Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

με πονάει η τομή της καισαρικής !

katerinakriti

Recommended Posts

Φίλη μου δεν μήλησα για τις άλλες αλλά για εμένα ,πάντως και στην κολλητή μου αν και την τραβάει μερικές φορές η τομή(εχουμε τον ίδιο γιατρό)δεν φαίνεται τίποτα σαν να μην έχει κάνει καισαρική ,πάντως γενικά ο δικός μου "κεντάει"!!!:mrgreen:

Πολύ προσωπικά το πήρες:o:o:o

Διαφημίσεις

Δηλαδή να καταλάβω μόνο εγώ στους 4 μηνες είχα πλήρη αίσθηση της περιοχής και καμία ενόχληση μονο 2-3 μέρες μετα την καισαρική και μονο μέσ στο νοσοκομείο,τώρα που έχου περάσει 7 μήνες από την δεύτερη ούτε που φαίνεται τίποτα ποιά!!!Μάλλον είχα καλό γιατρό ή καλή ποιότητα δέρματος...

και εγω σε 1μιση μηνα ετοιμαζομαι για τη δευτερη καισαρικη μου..

να σε ρωτησω τη δευτερη τομη στην εκανε πανω στη πρωτη?ή νεα τομη?

πως ηταν οι πονοι?γιατι το μονο που σκεφτομαι ειναι το πως θα σηκωνομαι μετα?θα ποναει οσο και η πρωτη?

9Uzhp3.png GHqEp3.png

Δηλαδή να καταλάβω μόνο εγώ στους 4 μηνες είχα πλήρη αίσθηση της περιοχής και καμία ενόχληση μονο 2-3 μέρες μετα την καισαρική και μονο μέσ στο νοσοκομείο,τώρα που έχου περάσει 7 μήνες από την δεύτερη ούτε που φαίνεται τίποτα ποιά!!!Μάλλον είχα καλό γιατρό ή καλή ποιότητα δέρματος...

Σοβαρα μιλας ? Ποιον γιατρο ειχες ?

JJBjp3.png

Κι εμένα κόκκινη είναι η τομή της καισαρικής:roll: Κι εγώ νομίζω ότι έτσι το φυσιολογικό. Τι κρέμα είναι αυτή που πήρες; Τώρα δηλαδή πως είναι η τομή, στο χρώμα του δέρματος; Αχ για πες μου, γιατί ανησυχώ:roll:

Η κελοσοφτ είναι !όλοι αυτή δίνουν

Μια από τα ίδια μετά τους 14 μήνες που έχουν περάσει από την καισαρική. Το μούδιασμα που νιώθουμε είναι γιατί όταν κάνουν την τομή κόβονται... κάτσε να δεις πως μου το είχε πει ο γιατρός... νευρικά τριχίδια ή κάπως έτσι (πολύ λεπτές φλεβίτσες τέλος πάντων για να το καταλάβετε) και γι' αυτό η αίσθηση που είχαμε πριν εκεί δεν θα είναι ποτέ η ίδια αφού δεν αποκαθίστανται.

ειναι λογικο αυτο που λες, ισχυει για ολες τις εγχειρησεις. ισως η αισθηση να καλυτερευσει (δεν εχω κανει καισαρικη αλλα εγχειριση στο ποδι και μετα απο 7 χρονια ειναι ισως λιιιιιιγο καλυτερη η αισθηση η απλα το συνηθισα.) καπως ετσι μου ειχε πει ο γιατρος για την μειωμενη αισθηση. πως καταστρεφονται τα νευρα γυρω γυρω γιατι κοβονται.

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

Εγώ γέννησα πριν σχεδόν 3 μήνες, και η τομή της καισαρικής με πονάει πότε πότε (ανεκτά όμως). Τώρα τελευταία όμως έχω μια τρελή φαγούρα εκεί γύρω..Και σίγουρα δεν είναι θέμα καθαριότητας γιατί είμαι πολύ σχολαστική και επίσης στεγνώνω το σημείο πολύ καλά πριν φορέσω ρούχα. Έχει συμβει σε καμιά από εσάς?

Α καλα..είναι πολύ νωρίς ακόμα και θα τα έχεις αυτά.Και εγώ με την τομή έχω θέμα.Έχω γεννήσει 4 χρόνια με καισαρική και τώρα είμαι πάλι έγκυος στο δεύτερο και έχω τρομερή φαγούρα..κοκκινίζει όλη η περιοχή γύρω απο την τομή.Ο γιατρός μου είχε πει ότι είναι φυσιολογικό..δεν σημαίνει κάτι.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Η φαγούρα και τα τραβήγματα είναι φυσιολογικά. Πολλές κοπέλες που έχουμε κάνει καισαρική τα έχουμε. Και μάλιστα και μετά από πολύ καιρό. Οπότε μην ανησυχείς, όλα καλά;) Η foteini1990 είχε πει για την αδερφή της νομίζω, ότι τα είχε και μετά από 7 χρόνια!!!!

