Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Fabiana μου, και εμένα οι συσπάσεις ξεκίνησαν αρκετά νωρίς και όσο πάνε και δυναμώνουν και εννοείτε ότι αυτό το θέλουμε!!!:wink:;-)

Ζαχαρένια μου, ούτε εγώ παίρνω συμπληρώματα. Μόνο φολικό οξύ και τίποτα άλλο. Στις τελευταίες (και μοναδικές) αιματολογικές εξετάσεις που έκανα πριν ένα μήνα ο αιματοκρίτης μου ήταν 35 και η Αγγελική αλλά και η Ειρήνη μου είπαν ότι είμαι μια χαρά. Όσο για το μαγνήσιο, κάπου διάβασα ότι προκαλεί αλλοίωση παλμών στο μωρό και πρέπει να αποφεύγεται κυρίως στους τελευταίους μήνες. Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά για αυτό γιατί δε θυμάμαι που το διάβασα, αλλά το θέμα είναι ότι αν τρέφεσαι σωστά, για ποιο λόγο να παίρνεις συμπληρώματα????

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα σας.....

να ρωτήσω κάτι; όσο μεγαλύτερη η κοιλιά (κατά τη διάρκεια της κύησης εννοώ βέβαια) τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να λεπταίνει η τομή της μήτρας; Συνδέονται αυτά; Δε ξέρω αν γίνομαι κατανοητή γιατί είμαι και ολίγον τι κομμάτια....κοιμάμαι λίγο. :? Π.χ. στην 1η εγκυμοσύνη είχα μεγάλη κοιλιά, τώρα δε ξέρω πως θα εξελιχτεί αλλά είμαι 2 στον 3ο και ήδη έχω μεγαλύτερη κοιλιά από την 1η φορά. (επίσης όχι τόσο σφιχτή όσο στην 1η).Λέτε να επηρεάζει και αυτό; Μήπως σκέφτομαι πολύ;;;;!!!:cool:

Πάω να κοιμηθώ!:lol:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Καλησπέρα σας.....

να ρωτήσω κάτι; όσο μεγαλύτερη η κοιλιά (κατά τη διάρκεια της κύησης εννοώ βέβαια) τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να λεπταίνει η τομή της μήτρας; Συνδέονται αυτά; Δε ξέρω αν γίνομαι κατανοητή γιατί είμαι και ολίγον τι κομμάτια....κοιμάμαι λίγο. :? Π.χ. στην 1η εγκυμοσύνη είχα μεγάλη κοιλιά, τώρα δε ξέρω πως θα εξελιχτεί αλλά είμαι 2 στον 3ο και ήδη έχω μεγαλύτερη κοιλιά από την 1η φορά. (επίσης όχι τόσο σφιχτή όσο στην 1η).Λέτε να επηρεάζει και αυτό; Μήπως σκέφτομαι πολύ;;;;!!!:cool:

Πάω να κοιμηθώ!:lol:

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη η κοιλιά δείχνει πολύ νωρίτερα και είναι ακριβώς 'έτσι όπως το περιγράφεις! Σταμάτα να σκέφτεσαι την τομή! Σκέψου πως είναι σαν να είχες σπάσει το χέρι σου και μετά αυτό θεραπέυτηκε και εξακολουθεί να κάνει όλες τις δουλειές χώρίς κανένα πρόβλημα σαν να μην είχε σπάσει ποτέ! Απλά το προσέχεις λίγο παραπάνω! (Μπορεί να είναι και ατυχής ο παραλληλισμός αλλά εγώ αυτό σκεφτόμουν!)

Γειά σας μανούλες!!!

Ζαχαρένια μου πολύ μ'αρέσουν οι προβληματισμοί σου....

Χαλάρωσε κοριτσάκι και απόλαυσέ το!!!! Τί νόημα έχει αν είναι μεγάλη ή μικρή η κοιλιά;;;; Το μόνο που μας νοιάζει είναι ο προορισμός και το ταξίδι. ;) ;) ;)

Όλα καλά λοιπόν! Περιμένω με αγωνία τα νέα από το σύλλογο!!!!

Anti είμαι πολύ απαράδεκτη ε;;;:oops: :oops: :oops:

Δε σε ξέχασα. Αύριο θα μιλήσουμε στο τηλ οπωσδήποτε!!!

Ελενάκι τα φιλιά μας!!!!!

fabiana και γω έτσι 'έφαγα το μαχαίρι'. Μήπως σου έλεγε για μένα η Αγγελική;;;;;;:lol: :lol: :lol: :lol:

Η 2η γέννα ήθελα να κρατήσει τόσο πολύ για να προλάβω να τη βιώσω αλλά η μικρή είχε άλλα σχέδια και ήρθε γρήγορα!!!!

