Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

να ρωτησω εγω κατι περιπου ασχετο;;;

μια γνωστη μου γεννησε χθες στις 35 εβδομαδες,μετα απο σπασιμο νερων.της εκαναν καισαρικη,δεν ξερω ακριβως τον λογο,αλλα ο γιατρος ειπε για να μην ζοριστει το μωρο.ρωταω εντελως πληροφοριακα γιατι δεν εχω ιδεα,η προωροτητα ειναι αντενδειξη για φτ ή προχωρουν σε κτ οταν παρουσιαστει εμβρυικη δυσχερεια;;;

(ακομα λιγο κ θα δωσουμε για μαστερ εμεις εδω περα!)

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

zaxarenia μην μασας,παρακολουθησε την εγκυμοσυνη σου στο νοσοκομειο,ενημερωσε τους για την κατασταση,και πηγαινε στην κλινικη με διαστολη 9!!!!

βρες μονο μια μαια να ειναι διπλα σου............

αντε και γρηγορα να μας φερεις τα καλα νεα!

fBaep3.png

uwK7p3.png

Καλησπέρα, να 'μαι και πάλι...

Σχετικά με τις μαίες... γενικά ο κάθε γιατρός έχει κάποιες με τις οποίες συνεργάζεται.

Ωστόσο, μπορείς να επιλέξεις κι εσύ τη δικιά σου, να είναι δηλαδή μαζί σου η μαία που θα βρεις εσύ!

Εγώ αυτό έκανα!

Εγώ ήθελα έναν άνθρωπο που να μπορώ να τον εμπιστευτώ

έναν άνθρωπο να είναι η φωνή μου και το μυαλό μου

τις ώρες εκείνες που από τον πόνο και την κούραση ή οτιδήποτε άλλο ξεχνάς τα πάντα...

Ο γιατρός μου το δέχτηκε... έχω ακούσει για γιατρούς που δεν το δέχονται...

αλλά εγώ ήθελα να γεννήσω φυσικά, όταν η μαία σου δεν αντιλαμβάνεται αυτή σου επιλογή

πώς μπορεί να σε στηρίξει???

Στη Θεσσαλονίκη υπήρχε η Πόπη!!!

Ήταν ο άνθρωπος που λάτρευαν οι γονείς και "μισούσαν" οι γιατροί!!! (γιατί άραγε?)

Τώρα έχουμε και την Ειρήνη!!! και ελπίζω και άλλες με τον καιρό.

Ένα θα σου πω! Δε θα σύστηνα ποτέ έναν γιατρό...

γιατί ακόμη κι ο καλύτερος μπορεί σε κάποιους να μην ταιριάζει...

Την Ειρήνη τη συστήνω με κλειστά μάτια!!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε κάνει να νιώσεις άνετα.

Την Ειρήνη τη συστήνω με κλειστά μάτια!!!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε κάνει να νιώσεις άνετα.

Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι! Η Ειρήνη είναι απλά καταπληκτική. Ήταν μαζί μου συνεχώς στην αίθουσα τοκετού και βοήθησε όχι μόνο εμένα αλλά και τον αντρα μου να χαλαρώσει!

Από την επισκληρίδιο δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου και με σήκωνε μαζί με τον άντρα μου για να αλλάζω θέσεις και να μπορέσει η μπέμπα μου να πάρει τη σωστή θέση γιατί είχε οπίσθια προβολή.Και πολλά άλλα...Είναι ο δικός σου άνθρωπος εκείνη την ώρα...!!! Εγώ πιστεύω ότι χωρίς την Ειρήνη (και φυσικά χωρίς την Αγγελική) δεν θα τα είχα καταφέρει...

Διαφημίσεις

και ο άντρας μου ακόμη

σε συζητήσεις με τους φίλους μας μετά τον τοκετό είχε να το λέει...

Όλα τα λεφτά η μαία!! Τί ξέρουμε εμείς να κάνουμε για να βοηθήσουμε...

εγώ για τις 3-4 επισκέψεις πριν τον τοκετό

τον τοκετό και την επίσκεψη στο σπίτι μόλις γυρίσαμε από την κλινική

συμφωνήσαμε σε ένα ποσό...

Θα συνεννοηθείς μαζί της!

