Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ελενη υπαρχουν συγουρα γιατροι και στην Αθηνα.

Νομιζω οτι στο προηγουμενο ποστ που κλειδωθηκε γραφαν τα ονοματα τους.

Θα ψαξω και αν το βρω θα στα βαλω και εδω

Σας παρακολουθώ κι εγώ σιωπηλά τόσο καιρό και θέλω να μάθω ονόματα γιατρών στην Αθήνα. Βέβαια εγώ έχω κάνει 2 καισαρικές :(:evil: και μάλιστα η 1η ήταν χωρίς λόγο (στην 2η είχα ήπια προεκλαμψία όμως έτσι κι αλλιώς ήταν δεδομένο το μαχαίρι απ' την αρχή:evil:). Δυστυχώς νομίζω ότι δεν έχω ελπίδες για vba2c παρόλα αυτά θέλω να είμαι ενημερωμένη;);) Αν μπορείς cecilia ή κάποια άλλη κοπέλα βάλτε τη λίστα κι εδώ

5dyVp3.png

Αυτοι ειναι οι γιατροι που κανουν VBAC στην Αθηνα- συμφωνα με παλαιο δημοσιευμα κοπελας στο παρεντσ

Χασιάκος ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ

Πετρογιαννηας ΙΑΣΩ

Ροσόλυμος ΕΛΕΝΑ

Πατσουρας ΛΗΤΩ, ΙΑΣΩ, ΑΤΤΙΚΟ

Μπιλλαλης ΕΥΤΟΚΙΑ

Τυμπανίδης ΜΗΤΕΡΑ

Πυργιώτης ΛΗΤΩ

Τσιριγωτης-ΙΑΣΩ

Αυτοι ειναι οι γιατροι....σηγουρα ειναι περισσοτεροι απλα αυτους ειχαν αναφερει τοτε.

Πηγενετε να γνωρησετε μερικους πριν καταληξετε αναλογα ποιος θα σας κανει κλικ

Roary κατι τετοιο ηθελα να συζητησω με τον γιατρο μου.

Ελεγα οτι δεν θελλω και τριτο μετα απο δυοκαισαρικες..αλλα ποτε δεν ξερεις τι γινετε

Θα σου πω οταν παω να τον δω

cesilia σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.Έχω ακούσει και από αλλού για τον Ροσόλυμο στο έλενα αλλά καπου άκουσα ότι εκεί δεν έχεισ δυνατότητα για επισκληρίδιο και το φοβήθηκα. Θα δω και για τον Μπιλλάλη στο Ευτοκία. Είναι μαιευτηριο? Νόμιζα οτι ήταν απλα μια οργάνωση.

Διαφημίσεις

Ελεγα οτι δεν θελλω και τριτο μετα απο δυοκαισαρικες..αλλα ποτε δεν ξερεις τι γινετε

cesilia σ' ευχαριστώ:-D Please μη με ξεχάσεις!! Κι εγώ δεν θέλω άλλη καισαρική και με τα οικονομικά μας λίγο δύσκολο το βλέπω για 3ο τουλάχιστον για άμεσα:(

5dyVp3.png

Πολύ ευχάριστα νέα μπράβο κορίτσια (Ελένη 2010 μην το βάζεις κάτω, ίσως τα πράγματα να εξελιχθούν πολύ καλύτερα από ό,τι περιμένεις).

Για τη λίστα της Αθήνας, αφαιρέστε τον Χασιάκο που δεν υποστηρίζει vbac. Μπορούμε να προσθέσουμε στον Κώστα Πατσούρα τα Γαία και Ρέα και να συμπληρώσω ότι έφυγε από το Αττικό (μάλιστα χωρίς να ενημερώσει και κάποιες εγκυούλες που παρακολουθούσε και που είχαν συμφωνήσει να γεννήσουν εκεί). Καλά λόγια άκουσα και για τον Άρη Καραγιαννίδη (Ιασώ νομίζω) στην Γλυφάδα.