YBsep2.png

0VTqp2.png

Διαφημίσεις

Irnadi μου, δε πειράζει ρε κοριτσάκι μου…. Άσε που ψάξε, ψάξε για τσαγάκια για τις κοπέλες εδώ και για φίλες, βρήκα τελικά και πήρα και για ʽμενα!!! :mrgreen:

Έχει φρέσκο τσάι ένα μαγαζί στο κέντρο που λέγεται «βάλσαμο». Ο γιος του ιδιοκτήτη είναι πολύ καλός μου φίλος. Το μαγαζί είναι 2 στενά μετά την Αριστοτέλους, μέσα στην αγορά του καπάνι. Με το που στρίβεις από την Εγνατία, στα 5 μέτρα αριστερά. Είχε και φραμπουάζ, αλλά όταν πήγα είχε τελειώσει και πήρα βάτο που κάνει την ίδια δουλειά. Μπορείτε να του πείτε να σας κάνει και κοκτέιλ με βότανα για τον θηλασμό.

Ζαχαρένια μου, μη σκέφτεσαι την τομή… Δεν υπάρχει τομή. Υπάρχει ένα μωράκι στην κοιλίτσα σου που θέλει αγάπη. Τίποτα άλλο μη σκέφτεσαι. Όπως λέει και η irnadi, απόλαυσε το ταξίδι αυτό, όσο καλύτερα μπορείς. Όλα τα αλλά θα έρθουν μόνα τους!!!:wink:

Elenanikou, σου στέλνω τα φιλιά μου και τους χαιρετισμούς της Ειρήνης!!!:-D

0sShp3.png

PGnvp2.png

Καλημέρα anti μου! Αντε τώρα που σιγά σιγά κρυώνει και ο καιρός θα τα πίνεις με ευχαρίιστηση τα τσαγάκια!!!

Η Ειρήνη είναι μία διαρκής υποστήριξη!!! Ακόμα και τώρα 6 σχεδόν μήνες μετά με βοηθάει σε ό,τι απορία ή θέμα μπορεί να αντιμετωπίζω με τη μικρή μου νεραιδούλα!!!:lol:

Καλημέρα!

Τα νέα μου....

Χτες βράδυ είδα μια γυναικολόγο, έτσι για 2η γνώμη κι επειδή ήξερα ότι είναι υπέρ του φ.τ. Βέβαια δεν ήξερα ότι είναι υπέρ με όριο...τις 40 βδομάδες!

Μου είπε ότι έχει ξεγεννήσει 5 φορές με vbac, τις τρεις πήγαν όλα καλά, τις άλλες 2 έτρεχαν να σώσουν μωρό και μαμά. Μετά κατάλαβα γιατί....γιατί έκανε χρήση ωκυτοκίνης! Και της λέω ''αφού δεν επιτρέπεται'' και συμφώνησε αλλά εφόσον- λέει- φτάναν τις 40 βδομάδες τι να έκανε;!:shock: Εμμμμ....δηλαδή της λέω για πάνω από 40 βδομάδες δεν περιμένετε;;;; Και γουρλώνει τα μάτια της! Όχι βέβαια....γιατί να γίνει αυτό.Κανείς δεν το κάνει αυτό! Όταν της είπα ότι πάνω (αθήνα-Θεσ/νίκη) πάνε καλά στο θέμα αυτό είπε ότι από Θεσ/νίκη έχει άλλη άποψη(από κει ήρθε λέει)!

Επίσης είπε ότι στη βιβλιογραφία αναφέρονται τα 4 χρόνια διαφορά από κ.τ. σε προσπάθεια φ.τ. για να είναι η γυναίκα ασφαλής. Ισχύει κάτι τέτοιο; Δε νομίζω....

Φρίκαρα, απογοητεύτηκα, τσατίστηκα, έκλαψα και για ακόμη μια φορά σιχάθηκα το σινάφι τους!

Α...κάτι ακόμα. Είπε ότι δύσκολα θα βρω γιατρό (πράγμα που ισχύει) και ότι αν κάποιος με αναλάβει θα πάρει μεγάλο ρίσκο μαζί μου!

