Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

18 μηνων και δεν περπαταει

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 10 ΜΗΝΩΝ.ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ ΤΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΦΑΙΡΑ (ΝΑΙ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ..ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ ΔΩΡΟ) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕ. Η ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΚΟΨΑ ΟΛΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ (ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ). ΜΕ ΑΝΥΣΗΧΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ...

ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΜΕ (ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΕΜΠΕΛΟΥΛΕΣ)..:wink:

οι φυσικοθεραπευτες μου ειχαν πει οτι ειναι σημαντικο πρωτα να μπουσουλησει και υπαρχουν και ασκησεις γι' αυτο

επισης εδω κολλαει και το παπουτσι αφυου δε θα μπορει να σηκωθει στις μυτες

καλυτερα να ρωτησεις καποιον πιο ειδικο π.χ. φυσικοθεραπευτη

μπορει να σου δειξουν και καποιες ασκησεις

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Διαφημίσεις

lovely people ειναι νωρις για να αγχωνεσαι τοσο στο θεμα του περπατηματος.

VERA DEN AΓΧΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ (ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΕΙ ΣΩΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ..ΑΧ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΧΟΙ ΜΑΣ...ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΑ ΕΙΜΕ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ:P.

ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΜΠΟΥΣΟΥΛΗΜΑ;;ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ!

Διαφημίσεις

Στο λεω γιατι ειναι 10 μηνων μονο........σταματα την στρατα αφου την εβλαψε, θα στρωσει το περπατημα...ο γιος μου αρχισε να περπατα με βοηθεια 18 μηνων και τον βαλαμε στη στρατα (αρκετα νωριτερα) επειδη αρνιοταν και να πατησει τα ποδια κατω. Τωρα περπαταει μια χαρα, αν καθομουν να ακουω τους αλλους θα ειχα σαλταρει και θα χα ταλαιπωρησει αδικα το παιδι με γιατρους κι εξετασεις.

Μπουσουλημα τωρα εξαρταται απο το καθε παιδι.....δεν μουσουλανε ολα με τον ιδιο τροπο, ο γιος μου μπουσουλουσε σα να κανε κωπηλασια, καθιστος δλδ μετακινουσε τα ποδια σαν κουπια.....

Λενε οτι πρεπει να μπουσουλαει το παιδι για να δυναμωσει η μεση, δεν ξερω ομως κατα ποσο μπορεις να το υποχρεωσεις να μπουσουλα με συγκεκριμενο τροπο.....υπαρχουν πολλοι τροποι το καθε παιδι επιλεγει δικο του για συγκεκριμενο λογο.

Αν θες πας σε φυσιοθεραπευτη ειναι δικο σου θεμα, υπαρχουν ειδικες ασκησεις δεν θυμαμαι πως λεγονται, ειχα ανοιξει κι εγω πριν 1 μισι 2 χρονια τετοιο θεμα απο το αγχος μου και μου χε πει μια φυσιοθεραπευτρια γι αυτες τις ασκησεις. δεν τις εψαξα τελικα.

Επισης μερικες φορες εκμεταλευονται τετοια προβληματα για να τρομοκρατουν γονεις και να ξοδευουν χρηματα σε θεραπειες, προσεξε το αυτο. Μια φιλη μου λεγε για γνωστη της, παρομοια περιπτωση με μας........το παιδι μπουσουλουσε οπως το δικο μου και της ειχαν πει κατι γιατροι? φυσιοθεραπευτες? θα σε γελασω οτι το παιδι ειχε σοβαρο προβλημα και μπουσουλουσε ανωμαλα λογω θεσης που ειχε στη μητρα και ηθελε επειγοντως ειδικες θεραπειες. Φυσικα οι γονεις τσιμπησαν.....

Εγω ηξερα ηδη μια ντουζινα ενηλικες που μπουσουλησαν ως μωρα σαν το γιο μου και δεν επαθαν κατι, οποτε το βρηκα υπερβολικο κι εγινα ιδιαιτερα καχυποπτη πλεον.

