Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

καλημέρα! Liveloula μη σου φαίνεται περίεργο που 2 μήνες μέρα το σκέφτεσαι ακόμη. Έμενα μου πηρε 2 χρονιά! Ελπίζω βέβαια να το ξεπεράσεις πολύ πιο γρήγορα! Τα 2 χρονιά που λες δεν ισχύουν απόλυτα. Υπάρχουν κοπέλες που τα κατάφεραν νωρίτερα απ'αυτο. Αν δε κάμω λάθος και στους 6μήνες να μείνεις ειναι ασφαλές και σίγουρα προτιμότερο να προσπαθήσεις για φτ από μια προγραμματισμένη καισαρική.

Μαριαλ το πρωτόκολλο του vbac υπάρχεί σε κάποια επίσημη σελίδα;; θέλω να το δείξωστο γιατρό μου γιατί μου μιλάει για προσπάθειά εφόσον το μωρό ειναι μικρό(μέχρι2800 με 3) ανάλογα βέβαια και μες την εξέλιξή.

Έχεις παραθέσει έδωτο πρωτ.άλλά δε μπορώ να το παρουσιάσω έτσι φαντάζομαι. Αν υπάρχεί σε κάποιο βιβλίο ή άλλη επίσημη σελίδα δώσε μου στοιχεία σε παρακαλώ!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

;; θέλω να το δείξωστο γιατρό μου γιατί μου μιλάει για προσπάθειά εφόσον το μωρό ειναι μικρό(μέχρι2800 με 3) ανάλογα βέβαια και μες την εξέλιξή.

!

ζaxarenia....απλα δεν θα σου κανει vbac αυτός ο γιατρος...αυτο με τα κιλα ειναι δικαιολογία....

άλλαξε γιατρό όσο έχεις καιρό!!!..και να του τα δείξεις γραμμένα ..αμα φοβάται και ο ίδιος..και δεν το κατέχει ...τι να κάνει??..δεν θα βγει κάτι!!

Καλησπέρα σε όλες σας και χρόνια πολλά.Παρακολουθώ εδώ και μήνες τις συζητήσεις και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αισιοδοξία που εκπέμπετε και τη θετική ενέργεια σας.Η δική μου εμπειρία έχει ως εξής πριν 33 μήνες γέννησα την κόρη μου με καισαρική τομή λόγω μη εξέλιξης τοκετού είχε γράψει ο τότε γιατρός μου στο βιβλιάριο της μικρής και κάθε φορά που το διάβαζα με έπιαναν τα νεύρα μου. Ήθελα να γεννήσω στο νοσοκομείο και έτσι βρήκα έναν γιατρό του νοσοκομείου ο οποίος με έβαλε την 39 εβδομάδα για πρόκληση χωρίς φυσικά να με εξετάσει πριν για να δει σε τη κατάσταση βρισκόταν ο τράχηλος το μωρό γενικά να κάνει έναν έλεγχο.Έτσι στις 12/3/2009 μπήκα για πρόκληση από τις 9 το πρωί μέχρι τις δέκα το βράδυ ήμουν με έναν ορό που ανάθεμα κι αν είχε τίποτα μέσα γιατί ούτε πόνοι με έπιασαν ούτε συσπάσεις ούτε διαστολή το απόλυτο τίποτα (επίσης να αναφέρω ότι στο διπλανό κρεβάτι ήταν άλλη μία πελάτισσα του ίδιου γιατρού ακριβώς ίδια περίπτωση με μένα κι αυτή τίποτα,έκανε κτ το πρωί),στις 22:30 λέει στον άντρα μου πρέπει να πάμε για καισαρική γιατί ο τράχηλος είναι ερμητικά κλειστός και έχει πάρει μεγάλη ποσότητα οξυτοκίνης ,εγώ έβαλα τα κλάματα ήθελα να φύγω αλλά μου έλεγε ότι για να φύγεις πρέπει να υπογράψεις γιατί θα έθετα σε κίνδυνο έλεγε την υγεία του παιδιού μου.Και τελικά έγινε η καισαρική και μετά η μεγάλη απογοήτευση , σ όλη την περίοδο της λοχείας μου δεν μπορούσα να το ξεπεράσω με τίποτα ένιωθα τελείως όχι άχρηστη απλά ότι δεν ολοκληρώθηκα,ότι όλα έγιναν γρήγορα,ότι δεν έπρεπε να πάω σ αυτόν τον γιατρό κτλ.

