Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Δεν είναι όμως τραγικό να πρεπει εγω, η εγκυος να ψαχτω και να ενημερωθώ για να πετυχω το αυτονόητο, ητοι να μη γεννησω με καισαρική χωρίς λόγο?Δηλαδή όταν θα παω να αφαιρεσω τη σκωληκοειδίτιδα θα πρεπει να εχω διαβασει εγω όλη τη συναφη βιβλιογραφία για να είμαι συγουρη ότι θα μου βγαλει το σωστό πράγμα ο γιατρός? Όχι βεβαια. Αλλα στο Ελλαδιστάν εκεί μας έχουν καταντησει. Η φυς.γεννα να πρεπει να απαιτείται….Kαι με τεκμηριωση , αλλιώς....(Βεβαια κι εγω που ήξερα πραγματα, υπεστην τετοιο εκφοβισμό την προηγούμενη της γεννας - τυπου ενδομητριος θανατος, όλα μπορεί να πανε στραβα αυτο το Σαββατοκύριακο, συν το οτι ο γιατρός ήθελε να παει εκδροη-που κώλωσα....)

το αγοράκι μου: 20/11/2009

η κορούλα μου: 4/10/2011

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω αλλο τωρα θελω να ρωτησω. τελικα to vbac δε μπορεις να κανεις επισκληριδιο? εχω αγχωθει χωρις λογο τωρα. περιμενω με αγωνια να δω αν εμεινα γιατι ακομα δε ξερω.. αλλα θελω να χω παρει πληροφοριες καλες και πολλες τωρα γιατι αν μαθω οτι εχω μεινει εγκυος θα αγχωθω πιο πολυ που να παω και τι να κανω

1-2-3MPOMPIRES!!!

Δεν είναι όμως τραγικό να πρεπει εγω, η εγκυος να ψαχτω και να ενημερωθώ για να πετυχω το αυτονόητο, ητοι να μη γεννησω με καισαρική χωρίς λόγο?Δηλαδή όταν θα παω να αφαιρεσω τη σκωληκοειδίτιδα θα πρεπει να εχω διαβασει εγω όλη τη συναφη βιβλιογραφία για να είμαι συγουρη ότι θα μου βγαλει το σωστό πράγμα ο γιατρός? Όχι βεβαια. Αλλα στο Ελλαδιστάν εκεί μας έχουν καταντησει. Η φυς.γεννα να πρεπει να απαιτείται….Kαι με τεκμηριωση , αλλιώς....(Βεβαια κι εγω που ήξερα πραγματα, υπεστην τετοιο εκφοβισμό την προηγούμενη της γεννας - τυπου ενδομητριος θανατος, όλα μπορεί να πανε στραβα αυτο το Σαββατοκύριακο, συν το οτι ο γιατρός ήθελε να παει εκδροη-που κώλωσα....)

Στο βαθμό που αφορά την ευθύνη μου για το σώμα μου, θεωρώ ότι όντως πρέπει να ενημερωνόμαστε όχι μόνο για τη γέννα αλλά και για το κρυολόγημα. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε και συνεπώς να μπορούμε να το ζητήσουμε με σαφήνεια, αλλά και να βρούμε αυτούς που θα μας το προσφέρουν. Αν αυτό το πράγμα γινόταν από καιρό δε θα είχε υπερισχύσει η Καισαρική της Μ. Πέμπτης (για να κάνει Ανάσταση ο γιατρός στο χωριό του). Επίσης περισσότεροι γιατροί θα έμπαιναν στον κόπο να ακούν, αντί να λένε. Εννοείται βέβαια ότι και τα μαιευτικά τμήματα θα ήταν καλύτερα οργανωμένα ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Δείτε πώς ξαφνικά υποστηρίζουν τη συγκατοίκιση μητέρων και βρεφών τώρα που ο θηλασμός έχει πάρει κάπως τα πάνω του.

Θυμάστε το σλόγκαν της tellas με τα μυρμήγκια "μάθετε να ζητάτε"; Ε, αυτό.

