Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

18 μηνων και δεν περπαταει

Recommended Posts

καλησπερα και απο εμενα εχω μια κορουλα 18 μηνων

γεννηθηκε 2680 περασαμε το σταδιο της παλλιδρομησης με επαντορεν ημασταν 4 μηνες

το βαρος της τωρα ειναι 8600 και ειναι 85 ποντους

γενικα εβγαλε δοντια 12 μηνων τωρα εχει 12 δοντια

σηκωθηκε ορθια 12 μηνων και μπουσουλησε 12 με 13 μηνων

η παιδιατρος μας εβαλε και εχουμε κανει απειρες εξετασες

για μυαλγιες επειδη δεν σηκωνοταν μονη της

πολλες αιματος

θυροειδη

αιματος

καθιζηση

αλλεργιες και ενα σωρο αλλες

ολες καλες

το θεμα μου ειναι οτι δεν περπαταει

σηκωνεται φερνει γυρω γυρω απο τραπεζακια παιρνει την στρατα και παει σφεντονα μονη της η μια καρεκλα η αμα την κραταμε με το ενα χερι παει σφντονα αλλα οταν παμε να την αφησουμε μονη της γκρινιαζει και καθεται και μπουσουλαει

πολλες φορες οταν την σηκωνουμε να περοατησει κανει 2 βηματα και καθεται κατω και εαν την πιεσουμε κλαει

η παιδιατρος την ειδε να την περπαταμε και μας ειπε οτι φαινεται φυσιολογικα ολα

γιατι ομως αρνειται να περπατησει και κλαει?λεμε απο σεπτεμβριο να την παμε σε νευρολογο

βαρεθηκα ολοι να με ρωτανε μα γιατι δεν περπαταει μονο του?

και εκει που λεγαμε οτι χασαμε ηρθανε τα θαυματακια μας

η αννα μαρια μας γεννηθηκε στις 16/2/2009

και ο μπεμπης στις 17/7/2010

Διαφημίσεις

καθε παιδακι εχει τον ρυθμο του!Ισως η κορουλα σου να θελει περισσοτερο χρονο!Μην στεναχωριεσαι,πιστευω οτι ειναι θεμα ημερων να περπατησει μονη της!

Υ.Γ. Πρεπει να ανοιξουμε ενα θεμα με ολες τις απαντησεις που πρεπει να δινουμε σε οσους ρωτανε γιατι!!!!Γιατι δεν μιλαει?γιατι δεν περπαταει?γιατι δεν καθεται???γιατι δεν μπουσουλαει?Που ειναι τα δοντια σου?Αμαν πια!Δεν φτανει η εννοια μας εχουμε και ολους τους ασχετους να μας αγχωνουν!

λογικα επειδη αργησε στα υπολοιπα γιαυτο αργησε κ στο περπατημα.πιστευω πως συμφωνα με τις περιγραφες σου σε ενα 2μηνο θα περπατησει αλλα γνωμη μου να πεταξετε τη στρατα/δε στο πε ο παιδιατρος?ειδικα σε ενα παιδι που εχει αργησει να περπατησει δε πρεπει καθολου να μπει εκει μεσα.εγω στα δικα μου δεν πηρα ποτε στρατα.η μεγαλη περπατησε 11 μηνων κ ο μικρος τη μερα που χρονισε.ολη η ιστορια της στρατας ειναι ενας μυθος.οχι απλα δε βοηθαει αλλα ατονουν οι μυες κ το σωμα συνηθιζει σε λαθος σταση κ το παιδι ''τεμπελιαζει'' να προσπαθησει μονο του.με αποτελεσμα πολλα παιδια να περπατουν πιο αργοτερα εξαιτιας της στρατας

θα συμφωνήσω με τα κορίτσια,εφόσον έχετε κάνει εξετάσεις και είναι όλα καλά,θέλει τον χρόνο του το παιδί.

προφανώς αναπτύσσεται πιο αργά...

