Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Θα σας πρότεινα αρχικά να διαβάσετε ένα σχετικό άρθρο που έγραψα πρόσφατα πάνω στο θέμα - βρίσκεται εδώ. Νομίζω καλύπτει αρκετές από τις απορίες που εκφράστηκαν μέχρι στιγμής.

Η πλειοψηφία των γιατρών συστήνει τοκετό με καισαρική στις 39 εβδομάδες σε περιπτώσεις ισχιακής προβολής. Ακόμα κι αν βρείτε κάποιο συνάδελφο που να αναλαμβάνει ισχιακό τοκετό αμφιβάλλω ότι θα σας συστήσει να περιμένετε πάνω από τις 40 εβδομάδες γιατί όσο μεγαλύτερο είναι το μωρό τόσο μεγαλύτερη και η πιθανότητα επιπλοκών.

Ο ισχιακός τοκετός απαιτεί εμπειρία και δυστυχώς αυτή δεν υπάρχει πλέον στην πλειοψηφία των γυναικολόγων. Θα σας συνιστούσα εάν είστε αποφασισμένη να το προσπαθήσετε να βρείτε γιατρό... μιας κάποιας ηλικίας και να μην το κάνετε στο σπίτι. Έχω κάνει έναν αριθμό ισχιακών τοκετών που πήγαν ευτυχώς καλά, όμως έχω επίσης παραστεί σε επιπλεγμένο τοκετό (παγίδευση κεφαλής στον τράχηλο) και δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχάριστη εμπειρία. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αξίζει το ρίσκο και αυτό προερχόμενο από κάποιον που πιστεύει στο φυσιολογικό τοκετό νομίζω πρέπει κάτι να σας λέει. Από κει και πέρα βέβαια η απόφαση είναι πάντα δική σας.

Πολυ ενδιαφερον το αρθρο σας πραγματικα! Εχω καποιες ερωτησεις.

Καταρχας ποιες γυναικες ακριβως θεωρουνται πολυτοκες;

Αν μια γυναικα εχει καισαρικη στο παρελθον δεν εφαρμοζεται η μεθοδος αυτη ποτε ή εφαρμοζεται με καποιους κινδυνους;

Αν μια γυναικα εχει μια καισαρικη και μετα φυσιολογικο τοκετο, μπορει να το επιχειρησει;

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

mirellaki καλησπέρα, εγώ δεν είμαι έγκυος, αλλά είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που γράφεις κατά καιρούς. Παρακολουθώ το θέμα πολύ στενά όπως καταλαβαίνεις γιατί με ενδιαφέρει πολύ σε επόμενη εγκυμοσύνη να γεννήσω φυσιολογικά. Δεν ήξερα ότι υπάρχει η δυνατότητα στην Ελλάδα για hvbac και αυτά που λες με εκπλήσσουν ευχάριστα. Θα μπορούσες να μου πεις περισσότερα για αυτό; Αν δε θέλεις εδώ και σε π.μ.

μπορω να σου γνωρισω τουλαχιστον 3 κοπελες που εχουν κανει

να σου πω το ονομα μιας ακομα

και να σου γνωρισω αλλες δυο εκτος απο μενα που προκειται να το κανουν μεχρι τελη μαρτη :)

αποσο το εχω ψαξει υπαρχει η γιατρος μου (γυναικολογος) που αναλαμβανει και αλλη μια γενικη γιατρος αλλα και μαιες

δεν ξερω κατα ποσο μπορω να γραψω τα ονοματα τους εδω αν και επειδη μιλαμε για πολυ μικρο κυκλο ειναι κοινο μυστικο, γιαυτο για να ειμαι τυπικη σου στελνω πμ

ενημερώνω τη λίστα! όταν βρω λίγο χρόνο θα σας γράψω τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες! :D:D:D

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

verak- επιτυχής- Αγ. Μπουζάκη-θεσ/νικη

mpourmpoulithras-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

bouboukatsi-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Garouf-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

@marilou-επιτυχής - Γιαννίκος Λ.Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

