινε κάποια ο Χριστόπουλος να σου προτείνω εγώ αν θες, έκανα κι εγώ μια από τη δεύτερη γέννα και πέρασε τώρα.

Αχ η διατροφη ειναι μεγαλο θεμα. Δεν τρωει φρουτα και λαχανικα... Εχω δοκιμασει τα παντα, ειναι πολυ αντιδραστικος. Ευτυχως πινει χυμο πορτοκαλι και τρωει δημητριακα. Του δινω παστελι βιολογικο, γιατι το σουσαμι βοηθαει, και τρωει λιγο. Εφτιαξα μιλκ σεικ με αποξηραμενα δαμασκηνα, δεν του αρεσε...

Ασχετη ερωτηση... Τα δημητριακα που του δινω ειναι βιολογικα χωρις ζαχαρη απο καλαμποκι. Βοηθουν αραγε ή να παρω ολικης αλεσης και ας εχουν και ζαχαρη?

Για πες τι θεραπεια εκανες?

Οι χυμοί δεν βοηθάνε γιατί δεν έχουνε φυτικές ίνες.

Το καλαμπόκι και πάλι δεν βοηθάει, η καλύτερη επιλογή είναι χυλός βρώμης. Πρόσθεσε σ' αυτόν αποξηραμένα σύκα και δαμάσκηνα αν τα δεκτεί.

Στο γιο μου έδωσα να φάει λωτό πριν λίγες μέρες και την επομένη μέρα έκανε πέντε φορές κακά :lol:

Δεν έκανα ομοιοπαθητική θεραπεία, απλά πήρα μια φυσική κρεμούλα από horse chestnut και πέρασε σιγά-σιγά από μόνη της.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...