Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

Η ρίξη έχει τις ιδιες πιθανότητες και φυσιολογικα να γενναγες, χωρις να ειχες προηγούμενη καισαρική.

αυτό δεν ισχύει είναι από 0,7 % για τις καλές υποψήφιες μέχρι και 3% - 4% για γυναίκες με δυο καισαρικές και άλλους επιβαρυντικούς παραγοντες...

Τωρα αυτό με την εγκεφαλική βάβη πως σου 'ηρθε? τι σχέση έχει με το vbac?

η εγγεφαλική βλάβη είναι αποτέλεσμα της μη οξυγόνωσης του μωρού μετά από τελεία ρήξη μήτρας....

νομίζω πως επειδή για να πάρουμε μια απόφαση πρέπει να είμαστε πλήρως ενημερωμένες καλύτερα αν δεν ξέρουμε κάτι καλά να μην το αναφέρουμε καν....

όσο για τις φοβίες εγώ στο πρωτο vbac είχα και μάλιστα πολλές ακόμα και την ώρα της γέννας.... συγγεκριμένα σκευτόμουνα σε κάθε πόνο "τώρα θα σκιστεί η μήτρα και θα πεθανουμε...."

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ η αλήθεια είναι ότι στην εγκυμοσύνη δεν αμφέβαλλα ούτε δευτερόλεπτο για το αν κάνω καλά που επέλεξα vbac... ίσα ίσα που όσο με αποθάρρυναν όλοι τόσο πείσμωνα εγώ (κύρίως γιατί αυτοί οι όλοι δεν είχαν διαβάσει το παραμικρό για το vbac και έλεγαν ό,τι να΄ναι). Είχα πολύ δύσκολη ανάρρωση από την ΚΤ, είχα πειστεί ότι ένα ακόμα χειρουργείο σίγουρα ήταν χειρότερο, πόσο μάλλον το "σίγουρο χειρουργείο". Στην γέννα όμως φοβήθηκα σε κάποια στιγμή στο τέλος, το είχα γράψει κιόλας. Νομίζω είναι και λογικό μετά από τόση πίεση που δέχεται το σώμα μας. Σε μια πρόσφατη ιστορία vbac στο facebook που έτυχε ρήξη μήτρας, η ρήξη δεν έγινε στην παλιά τομή αλλά σε άλλο σημείο.

Το θέμα εδώ όμως δεν είναι να σε καθησυχάσουμε. Νομίζω πως μέσα σου ξέρεις για ποιο λόγο επέλεξες το vbac και πρέπει να ανατρέξεις στις σκέψεις που έκανες όταν το αποφάσισες για να "έρθεις στα ίσια σου" και να πάρεις κουράγιο από τα δικά σου ψυχολογικά αποθέματα. Μόνο έτσι πιστεύω δεν θα σε βρει απροετοίμαστη ο ΦΤ. Απλά φρόντισε να μην σε επηρεάζει ο κύκλος σου αν δεν γνωρίζει τα πλεονεκτήματα του vbac γιατί οι τρίτοι μπορούν να βλάψουν πραγματικά. Εσύ μόνο ξέρεις πόσο σημαντικό είναι για σένα να γεννήσεις φυσιολογικά, απλά ξαναζύγισε τα και θα επανακτήσεις το πεσμένο σου ηθικό. Όλα καλά να σου πάνε κοπέλα μου.

όσο για τις φοβίες εγώ στο πρωτο vbac είχα και μάλιστα πολλές ακόμα και την ώρα της γέννας.... συγγεκριμένα σκευτόμουνα σε κάθε πόνο "τώρα θα σκιστεί η μήτρα και θα πεθανουμε...."