Katerina+Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27-επαναληπτικη καισαρική- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mlne-επαναληπτικη καισαρική-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

eliza k- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 21/12/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

efrossyni-στην προσπαθειαΠΗΤ 05/01/13-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mirellaki-στην προσπάθεια - ΠΗΤ 07/02/13 - Irabel Rosas Αθήνα

Γαρδουμπάκι-στην προσπάθεια - ΠΗΤ 16/02/13- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Α και κάτι άλλο μήπως έχεις δει το ντοκιμαντέρ The business of being born της Ricki Lake;

το ειδαμε στην ομαδικη προετοιμασια που κανουμε και ηταν η μονη φορα που ελειπα :(

εχω δει το ''freedom for birth'' απιστευτο..

και απο βιβλια αυτο που με βοηθησε παρα παρα πολυ το ''καισαρικη τομη'' του μισελ ονταν

(το εχω σκαναρει για οποιον το θελει)

και το ''φυσικος τοκετος με αναπνοες και τραγουδι'' του λεμπουαγιε δες εδω

καλησπερα,

δεν εχω διαβασει ολες τις σελιδες του τοπικ, θα ηθελα ομως και εγω να κανω καποιες ερωτησεις καθοτι βρισκομαιι σε κυηση...

1η εγκυμοσυνη γεννησα με καισαρικη στην 33+5 εβδομαδα, καθως σπασαν τα νερα μαλλον λογω κουρασης καθως δεν προσεχα, και ενω ειχα πονακια περιοδου χαμηλα για περιπου 8-10 μερες και μικροπετρωματα χωρις πονο στο υψος του αφαλου. 22.08.2011 γεννηθηκε ο γιος μου-2230 βαρος γεννησης- (σε αυτην την εγκυμοσυνη ειχα και προδιαθεση διαβητη και το ρυθμισαμε με διατροφη)

τωρα 2η εγκυμοσυνη βρισκομαι στην 34η εβδομαδα της κυησης μου, ειμαι με συσπασεις (σουβλιες χαμηλα κυριως, και πονακια περιοδου) ξαπλα και γιουτοπαρ απο την 22η εβδομαδα της κυησης. -στην 32+2 εβδομαδα στο ντοπλερ το εκτιμομενο βαρος εμβρυου ηταν 2060- (σε αυτην την εγκυμοσυνη η καμπυλη ζαχαρου βγηκε φυσιολογικη)

αξιζει να προσπαθησω για vbac? ή οι πιθανοτητες επιπλοκων ειναι μεγαλες? και ποιες ειναι αυτες οι πιθανες επιπλοκες που μπορει να αντιμετοπίσω?

οτι αλλο μπορει να χρειαστειτε απο το ιστορικο μου πολυ ευχαριστως αν το ξερω και εγω να σας το αναφέρω!

ο αντρας μου καποια στιγμη που πηγα να του το συζητησω για να το ψαξουμε πριν καν ξαπλωσω με τις συσπασεις δρν ηθελε ουτ να το ακουσει... θελει να παμε σε 2η καισαρικη στην 39 εβδομαδα οπως εχει προγραμματιστει... υπάρχουν πιθανότητες επιπλοκων στην 2ηαισαρικη? και ποιες ειναι αυτες?

τελικα τι ειναι πιο επικυνδυνο κατα την αποψη σας στην δικη μου κατασταση? ενα vbac ή μια 2η καισαρική?

ευχαριστω πολυ για το χρόνο σας.

Διαφημίσεις

καλησπερα,

δεν εχω διαβασει ολες τις σελιδες του τοπικ, θα ηθελα ομως και εγω να κανω καποιες ερωτησεις καθοτι βρισκομαιι σε κυηση...

