Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

γεια σας αγαπημενες μου! σας παρακολουθω πολυ συχνα και με αλλα μηνυματα χαιρομαι και ελπιζω, με αλλα απογοητευομαι , με αλλα θυμωνω (με γιατρους).....

δεν ειμαι ακομα εγγυος... ουτε ξεκινησα ακομα τις προσπαθειες... αλλα ξεκινησα να ψαχνω σε ποιον γιατρο θα απευθυνθω οταν με το καλο μεινω εγγυος....

για μενα το να παω για vbac το νιωθω πολυ φυσιολογικο... ομως δεν το περιμενα να ειναι τοοοσο δυσκολο, να βρεις πραγματικο υποστηριχτη.....και το να το αφησω αυτο οταν με το καλο μεινω εγγυος, πιστευω οτι για μενα, θα ειναι ο,τι πιο αγχωτικο μπορω να περασω.....

ειμαι (δυστυχως) Αθηνα και η 1η μου επιλογη (με αυτα που διαβαζω απο εδω ) για την Αγγελικη Μπουζακη φαινεται να ειναι απο δυσκολη εως ανελπιστη... ο αντρας μου δεν το συζηταει ... οταν του ειπα στο 2ο θα παω να γεννησω Θεσαλονικη εμεινε.... :shock::shock::shock: καλα μου λεει, αυτα δεν γινονται..... εγω πηρα τη γιατρο... μου ειπε οτι θελει να με δει μονο 3 φορες στην εγκυμοσυνη και οτι πρεπει νανεβω Θεσ/νικη στις 38 εβδομαδες.... κλπ. σιγουρα μου ειπε οτι της εχει τυχει να κανει καισαρικη με διαστολη 10 ή και να εχει περιπτωσεις μη προοδου τοκετου... το δοκιμαζουμε και βλεπουμε... αλλα τουλαχιστον ακους να εχει κανει τοοοοοσες vbac......

πηγα στην Αριστη Προκοπιου, στην οποια δεν θα πηγαινα με τιποτα για vbac... ισως γιατι εμενα δεν μου πηγε σαν ανθρωπος.... εννοειται οτι εισεπραξα να ειναι πιο εναλλακτικη, πιο συζητησημη κλπ αλλα και πολυ επιφυλακτικη... μου ειπε οτι ειναι ελλαχιστες οι πιθανοτητες απο τη στιγμη που δεν ειχα καθολου προοδο τοκετου στη 1η εγκυμοσυνη αφου εφτασα στις 41 εβδομαδες και με προκληση 5 ωρες, δεν ειχα την παραμικρη ενδειξη...., μου ειπε οτι δεν περιμενει πανω απο 40 και οτι δεν ειναι τα πραγματα οσο ωραια τα παρουσιαζει το internet κλπ. και οτι σημασια δεν εχει πως θα γεννησω το 2ο παιδακι μου αλλα να το γεννησω υγειες και αυτο και να ειμαι καλα και εγω.....

για τον Πατσουρα που γνωστη μου γεννησε, φιλη της που πηγε, της τα μασαγε και του βαλαν χερι και απο το μαιευτηριο (νομιζω Μητερα)... και γενικοτερα και η γνωστη μου μου ειπε οτι πλεον δε θα μου τον συστηνε.....

για τον Ροσολυμο, λογω του οτι ειναι στο Ελενα και οικονομικα ειναι η μονη επιλογη που θα με βολευε, εχω διαβασει τις περισσοτερες αντενδειξεις.......

τι να κανω??????? που να απευθυνθω?????? που να στηριχτω και να ελπιζω σε κατι οχι παραλογο....σε κατι αυτονοητο....σε κατι που το δικαιουμαι???

και αυτο το ... αρκει που θα προσπαθησεις.... ακομα και αυτο με απογοητευει.... οχι.... θελω να τα καταφερω.... θελω σαν εμενα, να νιωθω και το γιατρο σιγουρο.... και εχει ο Θεος.....

ζηταω πολλα ε????

