Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πρόκληση τοκετου στην 38η εβδομαδα

anxious

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί...

Βρίσκομαι στην 34 εβδομάδα κύησης, και έχω παρουσιάσει σακχαρώδη διαβήτη τον οποίο όμως ελέγχω απόλυτα με τη διατροφή.

Όλες οι μετρήσεις μου είναι φυσιολογικές καθώς και οι εξετάσεις μου , και στον υπέρηχο doopler που έκανα πρόσφατα, το βάρος του μωρού καθώς και η ποσότητα του αμνιακού υγρού είναι απολύτως φυσιολογικές.

Παρ' όλα αυτά ο ενδοκρινολόγος που με παρακολουθεί προτείνει να γεννήσω με πρόκληση στην 37-38 εβδομάδα, για να μην υπάρξει κανένα θέμα με το ζάχαρο στο τέλος της εγκυμοσύνης.

Επίσης το μωρό είναι τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο στο λαιμό με πολύ λίγες πιθανότητες να ξετυλιχτεί.Ο γιατρός μου, μου λέει να μην ανησυχώ γιατί είναι πολύ συχνό φαινόμενο αλλά και πάλι δεν μπορεί να μου εγγυηθεί οτι δεν θα συμβεί κάτι.

Έτσι κι εκείνος προτείνει την πρόκληση στην 37-38 εβδομάδα.

Η μόνη μου ένσταση σχετικά με τα παραπάνω είναι ότι δεν θέλω να γεννήσω με πρόκληση αφού κανένα απο τα δυο θέματα δεν είναι τόσο σοβαρό.Σίγουρα ούτε το σώμα μου, ούτε και το μωρό θα είναι ακόμη έτοιμα για τοκετό.

Αλλά και πάλι φοβάμαι μήπως συμβεί κάτι και τραβάω τα μαλλιά μου.

Τί μου προτείνετε να κάνω? Έχετε παρόμοιες εμπειρείες?

Συγνώμη για το τεράστιο ποστ.

Διαφημίσεις

38 εβδ ειναι ενα τελειομηνο εμβρυο.εγω την μεγαλη την εκανα στις 39 κ τον μικρο στις 38.αφου το λεει ο γιατρος σου καλυτερα να ακουσεις αυτον

anxious το ιδιο θεμα ειχα και γω με το διαβητη,μονο που εγω παρουσιασα πολυαμνιο κι ετσι εκανα ενεσεις ινσουλινης.

γεννησα στη 38η εβδομαδα με καισαρικη κι ας ειχε παρει θεση το παιδι για φυσιολογικη γεννα και απ οτι ξερω οι διαβητικες εγκυμονουσες πρεπει να γενναν μεχρι τη 38η εβδομαδα γιατι μετα ειναι επικινδυνο για το παιδι.

δε θα σε πω για τη δικη μου περιπτωση γιατι ειναι εντελως διαφορετικη και δε θελω να σε αγχωσω.

θα σε συμβουλευα να ακουσεις το γιατρο σου,κατι παραπανω θα ξερει.και αφου ειναι το παιδι τυλιγμενο με τον ομφαλιο λωρο,τοτε καλυτερα να το προλαβεις.

φυσικα τη τελικη αποφαση εσυ θα τη παρεις.

κι εγώ στην 38η εβδομάδα γέννησα με προγραμματισμένη καισαρική...ούτε θερμοκοιτίδα δεν μπήκε το μωρό.

όλα καλά θα πάνε,εφόσον το λέει ο γιατρός ότι έτσι πρέπει να γίνει.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

ειμαι η ιδια περιπτωση με σενα στο 1ο μου παιδι.

ζαχαρωδης διαβητης υπο ελεγχο με διατροφη, το μεγεθος του μωρου νορμαλ σε ολους τους υπερηχους, το ιδιο και τα αμν.υγρα. Μονο που γυρω στην 38η το ζαχαρο τρελαθηκε! ποτε πηγαινε 180 πότε 60.. Προσεχα παρα πολύ τη διατροφή μου αλλα προφανως ηταν θεμα ορμονων... Προκληση κι εγω στις 38+3 και ολα καλα με το μωρό. Στο 2ο, κανενα προβλημα, ουτε καν ζαχαρο δεν εκανα..

οσον αφορα στις περιτυλιξεις, τα περισσοτερα εχουν και οι γιατροι τα ξετυλιγουν επι τοπου (εμενα ειχε η μπεμπα, και μαλιστα ειχε πιαστει και το χερι της, με αποτελεσμα τελικα να βγουν χερι και αγκωνας μαζι.. αουτσ..)

