Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

αντι συγχαρητηρια και ευχομαι να παει οπως ονειρευεσαι και η εγκυμοσυνη και ο τοκρετος

επειδη ρωτηθηκ ηθελα ν σας πω οτι ο 1ος τοκευτος κρατησε 10 ωρες [εροπου αποτην ωρα που μου σπασε τα νερα ο γιατρος

ενω ο 2ος κρατησε 4 ωρες απο την ωρα που μου σπΣΕ τα νερα ο γιατρος

και οι δυο κατρληξα σε χρηση συκης

συγνωμη γι ΤΑ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ

και δεν εχω και χρονο να πολυ μπαινω

Κλη επιτυχια στις μαμαδες φεβρουαριου

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συγχαρητηρια Αντι, θα γεννάμε κοντά κοντά εμείς!Πήγα την περασμένη εβδομάδα και σε 2ο γιατρό που υποστηρίζει και καλά vbac αλλά απογοητεύτηκα…Ξεκίνησε λέγοντας ότι πρεπει να ξερουμε το ρίσκο, ότι μια στις 300 πεθαίνει, ότι είναι επιλογή μας αν θελουμε να προσπαθησουμε…Και τελικα μας είπε ότι ναι μεν στην Αγλλία θεωρείται ρουτίνα αλλά αυτός πρε΄πει ν αμας ενημερώσει για τους κινδυνους. Και δεν ανέφερε ποτέ κάτι θετικό.Και είχα πάρει και τον άντρα μου μαζί για να του μιλήσει για τα οφέλη του vbac…Αφήστε, πολύ με άγχωσε. Οπότε μένω στον τωρινό γιατρό μου που θεωρεί το vbac εντελώς φυσιολογικό και με ελάχιστο ρίσκο (το ρίσκο που έχει μια γυναίκα όταν γενναει έτσι κι αλλιώς)Δε λέω βέβαια ότι πρέπει να μου αποκρύψει τα στοιχεία αυτ΄αένας γιατρός αλλά το να κεκινησει η κουβεντα μ΄αυτά τα στοιχεία μου δίνει αρνητικά vibes.

το αγοράκι μου: 20/11/2009

η κορούλα μου: 4/10/2011

Συγχαρητηρια Αντι, θα γεννάμε κοντά κοντά εμείς!Πήγα την περασμένη εβδομάδα και σε 2ο γιατρό που υποστηρίζει και καλά vbac αλλά απογοητεύτηκα…Ξεκίνησε λέγοντας ότι πρεπει να ξερουμε το ρίσκο, ότι μια στις 300 πεθαίνει, ότι είναι επιλογή μας αν θελουμε να προσπαθησουμε…Και τελικα μας είπε ότι ναι μεν στην Αγλλία θεωρείται ρουτίνα αλλά αυτός πρε΄πει ν αμας ενημερώσει για τους κινδυνους. Και δεν ανέφερε ποτέ κάτι θετικό.Και είχα πάρει και τον άντρα μου μαζί για να του μιλήσει για τα οφέλη του vbac…Αφήστε, πολύ με άγχωσε. Οπότε μένω στον τωρινό γιατρό μου που θεωρεί το vbac εντελώς φυσιολογικό και με ελάχιστο ρίσκο (το ρίσκο που έχει μια γυναίκα όταν γενναει έτσι κι αλλιώς)Δε λέω βέβαια ότι πρέπει να μου αποκρύψει τα στοιχεία αυτ΄αένας γιατρός αλλά το να κεκινησει η κουβεντα μ΄αυτά τα στοιχεία μου δίνει αρνητικά vibes.

που και να μην υποστηριζε το vbac!

ειναι σημαντικο να εχεις καλη ψυχολογια και μονο θετικη σκεψη στην εγκυμοσυνη και στον τοκετο και να μη σε αγχωνει κανεις

εννοειται οτι πρεπει να υπαρχι ενημερωση αλλα απο ολες τις πλευρες και οχι να μας τρομοκρατουν

αν σκεφτομασταν ολα οσα μπορει να παθουμε δε θα πρεπε καν να κανουμε παιδια

Z57wp3.png dQOzp3.png

στη αγγλια φιλη που γεννησε με καισαρικη λογω επιπλοκων και ηταν στεναχωρεμενη της ειπαν μη στεναχοριεσαι θα γεννησεις το 2ο φυσιλογικα

ειναι δεδομενο οτι ξεκινουν φυσιολογικα

Z57wp3.png dQOzp3.png

Καλημέρα!!!

