Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Καλημέρα, τι κάνετε;

Εμείς καλά, μεγαλώνουμε, φουσκώνουμε, αρχίσαμε τις κλωτσιές!!!

Να ρωτήσω κάτι; Η mamag που είχε ΠΗΤ το Σεπτέμβρη τι έγινε; Έχει γράψει πως τα πήγε;

Οι υπόλοιπες εγκυούλες που κοντεύουν (egal, fabiana) πως είστε;

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα!!!

και με το καλό όλες οι κοπελες!

εγω δυστυχως μετα τη γνωριμια μου με το γιατρό, μπορώ να πω με σιγουριά οτι θα γεννήσω πάλι με καισαρική....:(

τι να κάνουμε....ευτυχως έχω αρκετό καιρό στη διάθεση μου για να το επεξεργαστω αφού ούτε καν έγκυος δεν είμαι ακόμα...

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ πάντως το θέμα και να χαίρομαι με όσες το προσπαθούν!

εύχομαι όλες να τα καταφέρετε!

κοριτσακια γεια σας!

εχω την αισθηση οτι ελαχιστος χρονος μενει στις νεες μανουλες για να μας γραψουν νεα.αλλα βρε κοριτσια κι εμεις απο που θα ενημερωνομαστε για τα τεκτενομενα-νεοτερα?τι θα κανουμε για να περασουν και οι δικοι μας μηνες αν δεν διαβαζουμε τι κανετε?εεεεεεεε????????:-P:-P:-P

Γεια σας κοριτσια! Αντι συγχαρητηρια πολυ χαρηκα! Εγω ταλαιπωρηθηκα πολυ με τους εμετους σε σημειο που νομιζα πως θα μου βγει και το μωρο απτο στομα:( ευτυχως εχουν καλυτερεψει λιγο τα πραματα εδω και μια βδομαδα γιαυτο καταφερα να μπω και να διαβασω τα νεα σας.

Εχω μια ερωτηση κρισεως πιστευετε πως ειναι απαραιτητη η μαια την ωρα του τοκετου για εμας που παμε για vbac? Ρωτω γιατι δεν ξερω αν θα καταφερω απο οικονομικης αποψης να εχω και μαια μαζι μου:( και θαθελα να ακουσω την αποψη σας....και μεχρι το Μαη κανεις δε ξερει τι γινεται!

2xgIp3.png1RTwp3.png

Σε ευχαριστώ πολύ Labrinoula!!!

Κατά την άποψη μου και την εμπειρία μου, η μαία είναι πολύ σημαντική έως και απαραίτητη και πριν και κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό… δε ξέρω αν όλες οι μαίες κάνουν τη δουλειά που έκανε η δική μου σε εμένα, αλλά προσωπικά για μένα η Ειρήνη ήταν η απάντηση σε κάθε απορία που είχα, ήταν το παυσίπονο μου σε κάθε πόνο που είχα… ήταν και είναι η καλή μου νεράιδα!!! Και άξιζε και με το παραπάνω τα χρήματα που έδωσα….

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

Κατά την άποψη μου και την εμπειρία μου, η μαία είναι πολύ σημαντική έως και απαραίτητη και πριν και κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό… δε ξέρω αν όλες οι μαίες κάνουν τη δουλειά που έκανε η δική μου σε εμένα, αλλά προσωπικά για μένα η Ειρήνη ήταν η απάντηση σε κάθε απορία που είχα, ήταν το παυσίπονο μου σε κάθε πόνο που είχα… ήταν και είναι η καλή μου νεράιδα!!! Και άξιζε και με το παραπάνω τα χρήματα που έδωσα….

Ευχαριστω για την απαντηση, πιστευω αυτο που λες γιατι και εγω στην πρωτη μου γεννα πουχα μαια με ειχε βοηθησει. Το αγχος μου ειναι πως αν τωρα δεν καταφερω ναχω μαζι μου μαια θα μπορεσω μονη μου να ανταπεξελθω???

