Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

μιρελλακι, καλησπερα. ειναι το πρωτο μου μηνυμα και δεν ξερω που παν τα τεσσερα! καποια στιγμη θα πω κι εγω γιατι με εχει πιασει πεισμα και θελω να γεννησω φυσιολογικα. εχω πητ 16/02/13 και ακομα ψαχνω γιατρο. θα δω και τον γιαννικο σε λιγες μερες, ειδα ομως το μηνυμα σου για isabel rosas και hvbac. δυστυχως δεν προλαβα να μαθω για την συναντηση. ειναι ευκολο να μου πεις για το ποσο? ηθελα και μαζι της ενα ραντεβου αλλα πιστευω οτι θα ειναι εντελως απαγορευτικη η τιμη. και οι διαδικασιες ποιες ειναι, το μωρο πως δηλωνεται για παραδειγμα;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Garouf να σου ζήσει η μικρούλα σου! Τι υπέροχα νέα, αν και εδώ που τα λέμε δεν περίμενα τίποτα διαφορετικό με τον κο Γιαννίκο! Καλή ανατροφή και καλό κουράγιο! :)

rn9Yp3.png

1U0pp3.png

μιρελλακι, καλησπερα. ειναι το πρωτο μου μηνυμα και δεν ξερω που παν τα τεσσερα! καποια στιγμη θα πω κι εγω γιατι με εχει πιασει πεισμα και θελω να γεννησω φυσιολογικα. εχω πητ 16/02/13 και ακομα ψαχνω γιατρο. θα δω και τον γιαννικο σε λιγες μερες, ειδα ομως το μηνυμα σου για isabel rosas και hvbac. δυστυχως δεν προλαβα να μαθω για την συναντηση. ειναι ευκολο να μου πεις για το ποσο? ηθελα και μαζι της ενα ραντεβου αλλα πιστευω οτι θα ειναι εντελως απαγορευτικη η τιμη. και οι διαδικασιες ποιες ειναι, το μωρο πως δηλωνεται για παραδειγμα;

ουουου!!! εχουμε 10 μερες διαφορα!! :) θα σου στειλω σε πμ γιατι δεν ξερω κατα ποσο μπορουμε να δημοσιευουμε τετοιες πληροφοριες. ασχετα μαυτο το μωτο δηλωνεται κανονικοτατα μα ενα χαρτι που γραει η μαια μολις γεννηθει το παιδι. δεν υπαρχει θεμα δηλ μη το σκεφτεσαι αυτο

Σου απαντησα στο πμ, ελπιζω να το ελαβες γιατι δεν εχω καταλαβει ακομα πώς λειτουργεί το forum. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, θα επανέλθω και με άλλες ερωτήσεις πιστεύω. Άλλωστε έχουμε δρόμο ακόμα!

marilou, μην ανησυχείς! Ακόμα και αν η ΠΗΤ μου ήταν σωστή, η γέννα 1 εβδομάδα ή 10 μέρες μετά είναι μια χαρά!! Και όπως λένε, αν αφήνανε τις γυναίκες να γεννήσουν στην ώρα τους (και όχι με πρόκληση όταν φτάσουν στις 40 w) θα ακούγαμε πολλές γέννες στις 41 ή 42 εβδομάδες.
;

Να σας ζήσει η μικρούλα σας, ό,τι καλύτερο εύχομαι στην οικογένειά σας! Πόσο χαίρομαι που ακούω όλο και περισσότερες επιτυχημένες vbac. Θέλω να πιστεύω πως όταν ξαναμείνω έγκυος θα τα καταφέρω κ εγώ. Να σε ρωτήσω κάτι Garouf πότε επανήλθε η περίοδος σου μετά το πρώτο παιδί; Νομίζω ανέφερες κάτι ότι είχες μόνο τρεις κυκλους κ έμεινες πάλι έγκυος. Ρωτάω γιατί εγώ δεν έχω την παραμικρή ένδειξη ότι πρόκειται να έρθει σύντομα, παρόλο που το μωρό μου είναι σχεδόν 8 μηνών και έχει ξεκινήσει στερεές από 6 μηνών.