Για τον Αναστασόπουλο στην Καλαμάτα έχω ακούσει επίσης καλά λόγια κι από μια φίλη που μάλιστα της είχε πει ότι αν έμενε πιο κοντά στο νοσοκομείο θα την πήγαινε για hvbac ενώ τώρα απλά θα επιχειρήσουν vbac.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αυτοι ειναι οι γιατροι που κανουν VBAC στην Αθηνα- συμφωνα με παλαιο δημοσιευμα κοπελας στο παρεντσ

Χασιάκος ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ

Πετρογιαννηας ΙΑΣΩ

Ροσόλυμος ΕΛΕΝΑ

Πατσουρας ΛΗΤΩ, ΙΑΣΩ, ΑΤΤΙΚΟ

Μπιλλαλης ΕΥΤΟΚΙΑ

Τυμπανίδης ΜΗΤΕΡΑ

Πυργιώτης ΛΗΤΩ

Τσιριγωτης-ΙΑΣΩ

Αυτοι ειναι οι γιατροι....σηγουρα ειναι περισσοτεροι απλα αυτους ειχαν αναφερει τοτε.

Πηγενετε να γνωρησετε μερικους πριν καταληξετε αναλογα ποιος θα σας κανει κλικ

Κοριτσια καλημερα ! Εχω γραψει και σε αλλο ποστ οτι ο Χασιακος δεν αναλαμβανει με τιποτα φτ μετα απο καισαρικη Ειχα συζητησει μαζι του το θεμα στην 2η εγκυμοσυνη μου(2010) και ηταν πολυ αρνητικος για VBAC παρολο που ειχαν περασει3 χρονια απο την καισαρικη και το μωρο ειχε παρει θεση Συγκεκριμενα μου ειπε "αυτα τα πραγματα δεν πρεπει να γινονται"

Το καλο ηταν οτι δεν βιαστηκε να με χειρουργησει στις 38 εβδομαδες αλλα οταν με επιασαν οι πονοι 39+5

p7z6p3.pngsQqep3.png

Καλησπέρα κορίτσια.Εγώ δυστυχώς δεν κατάφερα να συνεχίσω την εγκυμοσύνη αλλά δεν το βάζω κάτω.Τον άλλο μήνα πάλι.Θα έχω και περισσότερο χρόνο να ψάξω για γυναικολόγο.Ότι μαθαίνω θα σας το λέω αμέσως. Ευχομαι καλή γέννα σε όσες ετοιμάζονται.

Καλημέρα!

Ελένη2010 λυπάμαι που δεν τα καταφέρατε αλλά κρατάω το θετικό κομμάτι του ποστ σου

αλλά δεν το βάζω κάτω.Τον άλλο μήνα πάλι.
Εύχομαι τα καλύτερα!

Εμείς πήγαμε χτες στο γιατρό, είδαμε πάλι το μικρούλι...1,8εκ.!:lol: Όλα καλά, κάποιες απ' τις εξετάσεις δεν άρεσαν στο γιατρό και είπε να κάνω επανάληψη και επειδή έχω ζάχαρο στα ούρα (κάτι που έχω από μικρή βέβαια και του το εξήγησα) επέμεινε να δω νεφρολόγο...:? Τσπ, κατά τ' άλλα όλα καλά!

Ερώτηση: ένα μεγάλο μωρό είναι αντένδειξη για vbac;

Μου είπε ότι δε θα πρέπει να είναι μεγάλο το μωρό αλλά βέβαια αυτό το βλέπουμε και τελευταία στιγμή σε σχέση με το πως προχωράει ο τοκετός, αν κάνω διαστολή κτλ. Κι εγώ με τη σειρά μου επέμεινα ότι ο τοκετός θελω να ξεκινήσει μόνος του και βλέπουμε. Σε αυτό ήταν σίγουρα θετικός.Σημείωσε σε όλα του τα χαρτιά ότι θέλω φ.τ.

