Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Μπράβο Ζαχαρένια μου!!! πολύ ευχάριστα τα νέα σου!!!:-D μακάρι να είναι όντως θετικός ο γιατρός σε vbac και να μη το λέει μόνο για να σε πιάσει πελάτισσα. Το νου σου ε…!!!!;)

Άντε να βρεις τώρα και μια καλή μαία!!!:D:D:D

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καμιά άλλη στην προσπάθεια (εννοώ για να μείνει έγκυος);

Εγω!! Τωρα ποσο καιρο μη ρωτησεις θα συγχιστω, παντως πολυ περισσοτερο απ[ο εσενα;)

Μακαρι να βρεις γιατρο Ζαχαρενια μου πολυ θα χαρω να τα καταφερεις

2xgIp3.png1RTwp3.png

Γεια σας! Ναι, Άντι μου, εννοείται ότι θα του κάνω κανονική ανάκριση όταν πάω!:lol: Για μαία, όταν με το καλό μείνω θα τηλεφωνήσω στο σύλλογο μαιών και ελπίζω να βρω μια αξιόπιστη και πάνω απ' όλα ενήμερη σχετικά με vbac!

Λαμπρινούλα με το καλό να μείνουμε εγκυούλες λοιπόν!!!!!!!!! Θα έρθουνε...ξέρουνε αυτά το δρόμο και το σωστό χρόνο!:wink:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

ευχαριστω πολυ v pollina!!!απο τις τελευταιες ερευνες μου καταληγω οτι το vbac ειναι θεμα ιδιωτικου μαιευτηριου (στην αθηνα τουλαχιστον) διοτι ολοι οι καλοι γιατροι που το υποστηριζουν ειναι σε ιδιωτικα μαιευτηρια:(:(:(:(:(:(:(:(.και στην ευτοκια 5.000 ευρω θελουνε...ελεος!!!!να μου πεις 2.000 να το καταλαβω αλλα 5,δεν ειναι υπερβολικα ρε κοριτσια,και νομιζω οτι ολα τα ιδιωτικα εκει κυμαινονται.....δε θελω να παω παλι σε ιδιωτικο,το θεωρω κοροιδια......οσο για τον ροσολυμο που ειναι στο ελενα,ακουσα ασχημα πραγματα...:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:.παρ'ολα αυτα θελω οπωσδηποτε να κανω vbac......

καλησπέρα. σημερα συναντησα τον ροσολυμο στο ελενα για να δω αν εχω πιθανοτητες για vbac. μου φανηκε εμπειρος αλλα δεν μου απαντησε ακομη γιατι θελει να κανω καποιες εξετασεις για να διευκρινισει καποια πραγματα. ειπε οτι μαλλον δεν επρεπε να γινει η καισαρικη στην πρωτη μου γεννα. αλλα και 75€ στα απογευματινα ραντεβου νομιζω δεν ειναι και λιγα.

θα ηθελες να μου πεις τι ακριβως εχεις μαθει για τον ροσολυμο? αν δεν θελεις εδω στειλε μου και pm. σε παρακαλω θα με διαφωτιζες. ευχαριστω!!

Διαφημίσεις

γεια σας και απο μένα ,

εχω κάνει δυο κτ και είμαι πάλι έγκυος, θα ήθελα να προσπαθήσω κ αυτή τη φορά να γεννήσω φυσιολογικα! Στον τοκετό του πρωτου μου παιδιού περιμεναμε 15 πριν καταλήξουμε στην ΚΤ!!! ο γιατρός μου συμφωνεί μαζι μου κ με ενθαρύνει, απο την αλλη μεριά

πρέπει να αλλάξω γιατρό γιατι θέλω να γεννησω στο Αττικό. Σε ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία μου είπαν να ξεχάσω την πιθανότητα ΦΤ μετα απο δυο καισαρικές!!! Υπαρχει κάποιος γιατρός στο αττικό να με αναλάβει αραγε?? πιστευετε οτι θα πρέπει να συνεχίσω με τον γιατρό που έχω ήδη?

The Boss 29/12/04

Frankie 20/05/08

Peekaboo 1/12/11

ΛΕΝΑ μου εννοητε να μεινεις στον ιδιο εφοσον σε ενθαρρυνει. ειναι δυσκολο να βρεις γιατρο που ναναι οκ μετα απο δυο καισαρικες.. καιγω ετσι ειμαι μετα απο 2. αλλα εγω το αφησα να τσουλισει που λενε. η δικια μου γνωμη ειναι να μεινεις σε αυτον. θα σου πουν και τα κοριτσια βεβαια περι Αττικου που θες. καλη επιτυχια!