Όταν της είπα ότι είχα μπει με προγραμματισμένη κ.τ. στην 38η&5ημ. και ότι θεωρώ ότι ήταν άδικη (η κ.τ.), εκτός του ότι -με μεγαλοπρεπές ύφος- είπε ότι τότε έπρεπε να επιμένω για φ.τ. (όχι τώρα), είπε να κοιτάξω αν η περίμετρος του κεφαλιού του μωρού ήταν πάνω από 35εκ. τότε μάλλον έκανε καλά ο γιατρός μου. Το κοίταξα όταν γύρισα σπίτι και ήταν ακριβώς 35.

Αυτά τα ''ωραία'' νέα μου!

Σας παρακαλώ, επειδή χάλασε ο η/υ μου και έχω χάσει όλες εκείνες τις πολύτιμες πληροφορίες περί vbac (από επιστημονικές σελίδες μιλάμε) αν κάποια από εσάς τα έχει μαζεμένα ας μου στείλει τα λίνκ. Θέλω να τα εκτυπώσω να τα διαβάσει και ο άντρας μου (ψιλοφοβάται και αμφιβάλλει) και για το γιατρό στο νοσοκομείο όταν πάω πάλι(μην αρχίσει κι εκείνος με βλακείες).

Ευχαριστώ

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Ζαχαρένια μου μη στεναχωριέσαι. Να είσαι σίγουρη πως αρκετές από εμάς ήμασταν στην κατάσταση που περιγράφεις ακριβώς, αλλά τελικά όλα πήγαν κατ'ευχήν.

Γιατρός δεν είμαι, αλλά επειδή όσο να πεις μια γνώμη την έχω(!!!) τα μισά, αν όχι όλα από αυτά που είπε, βάση δεν έχουν και κυρίως το όριο των 40 εβδομάδων....... Όσο για την ωκυτοκίνη, μπορεί να γίνει χρήση της (σε εμένα έγινε) αλλά πολύ περιορισμένη, ελεγχόμενη, πάντα με την επίβλεψη της γιατρού και με μέτρο. Ακόμα και πρόκληση μπορεί να γίνει αν περάσει το όριο των 41 εβδομάδων και 3 μέρες (με διαφορετικό τρόπο από ότι στις γυναικές που δεν είναι για vbac).

Γι'αυτό το λόγο έχω ξαναπεί ότι πρέπει ο γιατρός να είναι γνώστης της διαδικασίας του vbac.

Ξέχνα τελείως την επίσκεψή σου σε αυτήν και προχώρα παρακάτω.

Με τις μαίες τι έγινε είχες καμία απάντηση από εκεί;

Αυτό που μου ειπε ο γιατρος μου ειναι πως στην Ελλάδα έχουν σαν όριο τις 40 εβδομάδες γιατι μέχρι τότε τους καλύπτει η νομοθεσία, ενω στην αγγλία είναι 43 εβδομάδες. Πολλοί γιατροί που πάνε 41 εβδομάδες παίρνουν το ρίσκο, φυσικά παρακολουθούν συνεχώς την κατάσταση.

iHQAp2.png

Διαφημίσεις

Ζαχαρένια μου μη στεναχωριέσαι. Να είσαι σίγουρη πως αρκετές από εμάς ήμασταν στην κατάσταση που περιγράφεις ακριβώς, αλλά τελικά όλα πήγαν κατ'ευχήν.

Γιατρός δεν είμαι, αλλά επειδή όσο να πεις μια γνώμη την έχω(!!!) τα μισά, αν όχι όλα από αυτά που είπε, βάση δεν έχουν και κυρίως το όριο των 40 εβδομάδων....... Όσο για την ωκυτοκίνη, μπορεί να γίνει χρήση της (σε εμένα έγινε) αλλά πολύ περιορισμένη, ελεγχόμενη, πάντα με την επίβλεψη της γιατρού και με μέτρο. Ακόμα και πρόκληση μπορεί να γίνει αν περάσει το όριο των 41 εβδομάδων και 3 μέρες (με διαφορετικό τρόπο από ότι στις γυναικές που δεν είναι για vbac).

Γι'αυτό το λόγο έχω ξαναπεί ότι πρέπει ο γιατρός να είναι γνώστης της διαδικασίας του vbac.

Ξέχνα τελείως την επίσκεψή σου σε αυτήν και προχώρα παρακάτω.

Με τις μαίες τι έγινε είχες καμία απάντηση από εκεί;

Σου λέω η γυναίκα μου είπε ότι έπρεπε-λέει- να βάλει υψηλή δόση ωκυτοκίνης εφόσον δε προχωρούσε ο τοκετός! Ε μα πως να μην τρέχεις μετά;;;! Πραγματικά, δε ξέρω, τα σκέφτομαι ξανά και ξανά και λέω μπας είμαι βλάκας και δεν κατάλαβα κάτι καλά;

Μήπως είμαι τρελή και αχάριστη και έχω εμμονές;;;; Δηλαδή μόνο αυτό που δεν έχω ακούσει...