Βέβαια, έχω στα υπόψην μου ακόμα ένα γιατρό σε άλλο νοσοκομείο τον οποίο θα δει μια (έγκυος) φίλη μου μεθαύριο και θα τον ρωτήσει για μένα.

άσχετο...επιτρέπεται να ξαπλώνουμε μπρούμυτα;Ναι μεν σπάνια, έχω όμως την επιθυμία να ξαπλώσω έστω για λίγο έτσι.:rolleyes:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Διαφημίσεις

καλημέρα!

Και μεις ξεκινάμε προσπάθειες για να μείνω έγκυος, και ελπίζω να μείνω σύντομα!

Θα ήθελα να το παλέψω για Φτ μετά την καισαρική μου,

και μάλλον θα πάω στην Προκοπίου που ειναι στο Μητέρα.

Εχω μιλησει μαζί της απο κοντά 2-3 φορές που πήγα, και δεν είναι αρνητική για vbac, αρκεί μου λεει να μην υπάρχουν προβλήματα.

Γενικά την είδα χαλαρή σε αυτό το θέμα, δλδ ούτε ''ξεχνα το vbac'', ούτε όμως και ''βουρ για ΦΤ!''

Δεν ξέρω δλδ αν τελικά θα το παλέψουμε όσο πάει, ή θα με πάει σχετικά γρήγορα για καισαρική. Οπότε αν αξίζει να πληρώσω και τόσα λεφτά στο Μητέρα για 4-5 μέρες.

Τον γιο μου τον γέννησα στο Ελενας, και έμεινα πολύ ευχαριστημένη απο την παραμονή μου εκεί.

Υπάρχει κανένας γιατρός εδώ Αθήνα που να αναλαμβάνει σίγουρα? και να έχει και επιτυχίες, δλδ να μην είναι μόνο υποσχέσεις? :cool:

Ερώτηση: ένα μεγάλο μωρό είναι αντένδειξη για vbac;

Μου είπε ότι δε θα πρέπει να είναι μεγάλο το μωρό αλλά βέβαια αυτό το βλέπουμε και τελευταία στιγμή σε σχέση με το πως προχωράει ο τοκετός, αν κάνω διαστολή κτλ.άσχετο...επιτρέπεται να ξαπλώνουμε μπρούμυτα;Ναι μεν σπάνια, έχω όμως την επιθυμία να ξαπλώσω έστω για λίγο έτσι.:rolleyes:

Καλημέρα! Σίγουρα αυτό μόνο ο γιατρός σου θα σου το πει, υπολογίζοντας γενικά όλη την τότε κατάστασή σου. Πάντως εγώ θυμάμαι από τη δική μου γιατρό που το συζητούσαμε και μου έλεγε και για μωράκια πάνω από 4 κιλά που είχε ξεγεννήσει.

Τώρα για το μπρούμητα γιατί καλέ να μην επιτρέπεται;;!! Δεν το πλακώνεις το μωράκι μην ανησυχείς!! Και εγώ το φοβόμουν αυτό στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, αλλά μετά μου εξήγησαν ότι είναι καλά προστατευμένο εκεί μέσα και η στάση ύπνου σε αυτή τη φάση δεν το πειράζει! Αργότερα βέβαια προς το τέλος της εγκυμοσύνης κοιμόμαστε στο αριστερό πλευρό (πολύ άβολο για μένα που δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η στάση ύπνου, τι να κάνουμε όμως τα πάντα υπομένουμε για τα παιδάκια μας!!!):lol:

elenanikou 4 κιλά;;;;;!!!!!!!!!:shock: Μπράβο στη γιατρό και κυρίως στη γυναίκα που το'κανε!

Όταν τον ρώτησα τι εννοεί μεγάλο μωρό είπε 2700 με 3 είναι καλά....δε νομίζω να'χω τόσο μικρό μωρό όταν η κόρη μου ήταν 3510.

