Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ( κατοικιδιο ) ?

DALIA

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Eviri μου άρεσε πολύ αυτό που έκανε η μικρή σου. Πολύ έξυπνο.;)

Κι εμείς γελάσαμε πολύ.

Eviri προσοχή να μης τη φάει τα βιβλία.Ρινσι παμφαγa.Το δικό μας ρε παιδιά που είχε βοσκησει τις πρασιναδες των playmobil

Άκου να φάει τις πρασινάδες των playmobil!!! :D :D

Να σας πω τι άλλο κάνει η μικρή τώρα που DALIA είπε να προσέχω τα βιβλία. Την ώρα του διαβάσματος παίρνει τα βιβλία και τετράδιά της, βάζει το κουνέλι μπροστά από το τζάμι του σαλονιού, που είναι κενό από χαλί, ξαπλώνει μπρούμυτα μπροστά από το κλουβί και διαβάζει-γράφει στο πάτωμα (στο χαλί) για να αλληλοβλέπονται με το κουνέλι.

Είμαι πολύ περήφανη που θα έχω ένα μορφωμένο κουνέλι στην οικογένεια.:-D :grin:

1457745k8p286od3g.gif

Miamama γιατρό σε λογικά πλαίσια δεν έχουν τα κουνελια.Εγω μια φορά στις 25 μέρες δίνω 5? για τροφή και γλιφιτζουρια και κανένα 2? το πριονιδι του άνα μήνα.Πολυ βαριά να σου βγει κανένα 10? το μήνα

rQGhp3.png

Κι εμείς γελάσαμε πολύ.

Άκου να φάει τις πρασινάδες των playmobil!!! :D :D

Να σας πω τι άλλο κάνει η μικρή τώρα που DALIA είπε να προσέχω τα βιβλία. Την ώρα του διαβάσματος παίρνει τα βιβλία και τετράδιά της, βάζει το κουνέλι μπροστά από το τζάμι του σαλονιού, που είναι κενό από χαλί, ξαπλώνει μπρούμυτα μπροστά από το κλουβί και διαβάζει-γράφει στο πάτωμα (στο χαλί) για να αλληλοβλέπονται με το κουνέλι.

Είμαι πολύ περήφανη που θα έχω ένα μορφωμένο κουνέλι στην οικογένεια.:-D :grin:

Πολύ τρυφερή σκηνή. Νομίζω ότι το αγαπάει η μικρή σου. Και μένα μου ζητάνε να τους πάρω ένα ζωάκι και το σκέφτομαι.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Εμάς μας στοίχισε 20 ευρώ και 5 το ποτηράκι του που έχει πιπίλα μεταλλική. Οι τροφές του και το κλουβί του και τα ροκανίδια δεν ξέρω πόσο έχουν γιατί πήγε ο άντρας μου να τα αγοράσει. Αν θες να ρωτήσω και θα σου πω. Σε κτηνίατρο δεν το έχουμε πάει, γι' αυτό και δεν γνωρίζω κόστος. Μέχρι τώρα το έχουμε 10 μέρες στο σπίτι.

1457745k8p286od3g.gif

• 1 month later...

Αχ τί μου θυμίσατε....5χρόνια είχα αλλάξει 3κουνελάκια..μιλάμε για ψύχωση..

ΑΛΛΑ αρρωσταίνουν εύκολα και σε αρρωσταίνουν κι εσένα δυστυχώς, ειχα πάθει απειρες φορες δερματιτιδα...οταν μεγαλώσουν λίγο και αρχίσουν να τρώνε ΔΕΝ σταματανε...δεν προλάβαινα να αγοράσω τροφη...εκτος αυτου τρώνε ΤΑ ΠΑΝΤΑ ό,τι βρουν μπροστά τους

ΒΕΒΑΙΑ δεν αντιλέγω είναι γλυκούλικα αλλά θέλουν προσοχή, πάντως με τη μικρη θα προτιμούσα κάποιο άλλο πιο ελεγχόμενο κατοικίδιο

Διαφημίσεις

• 9 months later...
Καλημέρα, ρώτα ότι θέλεις.

Σ'ευχαριστω για την απαντηση σου..εχω πολλες αποριες..ποσα χρονια ζουν περιπου, αν οντως μυριζουν πολυ ασχημα οι αναγκες τους, τι κανει να τρωνε εκτος απο χορτο κ κουνελινη ; αν μαθαινουν να ακουνε το ονομα τους κ να μην κανουν την αναγκη τους οπου βρουν, αν βγαζουν ηχο , πως κοβουμε τα νυχακια τους, οτιδηποτε γνωριζεις θα ηθελα να μου το πεις..και παλι ευχαριστω κ καλη σου μερα..

zTq9p2.png

OC8Op2.png

Διαφημίσεις

Σ'ευχαριστω για την απαντηση σου..εχω πολλες αποριες..ποσα χρονια ζουν περιπου, αν οντως μυριζουν πολυ ασχημα οι αναγκες τους, τι κανει να τρωνε εκτος απο χορτο κ κουνελινη ; αν μαθαινουν να ακουνε το ονομα τους κ να μην κανουν την αναγκη τους οπου βρουν, αν βγαζουν ηχο , πως κοβουμε τα νυχακια τους, οτιδηποτε γνωριζεις θα ηθελα να μου το πεις..και παλι ευχαριστω κ καλη σου μερα..