η στράτα τα τεμπελιάζει,και νομίζω όσο ασχολούμαστε μαζί τους με κάτι σεγκεκριμένο να κάνουν,δεν το κάνουν.

έτσι και η δική μου,18 μηνών τώρα και δεν μιλάει!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

αρχικα να μην φοβασαι. Σιγουρα ειναι θεμα ημερον να περπατησει. Ισως να εχει πεσει και να φοβαται. Ολα τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια οπως και τα παιδια. Το καθε παιδι εχει τους δικους του ρυθμους και κατα την αποψη μου αφου περπαταει οταν την κρατατε δεν υπαρχει λογος να ανυσηχεις. Κανε λιγο υπομονη. Εμενα περπατησε γυρω στο χρονο και μπουσουλισε αφου ειχε περπατησει.

Διαφημίσεις

καλησπερα και απο μένα.Εχω και γω ενα αγορακι που μολις εκλεισε τον πρωτο του χρονο.Εχει αρχίσει και κανει βηματακια οταν τον κραταμε απτα χερια αλλα πηγαίνει μονο στις μυτες των ποδιων και δεν παταει καθολου ολο του το πελμα κατω.Σηκωνεται ορθιος μονος του μονο οταν κρατιεται απο καπου.Στο παρκο του κανει ενα δυο βηματακια κανονικα, οταν ομως τον βαζω να περπατήσουμε στο πατωμα παει μονο στις μυτες.Μηπως υπαρχει καποιο προβλημα?Θα ρωτήσω βεβαια και την παιδιατρό μας.

λογικα επειδη αργησε στα υπολοιπα γιαυτο αργησε κ στο περπατημα.πιστευω πως συμφωνα με τις περιγραφες σου σε ενα 2μηνο θα περπατησει αλλα γνωμη μου να πεταξετε τη στρατα/δε στο πε ο παιδιατρος?ειδικα σε ενα παιδι που εχει αργησει να περπατησει δε πρεπει καθολου να μπει εκει μεσα.εγω στα δικα μου δεν πηρα ποτε στρατα.η μεγαλη περπατησε 11 μηνων κ ο μικρος τη μερα που χρονισε.ολη η ιστορια της στρατας ειναι ενας μυθος.οχι απλα δε βοηθαει αλλα ατονουν οι μυες κ το σωμα συνηθιζει σε λαθος σταση κ το παιδι ''τεμπελιαζει'' να προσπαθησει μονο του.με αποτελεσμα πολλα παιδια να περπατουν πιο αργοτερα εξαιτιας της στρατας

οχι δεν την βαζω στη στρατα που μπαινει μεσα λεω για τις περπατουρες

εγω δεν το εγραψα καλα

πιανει την περπατουρα αυτη ποου κρατιεσαι και περπατς και παει σφεντονα

και εκει που λεγαμε οτι χασαμε ηρθανε τα θαυματακια μας

η αννα μαρια μας γεννηθηκε στις 16/2/2009

και ο μπεμπης στις 17/7/2010

Αρα φοβαται. Οπως εχω ξαναπει ο Βασιλης πηγαινε τραπεζι καναπε και δεν εκανε τιποτα αλλο. Ηταν μικρος βεβαια (10 μηνων) αλλα οπως αποδειχθηκε τα παραπανω βηματα δεν τα εκανε επειδη ενοιωθε εμενα να φοβαμαι. Τον αφησα 10 λεπτα σε μια φιλη μου μαμα και το παιδι περπαταγε :roll::roll:

Αφου ολες οι εξετασεις της ειναι καλες και παει με την περπατουρα δεν θα αγχωνομουνα :D. Προσπαθησε να το ξεχασεις και να μην αγχωνεσαι κι εσυ ... ειναι τρομερο πως το καταλαβαινουν τα ατιμα :lol:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

καλησπερα και απο μένα.Εχω και γω ενα αγορακι που μολις εκλεισε τον πρωτο του χρονο.Εχει αρχίσει και κανει βηματακια οταν τον κραταμε απτα χερια αλλα πηγαίνει μονο στις μυτες των ποδιων και δεν παταει καθολου ολο του το πελμα κατω.Σηκωνεται ορθιος μονος του μονο οταν κρατιεται απο καπου.Στο παρκο του κανει ενα δυο βηματακια κανονικα, οταν ομως τον βαζω να περπατήσουμε στο πατωμα παει μονο στις μυτες.Μηπως υπαρχει καποιο προβλημα?Θα ρωτήσω βεβαια και την παιδιατρό μας.

