Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

MAMA-AGA αυτό το "ταλαιπωρείται η μήτρα" εχω ακούσει κι έναν φόβο τον έχω..βέβαια όχι από την γιατρό μου,απο άλλους..γι'αυτό ρωτάω αν ισχύει όντως..το σίγουρο είναι οτι θα κάνω τρίτο παιδί κάποια στιγμή και πάλι για vbac θα πάω..

Kαι βέβαια για vbac να πας!!! και με το καλό εύχομαι!!!

αν μπεις πάντως στο FB στην ξένη σελίδα του VBAC θα δεις πόσες πολλές γυναίκες κάνουν επανειλημμένα vbac , και δεν λέω για μια και 2 φορές..!!

και δεν τίθεται καν το θέμα ταλαιπωρίας της μήτρας..βέβαια εξετάζονται κατά περίπτωση αυτά, αλλά αν είχες θέμα ,νομίζω θα το είχες καταλάβει στο προηγούμενο vbac

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι τον κ.Μιχαλόπουλο..Πρώτη γέννα καισαρική γιατί είχα διαστολή 0 για πολλές ώρες,δεύτερη γέννα επιτυχημένη vbac,γρήγορος και εύκολος σχετικά τοκετός σε λιγότερο απο 4 ώρες,στην επόμενη προσπάθεια για φυσιολογικό τοκετό (όταν με το καλό πάω για τρίτο) οι πιθανότητες για ρήξη μήτρας είναι το ίδιο ή μειώνονται;μήπως ταλαιπωρείται αρκετά η μήτρα;μετά από πόσο καιρό θα ήταν καλύτερο να το επιχειρούσα να ξαναμείνω έγκυος;πολλά ερωτήματα:confused:

Η πιθανότητα ρήξης δε θεωρείται ότι αυξάνεται σε μετέπειτα VBAC. Αντίθετα, μετά από το πρώτο επιτυχημένο VBAC όπως στην περίπτωσή σας είναι πολύ πιθανότερο πλέον να γεννήσετε και πάλι φυσιολογικά. Βέβαια ο τοκετός χρειάζεται την ίδια παρακολούθηση και προσοχή για έγκαιρο εντοπισμό πιθανής ρήξης όπως την πρώτη φορά αλλά τίποτα παραπάνω.

Η μήτρα δεν "ταλαιπωρείται" από το VBAC, τουλάχιστον όχι περισσότερο απ'ό,τι απ'την εγκυμοσύνη καθεαυτού, αν και φυσικά είναι φτιαγμένη γι'αυτή τη δουλειά! Γενικά θα σας συμβούλευα μια αναμονή τουλάχιστον 6-12 μηνών μέχρι την επόμενη εγκυμοσύνη, όχι λόγω της πρώτης καισαρικής αλλά για να δοθεί χρόνος στο σώμα σας να επανέλθει.

Καλησπέρα,

Η προηγούμενη καισαρική που έχετε κάνει σχεδόν σίγουρα έχει γίνει με οριζόντια τομή μια και δεν κάνουμε κάθετες τομές πλέον σε τόσο προχωρημένες εγκυμοσύνες.

Σχετικά με το VBAC και τη μυωπία προσωπικά δεν βλέπω αντένδειξη μέχρι το στάδιο της εξώθησης (το γνωστό "σπρώξιμο") και αυτό γιατί η υψηλή μυωπία έχει σχετιστεί με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς που είναι σοβαρή επιπλοκή (όπως θα μάθατε και από την περίπτωση Σαμαρά...) Συνήθως συνιστάται η αποφυγή υπερβολικής προσπάθειας από τη μητέρα κατά την εξώθηση και αντ'αυτού η υποβοήθησή της από το γιατρό με εμβρυουλκία αν χρειαστεί.

Τέλος, το loop για τα κονδυλώματα κατά κανόνα δεν επηρεάζει τον τοκετό.

Γιώργος

Γιατρε σας ευχαριστω πολύ για την άμεση απάντηση και τον χρονο σας.

marikious η μυωπια σιγουρα δεν αποτελει λογω καισαρικης,για τα υπολοιπα δεν ξερω....

Ευχαριστώ πολύ γαι την απάντηση!

Tην επομενη εβδομάδα εχω ραντεβού και θα το ξαναπω να πάμε για vbac.

