Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

αυτη ειναι η ιστορια μου λοιπον..

http://gunaikakaimama.blogspot.gr/2013/02/hvbac.html

αφιερωμενη σε ολες μας!!!

πόσο πολύ σε "ζηλεύω" που το έζησες....

η περιγραφή σου είναι τόσο καθηλωτική...μακάρι όταν θα έρθει κι η ώρα για το δεύτερο παιδάκι μου να είμαι τόσο γενναία και δυνατή και να τα καταφέρω κι εγω.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να σου ζήσει! πολύ όμορφη ιστορία... Μου έκανε τρομερή εντύπωση το ότι έβγαλες -τράβηξες ουσιαστικά μόνη σου το κεφαλάκι. Μου δείχνει πόσο πολύ το βίωνες όλο αυτό κ πόσο συγκεντρωμένη κ αφοσιωμένη ήσουν. Και το περίνεο άθικτο που αποδεικνύει ότι έγιναν όλα ήρεμα κ με φροντίδα. Μπράβο! Να χαίρεσαι την οικογένεια σου!

ευχαριστουμε πολυ για τις υπεροχες ευχες!!

μελινα αυτο που εκανα ηταν να ανοιγω το περινεο με τα δαχτυλα μου για να δινω χωρο στο μωρακι. παραλληλα του χαιδευα το κεφαλακι, τα υπολοιπα τα εκανε μονος του! :)

Συγκλονιστική ιστορία!Συγχαρητήρια mirellaki!Το έζησες πιστεύω έτσι όπως το ήθελες. Αχ τι κουράγιο μου δίνει η ιστορία σου! Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου! Ένας κούκλος ο γιόκας σου! Να είστε όλοι γεροί και ευτυχισμένοι!:D

EPBrp3.pngpFYfp2.png

πραγματικά έμεινα άφωνη και εγώ!!!!

χίλια σου μπράβο!!!!!!!!!!!

να σας ζήσει το αγοράκι σας και η μικρούλα σας και να είσαι πάντα έτσι δυνατή στη ζωή σου!!!!!!!!!!!!!!

και πάλι μπράβο σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LzEcp2.png

Διαφημίσεις

Γαρδουμπάκι ακόμη??? πως τα πας?

40+5 σήμερα...

ούτε υποψία πόνων, ούτε πρηξίματα, τίποτα!

Κουράστηκα αρκετά, νιώθω πολύ υποτονική και λίγο απογοητευμένη γιατί κάθε βράδυ περιμένω τα σημάδια αλλά πού! Ξέρω ότι είναι θέμα ημερών, αλλά κάθε νύχτα που έρχεται είναι ένας μήνας από άποψη ταλαιπωρίας... έτσι το ζώ εγώ τουλάχιστον.

Τέλος πάντων, μην το βαρυγκομάω κιόλας, θα τον περιμένουμε όσο θέλει εφόσον είναι όλα καλά, αμνιακό και πλακούντας οκ...

Χώρο δεν ξέρω αν έχει ο μάγκας, αλλά αφού κάθεται ακόμα θα έχει, τι να πω. Πάντως μέσα σε 2 βδομάδες γέμισα ραγάδες, ενώ στην κόρη μου δεν έκανα ούτε μισή! Βέβαια γεννήθηκε 38+1 2770γρ, αυτός είναι στα 4kg περίπου, άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας :shock:

Εσας τι κάνουν τα vbac μωράκια σας κορίτσια;

40+5 σήμερα...

ούτε υποψία πόνων, ούτε πρηξίματα, τίποτα!

Κουράστηκα αρκετά, νιώθω πολύ υποτονική και λίγο απογοητευμένη γιατί κάθε βράδυ περιμένω τα σημάδια αλλά πού! Ξέρω ότι είναι θέμα ημερών, αλλά κάθε νύχτα που έρχεται είναι ένας μήνας από άποψη ταλαιπωρίας... έτσι το ζώ εγώ τουλάχιστον.

Τέλος πάντων, μην το βαρυγκομάω κιόλας, θα τον περιμένουμε όσο θέλει εφόσον είναι όλα καλά, αμνιακό και πλακούντας οκ...

Χώρο δεν ξέρω αν έχει ο μάγκας, αλλά αφού κάθεται ακόμα θα έχει, τι να πω. Πάντως μέσα σε 2 βδομάδες γέμισα ραγάδες, ενώ στην κόρη μου δεν έκανα ούτε μισή! Βέβαια γεννήθηκε 38+1 2770γρ, αυτός είναι στα 4kg περίπου, άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας :shock:

Εσας τι κάνουν τα vbac μωράκια σας κορίτσια;

ax βρε γαρδουμπακι σε νοιωθω!! και εγω στο τελος ετσι αισθανόμουν..καθε βραδυ ηταν αιώνας!!!

