Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΑΜΑ? ΞΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ??

Recommended Posts

Ναι, κι εγώ χρησιμοποιώ σε μια ουλή που έχω. Είναι καλό για το σύγκαμα, καψίματα, κοψίματα, ουλές.

Προέρχεται από τα άνθη του φυτού υπερικό, ή αλλιώς βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο. Γιατρεύει, λεει ο λαός, τις πληγές "από σπαθί".

Μπορείς να παραγγείλεις στο φαρμακείο της περιοχής σου. Στην επαρχία κυρίως το φτιάχνουν. Μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου.

Σε 4 μέρη ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο βάζεις 1 μέρος άνθη. Αφήνεις για 40 ημέρες περίπου στον ηλιο, σε γυάλινο, αποστειρωμένο βάζο. Μετά σουρώνεις και χρησιμοποεις. Μπορεις να χρησιμοποιήσεις και αποξηραμένο βαλσαμόχορτο (υπάρχει στα μαγαζιά με βότανα και μπαχάρια) αλλά καλύτερη δουλειά κάνει το φρέσκο άνθος.

Aυτά είχα γράψει σε άλλο topic, ελπίζω να φανούν χρήσιμα.

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Aυτά είχα γράψει σε άλλο topic, ελπίζω να φανούν χρήσιμα.

κατατοπιστικότατη θα έλεγα!!!!!!!!!!!!

bounitsa ξερω οτι μπορεις και να το καλιεργησεις μη με ρωτησεις παραπανω, ενας θειος μας ειχε στον κηπο και το εβαζε σε λαδι δεν ξερω πως, βαλσαμο το ελεγε, οταν ειχαμε κατι ετρεχε να μας κανει τον μπαμπα στρουμφ ο γλυκος μας

αρα αν βρεις σπορακια ή ριζες μπορεις να καλειργησεις, εννοω για αργοτερα. προς το παρον σε καταστηματα με βοτανα

έτσι με βλέπω......... να βρω μια ρίζα ή σπόρο και να το φυτέψω στην αυλή.....

από ότι ακούω και διαβάζω κι εδώ κάνει πολύ καλή δουλειά.... κι είναι κι εύκολο να το φτιάξεις....

κι εδώ υπάρχει..... αλλά πως το λένε άραγε;;;;;;;;;;;

το αγοράζεις ξερό ή φρέσκο;;;;

και για πόση ώρα το βράζεις;;;;

βάζεις και κάτι άλλο μέσα;;;;

Αποξηραμενο το αγοραζω κ το βραζω για 3-4 ωρες σε πολυ χαμηλη φωτια.

Οχι,δεν βαζω κατι αλλο μεσα.Αν δεν βρεις,το Σαββατο που θα παω λαικη πες μου να σου στειλω.

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Οχι,δεν βαζω κατι αλλο μεσα.Αν δεν βρεις,το Σαββατο που θα παω λαικη πες μου να σου στειλω.

Αυτό είναι έγχυμα βέβαια και όχι εκχύλισμα σε έλαιο. Έχει διαφορά. Άρα μιλάμε για έγχυμα βαλσαμόχορτου και όχι για βαλσαμέλαιο.

Αυτό είναι έγχυμα βέβαια και όχι εκχύλισμα σε έλαιο. Έχει διαφορά. Άρα μιλάμε για έγχυμα βαλσαμόχορτου και όχι για βαλσαμέλαιο.

είναι αποτελεσματικό με αυτό το τρόπο παρασκευής;;;;;

Διαφημίσεις

για την ώρα βρήκα και παράγγειλα από το rosmarin ένα μπουκάλι βαλσαμέλαιο.... ελπίζω να είναι καλό!!!!

σε ευχαριστώ πολύ πάντως που προσφέρεσαι να μου στείελεις....

ήδη σου είμαι υπόχρεη :P :p :P :p

Καλημέρα,

ήμουν το Σάββατο σε ένα γάμο στην Εύβοια και αγόρασα σπαθόχορτο (το ονομάζουν βάλσαμο) και άλλα αποξηραμένα χορταρικά.

Θα ήθελα να ξέρω αφού το φτιάξω και το αφήσω στον ήλιο για πολλές ημέρες (τώρα βέβαια φθινοπωριάτικα που το βρήκα θα το αφήσω για παραπάνω). Πόσο καιρό διαρκεί και επίσης, πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό μέρος (λόγω του λαδιού) ?