1η εγκυμοσυνη γεννησα με καισαρικη στην 33+5 εβδομαδα, καθως σπασαν τα νερα μαλλον λογω κουρασης καθως δεν προσεχα, και ενω ειχα πονακια περιοδου χαμηλα για περιπου 8-10 μερες και μικροπετρωματα χωρις πονο στο υψος του αφαλου. 22.08.2011 γεννηθηκε ο γιος μου-2230 βαρος γεννησης- (σε αυτην την εγκυμοσυνη ειχα και προδιαθεση διαβητη και το ρυθμισαμε με διατροφη)

τωρα 2η εγκυμοσυνη βρισκομαι στην 34η εβδομαδα της κυησης μου, ειμαι με συσπασεις (σουβλιες χαμηλα κυριως, και πονακια περιοδου) ξαπλα και γιουτοπαρ απο την 22η εβδομαδα της κυησης. -στην 32+2 εβδομαδα στο ντοπλερ το εκτιμομενο βαρος εμβρυου ηταν 2060- (σε αυτην την εγκυμοσυνη η καμπυλη ζαχαρου βγηκε φυσιολογικη)

αξιζει να προσπαθησω για vbac? ή οι πιθανοτητες επιπλοκων ειναι μεγαλες? και ποιες ειναι αυτες οι πιθανες επιπλοκες που μπορει να αντιμετοπίσω?

οτι αλλο μπορει να χρειαστειτε απο το ιστορικο μου πολυ ευχαριστως αν το ξερω και εγω να σας το αναφέρω!

ο αντρας μου καποια στιγμη που πηγα να του το συζητησω για να το ψαξουμε πριν καν ξαπλωσω με τις συσπασεις δρν ηθελε ουτ να το ακουσει... θελει να παμε σε 2η καισαρικη στην 39 εβδομαδα οπως εχει προγραμματιστει... υπάρχουν πιθανότητες επιπλοκων στην 2ηαισαρικη? και ποιες ειναι αυτες?

τελικα τι ειναι πιο επικυνδυνο κατα την αποψη σας στην δικη μου κατασταση? ενα vbac ή μια 2η καισαρική?

Μονο ενας γιατρος με το ιστορικο σου μπορει να σου πει αν εχεις καλες πιθανοτητες για vbac. Μονο επιλεγοντας εναν γιατρο που υποστηριζει και εχει εμπειρια στο vbac μπορεις να το καταφερεις αν το επιθυμεις. Μιλωντας με εναν εμπειρο γιατρο θα μπορεσεις να παρεις την αποφαση που σου ταιριαζει, θα σε κατατοπισει και θα ενημερωθει κι ο αντρας σου.

Εχουν αναφερθει γιατροι ανα περιοχη, μπορεις απλα για ενημερωση να επισκεφτεις εναν.

BokSurat εννοειται οτι πρεπει να σου απαντησει γιατρος στα ερωτηματα σου

ισως ο κ.Μιχαλοπουλος αλλα λυσε μου σε παρακαλω μια απορια.

Γιατι ενω σπασανε τα νερα στην 1η εγκυμοσυνη το πηγατε για καισαρικη

λογω προωροτητας?

Η προσωπικη μου αποψη (χωρις να θελω να την επιβαλω σε κανενα) ειναι οτι η καισαρικη ειναι εγχειρηση και οπως καθε εγχειρηση μπορει να εχει καποιες επιπλοκες. Αν με βαση το ιστορικο μας μπορουμε να προσπαθησουμε vbac με στενη παρακολουθηση εμπειρου - πανω σε αυτο - γιατρου, ειναι πιο καλη επιλογη. Καθε γεννα μπορει να εχει επιπλοκες ειτε φυσιολογικη ειτε με καισαρικη. Ενημερωσου απο εμπειρο (το τονιζω και παλι) γιατρο και επιλεξε αυτο που σε κανει να νιωθεις καλυτερα.

Κι εγω το σκεφτομουν για καιρο και δεν ειμαι ακομα εγκυος, φαντασου! Αφου ενημερωθηκα ομως για ό,τι με απασχολουσε κατεληξα στο τι θα θελω να κανω τελικα και ειμαι σιγουρη πλεον. Προβληματιστηκα για το πως θα αλλαξω γιατρο, για τις επιπλοκες κτλ κτλ αλλα με τη στηριξη του συζυγου (που ακουει καθε μου ανησυχια ο καημενος, γιατι εχω πολλες) πηρα την αποφαση τελικα οταν ερθει η ωρα να παω να με παρακολουθησει γιατρος που αναλαμβανει vbac.