καμια δακτυλική αποκόλληση..κατι για να το βοηθήσεις δεν παιζει??

ειναι κατά ο γιατρό σου??

βεβαια οχι οτι πιανει και αυτο πάντα..αλλα ετσι για να το ταρακουνησεις λιγο μπας και αποφασίσει να βγει..

Δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο γιατί από την αρχή που μιλήσαμε για vbac ο γιατρός, λες και το ήξερε:confused::confused::confused:, μου είχε πει "οπλίσου με υπομονή και πάμε για vbac"...

ε, δεν θα το βάλω κάτω τώρα, δεν θα αναφέρω από μόνη μου τίποτα που θα μπορούσε να υποθηκεύσει τον ΦΤ αυτή την φορά, ο γιατρός θα δει μια δυνατή και υπομονετική επιτοκο (άσχετα που μέσα μου βράζω). Αλλά φόβο δεν θα δει από μένα.

Απλά αποφάσισα να τον αφήσω να κάνει την δουλειά του χωρίς να τον επηρεάσω με την δική μου συναισθηματική φόρτιση... έχω τον αντρούλη μου γι'αυτό :lol:. Όσο λέει ότι όλα βαίνουν καλώς, σφίγγω δόντια και περιμένω... απλά ανησυχώ περισσότερο για ευνόητους λόγους όσο περνούν οι μέρες.

Δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο γιατί από την αρχή που μιλήσαμε για vbac ο γιατρός, λες και το ήξερε:confused::confused::confused:, μου είχε πει "οπλίσου με υπομονή και πάμε για vbac"...

ε, δεν θα το βάλω κάτω τώρα, δεν θα αναφέρω από μόνη μου τίποτα που θα μπορούσε να υποθηκεύσει τον ΦΤ αυτή την φορά, ο γιατρός θα δει μια δυνατή και υπομονετική επιτοκο (άσχετα που μέσα μου βράζω). Αλλά φόβο δεν θα δει από μένα.

Απλά αποφάσισα να τον αφήσω να κάνει την δουλειά του χωρίς να τον επηρεάσω με την δική μου συναισθηματική φόρτιση... έχω τον αντρούλη μου γι'αυτό :lol:. Όσο λέει ότι όλα βαίνουν καλώς, σφίγγω δόντια και περιμένω... απλά ανησυχώ περισσότερο για ευνόητους λόγους όσο περνούν οι μέρες.

Θα εχουμε γεννητουρια σε λιγο δηλαδη; Ε, που θα παει,θα βγει...Ολα να πανε οπως τα επιθυμεις!

Γαρδουμπάκι υπομονή...είσαι σε καλά χέρια....αν και δεν ξεπέρασα την ΠΗΤ μου καταλαβαίνω πως νιώθεις.... ούτε εγώ είχα σημάδια ότι έρχεται.... τα απογευματινά πετρώματα δεν είχα καταλάβει ότι ήταν η αρχή....! Όλα θα πάνε καλά αφού ο μπόμπιρας είναι υπομονετικός! Περιμένουμε τα νέα σας!

ΜΑΡΙΑΛ και mirellaki να σας ζήσουν τα μωράκια σας και να χαίρεστε τις οικογένειές σας!!

rn9Yp3.png

1U0pp3.png

Διαφημίσεις

Κι όμως, ακόμα στην κοιλιά της μαμάς, το όνειρο κάθε γυναίκας, σταθερός χαρακτήρας :lol::lol::lol:

Χθες 4120γρ, υγρό καλό, παλμοί καλοί, 6 συσπάσεις στο μισάωρο, εναλλάξ 3 60άρες και 3 100στάρες... πόνοι τίποτα! Μα καλά, οι 100στάρες δεν υποτίθεται ότι είναι οι μεγαλύτερες σε ένταση συσπάσεις κατά τον τοκετό; Οι δύο απο τις τρεις μάλιστα βγήκαν εκτός διαγράμματος! Τι δεν καταλαβαίνω, τόσο αναίσθητη στον πόνο είμαι; :confused: Και στην κόρη μου είχα τακτικές συσπάσεις τοκετου ανά 3λεπτο και χαμπάρι δεν είχα πάρει.

Μέχρι 1-2 Μαρτίου μπορούμε να περιμένουμε (7 μέρες μόνο, κλαψ :cry:), μετά πάμε για ΚΤ :evil: ή για πρόκληση.

Γκρρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!!!!!!!!!!