Σιγουρα μπορεις να επιταχυνεις την εξελιξη με φυσιοθεραπειες, αλλα νομιζω αυτο αφορα μεγαλυτερα παιδακια, οχι μικρα σαν το δικο σου.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Νομιζω οι ασκησεις λεγονται voita...καπως ετσι...δεν βρηκα το λινκ στα δικα μου...

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 10 ΜΗΝΩΝ.ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ ΤΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΦΑΙΡΑ (ΝΑΙ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ..ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ ΔΩΡΟ) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕ. Η ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΚΟΨΑ ΟΛΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ (ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ). ΜΕ ΑΝΥΣΗΧΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ...

ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΜΕ (ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΕΜΠΕΛΟΥΛΕΣ)..:wink:

τωρα με αγχωσες......

κι εμενα περπατουσε στις μυτες της αλλα δεν εδωσα ποτε σημασια!!!! :oops::oops:

το θεωρουσα πολυ γλυκο και δεν μου δημιουργουσε αγχος αφου να φανταστεις ουτε καν ρωτησα την γιατρο για το αν πειραζει.....

εμπασει περιπτωσει εμεις οπως βλεπετε ειμαστε 16 μηνων και εχουμε μπουσουλησει εδω και καιρο!!!! και τωρα περπαταμε κανονικα και οχι στις μυτες!!!!! χαχαχαχα.... βαριεται βεβαια μετα απο καμια 10αρια βηματακια και κολοκαθεται και αρχιζει παλι το μπουσουλισμα.....θα πρεπε να αγχωνομαι που προτιμαει το μπουσουλισμα???? σιγουρα παει πιο γρηγορα μπουσουλωντας και οταν παιζουμε το προτιμαει για ευνοητους λογους.....

ποτε δεν με αγχωσε το γεγονος ποτε θα περπατησει.... ουτε ποτε την πιεσα να περπατησει!!!!

μηπως ειμαι αναισθητη τελικα???γιατι βλεπω οτι εσεις ειστε 10 μηνων.....

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

τωρα με αγχωσες......

κι εμενα περπατουσε στις μυτες της αλλα δεν εδωσα ποτε σημασια!!!! :oops::oops:

το θεωρουσα πολυ γλυκο και δεν μου δημιουργουσε αγχος αφου να φανταστεις ουτε καν ρωτησα την γιατρο για το αν πειραζει.....

εμπασει περιπτωσει εμεις οπως βλεπετε ειμαστε 16 μηνων και εχουμε μπουσουλησει εδω και καιρο!!!! και τωρα περπαταμε κανονικα και οχι στις μυτες!!!!! χαχαχαχα.... βαριεται βεβαια μετα απο καμια 10αρια βηματακια και κολοκαθεται και αρχιζει παλι το μπουσουλισμα.....θα πρεπε να αγχωνομαι που προτιμαει το μπουσουλισμα???? σιγουρα παει πιο γρηγορα μπουσουλωντας και οταν παιζουμε το προτιμαει για ευνοητους λογους.....

ποτε δεν με αγχωσε το γεγονος ποτε θα περπατησει.... ουτε ποτε την πιεσα να περπατησει!!!!

μηπως ειμαι αναισθητη τελικα???γιατι βλεπω οτι εσεις ειστε 10 μηνων.....

KAI ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ. ΤΟ ΠΩΣ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΠΑΤΑΕΙ. ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ..ΛΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΩ Ε!

Η δουλεια των παιδιατρων ειναι να σε ανησυχουν και να σε προβληματιζουν....αλλοι περισσοτερο κι αλλοι λιγοτερο. Η δικια μας απο τη μια μας ελεγε να προβληματιστουμε και να παμε σε νευρολογο και απο την αλλη ελεγε πως μαλλον τζαμπα θα ταλαιπωρησουμε το παιδι........