Τώρα διανύω την 39 εβδομάδα της δεύτερης εγκυμοσύνης μου , μετά από νύξη που του έκανα του γιατρού μου για φυσιολογικό τοκετό μου παρουσίασε το τραγικό μου τέλος , μου είπε ότι κάποιοι που το παίζουν "μάγκες" το αναλαμβάνουν μόνο ότι το παιδί μου θα πεταχτεί έξω(από την ουλή εννοούσε) ότι και οι δύο θα είμαστε καταδικασμένοι και διάφορα τέτοια μακάβρια.Εγώ ακούγοντας όλα αυτά όχι δεν φοβήθηκα άλλα πείσμωσα πάρα πολύ με αποτέλεσμα στην 33 εβδομάδα να πάω στην Αγγελική τη γνωστή και την Ειρήνη επίσης γνωστή σε εσάς που το τολμήσατε και περιμένω να ζήσω κι εγώ την δική μου εμπειρία που εύχομαι να είναι επιτυχής.Η ΠΗΤ είναι στις 8/1/2012 και η αναμονή αυτή με κάνει να νιώθω απίστευτη χαρά και λαχτάρα γι αυτά που πρόκειται να μου συμβούν(φυσικά και λίγο φόβο για το άγνωστο).

Συγγνώμη αν σας κούρασα απλά τόσους μήνες ήθελα να το κάνω και δεν έπαιρνα τα θάρρος.

Να είστε όλες καλά και να χαίρεστε τις οικογένειες σας . Σας εύχομαι καλή χρονιά.

Διαφημίσεις

kate1982 με το καλό να υποδεχτείς το 2ο μωράκι! Περιττό να πω πόσο άθλιος ήταν ο γιατρός σου και μπράβο σου που βρήκες το σθένος να τον αλλάξεις ακόμα στην 33η βδομάδα.

MAMA-AGA όσο για μένα, όσο είμαι εδώ (Κρήτη) δεν έχω επιλογές. Δεν υπάρχουν γιατροί που να αναλαμβάνουν (επίσημα τουλάχιστον) vbac οπότε λέω να κάνω μια τελευταία συζήτηση μαζί του την επόμενη Τρίτη, στην οποία θα παρευρεθεί και η μαία που υποστηρίζει το θέμα και αν δω ''μα -μου'' κτλ φεύγω για Αθήνα ή Θεσ/νίκη.

Για να ειμαι ειλικρινής προτιμώ την Αγγελική (αν και δε τη γνωρίζω προσωπικά) αλλά η Αθήνα είναι σίγουρα πιο εύκολη από άποψη απόστασης- μεταφοράς (μόνο καράβι)

Ελπίζω να έρθουν όλα βολικά....

Αν δε μιλήσουμε ξανά σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Η νέα χρονιά να φέρει πολλούς φ.τ. και vbac και λιγότερες κ.τ.και φυσικά πάνω απ' όλα ευτυχισμένες μαμάδες και μωρά!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Kate1982 όλα θα πάνε μια χαρά!!! Με το καλό το μωράκι σου και να είσαι σίγουρη ότι έκανες την καλύτερη επιλογή!!!

Το έχω πει και άλλες φορές, αλλά θα το ξαναπώ, ότι είμαι τόσο χαρούμενη κάθε φορά που μια μαμά βρίσκει βοήθεια από όλες μας τις συζητήσεις! Έστω και σιωπηλά! Δεν είναι ανάγκη να μιλάμε όλες στο forum εδώ ή αλλού. Φτάνει που πια οι γυναίκες που το θελούν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πού πρέπει να απευθυνθούν!

Έχετε όλες τις πιο θερμές ευχές μου!

Διαφημίσεις

Με το καλό Kate το μωράκι σου. Σου εύχομαι να βιώσεις τον τοκετό που επιθυμείς. Αυτά που γράφεις με άγγιξαν στην καρδιά μου γιατι πέρασα τα ίδια και είχα τα ίδια συναισθήματα. Βέβαια εγώ δε μπορώ ακόμα να το ξεπεράσω και μόλις το σκέφτομαι σφίγκομαι από στεναχωρια. Καλες Γιορτές να έχεις αγκαλιά με το μωράκι σου.

iHQAp2.png

Δεν είναι ανάγκη να μιλάμε όλες στο forum εδώ ή αλλού. Φτάνει που πια οι γυναίκες που το θελούν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πού πρέπει να απευθυνθούν!

Έχετε όλες τις πιο θερμές ευχές μου!

;););)

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Γεια σας και καλή χρονιά!