α ψέμματα...για την εμμονή το άκουσα!χα

ΟΙ μαίες δε μου έχουν απαντήσει. ΧΤες έστειλα ακόμη μια φορά μήπως δεν είχαν λάβει το 1ο. Αν δεν απαντήσουν ούτε σε αυτό θα τηλεφωνήσω.

Τίποτα....προχωράω ΜΟΝΗ μου!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Καλημέρα!

Τα νέα μου....

Χτες βράδυ είδα μια γυναικολόγο, έτσι για 2η γνώμη κι επειδή ήξερα ότι είναι υπέρ του φ.τ. Βέβαια δεν ήξερα ότι είναι υπέρ με όριο...τις 40 βδομάδες!

Μου είπε ότι έχει ξεγεννήσει 5 φορές με vbac, τις τρεις πήγαν όλα καλά, τις άλλες 2 έτρεχαν να σώσουν μωρό και μαμά. Μετά κατάλαβα γιατί....γιατί έκανε χρήση ωκυτοκίνης! Και της λέω ''αφού δεν επιτρέπεται'' και συμφώνησε αλλά εφόσον- λέει- φτάναν τις 40 βδομάδες τι να έκανε;!:shock: Εμμμμ....δηλαδή της λέω για πάνω από 40 βδομάδες δεν περιμένετε;;;; Και γουρλώνει τα μάτια της! Όχι βέβαια....γιατί να γίνει αυτό.Κανείς δεν το κάνει αυτό! Όταν της είπα ότι πάνω (αθήνα-Θεσ/νίκη) πάνε καλά στο θέμα αυτό είπε ότι από Θεσ/νίκη έχει άλλη άποψη(από κει ήρθε λέει)!

Επίσης είπε ότι στη βιβλιογραφία αναφέρονται τα 4 χρόνια διαφορά από κ.τ. σε προσπάθεια φ.τ. για να είναι η γυναίκα ασφαλής. Ισχύει κάτι τέτοιο; Δε νομίζω....

Φρίκαρα, απογοητεύτηκα, τσατίστηκα, έκλαψα και για ακόμη μια φορά σιχάθηκα το σινάφι τους!

Α...κάτι ακόμα. Είπε ότι δύσκολα θα βρω γιατρό (πράγμα που ισχύει) και ότι αν κάποιος με αναλάβει θα πάρει μεγάλο ρίσκο μαζί μου!

Όταν της είπα ότι είχα μπει με προγραμματισμένη κ.τ. στην 38η&5ημ. και ότι θεωρώ ότι ήταν άδικη (η κ.τ.), εκτός του ότι -με μεγαλοπρεπές ύφος- είπε ότι τότε έπρεπε να επιμένω για φ.τ. (όχι τώρα), είπε να κοιτάξω αν η περίμετρος του κεφαλιού του μωρού ήταν πάνω από 35εκ. τότε μάλλον έκανε καλά ο γιατρός μου. Το κοίταξα όταν γύρισα σπίτι και ήταν ακριβώς 35.

Αυτά τα ''ωραία'' νέα μου!

Σας παρακαλώ, επειδή χάλασε ο η/υ μου και έχω χάσει όλες εκείνες τις πολύτιμες πληροφορίες περί vbac (από επιστημονικές σελίδες μιλάμε) αν κάποια από εσάς τα έχει μαζεμένα ας μου στείλει τα λίνκ. Θέλω να τα εκτυπώσω να τα διαβάσει και ο άντρας μου (ψιλοφοβάται και αμφιβάλλει) και για το γιατρό στο νοσοκομείο όταν πάω πάλι(μην αρχίσει κι εκείνος με βλακείες).

Ευχαριστώ

Ζαχαρένια, μη στεναχωριέσαι και προπαντώς μην ξαναπάς σ'αυτήν. Έχει πολύ θράσος η κυρία, πέρα από το γεγονός του ότι έχει μείνει πολύυυυυυ πίσω... Δεν αξίζει ούτε να τη σκέφτεσαι. Μόνο χαλιέσαι... Μπορείς να τα καταφέρεις! Keep strong!:-D

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

ντροπή!!δεν είναι αντιμετώπιση αυτή για μια έγκυο γυναίκα,ψυχολογικά σε κάνει χάλια,άσε που σε φοβίζει αν δεν είσαι αρκετά ενημερωμένη..όπως η προηγούμενη γιατρός που είχα η οποία μου απάντησε όταν την ρώτησα για vbac 'θες να πας χαμένη κι εσύ και το μωρό;"ανατρίχιασα όταν το άκουσα και φυσικά δεν μπήκα στον κόπο να προχωρήσω την κουβέντα..