2xgIp3.png1RTwp3.png

Έτσι ακριβώς όπως τα λες Αντι μου!

Καλημέρα, καλό μήνα!

Ήθελα να ρωτήσω κάτι αν ξέρετε. Άντι ίσως ξέρεις εσύ.

Σε περίπτωση που το μωρό κάνει κακάκια(μέσα στην κοιλιά) στη φάση που έχει ξεκινήσει ο τοκετός πόσες ώρες επιτρέπεται να μείνει μέσα; Άντι τι σου είχε πει εσένα η γιατρός σου; Και, αλήθεια, γιατί συμβαίνει αυτό; Δηλαδή, οκ, έχω ακούσει ότι είναι σημάδι ότι ζορίζεται το μωρό αλλά γιατί; Τι ακριβώς συμβαίνει;

4BMSp3.pngzHf1p3.png

καλήμερα κορίτσια.

η μαία συμφωνώ και εγώ πως χρειάζεται..ειδικά επειδή είμαστε στην Ελλάδα..και δεν ξέρεις σε ποιον θα πέσεις!

εγώ που γέννησα εξωτερικό ,αν πας σε νοσοκομείο και δεν γεννήσεις σπίτι σου λένε πως οποία μαία είναι εκεί εκείνη τη στιγμή θα ξέρει να σε βοηθήσει το ίδιο ..και έτσι είναι!!..με βοηθήσανε απίστευτα!!..

αλλά εδω πόσες ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους??

γι αυτό ..όπως και σε τόσα άλλα πρέπει να πληρώσουμε για να έχουμε αυτα που αλλού είναι αυτονόητα!

αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο !!(τουλάχιστον αυτό)

Διαφημίσεις

Καλημέρα, καλό μήνα!

Ήθελα να ρωτήσω κάτι αν ξέρετε. Άντι ίσως ξέρεις εσύ.

Σε περίπτωση που το μωρό κάνει κακάκια(μέσα στην κοιλιά) στη φάση που έχει ξεκινήσει ο τοκετός πόσες ώρες επιτρέπεται να μείνει μέσα; Άντι τι σου είχε πει εσένα η γιατρός σου; Και, αλήθεια, γιατί συμβαίνει αυτό; Δηλαδή, οκ, έχω ακούσει ότι είναι σημάδι ότι ζορίζεται το μωρό αλλά γιατί; Τι ακριβώς συμβαίνει;

Ζαχαρένια μου, δε ξέρω για ποιο λόγο μπορεί να ζορίζεται ένα μωρό και να κάνει κακά… Στη δική μου περίπτωση ας πούμε, υποθέσαμε ότι ζορίστηκε από το σπάσιμο των νερών και την εμπέδωση του κεφαλιού του στη λεκάνη… Μπορεί να τρόμαξε δηλαδή… Αλλά αυτό είναι μια υπόθεση την οποία την κάναμε γιατί πρώτα μου έσπασαν τα νερά και μετά από λίγη ώρα άρχισαν να τρέχουν πράσινα υγρά (κακάκια)…

Πάντως σε εμένα που ο τοκετός ήταν ακόμα στην αρχή, δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα. Και αν είχα εξαλειμμένο τράχηλο και καλή διαστολή, δε θα χρειαζόταν ούτε οξυτοκίνη να μου βάλουν, ούτε επισκληρίδιο να μου κάνουν.Απλά θα ήμουν και πάλι συνδεδεμένη με τον καρδιοτοκογράφο γιατί αυτό είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις για να ελέγχει ο γιατρός τους παλμούς της καρδιάς του μωρού.

Νομίζω όμως, ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Μάλιστα...

προσπαθώ να είμαι ενήμερη για όσο το δυνατόν περισσότερα. ΜΗ με βάλει μέσα δίχως λόγο τελικά.

Γι' αυτό αναρωτιόμουν πόση ώρα επιτρέπεται να μείνει το παιδί μέσα στη μήτρα από τη στιγμή που γίνεται κάτι τέτοιο.

