Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

ΜΑΡΙΑΛ ευχαριστούμε για τις λίστες και με το καλό το καινούργιο μωράκι! Ελπίζω και το πιστεύω ότι θα τα καταφέρεις κι εσύ. Τελικά εσύ σε ποιον γιατρό κατέληξες, ή το σκέφτεσαι ακόμα;

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επίσης να προσθέσω ότι οι επιτυχημένες vbac στη λίστα μας είναι 9 έναντι των καισαρικών μετά από απόπειρα vbac που είναι μόνο 3! Άρα (σχεδόν) όλες μπορεί να τα καταφέρετε κορίτσια, επίσης να παρατηρήσω πως καμία προσπάθεια από τις, ας το πούμε, αποτυχημένες δεν είχε κακό τέλος, όλες έχουμε γερά μωράκια στην αγκαλιά μας, άρα δεν πρέπει να φοβόμαστε την προσπάθεια. Αυτά τα γράφω για να εμψυχώσω τα κορίτσια που το σκέφτονται ακόμα, όχι αυτές που είναι σίγουρες για την προσπάθειά τους, για να μην παρεξηγηθώ έτσι;

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

στον Πυργιωτη...

Τέλεια, για να δούμε λοιπόν και στο ΡΕΑ (που είναι και ο δικός μου γιατρός), πόσο φιλικοί θα είναι προς την vbac! (εκτός αν τελικά γεννήσεις στο Λητώ)..Καλή συνέχεια!

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

για μαιευτήριο το σκεύτομαι να σου πω την αλήθεια θέλω στο ρέα (θα μουρθει φθηνότερα είναι και καινούργιο) αλλά δεν ξέρω... θα έχει οργανωθεί σωστά σαν καινούργιο μαιευτήριο που είναι ή θέλει και αυτό το χρόνο του; ο δικός σου ο γιατρός ποιος είναι (για να τον βάλουμε στη λίστα);

Διαφημίσεις

για μαιευτήριο το σκεύτομαι να σου πω την αλήθεια θέλω στο ρέα (θα μουρθει φθηνότερα είναι και καινούργιο) αλλά δεν ξέρω... θα έχει οργανωθεί σωστά σαν καινούργιο μαιευτήριο που είναι ή θέλει και αυτό το χρόνο του; ο δικός σου ο γιατρός ποιος είναι (για να τον βάλουμε στη λίστα);

Δημητριάδης Γιάννης (γιατί υπάρχουν και άλλοι με το ίδιο επίθετο), ήταν Λητώ και Ιασώ, αλλά τώρα θα είναι μάλλον και στο Ρέα.

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

θα ηθελα τοσο πολυ να δοκιμασω φυσιολογικα και να το ζησω ολο αυτο....

είσαι στο κατάληλο τόπικ και μιλάς με ομοπαθείς!!!!

καλώς ήρθες στην παρέα μας... :)

Δημητριάδης Γιάννης (γιατί υπάρχουν και άλλοι με το ίδιο επίθετο), ήταν Λητώ και Ιασώ, αλλά τώρα θα είναι μάλλον και στο Ρέα.

είναι ο ίδιος που σε πάλεψε στο προηγούμενο μωρό 20 ώρες;

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

με το καλο τα μωρακια του 2011

εγω εχω γιατρο τον παπανικολαου αλεξη

γεννησα στο διαβαλκανικο

ειναι και στο παπαγεωργιου αλλα εφημερευει μονο καθε 4 μερες

οποτε αν πας φυσιολογικα γεννας οπου σου τυχει

χαλαλι και τα χρηματα που δωσαμε παραπανω στο διαβαλκανικο αφου ολα πηγαν καλα

ειναι πολυβ εμπειρος γιατρος και πολυ κουλ-ψυχραιμος

αυτο μπορει να σας φανει και σε σημειο αδιαφοριας αλλα απλα δεν θελει να σε αγχωσει

αυτος ο φτ ηταν πολυ πιο γρηγπρος απο τον 1ο

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Καλή χρονιά σε όλες!!

Και πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις μανούλες που επιχείρησαν vbac.

Επικοινώνησα με την κ.Μιλένα Ρούζκοβα.Λογικά μέσα στον μήνα θα την γνωρίσω και από κοντά.Από το τηλ μου φανηκε καλός άνθρωπος και απ'ότι κατάλαβα αγαπά αυτό που κάνει και χαίρεται πολύ που υπάρχουν μανούλες σαν και εμάς!