φορεσε του παπουτσακια (ιδανικα σπορτεξ με κορδονι) ακομα και μεσα στο σπιτι και μακρια απο περπατουρες

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Διαφημίσεις

καθε παιδακι εχει τον ρυθμο του!Ισως η κορουλα σου να θελει περισσοτερο χρονο!Μην στεναχωριεσαι,πιστευω οτι ειναι θεμα ημερων να περπατησει μονη της!

Υ.Γ. Πρεπει να ανοιξουμε ενα θεμα με ολες τις απαντησεις που πρεπει να δινουμε σε οσους ρωτανε γιατι!!!!Γιατι δεν μιλαει?γιατι δεν περπαταει?γιατι δεν καθεται???γιατι δεν μπουσουλαει?Που ειναι τα δοντια σου?Αμαν πια!Δεν φτανει η εννοια μας εχουμε και ολους τους ασχετους να μας αγχωνουν!

δε νομίζω ότι χρειάζεται ξεχωριστώ θέμα διότι η απάντηση σε όλες τις παρεμφερή ερωτήσεις είναι μία και μοναδική

γιατί έτσι

rQGhp3.png

Μην ανησυχείς, θα έρθει η ώρα της.

Και εγώ που ήμουν πρόωρο, άργησα πολύ να περπατήσω. Τα πρόωρα πάντα αργούν να περπατήσουν και έχεις κάνει και τις απαραίτητες εξετάσεις. Μόλις νιώσει ασφάλεια και έτοιμη θα περπατήσει και μετά .... εκείνη θα περπατά και εσύ θα λαχανιάζεις...

2 παιδιά-Σύζυγος-Δουλειά-Πανεπιστήμιο-Σπίτι

Ωχ θεέ μου, βάλε το χεράκι σου.....

φορεσε του παπουτσακια (ιδανικα σπορτεξ με κορδονι) ακομα και μεσα στο σπιτι και μακρια απο περπατουρες

ο παιδιατρος μας ειχε πει ξυπολυτος ειναι το καλυτερο. Το παπουτσι θεωρω θα τον δυσκολεψει. Θυμαμαι οταν ειχε πρωτοπερπατησει ειχα ρωτησει τον παιδιατρο γιατι περπαταει μια χαρα ξυπολητος και με παπουτσι παει σαν .... και μου ειχε πει οτι το παπουτσι ειναι βαρος που δεν μπορει ακομα να συνηθησει ή να ελενξει απολυτα το πελμα του.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

κ ο δικος μου παιδιατρος ξυπολυτα μου ειχε πει να τα εχω γιατι ετσι εχουν καλυτερη επαφη με το εδαφος κ στρατες περπατουρες κ τα σχετικα οχι.

καλησπερα και απο εμενα εχω μια κορουλα 18 μηνων

γεννηθηκε 2680 περασαμε το σταδιο της παλλιδρομησης με επαντορεν ημασταν 4 μηνες

το βαρος της τωρα ειναι 8600 και ειναι 85 ποντους

γενικα εβγαλε δοντια 12 μηνων τωρα εχει 12 δοντια

σηκωθηκε ορθια 12 μηνων και μπουσουλησε 12 με 13 μηνων

η παιδιατρος μας εβαλε και εχουμε κανει απειρες εξετασες

για μυαλγιες επειδη δεν σηκωνοταν μονη της

πολλες αιματος

θυροειδη

αιματος

καθιζηση

αλλεργιες και ενα σωρο αλλες

ολες καλες

το θεμα μου ειναι οτι δεν περπαταει

σηκωνεται φερνει γυρω γυρω απο τραπεζακια παιρνει την στρατα και παει σφεντονα μονη της η μια καρεκλα η αμα την κραταμε με το ενα χερι παει σφντονα αλλα οταν παμε να την αφησουμε μονη της γκρινιαζει και καθεται και μπουσουλαει