Μετά όμως ΜΑΡΙΑΛ πήρες φόρα :-D

Με ανακουφίζει που κάναν κι άλλες κοπέλες τέτοιες σκέψεις κι είχαν ωστόσο επιτυχία. Με είχαν πιάσει οι δεισιδαιμονίες μου ότι με τις σκέψεις μου θα προκαλέσω αυτό που φοβάμαι. Όπως και να έχει προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά. Σίγουρα παίζει ρόλο κι ότι λόγω απόστασης δεν έχω πολύ τακτική επαφή με το γιατρό μου (την Αθήνα θα πάω να μείνω στο πατρικό μου μόλις μπω στο μήνα μου) και η αλήθεια είναι ότι όταν μιλάω με το γιατρό μου για το θέμα νιώθω μια ασφάλεια. Επίσης, μου κάνει πολύ καλό που διαβάζω και ξαναδιαβάζω τις ιστορίες σας και ιστορίες άλλων φυσιολογικών τοκετών. Σταμάτησα να διαβάζω ξένα forum με ιστορίες vbac με τραγική κατάληξη συνειδητοποιώντας ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων ήταν η καθυστερημένη παρέμβαση των γιατρών και η αμέλεια που οδήγησαν εκεί τα πράγματα. Στην Ελλάδα λίγοι αναλαμβάνουν αλλά τουλάχιστον είναι πολύ έμπειροι και μάλλον πολύ περισσότερο προσεκτικοί μιας και έχουν να αντιμετωπίσουν απέναντί τους μεγάλο μέρος της ιατρικής κοινότητας.

Εγώ η αλήθεια είναι ότι στην εγκυμοσύνη δεν αμφέβαλλα ούτε δευτερόλεπτο για το αν κάνω καλά που επέλεξα vbac... Νομίζω πως μέσα σου ξέρεις για ποιο λόγο επέλεξες το vbac και πρέπει να ανατρέξεις στις σκέψεις που έκανες όταν το αποφάσισες για να "έρθεις στα ίσια σου" και να πάρεις κουράγιο από τα δικά σου ψυχολογικά αποθέματα. Μόνο έτσι πιστεύω δεν θα σε βρει απροετοίμαστη ο ΦΤ. Απλά φρόντισε να μην σε επηρεάζει ο κύκλος σου αν δεν γνωρίζει τα πλεονεκτήματα του vbac γιατί οι τρίτοι μπορούν να βλάψουν πραγματικά. Εσύ μόνο ξέρεις πόσο σημαντικό είναι για σένα να γεννήσεις φυσιολογικά, απλά ξαναζύγισε τα και θα επανακτήσεις το πεσμένο σου ηθικό. Όλα καλά να σου πάνε κοπέλα μου.

Γαρδουμπάκι δεν αμφιβάλλω, φοβάμαι:( Δεν αμφιβάλλω γιατί δε θεωρώ επιλογή την καισαρική. Αλλά μάλλον κι η πρωτότοκη φοβάται.. εγώ δεν πρόλαβα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη να νιώσω τέτοια συναισθήματα :(

Ευτυχώς ο άντρας μου με στηρίζει και το ίδιο και οι γονείς μου. Άλλωστε η μητέρα μου έκανε vbac πριν 29 χρόνια :D Όσο για του άλλους ευτυχώς τα λένε μεταξύ τους κι εγώ κρατάω αποστάσεις.

μάλλον κι η πρωτότοκη φοβάται.. εγώ δεν πρόλαβα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη να νιώσω τέτοια συναισθήματα :(

Κι εγώ αυτό έλεγα χθες στον άντρα μου... πόσο λίγα ήξερα για την ώρα του τοκετού στην 1η εγκυμοσύνη, κι ας είχα περάσει ώωωωρες ατελείωτες στο internet. Είχα διαβάσει τα πάντα περί θηλασμού και για την σημασία του ΦΤ αλλά τίποτα επί της ουσίας. Ίσως και γι'αυτό να μην είχα φοβηθεί καθόλου, επειδή νόμιζα ότι εντάξει, θα μου σπάσουν τα νερά, θα πάω στο μαιευτήριο, θα σπρώξω και θα βγει!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Αυτή τη φορά που ήμουν πιο συνειδητοποιημένη για την τροπή που μπορούσε να πάρει μια γέννα ήμουν πιο αγχωμένη, φοβόμουν και την ίδια την γέννα (όσο παράλογο κι αν ακούγεται για κάποια που ξέρεις ότι έκανε τα πάντα για να γεννήσει φυσιολογικά :confused:). Οπότε ίσως κι εσύ φοβάσαι επειδή ξέρεις πολλά!