πολύ χαίρομαι που υπάρχει αυτό το θέμα!

εγώ δυστυχώς όταν με το καλό κάνω το 2ο πάλι με καισαρική θα πάω αναγκαστικά καθώς δεν υπάρχει στα μέρη μου γιατρός που να αναλαμβάνει vbac....

οότε αυτό που με νοιάζει είναι τουλάχιστον η καισαρική να γίνει όταν θα ξεκινήσει απο μόνος του ο τοκετός...

Σε περίπτωση που ο γιατρός μου θελήσει να με πείσει οτι απαγορεύεται αυτό και είναι επικίνδυνο για να μην ανοίξει η τομή όσο περνούν οι εβδομαδες,κλπ πως μπορώ επιστημονικά να του το τεκμηριώσω?

ξέρω θα σκεφτείτε αυτή ακόμα δεν έμεινε έγκυος, τι λέει, αλλά θέλω να είμαι έτοιμη να το κουβεντιάσω μαζί του σε λίγες μέρες που θα παω κι ας μην είμαι έγκυος!

Διαφημίσεις

Ξεκίνησε λέγοντας ότι πρεπει να ξερουμε το ρίσκο, ότι μια στις 300 πεθαίνει

Απαράδεκτο αυτό που είπε και μεγάλο ψέμα...Σε ποια επιστημονική έρευνα το στηρίζει αυτό το ποσοστό και πώς μπορεί και το ξεστομίζει σε μία νέα εγκυούλα, ένας γιατρός που υποτίθεται πως γνωρίζει και υποστηρίζει αυτή την πρακτική! Μακριά κορίτσι μου από αυτόν (είναι σίγουρο, άλλωστε, πως θα ξανεκατέληγες σε καισαρική μαζί του όπως φαίνεται) και αν θέλεις πες μας και το όνομά του, αν τον έχουμε στη λίστα, προς ενημέρωση των άλλων κοριτσιών..

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Καλημέρα!!!

πολύ χαίρομαι που υπάρχει αυτό το θέμα!

εγώ δυστυχώς όταν με το καλό κάνω το 2ο πάλι με καισαρική θα πάω αναγκαστικά καθώς δεν υπάρχει στα μέρη μου γιατρός που να αναλαμβάνει vbac....

οότε αυτό που με νοιάζει είναι τουλάχιστον η καισαρική να γίνει όταν θα ξεκινήσει απο μόνος του ο τοκετός...

Σε περίπτωση που ο γιατρός μου θελήσει να με πείσει οτι απαγορεύεται αυτό και είναι επικίνδυνο για να μην ανοίξει η τομή όσο περνούν οι εβδομαδες,κλπ πως μπορώ επιστημονικά να του το τεκμηριώσω?

ξέρω θα σκεφτείτε αυτή ακόμα δεν έμεινε έγκυος, τι λέει, αλλά θέλω να είμαι έτοιμη να το κουβεντιάσω μαζί του σε λίγες μέρες που θα παω κι ας μην είμαι έγκυος!

Αχ βρε γλυκιά μου, δύσκολο να πείσεις έναν γιατρό που έχει μάθει έτσι να προγραμματίζει τις δεύτερες καισαρικές, ξαφνικά να αλλάξει πρακτική..Ακόμα και να βρεις κάποια έρευνα να το τεκμηριώνει, δύσκολα ένας τέτοιος γιατρός να το δεχτεί..Τουλάχιστον αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αναβάλλεις συνεχώς με διάφορες δικαιολογίες την προγραμματισμένη καισαρική και να εμφανιστείς όταν θα έχει ξεκινήσει ο τοκετός ή έχουν σπάσει τα νερά στο νοσοκομείο, τι θα κάνουν θα διώξουν μία επίτοκο ή θα της αρνηθούν το χειρουργείο; Το μόνο που φοβάμαι ότι μπορεί να συμβεί είναι να σου κάνουν ολική νάρκωση λόγω του υποτιθέμενου "επειγόντος" αλλά στην τελική και πάλι κερδισμένη θα είσαι που θα περιμένεις το μωράκι σου να είναι έτοιμο να έρθει στον κόσμο..