Χτες είδαμε το γιατρό, δυστυχώς δεν ήταν μαζί μας η μαία όπως το είχα σχεδιάσει. Κι ενώ είπαμε να μην κάνουμε κουβέντα (με τον άντρα μου) για το θέμα, αυτό προέκυψε φυσικά, διότι κοιτάζοντας κάθε φορά την καρτέλα μου ο γιατρός βλέπει -και θυμάται- ότι έχω μια κ.τ. και θέλω φ.τ. τώρα. Οπότε, πάλι από την αρχή... ''πάμε για φ.τ.'' ''ναι'' ''ωραία, το μωρό θα πρέπει να είναι μέχρι 3500 κιλά''...καλέ αύξησε το όριο! Από 2800-3 που είχε πει στην αρχή είπε 3500τώρα...μου θυμίζει λίγο λαϊκή τώρα που το σκέφτομαι ''3500 είναι καλά, να το αφήσω;'' Χαχα...τσπ!

Του είπα ''οκ, θα το κανονίσω''!:shock:

Μου είπε ότι θα σεβαστεί απόλυτα την επιθυμία μου για φ.τ., θα αφήσουμε τον τοκετό να ξεκινήσει μόνος και ανάλογα την εξέλιξη. Θα με στηρίξει, είπε. Και φάνηκε ειλικρινής.

Μετά, είδε την β'επιπέδου (όπου ο γιατρός εκείνος ειχε βρει το μωρό 1βδομάδα μεγαλύτερο) και το σχολίασε αρνητικά και εκεί του είπα για το πρωτόκολλο του vbac και τα 4κιλά αλλά εκείνος δε θα ήθελε -λέει- να το επιχειρήσει με μεγαλύτερο μωρό,δε το θεωρεί τόσο ασφαλές....αλλά και πάλι θα το δούμε.

Εξετάσεις δε ζήτησε αυτό το μήνα (μιας και όλες ως τώρα ήταν πολύ καλές), υπέρηχο δεν κάναμε (σχολίασε για έρευνες που δείχνουν ότι δεν είναι και ό'τι καλύτερο οι συχνοί υπέρηχοι), θα με δει σε 1,5 μήνα πάλι.

Α! Είπε ότι όταν μπω στο μήνα μου θα αρχίσει να με εξετάζει από κάτω και μπορεί να βοηθήσει την έναρξη τοκετού με δαχτυλική αποκόλληση, ενώ συμφωνήσαμε ότι δε θα γίνει χρήση τεχνητής ωκυτοκίνης ή προσταγλανδίνης.

Αυτά τα νέα μας...

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

καλημέρα!!! Είχαμε κανένα νέο από τη Fabiana;; Λογικά πλησιάζει ή έχει ήδη γεννήσει! Αχ.. ας μαζεψουμε όσες περισσότερες εμπειρίες μπορούμε όσες θέλουμε vbac!

Fabiana-στην προσπάθεια–ΠΗΤ 03/01/12-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Καλημερα και απο εμενα...

Η δικη μου εμπειρια εχει ως εξης:Μπηκα σε ιδιωτικη κλινικη με προωρες συσπασεις στην 24η εβδομαδα, και μετα απο αποτυχημενη προσπαθεια του ιδιωτη γιατρου να με κρατησει εκει μεταφερθηκα σε δημοσιο νοσοκομειο, οπου και νοσηλευτικα..

Εκει ολοι οι γιατροι μου λεγανε οτι ετσι οπως πηγαινει το θεμα μου θα καθομουν μεχρι ναγεννησω..κανονικα....Μεχρι που μολις μπηκα στην 28 εβδομαδα πρωι πρωι κιολας ο εφημερευον καθηγητης βλεπει το καρδιοτοκογραφημα μου και βλεπει πως το μωρο δεν εχει διαφοροποιηση καρδιακη απο την προηγουμενη μερα!!

Μεσα σε 1 ωρα κανονιζει κ.τ. διοτι το μωρο δυσφορουσε( η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν το αισθανομουν καθολου...) Εγω ΣΟΚ!!Εκλαιγα, χτυπιομουν, ουτε μου ειχε περασει απο το μυαλο κατι τετοιο...

Τσεπα, μπηκα στην αιθουσα τοκετων μεσημερι στις 4.30 γεννησα με κτ παντα στις 7.20, το αγορι μου , προωρος αλλα μαχητης.....

Ναι , ειναι βιαιη η διαδικασια...στη δικη μου περιπτωση σωτηρια για το μωρο( σε εκεινη τη φαση...)Για το καλο του παιδιου μου δεν ηθελα να αισθανθω πονο και παροτι φυσικα τελικα πονουσα δεν πηρα ισχυρα παυσιπονα, διοτι ηθελα οπωσδηποτε να του δωσω το γαλα μου....Πονουσα ναι , αλλα το ξεπερνουσα.....