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

τι να πω...

Πραγματικά ορισμένοι γιατροί έχουν απίστευτο θρασος και για να καλύψουν την αγνοια ή την ανικανότητα τους δεν σκέφτονται καν τι λένε.

Zaxarenia μπες στο http://www.birthchoices.gr/category/resources/ .

Εκει θα βρεις πολύ επιστημονικό υλικό για διάβασμα και τεκμηριωμένες επιστημονικά απόψεις για την μη επικινδυνότητα του VBAC ή για να το πω καλύτερα για την επικινδυνότητα μιας καισαρικής.

Κορυφαία τα βιβλία του Odent, “Η Γέννα στο Δρόμο της Φύσης”, και “Η καισαρική τομή και ο φυσικός τοκετός”. Ακόμα θυμάμαι που τα διάβαζα και έκλαιγα.

Είχα σκεφτεί να τα πάρω όλα αυτά παραμάσχαλα τότε που έψαχνα γιατρό για VBAC και σε καθε βλακεία που μου έλεγαν, να αντιπαραθέτω κι απο ένα απο τα επιχειρήματα. Αλλά τί να πεις όταν "γιατρός" σου λέει πως αν γεννήσεις κολπικά θα γεννηθεί τυφλό το μωρό από τα μικρόβια του κόπου;;;; Απλά δεν ξανασχολείσαι μαζί του και πας στον επόμενο.

Θα σου έλεγα απλά να συνεχίσεις το ψάξιμο. Εγώ επισκέφτηκα 7 γιατρούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όταν έψαχνα για VBAC μέχρι να καταλήξω. Είχα αποφασίσει να γεννήσω μόνη μου στο σπίτι αν τελικά δεν έβρισκα κάποιον. Τελικά και βρήκα και πήγαν όλα καλά και ξαναγέννησα και 3η φορά ξανα με VBAC. Μη το βαζεις κατω και διεκδίκησε αυτό που θέλεις.

καλησπερα κοριτσια!!! τι κανουν οι κοιλιτσες? η δικια μου ησυχια δεν εχει! λιγο εμεινε να περασει γιατικουραστικα πια. Λοιπον.. τα δικα μου νεα ειναι οτι σε 10 μερες σχεδονμπαινω στον μηνα μου. μετα θα ειμαι υπο στενη παρακολουθηση. περνω εντομεταξυ και θεραπεια για τις τριχομοναδε που εχω και δε λενε να φυγουν οι ατιμες.. ακουω διαφορα οτι επηρεαζουν το εμβρυο αν περασει απο κει και αγχωνομαι.. οσο για το vabc ειναι μεσα στα θεματα μαςκαθε φορα. δεν ειμαστε αρνητικοι μετηγιατρο μου απλα προσεχουμε πολυ. η μητρα μου κανει απο νωρις συσπασεις και ο μπεμπης ειναι πολυ ζωηρος. θελουμε να φτασω αισιος τις 38 εβδομαδες τουλαχιστον. μετα αν ολα κυλανε ηρεμα επομενο σταδιο ειναι να με πιασουν οι πονοι νορμαλ. αποκει και μετα θα κριθουν ολα στο τελος. φιλια σεολες καινα ξερετε σας παρακολουθω!!!

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα, πως είστε; Με το καλό όσες περιμένουν αυτό το μήνα, σύντομα να ακούσουμε τα ευχάριστα!

Εγώ έκανα αυχενική προχτές, όλα καλά ευτυχώς! Το μωράκι μας είναι κάπως μικρότερο σε σχέση με την κόρη. Συγκεκριμένα η κόρη ήταν 6,63 στις 11β+6ημ. ενώ το 2ο είναι 5,94 στις 12β.+3ημ. (σύμφωνα βέβαια πάντα με την ΤΕΡ). Και η αυχενική βγήκε κάπως μικρότερη απ' την 1η. Κατά τ' άλλα όλα καλά, δόξα τω Θεό!:D

Φύλο δεν μου είπε, δεν ήθελε καν να κοιτάξει όταν τον ρώτησα μήπως φανεί κατιτίς, είπε στη 16η με 20η βδομάδα θα το δούμε.... ε δεν πειράζει, έλεγα μήπως φαινόταν κάτι εκεί ανάμεσα στα ποδαράκια:lol::rolleyes:

Σημασία έχει ότι είναι καλά, ηρέμησα πολύ μετά την εξέταση!

