Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διάσταση και Συζυγική στέγη

Zakke

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Λυπάμαι που το πρώτο μου μήνυμα στο φόρουμ είναι για δυσάρεστο λόγο αλλά γίνονται και αυτά.

Οι γονείς μου βρίσκονται σε διάσταση εδώ και 16 μήνες περίπου λόγω εγκατάλειψης της συζυγικής στέγης απο τον πατέρα μου προκειμένου να συζήσει με την εξωσυζυγική του σχέση.

Η συζυγική στέγη είναι στο όνομα του πατέρα μου, αλλά αποκτήθηκε κατα τη διάρκεια του γάμου άρα σε περίπτωση διαζυγίου η μητέρα μου θα έχει δικαιώματα.

Το ερώτημά μου είναι το εξής.

Πρόσφατα ο πατέρας μου ζήτησε με εξώδικο να εγκαταλείψει την συζυγική στέγη η μητέρα μου προκειμένου να τη μισθώσει, προσφέροντας να της νοικιάσει άλλο μικρότερο σπίτι. Η μητέρα μου για συναισθηματικούς και άλλους λόγους δεν θέλει να το εγκαταλείψει.

Υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να της κάνει έξωση; Αυτός ισχυρίζεται ότι τον εκδιώξαμε αλλά ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Δυστυχώς στη περίπτωσή τους δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανάλι επικοινωνίας, ακόμα και μετά απο 16 μήνες. Οπότε "να τα βρούνε" αποκλείεται.

Διαφημίσεις

Μπορεί να στέλνει όσα εξώδικα θέλει, οτιδήποτε αποκτάται εντός έγγαμου βίου ανήκει εξίσου και στους δύο, άσχετα εάν το ακίνητο είναι γραμμένο στο όνομα του ενός, άσχετα από το εάν μόνο ο ένας εργάζονταν επαγγελματικά (εκτός νομίζω από περίπτωση κληρονομιάς). Οπότε αντί τα δίνει άσκοπα τα χρήματα σε δικηγόρους, καλύτερα να αρχίζει να πληρώνει τις διατροφές που του αναλογούν. Οπότε από το σπίτι δεν το κουνάτε ρούπι ούτε για αστείο.

Από τη στιγμή που εγκατέλειψε αυτός σπίτι και προπάντων οικογένεια......ας χτυπηθεί όσο θέλει...το δικαστήριο θα δώσει το σπίτι στο παιδί και κατά συνέπεια στη μητέρα που θα έχει την επιμέλεια...σε περίπτωση διαζυγίου το δικαστήριο κοιτάζει πάντα το συμφέρον του παιδιού και όχι του κάθε ασυνείδητου φυγά.......πες στη μαμά σου να απευθυνθεί σε έναν καλό δικηγόρο και να απαιτήσει ότι δικαιούσαι εσύ, αλλά και αυτή......

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις,

Να ζητήσω και συγγνώμη γιατί μάλλον έπρεπε να διευκρινήσω ότι εγώ είμαι ενήλικας όπως και ο αδερφός μου. Εγώ δεν ζώ στην οικογενειακή στέγη, αντίθετα με τον αδελφό μου.

Πάνω απ'όλα με ενδιαφέρει η εξασφάλιση της διαβίωσης της μητέρας μου καθ'ότι είναι και σε μια ηλικία που είναι σχετικά δύσκολο να εργαστεί.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις,

Να ζητήσω και συγγνώμη γιατί μάλλον έπρεπε να διευκρινήσω ότι εγώ είμαι ενήλικας όπως και ο αδερφός μου. Εγώ δεν ζώ στην οικογενειακή στέγη, αντίθετα με τον αδελφό μου.

Πάνω απ'όλα με ενδιαφέρει η εξασφάλιση της διαβίωσης της μητέρας μου καθ'ότι είναι και σε μια ηλικία που είναι σχετικά δύσκολο να εργαστεί.

Αν η μητέρα σου δεν εργάζεται δικαιούται διατροφή......αν ο αδερφός σου σπουδάζει επίσης.....καλά ξεμπερδέματα

Zakke να σου ζητήσω την άδεια να καταχραστώ λίγο του θέματός σου?

Έχω περίπτωση διαζυγίου που υπάρχει σπίτι, αγοράστηκε εντός γάμου και ανήκει και στους δύο συζύγους (50%), όπως επίσης και το δάνειο από την τράπεζα είναι χρεωμένο και στους δύο συζύγους (50%). Υπάρχει παιδί, οπότε η μαμά δεν φεύγει από το σπίτι, έτσι δεν είναι? Αν όμως η μαμά δεν αντέχει να πληρώσει μόνη της όλο το ποσό του στεγαστικού δανείου, τι γίνεται?? Φεύγει από το σπίτι και ο σύζυγος της πληρώνει διατροφή για το μωρό (καθώς η ίδια εργάζεται, απλά δεν μπορεί όοοοοολο το στεγαστικό δάνειο να το πληρώνει κάθε μήνα)??

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Απο ότι κατάλαβα απο τη δική μας περίπτωση, από ότι μας είπε δηλαδή η δικηγόρος, το ποσό της διατροφής καθορίζεται βάση των εισοδημάτων και των δύο. Απο ότι κατάλαβα αντίστοιχα ορίζονται και οι υποχρεώσεις, π.χ. δάνειο.

Στα έξοδα του παιδιού δηλαδή θα συμβάλει καθένα με το ποσοστό που του αναλογέι, και εκτός άλλης διευθέτισης το ίδιο θα κάνουνε και με το δάνειο, απο τη στιγμή που είναι κοινό και εντός έγγαμου βίου. Δεν θα το πληρώνει όλο δηλαδή αυτή αλλα το ποσό που της αναλογεί.

Επειδή ομως δεν είχαμε τέτοιο θέμα εμείς δεν ξέρω ακριβώς τις λεπτομέρειες, όσον αφορά το χρέος, αλλα από ότι κατάλαβα είναι η γενική προσέγγιση αυτή και δεν αφορά τα δικαστήρια πώς και γιατί χώρισε το ζευγάρι.

clueless σε ευχαριστώ πολύ!!

Ώστε μπορεί ο σύζυγος να πληρώνει το τμήμα του στεγαστικού δανείου που του αναλογεί βάσει του εισοδήματός του, ακόμα και αν δεν μένει στο σπίτι?? Δεν είχα ιδέα!!

GEXxp3.png

Αν ήσουν άνεμος, εγώ σε κράτησα!!

Διαφημίσεις

Όπως σου ειπα δεν είμαι σίγουρος, γιατι δεν είχαμε τέτοια θέματα, όποτε δεν εμβαθύναμε. Απλώς απο ότι κατάλαβα περιουσία και υποχρεώσεις, σε περίπτωση διαζυγίου, αυτά μοιράζονται απο κοινού.

Επίσης ξέρω περίπτωση συναδέρφου, που χώρισε πριν απο δυο χρόνια, και η γυναίκα και το παιδί μένουν στο σπίτι που πήρανε μαζί, και το δάνειο το πληρώνουν απο κοινού.

Καλό θα είναι όμως να ρωτήσεις και ενα δικηγόρο για να είσαι σίγουρη, γιατι δεν ξέρω λεπτομέρεις και για το πώς το ρυθμίσανε και αυτοί.

Απλά και αυτό συνάδει με αυτά που μας έλεγε η δικηγόρος οπότε λογικά ισχύει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...