EPBrp3.pngpFYfp2.png

Διαφημίσεις

Anna1703, μετά απο 1 χρόνο ξαναδιαθέτησα. Αφού να σκεφτείς ο αιματοκρίτης μου είχε ανέβει πολύ!! Ο γιός μου όμως θήλαζε απο ότι φαίνεται πολύ και λόγω αυξημένης προλακτίνης δεν αδιαθέτησα νωρίτερα (βασικά συνέπεσε με την επιστροφή στη δουλειά = μείωση θηλασμών)

DZLjp2.png

LVTCp2.png

Anna1703, μετά απο 1 χρόνο ξαναδιαθέτησα. Αφού να σκεφτείς ο αιματοκρίτης μου είχε ανέβει πολύ!! Ο γιός μου όμως θήλαζε απο ότι φαίνεται πολύ και λόγω αυξημένης προλακτίνης δεν αδιαθέτησα νωρίτερα (βασικά συνέπεσε με την επιστροφή στη δουλειά = μείωση θηλασμών)

Απ' ότι φαίνεται και εμένα ο γιος μου θηλάζει ακόμη πολύ συχνά γιατί μπορεί να έχουν μπει κάποια γευματάκια αλλά οι θηλασμοί δεν έχουν μειωθεί ουσιαστικά. Μακάρι κ εμένα να μου έρθει πάλι κοντά στο χρόνο για να προσπαθήσουμε για το δεύτερο. Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου κ να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου!

EPBrp3.pngpFYfp2.png

Τον γνωρίζεις προσωπικά τον γιατρό; Σημασία έχει ο γιατρός και να αναλαμβάνει vbac και να είναι καλός και στην παρακολούθηση της εγκυμοσύνης. Έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω ποιον γιατρό να διαλέξω σε ενδεχόμενη εγκυμοσύνη στο μέλλον.

Γεια σας!!

Ειναι το πρωτο μυνημα που γραφω. Πανω στο ψαξιμο για vbac επεσα πανω στο θεματακι σας. Διαβασα και το μυνημα απο μια κοπελα απο την Κυπρο, την nena που γεννησε σε δημοσιο και θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες γιατι και εγω ειμαι απο την Κυπρο. Της εστειλα π.μ αλλα δεν απαντησε. Συνεχιζει να ειναι ενεργο μελος γιατι απο οτι ειδα ειναι πολυ παλια η δημοσιευση της? Γνωριζεται περισσοτερες πληροφοριες για την περιπτωση αυτη? Η' γνωριζει καμια αλλη κοπελα για εμπειρο γυναικολογο στην Κυπρο που αναλαμβανει vbac? Θα προτιμουσα στο δημοσιο αν γνωριζεται.

Ευχαριστω εκ΄των προτερων.

Άντρια.

Διαφημίσεις

Γεια σας!!

Ειναι το πρωτο μυνημα που γραφω. Πανω στο ψαξιμο για vbac επεσα πανω στο θεματακι σας. Διαβασα και το μυνημα απο μια κοπελα απο την Κυπρο, την nena που γεννησε σε δημοσιο και θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες γιατι και εγω ειμαι απο την Κυπρο. Της εστειλα π.μ αλλα δεν απαντησε. Συνεχιζει να ειναι ενεργο μελος γιατι απο οτι ειδα ειναι πολυ παλια η δημοσιευση της? Γνωριζεται περισσοτερες πληροφοριες για την περιπτωση αυτη? Η' γνωριζει καμια αλλη κοπελα για εμπειρο γυναικολογο στην Κυπρο που αναλαμβανει vbac? Θα προτιμουσα στο δημοσιο αν γνωριζεται.

Ευχαριστω εκ΄των προτερων.

Άντρια.