Πολλά φιλιά σε όλες

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Ναμαι κ εγω!Ακομα μια υποψηφια για vbac. Με τη βοηθεια του Θεου μας ηρθε το σπορακι αλλα ακομα δεν τοχω χαρει αφου ειμαι μες την απογοητευση με το θεμα γιατρος και vbac.

Θα σας κανω μια γρηγορη αναδρομη ιστορικου, Γεννησα στις 39εβ 4ημ ο τοκετος ξεκινησε μονος του η μικρη ερχοταν με οπισθια προβολη εφτασα ομως κανονικα σε διαστολη 10 και επι 2 ωρες ειχα εξωθησεις αλλα δεν ελεγε να βγει και τελικα προχωρησαμε σε καισαρικη.Τοτε ο γιατρος μου μουχε πει πως αν περιμενω 2 χρονια το επομενο θα προσπαθησουμε φυσιολογικα (τωρα θα εχουν περασει σχεδον 3 χρονια)

Οταν πηγαμε ομως τωρα και του δηλωσα πως θελω vbac μου απαντησε πως δε μπορει να μου πει απο τωρα και αυτο θα το δουμε στο τελος γιατι εξαρταται απο το παχος της μητρας λογω κινδυνου ρηξης και οτι το πιο πιθανο ειναι να παμε για καισαρικη. Εμενα το κοκκινο φωτακι ¨αναψε¨ οταν μου φερε σαν δικαιολογια τη ρηξη και πραγματικα δε ξερω τι να κανω γιατι ημουν πολυ ευχαριστημενη απο τον συγκεκριμενο και μου ειναι πολυ ψυχοφθορο το να αλλαζω γιατρο. Εκλεισα ομως ραντεβου και με εναν αλλο στον οποιο εκανε φιλη μου vbac και τον αναφερεται και στη λιστα σας και βλεπουμε.

Και δε φτανουν ολα αυτα οταν οι δικοι μου εμαθαν πως θελω να προσπαθησω φυσιολογικα αρχισαν να φωναζουν πως δε σκεφτομαι πως βαζω σε κινδυνο την υγεια μου και του μωρου και πως πρεπει να συμβιβαστω με την καισαρικη γιατι τους αγχωνω:!:.Τι αλλο θα ακουσω:shock:Ευτυχως ο καλος μου μεχρι στιγμης με στηριζει και ελπιζω μεχρι κα το τελος. Σε δυο βδομαδες εχω τα ραντεβου μου και με τον καινουριο γιατρο αλλα και με τον δικο μου παλι και απο κει και επειτα θα αποφασισω.Ελπιζω να ξεμπλεξω συντομα καινα απολαυσω και λιγο την εγκυμοσυνη μου!

Συγνωμη αν σας ζαλισα:oops: με το καλο ολες οσες ειστε σε προσπαθεια!

2xgIp3.png1RTwp3.png

Με το καλό το μωράκι σου Λαμπρινούλα! Κοίτα να απο΄λαύσεις την κάθε στιγμή της εγκυμοσύνης σου γιατί κρατάει μόνο 9 μήνες!! Δεν έχεις να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν για το τι θα κάνεις! Το τι είναι σωστό για το μωράκι και για σένα το ξερείς εσύ καλύτερα από τον καθένα!! Αφού σε στηρίζει και ο άντρας σου μη στεναχωριέσαι για τίποτα!!! Και αφού γνωρίζεις και σε ποιον γιατρό να πας, έχεις κάνει για μένα τη μισή διαδρομή!!!:-P

Εμείς με τον άντρα μου επειδή είχαμε ακούσει του κόσμου τις καταστροφολογίες, όταν επιτέλους αλλάξαμε γιατρό, δεν είπαμε τίποτα σε κανέναν και βρήκαμε την ησυχία μας!!! Οι δικοί μας άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι πάμε για vbac επειδή αρχίσαμε το εντατικό περπάτημα!!! Να φανταστείς η πεθερά μου μέχρι και παπά φώναξε στο σπίτι της για να μας διαβάσει!!!!!!!:rolleyes::rolleyes: Πρέπει να έπιασε πάντως η ευχή γιατί όλα΄πήγαν μια χαρά!!!!:-P:-P

Εξάλλόυ όπως μου είχε πει και η γιατρός μου, ευτυχώς δεν γεννάμε στα χωράφια αλλά σε κλινική, οπότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ό,τι και αν παρουσιαστεί άμεσα!!!!