χθες εκανα doppler και ειπα του γιατρου να μου μετρησει την τομή.

Ειμουνα 33+4 και η τομή 11 χιλ. Φυσικά μεχρι να γεννησω θα λεπτυνει αλλα ποσο?

Καλη επιτυχία σε ολα τα κορίτσια που θα κανουν vbac!

Να ρωτήσω κι εγώ μερικά πράγματα για VBAC. Eίμαι έγκυος 32 εβδ., προηγειθείσα κ.τ. πριν 5 χρόνια, -χωρίς κανένα λόγο, απλά καθυστέρηση στη διαστολή, σπάσιμο νερών στην 41 εβδ.- επίσης λαπαροσκοπική αφαίρεση ινομυώματος πριν 2 χρόνια, παλίνδρομη κύηση πριν 1 χρόνο και απόξεση, και τέλος για να μην σας ζαλίζω άλλο... σημερινή ηλικία 40 ετών!

Είμαι σε θέση να ονειρεύομαι VBAC?

H εγκυμοσύνη μου εξελίσσεται φυσιολογικότατα, τα κιλά μου είναι λίγα, όλα καλά, ο γιατρός μου εδώ Θεσσαλονίκη, δεν έιναι στη λίστα των VBAC γιατρών, αλλά είπε ότι θα το προσπαθήσουμε, κι ότι γίνει. Βέβαια, τελευταία, άρχισε να μου εκφράζει τις επιφυλάξεις του, αλλά δεν θέλω να τον αλλάξω για πάρα πολλούς λόγους.

Γιατρέ εσείς τι λέτε? Μπορώ? Η ηλικία μου είναι ανασταλτική?

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω κι εγώ μερικά πράγματα για VBAC. Eίμαι έγκυος 32 εβδ., προηγειθείσα κ.τ. πριν 5 χρόνια, -χωρίς κανένα λόγο, απλά καθυστέρηση στη διαστολή, σπάσιμο νερών στην 41 εβδ.- επίσης λαπαροσκοπική αφαίρεση ινομυώματος πριν 2 χρόνια, παλίνδρομη κύηση πριν 1 χρόνο και απόξεση, και τέλος για να μην σας ζαλίζω άλλο... σημερινή ηλικία 40 ετών!

H εγκυμοσύνη μου εξελίσσεται φυσιολογικότατα, τα κιλά μου είναι λίγα, όλα καλά, ο γιατρός μου εδώ Θεσσαλονίκη, δεν έιναι στη λίστα των VBAC γιατρών, αλλά είπε ότι θα το προσπαθήσουμε, κι ότι γίνει. Βέβαια, τελευταία, άρχισε να μου εκφράζει τις επιφυλάξεις του, αλλά δεν θέλω να τον αλλάξω για πάρα πολλούς λόγους.

Καλησπέρα,

Η ηλικία σας σαφώς και δεν είναι παράγοντας που θεωρείται αντένδειξη για VBAC, μη σας ανησυχεί αυτό. Από όσα γράφετε το μόνο που ίσως παίζει κάποιο ρόλο είναι η αφαίρεση ινομυώματος. Η σημασία αυτής μπορεί να είναι από ελάχιστη εώς αρκετά μεγάλη ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση του ινομυώματος. Εάν ο Γυναικολόγος που σας χειρούργησε είναι ο ίδιος που σας παρακολουθεί και τώρα λογικά θα έχει καλή εικόνα του τι έχει γίνει και πόσο ή αν επηρεάσει το VBAC. Εκτός αυτού πάντως δε βλέπω γιατί να μην το προσπαθήσετε.

Κορίτσια καλησπέρα!

Κατάφερα να γεννήσω φυσιολογικά 2 μέρες πριν την ΠΗΤ μου, μετά από 9,5 ώρες. Όλα πήγαν καλά.

Ότι και να πω για τον κο Γιαννίκο είναι λίγο. Όχι μόνο τον ευχαριστώ, αλλά νιώθω πολύ τυχερή που γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο και με βοήθησε να απολαύσω την εγκυμοσύνη μου από την αρχή ως και την γέννηση του μικρού.