Θα σου θυμίσω λοιπόν ότι εσύ θα γεννήσεις πανεύκολα σαν εμένα γιατί ακολουθείς τα χνάρια μου :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Κι εγώ αυτό έλεγα χθες στον άντρα μου... πόσο λίγα ήξερα για την ώρα του τοκετού στην 1η εγκυμοσύνη, κι ας είχα περάσει ώωωωρες ατελείωτες στο internet. Είχα διαβάσει τα πάντα περί θηλασμού και για την σημασία του ΦΤ αλλά τίποτα επί της ουσίας. Ίσως και γι'αυτό να μην είχα φοβηθεί καθόλου, επειδή νόμιζα ότι εντάξει, θα μου σπάσουν τα νερά, θα πάω στο μαιευτήριο, θα σπρώξω και θα βγει!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Αυτή τη φορά που ήμουν πιο συνειδητοποιημένη για την τροπή που μπορούσε να πάρει μια γέννα ήμουν πιο αγχωμένη, φοβόμουν και την ίδια την γέννα (όσο παράλογο κι αν ακούγεται για κάποια που ξέρεις ότι έκανε τα πάντα για να γεννήσει φυσιολογικά :confused:). Οπότε ίσως κι εσύ φοβάσαι επειδή ξέρεις πολλά!

Ακριβώς έτσι νιώθω Γαρδουμπάκι. Με καταλαβαίνεις..

Θα σου θυμίσω λοιπόν ότι εσύ θα γεννήσεις πανεύκολα σαν εμένα γιατί ακολουθείς τα χνάρια μου :lol::lol::lol:

Τα ακολουθώ κατά γράμμα όμως! :lol: Από την απόσταση των τοκετών μέχρι το φύλο των παιδιών μας :lol: Το μόνο που δεν ξέρω είναι γιατί την πρώτη φορά γέννησες με καισαρική. Εμένα έσπασαν τα νερά Πέμπτη απόγευμα και δεν είχα πόνους ούτε διαστολή. Ούτε τεχνητούς πόνους μου έβαλαν ούτε με περίμεναν. Παρασκευή 9π.μ. με έβαλαν χειρουργείο χωρίς να υπάρχει λόγος ενώ ο άντρας μου είχε συνεννοηθεί με το γιατρό να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι. Τώρα με αυτά που ξέρω θα σηκωνόμουν και θα πήγαινα σπίτι μου. Το χειρότερο..ακούω το γιατρό να μου λέει "Τι να σου κάνω έρχεται και σαββατοκύριακο.." και δεν αντιδρώ!!:mad: Υπήρχε θέμα με τον αναισθησιολόγο το ΣΚ.:mad: Θυμώνω πολύ με τον εαυτό μου. :mad:

Το μόνο που δεν ξέρω είναι γιατί την πρώτη φορά γέννησες με καισαρική.

Το βρήκα το μήνυμά σου όπου περιγράφεις την κατάσταση αναλυτικά!!! Απαράδεκτος ο πρώην γιατρός σου!!! :mad:

Κορίτσια σας παρακαλώ διαφωτίστε με στο θέμα. Αναζητώ γυναικολόγο μετά από καισαρική στην περιοχη της Κομοτηνής ή Αλεξανδρούπολης, κατά προτίμηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ευχαριστω

Κορίτσια σας παρακαλώ διαφωτίστε με στο θέμα. Αναζητώ γυναικολόγο μετά από καισαρική στην περιοχη της Κομοτηνής ή Αλεξανδρούπολης, κατά προτίμηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ευχαριστω

Ενδιαφέρει και μια φίλη μου που μένει Κομοτηνή. Ίσως πρέπει να ρωτήσετε και στο group sto facebook.