Όμως προϋποθέτει ότι θα βλέπεις το γιατρό ως συνεργάτη και όχι ως κεχαγιά της υγείας σου. ;)

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αχ εγω ετσι τον βλεπω αλλά εχω και τόσους γυρω μου να λενε οτι ο γιατρός ξέρει, και αυτη ειναη δουλειά του, εσυ τι ξερεις απο το ιντερνετ κλπ...ΟΚ,να είμαστε ενημερωμένοι, δε διαφωνώ, αλλά τον πληρώνω για νά κάνει μια δουλειά και να την κάνει σωστα. Αν είναι να κάνω εγω τη δουλειά του, να κατσω σπιτι μου που λεει ο λόγος... :)

Διαφημίσεις

Ναι βρε, αλλά πόσες είναι σαν εσένα (κι εμένα και τις φιλενάδες εδώ). Είκοσι, τριάντα; Είμαστε λίγες ακόμη για να αλλάξει κάτι τόσο βαθύ όπως μια τέτοια νοοτροπία. Επίσης έχω βάσιμες υποψίες ότι στη σχολή τους...ντοπάρουν την ψυχολογία (εσείς ξέρετε εσείς αποφασίζετε) αν και γενικά οι τάση στις επιστήμες του ανθρώπου είναι πια η informed decision δηλ σου λέω την κατάσταση σου δίνω όοοολες τις πιθανές εναλλακτικές και λαμβάνεις τις αποφάσεις σου μόνος σου, καθώς και η ολική ποιότητα (ανιχνεύω τις ανάγκες του προσώπου και προσαρμόζω τη δράση μου ώστε να το ικανοποιήσω κατά το δυνατό περισσότερο). Απλά εδώ αυτό σημαίνει σε τρομοκρατώ για να θέλεις αυτό που με εξυπηρετεί. το πιάσαμε το υποννούμενο.... ε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

όχι απλα το επιασα, το εζησα σε ολο το μεγαλειο…Και εκφοβισμός και ειρωνία και αποστασιοποιηση τυπου "Δεν καταλαβα, με αμφισβητεις? Παρε λοιπον πανω σου την ευθυνη και κανε ό,τι θες, μη μου ζητας μονο τα ρεατα αν πεθανει το παιδι σου …"Αντε εσυ να κανεις αυτα που ξερεις και εχεις διαβασει....Και να πεισεις και τον άντρα σοτ οτι δεν εισαι ελεφαντας.

Γιαυτό είπα πιο πάνω ότι κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Κανονικά τότε έπρεπε να πάρεις την κοιλιά σου και τον άντρα σου και να πας για δεύτερη γνώμη σε κάποιον άλλο. και πάλι όμως πόσοσ σίγουρα μπορείς να το εμπιστευτείς

(α) συναδελφική αλληλεγγύη και τα περί κοράκων

ή

(β) θα θελήσει να του φάει την πελάτισσα και το διχίλιαρο.

Αν πραγματικά πρέπει να παταχθεί κάτι είναι ακριβώς αυτή η ανασφάλεια και η καχυποψία που το σύστημα που πια έχει θεριέψει μας κάνει να νιώθουμε. Πώς; Έλα ντε ούτε κι εγώ το κατάφερα. (Η τέχνη του να έχεις διαρκώς ερωτήματα και σχεδόν καμία απάντηση, βραχνάς στο λαιμό του σκεπτόμενου ανθρώπου).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ναι βρε, αλλά πόσες είναι σαν εσένα (κι εμένα και τις φιλενάδες εδώ). Είκοσι, τριάντα; Είμαστε λίγες ακόμη για να αλλάξει κάτι τόσο βαθύ όπως μια τέτοια νοοτροπία. Επίσης έχω βάσιμες υποψίες ότι στη σχολή τους...ντοπάρουν την ψυχολογία (εσείς ξέρετε εσείς αποφασίζετε) αν και γενικά οι τάση στις επιστήμες του ανθρώπου είναι πια η informed decision δηλ σου λέω την κατάσταση σου δίνω όοοολες τις πιθανές εναλλακτικές και λαμβάνεις τις αποφάσεις σου μόνος σου, καθώς και η ολική ποιότητα (ανιχνεύω τις ανάγκες του προσώπου και προσαρμόζω τη δράση μου ώστε να το ικανοποιήσω κατά το δυνατό περισσότερο). Απλά εδώ αυτό σημαίνει σε τρομοκρατώ για να θέλεις αυτό που με εξυπηρετεί. το πιάσαμε το υποννούμενο.... ε;

Miriki δε θα μπορούσες να τα γράψεις καλύτερα!!!!! Ακριβώς έτσι είναι!!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

Ακριβως…Ακριβως αυτό…Ευχομαι να είχα πειστεί για την αναγκαιότητα, δε θα μ΄ενοιαζε καθολου….Αυτο που με βασανίζει ακόμη και τώρα, δεν είναι το γεγονός καθαυτο πια. Την τομη την αγαπησα, ειμαι περηφανη πια γι΄αυτην…Αλλα πολύ ευχαριστως θα εδερνα αυτόν το γιατρό μεχρι να κουραστω...

