Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να σου ζήσει Anti.. άντε να το καταφέρουμε και εμείς.. μπορεί κάποια να μου στείλει το τηλ της Μπουζάκη κ τη διεύθυνση του ιατρείου της; βρίσκω μόνο μια στις Σέρρες.. είναι η ίδια; :confused::confused: ουφ μπερδεύτηκα..

Να σου ζήσει Anti.. άντε να το καταφέρουμε και εμείς.. μπορεί κάποια να μου στείλει το τηλ της Μπουζάκη κ τη διεύθυνση του ιατρείου της; βρίσκω μόνο μια στις Σέρρες.. είναι η ίδια; :confused::confused: ουφ μπερδεύτηκα..

Ναι, η ίδια είναι. Απλά έρχεται μια φορά την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Διαφημίσεις

anti1980 να σου ζήσει το μωράκι να είναι πάντα γερό................!!!!!!!!

είχα πάντα την απορία αυτή η καταπληκτική μαγική και μοναδική κυρία Μπουζάκη δεν έχει κανένα φίλο συνάδελφο σαν και αυτή στην Αθήνα???????????? η γυναίκα έχει 100% επιτυχία στο vbac:shock::shock:!!!! είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που θέλω τόσο πολύ να μετακομίσω στην Θεσσαλονίκη...μήπως κάποια θεσσαλονικιά έχει χώρο για να φιλοξενήσσει έγκυο για 2-3 εβδομάδες προς τα τέλη μαρτίου??:rolleyes::rolleyes:

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

anti1980 να σου ζήσει το μωράκι να είναι πάντα γερό................!!!!!!!!

είχα πάντα την απορία αυτή η καταπληκτική μαγική και μοναδική κυρία Μπουζάκη δεν έχει κανένα φίλο συνάδελφο σαν και αυτή στην Αθήνα???????????? η γυναίκα έχει 100% επιτυχία στο vbac:shock::shock:!!!! είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που θέλω τόσο πολύ να μετακομίσω στην Θεσσαλονίκη...μήπως κάποια θεσσαλονικιά έχει χώρο για να φιλοξενήσσει έγκυο για 2-3 εβδομάδες προς τα τέλη μαρτίου??:rolleyes::rolleyes:

Μωρέ, έχω χόρο, αλλά διαθέτω μόνο μπαουλοντίβανο...:?

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Πήγα και εγώ να δει την τομή μου για να με καθοδηγήσει για το πότε μπορώ να μείνω έγκυος πάλι και να προσπαθήσω για vbac και πραγματικά πρώτη φορά έμεινα τόσο ικανοποιημένη από γιατρό και μου άρεσε το ότι η ιδεολογία της γενικότερα έτσι γιαυτό και το πετυχαίνει πιστευω..Πολύ ήρεμος ανθρωπος καθόλου φιλοχρήματη και γενικά αν και μενω σε άλλη πολη θα την έχω στάνταρ γυναικολόγο γιατί πρωτη φορά δεν πόνεσα σε τεστ παπ!

tEksp3.png?8gzbt5YV

Ναι, η ίδια είναι. Απλά έρχεται μια φορά την εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

έψαξα, ξανα-έψαξα.. λέω δεν γίνεται, η ίδια θα'ναι.:lol:

να ρωτήσω ρε κορίτσια.. κάθε πότε εξετάζει θεσ/νικη; ν την πάρω τηλ κ να της πω πως θέλω ραντεβού στη βιοκλινική;

Τι χαρα!!!!!!!!Μπραβο αντι!!!!!!!Ουτε εγω να ειχα γεννησει δεν θα ειχα χαρει ετσι!!!Δεν ειχα ιντερνετ τοσες μερες και με ειχε φαει η αγωνια με τα νεα σου!!!Αντε να παιρνουν σειρα και οι επομενες κοπελες!!!Δεν εχω καταφερει να μεινω εγκυος ακομα (φταινε και οι 30 θηλασμοι που κανω μερα νυχτα στην εικοσι σχεδον μηνων κορη μου...αχχχ...)αλλα ηταν τετοια η χαρα που πηρα που ειναι το ιδιο!!!Μπραβο και παλι κοριτσι μου!!!!