πολλες φορες οταν την σηκωνουμε να περοατησει κανει 2 βηματα και καθεται κατω και εαν την πιεσουμε κλαει

η παιδιατρος την ειδε να την περπαταμε και μας ειπε οτι φαινεται φυσιολογικα ολα

γιατι ομως αρνειται να περπατησει και κλαει?λεμε απο σεπτεμβριο να την παμε σε νευρολογο

βαρεθηκα ολοι να με ρωτανε μα γιατι δεν περπαταει μονο του?

Λοιπόν, άκουσέ με γιατί τα έχω περάσει ΟΛΑ αυτά...

Γεννήθηκε η κόρη μου 2550γρ. Γενικά είχε αργή κινητική εξέλιξη. Έβγαλε το πρώτο δόντι 12,5 μηνών. Κι εμένα (στους 18 μήνες) πιανόταν από καναπέδες και τραπεζάκια και πήγαινε αλλά αρνούταν να περπατήσει μόνη της (καθόταν κάτω και φώναζε ή έκλαιγε). Το ένστικτό μου μου έλεγε ότι το παιδί για κάποιο λόγο ένιωθε ανασφάλεια και φόβο και δεν ήθελε να περπατήσει και ότι έπρεπε να περιμένω. Ο παιδίατρος μου μου είπε ότι άπαξ και στηρίζει το σώμα της και περπατάει, είναι θέμα δικής της απόφασης και όχι αδυναμίας να περπατήσει.

Όμως ο περίγυρος άρχισε να πιέζει. Έφτασε 20 μηνών και δεν περπατούσε... Αποφάσισα να το ψάξω παραπάνω, από φόβο μήπως κατηγορήσω τον εαυτό μου αργότερα για αμέλεια...

Πήγα με απογευματινά ραντεβού στο Παίδων Πεντέλης. Την κοίταξε πρώτα ορθοπαιδικός. Μου είπε ότι σε ότι αφορά τη δική του ειδικότητα όλα ήταν εντάξει αλλά καλό θα ήταν να δω και παιδονευρολόγο... Βρίσκω επι τόπου την ειδικότητα και κάνω επίσκεψη. Μου λέει ότι ναι, το παιδί τώρα θα έπρεπε να τρέχει(!!!!!) και ότι σε συνδυασμό με το ότι είχε μια προτίμηση προς το αριστερό χέρι, έπρεπε να κάνω μαγνητική τομογραφία!!!! Μου συστήνει επι τόπου κέντρο να πάω και επιμένει ότι είναι απαραίτητη η εξέταση.... Αφήνω μια βδομάδα για να το σκεφτώ, το επόμενο Σαββατο είχαμε μια βάφτιση στο γκολφ Γλυφάδας... Εκεί λοιπόν είχε απέραντο γρασίδι και πολλά παιδάκια που τα απασχολούσε μια κοπέλα... Από τη λαχτάρα της να πάει στα παιδάκια, (το ένιωσα καθώς την κρατούσα από τα χεράκια από πίσω της και την περπατούσα) ξεθάρρεψε. Το ένιωσα αμέσως και το εκμεταλλεύτηκα... Άφησα τα χέρια της απαλά και μέτρησα 12 βήματα, ενώ ένιωθα τα μάτια μου να βουρκώνουν από ανακούφιση και χαρά... (Συνεχίζεται):mrgreen:

Διαφημίσεις

Και όμως μόλις το πήρε είδηση έβαλε πάλι τις φωνές και έκατσε κάτω (αλλά εγώ πια είχα ανακουφιστεί).... Τις επόμενες μέρες πάλι δεν ήθελε να περπατήσει... Έσπαγα το κεφάλι μου να σκεφτώ ισχυρούς τρόπους παρακίνησης... Εκείνο το διάστημα είχε τη μανία να παίρνει πραγματάκια από κάπου και να βάζει κάπου αλλού (στη θέση τους και καλά). Αποφάσισα να το εκμεταλλευτώ... Έστρωσα ένα διάδρομο χαλί κάτω για να είναι μαλακά και πήρα το καλάθι με τα μανταλάκια. ΄Εκατσα κάτω στη μια άκρη του διαδρόμου απέναντι από τον καναπέ αφού πρώτα έβαλα μερικά μανταλάκια πάνω στον καναπέ... Της είπα να πηγαίνει και να μου τα φέρνει για να τα βάζουμε στο καλαθάκι. Στην αρχή πιανότανε στον άλλο καναπέ αλλά της είπα ότι δεν κάνει έτσι (δεν χαιρόμουνα). Την παρακίνησα να περπατήσει στο κέντρο του διαδρόμου και την περίμενα με ανοιχτά χέρια αγκαλιάς και χαμόγελο πλατύ στην άλλη άκρη του διαδρόμου. Τα κατάφερε!!! Αλλά μετά δεν ήθελε να περπατάει πουθενά αλλού εκτός από το διάδρομο, πάλι φοβόταν!!!(για να καταλάβεις τί είναι το ψυχολογικό). Τέλος πάντων με πολλές προσπάθειες, περπάτησε πλήρως 22 μηνών. Σήμερα είναι 3 χρονών και πριν λίγες μέρες άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια του σπιτιού μόνη της!!!! Ε, και τι έγινε;;; Τώρα ήθελε, τώρα ένιωσε σίγουρη και τώρα το έκανε!:D

Α, και κάτι τελευταίο! Λίγο μετά την επίσκεψή μου στην παιδονευρολόγο, με είδε γνωστός μου νευρολόγος και του έθεσα το θέμα. Όταν του είπα για τη μαγνητική, γούρλωσε έτσι :shock::shock::shock:!!! Είσαι καλά μου λέει παιδί μου;;; Μαγνητική τομογραφία σε εγκέφαλο παιδιού ούτε 2 χρονών χωρίς πολύ σοβαρό λόγο;;;;(π.χ. χειρουργείο;;;) Ξέρεις, με ρώτησε, πόσο ισχυρά είναι τα μαγνητικά πεδία της μαγνητικής;;; Ξέρεις, μου είπε, ότι τα κύτταρα του εγκεφάλου σε αυτή την ηλικία μπορεί να αποπροσανατολιστούν και να έχεις μετά άλλα τραβήγματα;;; :shock:

Ε, αυτά με τους "ειδικούς" του Πάιδων... Γι΄αυτό σου λέω....

ΒΡΕΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙΣ ΙΣΧΥΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ...

Μερικα παιδακια θελουν να ειναι πιο σιγουρα πριν κανουν κατι ματια μου. Οι γιατροι ανησυχουν οταν φτασει 18 μηνων και Δεν περπαταει. Εσενα ο τιτλος ειναι λαθος. Περπαταει μια χαρα. Απλα μονη της δεν παει γιατι προφανως για καποιο λογο αισθανεται ακομα ανασφαλεια. Θα το κανει. Απαξ και περπαταει σωστα οταν την κρατας το παιδι για μενα ειναι μια χαρα. Αφου και ο γιατρος δεν ανησυχει της δινεις χρονο. Να ξερεις οτι στατιστικα η στρατα καθυστερει το περπατημα γιατι μαθαινουν εκει επανω και καθησυχαζονται και δεν βαζουν βαρος στα ποδια τους σωστα για να τα δυναμωσουν (σου λεω τι μας ειπε η γιατρος γιατι ειχα ρωτησει και εγω για στρατα). Επισης μαθαινουν οτι με αυτο περπατανε και μετα τους καθετε καπως το απο μονος μου. Οποτε αν θες να περπατησει ΜΟΝΗ της εξαφανισε αυτον το διαολο. Εμενα εσπρωχνε μια κοκκινη κουτα και πηγαινε μονη της απο 11 μηνων. Γιατι? Δεν ειχε αλλη επιλογη. Επρεπε να το κανει χωρις βοηθεια αν ηθελε να περπατησει. Αυτο ειναι το σωστο μηνυμα που πρεπει να παρει. Εγω παντως σας βλεπω μια χαρουλα - πλην της στρατας.