Ζαχαρένια μου, χαίρομαι πολύ που το μωράκι σου είναι καλά… Κοίτα να απολαύσεις όσο μπορείς την εγκυμοσύνη σου, να ηρεμήσεις και να αποκτήσεις λίγη αισιοδοξία γιατί βρε κοριτσάκι μου δε κάνει να είσαι τόσο αγχωμένη με το τι θα γίνει… Στο κάτω – κάτω είσαι σε ένα μέρος που είναι δύσκολο να βρεις αυτό που ψάχνεις έτσι και αλλιώς....

Αν δεις ότι είναι δύσκολο να κάνεις vbac τουλάχιστον εξασφάλισε με ένα πλάνο τοκετού, καλύτερες προϋποθέσεις για σένα και το μωρό σου και ας κάνεις καισαρική. Πλάνο τοκετού μπορείς να βρεις στη σελίδα του birth choices. Εκτύπωσε το, συμπλήρωσε το και δώστο στο γιατρό που θα σε αναλάβει…

Labrinoula καλώς ήρθες στη παρέα μας. Να έχεις μια καλή εγκυμοσύνη και μια γέννα όπως την επιθυμείς. Κατά τη γνώμη μου και την εμπειρία μου, αν θέλεις να γλυτώσεις την δεύτερη καισαρική πρέπει να αλλάξεις γιατρό εχτές κιόλας… Η πρώτη κίνηση που έκανα εγώ τουλάχιστον για να πάω παρακάτω, ήταν να αποδεσμευτώ ψυχολογικά από τη γιατρό που είχα. Τότε άρχισα να ξυπνάω και να βλέπω τα πράγματα αλλιώς....

Όσο για το περιβάλλον, κάνεις πολύ άσχημα που ανακοινώνεις τις επιλογές σου. Το τι θα κάνεις με το παιδί που εσύ έχεις μέσα σου, είναι πρώτα δικό σου θέμα και έπειτα του συζύγου σου και κανενός άλλου. Ξέρεις πόσα έχουμε ακούσει όλες μας εδώ μέσα για τις επιλογές μας????

Βρες έναν καλό και αληθινό γιατρό που να σέβεται τις επιλογές των γυναικών που αναλαμβάνει και συνέχισε με αυτόν και θα δεις που όλα θα πάνε καλά.

Τα δικά μου νέα είναι ότι οι μέρες πλησιάζουν και εγώ ανυπομονώ τρελά!!! Το αντράκι μου είναι αρκετά χαμηλά και έχει πάρει πολύ καλή θέση και πιστεύω ότι δε θα με παιδέψει καθόλου… για να δούμε……:rolleyes::rolleyes:

0sShp3.png

PGnvp2.png

balia-επιτυχής(2η φορά)-Αλέξης Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena-επιτυχής

nancy_pan-επιτυχής

elliz-επιτυχής

katpend-επιτυχής

evi mik-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

angela kgr-επιτυχής-Μαρίνος Τσιριγώτης-Αθήνα

vageor-επιτυχής-Απόστολος Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

irnadi-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

artesio-επιτυχής-Δερετζής Χαράλαμπος-Δράμα

supermamaka-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

elenanikou-επιτυχής-Αγγελική Μπουζάκη-Θεσ/νίκη

supermamaka (2η φορά)-επιτυχής-Γκουτζιούλης Φώτης-Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2επιτυχής

barbiεπιτυχής-Γιανίκος Λάμπρος Γαία-Αθήνα

aleca2g-επιτυχής-Ευστ. Μητσάκης-Θεσ/νίκη

tinoula-επαναληπτική καισαρική

spyni-επαναληπτική καισαρική-Αρίστη Προκοπίου-Αθήνα

galat-επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel-επαναληπτικη καισαρική-Απόστ. Μαμόπουλος-Θεσ/νίκη

alcyon-επαναληπτικές καισαρικές-Ε. Μαντούδης-ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag-επαναληπτικη καισαρική-Δημήτρης Μπιλάλης-Αθήνα

cesilia-επαναληπτικη καισαρική (δυστοκία)-Αλ. Παπανικολάου-Θεσ/νίκη

Wonderland-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 6/08/11

mamag-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 10/09/11

poubaki-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 1/10/11

Anti1980-στην προσπάθεια-ΠΗΤ 27/10/11-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Fabiana-στην προσπάθεια–ΠΗΤ 03/01/12-Αγ. Μπουζάκη-Θεσ/νικη

Zaxarenia-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 22/04/12-Κρήτη

Labrinoula-στην προσπαθεια-ΠΗΤ 11/05/2012-Αθήνα

Κανένα νεότερο από την Wonderland, την mamag και την poubaki δεν έχουμε ε?????

