Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

φωφω

την κτ στην εκανε ο ιδιος;

Aυτό ακριβώς ήθελα να ρωτήσω και γω!

Επίσης baila..

Δεν σηκώθηκες καθόλου από το κρεβάτι κατά τη διάρκεια του τοκετού;;;; Ούτε δίπλα;;;

Εγώ ήμουν ΄την περισσότερη ώρα όρθια γιατί με βόλευε πάρα πολύ. Έκατσα και λίγο στο σκαμνάκι. Και κει ήταν σχετικά βολικά. Το ξαπλωτό δεν παλεύεται με τίποτα πάντως. Οι ωδύνες φαντάζουν ατελείωτες και είναι επίπονες. Γιαυτό και οι περισσότερες γυναίκες κάνουν πολύ πολύ νωρίς επισκληρίδιο...

YBsep2.png

0VTqp2.png

Aυτό ακριβώς ήθελα να ρωτήσω και γω!

Επίσης baila..

Δεν σηκώθηκες καθόλου από το κρεβάτι κατά τη διάρκεια του τοκετού;;;; Ούτε δίπλα;;;

Εγώ ήμουν ΄την περισσότερη ώρα όρθια γιατί με βόλευε πάρα πολύ. Έκατσα και λίγο στο σκαμνάκι. Και κει ήταν σχετικά βολικά. Το ξαπλωτό δεν παλεύεται με τίποτα πάντως. Οι ωδύνες φαντάζουν ατελείωτες και είναι επίπονες. Γιαυτό και οι περισσότερες γυναίκες κάνουν πολύ πολύ νωρίς επισκληρίδιο...

δε σηκοθηκα καθολου

μονο γυρνουσα στο πλαϊ και μπορουσα να σηκωσω την πλατη του κρεβατιου

το καλο ηταν οτι με αφηναν να πιω νερο, που το χρειαζομουν πολυ

να σου πω την αληθεια δεν το ειχα καν συζητησει με το γιατρο αν θα μπορουσα να σηκωνομαι

αλλη φορα ;) (λες;)

παντως επειδη οπως ειπα δε με επιανε η επισκληριδιος ειχα πεθανει οντως απο τον πονο

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

baila χαρά στο κουράγιο σου!

Ευτυχώς ήταν σύντομος ο τοκετός.

Νερό έπινα και γω όποτε ήθελα φυσικά. Έφαγα καραμέλες και μπορούσα να φάω και κάποια σοκολάτα αλλά δυστυχώς δεν είχα μαζί μου. Να φανταστείς την καραμέλα την πιπιλούσα στα καλά μου και σε κάθε ωδύνη την έφτυνα γιατί μ'ενοχλούσε...:shock: :shock: :shock:

Επίσης να την πω την αμαρτία μου;;;

Ήθελα να κρατήσει κι'άλλο ο τοκετός. Δεν κατάλαβα πότε έγιναν όλα. Γέννησα σε 5 ώρες πολύ εύκολα τελικά. Ήθελα μάλλον περισσότερο χρόνο για να το ζήσω και να το χωνέψω.

YBsep2.png

0VTqp2.png

Διαφημίσεις

baila χαρά στο κουράγιο σου!

Επίσης να την πω την αμαρτία μου;;;

Ήθελα να κρατήσει κι'άλλο ο τοκετός. Δεν κατάλαβα πότε έγιναν όλα. Γέννησα σε 5 ώρες πολύ εύκολα τελικά. Ήθελα μάλλον περισσότερο χρόνο για να το ζήσω και να το χωνέψω.

οχι κι αλλο!!! μην το λες

ησουν τυχερη

εγω την πρωτη μου φορα απο τις 11 το πρωι που μου εσπεσε τα νερα ο γιατρος γεννησα 9.30 το βραδυ

χωρια νωριτερα που δεν το μετραω

τωρα που εκανα 4 ωρες ηταν μια χαρα

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

baila δε μετράω τις 3 μέρες που πονούσα στο σπίτι...:P :p :P

Για να λές πως είναι καλύτερα κάτι θα ξέρεις!

Θα δούμε στο επόμενο!!!

Ω ναι θέλω κι'άλλο...

Έτσι γεννάω άλλα 5 παιδιά.

Μανούλες δε συγκρίνεται με τίποτα η εμπειρία. Είναι κάτι ασύλληπτο. Μακάρι όλα τα κορίτσια που το προσπαθούν και θα το προσπαθήσουν να τα καταφέρουν.