Διαφημίσεις

Καλό θα ήταν αυτά όλα όμως να τα συνδέσουμε και με τις συνθήκες εργασία τους. Δηλαδή τόσο τα νοσοκομεία όσο και οι μαιευτικές κλινικές λειτουργούν με προσωπικό κατάτι λιγότερο από το προσωπικό ασφαλείας, στα δε ιδιωτικά πολλές είναι οι περιπτώσεις που το προσωπικό στερείται πείρας. Βάλε και τους οικονομικούς στόχους που προαναφέρθηκαν. Τζίφος. Αν υπάρχει και αποτρεπτικό νομικό πλαίσιο (π.χ. κάποια κοπέλα είχε αναφέρει ότι ο γιατρός είναι καλυμμένος μέχρι την 40 και όχι μέχρι την 42 εβδομάδα αν θυμάμαι καλά ας κάνει ένα κόπο να αναφέρει την πηγή γιατί δεν το βρίσκω) τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο.

Βάλε και τη διατήρηση του ιατρείου (γιατί δεν μπορείς μόνο να ξεγεννάς και να περιμένεις 500 ώρες την κάθε miriki) πρέπει να διατηρείς κάπως μια πελατεία. Ε, τόμπολα. Το μόνο στο οποίο βλέπω ψήγματα δόλου είναι το τελευταίο. Τα προηγούμενα είναι καθαρά παράγοντες που λειτουργούν ανασταλτικά και δε σχετίζονται με τον ίδιο το γιατρό. όσο κουφό και αν φαίνεται αντίστοιχα αντιμετωπίζουμε κι εμείς οι εκπαιδευτικοί γιαυτό μπορώ να μπω κάπως στη θέση τους. Απλά εμείς απαλλασσόμαστε από την ευθύνη της απώλειας ζωής.

FLcUp3.png0BQfp3.png

καλε κοριτσια. σας διαβασα και δε βρηκα κατι. εκτος αν μου ξεφυγε. ολες λετε οτι ειναι οκ και οτι καποιες εχετε κανει vbac. ειναι ομως με 1 προηγουμενη καισαρικη. οταν εχεις 2 καισαρικες τι γινετε??? (η 2η καθαρα γιατι τα λεγομενα του γιατρου λεγανε οτι ειναι πολυ κοντα το μεσοδιαστημα και περι μητρας κλτκτλ)

1-2-3MPOMPIRES!!!

Επισης, ξερουμε τελικά κάτι για το Μπιλάλη? Κανει vbac,όντως?

είχα ακούσει ότι κάνει και τον είχαμε βάλει στην παλιά λίστα

όμως δεν έχω επικοινωνήσει προσωπικά μαζί του

μίλα μαζί του και μετάφερέ μας το κλίμα, για να ξέρουμε και μεις

nena - επιτυχής

nancy_pan - επιτυχής

elliz - επιτυχής

katpend - επιτυχής

tinoula - επαναληπτική καισαρική

evi mik - επιτυχής

Μανίνα - επαναληπτική καισαρική

spyni - επαναληπτική καισαρική

galat - επαναληπτική καισαρική (προγραμματισμένη)

angela kgr - επιτυχής

vageor - επιτυχής

balia- επιτυχής (δύο φορές)

irnadi - επιτυχής

myangel - στην προσπάθεια

artesio - στην προσπάθεια - ΠΗΤ 24/02/2011

ΜΑΡΙΑΛ 2 - στην προσπάθεια - ΠΗΤ 30/06/2011

Lemag - στην προσπάθεια- ΠΗΤ 23/02/2011

οταν εχεις 2 καισαρικες τι γινετε???

κοίτα μετά από δύο καισαρικές οι πιθανότητες για σοβαρές επιπλοκές διπλασιάζονται...