Ζούνε περίπου 7-8 χρόνια. Εμείς τον Μαίο πάμε στον 3ο χρόνο και όταν το πήραμε ήταν σχεδόν 1.

Τα κουνελάκια που προορίζονται για κατοικίδια δεν μυρίζουν.Την ανάγκη τους σπανιότατατα θα την κάνουν σε άσχετο σημείο.Σχεδόν πάντα την κάνουν στο ίδιο σημείο που έχουν σημαδέψει.

Δεν βγάζουν κανέναν ήχος. Δεν χρειάστηκε μέχρι τώρα να του κόψω νύχια.Αν χρειαστεί θα το πάω στον κτηνίατρο.

Το όνομα τους όχι δεν το ακούνε.

Εγώ του έχω στο μπαλκόνι ένα σπιτάκι κάτω με πριονίδι και την τροφή του. Κακά και τσίσα κάνει μόνο εκεί. Τον ανοίγω το πρωί πριν πάω για δουλειά βγαίνει, ξαναμπαίνει, το απόγευμα ξανά. Το καλοκαίρι αφήνω μόνιμα ανοιχτη λίγο την μπαλκονόπορτα και μπαινοβγαίνει.Αν θέλω να φύγω και δεν είναι μέσα χτυπάω την μπαλκονόπορτα και έρχεται τρέχοντας. Τον έχω χύμα στο σαλόνι.

Εγώ του πέρνω χύμα τροφή από ένα συγκεκριμένο petshop στη γειτονιά.Φρέσκα λαχανικά ο δικός μου δεν τρώει, αλλά γενικότερα δεν κάνει διότι αν τα πιάσει διάροια για τα κουνελάκια είναι θανατηφόρα.

Πολλά έξοδα δεν έχουν.

Τρελλένονται να κρύβονται και να στριμόχνωνται.

Οποιαδήποτε αρρώστια πάθουν ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Απαγορεύεται να βραχτούν ( έτσι και αλλιώς είναι πάντα πεντακάθαρα.Το σάλιο τους περιέχει αντισηπτικό )

Όταν σε μάθουν κάθονται στα πόδια σου ή να τα χαιδέψεις..

rQGhp3.png

Έχω κι εγώ 3μιση χρόνια ένα κουνελάκι και είναι σκέτη γλύκα..!!! Εγώ το αλλάζω καθημερινα οπότε δεν μυρίζει καθόλου. Καλό είναι να του βάζεις μόνο χόρτο και από κουνελίνη να προτιμάς την συσκευασμένη. Εμένα έμαθε από μικρή να ακούει το όνομα της και πλέον είναι λες και έχουμε σκυλάκι στο σπίτι, την ανάγκη της την κάνει σε συγκεκριμένο σημείο στο σπίτι της και υπάρχει περίπτωση αν τρομάξει ή αν πονάει να σου κάνει κάποιον ήχο λίγο τσιριχτό. Για τα νυχάκια υπάρχουν ειδικά κοπτάκια και θα πρέπει να του κόβεις το λευκό σημείο που προεξέχει γιατί αν μακρύνει πολύ μπορεί να το ενοχλεί στο περπάτημα. Γενικά είναι ζωάκια πολύ κοινωνικά και αν ασχοληθείς μαζί τους και τους δείξεις ότι τα αγαπάς θα σου γίνουν απίστευτη παρέα. Να φανταστείς ότι εγώ όταν είχα κάποια προβληματάκια με την εγκυμοσύνη μου και χρειάστηκε να μείνω ξάπλα, αυτό την έβγαζε συνέχεια στα πόδια μου και ήταν μεγάλη παρηγοριά για μένα το γλυκούλι μου!!!