Εγώ γεννήθηκα 3500-3700 περίπου (δε θυμάμαι) και ο αδερφός μου 4200 αν δεν κάνω λάθος πάλι.(και 57 πόντους! έτοιμο παιδί...όχι νεογνό!:lol:)

Το πόσο μεγάλο είναι το μωρό έχει να κάνει και με τη διατροφή της μαμάς και τα κιλά που βάζει; Δηλαδή εγώ π.χ. έτρωγα πολύ στην κόρη και πήρα 21 κιλά(από 50 στα 71). Έχει άραγε ρόλο αυτό; Δηλαδή τώρα που προσπαθώ (υποτίθεται:rolleyes:)να προσέχω πιο πολύ τι τρώω, θα έχει επίπτωση και στο μωρό; Να κόψω το φαί βρε παιδιά!:lol: Ε δε λέμε τελείως...αλλά διατροφή. (γιατί θηλάζω κιόλας).

Α, ΠΗΤ μου έδωσε 20/04 και του είπα μου τρώτε μέρες...είναι κάτι παραπάνω.Μη νομίζει ότι δεν ξέρω....καλά, σύμφωνα με το πως το υπολογίζουν αυτοί ναι ΠΗΤ έχω 17/04 ολότελα! Αλλά τσπ εγώ έχω στο νου μου 23-24/04!

Αυτά σας ζάλισα, πάω να ξεραθώ στον υπνο για μισή ώρα!:cool:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

elenanikou 4 κιλά;;;;;!!!!!!!!!:shock: Μπράβο στη γιατρό και κυρίως στη γυναίκα που το'κανε!

Όταν τον ρώτησα τι εννοεί μεγάλο μωρό είπε 2700 με 3 είναι καλά....δε νομίζω να'χω τόσο μικρό μωρό όταν η κόρη μου ήταν 3510.

Εγώ γεννήθηκα 3500-3700 περίπου (δε θυμάμαι) και ο αδερφός μου 4200 αν δεν κάνω λάθος πάλι.(και 57 πόντους! έτοιμο παιδί...όχι νεογνό!:lol:)

Η κόρη μου εμένα γεννήθηκε 3230(και 53 πόντους)! Ο υπέρηχος την έβγαζε και μεγαλύτερη, αλλά πάλι μου έλεγε η γιατρός ότι ήταν όλα μια χαρά!!!Τα δεύτερα παιδάκια συνήθως είναι πιο μεγαλώσωμα από τα πρώτα!

τα κιλά έπρεπε να τα προσέξω (έπρεπε λέω, όχι ότι το έκανα!!:-P) για να μην εμποδίζει και δυσκολεύει το λίπος, που συγκεντρώνεται παντού στο σώμα και στο κανάλι της εξόδου του μωρού, το μωράκι να βγει.

Όσο για την πητ η γιατρός έθετε όριο τις 41 εβδομάδες και 4 ημέρες για φυσιολογική έναρξη του τοκετού.Μετά προχωρούσε σε πρόκληση (το έχω βέβαια ξαναπεί, γιαυτό ας με συγχωρήσουν όσες μανούλες διαβαζουν πάλι τα ίδια!!!:oops:)

για οποια ενδιαφερεται θα γινει ημεριδα στις 8.10.2011 στην Αθηνα και ενα απο τα θεματα του θα ειναι και το συγκεκριμενο: ''Οι συνθήκες που επιτρέπουν κολπικό τοκετό μετά από καισαρική τομή (VBAC)'' οποια μητερα ενδιαφερεται ας διαβασει εδω : http://eutokia.gr/

83hKp3.png

Διαφημίσεις

για οποια ενδιαφερεται θα γινει ημεριδα στις 8.10.2011 στην Αθηνα και ενα απο τα θεματα του θα ειναι και το συγκεκριμενο: ''Οι συνθήκες που επιτρέπουν κολπικό τοκετό μετά από καισαρική τομή (VBAC)'' οποια μητερα ενδιαφερεται ας διαβασει εδω : http://eutokia.gr/

πολυ ενδιαφερον........

fBaep3.png

uwK7p3.png

Ζαχαρενια ο δικος μου ηταν 3600, και παντα τον εβγαζε καλοθρεμενο, αλλα ποτε δε μου ειπεοτι αυτο θα δυσκολευσει τον τοκετο- ασχετα μετο τελικοα ποτελεσμα, δεν ειναι θεμα βαρους παιδιο.