Στην ομάδα του facebook υπήρχε ένα θέμα σχετικά με την ανευρεση γιατρού στην Κύπρο που να αναλαμβάνει. Γίνε μέλος στην ομάδα και μπορείς να ρωτήσεις, υπάρχουν κι άλλες έγκυες κοπέλες από Κύπρο που ψάχνουν εκει γιατρό. Δεν εχει πολλες μερες που το διαβασα. Η ομάδα λέγεται vbac φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική.

Στην ομάδα του facebook υπήρχε ένα θέμα σχετικά με την ανευρεση γιατρού στην Κύπρο που να αναλαμβάνει. Γίνε μέλος στην ομάδα και μπορείς να ρωτήσεις, υπάρχουν κι άλλες έγκυες κοπέλες από Κύπρο που ψάχνουν εκει γιατρό. Δεν εχει πολλες μερες που το διαβασα. Η ομάδα λέγεται vbac φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Ειμαι μελος σε αυτη την σελιδα αλλα οι περισσοτερες κοπελες μελοι εκει ειναι απο Ελλαδα.

Κορίτσια, ποιος ανανεώνει την λίστα του vbac?

Κι εγώ στον Γιαννίκο κατέληξα, ο τρίτος από τους vbac γιατρούς που επισκέφθηκα μέσα σε 10 ημέρες. Ευτυχώς που υπάρχει το φόρουμ και έχω αρχίσει να πιστεύω ξανά ότι μπορεί να χρησιμεύσει η ευχή "με έναν πόνο"!

Μάλλον ήρθε η ώρα να μιλήσω κι εγώ μπας και ανακουφιστώ τώρα που βλέπω ότι μπορώ έστω να ελπίζω σε έναν ΦΤ. Γέννησα την κόρη μου στο Αττικό με καισαρική πριν από ενάμιση χρόνο γιατί είχα βγάλει κάτι σαν σπυράκι τον 7ο μήνα και δυστυχώς το είπα στον γιατρό ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι ήταν κονδύλωμα και ότι αν δεν έφευγε μέχρι να γεννήσω θα έπρεπε να σκεφτούμε σοβαρά την καισαρική. Δεν πήρα 2η γνώμη αν και είχα όλο τον χρόνο, ένιωθα πολύ άσχημα και δεν το μοιράστηκα με κανέναν από ντροπή, μόνο με τον σύντροφό μου. Ήταν πολύ λεπτό και προσωπικό το θέμα κι εγώ δεν ήθελα καν να το σκέφτομαι. Τέλος πάντων, το σπυράκι παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης. Στην 38η εβδομάδα πηγαίνω για καρδιοτοκογράφημα στο νοσοκομείο και με κρατάνε γιατί είχα συσπάσεις ανά τρίλεπτο. Δεν είχα ούτε πόνους, ούτε τίποτα, βάζει ο γιατρός το χέρι του για να δει για διαστολή, έναν πόντο είπε (πρόσφατα έμαθα ότι πριν τους 3 δεν μπορείς να πεις σίγουρα ότι είναι η μέρα σου!), έρχεται και ο άντρας μου για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. «Ποιοι είναι οι κίνδυνοι γιατρέ?» «Τύφλωση και πρόβλημα στις φωνητικές χορδές.» «Εσείς τι θα κάνατε αν ήταν η γυναίκα σας?» «Δεν θα ρίσκαρα». Όταν είδε ότι το σκεφτόμασταν γιατί είχαμε διαβάσει τις στατιστικές πρόσθεσε ότι υπήρχε και μια αλλοίωση παλμών στο μωρό. Εκεί είπαμε κατευθείαν καισαρική χωρίς δεύτερη σκέψη.

