Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Με αυτό το μήνυμα θέλω ουσιαστικά να παρακαλέσω να μην ξανακαταργηθεί από τους υπεύθυνους αυτό το θέμα γιατί μπορεί να υπάρχουν αναγνώστες που δεν γράφουν συχνά αλλά είναι σημαντικό να διαβάζουν... Έχω ένα αγοράκι 8 μηνών με καισαρική (χωρίς σημαντικό λόγο δυστυχώς), η τομή μου κάποιες μέρες με πονάει αρκετά και το μόνο που μου δίνει ελπίδα για να κάνω δεύτερο παιδί είναι η απειροελάχιστη πιθανότητα να κάνω vbac. Η ελπίδα δημιουργήθηκε μέσα από αυτό το θέμα στο forum και αναπτερώνεται κάθε φορά που διαβάζω για γυναίκες που το πέτυχαν. Χαρακτηρίζω δε απειροελάχιστη την πιθανότητα να το καταφέρω γιατί στην πόλη που ζω δυστυχώς μάλλον δεν αναλαμβάνει κανείς :cry:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

διάβαζω πάλι για απογοητευμένες και φοβισμένες κοπέλες, απο τους γιατρούς τους κυρίως, για το vbac. Εφόσον κάποιος ενημερωθεί και πειστεί οτί το vbac μπορεί να γίνει δεν πρέπει να διστάζει. Ο τοκετός μου ήταν πολύ δύσκολος, το παιδί σε τέτοια θέση που δεν προχωρούσε γρήγορα η διαστολή,χρειάστηκε να μπεί και ελεγχόμενη ωκυτοκίνη, τελικά το βάρος του ήταν οριακό (περίπου 4 κιλά), όμως παρόλ’αυτά ούτε ο γιατρός αλλά ούτε κι εγώ πίστευα ότι κινδύνευα. Προχωρούσαμε και αντιμετωπίζαμε έναν δυσκολο τοκετό,που τελικά οδήγησε σε ‘ένα υγιες μωρο

Καλησπέρα κι απο μένα.Διανύω την 32η εβδομάδα κύησης,μένω Δράμα,περιμένω το 2ο μωράκι μου(το πρώτο γεννηθηκε με καισαρική λόγω ισχιακής προβολής πριν 2 χρόνια) και ο γιατρός μου υποστηρίζει το VBAC. Ελπίζω να σας εχω ευχάριστα όταν θα έρθει και η δική μου ώρα. Θα τα λέμε!

FKg5p3.png LQCpp3.png

διάβαζω πάλι για απογοητευμένες και φοβισμένες κοπέλες, απο τους γιατρούς τους κυρίως, για το vbac. Εφόσον κάποιος ενημερωθεί και πειστεί οτί το vbac μπορεί να γίνει δεν πρέπει να διστάζει. Ο τοκετός μου ήταν πολύ δύσκολος, το παιδί σε τέτοια θέση που δεν προχωρούσε γρήγορα η διαστολή,χρειάστηκε να μπεί και ελεγχόμενη ωκυτοκίνη, τελικά το βάρος του ήταν οριακό (περίπου 4 κιλά), όμως παρόλ’αυτά ούτε ο γιατρός αλλά ούτε κι εγώ πίστευα ότι κινδύνευα. Προχωρούσαμε και αντιμετωπίζαμε έναν δυσκολο τοκετό,που τελικά οδήγησε σε ‘ένα υγιες μωρο

Πότε έγινε η πρώτη σου καισαρική;

FKg5p3.png LQCpp3.png

Αnti1980 και τα τσαγάκια μου τα πίνω και όλα τα κάνω!!!

Απλά δε θέλει να βγει....Ακόμη...

Έτσι κι'αλλιώς δεν έχω άλλο περιθώριο. Μια εβδομάδα μου έμεινε για να συμπληρώσω τις 42 εβδομάδες.

Περιμένω πως και πως να γεννήσω και να σας γράψω την εμπειρία μου.

Η Αγγελική με συμβουλέυει και με 'ακούει'. Νομίζω πως είμαι σε καλά χέρια!

spynaki μου πολλά φιλιά! Όντως πρωτοχρονιάτικο θα βγει το μπεμπέκι.