Και ενα τελευταιο. Ειδα επανηλημενα μανουλιτσες και εσενα μεσα να λετε καθυστερησε σε πολλα πραγματα και μεσα σε αυτα βαζετε και τα δοντια .....ΧΑΧΑΧΑΧΑ το ποτε βγαζει δοντια δεν εχει να κανει με την κινητικη και νοητικη κατασταση βρε παιδια τι λετε? Βγαλαμε πρωτο δοντι 12 μηνων. Περπατησαμε ΜΟΝΕΣ μας 12 μηνων. Τωρα τρεχουμε......τα δοντια ουδεμια σχεση παντως εχουν. Και να μην ξεχασω καπου διαβασα για να του φορεσεις παπουτσια δεν θυμαμαι πιο κοριτσι το ειπε να με συγχωρεσει. Λοιπον και αυτο απο την γιατρο μας και καλο ειναι ρωτα την δικη σου. Παπουτσια ΠΟΤΕ μεσα στο σπιτι και εννοιοτε ξυπολητη και εξω οπου ειναι ασφαλες (σε καλες παιδικες χαρες την αφηνω ξυπολητη), και πρωτα παπουτσια ΜΟΝΟ οταν αρχησει συστηματικα να περπαταει μονη της εξω και να ειναι κλειστο και ψηλα στον αστραγαλο να κραταει καλα το ποδι και να εχει καμαρα απο μεσα (καλα αυτο τωρα να σου πω δεν ειμαι σιγουρη πλεον). Σπορτεξ απαγοερευονται γενικα μεχρι να αρχισει το παιδι να παταει ΠΟΛΥ καλα στο ποδι του.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

καλημερα,δεν ξερω αν απαντηθηκε,αλλα μιας συναδελφου το παιδι εχει το ιδιο προβλημα,σε μερικα παιδακια καποιο κοκκαλο? νευρο?δεν θυμαμαι πως το ειπε ειναι πιο κοντο και δεν μπορει το παιδι να πατησει ολη την φτερνα,το ποναει ή το κουραζει.ισως χρειαστει επεμβαση σε αυτους,καλυτερα πηγαινε σε ορθοπαιδικο.

συμφωνω με τις προλαλησαντες στα περισσοτερα.....

εχω κι εγω μια κορουλα πολυ αδυνατη αλλα τουλαχιστον ψηλη.....

κι εμενα δεν περπατουσε μονη της μεχρι προχτες......

το ειχα κι εγω αγχος και στεναχωρια αλλα προσπαθουσα να μην το δειχνω γιατι πραγματικα ολα μα ολα τα πιανουν στο φτερο!!!!!! φτανει το αγχος μας με τα κιλα και το φαγητο ας μην προσθεσω κι αυτο!!!!!

η κορη μου ειναι 16 μηνων και κανει αυτα που περιγραφεις απλως εμας εκανε 5-6 βηματακια και μετα καθοταν κατω χωρις κλαματα.σαν να αισθανοταν ανασφαλεια κατι... γιαυτο το λογο ημουν και ψυχραιμοτερη.....

προχτες σκουπιζα το μπαλκονι μας με την σκουπα και την βλεπω που πηγαινει και περνει μια μικροτερη.... την πιανει και αρχιζει να την φερνει βολτα σ ολο το μπαλκονι με καμαρι!!!!κρατουσε την σκουπα και της εδινε σιγουρια..... ισορροπια ποιος ξερει..... απο τοτε ξεαγχωθηκα και χαλαρωσα.... τουλαχιστον δεν ειναι κατι παθολογικο σκεφτηκα.....