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για ένα θέμα που με απασχολεί...

Βρίσκομαι στην 34 εβδομάδα κύησης, και έχω παρουσιάσει σακχαρώδη διαβήτη τον οποίο όμως ελέγχω απόλυτα με τη διατροφή.

Όλες οι μετρήσεις μου είναι φυσιολογικές καθώς και οι εξετάσεις μου , και στον υπέρηχο doopler που έκανα πρόσφατα, το βάρος του μωρού καθώς και η ποσότητα του αμνιακού υγρού είναι απολύτως φυσιολογικές.

Παρ' όλα αυτά ο ενδοκρινολόγος που με παρακολουθεί προτείνει να γεννήσω με πρόκληση στην 37-38 εβδομάδα, για να μην υπάρξει κανένα θέμα με το ζάχαρο στο τέλος της εγκυμοσύνης.

Επίσης το μωρό είναι τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο στο λαιμό με πολύ λίγες πιθανότητες να ξετυλιχτεί.Ο γιατρός μου, μου λέει να μην ανησυχώ γιατί είναι πολύ συχνό φαινόμενο αλλά και πάλι δεν μπορεί να μου εγγυηθεί οτι δεν θα συμβεί κάτι.

Έτσι κι εκείνος προτείνει την πρόκληση στην 37-38 εβδομάδα.

Η μόνη μου ένσταση σχετικά με τα παραπάνω είναι ότι δεν θέλω να γεννήσω με πρόκληση αφού κανένα απο τα δυο θέματα δεν είναι τόσο σοβαρό.Σίγουρα ούτε το σώμα μου, ούτε και το μωρό θα είναι ακόμη έτοιμα για τοκετό.

Αλλά και πάλι φοβάμαι μήπως συμβεί κάτι και τραβάω τα μαλλιά μου.

Τί μου προτείνετε να κάνω? Έχετε παρόμοιες εμπειρείες?

Συγνώμη για το τεράστιο ποστ.

Και εγώ είχα διαβήτη κυήσεως από 7 μηνών. Γέννησα 1 μέρα πριν μπω στην 38η εβδομάδα με καισαρική φυσικά. Η μικρή μου ήταν τυλιγμένη με το λώρο όπως είπαν και σε σένα. Εμείς βέβαια το θέμα λώρου το είδαμε την ώρα του τόκετου δεν το ήξερα από πριν.:eek:

Να μην ανησυχείς καθόλου κοριτσάκι μου, το θέμα σου είναι εξαιρετικά απλό και συμβαίνει σε χιλιάδες γυναίκες. Ο γιατρός σου ξέρει καλύτερα.

Ταπεινή μου απόψη (εσύ φυσικά παίρνεις την τελική απόφαση) είναι να πας με ένα ραντεβουδάκι να γεννήσεις. Εγώ πήγα 10 το πρωί, 12 με βάλανε στο χειρουργείο έκανα την καισαρική μου και 12:15 ήρθε στον κόσμο η μικρή μου. Μετά δεν πόνεσα καθόλου με την τομή μου!!!:-P

Καλά γεννητούρια και να σου ζήσει γερό και τυχερό το μωράκι σου.:D

I LOVE LOVE LOVE MY LOVEs!!!

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

Ο δευτερος μου ηταν τυλιγμενος με τον λωρο και ζοριζοταν,ειχα παει για επισκεψη απλη στο γιατρο 36+2 και μου λεει κρατας τη βαλιτσα;;αν οχι να σου την φερουν,θα μπεις για γεννα...

Ολα πηγαν καλα και το μονο που χρειαστηκα ηταν λιγο οξυγονο και μερικες μαλαξεις στην κοιλια απο τον γιατρο μου οταν το μωρο εχανε παλους

Βγηκε ενας παιδαρος(λεμε τωρα)2880!-τωρα μας εχει αλλαξει τα φωτα:P

Ο τριτος ειχε και αυτος ενα θεμα με τον λωρο-δυο φορες γυρω απο τον λαιμο του,μπηκα με προκληση στις 37+5 και πηρα παλι το οξυγονο μου αλλα τιποτε αλλο

Αυτο που θυμαμαι και μου ειχε κανει εντυπωση ειναι που μολις βγηκε τον κρατουσε ο γιατρος και η νεογνολογος ξετυλιγε τον λωρο απο τον λαιμο του,ειχε κανει και τριτο κουλουρακι

Να εχεις εμπυστωσυνη στο γιατρο σου και ολα θα πανε καλα,με το καλο ενα υγιες μωρακι