αν σκοπεύεις να κάνεις πολλά παιδιά ακόμα θεωρώ ότι ίσως αξίζει το ρίσκο (αν σταθμίσεις τους κυνδίνους με τις επαναλαμβανόμενες καισαρικές)

αλλά αν στο τρίτο μωρό πεις στοπ δεν ξέρω, είναι καθαρά δικό σου θέμα

συγγνώμη αν σε στεναχώρισα

Διαφημίσεις

όντως οι παλιές μαιευτικές επέτρεπαν το vbac (και μη ξεχνάτε ότι τότε οι τομές ήταν χαμηλές κάθετες)

είχαν όμως διαφορετικά προτόκολλα από αυτά που ισχύουν σήμερα...

οι μαιευτικές σήμερα το αναφέρουν σαν δυνατότητα απλά, χωρίς προτόκολλα και συστάσεις

Στην Τσεχία δεν ίσχυε το μια φορά καισαρική ΠΑΝΤΑ καισαρική.(κ.Μιλένα)

Ξεκινούσαν με φυσ.τοκετό και αν χρειαζόταν προχωρούσαν σε κ.τ.'Ομως αφήναν την φύση να κάνει το έργο της και αν κάτι πήγαινε στραβά τότε έβαζαν το χεράκι τους οι γιατροί.

Γιατί λοιπόν να ισχύει κάτι τέτοιο και μάλιστα πριν από χρόνια στην Τσεχία και το 2011 να το αποκλείουν οι γυναικολόγοι(τουλάχιστον οι περισότεροι) τον φυσ.τοκετο μετά από καισαρική εδώ στην τριτοκοσμική Ελλάδα...?

To λουκουμάκι μου μέρα με τη μέρα γεμίζει την ζωή μου μαγικά:P

Ναι μπορεί να διπλασιάζεται όπως λες, αλλά και πάλι απειροελάχιστος κίνδυνος είναι (δηλαδή από 0.2% πάει σε 0.5% περίπου ή κάπου τόσο τέλος πάντων, όταν δεν γίνεται πρόκληση τοκετού πάντα, έτσι). Δηλαδή αν θέλεις ο κίνδυνος ρήξης να πέσει στο 0% δεν πρέπει να πρτοχωράς καθόλου σε νέα εγκυμοσύνη, έτσι κι αλλιώς, για να είσαι σίγουρη! Πάντως σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου συστήνεται στη γυναίκα να προχαωραέι σε φ.τ είτε μετά από 1 ή 2 καισαρικές...Και ναι ευτυχώς υπάρχουν γιατροί που το υποστηρίζουν και εδώ στην Ελλάδα, και ναι ευτυχώς υπάρχουν και στην Ελλάδα γυναίκες που έχουν κάνει φ.τ. μετά από 2 κ.τ.! Μαριλίνα αν το θες πολύ όμως, ψάξτο!

Supermama ξαναβάζω να δεις αυτό που είχα απαντήσει στη ΜΑΡΙΑΛ πριν λίγο καιρό! Βεβαίως και γίνεται αλλά χρειάζεται πολύ υπέυθυνος γιατρός και γνώστης του πρωτοκόλλου της vbac που δεν θα ρισκάρει αλλά θα σε προσέξει.. Αξίζει να το ψάξεις λίγο πριν ξανακαταφύγεις στην τρίτη καισαρική...

Οι 3 λατρείες μου:

12,5 χρονών

10 χρονών

3 χρονών

είχα ακούσει ότι κάνει και τον είχαμε βάλει στην παλιά λίστα

όμως δεν έχω επικοινωνήσει προσωπικά μαζί του

μίλα μαζί του και μετάφερέ μας το κλίμα, για να ξέρουμε και μεις

Εγώ επιχειρώ μαζί του,κι ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μη φάω καμμιά πατάτα πάλι γιατί και ο προηγούμενος γιατρός που μου έκανε την καισαρική ήταν "τσεκαρισμένα"υπερ του φυσιολογικου....

jRaxp3.pngyR6kp3.png

Supermama ξαναβάζω να δεις αυτό που είχα απαντήσει στη ΜΑΡΙΑΛ πριν λίγο καιρό! Βεβαίως και γίνεται αλλά χρειάζεται πολύ υπέυθυνος γιατρός και γνώστης του πρωτοκόλλου της vbac που δεν θα ρισκάρει αλλά θα σε προσέξει.. Αξίζει να το ψάξεις λίγο πριν ξανακαταφύγεις στην τρίτη καισαρική...

ευχαριστω πολυ! και για να απαντησω και στην αλλη κοπελα ναι λεω πως το τριτο θαναι το φιναλε περι μητροτητας..υπευθυνος γιατρος ε...???? εμ! πως να ξερω?πως ναμαι σιγουρη? λοιπον θα ξαναπω τις απαιτησεις μου και οποια κοπελα γνωριζει ας στειλει ονομα και στοιχεια γιατρου.