Είναι όντως ευχάριστο που ένας γιατρός "βρίσκεται" ανάμεσά μας και λύνει τις απορίες μας. Είναι όμως τέτοιο και το θέμα που είναι λίγο άτοπο να κατακρίνουμε την πικρία των κοριτσιών. Ίσως είναι δύσκολο να το καταλάβουν, αλλά αν δεν νιώθαμε προδομένες απο τους γιατρούς της πρώτης εγκυμοσύνης δεν θα είχαμε καν διαβάσει το συγκεκριμένο υπόμνημα.

Τέλος, για να μην είμαι κουραστική, έχω μόνο να πω ότι αν είχα λάβει υπόψην μου τις απόψεις των όσων γιατρών συνάντησα κατά την διάρκεια της 2ης εγκυμοσύνης θα είχα γεννήσει πάλι με καισαρική αφού πρώτα θα είχα πέσει σε βαθειά κατάθλιψη.... Το μόνο που θα σας παραθέσω από αυτά που άκουσα είναι από τον τελευταίο, ο οποίος την ώρα που μου έκανε το doppler μου είπε ότι με τον vbac ο θάνατος του μωρού είναι δεδομένος, και το αν θα σωθεί η μητέρα είναι αβέβαιο....και ότι στην Γερμανία ενώ σε όλα τον πρώτο λόγο τον έχει η μητέρα, σε περίπτωση προηγηθείσας καισαρικής δεν της δίνουν καν αυτή την επιλογή.....

Κανείς όμως από αυτούς τους "γιατρούς" δεν έφερε αντίρρηση όταν ο πρώτος χασάπης έπιασε την λαβίδα και μετέτρεψε την γέννα μου σε ένα ψυχρό χειρουργείο.

Με συγχωρείτε αν σας κούρασα. Κορίτσια μην το βάζετε κάτω, είναι αναυθαίρετο δικαίωμα μας να φέρουμε στον κόσμο φυσιολογικά τα παιδιά μας. Και είναι καθήκον μας να ενημερώσουμε κι άλλες γυναίκες πριν τον πρώτο τους τοκετό.

Καλή επιτυχία σε όσες είναι στην προσπάθεια και να χαίρεστε όλες τα παιδιά σας και τις οικογένειές σας!:-D

rn9Yp3.png

1U0pp3.png

Καλημερα..!

γιατι δεν θες να αλλάξεις γιατρό αφού δεν εισαι σίγουρη για το αν ξερει vbac??? κρίμα είναι! αφού όλα πάνε καλά γιατι να το αφήσεις στην τύχη του?

Κορίτσια καλησπέρα!

Κατάφερα να γεννήσω φυσιολογικά 2 μέρες πριν την ΠΗΤ μου, μετά από 9,5 ώρες. Όλα πήγαν καλά.

Ότι και να πω για τον κο Γιαννίκο είναι λίγο. Όχι μόνο τον ευχαριστώ, αλλά νιώθω πολύ τυχερή που γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο και με βοήθησε να απολαύσω την εγκυμοσύνη μου από την αρχή ως και την γέννηση του μικρού.

Είναι όντως ευχάριστο που ένας γιατρός "βρίσκεται" ανάμεσά μας και λύνει τις απορίες μας. Είναι όμως τέτοιο και το θέμα που είναι λίγο άτοπο να κατακρίνουμε την πικρία των κοριτσιών. Ίσως είναι δύσκολο να το καταλάβουν, αλλά αν δεν νιώθαμε προδομένες απο τους γιατρούς της πρώτης εγκυμοσύνης δεν θα είχαμε καν διαβάσει το συγκεκριμένο υπόμνημα.

Τέλος, για να μην είμαι κουραστική, έχω μόνο να πω ότι αν είχα λάβει υπόψην μου τις απόψεις των όσων γιατρών συνάντησα κατά την διάρκεια της 2ης εγκυμοσύνης θα είχα γεννήσει πάλι με καισαρική αφού πρώτα θα είχα πέσει σε βαθειά κατάθλιψη.... Το μόνο που θα σας παραθέσω από αυτά που άκουσα είναι από τον τελευταίο, ο οποίος την ώρα που μου έκανε το doppler μου είπε ότι με τον vbac ο θάνατος του μωρού είναι δεδομένος, και το αν θα σωθεί η μητέρα είναι αβέβαιο....και ότι στην Γερμανία ενώ σε όλα τον πρώτο λόγο τον έχει η μητέρα, σε περίπτωση προηγηθείσας καισαρικής δεν της δίνουν καν αυτή την επιλογή.....