0sShp3.png

PGnvp2.png

Κοριτσια σας θαυμαζω που προσπαθειτε για φυσιολογικο τοκετο μετα απο καισαρικη.

Κι εγω με καισαρικη γεννησα και μου ''στοιχισε'' παρα πολυ.

Τωρα παω με προγραμματισμενη καισαρικη παλι :( γιατι εδω δεν υπαρχει κανενας γυναικολογος που να εχει επιχειρησει κατι τετοιο (Χανια).

Καλη επιτυχια σε ολες σας,με το καλο να γεννηθουν τα μωρακια σας οπως επιθυμητε και με εναν πονο!

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Κοριτσια σας θαυμαζω που προσπαθειτε για φυσιολογικο τοκετο μετα απο καισαρικη.

Κι εγω με καισαρικη γεννησα και μου ''στοιχισε'' παρα πολυ.

Τωρα παω με προγραμματισμενη καισαρικη παλι :( γιατι εδω δεν υπαρχει κανενας γυναικολογος που να εχει επιχειρησει κατι τετοιο (Χανια).

Καλη επιτυχια σε ολες σας,με το καλο να γεννηθουν τα μωρακια σας οπως επιθυμητε και με εναν πονο!

γεια σου συντοπιτισσα!!! ξερω σιγουρα οτι ο ΜΠΑΤΑΚΗΣ εχει κανει τετοιους τοκετους εφοσον φυσικα συντρεχουν οι καταλληλες προυποθεσεις. δεν ξερω ποιον γυναικολογο εχεις βεβαια. με το καλο το μωρακι σου:-D

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Γεια σου apricot!:D

Δεν ηξερα οτι ο Μπατακης εχει ξεγεννησει μετα απο καισαρικη :shock:.

Εγω εχω τον Μαρινακη αλλα ουτε να το ακουσει :(.

Ενταξει αν δεν εχει και εμπειρια δεν θα ηθελα να ειμαι η πρωτη για να πω την αληθεια.

Σ'ευχαριστω πολυ παντως!

Να χαιρεσαι κι εσυ τα παιδακια σου!:-D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Καλησπέρα κι από μένα. Έχω να μπω πολύ καιρό στο νετ γιατί με τα δύο πιτσιρίκια μου πλέον δεν έχω και πολύ χρόνο. Εγώ δυστυχώς δεν τα κατάφερα να γεννήσω φυσιολογικά. Είχαμε κάθε καλή θέληση με τον γιατρό αλλά η μικρή μου δεν έλεγε να βγει. Προσπαθήσαμε αποκόλληση μεμβρανών αρκετές φορές, περπάταγα σαν τρελή, ανεβοκατέβαινα σκάλες, χοροπήδαγα. Τίποτα όμως. Με έπιαναν πόνοι και με άφηναν και ξανά από την αρχή. Γνώριζα εξ αρχής ότι ο γιατρός μου δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει τεχνητά μέσα οπότε αναγκάστηκα να οδηγηθώ και πάλι σε καισσαρική. Όμως αυτή τη φορά έθεσα εγώ τους όρους μου. Ήθελα να βρίσκεται ο άντρας μου μαζί μου καθόλη την διάρκεια της επέμβασης και ζήσαμε μαζί την εμπειρία της γέννησης. Ακούσαμε μαζί το πρώτο της κλάμα και την κράτησα αμέσως αγκαλιά. Ζήτησα να μην την βγάλουν γρήγορα έξω στους συγγενείς αλλά να την αφήσουν να την κρατάω στο στήθος μου, που αυτό για μένα ήταν μεγάλο βάλσαμο. Θήλασα από την ανάνηψη ακόμα και παρόλο που έκανα πάλι καισσαρική από συναισθηματικής άποψης ήταν ότι πλησιέστερο σε φυσιολογικό τοκετό μπορούσα να ζήσω.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες για το θάρρος που μου δώσατε, γιατί τόλμησα να αλλάξω γιατρό και να φέρω το μωράκι μου στον κόσμο όχι όπως ακριβώς θα ήθελα αλλά με ενεργή συμμετοχή μου στην όλη διαδικασία. Κορίτσια πραγματικά έχει μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία αυτό. Πλέον έχω γαληνέψει και δεν κρατάω πικρία μέσα μου και αυτό νομίζω είναι το σημαντικότερο. Σας ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη για το σεντόνι

hmzPp2.png 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...