Μείνε έγκυος με το καλό και εδώ θα είμαστε να τα λέμε!

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

poubaki ποιος είναι ο γιατρός σου και σε ποιο μαιευτηριο;και ποιος ηταν αυτος που πηγες τωρα;:?συγγνωμη για τις ερωτησεις,αλλα εχω απογοητευτει αν και ειμαι απο αθηνα,δε μπορω να βρω γιατρο για vbac ,σε δημοσιο μαιευτηριο(αν και δεν ειμαι εγκυος),μονο για τον ροσολυμο μου εχουν πει,αλλα εχω ακουσει και αρνητικα...

Απαράδεκτο αυτό που είπε και μεγάλο ψέμα...Σε ποια επιστημονική έρευνα το στηρίζει αυτό το ποσοστό και πώς μπορεί και το ξεστομίζει σε μία νέα εγκυούλα, ένας γιατρός που υποτίθεται πως γνωρίζει και υποστηρίζει αυτή την πρακτική! Μακριά κορίτσι μου από αυτόν (είναι σίγουρο, άλλωστε, πως θα ξανεκατέληγες σε καισαρική μαζί του όπως φαίνεται) και αν θέλεις πες μας και το όνομά του, αν τον έχουμε στη λίστα, προς ενημέρωση των άλλων κοριτσιών..

Aληθεια δεν ισχύει το ποσοστό? (Φανταστηκα οτι ισχυει, ΟΚ, 0,03% να συμβεί κάτι τετοιο δε μου φανηκε πολύ για να είμαι ειλικρινης αλλα αλλιώς ακούγεται το 1/300 κί αλλιώς το 0,03 ετσι δεν είναι? :wink:)Δεν ξερω αν πρεπει να πω δημόσια το όνομα....Επιτρεπεται?

Διαφημίσεις

μανινα,ετσι κι εγω,ειχα ελαχιστη διαστολη..:!::!:δύσκολος ο τοκετος σου,

είναι αραγε καλος ο ροσολυμος;γιατι διαβασα σε ενα φουρουμ οτι του ειχαν κανει μηνυση:-(

poubaki ποιος είναι ο γιατρός σου και σε ποιο μαιευτηριο;και ποιος ηταν αυτος που πηγες τωρα;:?συγγνωμη για τις ερωτησεις,αλλα εχω απογοητευτει αν και ειμαι απο αθηνα,δε μπορω να βρω γιατρο για vbac ,σε δημοσιο μαιευτηριο(αν και δεν ειμαι εγκυος),μονο για τον ροσολυμο μου εχουν πει,αλλα εχω ακουσει και αρνητικα...

O νυν γιατρός μου είναι ΜΗΤΕΡΑ και ΛΗΤΩ. Αυτός που επισκέφθηκα είναι ΙΑΣΩ.

Aληθεια δεν ισχύει το ποσοστό? (Φανταστηκα οτι ισχυει, ΟΚ, 0,03% να συμβεί κάτι τετοιο δε μου φανηκε πολύ για να είμαι ειλικρινης αλλα αλλιώς ακούγεται το 1/300 κί αλλιώς το 0,03 ετσι δεν είναι? :wink:)Δεν ξερω αν πρεπει να πω δημόσια το όνομα....Επιτρεπεται?

Νομίζω ότι το ποσοστό αφορά στη ρήξη (όχι στο θάνατο, μακριά από εμάς) και η ρήξη τις περισσότερες φορές δεν είναι θανατηφόρα ούτε για τη μητέρα ούτε για το μωράκι, αντιμετωπίζεται μια χαρά και σώζεται και η μήτρα ασφαλώς, γι'αυτό γεννάμε σε νοσοκομεία άλλωστε...Δεν είμαι σίγουρη βέβαια για ακριβή ποσοστά, ψάξε και λίγο σε ξένα website.