Διαφημίσεις

ήρθε λοιπόν η ώρα να σας πω και γω την ιστορία του 2ου vbac μου...

τέσσερεις μέρες πριν τον τοκετό αφού κοίμησα τους μεγάλους για βράδυ, με έπιασαν μέτριοι πόνοι καλοί με διάρκεια και σχετική συχνότητα...

κοιμίζω και τον άνδρα μου :D, και κάθομαι στο youtube να χαζεψω βιντεάκια και να μετρησω κάθε πότε έρχονται... είναι στα 5 με 7 λεπτά .... μετά όμως από δυο ώρες παραμένουν στην ίδια συχνότητα και ένταση και γω νυστάζω οπότε πάω για ύπνο και οι πόνοι σταματούν...

την επόμενη μέρα τίποτα...

την επόμενη μέρα πάλι βραδυνοί πόνοι και μια αίσθηση ότι το κεφάλι έχει κατέβει χαμηλότερα, οι πόνοι ξανασταματούν με το που αποκοιμιέμαι...

την επόμενη ξανά τίποτα....

την επόμενη (δευτέρα) έχω ραντεβού με το γιατρό, από το πρώί έχω πόνους αρκετά δυνατους και τα παιδιά μου συνέχεια με ρωτάνε τι έχεις μαμά;

δυο φορές παίρνω το άνδρα μου με τρειλεπτους πόνους και τις δύο στο μισάωρο σταματούν...

πάω τουαλέτα τέσσερεις φορές...

το απόγευμα πάω στο γιατρό, βρίσκει (μετά από δικιά μου παράκληση για κολπική επειδή είμαι είδη αρκετά κουρασμένη από τους διαρκείς πόνους) διαστολή τρία και τράχηλο μαλακό (η διαστολή επειδή είμαι πολυτόκος είναι αναμενόμενη και δεν συμαίνει σόνη και ντε ότι βρίσκομαι σε τοκετό)...

και πάω σπίτι... στο δρόμο της επιστροφής με ξαναπιάνουν δυνατούτσικοι πόνοι...

στο σπίτι βάζω στα παιδιά να φάνε και τους διαβάζω ιστορία... την ώρα της ιστορίας έχω πόνους, δυο φορές σταματώ την ιστορία και οι δυο μεγάλοι μου κάνουν μασαζ στη μέση μου...

μόλις βγαίνω από το δωμάτιο λέω στο άνδρα μου ότι μάλλον σήμερα είναι μέρα γιατί πρώτη φορά έχω τόσο δυνατούς πόνους μπροστά στα παιδιά...

ο μικρός είναι ξύπνιος ακόμα, και όταν πονάω με σκεπάζει με μια κουβερτα και με φυλάει... "πάρτον πάρτον να τον κοιμήσεις" λέω στο άνδρα μου γιατί δεν έχω την όρεξη και το κουράγιο για ψυχολογική υποστήρηξη του μωρού, που με λυπάται που πονάω...

και εγώ πάω να κάνω ένα μπάνιο για να δω αν θα σταματήσουν οι πόνοι,

οι πόνοι με το μπάνιο πράγματι σταματάνε και γω λέω "ά δεν θα γεννήσω σήμερα ",

μετά από μισή ώρα με πιάνουν πολλοί δυνατοί πόνοι και παίρνω τηλ το γιατρό, πάω στο μαιευτήριο... διαστολή τρία τράχηλος εξαλημένος και μπροστά κεφαλάκι χαμηλά.... "μπαίνουμε για γέννα"

στο δωμάτιο των ωδινών έχω πόνους κάνω λίγο υπομονή να πάει τέσσερα για να κάνω επισκληρίδιο ...