pupi λες αυτο να φταίει;;;γιατι ειμαι κι εγω ακριβως στην ιδια φαση,και εχω ανησυχησει να σου πω την αλήθεια,εμενα ειναι 18 μηνων και θελω πολυ να κανω δευτερο αλλα τιποτα,θηλάζει αρκετες φορες,ημερα και νυχτα,αν και εδω και5 ημερες εχει μειωσει τους θηλασμους,δεν ξερω γιατι

Διαφημίσεις

Mμμμμ δεν ξερω μαμασπυρου ειναι και θεμα οργανισμου,καθε γυναικα ειναι και διαφορετικη.Παντως εχω διαβασει οτι οι συνεχεις θηλαστικες κινησεις ,ανεξαρτητα της ποσοτητας γαλακτος που βγαζει η γυναικα,αυξανουν την προλακτινη με αποτελεσμα να δυσκολευεται η εμφυτευση στην μητρα,οχι η γονιμοποιηση .Δεν ξερω αν ειμαι σωστη στα παραπανω,αλλα η δικια μου θηλαζει πια ασταματητα,μπορει να ειναι ολη μερα στο στηθος και το βραδυ κοιμαται μονο "πανω" μου.Λιγο να της απομακρυνω το στηθος ξυπναει και κλαιει.Τα εχω παιξει ,δεν κοιμαμαι καθολου,ειναι σαν νεογεννητο και ας κοντευει να κλεισει τους εικοσι μηνες!

έψαξα, ξανα-έψαξα.. λέω δεν γίνεται, η ίδια θα'ναι.:lol:

να ρωτήσω ρε κορίτσια.. κάθε πότε εξετάζει θεσ/νικη; ν την πάρω τηλ κ να της πω πως θέλω ραντεβού στη βιοκλινική;

Θα την πάρεις τηλ και θα της πεις πως θέλεις να κλείσεις ραντεβού για τη Θεσ/νίκη. Ραντεβού δέχεται κάθε Τετάρτη στο ιατρείο της συνεργάτιδός της στην Τσιμισκή.

YBsep2.png

0VTqp2.png

Θα την πάρεις τηλ και θα της πεις πως θέλεις να κλείσεις ραντεβού για τη Θεσ/νίκη. Ραντεβού δέχεται κάθε Τετάρτη στο ιατρείο της συνεργάτιδός της στην Τσιμισκή.

Σε ευχαριστώ πολύ. Μου έστειλαν και κάποιες κοπέλες πμ κ μου εξήγησαν τη διαδικασία. Επόμενο βήμα είναι να της τηλ..

Το περασμένο Σάββατο, έπεσα να κοιμηθώ το μεσημέρι με ένα παιδάκι…. Σήμερα θα κοιμηθώ με δυο!!!!!!!!!!

Δε μπορώ να σας περιγράψω πόοοοοσο ευτυχισμένη είμαι…!!!!

Και αν και ο χρόνος μου είναι πολύ πολύ περιορισμένος λόγο του θηλασμού, θα σας διηγηθώ όσο καλύτερα μπορώ (είναι copy – paste για όσες το ξαναδιάβασαν γιατί δεν έχω χρόνο για διαφορετική version ;)) το τρόπο με τον οποίο έφτασε στο τέλος του το ταξίδι των 9 μηνών, το οποίο μου χάρισε έναν ακόμη λόγο να είμαι ευτυχισμένη!!!