YBsep2.png

0VTqp2.png

Διαφημίσεις

Η Αγγελική με συμβουλέυει και με 'ακούει'. Νομίζω πως είμαι σε καλά χέρια.

Και εγώ αυτό πιστεύω κοριτσάκι!!! Ότι είσαι σε πολύ καλά χέρια!!!

Όλα καλά θα πάνε. Είμαι σίγουρη!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

Καλημέρα! artesio μένω και γω Δράμα, έχω κάνει καισαρική και με ενδιαφέρει να γεννήσω φυσιολογικά το 2ο παιδάκι μου αλλά δεν ξέρω κανένα γιατρό εδώ που να το επιχειρεί. Μπορείς να μου πείς σε παρακαλώ σε ποιον γιατρό αναφέρθηκες?

Ευχαριστώ!

Όπως είπα και σε μια άλλη κοπέλα από τη Δράμα που μου ζήτησε τα στοιχεία της γυναικολόγου μου, στη Ξάνθη υπάρχει μια γυναικολόγος, που πιστεύει στο φυσικό τοκετό και έχει μεγάλη εμπειρία σε vbac. Το όνομα της είναι Μιλένα Ρούζκοβα. Δυστυχώς δε γνωρίζω άλλα στοιχεία για αυτήν την γιατρό. Αν όμως ενδιαφέρεται κάποια κοπέλα, μπορώ να μάθω μέσω μιας καλής μου φίλης που της έκανε vbac πριν ένα χρόνο περίπου.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Με ένα γρήγορο googling που έκανα, βρήκα τα στοιχεία της γιατρού. Η Μιλένα Ρούζκοβα είναι γυναικολόγος και πιστοποιημένη σύμβουλος μητρικού θηλασμού και μέλος του συλλόγου Ευτοκία, για την προώθηση του φυσικού τοκετού. Αν ψάξετε στο Google θα βρείτε μόνες σας και άλλα στοιχεία. Και απʼ ότι κατάλαβα και η Αγλαΐα μπορεί να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη γιατρό φτάνει να διαβάζει το θέμα μας… Το Google πάντως βγάζει και τη διεύθυνση της και το τηλέφωνο της…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Kat05 οι προυποθέσεις για vbac είναι όλες σχετικές και είναι αναλόγως του γιατρού πόσο αυστηρός θα είναι με αυτές. Η βιβλιογραφία λέει πάντως διαστημα απτη μια γέννα σε άλλη άνω των 18 μηνών (το δικό μου ήταν 17 μηνες) και άλλοι λένε πάνω από δύο χρόνια. Προυπόθεση για επόμενο φυσ.τοκετό είναι να μην επαναληφθεί ο λόγος της καισαρικής, να μην είναι μεγάλο το βάρος του μωρού άνω των 4 κιλών, και να υπάρχει μια φυσιολογική εγκυμοσύνη. Αλλά είναι όλα σχετικά. Η Vageor είχε και μεγάλο μωρό και ωκυτοκίνη στη γέννα της που απαγορεύεται ρητά στο Vbac λόγω του ότι αυξάνει κατά πολύ την πιθανότητα για ρήξη (ετσι λένε οι έρευνες τουλάχιστον).

Irnadi κι εγώ γέννησα 41+2 με vbac και είχαν πραγματικά σπάσει τα νεύρα μου να περιμένω, και όλοι με πίεζαν και ανησυχούσαν. Ήταν Σάββατο βράδυ θυμάμαι και κλείστηκα στο δωμάτιο μου και έκλαιγα και είπα του άντρα μου οκ αν δεν γεννήσω το Σαββατοκύριακο την Δευτέρα πάω για καισαρική. Έπεσα για ύπνο και έκανα και ένα τάμα στην Αγία Ελευθερία (ξέρω είμαι πολύ χαζή για να μην ξέρω ότι δεν υπάρχει Αγ. Ελευθερία αλλά είναι ο Αγ. Ελευθέριος για τις γέννες, το έμαθα μετά) για να με βοηθήσει να γεννήσω πολύ σύντομα και εύκολα. Σε 2 ώρες έσπασαν τα νερά μου και σε άλλες 5 ώρες είχα τη μικρούλα μου. Ακόμα να του την πάρω την λαμπάδα του Αγ. Ελευθεριου, του την χρωστάω ακόμα.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κι απο μένα.Διανύω την 32η εβδομάδα κύησης,μένω Δράμα,περιμένω το 2ο μωράκι μου(το πρώτο γεννηθηκε με καισαρική λόγω ισχιακής προβολής πριν 2 χρόνια) και ο γιατρός μου υποστηρίζει το VBAC. Ελπίζω να σας εχω ευχάριστα όταν θα έρθει και η δική μου ώρα. Θα τα λέμε!

