Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

με πονάει η τομή της καισαρικής !

Recommended Posts

καλησπέρα!

γέννησα στα μέσα του απρίλη με καισαρική. δε μπορώ να πω οτι πόνεσα, ίσα ίσα σηκώθηκα αμέσως και όταν γύρισα στο σπίτι απο το μαιευτήριο έκανα μόνη μου όλες τις δουλειές.εδώ και δυο τρείς μέρες όμως -και είδικά σήμερα- νιώθω πόνο και τραβήγματα στην τομή.το χει πάθει καμιά μετά απο τόσο καιρό???

Διαφημίσεις

κουκλα μου καλησπερα!δεν εχω προσωπικη πειρα!η αδελφη μου εχει γεννησει πριν σχεδον 7 χρονια και ακομη και τωρα νιωθει τραβηγματα και φαγουρα οταν αλλαζει ο καιρος.ειμαι νοσηλευτρια και σου λεω πως συμβαινει σε ολες ,λιγο πολυ, τις τομες

Φωτεινούλα:P

ναι όσο να 'ναι ένα χειρουργείο αφήνει τα στίγματα του....

κι εγώ μετά τη καισαρική τα ενιωθα τα τραβήγματα και μικροπόνους μερικές φορές... δε ξέρω αν φείλεται στην αλλαγή του καιρού αλλά συμβαίνει....

σε λιγότερο από ένα μήνα ετοιμάζομαι για τη δεύτερη καισαρική με διαφορά 16 μήνες μεταξύ τους....

εκεί ελπίζω να μη τα δω σκούρα και να 'ναι όλα ανώδυνα όπως τη πρώτη φορά.....

Διαφημίσεις

και εγω 17/04 γεννησα με καισαρικη και καποιες φορες με τραβαει!!λογικο!αλλα πιο πολυ με ποναει η μεση μου, λετε να ειναι απο την επισκληριδιο??

κι εμένα πονούσε η μέση μου.... ειδικά στο σημείο που είχε γίνει η επισκληρίδιο ένιωθα το τσίμπημα.... αλλά μόνο μετά από κούραση....

κατά τ' άλλα σπάνια με ενοχλεί η μέση μου....

• 3 weeks later...

Καισαρική το Μάιο και η αλήθεια είναι πως στην κάθε αλλαγή καιρού μια ενοχλησούλα την έχω. Έχω και μια ερώτηση... για τις κοπέλες που έκαναν καισαρική... ακριβώς πάνω από την τομή έχετε αίσθηση? Όταν αγγίζετε είναι όπως παλιά ή "σαν να μην έφυγε η δράση της επισκληριδίου"?

Ή στραβός είν' ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε! ! !:rolleyes:

Εγώ πάντως 1,5 χρόνο μετά και ίσως πιο αργά, άρχισα να έχω αίσθηση πάνω απότην τομή. Ακόμα και τώρα σε ένα δυο σήμεια νιώθω μια μικρή ενόχληση.

Επίσης όταν μετά από ένα χρόνο είχα πάει στον γυναικολόγο μου, όταν είδε την τομή μου φώναξε πως έπρεπε να τον πάρω τηλ. να του πώ ότι ήταν κόκκινη που όντως ήταν αλλά εγώ το θεωρούσα φυσιολογικό. Είχα επίσης και λίγο φαγούρα όχι κάθε μέρα για αυτό και δεν είχα δώσει σημασία. Τελικά μου είχε πεί ότι είχε εκδηλωθεί αλλεργία από το υλικό των ραμμάτων:shock: μου έδωσε μια κρέμα ανάπλασης για 3 μήνες και όλα οκ.

• Like 1

Καισαρική το Μάιο και η αλήθεια είναι πως στην κάθε αλλαγή καιρού μια ενοχλησούλα την έχω. Έχω και μια ερώτηση... για τις κοπέλες που έκαναν καισαρική... ακριβώς πάνω από την τομή έχετε αίσθηση? Όταν αγγίζετε είναι όπως παλιά ή "σαν να μην έφυγε η δράση της επισκληριδίου"?

πάνω απο την τομή νιώθω ένα μούδιασμα όμοιο μ'αυτό που νιώθω στο μάγουλο όταν πάω οδοντίατρο όχι τόσο έντονο όμως.δεν είναι όπως παλιά

Διαφημίσεις

πάνω απο την τομή νιώθω ένα μούδιασμα όμοιο μ'αυτό που νιώθω στο μάγουλο όταν πάω οδοντίατρο όχι τόσο έντονο όμως.δεν είναι όπως παλιά

Αν μη τι άλλο δεν είμαι μόνη! ! !