Το περασμένο Σάββατο λοιπόν, όπως κοιμόμουν με την μικρή μου στο κρεβάτι, αισθάνθηκα πως οι συσπάσεις μου ήταν έντονες και ρυθμικές ανά 10λεπτο. Περίμενα 1 ώρα και σκέφτηκα πως θα ήταν καλό, να κάνω ένα μπάνιο για να δω αν θα συνεχίσουν…

Πριν μπω για μπάνιο, έκατσα στη τουαλέτα να κάνω την ανάγκη μου και ενώ ήμουν έτοιμη να σηκωθώ αισθάνθηκα ένα ακούσιο τρέξιμο υγρών από κάτω μου. Κατάλαβα αμέσως ότι αυτό ήταν σπάσιμο νερών και πήρα την Ειρήνη τηλέφωνο. Μέχρι να έρθει έκανα ένα μπάνιο και διαπίστωσα ότι τα υγρά που συνέχισαν να τρέχουν είχαν γίνει πράσινα… έτσι λοιπόν αναγκαστήκαμε να φύγουμε στη κλινική άμεσα γιατί τα πράσινα υγρά, ήταν τα κακάκια του μπεμπούλη που ενεργήθηκε μέσα στη κοιλιά μου….

Φτάσαμε στη κλινική και μετά από λίγο ήρθε και η Αγγελική και με ενημέρωσε ότι λόγο ότι το μωρό ενεργήθηκε μέσα μου, δε θα πρέπει να καθυστερήσει ο τοκετός γιατί αν πέσουν απότομα οι παλμοί του μωρού, θα του δημιουργήσουν νευρολογικά προβλήματα και εγώ εννοείται ότι θα πάω με ολική για καισαρική…

Έτσι λοιπόν μου έβαλαν στο μικρότερο βαθμό που θα μπορούσαν, οξυτοκίνη για να ξεκινήσουν οι συσπάσεις μου που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν αναποτελεσματικές, ο τράχηλος μισό εξαλειμμένος και η διαστολή μου στο ένα και κάτι…

Ευτυχώς ο ορός με έπιασε άμεσα και αποτελεσματικά και αφού μεταφερθήκαμε σε αίθουσα τοκετού, άρχισα να έχω δυνατούς πόνους. Ο τοκετός συνέχισε να προχώρα πολύ γρήγορα και έτσι (αφού μου έβαζαν και μικρές δόσεις επισκληρίδιου για να καταλαβαίνω τους πόνους), άρχισα να νιώθω ότι θέλω να σπρώξω. Μετά από λίγα σπρωξιματάκια, και όταν το μωρό είχε βγάλει πλέον το κεφάλι και ήταν έτοιμο και το υπόλοιπο να βγει, η Αγγελική μου είπε ότι μπορώ αν θέλω να το πιάσω και να το βγάλω μόνη μου, όπως φυσικά και έκανα!!!!! Το τράβηξα και το ακούμπησα επάνω μου…. Περιττό να σας πω ότι αυτή ήταν η ποιο όμορφη στιγμή της ζωής μου…!!!!!!!!

Αφού περίμεναν και τον ομφάλιο λώρο να σταματήσει να πάλλεται, η Αγγελική μου έδωσε το ψαλίδι και τον έκοψα!!!

Μετά από λίγη ώρα, πήραν τον μικρούλη για εξέταση και εμένα αφού με περιποιήθηκαν (είχα μόνο μισό εσωτερικό ράμα) με πήγαν στο δωμάτιο και από τότε δεν έχουμε αποχωριστεί ο ένας τον άλλον!!!!

Η Ειρήνη σε όλη τη διάρκεια του τοκετού, ήταν συνεχώς δίπλα μου. Αλλάζαμε στάσεις παρόλο τον καδιοτοκογράφο και τον ορό και με ανακούφιζε από τον πόνο με μασάζ και αναπνοές. Η Αγγελική ήταν από την αρχή κοντά μου, παρόλο που είναι ακόμα λεχώνα και ήρθε από τις Σέρρες πολύ γρήγορα και το ποιο σημαντικό είναι ότι ήταν πολύ ειλικρινής μαζί μου από την αρχή για ότι θα μπορούσε να συμβεί στη διάρκεια του τοκετού και έκανε τα πάντα προκειμένου να αποφύγουμε την καισαρική.