περιμένουμε νέα...

α κορίτσια δεν σας τα πα...

είμαι και γω έγκυος 14η εβδομάδα και βαίνω για vbac τέλη ιουνίου...

οπότε όσες προσπαθούμε τώρα για vbac είμαστε:

irnadi

artesio

ΜΑΡΙΑΛ 2

όποια άλλη προσπαθεί και θέλει, ας τοποθετήσει το όνομά της στη λίστα, για να την έχουμε στο μυαλό μας...

Η Αγγελική με συμβουλέυει και με 'ακούει'. Νομίζω πως είμαι σε καλά χέρια!

η γιατρός σου είναι απίστευτη ελάχιστοι γιατροί (και χωρίς ιστορικό καισαρικής) περιμένουν μέχρι 42η βδομάδα...

περπάτα ιρναντάκι, περπάτα

οι προϋποθέσεις για vbac για να τις διαβάσω;

λοιπόν σε γενικές γραμμές οι προυποθέσεις είναι:

η αιτία της πρώτης καισαρικής να μην επαναλαμβάνεται στη δεύτερη εγκυμοσύνη

το μώρο να μην είναι πολύ μεγάλο (πάνω από τέσσερα κιλά)

το μωρό να είναι κάθετο κεφαλικό

η κύηση μονήρης

ο τοκετός να γίνει σε καλά οργανωμένο μαιευτηριο

όχι παθολογία κύησης

χρόνος ενδιάμεσα των κυήσεων ίσος ή μεγαλύτερος από 18 μήνες

κατά την προηγηθήσα καισαρική δεν αναφέρεται λοίμωξη

τοκογραφική παρακολούθηση κατά τον τοκετό

συνεχής παρουσία έμπειρου μαιευτήρα μαίας κατά τον τοκετό

φυσιολογική εξέλιξη του τοκετού

θετικοί προγνωστικοί δείκτες (αυξάνουν τα ποσοστά επιτυχίας και δεν είναι απαραίτητοι) είναι ο προηγούμενος φυσιολογικός τοκετός και διαστολή τραχήλου στον τοκετό που κατέληξε σε καισαρική πάνω από 5 εκατοστά

άλλος παράγοντας που δεν είναι αποδεχτός από όλους τους γιατρους είναι το ηπεριχογραφικό πάχος ουλής

Έψαχνα πολύ ώρα στο αρχείο για να το βρω αυτό… Το είχε παραθέσει η ΜΑΡΙΑΛ πριν από μερικούς μήνες, νομίζω ότι θα ενδιαφέρει τις καινούριες τις παρέας…

O Shipp πρότεινε ένα τρόπο για να βρίσκει το ποσοστό με το οποίο κυνδινεύει να πάθει ρήξη μήτρας μια γυναίκα που επιχειρεί να κάνει φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική.

Πρότεινε να βαθμολογούνται οι γυναίκες με πόντους και από αυτούς τους πόντους προκύπτει ο βαθμός επικινδυνότητας για ρήξη.

• 2 πόντοι για τις γυναίκες που έχουν δύο ή περισσότερες καισαρικές
  • 1 πόντος όταν το μεσοδιάστημα των κυήσεων είναι μικρότερο από 18 μήνες
  • 1 πόντος για ηλικίες μητέρων 30 – 39 ετών
  • 2 πόντοι για ηλικία μητέρας μεγαλύτερης ή ίσης των 40 ετών
  • Μείον 1 πόντο για γυναίκες που έχουν στο ιστορικό τους κάποιο φυσιολογικό τοκετό

Τα ποσοστά του κινδύνου για ρήξη όπως διαμορφώνονται από τους συλεχθείς πόντους καθορίζονται ως εξής:

• 0 πόντοι κίνδυνος έως 0,25%
  • 1 πόντοι κίνδυνος έως 1,11%
  • 2 πόντοι κίνδυνος έως 2,43%
  • 3 πόντοι κίνδυνος έως 3,70%
  • 4 πόντοι κίνδυνος έως 14,29%

Η προαναφερόμενη μέθοδος είναι ιδανική στην επίλογή κατάληλης υποψήφιας για φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική.