Εδώ, οι περισσότεροι και μάλιστα σε 1η γέννα (πόσο μάλλον σε vbac) σε πάνε αμέσως κ.τ. σε τέτοια περίπτωση.

Επίσης, μετά το σπάσιμο των νερών πόσες ώρες είναι οκ το παιδί; Ή εξαρτάται πάλι από την εξέλιξη;

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Εμένα όταν σπάσανε τα νερά δεν παρατήρησα ή μπορεί να μην το κατάλαβα ότι τα υγρά ήταν πρασινωπά (σπάσανε 11 το βράδυ). Το πρωί όταν με εξέτασε η Αγγελική μία νοσηλεύτρια της είπε να προσέξει γιατί της φαίνονταν πρασινωπα΄τα υγρά. Η Αγγελική είπε ότι όντως έτσι ήταν και πιθανώς έγινε γιατί κάπως η μπέμπα είχε ζοριστεί ή είχε πατίσει το λώρο και ζορίστηκε έτσι. Επειδή και εγώ έτσι νόμιζα από όσα άκουγα ότι κακάκια ίσον επέιγουσα καισαρική, η Αγγελική με καθησύχασε, μου είπε ότι μέχρι να γεννηθεί το μωρό τα υγρά θα είναι έτσι πρασινωπά αλλά εφόσον δεν υπήρχε ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά να μη φοβάμαι.

Τώρα για τα νερά η μπέμπα έμεινε με σπασμένα νερά 17 ώρες. Τα υγρά ανανεώνονται (δεν θυμάμαι κάθε πόσο μου είχε πει η Ειρήνη), οπότε μου έλεγε ότι δεν υπήρχε φόβος να στεγνώσει το μωρό! Επειδή όμως είχε ξεπεράσει το 10ωρο μόλις γεννήθηκε της έδωσε προληπτικά ο παιδίατρος αντιβίωση για να μην πάθει καμία λίμωξη (πράγμα πάρα πολύ σπάνιο). Αυτό μου το είπε αμέσως η Αγγελική, μόλις την πήρε ο παιδίατρος την μπεμπά.

Να πω και για τη μαία πως κατά τη γνωμή μου, το καλύτερο για μια γυναίκα είναι να έχει μαζί της ανεξάρτητη μαία (που δεν συνεργάζεται δηλ. με κάποιον γιατρό, αλλά μόνο με τη γυναίκα).Νομίζω ότι είναι απαραίτητη αφού ο γιατρός δεν θα είναι μαζί σου συνέχεια, ενώ εκείνη θα είναι σίγουρα και με τις τεχνικές της μπορεί να επηρεάσει και να βοηθήσει την εξέλιξη του τοκετού.

Μάλιστα...

προσπαθώ να είμαι ενήμερη για όσο το δυνατόν περισσότερα. ΜΗ με βάλει μέσα δίχως λόγο τελικά.

Γι' αυτό αναρωτιόμουν πόση ώρα επιτρέπεται να μείνει το παιδί μέσα στη μήτρα από τη στιγμή που γίνεται κάτι τέτοιο.

Εδώ, οι περισσότεροι και μάλιστα σε 1η γέννα (πόσο μάλλον σε vbac) σε πάνε αμέσως κ.τ. σε τέτοια περίπτωση.

Επίσης, μετά το σπάσιμο των νερών πόσες ώρες είναι οκ το παιδί; Ή εξαρτάται πάλι από την εξέλιξη;

Ζαχαρενια αυτός ήταν ο λόγος που έκανα εγω καισαρική. και τα υγρα δεν ήταν καν πρασινωπα ,απλώς λίγο πιο σκούρα. με τρομοκράτησε όμως τόσο ο γυναοκολόγος ότι θα υπάρχει νευρολογικό πρόβλημα που η καισαρική εγινε αμεσως. Εφόσον δεν υπάρχουν ενδειξεις αλλοίωσης παλμών και ο τοκετός εξελισσεται μπορει κανείς να περιμένει. Αυτό το έμαθα πολύ αργότερα!!