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Wonderland να σου ζήσει το μπεμπάκι σου και να το καμαρώσεις όπως εσύ επιθυμείς!!!! Υγεία πάνω απʼ όλα να έχει και πολύ αγάπη στη ζωή του!!!

Το γεγονός ότι έβαλες εσύ τους όρους που θα γεννήσεις, είναι πολύ σημαντικό.

Το λέω και το ξαναλέω και το φωνάζω και στη Ζαχαρένια μου, που έχει αγχωθεί πολύ με το θέμα του vbac.

Ξέρετε πάρα πολύ καλά το πώς φέρονται στα μωρά μας στις κλινικές με το που γεννιούνται, με όποιον τρόπο και αν γεννιούνται.

Για μένα είναι ποιο σημαντικό να φερθούν με σεβασμό σε μητέρα και μωρό και να είναι η γέννα ήρεμη και ας είναι και με καισαρική….

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω κανένα άγχος για την γέννα που πρόκειται να ζήσω σε λίγες μέρες. Ξέρω πως έτσι και αλλιώς το σημαντικότερο πράγμα είναι να είναι γερό το μωρό και εγώ φυσικά και να μας φερθούν με σεβασμό. Να είναι μια μέρα χαράς…!!!Γιʼ αυτό και έχω επιλέξει την Αγγελική και την Ειρήνη για αυτό το σκοπό. Μου ταιριάζουν πάρα πολύ σαν άνθρωποι και είμαι σίγουρη ότι θα κάνουν το καλύτερο που μπορούν για εμάς….

Spithoula φαίνεται και εσύ ότι δυσκολεύεσαι με την εύρεση γιατρού όπως οι περισσότερες μανούλες εδώ μέσα… Δεν έχω να σου προτείνω κάτι μιας και δεν είμαι από Αθήνα, εύχομαι όμως να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να βρεις έναν γιατρό που να σου ταιριάζει.

Πάντως απʼ όσα έχω ακούσει για τους γιατρούς στην Αθήνα, εγώ προσωπικά θα επέλεγα την Προκοπίου. Μου ακούγεται ποιο ειλικρινής σαν άνθρωπος και σαν εναλλακτική που είναι, εκτός ότι θα πρέπει να είναι κατά των φαρμάκων, φαντάζομαι ότι θα σέβεται ποιο πολύ τη στιγμή της γέννας από κάποιους άλλους που θα κοιτάνε να τελειώνουν για να φύγουν. Προσωπική μου άποψη όμως. Εσύ τους γνώρισες τους γιατρούς και εσύ ξέρεις καλύτερα τι σου ταιριάζει….:wink:

Α!! και μη ξεχνάτε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στον τοκετό η παρουσία μιας καλής μαίας. Ίσως για όσες δυσκολεύονται με το θέμα του γιατρού, να πρέπει να ψάξουν καλά την εύρεση μια καλής μαίας. Έτσι πολύ πιθανόν να μπορούν να εξασφαλίσουν τις καλύτερες προδιαγραφές για τον τοκετό τους με όποιον τρόπο και αν γίνει….

0sShp3.png

PGnvp2.png

baila-επιτυχής(2η φορά)-ΑλέξηςΠαπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-ΓρηγόρηςΓκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-ΑπόστολοςΜαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-ΜαρίνοςΤσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-ΑπόστολοςΜαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-ΑγγελικήΜπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-ΔερετζήςΧαράλαμπος-Δράμα

supermamaka-επιτυχής-ΓκουτζιούληςΦώτης-Θεσ/νίκη

elenanikou-επιτυχής-ΑγγελικήΜπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-ΓκουτζιούληςΦώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-ΓιανίκοςΛάμπροςΓαία-Αθήνα

aleca2g-επιτυχής-Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)

mamag-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 10/09/11

poubaki-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 1/10/11

anti1980-στην προσπάθεια-ΠΗΤ 25/10/11-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

egal-στην προσπάθεια-ΠΗΤ 2/12/11-Δ. Μπιλάλης-Αθήνα

Fabiana-στην προσπάθεια–ΠΗΤ 03/01/12-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Zaxarenia-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 22/04/12-Κρήτη