Qep5p3.pngrWtbp3.png

και εγω σε 1μιση μηνα ετοιμαζομαι για τη δευτερη καισαρικη μου..

να σε ρωτησω τη δευτερη τομη στην εκανε πανω στη πρωτη?ή νεα τομη?

πως ηταν οι πονοι?γιατι το μονο που σκεφτομαι ειναι το πως θα σηκωνομαι μετα?θα ποναει οσο και η πρωτη?

Πάνω στην πρώτη τομή!Είμαι πολύ ανθεκτική στον πόνο και δεν είμαι μέτρο σύγκρισης γιατί μετά το χειρουργείο δεν πήρα κανένα παυσίπονο,και σηκωθηκα μετα από 6 ώρες μόλις είχε φύγει τελείως η επισκληρήδιος,μου είχαν βγάλει και κατευθείαν τον καθετήρα.Ούτε πάντως και στην πρώτη πόνεσα,αν και είχα φαει και 8 ορούς με οκυτοκίνη για να γεννήσω....

Διαφημίσεις

Κι εμένα κόκκινη είναι η τομή της καισαρικής:roll: Κι εγώ νομίζω ότι έτσι το φυσιολογικό. Τι κρέμα είναι αυτή που πήρες; Τώρα δηλαδή πως είναι η τομή, στο χρώμα του δέρματος; Αχ για πες μου, γιατί ανησυχώ:roll:

sissie την θυμήθηκα! zeraderm λέγεται και είναι σε μορφή τζελ. Θαυματουργή σου λέω!

εμενα ο γιατρος μου ειχε πει να βαζω την "ακουαζολ α"

ευτυχως κανενα σημαδι,καμια ενοχληση,κανενας πονος ποτε.

μετα απο 6μηνες μετα τη γεννα και δε φαινοταν οτι εχω κανει καισαρικη.:D;)

εμενα ο γιατρος μου ειχε πει να βαζω την "ακουαζολ α"

ευτυχως κανενα σημαδι,καμια ενοχληση,κανενας πονος ποτε.

μετα απο 6μηνες μετα τη γεννα και δε φαινοταν οτι εχω κανει καισαρικη.:D;)

Σοβαρα μιλάτε βρε παιδια ? Ειναι δυνατον να μην φαινεται ? Εμενα ειναι ενα χαλι , εχει ουλώδη ιστο , παροτι βαζω κελοσοφτ , ειναι φυσικα κοκκινη και εχω φαγουρα και ειναι και μουδιασμενη η τομη .

Ευτυχως που ειναι αρκετα χαμηλα και κρυβεται απο το μαγιο ή εσωρουχο .

Βεβαια και το δερμα μου μαλλον εχει τασεις , γιατι εχω και ραγαδες απο την εγκυμοσύνη . Ειχα παρει ομως και πολλα κιλά .

Τις κρεμες ποσο καιρο τις βαζατε ?

JJBjp3.png

Καισαρική το Μάιο και η αλήθεια είναι πως στην κάθε αλλαγή καιρού μια ενοχλησούλα την έχω. Έχω και μια ερώτηση... για τις κοπέλες που έκαναν καισαρική... ακριβώς πάνω από την τομή έχετε αίσθηση? Όταν αγγίζετε είναι όπως παλιά ή "σαν να μην έφυγε η δράση της επισκληριδίου"?

Οχι, ενα μουδιασμα το νιωθω εγω. Οχι οτι δε νιωθω και καθολου αλλα δεν ειναι το ιδιο με πριν. Ειναι επειδη κοπηκαν και καποια νευρα με το νυστερι υποψιαζομαι.

Ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο και θα κανει πααααααααρα πολυ καιρο να περασει εως που δε θα περασει και ποτε.

Διαφημίσεις

Οχι, ενα μουδιασμα το νιωθω εγω. Οχι οτι δε νιωθω και καθολου αλλα δεν ειναι το ιδιο με πριν. Ειναι επειδη κοπηκαν και καποια νευρα με το νυστερι υποψιαζομαι.

Ο γιατρος μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο και θα κανει πααααααααρα πολυ καιρο να περασει εως που δε θα περασει και ποτε.