Θελουν σχετικα μικρα μωρα για να μη ζωρισουν τη μητρα,αλλα μη μασαςμ..ολα καλα θα πανε

Διαβάζοντας τα ανάλογα ποστ, διαπίστωσα πως υπάρχουν 4 γιατροί που αναλαμβάνουν VBAC στη Θεσσαλονίκη.

Η μικρή μου είναι 19 μηνών και ήρθε στον κόσμο με ΚΤ. Ελπίζω και εύχομαι το επόμενο παιδάκι μου να γεννηθεί φυσιολογικά.

Δεν έχω ξεκινήσει ακόμη προσπάθειες για νέα εκγυμοσύνη αλλά επιθυμώ όσο τίποτε άλλο να βρω ένα γυναικολόγο που θα μου εμπνεύσει εμπιστοσύνη και θα πειστώ ότι είναι διατεθημένος να προσπαθήσουμε για να γίνει το όνειρό μου πραγματικότητα...

Ο γιατρός μου, σε ανύποπτο χρόνο, μετά την ΚΤ, μου ανέφερε πως θα είναι εις θέση να με πάει σε ΦΤ, μόνο αν σπάσουν τα νερά μου έως την 38η εβδομάδα... Διαπιστώνω λοιπόν πως είναι πολύ - πολύ σημαντικό να επιλέξω ένα νέο γυναικολόγο, ο οποίος θα έχει εμπειρία επάνω σε τούτο το τόσο σημαντικό ζήτημα.

Σε παρόμοιο ποστ διάβασα πως η Αγλαϊα γνωρίζει 2 εξαιρετικούς γιατρούς που έχουν εμπειρία στο vbac στο κέντρο φυσικού τοκετού. Αυτό το κέντρο υπάρχει μόνο στην ΑΘήνα αν κατάλαβα σωστά? Στη Θεσσαλονίκη έχουμε κάτι ανάλογο?

Μπορείται να με βοηθήσετε? Ευχαριστώ πολύ.

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Χτες πηγα στο γιατρο για τον πρωτο υπεριχο αφου ειδαμε πωσ ειναι ολα καλα σηζητισαμε μηπωσ και γεννισω φυσιολογικα το δευτερο μου παιδακι.Δεν ηταν καθολου αρνητηκοσ μου ειπε θα το δουμε τελευταια στιγμη αν το μωρο ειναι μικρο και εχει παρει θεση μπωρουμε να παμε για φυσιολογικο.Η αληθεια ειναι πωσ το σκευτομαι λιγακι γιατι φοβαμαι πολυ τησ επιπλοκεσ(να σπσσουν τα ραμματα δηλαδη).Εχς μελλον μεχρι τοτε ωεωαια να το σκευτω καλα αλλα με ενθαρινει το γεγονοσ πωσ ειναι προθημοσ να κανοθμε φ.τ

md3Bp3.png?6dr5fY9b

cdAjp3.png?zDSt90QU

Διαβάζοντας τα ανάλογα ποστ, διαπίστωσα πως υπάρχουν 4 γιατροί που αναλαμβάνουν VBAC στη Θεσσαλονίκη. Είναι κι άλλοι. Αυτοί, όμως που έχουν ακουστεί περισσότερο είναι 2-3...

Η μικρή μου είναι 19 μηνών και ήρθε στον κόσμο με ΚΤ. Ελπίζω και εύχομαι το επόμενο παιδάκι μου να γεννηθεί φυσιολογικά.