Labrinoula-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 11/05/12-Αθήνα

0sShp3.png

PGnvp2.png

Μαρια.X γεια σου.Βρίσκομαι στο Ηράκλειο, στην προσπάθειά μου όμως να βρω γιατρό εδώ που να υποστηρίζει vbac ήρθα σε επαφή με μία βοηθό μητρότητας στα Χανιά η οποία μου είπε ότι ψάχνοντας για γιατρό που να υποστηρίζει το φυσιολογικό και μάλιστα φυσικό τοκετό βρήκε μόνο ένα, τον Βλαζάκη. Δεν είχε βέβαια προσωπική εμπειρία μαζί του για να ξέρει σίγουρα τι ισχύει, αλλά είχε μάθει ότι είχε ξεγεννήσει τη γυναίκα του σε δίδυμα με φ.τ. και ο ίδιος της είχε πει ότι τον κυνηγάνε πολλοί άλλοι επειδή είναι τόσο υπέρ του φ.τ. Βλέπω ότι είσαι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Αν το θέλεις μπορείς να κάνεις μια κουβέντα μαζί του. Εμείς μιλήσαμε και μου είπε ότι έχει κάνει φ.τ. μετά από κ.τ. Δεν αναλύσαμε το θέμα γιατί του ζήτησα αμέσως αν γνωρίζει συνάδελφο στο Ηράκλειο. ΘΑ τον ξαναπάρω όμως γιατί δεν έβγαλα άκρη με αυτόν που μου σύστησε. Ίσως καταλήξω κι εγώ Χανιά! Ποτέ δεν ξέρεις... Εύχομαι να πράξεις ότι πιστεύεις καλύτερο για σένα και το μωρό σου!

anti1980 μου χαίρομαι για τα ωραία σου νέα...με το καλό να υποδεχτείς το μωράκι σου! Έχεις δίκιο, δεν πρέπει να αγχωνόμαστε και να σου πω την αλήθεια έχω ηρεμήσει πολύ. Μίλησα και με yogamama και όπως κι εκείνη είπε και συμφωνώ, ότι και να κάνω, όπως θέλει να έρθει θα έρθει στο τέλος. Μπορεί να κάτσω εδώ με ένα γιατρό που δεν είμαι και τόσο σίγουρη για το πόσο θα με υποστηρίξει και να πάνε όλα τέλεια κα να έχω επιτυχή vbac, μπορεί και να επέλεγα π.χ. να ερχόμουν Θεσ/ νίκη στην Αγγελική και να έκανα πάλι κ.τ. ...ποτέ δε ξέρεις! Δε σταματάω βέβαια το ψάξιμο, αλλά σίγουρα είμαι πιο χαλαρή.

Wonderland να χαίρεσαι το νέο σου μωράκι! Έκανες πολλές προσπάθειες, έτσι;! Μπράβο σας! Αν επιτρέπεται σε ποια βδομάδα έκανες τελικά κ.τ.; ΤΟ μωρό γιατί δεν κατέβαινε; Υπήρχε δυσαναλογία π.χ.;

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Κορίτσια θυμάστε τι έγινε η ngeo;

Σπιθουλα μη σκας κορίτσι μου. Έχει κι άλλα ονόματα για να δεις.

Καραγιαννίδης, Μαντούδης, Μπιλάλης, Πυργιώτης, Σουλάκης. Ποιον ξεχνάω; Μίλα και με ευτοκία. Κι εγώ αυτό σκέφτομαι να κάνω.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

είπε να κοιτάξω αν η περίμετρος του κεφαλιού του μωρού ήταν πάνω από 35εκ. τότε μάλλον έκανε καλά ο γιατρός μου. Το κοίταξα όταν γύρισα σπίτι και ήταν ακριβώς 35.

Εμενα η περιμετρος κεφαλης της κορης μου ηταν 35.5εκ,αυτο σημαινει οτι δεν υπηρχε πιθανοτητα για ΦΤ τοκετο?