Πιστευω πάντως ότι αν είχα μαια κοντά μου θα την είχα αποφύγει. Στο vbac παντως η μαία με βοήθησε πάαααρα πολύ , κύρίως στο να διαχειριστώ τον πόνο (γεννησα χωρίς επισκληριδιο) και την αγωνία μου. Δεν εφυγε στιγμή από δίπλα μου. Κανένας γιατρός δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Προσπαθησε όσο μπορεις να βρεις μια μαια που να ταιριάζετε και να μπορείτε να μιλάτε.

Δυστυχώς εδώ δεν υπάρχουν ανεξάρτητες μαίες....οπότε....γι'αυτό προσπαθώ να μαθαίνω όσο το δυνατόν περισσότερα.

Δε ξέρω τι θα κάνω, το σίγουρο είναι ότι όλη αυτή η αγωνία δε μου έχει κάνει καλό.

Τώρα προσπαθώ να μαθαίνω και να λέω στον εαυτό μου ''ότι είναι να γίνει θα γίνει''.

Ίσως βρω τη δύναμη για τοκετό στο σπίτι, το θέλω δηλαδή, απλά υπάρχουν κάποια κολλήματα (οικονομικά, άντρας που δε το θεωρεί ασφαλές). Αν βρω την άκρη θα προσπαθήσω να συνεργαστώ με κάποια μαία από Αθήνα, αν αυτό είναι δυνατό.

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

κατά τη γνώμη μου η μαία ίσως βοηθήσει ίσως και όχι...

εγώ δεν είχα και μια χαρά γέννησα....

οπότε αν δεν τη σηκώνετε οικονομικά μην σκάτε....:P

υγ: επιτέλους ξεκλειδώθηκα.....:D

Καλημέρα! Μαριαλ Κάλως ηρθες και πάλι! Ευχάριστο αυτο που λες . Εγώ τελικά ξεχνάω τον τοκετό στο σπίτι περισσότερο γιατί ο σύζυγος ανησυχεί. Και δε μπορώ να προχωρήσω έτσι. Απλώς επιμένουμε για vbac στο νοσοκομείο.

Fabiana με το καλό το μωράκι σας!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Καλησπερα σε ολες....Εγινα μανουλα μολις πριν 2 μηνες.Αν και προσφατα αποφασισα να γινω μελος διαβαζω το φορουμ εδω και πολυ καιρο.Σημερα λοιπον αποφασισα να σας γραψω τη δικη μου τραυματικη εμπειρια της καισαρικης με την ελπιδα οτι θα λειτουργησει ψυχοθεραπευτικα και ισως βοηθηθω να αποφασισω εναν μελλοντικο φυσιολογικο τοκετο.....