Μήπως τελικά να ρωτήσω για δακτυλική αποκόλληση; MAMA-AGA, έχεις άλλες πληροφορίες περί τούτου;

Κι όμως, ακόμα στην κοιλιά της μαμάς, το όνειρο κάθε γυναίκας, σταθερός χαρακτήρας :lol::lol::lol:

Χθες 4120γρ, υγρό καλό, παλμοί καλοί, 6 συσπάσεις στο μισάωρο, εναλλάξ 3 60άρες και 3 100στάρες... πόνοι τίποτα! Μα καλά, οι 100στάρες δεν υποτίθεται ότι είναι οι μεγαλύτερες σε ένταση συσπάσεις κατά τον τοκετό; Οι δύο απο τις τρεις μάλιστα βγήκαν εκτός διαγράμματος! Τι δεν καταλαβαίνω, τόσο αναίσθητη στον πόνο είμαι; :confused: Και στην κόρη μου είχα τακτικές συσπάσεις τοκετου ανά 3λεπτο και χαμπάρι δεν είχα πάρει.

Μέχρι 1-2 Μαρτίου μπορούμε να περιμένουμε (7 μέρες μόνο, κλαψ :cry:), μετά πάμε για ΚΤ :evil: ή για πρόκληση.

Γκρρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!!!!!!!!!!

Μήπως τελικά να ρωτήσω για δακτυλική αποκόλληση; MAMA-AGA, έχεις άλλες πληροφορίες περί τούτου;

γαρδουμπακι προκληση κανονικα δεν επιτρεπετε...αν εννοουμε με φαρμακα...

εκτος αν εχεις ηδη διαστολη..εστω και 2 και σου σπασει τα νερα ..και βαλει και λιγη οωτοκινη...τοτε ναι..

διαστολη εχεις καθολου ??? σε ειδε???

η δακτιλικη αποκολληση δεν βλαπτει το φυσιολογικο...εγω στα 2 απο 3 vbac εκανα...μαλιστα την μια φορα δεν επιασε καν..προφανωσ γιατι δεν ηταν ετοιμο το μωρο..

μπορεις να το ζητησεις..απλα ενεργοποιεί την μητρα να αρχισουν οι στυσπασεις..αν ειναι παντελως ανέτοιμο δνε ξεκινανε...

πηγαινε αυριοπ κιολας..οχι την τελευταια μερα!!

παντως καισαρικη προγραματισμενη δεν χρειαζεται...

αν τελειωσουν οι μερες μπορει να σου σπασει τα νερα και ετσι θα ξεκινησουν οι πονοι!!!

Καλησπερα κοριτσια! Σας παρακολουθω καιρο αλλα δεν εχω γραψει ποτε. Κανω κι εγω βιμπακ με το Γιαννικο το Μαη πρωτα ο Θεος... Γαρδουμπακι αυτο που εχω να σε συμβουλεψν ειναι να περιμενεις το μωρο σου και να χαλαρωσεις. Θα ερθει οταν ειναι η ωρα του. Να σκεφτεσαι οτι μια βδομαδα ειναι πολυυυυυυυυυυυς καιρος. Στην εγκυμοσυνη ακομη και μια μερα μπορει να κανει τη διαφορα...Ξερεις ποσες εχουν γεννησει απο μονες τους μια μερα πριν την προγραμματισμενη καισαρικη τους; Χαλααρωσε και απολαυσε τις τελευταιες σας στιγμες που ειστε ενωμενοι! Χαιδευε την κοιλιτσα σου και πες του οτι η μαμα ειναι εδω και να μη φοβαται, και οτι θα περιμενεις τη στιγμη που θα αποφασισει. Κάνε ένα περίπατο στη φύση... Συγκεντρώσου στον εαυτό σου και στο σώμα σου και φαντασου ότι αυτές οι συσπάσεις μέσα σου είναι τα κυματα της θάλασσας που καθώς χτυπούν στην ακροθαλασσιά φέρνουν όλο και πιο κοντα το μωρό σου. Έχει σχεδόν φτάσει στην ακτή. Είναι μόνο μια στιγμή, ένα ακόμα κυματάκι και θα δεις ότι θα ρθει στην αγκαλιά σου, με το δικό του τρόπο, το δικό του ρυθμό.Εξαλλου ολα δειχνουν οτι θα εχεις ευκολο τοκετο.με εναν πονο θα το βγαλεις ;)