YBsep2.png

0VTqp2.png

irnadi οταν λες πονούσες 3 μέρες στο σπίτι,σου είχαν σπάσει τα νερά ; ή άρχισαν οι συσπάσεις και η γιατρός σου είπε να περιμένεις μέχρι να γίνουν πιο συχνές και μετά να πας στο μαιευτήριο;

[img]http://lb4m.lilypie.com/9e1Dp2.png[/img]
[img]http://lb2m.lilypie.com/aMfRp2.png[/img]

irnadi οταν λες πονούσες 3 μέρες στο σπίτι,σου είχαν σπάσει τα νερά ; ή άρχισαν οι συσπάσεις και η γιατρός σου είπε να περιμένεις μέχρι να γίνουν πιο συχνές και μετά να πας στο μαιευτήριο;

Ξεκίνησαν οι συσπάσεις αλλά ήταν ακανόνιστες. Είχα πότε στο 10λεπτο καιπότε στο 20λεπτο. Ιδιώς τη νύχτα ήταν πιο συχνές. Ήμουν σε επικονωνία με τη μαία και τη γιατρό για το οτιδήποτε. Τα νερά μου τα έσπασαν στην κλινική.

YBsep2.png

0VTqp2.png

Ξεκίνησαν οι συσπάσεις αλλά ήταν ακανόνιστες. Είχα πότε στο 10λεπτο καιπότε στο 20λεπτο. Ιδιώς τη νύχτα ήταν πιο συχνές. Ήμουν σε επικονωνία με τη μαία και τη γιατρό για το οτιδήποτε. Τα νερά μου τα έσπασαν στην κλινική.

Πόνεσες στο σπάσιμο των νερών;

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Διαφημίσεις

παντως επειδη οπως ειπα δε με επιανε η επισκληριδιος ειχα πεθανει οντως απο τον πονο

επιτρεπετε η επισκληριδιος σε vbac? ειχα ακουσει πως οχι.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Και κατι ακομα.. δε θελω να πανικοβαλω τις υπολοιπες μανουλες που προσπαθουν αλλα θελω καπου να το πω και μονο εδω μπορω. απο χθες παρολο που το θελω πολυ να το προσπαθησω μεχει πιασει ενας φοβος με την ιδεα οτι εχω εστω και λιγες πιθανοτητες να συμβει κατι. Λεω αξιζει απλα για ενα δικο μου κολλημα που θελω να ζησω την εμπειρια το ρισκο? θα μου πεις αυτα πεςστα με το γιατρο αλλα.... ειμαι παρα πολυ μπερδεμενη.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Και κατι ακομα.. δε θελω να πανικοβαλω τις υπολοιπες μανουλες που προσπαθουν αλλα θελω καπου να το πω και μονο εδω μπορω. απο χθες παρολο που το θελω πολυ να το προσπαθησω μεχει πιασει ενας φοβος με την ιδεα οτι εχω εστω και λιγες πιθανοτητες να συμβει κατι. Λεω αξιζει απλα για ενα δικο μου κολλημα που θελω να ζησω την εμπειρια το ρισκο? θα μου πεις αυτα πεςστα με το γιατρο αλλα.... ειμαι παρα πολυ μπερδεμενη.

Μια επαναλαμβανόμενη καισαρική έχει μεγαλύτερο ρίσκο. Το θέμα είναι ότι δε συνηθίζεται το vbac εδώ κι ότι οι περισσότεροι γιατροί κοιτάν τη βολή τους, γι'αυτό μας φαίνεται κάτι το επικίνδυνο. Ελάχιστα φοβάμαι για ρήξη μήτρας. Αυτό που με αγχώνει είναι μήπως έχω καμία απόλυτη ένδειξη για καισαρική ή για πρόκληση και τότε πάω για πραγματικό λόγο για καισαρική...

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Να ρωτησω κάτι? Εγω έκανα την καισαρική μου 39+5. Μπηκα χωρίς διαστολή, με σκηλρό τραχηλο και το μωρό ανεμπέδωτο.Υπαρχει περίπτωση αυτό να αποτελεί αρνητική ενδειξη για VBAC? ;Όταν παω στο γιατρό θα τον ρωτήσω τα πάντα αλλά μεχρι τότε, ξέρει καμιά?Η διαστολή μου έφτασε μεσα σε 3 ωρες στο 4 και μετά μου εκαναν επισκληρίδιο παρόλοπου ελεγα οτι οι πόνοι ειναι πολύ ανεκτοι. Μετα την επισκληρήδιο, η διαστολή κόλλησε και τελικά γεννησα στις 5 το απο γευμα με κτ. απο τις 6 το πρωι που μου ειχε πει να παω στο ΜΗΤΕΡΑ ο @$%^$%& γιατρος.