Κάτι άλλο όμως έχω να ρωτήσω..Έπαιρνε κάποια μαγνήσιο σε εγκυμοσύνη της(trofocart?)?Kαι αν ναι για πόσο καιρό??

To λουκουμάκι μου μέρα με τη μέρα γεμίζει την ζωή μου μαγικά:P

Διαφημίσεις

είναι ο ίδιος που σε πάλεψε στο προηγούμενο μωρό 20 ώρες;

Ναι. Πριν από αυτόν είχα άλλη γιατρό στα κορίτσια. Αυτόν τον διάλεξα για να κάνω vbac, και όντως το παλέψαμε, άσχετο αν ήμουν τελικά άτυχη και όλα πήγαν στραβά στον τοκετό (εκτός από τον υγιέστατο μπέμπη μου βέβαια!)..

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Καλή χρονιά σε όλες.

Irnadi πολλά πολλά μπράβο για το κουράγιο σου! Να σου ζήσει, να είναι γερό και καλότυχο..

Ο γιατρός μου είναι ο Μαμόπουλος, leta, και οι τοκετοί μου είχαν διαφορά 30 μήνες.

Φιλιά σε όλες και καλή επιτυχία σε όσες προσπαθούν.

δεν ξερω κανενα απο αυτους τους γιατρους....που να ψαξω να βρω πληροφοριες???

Εγώ όπως και η irnadi έχουμε την Μπουζάκη Αγγελική. Οπότε leta, εδώ μέσα μπορείς να βρεις τα στοιχεία των τριών από τους 4 γιατρούς που παρέθεσα και που είναι και οι ποιο σίγουροι για vbac. Αν ενδιαφέρεσαι περισσότερο, στείλε στην καθεμία μας π.μ. να σου δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Η δικιά μου γιατρός πάντως, έρχεται κάθε Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη γιατί το ιατρείο της είναι στις Σέρρες και συνεργάζεται με όποια κλινική θελήσει η πελάτισσα της.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Καλημέραααα!!!!!!!!! Ωραία η λίστα Μάριαλ, ευχαριστούμε!

anti1980 η γιατρός σου μήπως κατεβαίνει και Κρήτη;;;;:lol:

Χαζή ερώτηση (αλλά θα την κάνω): μπορείς να έχεις γιατρό ο οποίος εργάζεται κανονικά σε ιδιωτική κλινική και να σε ξεγεννήσει σε νοσοκομείο; Επιτρέπεται κάτι τέτοιο;:roll:

ή να δουλεύει σε μια ιδιωτική και να σε ξεγεννήσει σε άλλη ιδιωτική;

4BMSp3.pngzHf1p3.png

anti ευχαριστω..ακομα ειναι νωρις βεβαια αλλα θα ηθελα να ξερω μετα απο ποσο καιρο μπορω να μεινω εγκυος.....θα πρεπει ειναι μετα απο 9 μηνες να μεινω εγκυος η μετα απο 18 μηνες???

Διαφημίσεις

Δε νομίζω ότι ξεγενάει σε νοσοκομείο… Εγώ τη ρώτησα με ποιες κλινικές συνεργάζεται και μου είπε ότι δεν έχει πρόβλημα να πάει όπου της ζητηθεί. Πέρα από αυτό όμως εκείνη, έχει τις προτιμήσεις της και αυτές είναι οι κλινικές οι οποίες είναι ποιο κοντά στη μητέρα, που έχουν καλύτερο προσωπικό και φυσικά καλύτερο εξοπλισμό. Και ευτυχώς είμαστε και οι δυο υπέρ του Γαληνού. Οπότε όταν με το καλό έρθει εκείνη η ώρα, αν έρθει φυσικά… ξέρω από τώρα που θα πάω!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

anti ευχαριστω..ακομα ειναι νωρις βεβαια αλλα θα ηθελα να ξερω μετα απο ποσο καιρο μπορω να μεινω εγκυος.....θα πρεπει ειναι μετα απο 9 μηνες να μεινω εγκυος η μετα απο 18 μηνες???