Οταν ο γιατρος σου λεει για προκληση εννοει προφανως τη δαχτυλικη αποκολληση. Γιατι για να μην παιζουμε με τις λεξεις, σκαλισματακι κ.λ.π. η δαχτυλικη αποκολληση ειναι προκληση. Οποτε γιατι να μη δωσεις στο μωρο σου αυτες τις 5-6 μερες που χρειαζεται. ?Αστο και κανεις την δαχτ. αποκ. μια μερα πριν την προθεσμια που σου θετει ο γιατρος. Αν ειναι να λειτουργησει θα λειτουργησει μεσα στο 24ωρο. Και ΜΑΜΑ ΑGA συγνώμη που θα διαφωνήσω μαζι σου αλλα η δαχτυλικη αποκόλληση μπορει να πιάσει ακόμα κι αν είναι ανετοιμο το μωρο. Και μπορει κι αυτη να οδηγησει σε καισαρικη όπως κάθε πρόκληση άλλωστε, ίσως με πιο μειωμένες πιθανότητες από ότι η ωκυτοκινη αλλά είναι κι αυτο παρέμβαση.

Κ. Και ΜΑΜΑ ΑGA συγνώμη που θα διαφωνήσω μαζι σου αλλα η δαχτυλικη αποκόλληση μπορει να πιάσει ακόμα κι αν είναι ανετοιμο το μωρο. Και μπορει κι αυτη να οδηγησει σε καισαρικη όπως κάθε πρόκληση άλλωστε, ίσως με πιο μειωμένες πιθανότητες από ότι η ωκυτοκινη αλλά είναι κι αυτο παρέμβαση.

Δεν παρεξηγούμε ....αλλα στο λεω 1000% οτι αν δεν ειναι έτοιμο δεν πιάνει!!!

Απο προσωπικη πειρα το λεω...εχω 2 βδομαδεσ που γεννησα και 10,μερες πριν μου έκανε δακτυλική....πέρασε η μερα ...η εβδομάδα...2 εβδομάδες σχεδόν και τίποτα!

Επισης αν ψάξεις στο ίντερνετ θα δεις πωσ πια δεν θεωρείται παρέμβαση..

αν την κανει την τελευταία μερα προθεσμίας και δεν πιάσει σε 2-3 ωρες θα παει για καισαρική???

αυτα τα δοκιμάζεις πιο πριν....άλλωστε μετα τις 40 εβδομάδες το μωρό είναι πλήρες...

Παντως εγώ προτιμούσα να γεννησω φυσιολογικά με μια μικρη ''παρεμβαση΄΄ όπως τη λες εσύ ..παρά να φτασω 42 εβδομάδες και να κανω καισαρική επειδη περιμένω να ξεκινήσει ο τοκετός...

Από τις 38 εβδομαδες την έπρηζα την γιατρο ..

κΑΙ για τα πρακτικα ..και εγω με την Αγγελικη γεννησα που ειναι απο τους πρωτους στη λιστα με τους vbac γιατρους...και δεν θεωρει την δακτυλική σαν παρεμβαση ..οπως την ωκυτοκινη..

τι να πω και εγω?

Διαφημίσεις

στο λεω 1000% οτι αν δεν ειναι έτοιμο δεν πιάνει!!!

βασικά μαμα άγκα, τον αν θα πετύχει η όχι μια πρόκληση είτε φαρμακευτική είτε μηχανική (δαχτυλική αποκόλληση, σπάσιμο νερών), έχει περισσότερη σχέση με την ωριμότητα του τραχήλου (σκληρότητα, θέση, διαστολή, έξαληψη) παρά με την ωριμότητα του μωρού

αν την κανει την τελευταία μερα προθεσμίας και δεν πιάσει σε 2-3 ωρες θα παει για καισαρική???

συμφωνώ μαζί σου

γαρδουμπάκι πήγαινε μέσα στη βδομάδα και ζήτα του δαχτυλική αποκόλληση (κακό δεν θα κάνει, στην χειρότερη να μη πιάσει

α και κάτι ακόμα, η πρόκληση (η φαρμακευτική) δεν απαγορεύεται (αν και πρέπει να αποτελεί την τελευταία λύση πριν την καισαρική), θέλει βέβαια προσοχή...

ίσως θα μπορούσε να μας πει και ο κύριος μιχαλόπουλος κάτι πάνω στην φαρακευτική πρόκληση και το φυσιολογικό μετά την καισαρικη

Παντως εγώ προτιμούσα να γεννησω φυσιολογικά με μια μικρη ''παρεμβαση΄΄ όπως τη λες εσύ ..παρά να φτασω 42 εβδομάδες και να κανω καισαρική επειδη περιμένω να ξεκινήσει ο τοκετός...

ενοείται και γω το ίδιο...