το αγοράκι μου: 20/11/2009

η κορούλα μου: 4/10/2011

Να ρωτησω κάτι? Εγω έκανα την καισαρική μου 39+5. Μπηκα χωρίς διαστολή, με σκηλρό τραχηλο και το μωρό ανεμπέδωτο.Υπαρχει περίπτωση αυτό να αποτελεί αρνητική ενδειξη για VBAC? ;Όταν παω στο γιατρό θα τον ρωτήσω τα πάντα αλλά μεχρι τότε, ξέρει καμιά?Η διαστολή μου έφτασε μεσα σε 3 ωρες στο 4 και μετά μου εκαναν επισκληρίδιο παρόλοπου ελεγα οτι οι πόνοι ειναι πολύ ανεκτοι. Μετα την επισκληρήδιο, η διαστολή κόλλησε και τελικά γεννησα στις 5 το απο γευμα με κτ. απο τις 6 το πρωι που μου ειχε πει να παω στο ΜΗΤΕΡΑ ο @$%^$%& γιατρος.

αποσο καταλαβα απο τις κοπελες αλλα και απο αυτα που διαβασα στο ιντερνετ μπορεις μια χαρα να το κανεις. αρκει να μην εχεις τα ιδια στην επομενη εγκυμοσυνη. ισως πχ αν δουν οτι παλι δυσκολευεσε για διαστολη και ολα αυτα και περνουν οι ωρες ενω η μητρα συσπατε τοτε λογικα θα κανεις καισαρικη. αν λεω κατι λαθος κοριτσια διορθοστε με

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

Μια επαναλαμβανόμενη καισαρική έχει μεγαλύτερο ρίσκο. Το θέμα είναι ότι δε συνηθίζεται το vbac εδώ κι ότι οι περισσότεροι γιατροί κοιτάν τη βολή τους, γι'αυτό μας φαίνεται κάτι το επικίνδυνο. Ελάχιστα φοβάμαι για ρήξη μήτρας. Αυτό που με αγχώνει είναι μήπως έχω καμία απόλυτη ένδειξη για καισαρική ή για πρόκληση και τότε πάω για πραγματικό λόγο για καισαρική...

εγω παλι την ρηξη φοβαμαι. ξερω οτι ειναι λιγο τις% να γινει κατι τετοιο αλλα.... η επαναλαμβανομεη καισαρικη δε με φοβιζει γιατι ηδη εχω κανει 2 και η εμπειρια μου ηταν αριστη. τωρα απλα ειπα να ζησω και την αλλη πλευρα. πρεπει να το ψαξω με κανα γιατρο δε γινετε. επειδη ειμαι πολυ του προγραματος θελω να ξερω απο τωρα. ειμαστε στην προσπαθεια με τον αντρα μου και περιμενω να δω αν.... αλλα αν ειμαι θελω να χω καταληξει καπως μη τρεχω μετα καιμπερδευομαι..

αλλα αυτο που με ενδιαφερει πιο πολυ ειναι τουλαχιστον να προσπαθησω. Να περιμενω στο μηνα μου. να με πιασουν πονοι κλ και αν χτυπαξυλο χρειαστει τι να κανουμε.. το σπαστικο ειναι οταν σε κοβουν μαχαιρι την ελπιδα..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Iσως δεν εισαι πολύ αποφασισμένη για vbac και αυτό ειναι απαραίτητο για να το πετύχεις....Μπορείς απλά να ζητήσεις απο το γιατρό να περιμένεις να σε πιάσουν οι πόνοι και να κάνεις μετά την κτ. Οσο να ναι, ειναι η τριτη σου γεννα...Οσο για τη ρηξη που λες, νομίζω οτι με τρίτη καισαρική είναι κι αυτό ενα σεναριο (με βαση παντα αυτα που εχω διαβασει εδω, ετσι? )

το αγοράκι μου: 20/11/2009

η κορούλα μου: 4/10/2011

φωφω

την κτ στην εκανε ο ιδιος;

ναι ο ίδιος μου την έκανε.......λόγω μη προόδου του τοκετού, τράχηλος σκληρός μη εμπέδωση του μωρού διαστολή μηδέν στις 40 + 6 ημέρες.και το πάλεψε 16 ώρες μπας και αλλά.........