1-2-3MPOMPIRES!!!

γεια σας και απο μένα ,

εχω κάνει δυο κτ και είμαι πάλι έγκυος, θα ήθελα να προσπαθήσω κ αυτή τη φορά να γεννήσω φυσιολογικα! Στον τοκετό του πρωτου μου παιδιού περιμεναμε 15 πριν καταλήξουμε στην ΚΤ!!! ο γιατρός μου συμφωνεί μαζι μου κ με ενθαρύνει, απο την αλλη μεριά

πρέπει να αλλάξω γιατρό γιατι θέλω να γεννησω στο Αττικό. Σε ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία μου είπαν να ξεχάσω την πιθανότητα ΦΤ μετα απο δυο καισαρικές!!! Υπαρχει κάποιος γιατρός στο αττικό να με αναλάβει αραγε?? πιστευετε οτι θα πρέπει να συνεχίσω με τον γιατρό που έχω ήδη?

ΛΕΝΑ καταρχήν με το καλό το τρίτο σου μωράκι! Αν θέλεις γράφεσαι και στη λίστα μας..λοιπόν στο Αττικό το άκουσα κι εγώ πως πια δεν αναλαμβάνουν vbac επειδή άλλαξε διευθυντή..και λέω πια γιατί παλιά σίγουρα αναλάμβαναν αφού και μια γνωστή από άλλο φόρουμ εκεί έκανε τη vbac της με γιατρό τον Πατσούρα..θα σου έλεγα αφού θέλεις τόσο πολύ να γεννήσεις φυσιολογικά αυτή τη φορά να μείνεις με αυτο το γιατρό που σε ενθαρρύνει. (αλήθεια με αυτόν έκανες τις προηγούμενες καισαρικές σου και αν ναι γιατί σου έκανε τη δεύτερη και δεν σε ανέλαβε τότε για vbac)

Επίσης αν θες πες μου το όνομα του γιατρού σου (είτε δημόσια είτε με πμ αν προτιμάς) γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι κάποια στιγμή να επειχηρήσω vbac μετά από 2 καισαρικές!

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

ΛΕΝΑ καταρχήν με το καλό το τρίτο σου μωράκι! Αν θέλεις γράφεσαι και στη λίστα μας..λοιπόν στο Αττικό το άκουσα κι εγώ πως πια δεν αναλαμβάνουν vbac επειδή άλλαξε διευθυντή..και λέω πια γιατί παλιά σίγουρα αναλάμβαναν αφού και μια γνωστή από άλλο φόρουμ εκεί έκανε τη vbac της με γιατρό τον Πατσούρα..θα σου έλεγα αφού θέλεις τόσο πολύ να γεννήσεις φυσιολογικά αυτή τη φορά να μείνεις με αυτο το γιατρό που σε ενθαρρύνει. (αλήθεια με αυτόν έκανες τις προηγούμενες καισαρικές σου και αν ναι γιατί σου έκανε τη δεύτερη και δεν σε ανέλαβε τότε για vbac)

Επίσης αν θες πες μου το όνομα του γιατρού σου (είτε δημόσια είτε με πμ αν προτιμάς) γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι κάποια στιγμή να επειχηρήσω vbac μετά από 2 καισαρικές!

το ιδιο ξερω και εγω.... :( αλλαξε διευθυντης ο οποιος δεν επιτρεπει αποπειρα vbac... γιαυτο και ο Πατσουρας ειναι στο Μητερα και δε ξερω αν ειναι και σε αλλο ιδιωτικο.... κριμα και ειναι κοντα μας το Αττικο... με αυτη την κριση, ολες μας οι ελπιδες στο Ροσολυμο... τι να πω?

καμμια επιτυχια Αθηνα βρε κοριτσια...... τι χαμος γινεται με σας τις ομορφες βορειοελλαδιτισες!!!! ????? ζηλευω (με την καλη την εννοια)!!! στειλτεμας και μας μια γυναικολογο Μπουζακη, μια μαια Ειρηνη και μια παιδιατρο Πατσουρου, σενα δημοσιο παρακαλω ;) !!!!