Ειχα μια παρα πολυ καλη και ευκολη εγκυμοσυνη και ετσι δε μου περνουσε καν απο το μυαλο οτι θα εκανα καισαρικη..Ο μπεμπης ειχε παρει θεση απο πολυ νωρις ,ο τραχηλος ειχε αρχισει να μαλακωνει..Το μονο που με αγχωνε ηταν το γεγονος οτι ο μπεμπης κοιτουσε με το προσωπο προς τα μπροστα αντι προς τα πισω.Παρ'ολα αυτα η γιατρος μου με καθησυχασε λεγοντας μου πως αυτο δε δημιουργει κανενα προβλημα,απλα ισως ειναι λιγο περισσοτερο χρονοβορος ο τοκετος.Ηδη απο τις 37 εβδομαδες υπηρχαν ολες οι προυποθεσεις ετσι απλα περιμεναμε να το αποφασισει ο μπεμπακος.Στο ραντεβου που ειχα με τη γιατρο μου στις 38 μου ειπε οτι το πιο πιθανο ειναι να γεννησω κατα τη διαρκεια της εβδομαδας.Ελα ομως που εφτασα τις 39 και ακομα τιποτα.Η ανυπομονησια μου μεγαλη,ειχα κουραστει αφου ειχα περασει ολο το καλοκαιρι με τη κοιλια και απογοητευομουν που δεν ερχοταν η μεγαλη ωρα.Στις 39 εβδομαδες λοιπον ειχαμε το προκαθορισμενο ραντεβου με τη γιατρο μου.Μου εκανε τη καθιερωμενη εξεταση και μου εβαλε ενα κολπικο υποθετο για να βοηθησουμε λιγο τη κατασταση.Μου ειπε οτι αν ειναι να βοηθησει αυτο θα γινει μεσα σε 6-8 ωρες.Περασε λοιπον η μερα κι εγω ακομη τιποτα.Αργα το βραδυ και ενω ειχαν περασει 15 ωρες αρχισα να νιωθω τακτα πετρωματα ανα 5 λεπτα χωρις ομως καθολου πονους.Τηλεφωνω στη γιατρο μου και παω στην κλινικη για καρδιοτοκογραφημα.Ειχα συσπασεις γεννας και ετσι σε μιση ωρα ειχε ερθει και η γιατρος μου στην κλινικη.Κατα τη διαρκεια της νυχτας μου εκαναν επισκληριδιο και μου σπασαν τα νερα.Στις 8 το πρωι η διαστολη ειχε φτασει στο 8 και ετσι ημασταν ολοι σιγουροι πως το πολυ σε μια ωρα θα κρατουσα αγκαλια το μπεμπακο μου.Ελα ομως που τα πραγματα εξελιχθηκαν τελειως διαφορετικα.Στις 8 και μιση ειχα τελεια διαστολη ετσι ξεκινησαμε τη φαση των εξωθησεων.Η ωρα περνουσε,βλεπαμε τα μαλλια του μπεμπη αλλα δεν ελεγε να βγει.Εγω εσπρωχνα,πηγαινε να βγει και μολις σταματουσα την εξωθηση τραβιοταν ξανα μεσα.Ακομα δε μπορω να ξεπερασω τις στιγμες που ακολουθησαν.2 μαιες κι ενας γιατρος πατουσαν τη κοιλια μου,η δικια μου γιατρος με το χερι μεσα προσπαθουσε να τραβηξει το μωρο χωρις ομως κανενα αποτελεσμα.Εξαντλησαμε καθε περιθωριο οπως ομως ηταν φυσικο μετα απο τοση ταλαιπωρια οι παλμοι του αρχισαν σιγα σιγα να πεφτουν κι ετσι

καταληξαμε σε καισαρικη.Τελικα ειχε διπλη περιτυλιξη στο ποδι του και δεν εφτανε ο ομφαλιος λωρος για να βγει φυσιολογικα.Οπως καταλαβαινετε δεν υπαρχουν λεξεις για να περιγραψω το αγχος που ζουσα.Αρχισα να τρεμω και να κλαιω και μονο οταν ακουσα το κλαμα του και τον ειδα καταφερα να ηρεμησω καπως κατι που κρατησε για πολυ λιγο αφου ο αναισθησιολογος θεωρησε καλο να μου κανει μεθη για να "ξεκουραστω λιγο" οπως μου ειπε μετα χωρις καν να με ενημερωσει.Ετσι εγω αρχισα να ζαλιζομαι,ενιωθα να χανω τις αισθησεις μου και μη ξεροντας τι συμβαινει πανικοβληθηκα ακομη περισσοτερο.Απο εκει λοιπον και για την επομενη μιση ωρα εχω κενο μνημης.Δε θυμαμαι ουτε να κοιμαμαι η να ξυπναω αλλα δε θυμαμαι ουτε τους γιατρους να τελειωνουν την επεμβαση.Η γιατρος μου μου ειπε πως δεν κοιμηθηκα και πως μιλησαμε αρκετα στο τελος της εγχειρησης παρ'ολα αυτα εγω το επομενο πραγμα που θυμαμαι ειναι να με πηγαινουν στην αιθουσα ανανηψης.