ενημερώνω τη λίστα! όταν βρω λίγο χρόνο θα σας γράψω τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες! :D:D:D

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

verak- επιτυχής- Αγ. Μπουζάκη-θεσ/νικη

mpourmpoulithras-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

bouboukatsi-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Garouf-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

Katerina+Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27-επαναληπτικη καισαρική- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mlne-επαναληπτικη καισαρική-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

eliza k- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 21/12/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

efrossyni-στην προσπαθειαΠΗΤ 05/01/13-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mirellaki-στην προσπάθεια - ΠΗΤ 07/02/13 - Irabel Rosas Αθήνα

Γαρδουμπάκι-στην προσπάθεια - ΠΗΤ 16/02/13- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Συγχαρητηρια!Γερο και καλοτυχο να ειναι το μωρο σας!

q3pIp3.png

7QYNp3.png

καλησπερα,

Εγώ πιστευω πως μπορεις ανετα να πας για φυσιολογικο και μαλιστα λογω συσπασεων εχεις μεγαλυτερες πιθανοτητες επιτυχιας!

Αυτο το λεω εκ πειρας!!

Γεννησα και εγω το πρωτο στις 33 με καισαρικη και στο δευτερο ημουν οπως λες πολυ προσεκτικη και ξαπλα και μεχρι τις 36 εβδομαδες με χαπια για τις συσπασεις...τελικα απο την ξαπλα και την ξεκουραση εφτασα 40 εβδομαδες(δεν το πιστευα) και γεννησα φυσιολογικα σε 4 ωρες που θεωρειται γρηγορα , αν σκεφτεις οτι ημουν σαν προτοτοκη ..

Μην φοβασαι ..οι πιθανοτητες ριξης κλπ δεν ειναι συμαντικες...ασε τον ανδρα σου ...

Ομως το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ειναι να εχεις καταλληλο γιατρο!!!

μην φοβηθεις να αλλαξεις γιατρο εστω και τωρα!!

αθηνα εισαι?? εκει υπαρχει ο γιαννικος , η ροσας, και αλλοι...

ψαξε από αυτους!!!

Μπορεις να τα καταφερεις!!!

Διαφημίσεις

BokSurat εννοειται οτι πρεπει να σου απαντησει γιατρος στα ερωτηματα σου

ισως ο κ.Μιχαλοπουλος αλλα λυσε μου σε παρακαλω μια απορια.

Γιατι ενω σπασανε τα νερα στην 1η εγκυμοσυνη το πηγατε για καισαρικη

λογω προωροτητας?

ναι πιο πολυ για τον κ. Μιχαλόπουλο πανε οι ερωτησεις...

και ναι λογω προωροτητας πηγαμε για καισαρικη... δεν γνωριζω καν που ηταν ο τραχηλος, αν ηταν κλειστος κλπ... το μονο που ξερω και αυτο γιατι εκεινη τη μερα εκανα ντοπλερ ειναι οτι το κεφαλι του μωρου ηταν κατω, αλλα ηταν ψηλα... με βαλανε στο ιασω (22.08.2011 σπασαν τα νερα) μου καναν τις ενεσεις για τα πνευμονια του μωρου, και προ\γραματισαμε καισαρικη 25.08.2011 το πρωι...

μετα τα μεσανυχτα ομως 23 προς 24.08.2011 πετρωσε ολη μου η κοιλια με επιασε πονος δυνατος και με βαλαν για επειγουσα καισαρικη εκεινη την ωρα με επισκληριδιο. 2:10 ακουσα το κλαμματακι του, τον εφεραν τον φιλισα και τον πηγαν στις θερμοκοιτηδες.

Μονο ενας γιατρος με το ιστορικο σου μπορει να σου πει αν εχεις καλες πιθανοτητες για vbac. Μονο επιλεγοντας εναν γιατρο που υποστηριζει και εχει εμπειρια στο vbac μπορεις να το καταφερεις αν το επιθυμεις. Μιλωντας με εναν εμπειρο γιατρο θα μπορεσεις να παρεις την αποφαση που σου ταιριαζει, θα σε κατατοπισει και θα ενημερωθει κι ο αντρας σου.