Ευχαριστώ.

2 παιδιά-Σύζυγος-Δουλειά-Πανεπιστήμιο-Σπίτι

Ωχ θεέ μου, βάλε το χεράκι σου.....

για το σπαθόλαδο και για όλα τα βότανα, είμαι θετικότατη!

μόνο που δεν συγκρίνονται με το ελαιόλαδο!

σε συνδυασμό δε με το νισεστέ είναι το απόλυτο και γρηγορότερο για το σύγκαμα!

παιδίατρος μου το σύστησε! δεν το αλλάζω. όταν την είχα ρωτήσει για το σπαθόλαδο μου είπε ότι καλό είναι μόνο για ήπιους ερεθισμούς, όχι για σύγκαμα ή για σοβαρές καταστάσεις.

επίσης πολύ βασικό είναι το πλύσιμο σε κάθε αλλαγή πάνας και το σχολαστικό στέγνωμα με πετσέτα και χαρτί απαλό. μακριά από μωρομάντηλα!

για το σπαθόλαδο και για όλα τα βότανα, είμαι θετικότατη!

μόνο που δεν συγκρίνονται με το ελαιόλαδο!

Ούτως ή άλλως το σπαθόχορτο εκχυλίζεται σε ελαιόλαδο, οπότε διατηρεί και τα χαρακτηριστικά του ελαίου, και αυτά του βοτάνου!

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

ήμουν το Σάββατο σε ένα γάμο στην Εύβοια και αγόρασα σπαθόχορτο (το ονομάζουν βάλσαμο) και άλλα αποξηραμένα χορταρικά.

Θα ήθελα να ξέρω αφού το φτιάξω και το αφήσω στον ήλιο για πολλές ημέρες (τώρα βέβαια φθινοπωριάτικα που το βρήκα θα το αφήσω για παραπάνω). Πόσο καιρό διαρκεί και επίσης, πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό μέρος (λόγω του λαδιού) ?

Ευχαριστώ.

Καλό είναι να το φυλάξεις σε σκοτεινό μέρος...σε ντουλάπι...Τώρα όσο για το πόσο αντέχει ποτέ δεν έχω πετάξει σπαθόλαδο...απλά ίσως ταγκιάσει λίγο με τον καιρό!;)

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

• 2 months later...
Aπό που την παίρνεις την κεραλοιφή; Ή μήπως την κάνεις η ίδια;

Σχετικά με την κεραλοιφή, είναι απλή να τη φτιάξεις και επίσης θαυματουργή! Ζεσταίνεις σε ένα μπρίκι ελαιόλαδο (προσοχή μην πάρει φωτιά, απλά να ζεσταθεί)ρίχνεις μέσα ένα κομματάκι φυσικό κερί μέλισσας (μπορείς να βρεις σε ένα κηροπλαστείο). Αυτό λιώνει και αμέσως το βάζεις σε ένα βαζάκι, το αφήνεις και όταν κρυώσει αυτό πήζει και γίνεται σαν κρέμα. Μοιάζει με το βουτυροκακάο που βάζαμε στα χείλια όταν ήμασταν μικρές. Εγώ τη χρησιμοποιώ και για τα χείλια όταν ξεροσκάνε και σαν κρέμα χεριών.

Πάντως, αν βάζεις ελαιόλαδο με ένα βαμβακάκι κάθε φορά που αλλάζεις το μωρό δύσκολο να σου συγκαεί. Εγώ βάζω σε ένα άδειο βαζάκι από κρέμα και το έχω δίπλα στην αλλαξιέρα του μπέμπη. Κάνει θαύματα! Ο μπέμπης είναι τώρα 6 μηνών και δεν μου έχει συγκαεί ούτε μία φορά, παρότι έχουμε ουκ ολίγες δίπλες!