κορπίτσια ας μην κολάμε σε στερεότυπα (γέννησσα εντελώς χωρίς παρεμβάσεις) και χάνουμε τον στόχο (ασφαλής φυσιολογικός τοκετός)

Γαρδουμπάκι κ εγώ είχα δοκιμάσει "πρόκληση" με αυτή την μέθοδο κ δεν έπιασε. Είναι το λεγόμενο "membrane sweep" το οποίο είναι ένας πιο φυσικός τρόπος να προκληθεί ο τοκετός. Αν το κάνεις αυξάνει τις πιθανότητες να ξεκινήσει ο τοκετός μέσα στο επόμενο 48ωρο. Ο μπέμπης μου (ή μάλλον ο τράχηλος όπως είπε κ η μαριαλ)δεν κατάλαβε τίποτα! Ήθελε κ άλλο χρόνο. (Και είχα κ διαστολή 2). Διάβασα όσα είπαν οι 2 προηγούμενες κοπέλες κ προβληματίστηκα κ εγώ για το τι θα μπορούσες να επιλέξεις. Είχα κ εγώ την εντύπωση όπως η μαμα- αγα ότι η μέθοδος αυτή αν είναι θα πιάσει, διαφορετικά δεν έχει άλλη επίπτωση του τύπου να σε οδηγήσει σε καισαρική όπως η χημική πρόκληση. Δεν είμαι όμως 100% σίγουρη γι αυτό. Νομίζω πως κ εγώ θα το δοκίμαζα πριν φτάσει το όριο.

Καταλαβαίνω πάντως πολύ καλά πως νιώθεις κάθε μέρα που περνά είναι αιώνας. Εγώ έλεγα πάει θα είμαι έγκυος για πάντα!:lol::lol: Αφού είχε ξεκινήσει ο τοκετός με πόνους ανά 5 λεπτά κ νόμιζα ότι κάτι άλλο θα είναι κ με πονάει η κοιλιά μου! :oops::lol::lol::lol:

Σε μια συζήτηση με τον γιατρό του φόρουμ έμαθα ότι ο μέσος όρος για γέννα είναι 40+8 για πρωτότοκες κ 40+3 για δευτερότοκες. Δεν ξέρω αν πιάνεσαι για πρωτότοκη ή δευτερότοκη αλλά θα ξεκινήσει ο τοκετός εκεί που δεν θα το περιμένεις. Πόσο είσαι σήμερα;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Οκ εγω τη γνωμη μου λεω καθως κι εγω εχω κανει και εχω παθει... αλλα δεν πρεπει να κρινουμε με βαση τις εμπειριες της καθε μιας. Απλα εγω αντικειμενικα λεω οτι η αποκολληση ειναι προκληση σε αυτο δε διαφωνει κανεις. Και δεν υπαρχει προκληση φυσικη...ειναι οξυμορο. Γιατι η προκληση παρεμβαινει στη φυσικη πορεια της εγκυμοσυνης. και οπως καθε προκληση μπορει να οδηγησει σε καισαρικη γιατι απλα μπορει να πιασει αλλα να μην ειναι ετοιμη η γυναικα και το μωρο και τοτε....οποτε δε σημαινει οτι επιλεγοντας την αποκολληση ειναι οτι πας με περισσοτερες πιθανοτητες για φυσιολογικο... επισης η αποκοληση οτι αποτελεσμα ειναι να δωσει το δινει το πολυ το δευτερο 24ωρο...δεν εχει νοημα να κανεις αποκοληση μια βδομαδα πριν. αν δεν προκληθει τοκετος μεσα στις επομενες 48 ωρες δεν υπαρχει πιθανοτητα να προκληθει 7 μερες μετα... βεβαια αυτο ειναι η δικη μου γνωμη. Η καθεμια μας πρατει αυτο που θεωρει καλυτερο για την περιπτωση της. ααααα...και κατι αλλο...αληθεια γαρδουμπακι πιστευω οτι θα γεννησεις πολυ ευκολα!;)

ααα..και κατι που ειχε πει μια φιλη σε αλλο φορουμ...το μωρο θα βγει...δεν χωνευεται!!!! οσο δυσκολο και να ειναι πρεπει να αποβαλουμε το αγχος και να σκεφτομαστε αυτη την πολυ σοφη αληθεια!!!

...αληθεια γαρδουμπακι πιστευω οτι θα γεννησεις πολυ ευκολα!;)

Αυτό το πιστεύω κ εγώ!