σε λίγο οι πόνοι δυναμώνουν "πήγαινε να τους πεις για επισκληρίδιο ΤΩΡΑ" λέω στον άνδρα "να τις φωνάξουμε τις μαίες πρωτα να δούμε αν έχεις προχωρήσει;" "όχι δε με νοιάζει τίποτα φωναξέ τες τώρα" μου κάνουν το επισκληρίδιο "άγιος άνθρωπος αυτός που την ανακάλυψε, να ναι καλά"παραμιλάω εγώ και σταυρώνω τον αέρα.

οι ώρες παιρνούν σε λίγο νιώθω λίγο πόνο και έχω φτάσει τα 7 εκατοστά, ο άνδρας μου κοιμάται "ξύπνα" του λέω "δε σε βλέπω ενθουσιασμένο" "είμαι " λέει ο καημένος με μάτια κατακόκκινα από τη νύστα :lol:...

σε καποια στιγμή οι πόνοι αραιώνουν , αλλάζω λίγο στάση και ξαναπυκνώνουν και ξαφνικά "θέλω να σπρώξω", έρχονται οι μαίες "τελεία διαστολή", μου λένε να μη σπρωξω ακόμα (ο γιατρός δεν έχει έρθει ακόμα),

"φωνάξτε το εφημερεύοντα δεν με πειράζει" τους λέω αλλά αυτες τίποτα να περιμένουμε το γιατρό, να σημειώσω ότι δεν μου έχουν σπάσει ακόμα τα νερα,

όταν έρχεται ο γιατρός μου λέει να ξεκινήσω εξωθήσεις αλλά εμένα καθώς με πιάνει μια φοβία για τον πόνο που θα νιώσω όταν θα βγει το κεφάλι δεν σπρώχνω...

έρχεται μια μαία για να μου πατήσει την κοιλιά "φύγε θα το βγάλω μόνη μου" της λέω και αυτή το σέβεται στο επόμενο πόνο κάνω κάτι σαν σπρώξιμο (ο θεός να το κάνει) και πετάγεται το κεφάλι, βλέπω το γιατρό να βγάζει κάτι σαν σεντόνι από το κεφάλι του μωρού, είναι ο αμνιακός σάκος, ακούω το μωρό να κλαίει (το σώμα δεν έχει βγει ακόμα και αυτό κλαίει) με πιάνουν νευρικά γέλια και στο απόμενο πόνο βγαίνει και το σώμα σχεδόν μόνο του ο γιατρός παίρνει το μωρό και το ακουμπά πάνω μου,

το σηκώνω να το δω καλύτερα είναι πανασχημογλυκο το καταφιλώ του τρίβω την πλατούλα, μια μαία πάει να κόψει το λόρο "όχι ακόμα" της λέει ο γιατρος ο οποίος ράβει, μετά από κανα δεκάλεπτο κόβουν το λώρο και παίρνουν το μωρό το εξετάζουν και μου το ξαναδίνουν, σε κάποια στιγμή βγαίνει και ο πλακούντας... σελίγο βρίσκομαι σκεπασμένη και ευτυχισμένη στο δωμάτιο μου δεν πονάω πουθενά... δίπλα μου μια μαία εκπεδεύει μια μανούλα στο θηλασμό....

Διαφημίσεις

Στο πλαισιο της διεθνους εβδομαδας για το σεβασμο στη γεννα (20-27 μαιου) δημιουργουμε ενα βιβλιο γεματο.. με τη φωνη μας!