Διαφημίσεις

καλησπερα κοριτσια!!!εγω ακομα δεν ειμαι εγκυος αλλα ουτε γιατρο εχω βρει..mxas για τον ροσολυμο αυτα που εχω μαθει ειναι τα εξης:ειναι λιγο παραξενος ανθρωπος,οχι και τοσο φιλικος,δε σε ενθαρρυνει,αλλα οντως το προσπαθει,ζηταει φακελακι 1400 ευρο,αυτα.ακομα διαβασα σε ενα φορουμ για μια κοπελα που ειχε παθει ανοξικη εγκεφαλοπαθεια στον τοκετο και γιατρος της ηταν ο ροσολυμος,η αδερφη της που εξιστορουσε το γεγονος ελεγε οτι εχει ευθυνη και ο ροσολυμος,δεν ξερω ομως λεπτομερειες γι'αυτο το γεγονος..πως σου φαινονται αυτα,τι λες να κανουμε;θα τον εμπιστευοσουν;θα μου πεις και για ποιον δεν ακουγονται...

κοριτσια τι λετε για τον χασιακο;λενε οι κανει vbac.

μηπως ξερετε,μπορουμε να παρουμε μαια της ευτοκιας,αν δε γεννησουμε στο χωρο τους;;;;;

καλημερα,

ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις σας.... Ο γιατρός μου είναι ο Σ Γερμανός και είναι στο ΙΑΣΩ. την μικρή μου κόρη ήμουν ετοιμη να την γεννησω φυσιολογικα αλλα δεν μετα απο μια πολυ προβληματικη εγκυμ. δεν μπορουσαμε να ρισκαρουμε... εγω τρομαξα πολυ. Τελικα το μωρο ήταν πολυ μικρο!!! αυτα..... τελικα βρηκα καποιον γιατρο στο αττικο και μου ειπε οτι ειπατε κι εσεις... δεν αφηνουν πια!!! Οποτε πρεπει να παω μαζι του στο ΙΑΣΩ... παλι μπλεχτηκα!!!

The Boss 29/12/04

Frankie 20/05/08

Peekaboo 1/12/11

Eγω εχω ακούσει οτι ο Χασιάκος όχι μονο δεν κάνει vbac αλλά ούτε και το υποστηρίζει...Απλά προσπαθεί πολύ για φτ, αν όμως τελικά γίνει η κτ, απο εκεί κι έπειτα, μόνο κτ...

το αγοράκι μου: 20/11/2009

η κορούλα μου: 4/10/2011

• 2 εβδομάδες μετά...

Στο καινούργιο πρωτόκολλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας για την καισαρική, αναφέρεται το εξής: Γυναίκες που έχουν μέχρι 4 καισαρικές θα πρέπει να ενημερώνονται ότι ο κίνδυνος για πυρετό, τραυματισμό της ουροδόχου κύστης, τραυματισμούς από την επέμβαση και ΡΗΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ είναι οι ΙΔΙΟΙ με μία προγραμματισμένη καισαρική όσο και με την πρόκληση κολπικού τοκετού.

http://www.webmd.boots.com/pregnancy/news/20110523/new-nhs-caesarean-guidelines

Supermamaka και ΜΑΡΙΑΛ2 τί κάνετε; Στέλνω θετικά vibe!

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Στο καινούργιο πρωτόκολλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας για την καισαρική, αναφέρεται το εξής: Γυναίκες που έχουν μέχρι 4 καισαρικές θα πρέπει να ενημερώνονται ότι ο κίνδυνος για πυρετό, τραυματισμό της ουροδόχου κύστης, τραυματισμούς από την επέμβαση και ΡΗΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ είναι οι ΙΔΙΟΙ με μία προγραμματισμένη καισαρική όσο και με την πρόκληση κολπικού τοκετού.

Πολύ ενθαρρυντικό αυτό που μας έγραψες lucky sylvester!!!

Κορίτσια τι κάνετε, είστε καλά οι εγκυούλες μας και οι μέλλουσες εγκυούλες; Πραγματικά μειώθηκε πολύ η κίνηση στο τόπικ μας...

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Διαφημίσεις

Δυστυχώς πάντως και στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι σχεδον απαγορευτικός ο φυσιολογικός τοκετος μετά από καισαρική. (Και λέω σχεδον, γιατί αν πας με διαστολή 9 ,απλά δεν έχουν άλλη επιλογή).

Ούτε στο Ιπποκράτειο, ούτε στο Παπαγεωργίου, και τούτο λόγω της θέσης των διευθυντών.

Ήθελα αυτή τη φορά να γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο και όχι σε κλινική (λόγω κόστους βασικα) και έκανα την σχετική έρευνα. Μπορεί να έχουμε κάποιους γιατρούς που να αναλαμβάνουν μεν VBAC, αλλά δυστυχώς μόνο στις ιδιωτικές κλινικές. Ακόμα και αυτοί που είναι σε δημόσια νοσοκομεία.

Είναι λυπηρό.