-βασικα σαν πρωτη ιδεα θελω γυναικα. χαζο το ξερω!ειναι δικο μου κολημα.απλα ειχα γυναικα και νομιζω πως θα αισθανομαι πολυ πιο ανετα. τεσπα και αντρας ναναι τι να κανουμε..

-θελω να κανειτους τοκετους στο γενεσις επειδη μου ειναι γνωστος ο χωρος και δε θελω να αλλαξω τωρα.

και ολα αυτα για θεσσαλονικη..

βρε κοριτσια αν εχετε καποιον που πατε για vbac εκτος αποτο να μου στειλετε πμ καντε εκμερος μου και μια ερωτηση. αν κανουν μετα απο 2 καισαρικες. το μονο που πρεπει φανταζομαι να πειτε ως πληροφορια ειναι οτι εχω διαστημα απο τη τελευταια 4 χρονια και οτι η 2η εγινε και καλα γιατι ειχε πει η γιατρος μου οτι ηταν πολυ κοντα με την πρωτη (22 μηνες)τα υπολοιπα αν προκειψει κατι εννητε θα τα πω εγω. απλα ενημερωτικα αν δε σας κανει κοπο. συγγνωμη αν σας κουρασα αλλα νιωθω οτιειμαστε ομαδα με εναστοχο εδω μεσα

1-2-3MPOMPIRES!!!

εχτές είχα πάει στο γιατρό μου για ένα τσεκ απ.....!!!και βέβαια το θέμα που αμέσως άνοιξα είναι το vbac. ο γιατρός με "κούφανε" :shock: λέγοντας μου ότι και τώρα να μείνω έγκυος είμαι πολύ καλή υποψήφια για vbac!έχουν περάσει 7 μήνες από την καισαρική μου.άρα 7 + 9 = 16 μήνες:shock::shock::shock::shock: καλά η χαρά μου δεν περιγράφεται!όταν του είπα αυτά που έχω διαβάσει για το πρώτοκολο περί τους 18 μήνες μου είπε πως μετά τους 5 και κάτι μήνες μετά την καισαρική η τομή είναι έτοιμη οπότε εκείνος ορίζει ασφαλές τους έξι μήνες και μετά.

να χαρώ για τον γιατρούλι μου ή να βάλω τα πόδια στο κεφάλι και όπου φύγει φύγει????????

να σημειώσω πως ο γιατρός είναι οικογενειακός φίλος και σε καμιά περίπτωση δεν θα μου έλεγε μ......ιες(sorry).

επίσης την ίδια κουβέντα του έκανε και η μητέρα μου ( σύμμαχος μου στο vbac) και σε εκείνη τα ίδια είπε!πως ναι μπορώ το 2 μωρό να το κάνω φυσιολογικάμ και τώρα!!!

και άντε σε μένα να ήθελε να μου χαιδέψει τα αυτιά αλλά στην μαμά μου τι ??στα 50 της δεν νομίζω να θέλει να κάνει άλλο παιδί!:D

χάρηκα πολύ γιατί έτσω και ψέματα να είναι όλα αυτά υπάρχουν ανθρώποι δίπλα μου που δεν με απογοητεύουν (γιατρός-μαμά-άντρας) αποτρέποντας ένα τέτοιο θέλω μου!εγωιστικό το ξέρω αλλά εσείς εδώ σίγουρα με νιώθετε!

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

εχτές είχα πάει στο γιατρό μου για ένα τσεκ απ.....!!!και βέβαια το θέμα που αμέσως άνοιξα είναι το vbac. ο γιατρός με "κούφανε" :shock: λέγοντας μου ότι και τώρα να μείνω έγκυος είμαι πολύ καλή υποψήφια για vbac!έχουν περάσει 7 μήνες από την καισαρική μου.άρα 7 + 9 = 16 μήνες:shock::shock::shock::shock: καλά η χαρά μου δεν περιγράφεται!όταν του είπα αυτά που έχω διαβάσει για το πρώτοκολο περί τους 18 μήνες μου είπε πως μετά τους 5 και κάτι μήνες μετά την καισαρική η τομή είναι έτοιμη οπότε εκείνος ορίζει ασφαλές τους έξι μήνες και μετά.