Διαφημίσεις

Ρώτησα για την κλινική, γιατί είχα μια τέτοια εμπειρία με μια μαία (όχι τόσο διακριτική όμως) στο Γενεσις στον πρώτο μου τοκετό. Αναρωτήθηκα μήπως είναι η γραμμή της κλινικής αυτή τελικά. Προφανώς όμως τέτοια κρούσματα υπάρχουν παντού.

εγω γεννησα την κορη μου το 2007 με καισαρικη μεγ.εβδομαδα.μου την πηρε λογω δυσαναλογιας υποτιθεται κατι που ειναι τρομερα σπανιο απο οτι εμαθα εκ των υστερων..προφανως επειδη πλησιαζε Πασχα δεν ηθελε να χαλασει τις διακοπες του.τωρα ειμαι στο δευτερο,εχω αλλαξει γιατρο και παω ντουγρου για φυσιολογικο τοκετο.Ειμαι απολυτα πεποισμενη οτι θα γεννησω φυσιολογικα ο γιατρος μου σχεδον το απαιτησε να γινει κανονικα ο τοκετος αφου θεωρει την καισαρικη σαν την ευκολη και γρηγορη λυση για τους νεους γιατρους για να κερδιζουν χρονο και χρημα.του εχω απολυτη εμπιστοσυνη και ξερω οτι θα μου το παρει φυσιολογικα οσο χρονο κι αν χρειαστει αυτο(απ την στιγμη που δεν θα υπαρχει καποιος πολυ ουσιαστικος λογος)για μενα αυτα με τις δυσαναλογιες και στενες λεκανες μου κανουν πολυ μπαρουφες...δεν κατεβαινει το μωρο ...δεν παιρνει θεση κτλ και σε αγχωνουν για να δεχτεις να κανεις καισαρικη..και σε 5 λεπτα ξεμπερδευουν και πανε στην επομενη.αν το θες πολυ καν το..δεν ειναι ρισκο.βρες εναν γιατρο που να το αναλαμβανει και μην ακους κανεναν.

Καλωσήρθες στην παρέα μας! Πότε έχεις ΠΗΤ και ποιον γιατρό έχεις; Έχω ένα λινκ που αναφέρει τί είναι πραγματικά η δυσαναλογία και σε ποιες περιπτώσεις πραγματικά ισχύει. To ανάρτησα και σε άλλο τόπικ εδώ στο φόρουμ.http://ican-online.org/vbac/cephalopelvic-disproportion-cpd

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Διαφημίσεις

Καλωσόρισες aleka2g.

Κορίτσια αισθάνομαι πραγματικά πιο αισιοδοξη όταν βλέπω και ακούω τόσες πολλές μανούλες να θέλουν και να προσπαθούν να γεννήσουν φυσιολογικά μετά από καισαρική. Μου δίνει ελπίδα για το μέλλον.

εχω ΠΗΤ 29/10 με βαση την περιοδο και 24/10 με βαση τον υπερηχο.απο πια περιοχη εισαι?αν σε ενδιαφερει να σου στειλω τα στοιχεια του σε mail

Από Θεσ/νίκη είμαι. Αν ήθελες, να μας έλεγες δημόσια το όνομα του γιατρού σου, γιατί μαζεύουμε όσες περρισσότερες πληροφορίες για γιατρούς, προϋποθέσεις, εμπειρίες κλπ, και να σε βάλουμε και στη λίστα με τις κοπέλες που προσπαθούν! Αν πάλι, για κάποιον λόγο, δεν θες να το πεις δημόσια, θα με ενδιέφερε να μου στείλεις πμ!

γεια σας,

σας διαβάζω καιρό.

Αποφάσισα και εγώ αν με το καλό μείνω πάλι έγκυος, να το παλέψω για φτ.

Εκανα καισαρική το 2009 Οκτώβρη, γιατί μου είπε η τότε γιατρός μου οτι δεν κατέβαινε το παιδί. ΠΡάγματι οι πόνοι ξεκίνησαν με μικρή διαστολή Πέμπτη βράδυ, και Κυριακή πήγα μαιευτήριο και είχα διαστολή 3 και το παιδί μέχρι το μεσημέρι δεν είχε εμπεδωθεί.

Οπότε μετά απο ωρες και πόνους τεχνητούς, (δεν ξέρω αν αυτό χρειαζόταν) μου τον πήραν με κτ.

Εγώ ήθελα να περιμένω και άλλο, να περπατήσω μήπως βοηθήσω να εμπεδωθεί, αλλά δεν με άφηναν λόγω ...έλλειψης χώρου :rolleyes: στο δωμάτιο των ωδινών..