Αφενός κοστίζει σε μας (ψυχικά και υλικά), αφετέρου στα νοσοκομεία . Κρίμα και πάλι κρίμα.

Supermamaka και ΜΑΡΙΑΛ2 τί κάνετε; Στέλνω θετικά vibe!

Προσωπικά ακόμα περιμένω. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. ;)

Ετσι μου έρχεται αυτό το πρωτοκολλο να το στείλω πακετάκι στο διευθυντή του Παπαγεωργίου, που θεωρεί οτι συμβαδίζει με τις σύγχρονες παγκόσμιες ιατρικές πρακτικές , όπως αναφέρει το site του νοσοκομείου. :mad:

Παααρα πολυ ενδιαφερον μπραβο!Ηδη το εκτυπωσα:D

2xgIp3.png1RTwp3.png

καλησπερα.

ξερετε τον γιατρο Xρηστο Σταυρου???

μ τον σύστησαν για vbac...

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Καλησπέρα!!

το θέμα το δηλώνω ηδη στον τίτλο...

πρόκειται να γεννήσω το δεύτερο παιδάκι μου....το πρώτο το κοριτσάκι μου λόγω κονδυλωμάτων (τα οποια είχα αντιμετωπίσει με καυτηριασμό αλλά εμφανίστηκαν για λίγο τον τελευταίο μήνα της κύησης λόγω πεσμένων αμυνών του οργανισμού- και μετά την γέννα εξαφανίστηκαν πάλι μόνα τους) το είχα γεννήσει με καισαρική τομή πριν από 2 ακριβώς χρόνια...

τώρα ήρθε το αγοράκι να γεννηθεί και επειδή ο γιατρός μου ήταν στην αγγλία πολλά χρόνια και έκανες πολλές γέννες φυσιολογκές ύστερα από τοκετό (εξάλλου στο εξωτερικό είναι σύνηθες το φαινόμενο αυτό) λέω να συζητησω μαζί του αυτό το ενδεχόμενο...

είχε κάποια κοπέλλα αντίστοιχη εμπειρία??? πως ήταν?? ποιά τα υπέρ και τα κατά του φυσιολογικού τοκετού?? πόσο πρέπει να φοβάμαι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο??

θα ήθελα τις απόψεις σας θα ήταν πολύ χρήσιμες όχι μόνο σε μένα αλλά φαντάζομαι και σε πολλές μανούλες που θα ήθελαν να ζήσουν τον φυσιολογικό τοκετό και να αποφύγουν το μαχαίρι...που όσο και να έχει εξελιχθεί η καισαρική....παραμένει να είναι ένα χειρουργείο με τα αρνητικά του και όλες τι συνέπειές του...

Δυστυχώς πάντως και στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι σχεδον απαγορευτικός ο φυσιολογικός τοκετος μετά από καισαρική. (Και λέω σχεδον, γιατί αν πας με διαστολή 9 ,απλά δεν έχουν άλλη επιλογή).

Ούτε στο Ιπποκράτειο, ούτε στο Παπαγεωργίου, και τούτο λόγω της θέσης των διευθυντών.

Ήθελα αυτή τη φορά να γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο και όχι σε κλινική (λόγω κόστους βασικα) και έκανα την σχετική έρευνα. Μπορεί να έχουμε κάποιους γιατρούς που να αναλαμβάνουν μεν VBAC, αλλά δυστυχώς μόνο στις ιδιωτικές κλινικές. Ακόμα και αυτοί που είναι σε δημόσια νοσοκομεία.

Είναι λυπηρό.

Αφενός κοστίζει σε μας (ψυχικά και υλικά), αφετέρου στα νοσοκομεία . Κρίμα και πάλι κρίμα.

γεια σου supermamaka θέλω να σου πω πως στο ιπποκράτειο μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά μετά απο καισαρική αν έχεις δικό σου γιατρό βέβαια που σε παρακολουθεί έξω στο ιατρείο του.

φίλη μου με 2 καισαρικές θα προσπαθήσει για φυσιολογικό τοκετό τον αυγουστο στο ιπποκράτειο ο γιατρός της είπε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όταν έρθει η ώρα θα πάνε στο νοσοκομείο.:D

GT5np3.png

3fx3p3.png

κοριτσια τι λετε για τον χασιακο;λενε οι κανει vbac.

μηπως ξερετε,μπορουμε να παρουμε μαια της ευτοκιας,αν δε γεννησουμε στο χωρο τους;;;;;

O Χασιακος ειναι κατα της vbac Στο λεω γιατι το συζητησα μαζι του τον Απριλιο του 2010 Καθετα αρνητικος

p7z6p3.pngsQqep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...