Ξερω πως σημασια τελικα εχει το οτι και το παιδακι μου και εγω ειμαστε απολυτως υγιεις παρ'ολα αυτα ακομη και 2 μηνες μετα ξυπναω και κοιμαμαι με ολες αυτες τις εικονες στο μυαλο μου.Ισως το οτι εφτασα τοσο κοντα στο φυσιολογικο τοκετο κανει την απογοητευση μου ακομη μεγαλυτερη... Πολλα τα αν και τα γιατι που με βασανιζουν...................Δε ξερω αν θα βρω ποτε απαντησεις η αν θα μπορουσε να ειχε γινει διαφορετικα.

Συγνωμη για το μακροσκελες μηνυμα μου ειχα ομως την αναγκη να μιλησω σε καποιους που ξερω οτι μπορουν να με καταλαβουν.Εχω αρχισει απο τωρα να ενημερωνομαι για VBAC και ελπιζω να καταφερω καποια μερα να το βιωσω.....Ευχομαι σε ολες σας οτι καλυτερο για εσας και τα μωρακια σας!

q3pIp3.png

7QYNp3.png

liveloula2 σε καταλαβαινω γιατι και εγω εφτασα στη πηγη και νερο δεν ηπια διαστολη 10, εξωθησεις και τελικα καισαρικη. Τωρα ομως ειμαι στην προσπαθεια για vbac και ευχομαι και σε σενα καποια στιγμη να τα καταφερεις. Το πρωτο βημα το εκανες και αρχισες να ενημερωνεσαι μην αγχωνεσαι και να ευχαριστηθεις το νινακι σου!

Κοριτσια ευχαριστω ολες για τις γνωμες σας περι μαιας. Οταν αποφασισω τι θα κανω θα σας ενημερωσω.Μεχρι στιγμης ειμαστε καλα σε λιγο καιρο θα κανω και το β' επιπεδου.Ακομα εχω λιγο δρομο μποστα μου!

2xgIp3.png1RTwp3.png

Γεια σας κορίτσια! Έλειπα στο εξωτερικό και επέστρεψα κρυωμενη άλλά με ωραίες αναμνήσεις!

μαριαλ θα κάμω μια ακόμα κουβέντα με το γιατρό ελπίζοντας οτι θα ξεκαθαρίσει το θέμα κι αν είναι αρνητικά τα πράγματά θα ψαχτω για θέσ/νικη και αθηνα.

Οποία θέλει ας μου στείλει με π. Μ. Στοιχεία γιατρού με τον οποίο είχε vbac και ποσο στοιχισε διοτι αν το κάμω έτσι θα έχω ταξίδια, έξοδα...δε θα ειναι εύκολο σίγουρα. Εύχομαι να πάνε οκά καλα!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

liveloula να σου ζήσει το μωράκι σου.....!!!!!!!!!καλά κάνεις και ενημερώνεσε και διαβάζεις για το vbac, είναι μία πολύ καλή αρχή.να είσαι σίγουρη πως όλες εμείς εδώ μέσα μπορούμε να σε καταλάβουμε γιατί περάσαμε και εμείς από την καισαρική.

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Ειλικρινα πριν γεννησω δε πιστευα ποτε πως θα με πειραζε τοσο αν γεννουσα με καισαρικη...εχουν περασει ηδη 2 μηνες κι εγω συνεχιζω να στεναχωριεμαι και να το σκεφτομαι συνεχως.Ισως φταινε και οι ατιμες οι ορμονες...ελπιζω παντως να καταφερω συντομα να το αφησω πισω μου και να καταφερω καποια στιγμη να βιωσω εναν φυσιολογικο τοκετο.Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ηθελα να κανω δευτερο παιδακι αρκετα συντομα και απο οτι διαβαζω θα πρεπει να περιμενω περιπου 2 χρονια.Επιπλεον ειμαι απο επαρχια και ακομα και να εβρισκα γιατρο εδω που αναλαμβανει δε θα το επιχειρουσα οποτε πρεπει να προσανατολιστω προς αθηνα...

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...