Τέλος πάντων, δεν ξέρω αν μπορούσα τελικά για φτ, αλλά αυτη την φορά θα πάω σε άλλη γιατρο.

Εγώ μένω 10 λεπτά απο το ιατρείο της Προκοπίου στο Ηράκλειο.

Την είχα επισκεφτεί πέρσι για τεστ παπ και μου είπε οτι αναλαμβάνει vbac, αλλά αυτό θα το δούμε και στο τέλος της εγκυμοσύνης πώς θα είναι τα πράγματα, πώς θα ε΄χουν εξελιχθεί. Ηταν πολύ άνετη με αυτο, μου φάνηκε σαν να το χει ψωμοτύρι...:cool:

Αυριο θα παω για παπ, και θα τα ξανασυζητήσουμε...;)

ευχαριστω πολυ v pollina!!!απο τις τελευταιες ερευνες μου καταληγω οτι το vbac ειναι θεμα ιδιωτικου μαιευτηριου (στην αθηνα τουλαχιστον) διοτι ολοι οι καλοι γιατροι που το υποστηριζουν ειναι σε ιδιωτικα μαιευτηρια:(:(:(:(:(:(:(:(.και στην ευτοκια 5.000 ευρω θελουνε...ελεος!!!!να μου πεις 2.000 να το καταλαβω αλλα 5,δεν ειναι υπερβολικα ρε κοριτσια,και νομιζω οτι ολα τα ιδιωτικα εκει κυμαινονται.....δε θελω να παω παλι σε ιδιωτικο,το θεωρω κοροιδια......οσο για τον ροσολυμο που ειναι στο ελενα,ακουσα ασχημα πραγματα...:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:.παρ'ολα αυτα θελω οπωσδηποτε να κανω vbac......

anti1980:συνειδητοποιησα οτι εκανα ενα τυπογραφικο λαθος αφου διαβασα το μηνυμα σου......εχω Π.Η.Τ 29/8 ΚΑΙ ΟΧΙ 29/10 με βαση την τελευταια περιοδο!!!!την αλλη εβδομαδα θα μπω στον 6

lucky silvester:οσο για τον γιατρο δεν εχω προβλημα να πω το ονομα του.Ευσταθιος Μητσακης λεγεται.Εκτος απο μαιευτηρας και γυναικολογος ειναι και αναπληρωτης καθηγητης μαιευτικης και γυναικολογιας στο Τ.Ε.Ι Θεσσαλονικης.....το ιατρειο του ειναι στην β.ολγας κοντα στο υψος της μποτσαρη και συνεργαζεται με Γενεσις,Διαβαλκανικο και Γενικη κλινικη.Παντως επειδη σε λιγο καιρο θα αποσυρθει λογω συνταξιοδοτησης δεν ξερω αν αναλαμβανει απο δω και περα καινουργιες πελατισσες αλλα δεν εχεις να χασεις τιποτα να επικοινωνησεις μαζι του

balia- επιτυχής (δύο φορές) - Αλέξης Παπανικολάου - Θεσ/νίκη

dimitrak-επιτυχής-Γρηγόρης Γκριμπίζης-Θεσ/νίκη

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

evi mik - επιτυχής - Απόστολος Μαμόπουλος - Θεσ/νίκη

angela kgr - επιτυχής - Μαρίνος Τσιριγώτης - Αθήνα

vageor - επιτυχής - Απόστολος Μαμόπουλος - Θεσ/νίκη

irnadi - επιτυχής - Αγγελική Μπουζάκη - Θεσ/νίκη

artesio - επιτυχής - Δερετζής Χαράλαμπος - Δράμα

supermamaka - επιτυχής - Γκουτζιούλης Φώτης - Θεσ/νίκη

elenanikou - επιτυχής- Αγγελική Μπουζάκη - Θεσ/νίκη[/b]

tinoula - επαναληπτική καισαρική

Μανίνα - επαναληπτική καισαρική [/b](20 ώρες προσπάθειας για vbac) Γιάννης Δημητριάδης - Αθήνα

spyni - επαναληπτική καισαρική (αναμονή 10 ωρών για έναρξη τοκετού) Αρίστη Προκοπίου - Αθήνα

galat - επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

myangel - επαναληπτικη καισαρική (μετά από προσπάθεια για vbac) - Απόστολος Μαμόπουλος - Θεσ/νίκη

alcyon - επαναληπτικές καισαρικές (μετά από προσπάθεια για vbac και vba2c) Ε. Μαντούδης - ΙΑΣΩ, Αθήνα