το βρήκα εδώ:

http://informahealthcare.com/doi/abs...67050801891606

0sShp3.png

PGnvp2.png

Μέσα από το ψάξιμο που έκανα, βρήκα και αυτό:

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

tinoula - επαναληπτική καισαρική

evi mik - επιτυχής

Μανίνα - επαναληπτική καισαρική

spyni - επαναληπτική καισαρική

galat - επαναληπτική καισαρική

angela kgr - επιτυχής!

irnadi - στην προσπάθεια

ngeo23 - στην προσπάθεια

marinab - στην προσπάθεια

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να το ανανεώσουμε… τι λέτε???

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

evi mik - επιτυχής

angela kgr - επιτυχής

vageor - επιτυχής

irnadi - στην προσπάθεια

artesio - στην προσπάθεια

ΜΑΡΙΑΛ 2 - στην προσπάθεια

αντι έσβησα δυο ονόματα που τελικά δεν θα προσπαθήσουν για vbac και τοποθέτησα δυο καινούργια

Και επειδή ακούγετε πολύ συχνά σε αυτό το θέμα ο όρος «ρήξη της μήτρας» αλλά και επειδή τα ερωτήματα είναι πολλά, σας παραθέτω την παρακάτω σελίδα, με την οποία εγώ μπόρεσα να βάλω σε μια σειρά στο μυαλό μου τα όσα με απασχολούσαν και αφορούσαν το vbac…

http://www.eutokia.gr/2009-02-09-14-49-28/77--vbac-

0sShp3.png

PGnvp2.png

Μαριαλ συγχαρητήρια!!! Με το καλό!

Anti, το κείμενοι που παρέθεσες είναι φανταστικό......

Κορίτσια επιτυχία 7 στις 11 δεν είναι καθόλου λίγο......:) Άντε να προσθέσουμε κι άλλες επιτυχίες.

FLcUp3.png0BQfp3.png

λοιπόν σε γενικές γραμμές οι προυποθέσεις είναι:

η αιτία της πρώτης καισαρικής να μην επαναλαμβάνεται στη δεύτερη εγκυμοσύνη

το μώρο να μην είναι πολύ μεγάλο (πάνω από τέσσερα κιλά)

το μωρό να είναι κάθετο κεφαλικό

η κύηση μονήρης

ο τοκετός να γίνει σε καλά οργανωμένο μαιευτηριο

όχι παθολογία κύησης

χρόνος ενδιάμεσα των κυήσεων ίσος ή μεγαλύτερος από 18 μήνες

κατά την προηγηθήσα καισαρική δεν αναφέρεται λοίμωξη

τοκογραφική παρακολούθηση κατά τον τοκετό

συνεχής παρουσία έμπειρου μαιευτήρα μαίας κατά τον τοκετό

φυσιολογική εξέλιξη του τοκετού

θετικοί προγνωστικοί δείκτες (αυξάνουν τα ποσοστά επιτυχίας και δεν είναι απαραίτητοι) είναι ο προηγούμενος φυσιολογικός τοκετός και διαστολή τραχήλου στον τοκετό που κατέληξε σε καισαρική πάνω από 5 εκατοστά

άλλος παράγοντας που δεν είναι αποδεχτός από όλους τους γιατρους είναι το ηπεριχογραφικό πάχος ουλής

Ευχαριστώ πολύ!

Γεια σας! Χρόνια Πολλά είπαμε; Δε θυμάμαι:oops: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ λοιπόν!

Μάριαλ τι ευχάριστα νέα είναι αυτά που διάβασα;!Συγχαρητήρια,να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη και έναν τοκετό όπως ακριβώς τον ονειρεύεσαι!:D

Κορίτσια, ξεχάσατε τη baila. Κι εκείνη στην προσπάθεια είναι! Δε πιστεύω να έχασα κάποιο ''επεισόδιο'' και να' χει αλλάξει κάτι, έτσι; Αυτές τις μέρες δε γενναει όπως και η irnadi;

Καλή επιστυχία κορίτσια!!!!!!!!!!!!