4

Πρωτος μου γιος 37η εβδομαδα,δευτερος 36η εβδομαδα ολα πηγανε τελεια.Πιστευω οτι ο γιατρος ξερει καλυτερα.Κατι παραπανω θα εχουνε δει τα ματακια του.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Το μωράκι μετά την 37η εβδομάδα είναι σαν να γεννήθηκε στην 40η. Και τα δυο παιδιά μου ήταν τυλιγμένα με τον ομφάλιο λώρο αλλά ούτε πρόκληση έκανα ούτε καισαρική. Τώρα αφού σου το συνέστησε και ο ενδοκρινολόγος και ο γυναικολόγος λόγω του διαβήτη, εκείνοι ξέρουν.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

Όσο προχωρά η εγκυμοσύνη ο πλακούντας παράγει περισσότερο πλακουντιανό γαλακτογόνο το οποίο δρα ανταγωνιστικά της ινσουλίνης με αποτέλεσμα να εμφανίζονται διαρκώς αυξανόμενες τιμές σακχάρου στο αίμα της μητέρας με άμεσες συνέπειες και στο μωρό.

Η γενική σύσταση που αφορά τις διαβητικές έγκυες είναι η πρόκληση τοκετού στις 38 εβδομάδες για να αποφευχθούν τυχόν σοβαρές επιπλοκές εαν συνεχιστεί η εγκυμοσύνη αλλά και κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ένας τοκετός σε ελεγχόμενες συνθήκες αξιολογείται ως ασφαλέστερος.

Ζυγίζοντας τα δύο ενδεχόμενα είναι σαφώς ασφαλέστερο να έρθει στον κόσμο το μωράκι στις 38 εβδομάδες - οπότε και θεωρείται τελειόμηνο - από το να παραταθεί η διάρκεια της κύησης κατά δύο εβδομάδες δεδομένης της ύπαρξης του σακχαρώδη διαβήτη κύησης, ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει μικρές ή μεγάλες επιπλοκές.

Θα ήθελα επίσης να συμπληρώσω πως ο σακχαρώδης διαβήτης κύησης εαν είναι ρυθμισμένος δεν αποτελεί από μόνος του ένδειξη για καισαρική τομή γιατί πολλοί τείνουν να τον συνδέουν με την καισαρική τομή. Καισαρική τομή γίνεται όταν συντρέχουν και άλλοι λόγοι πέρα από το διαβήτη (π.χ.: άλλου είδους προβλήματα κατά τη διάρκεια της κύησης, θέματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του τοκετού κ.λπ.) ή και σε περιπτώσεις που ο τοκετός παίρνει πολύ χρόνο και είναι δύσκολος γιατί αυτό θα έβαζε σε κίνδυνο τη μητέρα και το μωρό καθώς μπορεί να εμφανίσουν υπογλυκαιμία, η οποία ειδικά για το μωρό είναι πολύ επικίνδυνη.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να εμπιστεύομαστε το γιατρό μας και να μην υποτιμούμε (ή και υπερεκτιμούμε μερικές φορές) τους όποιους κινδύνους εγκυμονεί μια απόφασή μας.

Ό,τι κι αν αποφασίσεις τελικά σου εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα. Με το καλό να υποδεχτείς το μωράκι σου.

*

ζαχαρωδης διαβητης υπο ελεγχο με διατροφη, το μεγεθος του μωρου νορμαλ σε ολους τους υπερηχους, το ιδιο και τα αμν.υγρα. Μονο που γυρω στην 38η το ζαχαρο τρελαθηκε! ποτε πηγαινε 180 πότε 60.. Προσεχα παρα πολύ τη διατροφή μου αλλα προφανως ηταν θεμα ορμονων... Προκληση κι εγω στις 38+3 και ολα καλα με το μωρό. Στο 2ο, κανενα προβλημα, ουτε καν ζαχαρο δεν εκανα..

οσον αφορα στις περιτυλιξεις, τα περισσοτερα εχουν και οι γιατροι τα ξετυλιγουν επι τοπου (εμενα ειχε η μπεμπα, και μαλιστα ειχε πιαστει και το χερι της, με αποτελεσμα τελικα να βγουν χερι και αγκωνας μαζι.. αουτσ..)

Ακριβώς αυτό φοβάται και σε μένα ο ενδοκρινολόγος. Το γεγονός ότι όσο προχωρά η εγκυμοσύνη τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες το ζάχαρο να κάνει τα τρελά του.

Οπότε θα πάω για πρόκληση να έχω κι εγώ το κεφάλι μου ήσυχο!!

Ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ. Νομίζω μου έφυγαν οι αμφιβολίες. Ίσως να ταλαιπωρηθώ λίγο παραπάνω κι εγώ και το μωρό αλλά τουλάχιστον θα ξέρω ότι είναι όλα υπό έλεγχο.( όσο μπορούν βέβαια να είναι).

Αυτό που λες μου δίνει πολύ κουράγιο!!!! Από τώρα σκέφτομαι την δεύτερη εγκυμοσύνη.....:oops:

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Έχω παρατηρήσει ότι όσο πιο νωρίς το πρωί μετριέμαι τόσο πιο ανεβασμένο είναι το ζάχαρο. Π.χ στις 8:00 είναι 90 και στις 10:00 είναι 78. Είναι νορμάλ?? Ξέχασα να ρωτήσω τον γιατρό.

anxious χαίρομαι που νιώθεις καλύτερα. Άλλωστε αυτό που μετρά δεν είναι το πότε και το πως αλλά το αποτέλεσμα. Θα έχεις μια αγκαλιά γεμάτη... Με το καλό το μωράκι σου!!!

*

Διαφημίσεις

Αυτό που λες μου δίνει πολύ κουράγιο!!!! Από τώρα σκέφτομαι την δεύτερη εγκυμοσύνη.....:oops:

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Έχω παρατηρήσει ότι όσο πιο νωρίς το πρωί μετριέμαι τόσο πιο ανεβασμένο είναι το ζάχαρο. Π.χ στις 8:00 είναι 90 και στις 10:00 είναι 78. Είναι νορμάλ?? Ξέχασα να ρωτήσω τον γιατρό.

και τι εχεις φαει απο τις 8 μεχρι τις 9? Η τι εχεις φαει το βραδυ αργα και επηρρεαζει την 1η πρωινη μετρηση?

εμενα το ζαχαρο νηστειας ηταν παντα τελειο. Με το που ετρωγα το απειροελαχιστο πρωινο (ελαχιστο απαχο γαλα και μια φρυγανια) εκτοξευονταν στο 150. Στα υπολοιπα γευματα ηταν πιο στρωτα τα πραγματα, βεβαια τηρουσα τη διαιτα κατα γραμμα...:roll:

κι εγω χαρηκα πολυ που δεν εκανα ζαχαρο στη 2η εγκυμοσυνη, φαντασου δεν το πιστευαμε με το γιατρο και εκανα τρεις καμπυλες (μαρτυριο, αυτη η γλυκοζη μου προκαλουσε φοβερη αηδια...)

Τίποτα δεν έχω φάει, για το ζάχαρο νηστείας λέω. Βασικά παρατήρησα ότι όσο πιο νωρίς τρώω το βράδυ τόσο καλύτερα. Κι εμένα το μεταγευματικό μου το πρωινό είναο το πιο ανεβασμένο. Φταίει το ψωμί ( μια φέτα σίκαλης), αλλά τι άλλο να φας το πρωί?? Και τα δημητριακά με πειράζουν.

χαχα!! καλό αυτό με τις 3 καμπύλες. Είμαι σίγουρη ότι θα αντιδρούσα με τον ίδιο τρόπο!!

• 1 χρόνο μετά...

Είμαι ακριβώς η ίδια περίπτωση και αναρωτιέμαι...

μπορεί να αποφευχθεί η πρόκληση τοκετου την 38η εβδομάδα άν η έγκυος καταφέρει να ελέγχει τις τιμές σακχάρου της σε επίπεδα κάτω του ορίου που της έχει δωθεί???

Εγω πραγματικα δεν καταλαβαινω ρε κοριτσακια τι σας πιανει με την προκληση τοκετου και προτιματε να ρισκαρετε?

Κι εγω αρνηθηκα να μπω για προκληση οπως μου προτινε ο γιατρος μου και μαλιστα πηγα και γεννησα ενω αυτος ελλειπε...με αγνωστο γιατρο.Αλλα εγω αρνηθηκα γιατι ο γιατρος ηθελε να με βαλει με προκληση επειδη ηθελε να φυγει διακοπουλες....δεν υπηρχε αλλος λογος.ΣΤην περιπτωση ομως που υπηρχε το παραμικρο θεμα εννοειται θα εκανα προκληση και καισαρικη αν χρειαζοταν.

Γιατι κολατε ετσι?Μηπως παραδιαβαζετε πραγματα εδω μεσα και επηρεαζεστε?

Σημασια εχει να παρεις ενα υγειες μωρακι σταχερια σου και να εισαι κι εσυ καλα...αυτος ειναι ο στοχος μας...μη το ξεχνατε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...