Εχουν αναφερθει γιατροι ανα περιοχη, μπορεις απλα για ενημερωση να επισκεφτεις εναν.

ναι, επειδη σκεφτομαι να το ψαξω εστω και τωρα... γιαυτο εκανα τις ερωτησεις αυτες... απλα λογω της καταστασης μου, προκειμενου να αποφυγουμε και παλι το προωρο, που πρεπει να ειμαι ξαπλα γιατι λογω ιστορικου μου (εννοω το προωρο στη 1η εγκυμοσυνη) εχει πει ο γιατρος μου μπορει οι συσπασεις να δυναμωσουν και να σπασουν τα νερα ανα πασα στιγμη, θελω τουλαχιστον να ξερω οτι αξιζει ή οχι πιθανοτητων να το ψαξω η οχι...

ο λογος που αργησα να το ψαξω ειναι γιατι οταν εμεινα εγγυος ο γιατρος μου υποστηριξε οτι 1 φορα καισαρικη για παντα μετα καισαρικη... οταν τυχαια βρηκα ενα γκρουπ στο φεηςμπουκ και εμαθα για το vbac (sthn 2οη εβδομαδα ημουν πια), αλλα μολις αρχισα να το ψαχνω και να διαβαζω ηρθε λιγο αιμα την 21η εβδομαδα, μετα οι συσπασεις την 22η εβδομαδα, τρομαξα μην γεννησα τοσο προωρα κ εκατσα στα αυγα μου... τωρα που περασα τη περιοδο που γεννηθηκε ο γιος μου το επιασα παλι...

σας ευχαριστω ολους ηια τις απαντησεις!

στο πρωτο κειμενο εχω γραψει λαθος την ημερομηνια γεννησης, ειναι 24.08.2011!!!! 22, εσπασαν το πρωι στις 7 τα νερα! συγνωμη για το τυπογραφικο.

Εγώ πιστευω πως μπορεις ανετα να πας για φυσιολογικο και μαλιστα λογω συσπασεων εχεις μεγαλυτερες πιθανοτητες επιτυχιας!

Αυτο το λεω εκ πειρας!!

Γεννησα και εγω το πρωτο στις 33 με καισαρικη και στο δευτερο ημουν οπως λες πολυ προσεκτικη και ξαπλα και μεχρι τις 36 εβδομαδες με χαπια για τις συσπασεις...τελικα απο την ξαπλα και την ξεκουραση εφτασα 40 εβδομαδες(δεν το πιστευα) και γεννησα φυσιολογικα σε 4 ωρες που θεωρειται γρηγορα , αν σκεφτεις οτι ημουν σαν προτοτοκη ..

Μην φοβασαι ..οι πιθανοτητες ριξης κλπ δεν ειναι συμαντικες...ασε τον ανδρα σου ...

Ομως το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ειναι να εχεις καταλληλο γιατρο!!!

μην φοβηθεις να αλλαξεις γιατρο εστω και τωρα!!

αθηνα εισαι?? εκει υπαρχει ο γιαννικος , η ροσας, και αλλοι...

ψαξε από αυτους!!!

Μπορεις να τα καταφερεις!!!

ναι στην ευρυτερη αθηνα ειμαι... στην αναβυσσο συγκεκριμενα.

θα σου στειλω πμ.

@marilou, να σου ζήσει το μωράκι σου, είμαι σίγουρη ότι όταν μεγαλώσει και του εξηγήσεις πόσο προσπάθησες να κάνεις το καλύτερο γι'αυτό θα συγκινηθεί όσο κι εγώ που σε βλέπω στην λίστα των επιτυχόντων, κι ας μην σε ξέρω. Καλά μεγαλώματα :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αν είναι έτσι και αλλιώς να γίνει καισαρική τομή , γιατι να μην περιμένουμε παραπάνω απο 39 εβδομάδες??? τι θα αλλάξει???

Επίσης διάβασα στο ίντερνετ οτι υπάρχουν μωρά που γύρισαν στην 40 και 41 βδομάδα μόνα τους (πολύτοκων γυναικών βεβαια) .

Ειναι επικίνδυνη και η καισαρική στα ισχυακά μωρά ,οταν γίνει 40 η 41 εβδομάδες??