Λίστα:

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

evi mik - επιτυχής

angela kgr - επιτυχής

vageor - επιτυχής

irnadi - στην προσπάθεια

artesio - στην προσπάθεια

ΜΑΡΙΑΛ 2 - στην προσπάθεια

baila- στην προσπάθεια

ΑΧ! Να μπω κι εγώ σύντομα στη λίστα!:D

Νένα σου'χω στείλει π.μ. και περιμένω αγωνιωδώς την απάντησή σου!

Πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Κορίτσια χρονια πολλά και καλη χρονια να εχουμε!

Καλη λευτερια σε ολες τις εγκυουλες μας!

Θελω την βοηθεια σας, πριν απο 8 μήνες γεννησα το αγγελουδι μου με καισαρικη στην 40 εβδομαδα ηταν 3950 και ογιατρος ισχυριστηκε οτι ηταν μεγαλο μωρο, πολυ ψηλα και ειχα τελειως κλειστο τραχηλο, οποτε μου ειπε καισαρικη γιατι μπορει να ταλαιπωριωμουν αμετρητες ωρες και τελικα παλι καισαρικη στο τελος. Μέσα μου νιωθω πολυ ασχημα που δεν επεμενα να προσπαθησω φυσιολογικα, εφαγα το μαχαιρι και υπεφερα 2 μηνες απο αφορητους πονους, το μωρο το ειδα φευγαλεα στην γεννα (αγκαλια δεν μου το εδωσαν αφου ημουν καλωδιομένη) και το πειρα πρωτη φορα αγκαλια 1 μερα μετα, αφου συρθηκα και με κραταγανε 2 στην αιθουσα νεογνων.

Κοριτσια μου εχει μεινει τραυματικη εμπειρεια η καισαρικη, χιλιες φορες να κοιλοπονουσα 3 μερες παρα αυτο που περασα. Ημουν υγιεστατη δεν ειχαμε κανενα προβλημα ουτε εγω ουτε το μωρο.

Θελω την βοηθεια σας σχετικα με γιατρο. Ψαχνω απο τωρα γιατρο για το επομενο νινι

irnadi σευχαριστω για τις πληροφοριες μακαρι η γιατρος σου να ηταν και στην Αθήνα.

Θελω καποιον στην Αθήνα και αν ειναι δυνατον να ειναι και σε δημοσιο νοσοκομειο (λογω οικονομικου).

Αν μπορειτε κοριτσια στειλτε μου πμ για γιατρους (ακομα και σε ιδιωτικο) ή γραψτε το εδω για να βοηθησουμε και αλλες πονεμες ψυχες.

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων

Μια πονεμενη ψυχη!

κοριτσια καλημερα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

25/12 γεννησα τελικα τον μικρουλη μου με επιτυχες 2ο vbac

στις 40 εβδομαδες ακριβως, 3.700 και 54 εκ

δε μπορω να πω πολλες λεπτομερειες αλλα ηταν πολυ πιο γρηγορος τοκετος απο το 1ο vbac 7.30 σπασιμο νερων 11.10 γεννησα

ηταν ΤΕΛΕΙΑ ειμαι πολυ χαρουμενη που τα καταφεραμε και ολα πηγαν καλα παρολο που πολλοι επεμεναν να μη ρισκαρω εγω κι ο γιατρος μου πιστευαμε στο φτ και τα καταφεραμε αψογα

καλη επιτυχια σε ολες

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Αν είσαι Θεσσαλονίκη μπορώ να σου δώσω τα στοιχεία του δικού μου γιατρού! :)

πρωτον θελω και γω σε παρακαλω τα στοιχεια. και μια ερωτηση..

να συμπληρωσω λιγο το ερωτημα μου. Αν δε σας βαζω σε κοπο στειλτε μου πμ οσες γνωριζετε γιατρους που να υποστηριζουν το vbac στη θεσσαλονικη και αν γινετε να μου λετε σε πιο νοσοκομειο η κλινικη δουλευουν. θα προτιμουσα γεννεσις απλα επειδη μου ειναι οικιος ο χωρος. η δικια μου ειναι η Αναγνωστου Κατερινα στην τσιμισκη. την ξερετε? εχω την εντυπωση οτι δε θα υποστηριξει vbac ....

1-2-3MPOMPIRES!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...