αληθεια εσυ ποτε περπατησες???? εγω περπατησα γυρω στους 18 μηνες... δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο βεβαια αλλα ισως θα πρεπε να το εξετασεις.....

πηγαινε λοιπον jumbo να παρεις μια σκουπα μικρη και μου λες αυριο..... ολα μια χαρα ειναι με την κοριτσαρα σου και χαλαρωσε γιατι ειπαμε ολα τα καταλαβαινουν!!!!!

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Απάντησα και πιο πριν, αλλά είπα να το γράψω....

Εγώ γεννήθηκα 6 μηνών και άργησα σε πολλά να πάρω μπρος, όπως και στο περπάτημα. Η μητέρα μου έτρεχε σε όλους τους γιατρούς και την καθησύχαζαν για όλα. 20 μηνών με είχε σε μία κουρελού και όταν βγήκε στην αυλή να με δει (περιοχή Μοσχάτου) είχα εξαφανιστεί... είχα φτάσει μέχρι το περίπτερο, με ένα μπουζόκλειδο του πατέρα μου.

Αφού έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, μήπως να χαλαρώσεις λίγο...

2 παιδιά-Σύζυγος-Δουλειά-Πανεπιστήμιο-Σπίτι

Ωχ θεέ μου, βάλε το χεράκι σου.....

Κοριτσια ευχαριστω και γω για τις απαντησεις σας.Και γω παντως μεχρι τωρα στο σπτι ξυπολητο τον αφηνω,αλλα εξακολουθει να πηγαινει στις μυτες οταν τον κραταω να κανει βηματακια.Την αλλη βδομαδα που εχω ραντεβου με την παιδιατρο για εμβολιο θα της πω να ειναι να το ψαξουμε λιγο γιατι οπως ειπε και η aggeliki παραπάνω ισως χρειαστει καποιον ορθοπαιδικό να τον δει.

Κορίτσια μην ακούτε ΠΟΤΕ τον περίγυρο....κάθε παιδάκι έχει τον δικό του ρυθμό και την δική του προσωπικότητα.

Βαρέθηκα τα τηλεφωνήματα της πεθεράς που συνέχεια μου έλεγε ότι το μωρό της κόρης της - 20 μέρες μικρότερο από τον δικό μου- περπατάει, μιλάει, κάθεται σε καρέκλα μεγάλων:shock: κάνει κούνια μόνο του και φυσικά κάνει και ποδήλατο:shock: Επίσης ήταν πάντα πανύψηλος και έριχνε του δικού μου ίσα με 15 πόντους από την περιγραφή της.

Εμείς γεννηθήκαμε 2260γρ και 48 πόντους (σαν μαϊμουδάκι ήταν):rolleyes:.

Όταν το είδα το ανίψι από κοντά ήταν ένα παιδάκι κανονικό για την ηλικία του (κοντήτερος από τον δικό μου),που φυσικά δεν μιλούσε (10 μηνών), δεν περπατούσε...ούτε καν μπουσουλούσε:shock: όσον αφορά το ποδήλατο ούτε του είχαν αγοράσει οπότε που να κάνει?

Ο κόσμος βλέπει τα δικά του παιδιά πάντα πιο προχωρημένα σε σχέση με τα ξένα και είναι ικανοί να σε τρελάνουν:shock:

Άκου ΜΟΝΟ τον γιατρό σου και αυτόν κάποιες φορές με επιφύλαξη...παρατήρησε μόνη σου τα γύρω παιδάκια...και πράξε όπως σου λέει το μητρικό σου ένστικτο:D