να χαρώ για τον γιατρούλι μου ή να βάλω τα πόδια στο κεφάλι και όπου φύγει φύγει????????

να σημειώσω πως ο γιατρός είναι οικογενειακός φίλος και σε καμιά περίπτωση δεν θα μου έλεγε μ......ιες(sorry).

επίσης την ίδια κουβέντα του έκανε και η μητέρα μου ( σύμμαχος μου στο vbac) και σε εκείνη τα ίδια είπε!πως ναι μπορώ το 2 μωρό να το κάνω φυσιολογικάμ και τώρα!!!

και άντε σε μένα να ήθελε να μου χαιδέψει τα αυτιά αλλά στην μαμά μου τι ??στα 50 της δεν νομίζω να θέλει να κάνει άλλο παιδί!:D

χάρηκα πολύ γιατί έτσω και ψέματα να είναι όλα αυτά υπάρχουν ανθρώποι δίπλα μου που δεν με απογοητεύουν (γιατρός-μαμά-άντρας) αποτρέποντας ένα τέτοιο θέλω μου!εγωιστικό το ξέρω αλλά εσείς εδώ σίγουρα με νιώθετε!

Η αλήθεια είναι ότι το vbac είναι ασφαλέστερο από μία επαναλαμβανόμενη καισαρική, έστω κι αν μείνεις έγκυος στις 40 μέρες π.χ. ΟΜΩΣ δε σημαίνει ότι όποιος γιατρός λέει ότι αναλαμβάνει vbac, έχει τη γνώση και την εμπειρία και επιτυχείς vbac κιόλας. Η πρώην γυναικολόγος μου μου είπε ότι με αναλαμβάνει για vbac αν μείνω έγκυος μετά από 2 χρόνια, όμως δεν έχω ακούσει το όνομά της oύτε σε φόρουμ, ούτε και από ανθρώπους που ασχολούνται με φυσικό τοκετό, vbac κλπ (και φυσικά όταν με το καλό ξαναμείνω έγκυος θα πάω σε έναν από αυτούς που μου πρότειναν).

I believe in miracles, they happen every day:mrgreen:

Ελπιζω να μη χαλάσουμε το καλό σερι της Βaila και της Irnadi!!!

το ευχομαι κι εγω σε ολες ολοψυχα να τα καταφερετε και να το ζησετε!

για τη μανουλα που ρωτουσε για φτ μετα απο 2 κτ μπορεις να βρεις στα αγγλικα vba2c

φανταζομαι ομως οτι πολυ πιο δυσκολα θα σε αναλαβει καποιος

εγω να φανταστεις που ειχα ηδη 1 πετυχημενο vbac και για το 2ο παλι εβρισκα πολυ αρνητικες αντιδρασεις ενω νομιζα οτι ολοι θα το επιχειρουσανε αφου περτυχε την 1η φορα και τωρα ειχαν περασει πολυ πιο πολλα χρονια

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Η αλήθεια είναι ότι το vbac είναι ασφαλέστερο από μία επαναλαμβανόμενη καισαρική, έστω κι αν μείνεις έγκυος στις 40 μέρες π.χ. ΟΜΩΣ δε σημαίνει ότι όποιος γιατρός λέει ότι αναλαμβάνει vbac, έχει τη γνώση και την εμπειρία και επιτυχείς vbac κιόλας. Η πρώην γυναικολόγος μου μου είπε ότι με αναλαμβάνει για vbac αν μείνω έγκυος μετά από 2 χρόνια, όμως δεν έχω ακούσει το όνομά της oύτε σε φόρουμ, ούτε και από ανθρώπους που ασχολούνται με φυσικό τοκετό, vbac κλπ (και φυσικά όταν με το καλό ξαναμείνω έγκυος θα πάω σε έναν από αυτούς που μου πρότειναν).

από όσο ξέρω ο συγκεκριμένος έχει και την γνώση και την εμπειρία για vabc (ήταν στο εξωτερικό κάποια χρόνια, που όλες γνωρίζουμε πως έξω το vbac είναι ρουτίνα) ο προβληματισμός μου δεν ήταν ο γιατρός μου αλλά το μεσοδιάστημα που μου ανάφερε για vbac!αλλά καλή μου, νομίζω πως με κάλυψες!:D

Η αλήθεια είναι ότι το vbac είναι ασφαλέστερο από μία επαναλαμβανόμενη καισαρική, έστω κι αν μείνεις έγκυος στις 40 μέρες

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...