Σ'ευχαριστω Ζαχαρενια σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να γεννηθει το μωρο σου οπως επιθυμεις και γερό πανω απ'ολα!:D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Πάντως απʼ όσα έχω ακούσει για τους γιατρούς στην Αθήνα, εγώ προσωπικά θα επέλεγα την Προκοπίου. Μου ακούγεται ποιο ειλικρινής σαν άνθρωπος και σαν εναλλακτική που είναι, εκτός ότι θα πρέπει να είναι κατά των φαρμάκων, φαντάζομαι ότι θα σέβεται ποιο πολύ τη στιγμή της γέννας από κάποιους άλλους που θα κοιτάνε να τελειώνουν για να φύγουν. Προσωπική μου άποψη όμως. Εσύ τους γνώρισες τους γιατρούς και εσύ ξέρεις καλύτερα τι σου ταιριάζει….:wink:

Α!! και μη ξεχνάτε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στον τοκετό η παρουσία μιας καλής μαίας. Ίσως για όσες δυσκολεύονται με το θέμα του γιατρού, να πρέπει να ψάξουν καλά την εύρεση μια καλής μαίας. Έτσι πολύ πιθανόν να μπορούν να εξασφαλίσουν τις καλύτερες προδιαγραφές για τον τοκετό τους με όποιον τρόπο και αν γίνει….

Με το καλο το μωρακι σου!!!! ανηπομονω με χαρα για τα δικα σας "νεα"!!!

Ευχομαι πραγματικα απτην καρδια μου ο,τι καλυτερο!!!

και γω απο πολλα που διαβασα για την Προκοπιου νομισα οτι ειχα "λυσει" το "προβλημα" μου... ομως οταν μιλησα απο κοντα μαζι της αλλαξα προσωπικη παντα γνωμη... δε ξερω απο που ενιωσα πιεση εσωτερικη... ομως ....πηγα για να το συζητησω απο κοντα μαζι της... ενιωσα οτι με απετρεπε απο αυτες τις σκεψεις.... (σιγουρα μου ειπε οτι εχει κανει vbac προσφατα, αλλα βοηθησαν ολες οι καταστασεις...), εδωσα 50 ευρω χωρις αποδειξη και εφυγα..... σιγουρα αν ηταν το 1ο μου παιδακι να ηταν ιδανικη για εναν φυσιολογικο τοκετο... γιατι και τετοιοι γιατροι σπανιζουν στις μερες μας... αλλα για vbac... οχι....

ειληκρινα δεν την κρινω σαν επιστημονα, γιατι και ο Χασιακος ειναι εξαιρετικοτατος γυναικολογος... αλλα για vbac ουτε λογο δεν κανει....

για μαια εχεις απολυτο δικιο.... απλα δε ξερω κατα ποσο μια μαια που θα βρω πχ απο το ευτοκια, μπορει να συνεργαστει με εναν αλλο γυναικολογο....??? :-(:confused::?

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σου spithoula μου!!!

Spithoula απʼ όσο γνωρίζω αλλά και ακούω και από την Ειρήνη, οι μαίες συνεργάζονται με όποιον γιατρό τους ζητηθεί. Φτάνει να είναι ανεξάρτητη μαία και όχι να δουλεύει σε κάποια κλινική. Εκτός (φαντάζομαι) εάν υπάρχει από πίσω, άσχημο ιστορικό μεταξύ τους… Αλλά και πάλι δε νομίζω ότι μπορούν να σου το αρνηθούν. Αυτή είναι η δουλειά τους.