Super Mummy είπα τη λέξη φυσικός για να το ξεχωρίσω από την χημική πρόκληση. Είπα είναι ένας πιο φυσικός τρόπος σε σχέση με την ωκυτοκίνη. Δεν παύει φυσικά να είναι παρέμβαση κ αυτή. Εσύ τι έπαθες αν επιτρέπεται; Είναι κάτι σχετικό με αυτό που συζητάμε;

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Κατ'αρχήν, για να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, ο γιατρός επόυδενί δεν μου πρότεινε ΚΤ. Απλά μου είπε ότι η 43η εβδομάδα βγαίνει και έξω από τα διεθνή πρωτόκολλα και αν συμβεί κάτι δεν θα είναι καλυμμένος νομικά, γι'αυτό και δεν μπορεί να δώσει άλλη παράταση στην εγκυμοσύνη. Ξέρει ότι δεν θα επέλεγα κατευθείαν ΚΤ, απλά μου είπε ότι υπάρχουν αυτές οι δυο επιλογές αν ξεπεράσω και την τελευταία ημερομηνία. Ως προς την πρόκληση, μιλούσε για προγλαστανδίνες και ελαφριά δόση ωκυτοκίνης αν κατάλαβα καλά, δεν ξέρω όμως αν σκοπεύει να κάνει και δακτυλική αποκόλληση πιο πριν, θα τον ρωτήσω αύριο που έχουμε πάλι ραντεβού.

Από όσα λέτε πάντως συμπεραίνω ότι το καλύτερο με την δακτυλική αποκόλληση (αν και δεν ξέρω τι είναι και πώς γίνεται, τα φώτα σας παρακαλώ όσες το έχετε κάνει :idea:) είναι να γίνει 2 μέρες πριν την ενδεχόμενη πρόκληση, για να αξιοποιήσω όσο χρόνο μου απομένει στο έπακρο χωρίς να βιάσω καταστάσεις.

Ελπίζω πραγματικά να μην προλάβω να φτάσω σε αυτό το σημείο, 7 ημέρες σε αυτή την φάση της εγκυμοσύνης είναι όντως πολλές όπως λες Super Mummy. Ααααα, σου εύχομαι καλή εγκυμοσύνη και καλό vbac :P

Σήμερα 41+1.

Κορίτσια, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, με νιώθετε! Μακάρι να γεννήσω εύκολα όπως λέτε :lol:

Εγω εκανα τρεις δαχτυλικες αποκολλησεις. Στην τριτη μου εσπασε και τα νερα (και το επαιζε και ανηξερος μετα). Το αποτελεσμα ηταν οτι πρκληθηκε τοκετος αλλα το μωρο μου δεν ηταν ετοιμο...δεν αντεχε το ζορι, δεν αντεχε ουτε μια σταγονα ορου, ηταν νωρις γι αυτο και το εδειχνε...φαντασου οτι γεννηθηκε στις 40 και 3 μερες 2.650...ηθελε να μεινει λιγο ακομα το πουλακι μου,,,;) σε συνδιασμο και με αλλες παρεμβασεις και λαθη που εγιναν απο το γιατρο μου οδηγηθηκα σε καισαρικη...ααυτο ηταν το αποτελεσμα. Ομως ειμαστε πολυ διαφορετικες περιπτωσεις. Εμενα ας απουμε μου ξεκινησε τις αποκολησεις τρεις μερες πριν καν κλεισω τις 40 εβδομαδες...μθιλαμε για πολυυυυ βιασυνη....:evil::twisted:

Κοιτα η δαχτυλικη αποκοληση δεν ειναι και πολυ ευχαριστη. Σου βαζει μεσα πολ`υ βαθια το δαχτυλο και τραβα τους υμενες. Αυτο ποναει...πολυ μαλιστα...αλλα μετα οι συσπασεις που προκαλουνται δεν ειναι τοσο βιαιες οσο θα ηταν με τους τεχνητους πονους. Ειναι οι συσπασεις που θα ειχες και αν ο τοκετος ξεκινουσε απο μονος του. Δηλαδη ισα που θα τις νιωσεις!χι,χι!:PΕχε εμπιστοσυνη στο γιατρο σου, στο μωρο σου και στπν εαυτο σου. Ειστε αχτυπητη τριαδα! Να κανεις μονο θετικες σκεψεις και ολα θετικα θα ερθουν...!

Ποιους υμένες? Υπάρχει και κάτι άλλο εκτός από τον αμνιακό σάκο; Εννοείς αυτή την βλέννη για την οποία έχω διαβάσει ότι σε μερικές επιτοκους πέφτει πριν σπάσουν τα νερά;

Ωραίος πάντως και ο δικός σου, ο καθένας απ' ό,τι βλέπω έχει τον τρόπο του στην διαχείριση της "άγνοιας" του (για να μην εκφραστώ αλλιώς :mad:).