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Μπορείς απλά να ζητήσεις απο το γιατρό να περιμένεις να σε πιάσουν οι πόνοι και να κάνεις μετά την κτ. Οσο να ναι, ειναι η τριτη σου γεννα...Οσο για τη ρηξη που λες, νομίζω οτι με τρίτη καισαρική είναι κι αυτό ενα σεναριο (με βαση παντα αυτα που εχω διαβασει εδω, ετσι? )

Ναι αν και εγω δε το πολυπιστευω αλλα θυμαμαι τοτε η γιατρος που ειχα στο δευτερο παιδι μολις μπηκα στο μηνα μου σχεδον 37 εβδομαδα ειχαμε προγραματησει καισαρικη για να αποφυγουμε ειπε ολο αυτο με τους πονους και καπου εκει ειπε και περι μητρας. τωρα μια φιλη που γεννησε ο γιατρος της την ειπε οτι το κανονικο εστω και απο καισαρικη για καισαρικη ειναι 38 εβδομαδες. δε χρειαζετε πιο νωρις.. αντε να βγαλεις ακρη. οποτε αν τελικα ειμαι στην ιδια γιατρο δε παιζει να με αφησει ουτε καν για τους πονους. αλλα ναπω και το αλλο? αν ειναι δυσκολο να βρω γιατρο για vbac φανταζομαι αλλο τοσο δυσκολο θαναι να βρω γιατρο που θα συμφωνησει κατι τετοιο γιατι σου λεει οπα ρε κοπελια αν ειναι να κανεις καισαρικη γιατι να μαστε στεντμπαι επειδη εσυ θες να σε πιασουν οι πονοι? και δηλ σε πιασουν ξημερωματα θα χαλασουμε τον υπνο μας??χαχαχαχα τραβηγμενο αλλα... ου μπλεξεις

1-2-3MPOMPIRES!!!

Δεν είναι μόνο αυτό. Αν ξεκινήσει μόνος του ο τοκετός ενδεχομένως να εξελίσσεται γρήγορα και να μην προλαβαίνει για κ.τ. οπότε να αναγκαστεί να κάνει κάτι που δεν ξέρει και δεν θέλει. Αν αποφασίσεις να αφήσεις τον τοκετό να ξεκινήσει ακόμη κι αν πρόκειται να κάνεις καισαρική από επιλογή φρόντισε να το κάνεις με γιατρό που το χει. Κορίτσια διορθώστε με αν κάνω λάθος.

FLcUp3.png0BQfp3.png

ναι ο ίδιος μου την έκανε.......λόγω μη προόδου του τοκετού, τράχηλος σκληρός μη εμπέδωση του μωρού διαστολή μηδέν στις 40 + 6 ημέρες.και το πάλεψε 16 ώρες μπας και αλλά.........

κι εγώ ακριβώς τα ίδια είχα

και περίμενε - μάλιστα - 26 ώρες!!!

με σπασμένα τα νερά

2 φίλες με ακριβώς τα ίδια, είχαν μαία, και η μαία με μεθόδους-ασκήσεις κλπ κατάφερε κι έφερε διαστολή... και γέννησαν και οι 2 φυσιολογικά

εγώ τώρα είμαι 38η εβδομάδα, ο γιατρός μου είπε σαφώς και ξεκινάς φυσιολογικά και βλέπουμε (ο ίδιος γιατρός), έδωσε 60% πιθανότητες βάση των δεδομένων, μου είπε ότι δεν έχει κάποια σημασία η εβδομάδα, αρκεί το παιδί να μην είναι τεράστιο, κι αυτή τη φορά έχω και δική μου μαία... και περιμένω με ανυπομονησία!!!

γερά να είναι τα μικράκια μας, κι όλα καλά θα πάνε!

πάντως εγώ είμαι αρνητική για το φυσιολογικό μετά από δύο καισαρικές...

το έχω ξαναπεί ότι στον εαυτό μου ίσως το επυχειρούσα (έχω και φυσιολογικό τοκετό στο ιστορικό μου) όμως δεν το συστήνω σε άλλον...

όταν του είπα αυτά που έχω διαβάσει για το πρώτοκολο περί τους 18 μήνες μου είπε πως μετά τους 5 και κάτι μήνες μετά την καισαρική η τομή είναι έτοιμη οπότε εκείνος ορίζει ασφαλές τους έξι μήνες και μετά.

πάντος γιατρός (νομίζω τον λένε Λουρίδα) ο οποίος κάνει vbac στα σίγουρα έχει κάνει σε γνωστή μου

σε μια φίλη μου που έμεινε έγκυος στο εξάμηνο της αρνήθηκε τον φυσιολογικό...

περίμενε βρε κορίτσι κανά εξάμηνο - χρόνο να σαι σίγουρη...

πόσο χρονών είσαι;

Με μια διαφορά... ήμουν στην 1η ημέρα της 37ης εβδομάδας τότε, δεν ξέρω κατά πόσο αυτό αλλάζει τα δεδομένα

γιατί είχες πάει τότε για πρόκληση;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...