Η μαία δε μπορεί να σου εξασφαλίσει ένα vbac γιατί αυτό κρίνεται από τον γιατρό. Εάν όμως έχεις συμφωνήσει με το γιατρό να ξεκινήσει ο τοκετός μόνος του χωρίς πρόκληση, η μαία θα είναι δίπλα σου ερχόμενη αρχικά στο σπίτι σου για να μη πας στη κλινική και σε καλωδιώσουν από την αρχή και αργότερα στο πως θα συμπεριφερθούν στο μωράκι σου και σε εσένα όταν ποια θα έχει γεννηθεί (με όποιον τρόπο και αν έχει γεννηθεί). Δηλαδή στην καθυστερημένη απολίνωση του ομφάλιου λώρου, στην τοποθέτηση του μωρού κατευθείαν επάνω στη μαμά, στην ομαλή τακτοποίηση του και εξέταση του από το υπόλοιπο προσωπικό, στο θηλασμό και σε πολλά άλλα…

Και υπάρχει και η πιθανότητα, αν βρεις μια μαία που να σου ταιριάζει, από την ίδια να βρεις και γιατρό… Σε εμένα τουλάχιστον, κάπως έτσι λειτούργησε το όλο θέμα… Και λέω κάπως έτσι γιατί η Ειρήνη όταν της είπα ότι θέλω να κάνω vbac μου έδωσε μια λίστα με γιατρούς και μου είπε στο περίπου τα ποσοστά επιτυχίας τους στο συγκεκριμένο θέμα. Εγώ επειδή ήθελα να πάω σε γυναίκα, προτίμησα την Αγγελική. Γνωστή μου πρόσφατα έκανε vbac με την Ειρήνη και τον Παπανικολάου. Η καθεμία μας ξέρει καλύτερα τι θέλει……..

Μαρία Χ, εμένα η μικρή μου είχε περίμετρο 34 και παρολα αυτά η προηγούμενη γιατρός που είχα, μου είπε σαν δικαιολογία ότι το κεφάλι κόλλησε στη λεκάνη….:?

0sShp3.png

PGnvp2.png

Καλησπέρα κι από μένα. Για να απαντήσω στην ερώτηση της Ζαχαρένιας. 'Εκανα καισαρική στην 41 εβδομάδα τελικά. Το μωρό δεν κατέβηκε ποτέ, δεν ξέρω γιατί. Η περίμετρος του κεφαλιού της ηταν 37 πόντους, δεν ξέρω αν παίζει αυτό ρόλο. Το σημαντικό πάντως είναι να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας και το σώμα μας και να αγαπήσουμε τον τρόπο που φέραμε τα παιδιά μας στον κόσμο και η ψυχολογία είναι το Α και το Ω σ' αυτό. Γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό να έχεις κοντά σου εκείνη την ώρα άτομα που σε στηρίζουν ειδικά την μαία.

hmzPp2.png 

Μαρια.X αυτά ήταν τα λεγόμενα της γιατρού και δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν τα νούμερα που μου ανέφερε (γιατί γενικώς τα λόγια της ήταν εκφοβιστικά). Σίγουρα έχει να κάνει με το σωματότυπό σου, σε ποια βδομάδα είσαι κτλ. Πιστεύω όμως ότι δε μπορούν να γνωρίζουν οι γιατροί με σιγουριά πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και γι' αυτό είναι καλό να αφήνουμε να ξεκινάει ο τοκετός μόνος του και βλέποντας και κάνοντας.

Wonderland και πάλι να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και κρατάω κάτι που είπες και μου άρεσε :

Το σημαντικό πάντως είναι να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας και το σώμα μας και να αγαπήσουμε τον τρόπο που φέραμε τα παιδιά μας στον κόσμο και η ψυχολογία είναι το Α και το Ω σ' αυτό.

Πάντως βρε κορίτσια εδώ ούτε μαία δε μπορώ να βρω! Έστειλα δύο μέιλ στο σύλλογο μαιών και απάντηση δεν έλαβα και προσπάθησα να καλέσω και το τηλέφωνό τους έβγαζε ήχο φαξ! Ακόμα και η βοηθός μητρότητας που μιλήσαμε μου είπε ότι δε θα καταφέρω να τις βρω!:roll:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

Νομίζω πως κακός ψάχνεις Ζαχαρένια μου μέσω του συλλόγου μαιών. Οι μαίες του συλλόγου που στην πλειοψηφία τους (για να μη πω όλες) δουλεύουν στις κλινικές κάνουν ότι πουν οι γυναικολόγοι που μας κατάντησαν έτσι…

Στην ευτοκία πήρες να ρωτήσεις????