Δεν έχω ξεκινήσει ακόμη προσπάθειες για νέα εκγυμοσύνη αλλά επιθυμώ όσο τίποτε άλλο να βρω ένα γυναικολόγο που θα μου εμπνεύσει εμπιστοσύνη και θα πειστώ ότι είναι διατεθημένος να προσπαθήσουμε για να γίνει το όνειρό μου πραγματικότητα...

Ο γιατρός μου, σε ανύποπτο χρόνο, μετά την ΚΤ, μου ανέφερε πως θα είναι εις θέση να με πάει σε ΦΤ, μόνο αν σπάσουν τα νερά μου έως την 38η εβδομάδα...(Δε μας τα λέει καλά!) Διαπιστώνω λοιπόν πως είναι πολύ - πολύ σημαντικό να επιλέξω ένα νέο γυναικολόγο, ο οποίος θα έχει εμπειρία επάνω σε τούτο το τόσο σημαντικό ζήτημα. ;)

Σε παρόμοιο ποστ διάβασα πως η Αγλαϊα γνωρίζει 2 εξαιρετικούς γιατρούς που έχουν εμπειρία στο vbac στο κέντρο φυσικού τοκετού. Αυτό το κέντρο υπάρχει μόνο στην ΑΘήνα αν κατάλαβα σωστά? Ναι, είναι μόνο στην Αθήνα και το λειτουργούν οι μαίες της Ευτοκίας. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε κάτι ανάλογο? Έχουμε μόνο το σύλλογο Birthchoices, αλλά πέρα από κάποιες εκδηλώσεις, δε διοργανώνει κάτι άλλο - π.χ. σεμινάρια, ομαδικά μαθήματα ανώδινου τοκετού. Τα μέλη του μπορούν να σε φέρουν σε επαφή με γιατρούς που αναλαμβάνουν vbac κι έχουν ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς και με μαίες που κάνουν τοκετούς στο σπίτι.

Μπορείται να με βοηθήσετε? Ευχαριστώ πολύ.

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις! Και πάνω απ'όλα να βρεις ένα γιατρό που θα σε υποστηρίξει στην προσπάθειά σου!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Δεν ηταν καθολου αρνητηκοσ μου ειπε θα το δουμε τελευταια στιγμη αν το μωρο ειναι μικρο και εχει παρει θεση μπωρουμε να παμε για φυσιολογικο.Η αληθεια ειναι πωσ το σκευτομαι λιγακι γιατι φοβαμαι πολυ τησ επιπλοκεσ(να σπσσουν τα ραμματα δηλαδη).Εχς μελλον μεχρι τοτε ωεωαια να το σκευτω καλα αλλα με ενθαρινει το γεγονοσ πωσ ειναι προθημοσ να κανοθμε φ.τ

Όταν λέει "τελευταία στιγμή" τί εννοεί; Τον τελευταίο υπέρηχο ή αφού σπάσουν τα νερά κι αρχίσουν οι πόνοι; Να το προσέξεις αυτό, όπως και το ότι το βάρος του μωρού έχει απόκλιση από αυτό που δείχνει ο υπέρηχος.

Το να σπάσουν τα ράμματα είναι τόσο πιθανό όσο και το ν'αποβάλλεις μετά από αμνιοπαρακέντηση. Είναι λιγότερο πιθανό από το να γίνει πρόπτωση του ομφαλίου λώρου ή αποκόλληση του πλακούντα κατά τη διάρκεια του τοκετού... ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ μία επαναλαμβανόμενη καισαρική είναι πιο ασφαλής από ένα vbac, αλλά το vbac είναι τόσο ασφαλές όσο ένας προγραμματισμένος κολπικός τοκετός.

http://www.nuh.nhs.uk/qmcmaternity/documents/20221%20NUH%20Vaginal%20Birth%20after1.pdf