αν νιωθεις πως εκανες μια αδικη καισαρικη η οτι αντιμετωπιστηκες κατα τον τοκετο σου χωρις σεβασμο και θελεις να μιλησεις

μπορεις να γραψεις κι εσυ το γραμμα σου λεγοντας στο γιατρο σου αυτα που νιωθεις

στο τελος του μαιου ολα τα γραμματα θα αποτελεσουν ενα βιβλιο το οποιο μπορεις να κανεις οτι θελεις -μια ιδεα ειναι να το στειλεις στο γιατρο σου-

(δεν επιτρεπεται να αναφερεις το ονομα του γιατρου σου αλλα μπορεις αν θες να αναφερεις το δικο σου)

αποστολη γραμματων στο [email protected]

ή αναρτηση στα αρχεια της ομαδας 'ενα γραμμα στο γιατρο μου' του facebook

σκοπος μας ειναι να δειξουμε οτι δεν ειναι μια δυο πεντε δεκα οι γυναικες που ενιωσαν το σωμα τους να -παρα-βιαζεται κατα τον τοκετο τους αλλα πολλες.. και πλεον γνωριζουμε τα δικαιωματα μας..

μετα την υλοποιηση του θα δωθει στο encahellas -ελληνικο δικτυο για το σεβασμο στη γεννα- ωστε να αξιοποιηθει περαιτέρω..

Mαριαλ τι ωραία που τα περιγράφεις!!

Να σου ζήσει και πάλι!!!

Γελάω που ΄'ήθελες επισκληρίδιο ΤΩΡΑ!!!

έτσι ακριβώς αισθανόμουν και εγώ..αφού φανταζόμουν τον εαυτο μου όπως σε κάτι ταινίες που πιάνουν το γιατρό από τον γιακά και ουρλιάζουν ΄΄γιατρέ κανε κάτι΄΄,....χαχααααα αλλά συγκρατήθηκα!

αχ ωραιες στιγμές!!!

Να σου ζήσουν όλα και να τα χαίρεσαι!!!:-D:grin:

έτσι ακριβώς αισθανόμουν και εγώ..αφού φανταζόμουν τον εαυτο μου όπως σε κάτι ταινίες που πιάνουν το γιατρό από τον γιακά και ουρλιάζουν ΄΄γιατρέ κανε κάτι΄΄,....χαχααααα αλλά συγκρατήθηκα!

κατα την εισαγωγή με ρωτάει μια μαία "θα κάνετε επισκληρίδιο?", και εγω την κοιτάω αυστηρά σαν να χε κάνει φόνο "ενοείται".... της λέω "ποιος ο λόγος να μη θέλω?"...

εκείνη η καημένη μου λέει με ΄ύφος απολογητικό " ε ξέρεται δεν θέλουν όλες" .... "εγώ δεν είμαι από τις ρομαντικές, γεννώ το τέταρτο και δεν έχω αντοχή να πονέσω καθόλου , και όταν λέω καθόλου το ενοώ, κανόνισε να με πονέσεις στο ξύρισμα".... τι να πει έρμη με την τρελή που χε μπλέξει...

καμιά βδομάδα πριν τη γέννα ξυπνησα κλαιγοντας με εφιάλτη ότι δεν πρόλαβα να κάνω επισκληρίδιο :oops: αφήστε μεγάλη εξάρτηση...

Καλημέρα!Μαριάλ να σου ζήσει το μωράκι σου και τα υπόλοιπα παιδάκια σου!Διάβασα τώρα την ιστορία σου και συγκηνήθηκα!!!Επειδή δεν προλαβαίνω να διαβάσω τόοοσες σελίδες γράφω συνοπτικά την ιστορία μου :)