Μήπως να μάθεις που κάνουν μαθήματα ανώδυνου τοκετού στην περιοχή σου και να ξεκινήσεις το ψάξιμο από εκεί???

0sShp3.png

PGnvp2.png

anti1980 αυτό που λες κατάλαβα κι εγώ απ' τα λεγόμενα της βοηθού μητρότητας που μιλήσαμε.

Με Ευτοκία είχα μιλήσει πριν κανά χρόνο και δε μπόρεσαν να με βοηθήσουν. Θα απευθυνθώ και πάλι μήπως έχει αλλάξει κάτι.

Ερώτηση: Η γιατρός σας (Αγγελική) έχει γεννήσει;

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Ερώτηση: Η γιατρός σας (Αγγελική) έχει γεννήσει;

Δε γνωρίζω…. Δε θέλω να την ενοχλήσω... Πριν μερικές μέρες που μίλησα με την Ειρήνη ήταν έτοιμη… Οπότε λογικά θα έχει γεννήσει…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

Τα έμαθα και εγώ από την Ειρήνη τα νέα της Αγγελική μας!!! Να της ζήσει το κοριτσάκι της!!!

Η Αγγελική έχει ορκιστεί στην ιατρική Ζαχαρένια μου. Δεν αγχώθηκα με τη γέννα της ούτε στο παραμικρό… Με είχε καθησυχάσει από την αρχή ότι μόνο την ίδια μέρα να μη γεννάμε. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα με αναλάμβανε η συνεργάτιδα της. Μια μέρα πριν και μια μετά θα με ξεγεννούσε η ίδια, απλά θα πήγαινα και εγώ εκεί που γέννησε και εκείνη για να είμαστε κοντά. 2 εβδομάδες από την ημέρα που γέννησε δε θα πηγαίνει στο ιατρείο της, αλλά της εγκυούλες της θα της ξεγεννήσει κανονικότατα. Άσε που με την Ειρήνη νιώθω απίστευτη σιγουριά… οπότε… τι να φοβηθώ????;)

0sShp3.png

PGnvp2.png

Καλημερα και απο μενα! δε μπαινω πολυ συχνα αλλα οποτε μπαινω σας διαβαζω! τι κανετε? Ποια Αγγελικη γεννησε??? κατι εχασα... Η γιατρος???

κοριτσια εχω ερωτηση. ειμαι στην 37η βδομαδα τωρα. το μωρο κοντευει τα 3500 κιλα.. με εχει προβληματισει λιγο.. δε μου ειπε κατι η γιατρος αλλα αυτο δεν ειναι στα ''κατα''? κανονικα δεν πρεπει να ειναι λιγοτερα κιλα απο το μεγαλητερο παιδι που εχεις κανει? εμενα η κορη μου ηταν 3800... αν απο τωρα κοντεβει 3500 ο μπεμπης ποσο θα φτασει? ισχυει αυτο που σκεφτομαι παντως?

1-2-3MPOMPIRES!!!

ισχυει αυτο που σκεφτομαι παντως?

Όχι δεν ισχύει! Ειδικά αν σκεφτείς ότι γενικά το κάθε παιδάκι είναι λίγο βαρύτερο από το προηγούμενο...

Με το καλό να έρθει και το τρίτο παιδάκι σου!

Γεια σας.