Καλησπερα κοριτσια! Σας παρακολουθω καιρο αλλα δεν εχω γραψει ποτε. Κανω κι εγω βιμπακ με το Γιαννικο το Μαη πρωτα ο Θεος... Γαρδουμπακι αυτο που εχω να σε συμβουλεψν ειναι να περιμενεις το μωρο σου και να χαλαρωσεις. Θα ερθει οταν ειναι η ωρα του. Να σκεφτεσαι οτι μια βδομαδα ειναι πολυυυυυυυυυυυς καιρος. Στην εγκυμοσυνη ακομη και μια μερα μπορει να κανει τη διαφορα...Ξερεις ποσες εχουν γεννησει απο μονες τους μια μερα πριν την προγραμματισμενη καισαρικη τους; Χαλααρωσε και απολαυσε τις τελευταιες σας στιγμες που ειστε ενωμενοι! Χαιδευε την κοιλιτσα σου και πες του οτι η μαμα ειναι εδω και να μη φοβαται, και οτι θα περιμενεις τη στιγμη που θα αποφασισει. Κάνε ένα περίπατο στη φύση... Συγκεντρώσου στον εαυτό σου και στο σώμα σου και φαντασου ότι αυτές οι συσπάσεις μέσα σου είναι τα κυματα της θάλασσας που καθώς χτυπούν στην ακροθαλασσιά φέρνουν όλο και πιο κοντα το μωρό σου. Έχει σχεδόν φτάσει στην ακτή. Είναι μόνο μια στιγμή, ένα ακόμα κυματάκι και θα δεις ότι θα ρθει στην αγκαλιά σου, με το δικό του τρόπο, το δικό του ρυθμό.Εξαλλου ολα δειχνουν οτι θα εχεις ευκολο τοκετο.με εναν πονο θα το βγαλεις ;)

Οταν ο γιατρος σου λεει για προκληση εννοει προφανως τη δαχτυλικη αποκολληση. Γιατι για να μην παιζουμε με τις λεξεις, σκαλισματακι κ.λ.π. η δαχτυλικη αποκολληση ειναι προκληση. Οποτε γιατι να μη δωσεις στο μωρο σου αυτες τις 5-6 μερες που χρειαζεται. ?Αστο και κανεις την δαχτ. αποκ. μια μερα πριν την προθεσμια που σου θετει ο γιατρος. Αν ειναι να λειτουργησει θα λειτουργησει μεσα στο 24ωρο. Και ΜΑΜΑ ΑGA συγνώμη που θα διαφωνήσω μαζι σου αλλα η δαχτυλικη αποκόλληση μπορει να πιάσει ακόμα κι αν είναι ανετοιμο το μωρο. Και μπορει κι αυτη να οδηγησει σε καισαρικη όπως κάθε πρόκληση άλλωστε, ίσως με πιο μειωμένες πιθανότητες από ότι η ωκυτοκινη αλλά είναι κι αυτο παρέμβαση.

επιτελους και κατι σωστο!! συγγνωμη για τις υπολοιπες αλλα θεωρω καθε παρεμβαση -οταν το μωρο και οι παλμοι του ειναι καλα- τελειως λαθος επιλογη και ειδικα στην περιπτωση μας..

το ξαναλεω κι εγω λοιπον τοσο ομορφα οσο η super mummy , οχι για τα ωραια λογια αλλα γιατι κι εμενα ακριβως αυτο με βοηθησε λιγες μερες πριν γεννησω

Συγκεντρώσου στον εαυτό σου και στο σώμα σου και φαντασου ότι αυτές οι συσπάσεις μέσα σου είναι τα κυματα της θάλασσας που καθώς χτυπούν στην ακροθαλασσιά φέρνουν όλο και πιο κοντα το μωρό σου. Έχει σχεδόν φτάσει στην ακτή. Είναι μόνο μια στιγμή, ένα ακόμα κυματάκι και θα δεις ότι θα ρθει στην αγκαλιά σου, με το δικό του τρόπο, το δικό του ρυθμό

Θεωρώ ότι μάλλον χρειάζονται ορισμένες διευκρινίσεις γιατί υπάρχει μια σχετική σύγχυση πάνω στο θέμα της πρόκλησης. Να πούμε αρχικά λίγα για την ανατομία του τραχήλου για να ξέρουμε για τι ακριβώς μιλάμε. Ο τράχηλος είναι ένας ινώδης σωλήνας που αποτελεί το κάτω μέρος της μήτρας. Η εσωτερική διάμετρός του είναι η λεγόμενη διαστολη και κυμαίνεται από μηδέν (κλειστός) ως δέκα (πλήρης διαστολή). Ως σωλήνας, ο τράχηλος έχει επίσης μήκος που περιγράφεται με τον ορο εξάλειψη και είναι από περίπου τέσσερα εκατοστά ως μηδέν (πλήρης εξάλειψη). Ο τράχηλος τέλος χαρακτηρίζεται από την υφή του (αν δηλαδή είναι σκληρός ή μαλακός) και τη θέση του, αν δηλαδή το άνοιγμά του είναι κοντύτερα προς το πίσω ή το μπροστά τοίχωμα του κόλπου (οπίσθιος, πρόσθιος). Ο τράχηλος έως τις 36 εβδομάδες είναι μακρύς, κλειστός, σκληρός και οπίσθιος. Από τις 36 εβδομάδες και μετά αρχίζει να αλλάζει σταδιακά προς τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά. Συνήθως κατά τη στιγμή έναρξης του τοκετού έχει κοντύνει, ανοίξει λίγο, μαλακώσει και έρθει πιο μπροστά - δεν υπάρχει όμως κανόνας ως προς το πόσο ακριβώς θα έχει αλλάξει.