Κανείς όμως από αυτούς τους "γιατρούς" δεν έφερε αντίρρηση όταν ο πρώτος χασάπης έπιασε την λαβίδα και μετέτρεψε την γέννα μου σε ένα ψυχρό χειρουργείο.

Με συγχωρείτε αν σας κούρασα. Κορίτσια μην το βάζετε κάτω, είναι αναυθαίρετο δικαίωμα μας να φέρουμε στον κόσμο φυσιολογικά τα παιδιά μας. Και είναι καθήκον μας να ενημερώσουμε κι άλλες γυναίκες πριν τον πρώτο τους τοκετό.

Καλή επιτυχία σε όσες είναι στην προσπάθεια και να χαίρεστε όλες τα παιδιά σας και τις οικογένειές σας!:-D

Να σου ζήσει!!! μπράβο που τα κατάφερες!!

ο Γιαννικος σε ποιο νοσοκομείο ειναι?

Διαφημίσεις

v.polina: ευχαριστώ πολύ-πολύ

MAMA-AGA: ευχαριστώ πολύ - πολύ κι εσένα. Είναι κυρίως στο Γαία.

επειδη ψαχνω στι ιντερνετ

Βασιλίσσης Σοφίας 112

ΤΚ 11527 - Αθήνα

Τηλέφωνο: 2107779233

ειναι αυτά τα στοιχεία του?

ευχαριστώ κι εγώ τον γιατρό για την απάντησή του..mpourmpoulithras να σου ζήσει!!πραγματικά είναι υπέροχη εμπειρία,κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να τη ζήσει..

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

baila-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος -Αθήνα

aleca2g-επιτυχής -Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

poubaki- επιτυχής-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

anti1980-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

ΚΑΤΕ1982-επιτυχής-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Πενουλα-επιτυχής

v.polina-επιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος Αθήνα

Labrinoula-επιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος Αθήνα

verak- επιτυχής- Αγ. Μπουζάκη-θεσ/νικη

mpourmpoulithras-επιτυχής-Γιανίκος Λ. Αθήνα

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

fwfw-επαναληπτικη καισαρική-Τριανταφύλλου Π. (δυστοκία)-Αθήνα

Zaxarenia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Κρήτη

Katerina+-επαναληπτικη καισαρική -Α.Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

βάλια 27 στην προσπαθειαΠΗΤ 23/07/12-Γιανίκος Λ. Αθήνα

mlne-στην προσπαθεια- ΠΗΤ 7/09/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

eliza k- στην προσπαθεια- ΠΗΤ 21/12/12-Μπουζάκη Αγγ.-θεσ/νικη

efrossyni-στην προσπαθειαΠΗΤ 05/01/13-Γιανίκος Λ. Αθήνα

Η αθηνά που προσπαθούσε για vbac τελικά τα καταφερε;

H Βάλια;

πιστευω να μην εκανα κανενα λάθος στη λίστα! Αντε να προστεθούν κ άλλες!

Διαφημίσεις

η βαλια μετα απο προσπαθεια για φτ επαθε αποκολληση πλακουντα και χειρουργηθηκε επειγοντως,δοξα τω θεω εκεινη και το μωρο τωρα χαιρουν ακρας υγειας.....!!!!

οποτε ειναι καισαρικη μετα απο προσπαθεια για vbac

(και ο γιαννικος γραφεται με 2 ν.....)

fBaep3.png

uwK7p3.png

Να διευκρινήσω ότι αυτό που συνέβη στη Βάλια δεν έχει καμία σχέση με το vbac θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε τοκετό. Νεότερα γιαυτό όταν και αν το αποφασίσει η Βάλια.

FLcUp3.png0BQfp3.png

εχεις δικιο miriki,κακως δεν το διευκρινησα,ευκολα ετσι δημιουργουνται συγχυσεις.

προς το παρον περιμενουμε να παει στον γιαννικο η βαλια για την καθιερωμενη μετα τον τοκετο επισκεψη,οπου και θα μιλησουν μηπως βγαλει ακρη....αιτιες για την αποκολληση πλακουντα υπαρχουν πολλες,και η προηγηθεισα καισαρικη δεν ειναι μια απο αυτες.ενδεικτικα απο wikipedia:

Παράγοντες κινδύνου [Επεξεργασία]

Η μητρική υπέρταση αποτελεί παράγοντα κινδύνου στο 44% του συνόλου των αποκολλήσεων.