Ή στραβός είν' ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε! ! !:rolleyes:

Εγώ μεχρι τον προηγούμενο μήνα δεν είχα καμια ενόχληση...αλλά μια μέρα με τσάκισε (μονο το πρωί μετά πέρασσε)!!!!! Μέτρησα τις μέρες και είχα ωορηξία και αυτό τον μήνατο ίδιο, πολυ λιγότερος πόνος βέβαια....πριν τη γέννα δεν είχα ποτέ πόνους εκείνες τις μέρες...μάλλον άλλαξαν τα πράγματα!!!!!!! Βέβαια στις δυο πρώτες περιόδους δεν έιχα κανένα πόνο!

Και εμένα είναι μουδιασμένη η περιοχή από πάνω και ελαφρως φουσκωμένη, φαγούρα με πιάνει μόνο όταν έχει τριχούλες η περιοχή, αλλιώς δεν με ενοχλεί καθόλου. Επίσης κι εμένα είναι μερικες φορές λιγο κόκκινη, αλλά μετά ροζίζει και ασπρίζει σε μερικά σημεία.

Εγώ πάντως 1,5 χρόνο μετά και ίσως πιο αργά, άρχισα να έχω αίσθηση πάνω απότην τομή. Ακόμα και τώρα σε ένα δυο σήμεια νιώθω μια μικρή ενόχληση.

Επίσης όταν μετά από ένα χρόνο είχα πάει στον γυναικολόγο μου, όταν είδε την τομή μου φώναξε πως έπρεπε να τον πάρω τηλ. να του πώ ότι ήταν κόκκινη που όντως ήταν αλλά εγώ το θεωρούσα φυσιολογικό. Είχα επίσης και λίγο φαγούρα όχι κάθε μέρα για αυτό και δεν είχα δώσει σημασία. Τελικά μου είχε πεί ότι είχε εκδηλωθεί αλλεργία από το υλικό των ραμμάτων:shock: μου έδωσε μια κρέμα ανάπλασης για 3 μήνες και όλα οκ.

Κι εμένα κόκκινη είναι η τομή της καισαρικής:roll: Κι εγώ νομίζω ότι έτσι το φυσιολογικό. Τι κρέμα είναι αυτή που πήρες; Τώρα δηλαδή πως είναι η τομή, στο χρώμα του δέρματος; Αχ για πες μου, γιατί ανησυχώ:roll:

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Διαφημίσεις

Να σου φωνάξει ήξερε, να σε ενημερώσει για το τι είναι φυσιολογικό και τι όχι , δεν ήξερε?????

μα σε τι να με ενημερώνε ; εννοείται ότι αν αισθανόμουν οποιαδήποτε ενόχληση η τσούξιμο ή πύον στην τομή θα επικοινωνούσα μαζί του. Αυτό άλλωστε μου το είχε πεί. Εγώ όμως δεν αισθανόμουν τίποτα από αυτά. Εκτός από το ότι ήταν κόκκινη η τομή χωρίς να με ενοχλεί για αυτό δεν το είχα παρατηρήσει. Αφου και φαγούρα αραια και που αισθανόμουν στα πλαίσια του φυσιολογικού. Επίσης να πώ ότι πρόκειται για εξαιρετικό γιατρό και όταν λέω φώναζε εννοώ με την καλή έννοια γιατί πάντοτε μας μιλάει με χιουμοριστικό τρόπο για να νιώθουμε άνετα.

Κι εμένα κόκκινη είναι η τομή της καισαρικής:roll: Κι εγώ νομίζω ότι έτσι το φυσιολογικό. Τι κρέμα είναι αυτή που πήρες; Τώρα δηλαδή πως είναι η τομή, στο χρώμα του δέρματος; Αχ για πες μου, γιατί ανησυχώ:roll:

Δεν την θυμάμαι την ονομασία της. Απλά θυμάμαι ότι ήταν ένα πολύ μικρό σωληνάριο που κόστιζε 40 ?! και δεν γραφόταν κιόλας στο ΙΚΑ γιατί θεωρείται καλλυντική κρέμα. Μόλις τελειωσα τη θεραπεία σταδιακά ξεκοκκίνησε και έγινε στο χρώμα του δέρματος. Μην ανυσηχείς βρε! δεν σημαίνει ότι έπαθες και εσύ το ίδιο.