Τέλος καλό και όλα καλά λοιπόν….!!! Το μόνο που με στενοχώρησε, ήταν που ο άντρα μου έφυγε να πάει να αλλάξει (είχε έρθει κατευθείαν από τη δουλειά) μιας και του είπαμε ότι έχουμε άλλες 2 ώρες και τελικά με το που έφυγε, γέννησα και δεν ήταν εκεί… από την άλλη σκέφτομαι ότι ίσως έπρεπε να γίνει έτσι…. Ο Οντάντ λέει ότι η αντρική παρουσία είναι αρνητικός παράγοντας στη προαγωγή της γέννας. Με το που έφυγε ο άντρας μου και βγήκε ο αναισθησιολόγος από το δωμάτιο, εγώ γέννησα και με μεγάλη ευκολία…. Τυχαίο????

Δεν έχετε παράπονο… σας τα έγραψα όλα αναλυτικότατα!!!

Α!!! Κρατήσαμε και τον πλακούντα και τον φυτέψαμε στην αυλή μας. Από πάνω βάλαμε ένα δεντράκι ελιάς!!!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

anti1980 να σου ζησει ο μπεμπης.Συγκινηθηκα ετσι που τα λες.Μακαρι να αξιωθω να το ζησω κ εγω.Ετσι θα επρεπε να ειναι οι εμπειριες των τοκετων μας αλλα τεσπα.Σου ευχομαι τα καλυτερα!fairytale,δυστυχως το ΗΡΑ ειναι ακομα ανοιχτο,αλλα η μονη πιθανοτητα να γεννησω με φ.τ. ειναι σ αυτη την κλινικη καθως απ οτι καταλαβα παρα τα χαλια της,ο γιατρος μου δεν εχει σκοπο να φυγει απο κει.Λοιπον πηγα κ μου ειπε τα εξης.Απο οσες προσπαθησαν για vbac μονο 2 δεν τα καταφεραν.Το τελευταιο διαστημα εκανε 10!καποιες απ τις κοπελες τις ξερω φατσικα.Περιμενει 40 εβδομαδες κ 10 μερες,οχι παραπανω.Τι να πω,ειλικρινης μου φαινεται.Ο καιρος θα δειξει.Αυτα.Αντε κοριτσια κ καλους (φυσιολογικους)τοκετους!

Διαφημίσεις

Οπότε τίθεται το ερώτημα που μετακομίζουμε Θεσσαλονίκη ή Καλαμάτα; Ο Αναστασόπουλος πάντως στη φίλη μου δεν έκανε επισκληρήδιο παρότι το ζητούσε εκείνη.

Άντι με συγκίνησες παλιοκόριτσο!!!

Να είστε πάντα γεροί και αγαπημένοι η τετράδα (άντε και νούμερο τρία τώρα που πήρες το κολάι)

Καλούς θηλασμούς

Επεξεργάστηκαν by miriki
ξύπνησε ο μικρό μου
FLcUp3.png0BQfp3.png

anti τι ωραία που τα είπες!!! και πάλι να σου ζήσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

αυτό με το να το τραβηξεις και να κοψεις και τον ομφαλιο με φόβησε λίγο...αλλά σίγουρα εκέινη τη στιγμή θα ήταν υπέροχο!!!

αντε και στις υπόλοιπες κοπέλες τώρα...

και στα επόμενα μωράκια...

και στα δικά μας ξανά στο μέλλον....

ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!

ΚΑΛΗ ΛΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥς ΘΗΛΑΣΜΟΥς!!!!:D:D:D:D:D

anti συγχαρητήρια και πάλι!!παρα την πίεση του χρόνου τα καταφέρατε άψογα,πραγματικά μέχρι το τέλος διαβάζοντας το μια αγωνία την έχω!!

να σου ζήσει,να είστε πάντα ευτυχισμένοι!

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

Και πάλι να σου ζήσει Αντι μου!!!!:P:p:p

Δεν χρειάζεται να σου ξαναπώ πόσο πολύ χαίρομαι για σένα και για το μπουμπούκο σου...!!!!:-P:-P:-P

Καλούς θηλασμούς και να δεις πως ούτε θα το καταλάβεις πότε θα ξεπεταχτει ο μικρούλης, γι΄αυτό μη χάνεις στιγμή του!!!:P

Αnti να σου ζήσει το αστεράκι σου!!Γερό και καλοφωτισμένο να είναι.