To μητρικό κάπνισμα σχετίζεται με έως και 90% αυξημένο κίνδυνο.[2]

Η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από μητέρες μέσα σε ένα χρόνο πριν από τη σύλληψη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατά ένα συντελεστή 3 με 4.[3]

Τραυματισμός της μητέρας, όπως τα τροχαία ατυχήματα, επιθέσεις, πτώσεις ή νοσοκομειακή λοίμωξη.

Μικρός ομφάλιος λώρος.

Η παρατεταμένη ρήξη των υμένων (> 24 ώρες).

Οπίσθιο πλακουντικό ινομύωμα της μήτρας.

Η ηλικία της μητέρας: οι έγκυες γυναίκες που είναι νεότερες από 20 ετών ή άνω των 35 διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο.

Προηγούμενη αποκόλληση: Οι γυναίκες που είχαν αποκόλληση σε προηγούμενες κυήσεις, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Επίσης μερικές λοιμώξεις έχουν διαγνωστεί ως αιτία.

Δηλητηρίαση από κοκαΐνη.[4]

Ο κίνδυνος αποκόλλησης του πλακούντα μπορεί να μειωθεί με τη διατήρηση μιας καλής διατροφής, συμπεριλαμβανομένων λήψη φυλλικού οξέος, με τακτικό ύπνο και με τη διόρθωση της υπέρταση της κύησης.

fBaep3.png

uwK7p3.png

εχεις δικιο miriki,κακως δεν το διευκρινησα,ευκολα ετσι δημιουργουνται συγχυσεις.

προς το παρον περιμενουμε να παει στον γιαννικο η βαλια για την καθιερωμενη μετα τον τοκετο επισκεψη,οπου και θα μιλησουν μηπως βγαλει ακρη....αιτιες για την αποκολληση πλακουντα υπαρχουν πολλες,και η προηγηθεισα καισαρικη δεν ειναι μια απο αυτες.ενδεικτικα απο wikipedia:

Παράγοντες κινδύνου [Επεξεργασία]

Η μητρική υπέρταση αποτελεί παράγοντα κινδύνου στο 44% του συνόλου των αποκολλήσεων.

To μητρικό κάπνισμα σχετίζεται με έως και 90% αυξημένο κίνδυνο.[2]

Η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από μητέρες μέσα σε ένα χρόνο πριν από τη σύλληψη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατά ένα συντελεστή 3 με 4.[3]

Τραυματισμός της μητέρας, όπως τα τροχαία ατυχήματα, επιθέσεις, πτώσεις ή νοσοκομειακή λοίμωξη.

Μικρός ομφάλιος λώρος.

Η παρατεταμένη ρήξη των υμένων (> 24 ώρες).

Οπίσθιο πλακουντικό ινομύωμα της μήτρας.

Η ηλικία της μητέρας: οι έγκυες γυναίκες που είναι νεότερες από 20 ετών ή άνω των 35 διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο.

Προηγούμενη αποκόλληση: Οι γυναίκες που είχαν αποκόλληση σε προηγούμενες κυήσεις, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Επίσης μερικές λοιμώξεις έχουν διαγνωστεί ως αιτία.

Δηλητηρίαση από κοκαΐνη.[4]

Ο κίνδυνος αποκόλλησης του πλακούντα μπορεί να μειωθεί με τη διατήρηση μιας καλής διατροφής, συμπεριλαμβανομένων λήψη φυλλικού οξέος, με τακτικό ύπνο και με τη διόρθωση της υπέρταση της κύησης.

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά!

Καλησπέρα,

Η ηλικία σας σαφώς και δεν είναι παράγοντας που θεωρείται αντένδειξη για VBAC, μη σας ανησυχεί αυτό. Από όσα γράφετε το μόνο που ίσως παίζει κάποιο ρόλο είναι η αφαίρεση ινομυώματος. Η σημασία αυτής μπορεί να είναι από ελάχιστη εώς αρκετά μεγάλη ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση του ινομυώματος. Εάν ο Γυναικολόγος που σας χειρούργησε είναι ο ίδιος που σας παρακολουθεί και τώρα λογικά θα έχει καλή εικόνα του τι έχει γίνει και πόσο ή αν επηρεάσει το VBAC. Εκτός αυτού πάντως δε βλέπω γιατί να μην το προσπαθήσετε.