Ο γιος μου γεννηθηκε 4 κιλα, θηριο ολκληρο με μια κεφαλα μεγαλη και ειχε ιδιαιτερα αργη εξελιξη, παρολο που ειναι εξυπνοτατος. 18 μηνων ηταν περιπου σαν το δικο σου, τοτε ξεκινησε να περπατα οταν τον επιανες, επισης γυρω απο επιπλα και στη στρατα.....το προβλημα μας ηταν πως δεν ηθελε να περπατησει, ουτε καν να στεκεται στα ποδια του. Τον ειχε δει ο ορθοπαιδικος, δεν πηγα σε νευρολογο γιατι ηξερα οτι θα τον ταλαιπωρουσαν και ημουν σιγουρη οτι δεν υπηρχε νευρολογικο θεμα.

20 μηνων πηγαμε στο χωριο για πασχα.,.....εκει εβλεπε τα αλλα παιδια και καναμε βολτα στην πλατεια με αυτον να σπρωχνει το καροτσι σαν περπατουρα. Μολις γυρισαμε σπιτι μας, το ιδιο βραδυ περπατησε μονος.......το ειχε παρει αποφαση πια και ειχε πολλη πλακα η πρωτη προσπαθεια και ο ενθουσιασμος του οταν τα καταφερε!

Νομιζω οτι και σε μας ηταν ελλειψη ενδιαφεροντος και κινητρου.

Και τωρα που ακομα δεν μιλαει, παρα λεει μερικες λεξεις, βλεπεις οτι τελευταια πηρε αποφαση οτι πρεπει να μιλησει και το προσπαθει....μεχρι τωρα δεν ηθελε απλα να προσπαθησει......τα καταλαβαινει ολα αλλα δεν ειχε κινητρο να μιλησει....προσπαθωντας να παιξει με αλλα παιδακια συνειδητοποιησε την αναγκη της επικοινωνιας.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Κοριτσια ευχαριστω και γω για τις απαντησεις σας.Και γω παντως μεχρι τωρα στο σπτι ξυπολητο τον αφηνω,αλλα εξακολουθει να πηγαινει στις μυτες οταν τον κραταω να κανει βηματακια.Την αλλη βδομαδα που εχω ραντεβου με την παιδιατρο για εμβολιο θα της πω να ειναι να το ψαξουμε λιγο γιατι οπως ειπε και η aggeliki παραπάνω ισως χρειαστει καποιον ορθοπαιδικό να τον δει.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 10 ΜΗΝΩΝ.ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΗΝ ΠΕΡΠΑΤΟΥΡΑ ΤΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΦΑΙΡΑ (ΝΑΙ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ..ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ ΔΩΡΟ) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕ. Η ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΤΙΣ ΜΥΤΕΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΕΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΚΟΨΑ ΟΛΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ (ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ). ΜΕ ΑΝΥΣΗΧΗΣΕ ΑΡΚΕΤΑ...

ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΜΕ (ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΕΜΠΕΛΟΥΛΕΣ)..:wink:

ο παιδιατρος μας ειχε πει ξυπολυτος ειναι το καλυτερο. Το παπουτσι θεωρω θα τον δυσκολεψει. Θυμαμαι οταν ειχε πρωτοπερπατησει ειχα ρωτησει τον παιδιατρο γιατι περπαταει μια χαρα ξυπολητος και με παπουτσι παει σαν .... και μου ειχε πει οτι το παπουτσι ειναι βαρος που δεν μπορει ακομα να συνηθησει ή να ελενξει απολυτα το πελμα του.

εγω ειπα για παπυτσι γιατι μου το ειχαν προτεινει στην κορη μου που ηταν προωρη και καναμε μερικους μηνες φυσικοθεραπεια

τι να πω;

μαλιστα μου ειχαν πει να ειναι στο σωστο μεγεθος και οπωσδηποτε κορδονια για να 'πιανει' καλυτερα το ποδι

νομιζω παντως και καποιος φυσικοθεραπευτης με εμπειρια στα παιδια να μπορει να δοσει κατευθυνσεις για το αργοπορημενο περπατημα

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...