Χάρηκα πολύ με τα νέα σου..

Συγχαρητήρια σε σένα την Ειρήνη και την Αγγελική!!

Αλλά ποιο πολύ σε σένα που δεν τα'χασες όταν σου είπε το ενδεχόμενο καισαρικής.

Φιλάκια πολλά κ καλούς θηλασμού:)

:D:D:D:D:D:D:D:D

To λουκουμάκι μου μέρα με τη μέρα γεμίζει την ζωή μου μαγικά:P

Να σου ζήσει! Εγώ είχα αποφασίσει να γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο για οικονομικούς λόγους οπότε δεν το έψαξα πολύ για φ.τ. Η γιατρός που βρήκα δεν αναλάμβανε.

Σκέφτηκα οτι πολύ πιθανό να μην γίνει φ.τ. ούτως ή άλλως μιας και στον πρώτο τοκετό δεν υπήρχε καμία εξέλιξη τοκετού παρά την οξυτοκίνη μετά από ώρες. Είχα κάνει και παλιότερα τομές στη μήτρα λόγω αφαίρεσης ινομυώματος και το φοβήθηκα. Είμαι και 35 ετών...

Η δεύτερη καισαρική ήταν πιο επίπονη από την πρώτη, μιας και μου έκαναν "ραχιαία" αναισθησία και όχι επισκληρίδειο, μάλλον γιατί η δεύτερη "θέλει περισσότερη ώρα για να ενεργήσει και μπορεί να μην πιάσει καλά", και περίμεναν σειρά για καισαρικές οι γυναίκες. (κάτι που μου είπε και η γιατρός). Επίσης περίμενα σε αυτή τη σειρά περίπου 3.5 ώρες με ορό ανάσκελα (ζόρικο για 9 μηνών έγκυο) γιατί όταν γύρναγα δεν έτρεχε ο ορός, άκουγα όλες τις ωδίνες από γυναίκες γύρω μου και γιατρούς και μαίες να πηγαινοέρχονται συζητώντας άσχετα πράγματα και τις απεργίες τους. Μετά από την καισαρική για 2 ώρες περίπου ήμουν παράλυτη από τη μέση και κάτω, και για τις επόμενες δύο μέρες είχα ορο και είχα τουμπανιάσει γιατί δεν είχε μπει στο ιδανικό σημείο όπως είπα. Αυτό με χάλασε πολύ γιατί με τον ορό δεν μπορείς ούτε να κουνηθείς καλά καλά, έχεις και τον πόνο, άντε θήλασε κιόλας!

Βέβαια αυτό που έχει σημασία είναι οτι έχω τον μπέμπη αγκαλιά, αλλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, αλλά και με τις γυναίκες που σκέφτονται να προσπαθήσουν Φ.Τ. Οι δικές σας ιστορίες είναι σίγουρα πιο ρομαντικές!

pupi και μαμασπυρου αν έχετε περίοδο μπορείτε να μείνετε έγκυες, αλλά και φυσικά 14 μέρες πριν από την πρώτη περίοδο αν δεν έχετε ήδη. Σίγουρα όσο θηλάζουμε υπάρχουν λίγο μειωμένες πιθανότητες.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Συγχαρητήρια σε σένα την Ειρήνη και την Αγγελική!!

Αλλά ποιο πολύ σε σένα που δεν τα'χασες όταν σου είπε το ενδεχόμενο καισαρικής.

Φιλάκια πολλά κ καλούς θηλασμού:)

:D:D:D:D:D:D:D:D

Το ενδεχόμενο αυτό δεν σου το αποκλείουν ποτέ! Θυμάμαι εγώ μέχρι τελευταία στιγμή ρώταγα αν γλιτώσαμε την καισαρική και πάντα μου έλεγαν ότι μέχρι τώρα πάμε καλά αλλά.... Αφού σκεφτόμουν ότι ήθελα να μου το πουν απλά για να το ακούσω και ας είναι και ψέμα για να νιώσω πιο ξένοιαστη, αλλά φυσικά δεν το έκαναν και σωστά δεν το έκαναν!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...