Το δικο μου θαυμα γεννηθηκε με τροπο που δεν ηθελα καθολου....αλλα επρεπε!Και μονο σε τετοιες περιπτωσεις θα επρεπε να ισχυει η κτ...Ο φτ πονας εκεινη την ωρα , αλλα μετα εισαι μια χαρα!!Το αγορακι μου , εφυγε απο τη ζωη για αλλους λογους...αλλα αν ποτε μου χαρισει η Παναγια ενα δευτερο παιδακι, και μαλιστα θελω να προσπαθησω το συντομοτερο δυνατο, θα κανω τα παντα να ερθει ετσι οπως προνοει η φυση:Φυσιολογικα....και εννοειται οτι θα το ζητησω απο το γιατρο μου και θα το απαιτησω....

Σας ευχαριστω για το χρονο σας και ευχομαι σε ολες μας να πραγματοποιουμε τις επιθυμιες μας, ακομη και αν υπαρχουν καποιοι που μαχονται για το αντιθετο!

fnGBp2.png

Καλημέρα. Μαρία55 όλα να πάνε καλά από εδώ και πέρα σου εύχομαι και οι στεναχώριες που πέρασες να είναι οι τελευταίες της ζωής σου.

Με κάθε επιφύλαξη θέλω να πω ότι νομίζω πως η kate1982 γέννησε και όλα πήγαν καλά! :-P

Καλησπέρα!!!

Ναι γέννησα κι εγώ ,τα κατάφερα την προηγούμενη Δευτέρα στις 23:10 το βράδυ όλα πήγαν όπως τα είχα ονειρευτεί, φυσικά με την πολύτιμη βοήθεια της Ειρήνης και της Αγγελικής.

Τελικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν έχεις θέληση και τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου για να σε στηρίξουν και να ενθαρρύνουν την προσπάθεια σου.

Την Δευτέρα λοιπόν στις 2/1/2012 στις 16:30 με έπιασαν τα πρώτα πονάκια για τα οποία δεν μπορούσα να καταλάβω φυσικά ότι ήταν πόνοι τοκετού καθώς περνούσε όμως η ώρα οι πόνοι γινόταν πιο δυνατή και συχνή ,στις 18:30 έρχεται η Ειρήνη τότε σπάνε και τα νέρα τα οποία ήταν πρασινωπά στις οκτώ πηγαίνουμε στην κλινική και στις έντεκα γεννήθηκε το αγοράκι μου 3680 κιλά σε αντίθεση με την κόρη μου που ζύγιζε 2830κιλά.Στην κλινική κάθησα δύο μέρες η ανάρωση μετά από φυσιολογικό τοκετό δεν έχει καμία σχέση με αυτή μετά από κτ.Χρειάστηκε να γίνει μόνο ένα ράμα κι αυτό εσωτερικά.

Επίσης να σας πω ότι γέννησε και η fabiana την επόμενη από εμένα και όλα πήγαν καλά.

Η επιθυμία μου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ήρθε να καλύψη κάθε κένο που υπήρχε μέσα μου από τον πρώτο μου τοκετό.

Καλή επιτυχία και στις επόμενες....

Καλησπέρα!!!

Ναι γέννησα κι εγώ ,τα κατάφερα την προηγούμενη Δευτέρα στις 23:10 το βράδυ όλα πήγαν όπως τα είχα ονειρευτεί, φυσικά με την πολύτιμη βοήθεια της Ειρήνης και της Αγγελικής.

Τελικά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν έχεις θέληση και τους σωστούς ανθρώπους δίπλα σου για να σε στηρίξουν και να ενθαρρύνουν την προσπάθεια σου.

Την Δευτέρα λοιπόν στις 2/1/2012 στις 16:30 με έπιασαν τα πρώτα πονάκια για τα οποία δεν μπορούσα να καταλάβω φυσικά ότι ήταν πόνοι τοκετού καθώς περνούσε όμως η ώρα οι πόνοι γινόταν πιο δυνατή και συχνή ,στις 18:30 έρχεται η Ειρήνη τότε σπάνε και τα νέρα τα οποία ήταν πρασινωπά στις οκτώ πηγαίνουμε στην κλινική και στις έντεκα γεννήθηκε το αγοράκι μου 3680 κιλά σε αντίθεση με την κόρη μου που ζύγιζε 2830κιλά.Στην κλινική κάθησα δύο μέρες η ανάρωση μετά από φυσιολογικό τοκετό δεν έχει καμία σχέση με αυτή μετά από κτ.Χρειάστηκε να γίνει μόνο ένα ράμα κι αυτό εσωτερικά.