Λέει ότι συνηθίζεται ο προγραμματισμός για την 39η εβδομάδα για την αποφυγή πρόωρης έναρξης του ΦΤ. Βέβαια έτσι δεν θα ξέρεις αν το παιδί θα γύριζε στο τέλος από μόνο του.:?::?::?:

Ως προς το δεύτερο εννοούσα την θερμοθεραπεια με μόξα, 1 στα 4 παιδιά γυρίζει!

Ως προς τον εξωτερικό μετασχηματισμό, το 1 στα 2!!!! ....μετά όμως με χαλασε αυτό το 5% των γυναικών στις οποίες αντενδύκνειται... προηγηθείσα ΚΤ :(.

Εγώ το θεωρώ καλό που ο γιατρός σου δεν βιάζεται. Είναι όμως σίγουρα και vbac?

Διαφημίσεις

Αν είναι έτσι και αλλιώς να γίνει καισαρική τομή , γιατι να μην περιμένουμε παραπάνω απο 39 εβδομάδες??? τι θα αλλάξει???

Επίσης διάβασα στο ίντερνετ οτι υπάρχουν μωρά που γύρισαν στην 40 και 41 βδομάδα μόνα τους (πολύτοκων γυναικών βεβαια) .

Ειναι επικίνδυνη και η καισαρική στα ισχυακά μωρά ,οταν γίνει 40 η 41 εβδομάδες??

Το σκεπτικό βάσει του οποίου επιλέγονται οι 39 εβδομάδες έχει ως εξής:

Στατιστικά η πιθανότητα του εμβρύου να γυρίσει κεφαλικά μετά τις 39 εβδομάδες είναι μεταξύ 2-6% δηλαδή πολύ μικρή, και αυτό πρωτίστως λόγω μεγέθους και αναλογικής μείωσης του αμνιακού υγρού. Δεν είναι αδύνατο, αλλά μάλλον ασυνήθιστο.

Αν επιλεγεί να περιμένει κανείς μετά τις 39 εβδομάδες λογικά κάποια στιγμή θα ξεκινήσει ο τοκετός, και αυτός πιθανότατα με το μωρό σε ισχιακή προβολή. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί επείγουσα καισαρική η οποία αυτομάτως βρίσκεται σε υψηλότερη κατηγορία κινδύνου επιπλοκών σε σχέση με μια προγραμματισμένη (ειδικά αναφορικά με θέματα αιμορραγίας, κινδύνου υποξίας του εμβρύου, τραυματισμού, λοίμωξης κ.α.) Ανάλογα με το πόσο έχει προχωρήσει ο τοκετός μέχρι τη στιγμή της καισαρικής μπορεί να μην υπάρχει καν χρόνος για επισκληρίδιο και να πρέπει να γίνει γενική αναισθησία, που αυξάνει πια σημαντικά και τον αναισθησιολογικό κίνδυνο.

Το "χειρότερο" σενάριο είναι ο τοκετός να προχωρήσει τόσο γρήγορα ώστε ο τράχηλος να βρίσκεται πλέον σε πλήρη διαστολή και να είναι πολύ αργά για να γίνει καισαρική με ασφάλεια. Οπότε βρισκόμαστε στο σενάριο να πρέπει να γίνει ισχιακός τοκετός με ένα μωρό μεγαλύτερο από το επιθυμητό, από ένα γιατρό που ούτε είχε ποτέ πρόθεση να κάνει τέτοιο τοκετό, ούτε και γνωρίζει πώς...

Για να μην τραγικοποιούμε βέβαια τα πράγματα αυτό το τελευταίο σενάριο όσοι έχουμε ειδικευτεί στη Βρετανία το έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές, κυρίως γιατί κάποιες καισαρικές για ισχιακό προγραμματίζονταν εξ ανάγκης για μετά τις 39 εβδομάδες λόγω "λίστας αναμονής". Η διαφορά ήταν όμως ότι είχαμε εκπαιδευτεί και σε ισχιακούς τοκετούς ακριβώς γι'αυτό το λόγο, όπως και οι μαίες και όλο το προσωπικό.