Η αδερφή μιας συναδέλφου έχει τον ίδιο γιατρό με εμένα. Χτες πήγε για εξέταση και τελικά την κράτησε για να της βάλει κάποιο χάπι (προσταγλανδίνη φαντάζομαι;) για να ξεκινήσει ο τοκετός μιας και είχε μεγάλο μωρό και εκείνη μικροκαμωμένη. Αυτό βέβαια γιατί είδε ότι είχε μαλακώσει ο τράχηλος και είχε κατέβει κάπως το μωρό. Α, ΠΗΤ είχε 20/10. Λοιπόν, τελικά αφού πέρασε η μέρα το απόγευμα πια και αφού η μαμά δεν έκανε διαστολή αλλά είχε συσπάσεις και το μωρό κουνιόταν έντονα , ένιωσε έντονο πόνο κάπου ψηλά (τη χτυπούσε το μωρό) και εντέλει αφού δεν υπήρχε εξέλιξη της έκανε κ.τ. Το μωρό γεννήθηκε 4320! Η κοπέλα κάπως πιο μικρόσωμη από εμένα (εγώ είμαι 1,56 και 52 κιλά - προ εγκυμοσύνης τουλάχιστον όσον αφορά τα κιλά).

Μία μαία θεία της είπε ότι καλά έκανε ο γιατρός.

Εγώ τώρα όλο αυτό πως να το πάρω;

ΕΚείνος της είχε πει ξανά πως επειδή έβλεπε το μωρό μεγάλο δεν ήξερε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα. Την άφηνε όμως αλλά όταν είδε ότι μαλάκωσε ο τράχηλος προκάλεσε τον τοκετό....τι να πω τώρα;

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Δηλαδή Ζαχαρένια της έκανε πρόκληση πριν καν την ΠΗΤ; Αυτό μάλλον λες ή εγώ δεν κατάλαβα καλά. Πώς να κατέβει το μωρό και πως να έχει εξέλιξη ο τοκετός αφού το μωρό δεν ήταν ακόμα η ώρα του να έρθει...:rolleyes:

Να μαι κι εγω!

Τα καταφερα κορίτσια!

Γεννησα 4-10 φυσιολογικότατα -Ούτε επισκληρίδιο δεν έκανα!

Να ειναι καλά ο γιατρός μου και οι κοπέλες της Ευτοκίας!

Καποια στιγμη θα σας γραψω λεπτο,ερειες!!!

το αγοράκι μου: 20/11/2009

η κορούλα μου: 4/10/2011

Να μαι κι εγω!

Τα καταφερα κορίτσια!

Γεννησα 4-10 φυσιολογικότατα -Ούτε επισκληρίδιο δεν έκανα!

Να ειναι καλά ο γιατρός μου και οι κοπέλες της Ευτοκίας!

Καποια στιγμη θα σας γραψω λεπτο,ερειες!!!

μπραβο κοριτσακι!!! τελεια!!!...μετά απο μια καισαρική???? με ποιον γιατρο???

και παλι συγχαρητηρια....περιμενω με αγωνια την ιστορια σου!

Καλημερα και απο μενα! δε μπαινω πολυ συχνα αλλα οποτε μπαινω σας διαβαζω! τι κανετε? Ποια Αγγελικη γεννησε??? κατι εχασα... Η γιατρος???

κοριτσια εχω ερωτηση. ειμαι στην 37η βδομαδα τωρα. το μωρο κοντευει τα 3500 κιλα.. με εχει προβληματισει λιγο.. δε μου ειπε κατι η γιατρος αλλα αυτο δεν ειναι στα ''κατα''? κανονικα δεν πρεπει να ειναι λιγοτερα κιλα απο το μεγαλητερο παιδι που εχεις κανει? εμενα η κορη μου ηταν 3800... αν απο τωρα κοντεβει 3500 ο μπεμπης ποσο θα φτασει? ισχυει αυτο που σκεφτομαι παντως?

Καλησπερα,,,διαβαζα και εγω το μνμ σου....δεν υσχυει οτι πρεπει να ειΝαι μικροτερο το μωρο...εμενα το πρωτο ηταν 2600 μονο ...με καισαρικη και το δευτερο γεννηθηκε 3850 και φυσιολογικα....δεν παιζουν ρολο αυτα, απλα τα χρησιμοποιουν οι γιατροι για να μας φοβισουν

Επισης εχω διαβασει καπου πως το τριτο παιδι καθε γυναικας ειναι το πιο μεγαλο της.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...