Το έσω στόμιο του τραχήλου οδηγεί στο εσωτερικό της μήτρας και βρίσκεται σε επαφή με τους υμένες, δηλαδή το σάκο που περιέχει το μωρό και το αμνιακό υγρό. Για απομόνωση και προστασία από το περιβάλλον του κόλπου ο αυλός του τραχήλου σφραγίζεται με πηχτή βλέννη που μετά τις 36 εβδομάδες αποπίπτει.

Περί πρόκλησης τώρα. Ο στόχος της πρόκλησης τοκετού είναι πρωτίστως να συμβάλλει στην ταχύτερη διαστολή του τραχήλου, όχι τόσο να προκαλέσει συσπάσεις. Συσπάσεις με τράχηλο που δεν είναι προετοιμασμένος (όπως περιγράφεται παραπάνω) είναι αντιπαραγωγικές γιατί δεν προάγουν τον τοκετό και κουράζουν μητέρα και έμβρυο. Η δακτυλική αποκόλληση και οι προσταγλανδινες (η φαρμακευτική πρόκληση) επιδιώκουν να προκαλέσουν διαστολή αλλά δια διαφορετικής οδού.

Η δακτυλική αποκόλληση προϋποθέτει ο τράχηλος να είναι ανοιχτός 1 εκατοστό ή περισσότερο. Ο γιατρός περνά το δάκτυλο μέσα από τον τράχηλο ώστε να αγγίξει τον αμνιακό σάκο, δηλαδή τους υμένες. Με την περιστροφή του δακτύλου "ξεκολλάει" οσο μπορεί τους υμένες από το τοίχωμα της μήτρας. Δεν τους τραβάει ούτε προσπαθεί να προκαλέσει ρήξη. Αυτή η αποκόλληση αποτελεί μηχανικό ερέθισμα για τους υμένες και προκαλεί την παραγωγή προσταγλανδινών που είναι ουσίες που προάγουν την ωρίμανση του τραχήλου.

Κατά τη φαρμακευτική πρόκληση αντίθετα οι προσταγλανδίνες είναι συνθετικές και χορηγούνται απευθείας στον τράχηλο (τοποθετούνται δίπλα για την ακρίβεια, μέσα στον κόλπο). Η δόση είναι πολλαπλάσια από αυτή που εκλύει η δακτυλική αποκόλληση υμένων γι'αυτό και σαφώς πιο αποτελεσματική.

Ο λόγος που η αποκόλληση υμένων είναι ασφαλής σε vbac ενώ η φαρμακευτική πρόκληση αυξάνει τον κίνδυνο ρήξης αφορά αυτή ακριβώς τη δόση προσταγλανδινών. Για πολλές γυναίκες η χορηγούμενη δόση είναι πολύ μεγάλη, προκαλεί υπερτονία της μήτρας και μη φυσιολογικές συσπάσεις. Υπερτονία προδιαθέτει σε ρήξη. Επειδή κάθε γυναίκα είναι διαφορετική δεν μπορούμε εκ των προτέρων να ξέρουμε ποσό ακριβώς χρειάζεται εξού και η δυσκολία να εξασφαλιστεί η μη πρόκληση υπερτονίας όταν χορηγούνται προσταγλανδίνες. Αντίθετα η δακτυλική αποκόλληση δε διατρέχει τέτοιο κίνδυνο γιατί η διέγερση που προκαλεί είναι πολλές φορές μικρότερη και δε φτάνει ποτέ σε τέτοια επίπεδα.

Η δακτυλική αποκόλληση λοιπόν είναι ασφαλής όταν γίνεται σωστά και αποτελεί μια από τις λίγες παρεμβάσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε vbac. Συχνά δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και αυτό είναι μάλλον απόδειξη του ήπιου χαρακτήρα της. Επίσης, συνήθως δεν ειναι οδυνηρή εκτός κι αν ο γιατρός προσπαθεί να την κάνει σε τράχηλο που δεν το επιτρέπει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...