Στις 40 ημέρες πήγα σε άλλον γυναικολόγο να με δει και μου είπε οτι αυτό σίγουρα δεν είναι κονδύλωμα. Όπως καταλαβαίνετε ήθελα να τα σπάσω όλα! Σε αντίθεση με άλλες γυναίκες όπως έχω καταλάβει, η καισαρική μου κόστισε πολύ. Εκτός απότους φριχτούς μετεγχειρητικούς πόνους (δεν με έπιαναν τα παυσίπονα), δυο εβδομάδες μετά ακόμα περπατούσα σαν γριούλα, το κρεβάτι είχε γίνει ο εχθρός μου γιατί δεν μπορούσα να ξαπλώσω, αλλά κυρίως να σηκωθώ για να πιάσω το μωρό, έπρεπε πρώτα να γυρίσω μπρούμυτα και να γονατίσω στο πάτωμα για να σηκωθώ με στήριγμα. Το χειρότερο όμως από όλα ήταν το πρήξιμο στα πόδια. Δεν ξέρω σε τι οφειλόταν αλλά πιστεύω ότι ο οργανισμός μου, λόγω του ότι δεν έγινε ούτε καν προκληση τοκετού δεν συνειδητοποίησε τον τερματισμό της εγκυμοσύνης. Τα πόδια μου συνέχιζαν να πρήζονται, έφτασα σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσα να φορέσω ούτε κάλτσες, πόνούσε και το δέρμα μου ακόμα, ένιωθα ότι από στιγμή σε στιγμή θα έσκαγαν. Όταν το είπα στον γιατρό μου είπε κάνε κάτι αλλιώς θα σου χορηγήσω δυνατό φάρμακο και ξέχνα τον θηλασμό. Αυτό θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα έτσι όπως ήταν η ψυχολογία μου για να μου αφαιρεθεί και το τελευταίο πράγμα που με έκανε να νιώθω χρήσιμη (ξένο γάλα της έδωσα για πρώτη φορά 12 μηνων). Έκανα ποδόλουτρο σε χλιαρό αλατόνερο και μετά μου έκανε μασάζ η μάνα μου 3 φορές την ημέρα (η οποία είχε πάρει άδεια 2 εβδομάδων για να με βοηθήσει!) από το πέλμα προς τα πάνω.Τώρα δεν μου φαίνονται και τόσο δραματικά γιατί θα ήξερα πώς να τα αντιμετωπίσω, τότε όμως, βάλε την αϋπνία, τους πόνους, τις μαστίτιδες που πάθαινα κάθε εβδομάδα σχεδόν μέχρι να καταλάβω από μόνη μου κάποια πράγματα, βάλε και την επιλόχειο κατάθλιψη που όλες περνάμε λίγο πολύ, είχα γίνει κουρέλι. Δεν τολμούσε να μου μιλήσει κανείς, έκλαιγα με το παραμικρό.

Μόλις άρχισα να τείνω πάλι σχεδόν προς τα φυσιολογικά μου ήρθε και το πρώτο τεστ ΠΑΠ στον 7ο μήνα που αδιαθέτησα, σε άλλη γιατρό πάλι. Φυσικά και δεν υπήρχε ίχνος κονδυλωμάτων στον τράχηλο και εξωτερικά πήρε επί τόπου μια βελονίτσα και έσπασε το σπυράκι αφαιρώντας σε 10 δεύτερα το πύο που είχε μαζέψει! Και αφού βγήκαν και τα αποτελέσματα και τα είδε ο άντρας μου, μου ξεφούρνισε ότι ο γιατρός του είχε πει έξω από την αίθουσα τοκετού ότι όταν έβαλε το χέρι του να δει την διαστολή, έπιασε μέσα και ήμουν γεμάτη κονδυλώματα! Γι'αυτό και στις επαφές μας όλο εκείνο το διάστημα ήταν "συντηρητικός". Έπεσα από τα σύννεφα! Δεν μου το είχε πει φυσικά για να μην με πανικοβάλει, όπως θα έκανε ο καθένας. Εγώ ξέρω όμως ότι αν μου το είχε πει θα είχα καταλάβει το ψέμα και ίσως να είχα γλυτώσει όλη αυτήν την άνευ λόγου ταλαιπωρία.