Lemag - επαναληπτικη καισαρική (μετά από πολύωρη προσπάθεια για vbac και διαστολή 9) - Δημήτρης Μπιλάλης - Αθήνα

supermamaka (2η φορά)- στην προσπάθεια ΠΗΤ 11/6/2011- Γκουτζιούλης Φώτης- Θεσ/νίκη

ΜΑΡΙΑΛ 2 - στην προσπάθεια - ΠΗΤ 30/06/2011

barbi - στην προσπαθεια-ΠΗΤ 1/8/2011 - Γιανίκος Λάμπρος Γαία - Αθήνα

Wonderland - στην προσπαθεια - ΠΗΤ 6/08/2011

aleca2g- στην προσπάθεια- Π.Η.Τ. 29/8/2011- Ευστάθιος Μητσάκης- Θεσ/νίκη

mamag - στην προσπαθεια-ΠΗΤ 10/09/2011

poubaki - στην προσπαθεια - ΠΗΤ 1/10/2011

Anti1980 - στην προσπάθεια - ΠΗΤ 27/10/2011 - Αγγελική Μπουζάκη - Θεσ/νικη

να ρωτησω εγω κατι περιπου ασχετο;;;

μια γνωστη μου γεννησε χθες στις 35 εβδομαδες,μετα απο σπασιμο νερων.της εκαναν καισαρικη,δεν ξερω ακριβως τον λογο,αλλα ο γιατρος ειπε για να μην ζοριστει το μωρο.ρωταω εντελως πληροφοριακα γιατι δεν εχω ιδεα,η προωροτητα ειναι αντενδειξη για φτ ή προχωρουν σε κτ οταν παρουσιαστει εμβρυικη δυσχερεια;;;

(ακομα λιγο κ θα δωσουμε για μαστερ εμεις εδω περα!)

polinaκι, δεν το έχω ψάξει, όμως σ' ένα power point της Μπουζάκη, σε μια εκδήλωση την έχει την προωρότητα στις σχετικές ενδείξεις για καισαρική. Είναι πολύ χρήσιμη η όλη παρουσίαση. Θα την βρείτε κορίτσια εδώ: http://www.birthchoices.gr/category/events/ έγινε στις 25/9/2010

polinaκι, δεν το έχω ψάξει, όμως σ' ένα power point της Μπουζάκη, σε μια εκδήλωση την έχει την προωρότητα στις σχετικές ενδείξεις για καισαρική. Είναι πολύ χρήσιμη η όλη παρουσίαση. Θα την βρείτε κορίτσια εδώ: http://www.birthchoices.gr/category/events/ έγινε στις 25/9/2010

Παντως κ εγω κοριτσια που γεννησα με καισαρικη στην 32η εβδομαδα ηταν για να μην ζοριστει το παιδι "απο κατω" οπως ειπε κ ο γιατρος. Η αληθεια ειναι πως δεν το συζητησα πολυ μαζι του γιατι ειχα τον φοβο οτι γενναω ενα προωρο μωρο κ δεν ηξερα καν πως θα ειναι κ αν θα ειναι καλα οποτε εκανα την καισαρικουλα κ εγω...

i55Ip3?r=1285530151

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κορίτσια, Χρόνια Πολλά!

τι κάνετε οι εγκυούλες;;;Πείτε μας τα νέα σας, πως προχωράει η εγκυμοσύνη σας!

Εμείς ακόμα στην προσπάθεια για το 2ο...πάμε στον 4ο μήνα...:rolleyes: μου την έχει δώσει λίγο όλο αυτό, αλλά τσπ...θα' ρθει, τι θα κάνει;;;!!!:lol:

Το θετικό είναι ότι βλέπω φως στο τούνελ όσον αφορά το γιατρό!:D

Βρήκα καποιον στο νοσοκομείο ο οποίος ήταν θετικός απέναντι σε vbac γέννα και κάποια στιγμή θα πάω απο κει να μιλήσουμε και μαζί (γιατί είχα βάλει φίλη μου που τον είχε στη γέννα της να τον ρωτήσει για μένα).

Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά! Τουλάχιστον είμαι πλέον αισιόδοξη!

Οι υπόλοιπες κοπέλες πως τα πάτε; Καμιά άλλη στην προσπάθεια (εννοώ για να μείνει έγκυος);

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...