Οι υποψίες σου είναι σωστές. Απλά είναι λίγο παράξενη η αίσθηση, δεν είναι; Μαζί με τις ραγάδες αποτελούν τα "παράσημα" της γέννας μας. :lol:

Ή στραβός είν' ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε! ! !:rolleyes:

Σοβαρα μιλάτε βρε παιδια ? Ειναι δυνατον να μην φαινεται ? Εμενα ειναι ενα χαλι , εχει ουλώδη ιστο , παροτι βαζω κελοσοφτ , ειναι φυσικα κοκκινη και εχω φαγουρα και ειναι και μουδιασμενη η τομη .

Βεβαια και το δερμα μου μαλλον εχει τασεις , γιατι εχω και ραγαδες απο την εγκυμοσύνη . Ειχα παρει ομως και πολλα κιλά .

Εγώ τη zeraderm την έβαζα 3 μήνες. Για την φαγούρα να ρωτήσεις τον γιατρό σου. Μην έχεις πάθει καμια μόλυνση ή αλλεργία.

βρε συ μη σκεφτεσαι οτι φταινε τα κιλα ,εγω το εχω ξαναπει 18+ ηταν το επαθλο της εγκυμοσυνης.:roll:

δοκιμασε και την ακουαζολ α βοηθαει να φυγει καθε σημαδι και κοκκινιλα.

νομιζω ομως οτι παιζει ρολο και η τεχνικη καθε γιατρου.και εγω εχω δει καισαρικης φιλης και εχω φριξει.εγω ευτυχως ημουν τυχερη;)

παντως εγω που ειμαι ανοιχτοχρωμη παραπολυ εχω ραγαδες απο χρονια πριν ετσι για να μη φαινετε τι απεκτησα απο την εγκυμοσυνη:roll:

• 2 months later...

Τελικά δεν το γλίτωσα πάλι το χειλοειδές και ασ έβαζα κρέμες!

2 μήνες μετά τη γέννα φούσκωσε κ κοκκίνησε η τομή, ευτυχώς όχι σε όλο το μήκος αλλά μονο στο κέντρο

Επειδή δεν μπορώ να το βλέπω έτσι για το υπόλοιπο της ζωής μου σκέφτηκα να το καλύψω με τατού!Ξέρει καμια σας μετα από πόσο καιρό θα μπορουσα να το κάνω ?

Τελικά δεν το γλίτωσα πάλι το χειλοειδές και ασ έβαζα κρέμες!

2 μήνες μετά τη γέννα φούσκωσε κ κοκκίνησε η τομή, ευτυχώς όχι σε όλο το μήκος αλλά μονο στο κέντρο

Επειδή δεν μπορώ να το βλέπω έτσι για το υπόλοιπο της ζωής μου σκέφτηκα να το καλύψω με τατού!Ξέρει καμια σας μετα από πόσο καιρό θα μπορουσα να το κάνω ?

Σιγουρα μετα απο 4-5 μηνες ωστε να θρεψει καλα.Αλλα παρε και τη γνωμη του γιατρου σου.Τι σχεδιο σκεφτεσαι;;

Φανταζομαι πως δεν θα κανεις και τριτο παιδακι,λογω της καλυψης της τομης με τατου το λεω.

Βρες αυτόν που θα σου δείξει τα χρώματα την στιγμή που ο ουρανός για σένα θα φαίνεται γκρίζος...

Σιγουρα μετα απο 4-5 μηνες ωστε να θρεψει καλα.Αλλα παρε και τη γνωμη του γιατρου σου.Τι σχεδιο σκεφτεσαι;;

Φανταζομαι πως δεν θα κανεις και τριτο παιδακι,λογω της καλυψης της τομης με τατου το λεω.

Οχι δεν θα ήθελα τρίτο παιδί, εκτός κ αν προέκυπτε.

Για το τατού τωρα, θέλω να βρω κατι που να συμβολίζει το δεσμό και την αγάπη μου για τα παιδια!ισως καποιο κινέζικο συμβολο που να εκφραζει κατι τετοιο!

Οχι δεν θα ήθελα τρίτο παιδί, εκτός κ αν προέκυπτε.

Για το τατού τωρα, θέλω να βρω κατι που να συμβολίζει το δεσμό και την αγάπη μου για τα παιδια!ισως καποιο κινέζικο συμβολο που να εκφραζει κατι τετοιο!

Ένα ωραίο σχέδιο και συμβολικό,ήταν αυτό που είχε η ηθοποιός Ιζαμπέλλα Κογεβίνα στο σήριαλ "Κάρμα",κρίκους αλυσίδας οι οποίοι συμβόλιζαν το δέσιμο με το υποτίθεται νεκρό παιδί της.

Αλλά υπάρχουν άπειρα σχέδια και σε καταστήματα με τατου αλλά και στο νετ.

Βρες αυτόν που θα σου δείξει τα χρώματα την στιγμή που ο ουρανός για σένα θα φαίνεται γκρίζος...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...