Είμαι μανούλα ενός αγοριού 17μηνών το οποίο γεννήθηκε με κτ 38+6. Στην εγκυμοσύνη εμφάνισα διαβήτη κύησης φουλ,έκανα και ινσουλίνη και κάπου στο τέλος εμφάνισα & θυροειδή. Έχοντας περάσει από πολλά στάδια στο τέλος της εγκυμοσύνης (θυμάμαι το τελευταίο 3μηνο μετά την ρημάδα την καμπύλη με μαύρα χρώματα με ένα μόνιμο άγχος μην φάω κάτι που δεν πρέπει ή που πρέπει και πάει το σάκχαρο στο Θεό,μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία μου εδώ http://www.parentscafe.gr/showthread.php?p=1486829#post1486829) και ακόμη περισσότερα μετά την γέννα όπου εξομολογήθηκα ότι έκλεισα και δεν θα περάσω ξανά τίποτα από όλα αυτά και ούτε θέλω να κάνω άλλο παιδι (πόσο ντρέπομαι τώρα για όλα αυτά..) επανήλθα στα φυσιολογικά μου.. Και έχοντας επανέλθει και αξιολογήσει τα πράγματα από απόσταση αποφάσισα να αλλάξω γιατρό. Όχι γιατί δεν είμαι ευχαριστημένη ούτε γιατί έχω γίνει φανατική πάλι του φτ αλλά γιατί θέλω τουλάχιστον αν κάπου στην πορεία το αποφασίσω να έχω την επιλογή.Και γιατί θέλω να πιστεύω -διορθώστε με αν κάνω λάθος μην μπω τζάμπα σε αυτή την διαδικασία- ότι είναι εντελώς διαφορετική η αντιμετώπιση αυτών των γιατρών ως προς τον τοκετό γενικώς.Έτσι παρόλο που δεν ξέρω αν έχει νοήμα γιατί τώρα είμαι Αθήνα αλλά σε 4-5 μήνες θα φύγουμε με μετάθεση είπα να ψάξω γιατρό. Και ήθελα να ρωτήσω γιατί αυτούς που βρήκα για Αθήνα είναι ο κ. Γιαννίκος Λάμπρος και ο Τριριγώτης. Και ο Μπιλάλης.Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλοι.Επίσης θα με ενδιέφερε αν υπήρχαν γιατροί και εκτός Αθηνών πχ καμία..Αλεξ/λη?Mπορεί κάποια κοπέλα να με διαφωτίσει λίγο στο θέμα?Επίσης να σημειώσω ότι έχω & ένα ινομύωμα που παρόλο που μου έχει πει ο τώρινός γιατρός μου ότι η θέση του δεν εμποδίζει την σύλληψη και δεν δικαιολογεί την αυξημένη ροή που έχω θα ήθελα να πάρω και 2η γνώμη..Γιατι δεν μου διευκρίνυσε αν το είχε και πριν εγκυμοσύνη,προφανώς δεν το είχε προσέξει..!!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Καλημέρα!Μαριάλ να σου ζήσει το μωράκι σου και τα υπόλοιπα παιδάκια σου!Διάβασα τώρα την ιστορία σου και συγκηνήθηκα!!!Επειδή δεν προλαβαίνω να διαβάσω τόοοσες σελίδες γράφω συνοπτικά την ιστορία μου :)