Πολυ ενδιαφερον το αρθρο σας πραγματικα! Εχω καποιες ερωτησεις.

Καταρχας ποιες γυναικες ακριβως θεωρουνται πολυτοκες;

Αν μια γυναικα εχει καισαρικη στο παρελθον δεν εφαρμοζεται η μεθοδος αυτη ποτε ή εφαρμοζεται με καποιους κινδυνους;

Αν μια γυναικα εχει μια καισαρικη και μετα φυσιολογικο τοκετο, μπορει να το επιχειρησει;

Ευχαριστώ!

Καλησπέρα,

Με τον όρο πολύτοκες εννοούνται οι γυναίκες που έχουν ιστορικό τουλάχιστον ενός τοκετού (multiparas στα αγγλικά).

Το ιστορικό καισαρικής ή άλλου χειρουργείου στη μήτρα είναι σχετική και όχι απόλυτη αντένδειξη. Ο λόγος που περιλαμβάνεται στις αντενδείξεις είναι κατά βάσει εμπειρικός λόγω του ότι το ECV ασκεί αρκετά ισχυρή πίεση στην περιοχή της τομής η οποία δεν είναι γνωστό αν μπορεί να προκαλέσει βλάβη της τομής ή να προδιαθέσει σε ρήξη κατά τον τοκετό.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι γιατροί όντως θα ένιωθαν μεγαλύτερη ασφάλεια να δοκιμάσουν την τεχνική αν υπάρχει ιστορικό επιτυχούς VBAC, αν και αυτό μάλλον βασίζεται περισσότερο στην... ψυχολογία παρά σε έρευνες.

έκανα καισαρική τομή στις 10/9/12. απογοητευτικα πολύ γιατί ήθελα να ζήσω την εμπειρία του φυσιολογικού και έχοντας δικερη μητρα, δεν ξέρω τελικά τι έφτεξε ..διαστολή δεν είχα παρά τρία, με άφησαν μόνο 2,5 ώρες μετά μου είπαν ότι έπεφταν οι σφηγμοί του μωρού και με έβαλαν άρον-άρον για καισαρική. θα μπορέσω άρα σε επόμενη κύιση να γενήσω φυσιλογικά έχοντας την καισαρική ως πρώτη εμπειρία;:(

Καλησπέρα,

Με τον όρο πολύτοκες εννοούνται οι γυναίκες που έχουν ιστορικό τουλάχιστον ενός τοκετού (multiparas στα αγγλικά).

Το ιστορικό καισαρικής ή άλλου χειρουργείου στη μήτρα είναι σχετική και όχι απόλυτη αντένδειξη. Ο λόγος που περιλαμβάνεται στις αντενδείξεις είναι κατά βάσει εμπειρικός λόγω του ότι το ECV ασκεί αρκετά ισχυρή πίεση στην περιοχή της τομής η οποία δεν είναι γνωστό αν μπορεί να προκαλέσει βλάβη της τομής ή να προδιαθέσει σε ρήξη κατά τον τοκετό.

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι γιατροί όντως θα ένιωθαν μεγαλύτερη ασφάλεια να δοκιμάσουν την τεχνική αν υπάρχει ιστορικό επιτυχούς VBAC, αν και αυτό μάλλον βασίζεται περισσότερο στην... ψυχολογία παρά σε έρευνες.

Ευχαριστώ πολυ για τις διευκρινίσεις!

mirellaki, δηλαδή κατάλαβα λάθος ότι δεν το κάνει? Είχαμε αυτήν την εντύπωση κι εγώ και ο άντρας μου. Ρωτάω για να μην παραπληροφορώ.

χαθηκα στη συζητηση και μπερδευτηκα..

εννοεις αν κανει η ιζαμπελ hvbac?