Τώρα έχω ένα εξιτήριο νοσοκομείο που γράφει "καισαρική λόγω HPV" και σε αυτές τις αναμνήσεις προστέθηκε η σιγουριά μιας δεύτερης καισαρικής από όλους τους γιατρούς που μίλησα όταν έμαθα ότι είμαι ξανά έγκυος. Καταλαβαίνετε ότι το φόρουμ μου έχει δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσω τον τοκετό σαν κάτι το ευχάριστο. Καλή επιτυχία σε όλες τις υποψήφιες για vbac μανούλες.;)

Διαφημίσεις

Αν όσο δούλευα ακόμα στη Σκωτία διάβαζα ιστορίες σαν τη δική σας πιθανότατα θα τις θεωρούσα εν πολλοίς ευφάνταστες και υπερβολικές.

Τώρα, έχοντας πλέον δει πώς λειτουργούν ορισμένοι στην Ελλάδα δε με εκπλήσσει τίποτα πια.

Λυπάμαι που ζήσατε τη γέννηση του παιδιού σας με τόσο τραυματικό τρόπο, δεν μπορώ ούτε να φανταστώ τι περάσατε ψυχολογικά. Σας εύχομαι αυτή τη φορά να πάνε όλα όπως τα ονειρεύεστε!

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιαννίκος Λάμπρος Αθήνα

verak- επιτυχής- Αγ. Μπουζάκη-θεσ/νικη

mpourmpoulithras-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

bouboukatsi-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

Garouf-επιτυχής-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

Katerina+Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27-επαναληπτικη καισαρική- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mlne-επαναληπτικη καισαρική-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

eliza k- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 21/12/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

@marilou-στην προσπάθεια - ΠΗΤ 03/01/13 - Γιαννίκος Λ.Αθήνα

efrossyni-στην προσπαθειαΠΗΤ 05/01/13-Γιαννίκος Λ. Αθήνα

mirellaki-στην προσπάθεια - ΠΗΤ 07/02/13 - Irabel Rosas Αθήνα

Γαρδουμπάκι-στην προσπάθεια - ΠΗΤ 16/02/13- Γιαννίκος Λ. Αθήνα

ολα καλά να πάνε κορίτσια..

Ευχαριστώ για την κατανόηση κ' για τις ευχές.

Φέρω ευθύνη γιατί είχα χρόνο να πάρω 2η γνώμη και δεν το έκανα.

Επίσης γιατί έπρεπε να έχω καταγγείλει το περιστατικό, όχι από εκδίκηση, αλλά γιατί δυστυχώς θα υπάρξει και επόμενη. Θα έπρεπε να το έχω αποτρέψει αλλά δεν ήθελα να ανανεώνω διαρκώς τον θυμό μου ξαναζώντας το συμβάν. Λάθος μου πάντως, έτσι δεν πάμε μπροστά σαν κοινωνία.

ΜΑΡΙΑΛ, γιατί δεν είσαι στην λίστα, χάνω κάτι? Σήμερα μπήκα 31η εβδομάδα. Εσύ πότε έχεις ΠΗΤ?

ΜΑΡΙΑΛ, γιατί δεν είσαι στην λίστα, χάνω κάτι? Σήμερα μπήκα 31η εβδομάδα. Εσύ πότε έχεις ΠΗΤ?

κοίτα στη λίστα με τα επυτηχείς... έχω είδη ένα επιχημένο φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική στο ενεργητικό μου

πάω για το δεύτερο vbac

καλέ μαζί γενάμε... έχω πητ 20 φλεβάρη

Τρίτη φορά μανούλα? Να σου ζήσουν και με το καλό και το τρίτο.

Ναι, μαζί γεννάμε αν σκεφτείς ότι με βάση την τελευταία περίοδο ήμουν για 25/2, αλλά μάλλον τον συλλάβαμε νωρίτερα.

Στην τελική ευθεία λοιπόν!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...