Risks or disadvantages

• The main risk is that during your labour it could become

apparent that you will be unable to give birth vaginally

and so require another Caesarean section

• There is a small risk of the scar on the womb from the

previous Caesarean section separating during your

labour. Many large studies have suggested this risk is

less than 1%, but that it may even occur if you are not

in labour. If this occurs then an emergency Caesarean

section will be necessary. Very rarely the scar may

rupture, which is more serious. If this happens, there is

a risk that you may need a hysterectomy following the

birth of your baby.

http://www.wiganleigh.nhs.uk/library/all_new_pi_docs/audio_leaflets/obstetrics/csection/vbac.pdf

What are the risks from VBAC?

They include:

• Emergency Caesarean delivery

There is a chance you will need to have an emergency caesarean delivery during your

labour. This happens in 25 out of 100 women (25%). This is only slightly higher than it

is in your first pregnancy when the chance of an emergency caesarean delivery is 20 in

100 women (20%). The usual reasons for an emergency caesarean delivery are slow

labour or if there is a concern for the wellbeing of the baby.

• Blood transfusion and infection in the uterus

Women with unsuccessful VBAC have a 2 in 100 (2%) higher chance of needing a

blood transfusion and six in 100 (6%) higher chance of having an infection in the uterus

compared with women who have successful VBAC or choose a repeat planned

caesarean delivery.

• Scar weakening or scar rupture

There is a small chance that the scar on your womb will weaken and open. This is

called scar dehiscence (separation). If you go into labour naturally, the chance of this

happening is one in 200 (0.5%). If you are induced with prostalandins, the chance of

this happening is two to three in 100 (2 to 3%). The chance of this happening is not

affected by the length of time from your previous caesarean section.

• Risks to your baby

The risk of your baby dying or being brain damaged in labour is very small 22 in 10,000

women (0.2%). This is no higher than if you were labouring for the first time, but it is

higher than if you have an elective repeat caesarean delivery 10 in 10,000 (0.1%).

However, this has to be balanced against the risks to you if you have a caesarean

delivery (see below).

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Παει καλα καλε..ακου εως την 38η..

εμενα με πιασαν οι πονοι στις 39+2...ειχα ισχιακο μωρο που γυρησε

Ελενα μη φοβασαι...δεν ανοιγουν τοσο ευκολα τα ραμματα

Σηκονω τον μεγαλο μουπου ειναι 14 κιλα πριν λιγες μερεςσαρανταρησα

Γειά σας κορίτσια κι από μένα. Δε μπαίνω και πολύ συχνά πια (δύσκολο με τρία μωρά στο σπίτι) αλλά χαίρομαι που υπάρχει ενδιαφέρον για το θέμα.

Προς ενημέρωση πάντως, εμένα ο γιατρός με περίμενε μέχρι που σπάσαν τα νερά 2 μέρες πριν την ΠΗΤ, την 40η βδομάδα, και είχαμε ήδη συζητήσει οτι θα με περίμενε κι άλλο. Και το μωρό μου ήταν και μεγάλο (4050γρ και 54εκ) και ήταν και 2ος VBAC. Αυτά απλά πληροφοριακά.

Ψάξτε πολύ και απαιτήστε το φυσιολογικό τοκετό. Είναι δικαίωμα μας.

Όταν λέει "τελευταία στιγμή" τί εννοεί; Τον τελευταίο υπέρηχο ή αφού σπάσουν τα νερά κι αρχίσουν οι πόνοι; Να το προσέξεις αυτό, όπως και το ότι το βάρος του μωρού έχει απόκλιση από αυτό που δείχνει ο υπέρηχος.