Γιατρέ,

ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.Δυστυχώς είναι άλλος γιατρός που έβγαλε το ινομύωμα, θα το ερευνήσω...

Νά 'στε καλά!

μαμα αγκα

πρωτίνεις να μην λέμε αερολογίες με το οποίο σαφέστατατα και συμφωνω...

αλλά που είναι οι έρευνες που παραθέτεις ότι μετά από καισαρική τομή σε πρόωρη εγκυμοσύνη είναι ασφαλές το vbac;

(εγώ προσωπικά δεν έχω βρει)

όπως και δεν έχω βρει και έρευνες που να βρίσκουν τον ακριβή κίνδυνο για vtbac, vaginal twin birth after caserian...

μαμα αγκα

πρωτίνεις να μην λέμε αερολογίες με το οποίο σαφέστατατα και συμφωνω...

αλλά που είναι οι έρευνες που παραθέτεις ότι μετά από καισαρική τομή σε πρόωρη εγκυμοσύνη είναι ασφαλές το vbac;

(εγώ προσωπικά δεν έχω βρει)

όπως και δεν έχω βρει και έρευνες που να βρίσκουν τον ακριβή κίνδυνο για vtbac, vaginal twin birth after caserian...

Εμενα δεν με πείθουν οι έρευνες, αλλά τα ζωντανά παραδείγματα γυναικών που τα καταφεραν...η ερευνα ειναι θεωριες...

Ξερω πολλες κοπέλες που γεννησαν με vbac μετα από προωρο προηγουμενο τοκετο..

και μια από αυτες ειμαι και εγώ!!!

καΙ μαλιστα το πρωτο μωρο απο το δευτερο που γεννηθηκε με vbac ειχε πανω απο 1,5 κιλο διαφορά και σχεδον 2 μηνες παραπανω στην κοιλια, αρα η μητρα στο vbac ανοιξε πολυ περισσότερο...

και παραλληλα με όλα αυτα ειχα σε όλη την εγκυμοσύνη που έκανα vbac , συσπασεις, δυνατες κιολας, και ειχα μεινει και στο κρεβατι ...και παρολα αυτα τα καταφερα...

αρα μπορουν όλοι...δεν ημουν εξαιρεση!!..ισως ακουγεται λιγο ΄΄τρελο΄΄ για τα ελληνικα δεδομενα , αλλα στο εξωτερικο συμαβινει καθε μερα!!

επισης και εδω αν βρεις καταλληλο γιατρο σε υποστηριζει σε ολο αυτο!!!

με εναν απλο γιατρο που το vbac δεν ειναι η ειδικοτητα του ...ε αποκλείεται να τα καταφερεις..

Κι εγώ γνωρίζω προσωπικά κοπέλα που γέννησε με vbac και το πρώτο της παιδί ήταν πρόωρο. Βέβαια γέννησε στην Αμερική και όχι στην Ελλάδα. (Ηταν από τους βασικούς λόγους που ήθελε και να φύγει αν θυμάμαι καλά)

FLcUp3.png0BQfp3.png

ενοείται πως γίνεται γιατί να μην γίνεται ,δεν υποστήριξα εγώ το αντίθετο...

για το αν είναι ασφαλές για ένα μεγάλο αριθμό γυναικών είναι είναι η ένστασή μου...

(η ασφάλεια στην ιατρική, και όταν λέω ιατρική δεν ενοώ την ελλάδα ενοείται αλλά τα διεθνή δεδομένα, δεν τεκμιριώνεται με την παρατήρη μιας ή έστω αρκετών σποραδικά γυναικών...

αλλά αρκετών χιλιάδων παρόμοιων περιστατικών αφού χωριστούν σε δύο ομάδες τυχαία, η μία ομάδα για προγραματισμένη καισαρική και η άλλη για vbac)

Η συγκεκριμένη κοπέλα μου είπε ότι θεωρήθηκε δεδομένη η tol, ανεξαρτήτως προωρότητας οπότε ίσως να είναι πάγια πρακτική εκεί. Για να συμβαίνει αυτό ίσως να υπάρχουν σχετικές κατευθυντήριες= ερευνητικά δεδομένα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...