ναι κανει και εχει και μαια εκεινη την ωρα μαζι της

αλλα υπαρχουν και γυναικες που εκαναν μονο με μαιες

κοριτσια καλησπερα.λογω ελλειψης χρονου μου ειναι αδυνατο να διαβασω οοοολες τις σελιδες του αρθρου αλλα ψαχνω απαντησεις σε συγκεκριμενες ερωτησεις.οποια γνωριζει ας μου πει για να μην χανομαι σε αυτο το τεραστιο θεμα.ειναι εφικτος ο φ.τ υστερα απο 13μιση μηνες μετα απο καισαρικη;

επισκληρηδιος γιατι δεν επιτρεπεται;ενταξει την ωκυτοκινη να το καταλαβω γιατι ζοριζει τη μητρα αλλα η αναισθησια γιατι απαγορευεται;

υπαρχει λιστα με πιστοιποιημενους γιατρους που αναλαμβανουν τετοιες περιπτωσεις;σας ευχαριστω εκ των προτερων...

wCzlp2.png

κοριτσια καλησπερα.λογω ελλειψης χρονου μου ειναι αδυνατο να διαβασω οοοολες τις σελιδες του αρθρου αλλα ψαχνω απαντησεις σε συγκεκριμενες ερωτησεις.οποια γνωριζει ας μου πει για να μην χανομαι σε αυτο το τεραστιο θεμα.ειναι εφικτος ο φ.τ υστερα απο 13μιση μηνες μετα απο καισαρικη;

επισκληρηδιος γιατι δεν επιτρεπεται;ενταξει την ωκυτοκινη να το καταλαβω γιατι ζοριζει τη μητρα αλλα η αναισθησια γιατι απαγορευεται;

υπαρχει λιστα με πιστοιποιημενους γιατρους που αναλαμβανουν τετοιες περιπτωσεις;σας ευχαριστω εκ των προτερων...

Γεια σου! Καταρχας η επισκληριδιος δεν απαγορευεται, ειναι επιλογη της γυναικας να κανει ή όχι.

Δεν υπαρχει ελαχιστο χρονικο οριο αναμεσα στις 2 γεννες. Οταν λες 13 μηνες εννοεις να μεινεις εγκυος μετα απο 13 μηνες ή να απεχουν 13 μηνες οι γεννες; Υπαρχει μια λιστα με γιατρους που εχουν εμπειρια πανω στο vbac στην ομαδα vbac στο facebook. Για ποια πολη ενδιαφερεσαι;

καλημερα και ευχαριστω για την αμεση απαντηση.εννοω οτι απο τη μια γεννα εως την αλλη θα εχουν μεσολαβησει 13μιση μηνες.εμεινα εγκυος οταν το μωρο ηταν 4 μηνων.....ενδιαφερομαι για αθηνα.υπαρχει καποιο link να με παραπεμψετε;;;;

wCzlp2.png

Στην ομαδα του facebook αναφερονται οι εξης γιατροι Αθηνας που αναλαμβανουν:

Γιαννίκος Λάμπρος

Ιsabel Rosas

Πετρογιάννης Νικόλαος

Αριστείδης Μαντάκας

Bαγγέλης Δημητρίου

Γεώργιος Μιχαλόπουλος.

Μπορεις να επικοινωνησεις μαζι τους. Ο γιατρός Γ.Μιχαλοπουλος απαντα και ερωτησεις εδω στο forum. Αν γινεις μελος στην ομαδα του facebook μπορεις κι εκει να διαβασεις ιστοριες γυναικων που το προσπαθησαν. Υπαρχει μια κοπελα που εμεινε γρηγορα εγκυος μετα την καισαρικη και γεννησε φυσιολογικα,αλλα ειχε στο παρελθον κι αλλον φυσιολογικο τοκετο και νομιζω παιζει ρολο κι αυτό. Στην ομαδα επισης υπαρχουν και γιατροι που απαντανε σε ερωτησεις.

Ελπιζω να σε καλυψα!

Τωρα διαβασα μια ιστορια vbac με 14 μηνες διαφορα, χωρις προηγουμενο φυσιολογικο τοκετο. Ενας γιατρος που το υποστηριζει μπορει να σε κατατοπισει καλυτερα. Μια συμβουλη: μην ρωτησεις γιατρο που δεν προτεινει vbac απο μονος του και συνηθιζει μετα απο μια καισαρικη να προγραμματιζει δευτερη. Θα ενημερωθεις καλυτερα μονο απο αναλογο γυναικολογο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...