Το να σπάσουν τα ράμματα είναι τόσο πιθανό όσο και το ν'αποβάλλεις μετά από αμνιοπαρακέντηση. Είναι λιγότερο πιθανό από το να γίνει πρόπτωση του ομφαλίου λώρου ή αποκόλληση του πλακούντα κατά τη διάρκεια του τοκετού... ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ μία επαναλαμβανόμενη καισαρική είναι πιο ασφαλής από ένα vbac, αλλά το vbac είναι τόσο ασφαλές όσο ένας προγραμματισμένος κολπικός τοκετός.

http://www.nuh.nhs.uk/qmcmaternity/documents/20221%20NUH%20Vaginal%20Birth%20after1.pdf

Risks or disadvantages

• The main risk is that during your labour it could become

apparent that you will be unable to give birth vaginally

and so require another Caesarean section

• There is a small risk of the scar on the womb from the

previous Caesarean section separating during your

labour. Many large studies have suggested this risk is

less than 1%, but that it may even occur if you are not

in labour. If this occurs then an emergency Caesarean

section will be necessary. Very rarely the scar may

rupture, which is more serious. If this happens, there is

a risk that you may need a hysterectomy following the

birth of your baby.

http://www.wiganleigh.nhs.uk/library/all_new_pi_docs/audio_leaflets/obstetrics/csection/vbac.pdf

What are the risks from VBAC?

They include:

• Emergency Caesarean delivery

There is a chance you will need to have an emergency caesarean delivery during your

labour. This happens in 25 out of 100 women (25%). This is only slightly higher than it

is in your first pregnancy when the chance of an emergency caesarean delivery is 20 in

100 women (20%). The usual reasons for an emergency caesarean delivery are slow

labour or if there is a concern for the wellbeing of the baby.

• Blood transfusion and infection in the uterus

Women with unsuccessful VBAC have a 2 in 100 (2%) higher chance of needing a

blood transfusion and six in 100 (6%) higher chance of having an infection in the uterus

compared with women who have successful VBAC or choose a repeat planned

caesarean delivery.

• Scar weakening or scar rupture

There is a small chance that the scar on your womb will weaken and open. This is

called scar dehiscence (separation). If you go into labour naturally, the chance of this

happening is one in 200 (0.5%). If you are induced with prostalandins, the chance of

this happening is two to three in 100 (2 to 3%). The chance of this happening is not

affected by the length of time from your previous caesarean section.

• Risks to your baby

The risk of your baby dying or being brain damaged in labour is very small 22 in 10,000

women (0.2%). This is no higher than if you were labouring for the first time, but it is

higher than if you have an elective repeat caesarean delivery 10 in 10,000 (0.1%).

However, this has to be balanced against the risks to you if you have a caesarean

delivery (see below).

ennoei pws tha to doume apo thn 30h vdomada kai meta twra apla to shzhthsame ton exw auto ton giatrw12xronia einai polu kalos kai tou exw empisstosunh aytos einai pou me parotrinh gia fusiolofiko egw fovaai ligaki.otan leei mikro mwro ennoei san thn prwth mou 3100 amma einai apo 3500kai panw oi kyndhnoi auxanontai

md3Bp3.png?6dr5fY9b

cdAjp3.png?zDSt90QU

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις! Και πάνω απ'όλα να βρεις ένα γιατρό που θα σε υποστηρίξει στην προσπάθειά σου!

Σ΄ευχαριστώ πολύ lucky-sylvester, μου δίνεις ένα σημείο να ξεκινήσω... Πρώτη φορά διαβάζω για το birthchoices, αγνοούσα την ύπαρξή του.

Είχα είδη επικοινωνήσει με μαία του Ιπποκρατείου που μου είχε κάνει σεμινάρεια ψυχοπροφυλακτικής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, η οποία μου είπε ότι υπάρχουν γιατροί που αναλαμβάνουν VBAC στη Θεσσαλονίκη αλλά την έφερα σε δύσκολη θέση όταν της ζήτησα ονόματα... Ήθελα πολύ να βρω μια αρχή! Εκτός από το e-mail, υπάρχει άλλο στοιχείο επικοινωνίας με το birth choices?

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...