στα περισσοτερα θα συμφωνησω με ολες..αυτα που εχω να προσθεσω ειναι οτι απο τη δικη μου πειρα κατεληξα στο οτι ειναι ενα ζωο σχετικα οικονομικο..ΑΛΛΑ μαλλον δεν ειναι για σπιτι...ειναι ενα ζωο που απαιτει μεγαλη ασκηση...αναπτυσει μεγαλες ταχυτητες απο τη φυση του..κ αυτες τις ταχυτητες αδυνατει να τις αναπτυξει στο διαμερισμα..το εβλεπα στο δικο μου..οταν βγαζαμε χαλια ολο τεντονωταν το κακομοιρο..οταν βαζαμε χαλια αφινιαζε...ετρεχε με τρελες ταχυτητς...απτο μπανιο μεχρι τη βεραντα και τουμπαλιν...δενεται πολυ με τον ανθρωπο...ξεχωριζει συμπαθειες...αντιλαμβανεται πολυ συμπαθειες...στη μαμα μου ειχε τρελη αδυναμια...εβγαινε στη βεραντα να κατσει και πηγαινε απο πισω αυτο και ξαπλωνε κατω απο την καρεκλα της...ο μπαμπας μου δεν το πολυηθελε...η κουνελα αυτο το αντιλαμβανοταν και δεν πηγαινε καν κοντα του...δεν ειχαν σχεση...ονομα δεν εμαθε ποτε..πιστευω ειναι οπως κατσει αυτο το ζητημα..ενα ελαχιστο ποσοστο εχει μαθει ονομα..αλλο??αλλο??

α ναι...το κουνελι ειναι ενα εξερευνητικο ζωο...θελει να τα ψαξει ολα και να τα επεξεργαστει ολα...ετσι θα παει να μυρισει τα παντα...θα φαει αρκετα πραγματα...και προσοχη σε καλωδια..ειναι το αγαπημενο τους χομπι!!και αυτο γιατι??γιατι απο τη φυση τους σκαβουν λαγουμια...σκαβοντας λαγουμια συναντουν ριζες...τις ριζες πρεπει να τις φανε προκειμενου να συνεχισουν το λαγουμι...ετσι λοιπον οι ριζες της φυσης αντικαθιστουνται στο ενστικτο τους με τα καλωδια του σπιτιου...η διατροφη τους πρεπει να ειναι αρκετα συγκεκριμενη...ξηρα τροφη και που και που κανα λαχανικο..εμας δλδ τρελαινοταν για μαρουλι...της διναμε 2 μικρα φυλλα τη μερα...πιο σπανια τωρα...δλδ 1 φορα το μηνα της διναμε κατι παλι για το οποιο τρελαινοταν...κορν φλεικς!!αλλα τα πολυ σκετα..τα φιτνες αλλα τα απλα!!της διναμε 5-6 φλεικς...επισης τρελαινοταν για φρυγανια...αλλα λαχανικα κ γενια οτι παρεκλινει απο την ξηρα τροφη πρεπει να ξεκιναει μετα το χρονο...εμεις την ειχαμε απο 2 μηνων..συνεχεια νερο διαθεσιμο...συνεχεια ομως..οπως και τροφη..ειναι ενα ζωακι που μπορει να τωει ολη μερα...απο πολυ λιγο καθε φορα αλλα συνεχεια...και γιαυτο κανει κ πολλα κακα..και τσισα...θελει χαδακια..τα δεχεται και τα ζηταει...θελεις πολλη ενασχοληση γενικοτερα...πρεπει να το δουλευεις το ολο θεμα..δεν μπορεις να το αφησεις και οτι γινει..θελει επισης πολλη καθαριοτητα...αυτο που ισως μυρισει ειναι τα τσισα τους...αν βγει θυληκο (γιατι δεν φαινεται αμεσως το φυλο) θελει στειρωση προκειμενου να αποφυγεις τον καρκινο μητρας που στα θυληκα ειναι πολυ συχνος αν δεν αναπαραχθουν εστω μια φορα..διαφορετικα το ζευγαρωνεις...αλλα η εγχειρηση σε ενα κουνελι ειναι επιφοβη διοτι δεν αντεχουν συνηθως τη ναρκωση...το συμπερασμα μου ειναι οτι ειναι ενα γλυκα ζωακι αλλα πιστευω οτι δεν ειναι για σπιτι..ειναι καθαρα ζωο της φυσης...οπως και τα πουλακια...δεν ειναι για κλουβακι...ειναι για να πετανε...ετσι και το κουνελακι εχει αναγκη το τρεξιμο και τη φυση...κ γενικα αν τα χτυπησει καποια ασθενεια δεν ειναι πολυ ανθεκτικα..και δεν μπορεις να τα πλακωσεις στις αγωγες..ειναι πολυ ευαισθητοι οργανισμοι...απο κει κ περα φυσικα εσυ θα κρινεις...

καλησπερα! Ειχατε η εχετε κουνελι στο σπιτι ; Ενδιαφερομαι να παρω κ θα ηθελα να ξερω τα παντα!

Δες και εδώ http://kounelia.blogspot.com/

Αν δεν έχεις πάρει μέχρι τώρα ίσως μπορούμε να σου δώσουμε το δικό μας. Θα πρέπει να το συζητήσω με την σύζυγο αλλά νομίζω πως θα είναι θετική.

Είναι μικρότερο από 6 μηνών αυτήν την στιγμή και ζητάει περισσότερη ενασχόληση από όσο του παρέχουμε εμείς και τα παιδιά μας ... :(

Το καλοκαίρι θα μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη η φροντίδα της ...

πᾶν μέτρον ἄριστον

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...