Για το όνομα του γιατρού, τι να σου πω, εσύ ότι νομίζεις καλύτερα, μην το πεις αν δεν νοιώθεις άνετα, σε καταλαβαίνω, μιά στις τόσες να βρει το όνομά του ο γιατρός μετά από search να αναφέρεται με αρνητικά σχόλια, μπορεί να το θεωρήσει και δυσφήμηση, από την άλλη δεν είπες και κανένα ψέμα, αλλά κάνε όπως νοιώθεις καλύτερα, υπάρχουν και τα πμ άλλωστε..

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

είναι αραγε καλος ο ροσολυμος;γιατι διαβασα σε ενα φουρουμ οτι του ειχαν κανει μηνυση:-(

Αλήθεια, δεν το είχα δει, για ποιο λόγο άραγε; Αν είναι καλός ή όχι δεν το ξέρω καθόλου γιατί δεν τον έχω γνωρίσει τον άνθρωπο, μόνο από τα σχόλια που διάβασα εδώ, ψάξε μήπως βρεις την κοπέλα που γέννησε μαζί του για να σου πει τη γνώμη της, κάνε και ένα search βάζοντας το όνομά του....

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

Διαφημίσεις

anti συγχαρητήρια .........

poubaki τα ποσοστά που σου είπε δεν ισχύουν σε καμιά απολύτως περίπτωση θα ανεβάσω έρευνες μόλις μπορέσω, που λένε τους ακριβής κινδύνους.....

είναι αυτός που λέγαμε τις προάλες;

Καλησπέρα κι από μένα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα λόγια σας και όντως έτσι είναι, έχετε δίκιο.

Poubaki νομίζω πως αναφέρεσαι στον γιατρό που έχω είδα και επέλεξα εγώ, αλλά εμένα δεν μου είπε τέτοια πράγματα. Μου ανέφερε τα ποσοστά που έχουν βγει μετά από έρευνα και υπάρχουν μάλιστα και στο επίσημο site των γυναικολόγων της Αγγλίας. Κάπου εκεί είναι το ποσοστό των γυναικών που υπέστησαν ρίξη, αλλά δεν με τρομοκράτησε, απλά μου τα ανέφερε για να γνωρίζω και να πάρω μια ενημερωμένη απόφαση. Επίσης μου έθεσε κάποιους περιορισμούς, αν μπορώ να το πω έτσι

Περιμένουμε να ξεκινήσει μόνος του ο τοκετός ως την 41 εδομάδα, διαφορετικα πάμε για καισσαρική. Δεν χρησιμοποιούμε φάρμακα για να προκαλέσουμε οδύνες, και ο τοκετός να διαρκέσει περίπου 12 ώρες, δηλαδή να μην τραβήξει πάρα πολύ.

Πάνω κάτω αυτά και αν μιλάμε για τον ίδιο γιατρό. Ρε κορίτσια είναι εντάξει αυτά που λέει σχετικά με το vbac; Μόλις άλλαξα γιατρό και θέλω να ξέρω ότι θα είμαι με κάποιον που θα το υποστηρίζει πραγματικά, αλλιώς να ψαχτώ ξανά.

Α, και το απόγευμα που ήμουν στο ιατρείο του γνώρισα μια κοπελιά η οποία είχε καταφέρει να κάνει vbac με τον συγκεκριμένο γιατρό και μου μίλησε για την εμπειρία της. Δεν ξέρω τι να πω, έχω πελαγώσει

Συγγνώμη για το σεντόνι

hmzPp2.png 

anti συγχαρητήρια .........

poubaki τα ποσοστά που σου είπε δεν ισχύουν σε καμιά απολύτως περίπτωση θα ανεβάσω έρευνες μόλις μπορέσω, που λένε τους ακριβής κινδύνους.....

είναι αυτός που λέγαμε τις προάλες;

Nαι, αυτος ειναι.Εμενα μου ειπε αντιθετα (γιατι ξανακοιταξα το πμ σου) οτι δε θα μπορω σε καμια περιπτωση ν αειμαι περιπατητικη, οτι περιμενει max μεχρι 40+2, +3 ααααααααααντε +4 μερες...Δεν ξερω, δεν με επεισε....Wonderland αν θελεις στειλε πμ και πες μου το γιατρό σου να σου πω αν ειναι ο ιδιος!