Στην ομιλία που έδωσε για το birth choices η γυναικολόγος μου, είπε ότι vbac μπορεί να γίνει ακόμα και αν η μητέρα μείνει έγκυος αμέσως μετά την καισαρική. Αυτό βέβαια, για τα δεδομένα της Αγγλίας όπου και εκπαιδεύτηκε. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι το περιθώριο που χρειάζεται μετά από μια καισαρική εξαρτάται από πολλούς παράγοντες οι οποίοι διαφέρουν σε κάθε περίπτωση.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Θα ήθελα να ρωτήσω όλες τις κοπέλες που κατάφεραν να γεννήσουν φυσιολογικά μετά την καισαιρική τους αν ο γιατρός τους, τους έδινε το περιθώριο να σηκώνονται, να περπατάνε και αν στη φάση της εξώθησης μπόρεσαν να διαλέξουν τη στάση που τους βολεύει (και όχι ανάσκελα, σε κείνο το ''υπέροχο'' κρεβάτι)

ΕΥχαριστώ!:D

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Θα ήθελα να ρωτήσω όλες τις κοπέλες που κατάφεραν να γεννήσουν φυσιολογικά μετά την καισαιρική τους αν ο γιατρός τους, τους έδινε το περιθώριο να σηκώνονται, να περπατάνε και αν στη φάση της εξώθησης μπόρεσαν να διαλέξουν τη στάση που τους βολεύει (και όχι ανάσκελα, σε κείνο το ''υπέροχο'' κρεβάτι)

ΕΥχαριστώ!:D

εμένα ο δικός μου (τον ρώτησα σχετικά) μου είπε ότι μπορώ να γεννήσω σε όποια στάση θέλω και είμαι άνετα. επίσης εννοείται ότι σε βάζει να περπατάς

Το ιδανικό είναι από 18 μήνες και πάνω

Καλή χρονιά σε όλες!!

Και πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις μανούλες που επιχείρησαν vbac.

Επικοινώνησα με την κ.Μιλένα Ρούζκοβα.Λογικά μέσα στον μήνα θα την γνωρίσω και από κοντά.Από το τηλ μου φανηκε καλός άνθρωπος και απ'ότι κατάλαβα αγαπά αυτό που κάνει και χαίρεται πολύ που υπάρχουν μανούλες σαν και εμάς!

Κάτι άλλο όμως έχω να ρωτήσω..Έπαιρνε κάποια μαγνήσιο σε εγκυμοσύνη της(trofocart?)?Kαι αν ναι για πόσο καιρό??

Ολες παιρνουν μαγνησιο....κι εγω το trofocart επαιρνα σχεδον μεχρι το τελος και τελικα επρεπε να το κοψω στον 7 η 8 εμαθα....

Εμένα ο γιατρός μου είπε οτι για vbac μένεις έγκυος τουλάχιστο 9 μήνες μετά την καισαρική! δηλ με το καλό, 18 μήνες μετά την καισαρική γεννάς φυσιολογικά.

εμενα η γιατρος μου ειχε πει να περασει ενας χρονος και μετα να μεινω εγκυος βεβαια δεν μου διευκρινησε αν εννοει αυτο το διαστημα για φυσιολογικου η καισαρικη.... παντως δεν ξερω αν παιζει ρολο δεν ειχα καθολου διαστολη και δεν ειχε μαλακωσει ο τραχηλος και ηταν ψηλα...βεβαια κατι εντονες συσπασεις ειχα.... α και το μωρο γεννηθηκε στη 40 εβδομαδα και ηταν 3950...στεναχωρηθηκα πολυ που δεν γεννησα φυσιολογικα.....

και εγω επαιρνα trofocard και οταν εκλεισα τον 8 και μπηκα στον 9 το σταματησα...

Εγώ έπαιρνα trofocard και αφού έκλεισα τον 8ο μηνα.Μήπως τελικά δεν πρέπει να παίρνουμε trofocard??Mήπως οδηγεί και αυτό το χαπι σε καισαρική??Δεν ξέρω!Εάν κάποια δεν το έπαιρνε σε εγκυμοσύνη που κατέληξε σε καισαρική ας το δηλώσει...

To λουκουμάκι μου μέρα με τη μέρα γεμίζει την ζωή μου μαγικά:P

Εγώ έπαιρνα trofocard και αφού έκλεισα τον 8ο μηνα.Μήπως τελικά δεν πρέπει να παίρνουμε trofocard??Mήπως οδηγεί και αυτό το χαπι σε καισαρική??Δεν ξέρω!Εάν κάποια δεν το έπαιρνε σε εγκυμοσύνη που κατέληξε σε καισαρική ας το δηλώσει...

εγω εκανα καισαρικη και μπορω να πω πως φταει και το trofocart:cry:....ο λογος? δεν το εκοψα εγκαιρα....αυτο ειναι και για να μην κανει συσπασεις η μητρα...ομως απο τον 8 τις συσπασεις τις θελουμε αν θελουμε φυσιολογικο τοκετο....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...