Δηλαδή να καταλάβω μόνο εγώ στους 4 μηνες είχα πλήρη αίσθηση της περιοχής και καμία ενόχληση μονο 2-3 μέρες μετα την καισαρική και μονο μέσ στο νοσοκομείο,τώρα που έχου περάσει 7 μήνες από την δεύτερη ούτε που φαίνεται τίποτα ποιά!!!Μάλλον είχα καλό γιατρό ή καλή ποιότητα δέρματος...

Δηλαδή να καταλάβω μόνο εγώ στους 4 μηνες είχα πλήρη αίσθηση της περιοχής και καμία ενόχληση μονο 2-3 μέρες μετα την καισαρική και μονο μέσ στο νοσοκομείο,τώρα που έχου περάσει 7 μήνες από την δεύτερη ούτε που φαίνεται τίποτα ποιά!!!Μάλλον είχα καλό γιατρό ή καλή ποιότητα δέρματος...

Μάλλον το δεύτερο!

Μάλλον το δεύτερο!

Συμφωνω! Δε νομίζω όλες οι κοπέλες που πηγαν στο γιατρό σου να μην είχαν όλες καμια ενόχληση!

Αν και σίγουρα παίζει ρόλο και η "δουλειά" του γιατρού αν είναι "καλή"!:-D

Ενοχληση ελαφρια μονο αν πατησει ολοκληρη η κορη μου επανω της. Και οταν την χαιδευω ειναι σχεδον οπως παλια.

ΑΛΛΑ εχω κανει ουλωδη ιστο απο μεσα και πρεπει να ειναι πανω ή κοντα στην κυστη (ουροδοχο) και καθε φορα που πρηζεται η μητρα λογω ας πουμε ωοριξιας δυσκολευομαι να κανω το ν. 1....οχι τραγικα, αλλα αισθανομαι ενοχληση.....αυτα......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Συμφωνω! Δε νομίζω όλες οι κοπέλες που πηγαν στο γιατρό σου να μην είχαν όλες καμια ενόχληση!

Αν και σίγουρα παίζει ρόλο και η "δουλειά" του γιατρού αν είναι "καλή"!:-D

Φίλη μου δεν μήλησα για τις άλλες αλλά για εμένα ,πάντως και στην κολλητή μου αν και την τραβάει μερικές φορές η τομή(εχουμε τον ίδιο γιατρό)δεν φαίνεται τίποτα σαν να μην έχει κάνει καισαρική ,πάντως γενικά ο δικός μου "κεντάει"!!!:mrgreen:

Το πιστεύεται ότι σήμερα και τώρα που γράφω με ενοχλεί πολύ η τομή της καισαρικής?? Συνήθως η ενόχληση η δική μου είναι τράβηγμα (σαν να θέλει να ανοίξει ένα πράγμα)!! και φαγούρα. Η τομή είναι αχνό κόκκινο κα παρόλο που έχουν περάσει 15 μήνες υπάρχουν σημεία πάνω από την τομή που ακόμα δεν τα αισθάνομαι.

Αλλά πραγματικά σήμερα δεν ξέρω τι να κάνω!!! είμαι και στην δουλειά.:oops:

Εγώ ακόμα μετά απο 10 μήνες όταν θέλω να ξυριστώ, νιώθω περίεργα στο σημείο αυτο, μια ανατριχίλα να το πω... Για αυτό αναγκάζομαι και αποτριχώνομαι με κρέμα. Ειμαι και λίγο ευαισθητουλα σε αυτα τα πράγματα. Παντως η τομή είναι λίγο πιο σκούρα απο το υπόλοιπο δέρμα και δεν εχει πια αυτό το φούσκωμα που ειχε στην αρχή. Πόνος καθόλου.

Μια από τα ίδια μετά τους 14 μήνες που έχουν περάσει από την καισαρική. Το μούδιασμα που νιώθουμε είναι γιατί όταν κάνουν την τομή κόβονται... κάτσε να δεις πως μου το είχε πει ο γιατρός... νευρικά τριχίδια ή κάπως έτσι (πολύ λεπτές φλεβίτσες τέλος πάντων για να το καταλάβετε) και γι' αυτό η αίσθηση που είχαμε πριν εκεί δεν θα είναι ποτέ η ίδια αφού δεν αποκαθίστανται.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!