Επίσης να σας πω ότι γέννησε και η fabiana την επόμενη από εμένα και όλα πήγαν καλά.

Η επιθυμία μου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ήρθε να καλύψη κάθε κένο που υπήρχε μέσα μου από τον πρώτο μου τοκετό.

Μπράβο, κορίτσι! Μπράβο και στη fabiana μας! Να σας ζήσουν τα νινάκια! Αν βρείτε χρόνο και οι δυο σας, πείτε λίγα παραπάνω για τη διαδικασία!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Καλησπέρα!!!

Να σου ζησει το μωρακι σου!!!Τελικα τιποτα δεν ειναι ακατορθωτο οσο δυσκολο κι αν φαινεται.Μακαρι ολες οι υπολοιπες κοπελες εδω να καταφερουμε να ζησουμε αυτη την εμπειρια...:D

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Μαρία55, μου έχεις ραγίσει την καρδιά. Κορίτσι, σου εύχομαι τα καλύτερα και ποτέ ξανά να μην ζήσεις πόνο. Πάντα ευτυχίες να έχεις!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Καλησπέρα!!!

αχ μπραβο μπραβο μπραβο!!!!να σου ζησει και συγχαρητηρια!!!!!!

(κλειστε μου ενα δωματιο να ανεβω θεσσαλονικη να γεννησω!!!!!!!!!!!!!)

μου δινετε πολυ θαρρος κοριτσια!!!!!!!!

καλη επιτυχια σε ολες οσες περιμενουμε......

fBaep3.png

uwK7p3.png

Καλημερα και απο εμενα...

Η δικη μου εμπειρια εχει ως εξης:Μπηκα σε ιδιωτικη κλινικη με προωρες συσπασεις στην 24η εβδομαδα, και μετα απο αποτυχημενη προσπαθεια του ιδιωτη γιατρου να με κρατησει εκει μεταφερθηκα σε δημοσιο νοσοκομειο, οπου και νοσηλευτικα..

Εκει ολοι οι γιατροι μου λεγανε οτι ετσι οπως πηγαινει το θεμα μου θα καθομουν μεχρι ναγεννησω..κανονικα....Μεχρι που μολις μπηκα στην 28 εβδομαδα πρωι πρωι κιολας ο εφημερευον καθηγητης βλεπει το καρδιοτοκογραφημα μου και βλεπει πως το μωρο δεν εχει διαφοροποιηση καρδιακη απο την προηγουμενη μερα!!

Μεσα σε 1 ωρα κανονιζει κ.τ. διοτι το μωρο δυσφορουσε( η αληθεια ειναι οτι κι εγω δεν το αισθανομουν καθολου...) Εγω ΣΟΚ!!Εκλαιγα, χτυπιομουν, ουτε μου ειχε περασει απο το μυαλο κατι τετοιο...

Τσεπα, μπηκα στην αιθουσα τοκετων μεσημερι στις 4.30 γεννησα με κτ παντα στις 7.20, το αγορι μου , προωρος αλλα μαχητης.....

Ναι , ειναι βιαιη η διαδικασια...στη δικη μου περιπτωση σωτηρια για το μωρο( σε εκεινη τη φαση...)Για το καλο του παιδιου μου δεν ηθελα να αισθανθω πονο και παροτι φυσικα τελικα πονουσα δεν πηρα ισχυρα παυσιπονα, διοτι ηθελα οπωσδηποτε να του δωσω το γαλα μου....Πονουσα ναι , αλλα το ξεπερνουσα.....

Το δικο μου θαυμα γεννηθηκε με τροπο που δεν ηθελα καθολου....αλλα επρεπε!Και μονο σε τετοιες περιπτωσεις θα επρεπε να ισχυει η κτ...Ο φτ πονας εκεινη την ωρα , αλλα μετα εισαι μια χαρα!!Το αγορακι μου , εφυγε απο τη ζωη για αλλους λογους...αλλα αν ποτε μου χαρισει η Παναγια ενα δευτερο παιδακι, και μαλιστα θελω να προσπαθησω το συντομοτερο δυνατο, θα κανω τα παντα να ερθει ετσι οπως προνοει η φυση:Φυσιολογικα....και εννοειται οτι θα το ζητησω απο το γιατρο μου και θα το απαιτησω....

Σας ευχαριστω για το χρονο σας και ευχομαι σε ολες μας να πραγματοποιουμε τις επιθυμιες μας, ακομη και αν υπαρχουν καποιοι που μαχονται για το αντιθετο!

δεν εχω λογια παρηγοριας...ευχομαι απο εδω και περα οτι καλυτερο στη ζωη σου κοπελα μου...

fBaep3.png

uwK7p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...