Δωσε λιγο χρονο στο παιδι να στρωσει και σταματα την στρατα....ισως να ειναι και ψηλη για το παιδι και γι αυτο να περπατα στις μυτες.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Και όμως μόλις το πήρε είδηση έβαλε πάλι τις φωνές και έκατσε κάτω (αλλά εγώ πια είχα ανακουφιστεί).... Τις επόμενες μέρες πάλι δεν ήθελε να περπατήσει... Έσπαγα το κεφάλι μου να σκεφτώ ισχυρούς τρόπους παρακίνησης... Εκείνο το διάστημα είχε τη μανία να παίρνει πραγματάκια από κάπου και να βάζει κάπου αλλού (στη θέση τους και καλά). Αποφάσισα να το εκμεταλλευτώ... Έστρωσα ένα διάδρομο χαλί κάτω για να είναι μαλακά και πήρα το καλάθι με τα μανταλάκια. ΄Εκατσα κάτω στη μια άκρη του διαδρόμου απέναντι από τον καναπέ αφού πρώτα έβαλα μερικά μανταλάκια πάνω στον καναπέ... Της είπα να πηγαίνει και να μου τα φέρνει για να τα βάζουμε στο καλαθάκι. Στην αρχή πιανότανε στον άλλο καναπέ αλλά της είπα ότι δεν κάνει έτσι (δεν χαιρόμουνα). Την παρακίνησα να περπατήσει στο κέντρο του διαδρόμου και την περίμενα με ανοιχτά χέρια αγκαλιάς και χαμόγελο πλατύ στην άλλη άκρη του διαδρόμου. Τα κατάφερε!!! Αλλά μετά δεν ήθελε να περπατάει πουθενά αλλού εκτός από το διάδρομο, πάλι φοβόταν!!!(για να καταλάβεις τί είναι το ψυχολογικό). Τέλος πάντων με πολλές προσπάθειες, περπάτησε πλήρως 22 μηνών. Σήμερα είναι 3 χρονών και πριν λίγες μέρες άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια του σπιτιού μόνη της!!!! Ε, και τι έγινε;;; Τώρα ήθελε, τώρα ένιωσε σίγουρη και τώρα το έκανε!:D

Α, και κάτι τελευταίο! Λίγο μετά την επίσκεψή μου στην παιδονευρολόγο, με είδε γνωστός μου νευρολόγος και του έθεσα το θέμα. Όταν του είπα για τη μαγνητική, γούρλωσε έτσι :shock::shock::shock:!!! Είσαι καλά μου λέει παιδί μου;;; Μαγνητική τομογραφία σε εγκέφαλο παιδιού ούτε 2 χρονών χωρίς πολύ σοβαρό λόγο;;;;(π.χ. χειρουργείο;;;) Ξέρεις, με ρώτησε, πόσο ισχυρά είναι τα μαγνητικά πεδία της μαγνητικής;;; Ξέρεις, μου είπε, ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου σε αυτή την ηλικία μπορεί να αποπροσανατολιστούν και να έχεις μετά άλλα τραβήγματα;;; :shock:

Ε, αυτά με τους "ειδικούς" του Πάιδων... Γι΄αυτό σου λέω....

ΒΡΕΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙΣ ΙΣΧΥΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ...

λες και βλεπω το παιδι μου ακριβως τα ιδια

μονο που εμενα ειναι τοσο πεισματαρα που οτι και να κανω καθεται κατω

εμενα περπατησε πριν μια εβδομαδα για λιγο εκανε 10 βηματα και μετα παλι μπουσουλημα πολυ εχω ανησυχησει

και εκει που λεγαμε οτι χασαμε ηρθανε τα θαυματακια μας

η αννα μαρια μας γεννηθηκε στις 16/2/2009

και ο μπεμπης στις 17/7/2010

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...