δεν θελετε να αναφερετε τα ονοματα τους δημοσια;φανταζομαι οσες μπαινουν στο τοπικ αυτο θα θελουν να ενημερωνονται για τις αποψεις και τις τακτικες των γιατρων που αναλαμβανουν vbac...να βοηθησετε και στην επιλογη μας!

fBaep3.png

uwK7p3.png

Πάνω κάτω αυτά και αν μιλάμε για τον ίδιο γιατρό. Ρε κορίτσια είναι εντάξει αυτά που λέει σχετικά με το vbac; Μόλις άλλαξα γιατρό και θέλω να ξέρω ότι θα είμαι με κάποιον που θα το υποστηρίζει πραγματικά, αλλιώς να ψαχτώ ξανά.

Εμένα η γιατρός μού λέει ότι θα περιμένουμε μεχρι και τις41 εβδομάδες και κάτι μέρες, φτάνει να είναι άνετα το μωρό μέσα στην κοιλιά!!! Όσο για την πρόκληση, αν χρειαστεί γίνεται αλλά πολύ ελεγχόμενα και με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Δηλαδή μου είπε ότι θα μπω στην κλινικη 24 ώρες πριν, θα μου βάλουν ένα ταμπόν που θα προκαλέσει συσπάσεις με πολύ ήπιο τρόπο και η δράση του θα αρχίσει μετά από 24 ώρες. Αν χρειαστεί επιπλέον ωκυτοκινη(αν το λέω σωστά) θα χορηγηθεί με ορό και πολύ ελεγχόμενα. Ελπίζω βέβαια ο τοκετός να αρχίσει μόνος του, αλλά για όλα πρέπει να είμαστε προετοιμασμέμοι!

κοριτσια καλημερα!!!διαβασα στο θεμα που κλειδωθηκε οτι θα αναρτηθει λιστα με τους γιατρους που ειναι ειδικευμενοι στη vbac,μηπως ξερει καποια που ειναι αυτη η λιστα;;

Κορίτσια μου…είμαι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω τη γέννηση του δεύτερου γιου μου. Γεννήθηκε στις 23/02/11 στις 3.30 το πρωί με -φ υ σ ι ο λ ό γ ι κ ό- τοκετό. ‘Ένας τοκετός γρήγορος, πανεύκολος και κυρίως ασφαλής. Είχα έναν υπέροχο γυναικολόγο, άφησε τη διαδικασία να εξελιχτεί χωρίς σχεδόν την παραμικρή επέμβαση.. Το μόνο που έκανα ήταν να σπρώξω 2 φορές και…..αυτό ήταν! Πήγα στη κλινική με διαστολή 2 και σπασμένα νερά, με πόνους πολύ υποφερτούς που ερχόντουσαν ανά 15λεπτο και είχαν διάρκεια μερικών δευτερολέπτων. Σε 2 ώρες είχα διαστολή 5 με υποφερτούς και πάλι πόνους που ερχόντουσαν ανά 5λεπτο. Τότε κάναμε και την επισκληρίδιο και από εκείνη τη στιγμή δεν ξανά ένιωσα το παραμικρό πονάκι. Μάλιστα μου χορηγήθηκε μία ελάχιστη ποσότητα ωκυτοκίνης η οποία ουσιαστικά δε χρειάστηκε γιατί ο τοκετός προχωρούσε πολύ γρήγορα. Σε μισή ώρα από την επισκληριδιο είχα διαστολή 7 και πλέον ήμασταν όλο και πιο κοντά στο τέλος. Πόνοι μηδέν. Το μωρό παρακολουθούνταν συνεχώς στον καρδιοτοκογράφο,δεν έκανε ούτε την παραμικρή αλλοίωση παλμών Μετά από 15 λεπτά με εξετάζει ο γιατρός και το μωρό είχε κατέβει σχεδόν τελείως! Είχα πλήρη διαστολή….έκανα δυο δυνατές εξωθήσεις και……….βίωσα το θαύμα! Είχα το μωράκι μου στην αγκαλιά μου...

Αν δεν είχα το γιατρό μου κι εσάς δεν υπάρχει περίπτωση να τα είχα καταφέρει.

Σας ευχαριστώ πολύ. Μέσα από την καρδιά μου.

FKg5p3.png LQCpp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...