Σχετικά με την κεραλοιφή, είναι απλή να τη φτιάξεις και επίσης θαυματουργή! Ζεσταίνεις σε ένα μπρίκι ελαιόλαδο (προσοχή μην πάρει φωτιά, απλά να ζεσταθεί)ρίχνεις μέσα ένα κομματάκι φυσικό κερί μέλισσας (μπορείς να βρεις σε ένα κηροπλαστείο). Αυτό λιώνει και αμέσως το βάζεις σε ένα βαζάκι, το αφήνεις και όταν κρυώσει αυτό πήζει και γίνεται σαν κρέμα. Μοιάζει με το βουτυροκακάο που βάζαμε στα χείλια όταν ήμασταν μικρές. Εγώ τη χρησιμοποιώ και για τα χείλια όταν ξεροσκάνε και σαν κρέμα χεριών.

Πάντως, αν βάζεις ελαιόλαδο με ένα βαμβακάκι κάθε φορά που αλλάζεις το μωρό δύσκολο να σου συγκαεί. Εγώ βάζω σε ένα άδειο βαζάκι από κρέμα και το έχω δίπλα στην αλλαξιέρα του μπέμπη. Κάνει θαύματα! Ο μπέμπης είναι τώρα 6 μηνών και δεν μου έχει συγκαεί ούτε μία φορά, παρότι έχουμε ουκ ολίγες δίπλες!

Σ' ευχαριστώ πολύ! Έχω ήδη κάνει την πρώτη μου κεραλοιφή!

Και ναι! Έχεις δίκαιο για το ελαιόλαδο!!!

Θαυματουργό!

qwlrp3.png

Σ' ευχαριστώ πολύ! Έχω ήδη κάνει την πρώτη μου κεραλοιφή!

Και ναι! Έχεις δίκαιο για το ελαιόλαδο!!!

Θαυματουργό!

στα μεγάλα συγκάματα του μικρού μου, έβαζα ελαιόλαδο και κορν φλαουερ.... τα κορίτσια εδώ λένε για νεσεστε αλλά δε το βρήκα στα σούπερ.....

επίσης κεραλοιφή είχα αγοράσει από το rosmarino με άρωμα χαμομήλι... κι είναι πολύ αποτελεσματική σε ερεθιμούς και συγκαματα ελαφριάς μορφής......

Διαφημίσεις

σε ήπιο σύγκαμα βαλσαμόλαδο ή σπαθόλαδο που λέγεται και στα πιο έντονα χρησιμοποιώ Sudocream..αλλά ευχαριστώ για την πληροφορία με το νισεστέ.χεχε!!;)

Παλαιότερα χρησιμοποιούσα την σουντοκρεμ αλλά τώρα καθόλου...Είναι πολύ δυνατή κρέμα και νομίζω ακατάλληλη τελικά για βρεφικά δερματάκια....Αρκεί να σας πω ότι την συγκεκριμένη την χρησιμοποιούν στις κατακλίσεις....και κάνει θαύματα...α πα πα...φουλ χημεία.:eek:

qwlrp3.png

Εχει καμια σχεση με μια θαυματουργη αλοιφη απο κερι που φτιαχνουν καποιες γιαγιαδες και δεν αφηνει σημαδι απο εγκαυμα?

• 1 χρόνο μετά...
σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση....

εγώ αυτό το φυτό εδώ στη Σπάρτη δε το έχω δει πουθενά γι αυτό ψάχνω να παραγγειλω από ιντερνετ έτοιμο και το έβλεπα σα βαλσαμελαιο και δεν ήξερα αν είναι το ίδιο......

Αν πας στον Παρνωνα και παρεις τον δρομο για Βαμβακου λιγο πριν τη Μεγαλη Βρυση και μετα θα βρεις αφθονο βαλσαμο να φυτρωνει στην ακρη του δρομου.

• 2 χρόνια μετά...
ΤΟ ΣΠΑΘΟΛΑΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ. ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΩΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΧΟΦΑΓΟ, ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ, ΠΛΗΓΕΣ, ΚΑΨΙΜΑΤΑ, ΚΟΨΙΜΑΤΑ Κ.Ο.Κ (ΑΚΟΜΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΕΠΕΦΤΑ ΜΟΥ ΕΒΑΖΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΠΟΘΟΛΑΔΟ ΣΤΗΝ ΠΛΗΓΗ). ΣΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΗΦΥΛΑΚΤΑ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΨΑΞΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΝΤΟ ΜΟΝΗ ΣΟΥ. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (MONO TA ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΟΥ) ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΜΕΧΡΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ. ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!!!!!

Για την τριχόπτωση πως ακριβώς το χρησιμοποιείς?

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...