Είμαι μανούλα ενός αγοριού 17μηνών το οποίο γεννήθηκε με κτ 38+6. Στην εγκυμοσύνη εμφάνισα διαβήτη κύησης φουλ,έκανα και ινσουλίνη και κάπου στο τέλος εμφάνισα & θυροειδή. Έχοντας περάσει από πολλά στάδια στο τέλος της εγκυμοσύνης (θυμάμαι το τελευταίο 3μηνο μετά την ρημάδα την καμπύλη με μαύρα χρώματα με ένα μόνιμο άγχος μην φάω κάτι που δεν πρέπει ή που πρέπει και πάει το σάκχαρο στο Θεό,μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία μου εδώ http://www.parentscafe.gr/showthread.php?p=1486829#post1486829) και ακόμη περισσότερα μετά την γέννα όπου εξομολογήθηκα ότι έκλεισα και δεν θα περάσω ξανά τίποτα από όλα αυτά και ούτε θέλω να κάνω άλλο παιδι (πόσο ντρέπομαι τώρα για όλα αυτά..) επανήλθα στα φυσιολογικά μου.. Και έχοντας επανέλθει και αξιολογήσει τα πράγματα από απόσταση αποφάσισα να αλλάξω γιατρό. Όχι γιατί δεν είμαι ευχαριστημένη ούτε γιατί έχω γίνει φανατική πάλι του φτ αλλά γιατί θέλω τουλάχιστον αν κάπου στην πορεία το αποφασίσω να έχω την επιλογή.Και γιατί θέλω να πιστεύω -διορθώστε με αν κάνω λάθος μην μπω τζάμπα σε αυτή την διαδικασία- ότι είναι εντελώς διαφορετική η αντιμετώπιση αυτών των γιατρών ως προς τον τοκετό γενικώς.Έτσι παρόλο που δεν ξέρω αν έχει νοήμα γιατί τώρα είμαι Αθήνα αλλά σε 4-5 μήνες θα φύγουμε με μετάθεση είπα να ψάξω γιατρό. Και ήθελα να ρωτήσω γιατί αυτούς που βρήκα για Αθήνα είναι ο κ. Γιαννίκος Λάμπρος και ο Τριριγώτης. Και ο Μπιλάλης.Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλοι.Επίσης θα με ενδιέφερε αν υπήρχαν γιατροί και εκτός Αθηνών πχ καμία..Αλεξ/λη?Mπορεί κάποια κοπέλα να με διαφωτίσει λίγο στο θέμα?Επίσης να σημειώσω ότι έχω & ένα ινομύωμα που παρόλο που μου έχει πει ο τώρινός γιατρός μου ότι η θέση του δεν εμποδίζει την σύλληψη και δεν δικαιολογεί την αυξημένη ροή που έχω θα ήθελα να πάρω και 2η γνώμη..Γιατι δεν μου διευκρίνυσε αν το είχε και πριν εγκυμοσύνη,προφανώς δεν το είχε προσέξει..!!

Καλησπέρα,

Γιατροί που κάνουν VBAC υπάρχουν κι άλλοι εκτός από αυτούς που αναφέρετε. Υπάρχει ένα γκρουπ στο facebook που ασχολείται με το θέμα και μεταξύ άλλων διατηρεί καταλόγους γιατρών που αποδεδειγμένα υποστηρίζουν τον φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική, τουλάχιστον για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε άλλες πόλεις απ' ό,τι καταλαβαίνω είναι μάλλον δύσκολο να βρείτε την κατάλληλη υποστήριξη αν και ποτέ δεν ξέρεις.

Καλησπέρα,

Γιατροί που κάνουν VBAC υπάρχουν κι άλλοι εκτός από αυτούς που αναφέρετε. Υπάρχει ένα γκρουπ στο facebook που ασχολείται με το θέμα και μεταξύ άλλων διατηρεί καταλόγους γιατρών που αποδεδειγμένα υποστηρίζουν τον φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική, τουλάχιστον για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε άλλες πόλεις απ' ό,τι καταλαβαίνω είναι μάλλον δύσκολο να βρείτε την κατάλληλη υποστήριξη αν και ποτέ δεν ξέρεις.

Σας ευχαριστώ πολύ γιατρέ για την απάντηση.Επειδή δεν έχω φβ θα μπορούσε κάποια κοπέλα να κάνει τον κόπο να μου στείλει την λίστα σε πμ?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Προφανώς δεν έχει γεννήσει καμιά κοπέλα με vbac με τον κ. Ταντανάση. :(Παρακαλώ όποια μπορεί να μου στείλει με π.μ. τα ονόματα των γιατρών

που κάνουν vbac στη Θεσσαλονίκη. Ευχαριστώ.

dogdogsrd20100306_2_My+boy+is.png

fc7b832273.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...