Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

και θηλάζω... και παχαίνω!!!! -εσείς?

Vicky-Elena

Recommended Posts

Να σου ζήσει και εσένα το κοριτσάκι σου!

Εγώ το βράδυ δυστυχώς να το κόψω δεν μπορώ (ποτέ δεν μπόρεσα να κοιμηθώ πεινασμένη) αλλά θα πρέπει να κόψω άλλα όπως τα γλυκά!

Όχι περίοδος δεν μου έχει έρθει - εσένα? (ο άντρας μου μου λέει ότι σίγουρα αυτό παίζει ρόλο και θα με βοηθήσει να ξεπρηστώ....)

Η περίοδος δεν παίζει τόσο ρόλο όσο η ζάχαρη.

Αν καταφέρεις να απέχεις εντελώς από τη ζάχαρη θα ομαλοιποιηθεί η όρεξή σου και θα αλλάξει ο μεταβολισμός σου.

Δυστυχώς η ζάχαρη υπάρχει παντού, ακόμη και σε αλμυρές τροφές, όπως το ψωμί, η σάλτσα ντομάτας, οι φρυγανιές...

Δοκίμασε να κόψεις κάθε κόκο ζάχαρη και σίγουρα θα δεις διαφορά!

Διαφημίσεις

Η περίοδος δεν παίζει τόσο ρόλο όσο η ζάχαρη.

Αν καταφέρεις να απέχεις εντελώς από τη ζάχαρη θα ομαλοιποιηθεί η όρεξή σου και θα αλλάξει ο μεταβολισμός σου.

Δυστυχώς η ζάχαρη υπάρχει παντού, ακόμη και σε αλμυρές τροφές, όπως το ψωμί, η σάλτσα ντομάτας, οι φρυγανιές...

Δοκίμασε να κόψεις κάθε κόκο ζάχαρη και σίγουρα θα δεις διαφορά!

Aglaia,

σε ευχαριστώ πολύ που για τη συμβουλή σου (και τη συμμετοχή σου σε αυτή τη 'συζήτηση') γιατί απ' ότι βλέπω εδώ στο forum έχει πολλή ζήτηση η γνώμη σου :).

Είμαι σίγουρη ότι έχεις δίκιο για την κατανάλωση ζάχαρης και το ρόλο που παίζει στην αύξηση του βάρους αλλά τι να κάνω... (ήτανε πάντοτε το αδύνατο σημείο μου). Απλώς πριν μείνω έγκυος κατάφερα να διατηρούμαι αδύνατη λόγω έντονης γυμναστικής κι προσεγμένης διατροφής τις περισσότερες μέρες της εβδομάδος. Με το θηλασμό δυστυχώς δεν τα κατάφερα τόσο καλά (όσον αφορά στο βάρος μου εννοώ και την κατανάλωση γλυκών). Σου παραθέτω από κάτω τις αιτίες πάχυνσης για μαμάδες που θηλάζουν :) όπως το βίωσα εγώ (σε περίπτωση που δεν το έχεις δεί) και αν βρείς χρόνο θα εκτιμούσα τη γνώμη σου... - υπάρχει περίπτωση ο θηλασμός να δημιουργεί έντονες ορέξεις cravings για γλυκά ή θα με βόλευε απλά εμένα να το πιστεύω αυτό? ;)

Μια μαμά που θηλάζει μπορεί να παχύνει αντί να αδυνατίσει για τους εξής λόγους

1) ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού είναι πολύ ξενυχτισμένη (πχ μια μητέρα που δε θηλάζει μπορεί να αποφασίσει μία νύχτα να κοιμηθεί και να δώσει άλλος στο μωρό τα γευματά του αλλά μια μητέρα που θηλάζει είναι υπεύθυνη για κάθε γεύμα του μωρού η ίδια με αποτέλεσμα να κοιμάται ελάχιστα) εγώ τουλάχιστον κοιμόμουν το πολύ 5-6 ώρες το 24ωρο και ποτέ πάνω από 2 ώρες συνεχόμενα.... είχα ένα μωράκι που είχε βγεί 2700 από το μαιευτήρια και όλο έκλαιγε, θήλαζε και δεν κοιμόταν... τα'χα παίξει.... υπήρξε νύχτα που πήρα τη μαμά μου στις 6 τα ξημερώματα να ρθει να με βοηθήσει γιατί θα μου'φευγε το μωρό απο τα χέρια από την αυπνία... και επανέρχομαι στο θέμα μας, με τρελό ξενύχτι διατροφή δε γίνεται... στις 5 η ώρα το πρωί τι να σου κάνει το γιαουρτάκι... μια κρέπα χρειάζεσαι! :-)

2) περνάει πολύ ώρα καθιστή ή ξαπλωμένη (φαντάζομαι αν θήλαζε όρθια κάτι θα γινότανε μια και θα΄καιγε περισσότερες θερμίδες!) το πολύ καθισιό πάντως μόνο κακό στην κυτταρίτιδα μπορεί να κάνει και να φαρδύνει και άλλο τη λεκάνη σου!!!!

3) έχει πολλή όρεξη... μπορεί να ονειρεύεται τούρτες, παγωτά, πίτσες, πίτες κτλ. και τα όνειρα αυτά πραγματοποιούνται και εύκολα!!!! :wink:

4) είναι πιο κλεισμένη μέσα στο σπίτι (είτε γιατί από την αυπνία δεν έχει διάθεση να βγεί είτε γιατί δε μπορεί να λείψει πολύ ώρα μακριά από το μωρό της και αν το πάρει μαζί της μπορεί να μη νιώθει άνετα να θηλάσει δημοσίως...) και όσο πιο κλεισμένος μέσα τόσο πιο πολύ τρώς και χρησιμοποιείς και το φαγητό ως μέσο διασκέδασης....

5) μπορεί να μη μπορεί να γυμναστεί (εγώ πχ έκανα διάδρομο και μετά που θήλασα την κόρη μου αντιδρούσε άσχημα σα να ξινιζότανε... το έψαξα και βρήκα ότι με το τρέξιμο και τη γυμναστική παράγει οργανισμός γαλακτικό οξύ και αυτό μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του μητρικού γάλακτος!)

6) μπορεί να πάθει διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με το θηλασμό (πχ πληγωμένες θηλές, μαστίτιδα, απόφραξη γαλατικών πόρων) να υποφέρει αρκετά, να ταλαιπωρηθεί και να 'ξεσπάσει' στα γλυκά (άλλωστε είναι γνωστό ότι πολλές γυναίκες ξεσπούν στα γλυκά για ψυχολογικούς λόγους!)

- υπάρχει περίπτωση ο θηλασμός να δημιουργεί έντονες ορέξεις cravings για γλυκά ή θα με βόλευε απλά εμένα να το πιστεύω αυτό? :wink:

Nαι υπάρχει περίπτωση αλλά σε συνδυασμό με άλλα διατροφικά λάθη. Δηλαδή η μαμά δεν τρώει ικανοποιητικά για το ιδιαίτερο μεταβολικό προφίλ που έχει αλλά και δεν τρώει την ποιότητα των τροφών που χρειάζεται και ο θηλασμός είναι το κερασάκι στην τούρτα που κάνει έντονη την επιθυμία για γλυκά.

1) ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού είναι πολύ ξενυχτισμένη (πχ μια μητέρα που δε θηλάζει μπορεί να αποφασίσει μία νύχτα να κοιμηθεί και να δώσει άλλος στο μωρό τα γευματά του αλλά μια μητέρα που θηλάζει είναι υπεύθυνη για κάθε γεύμα του μωρού η ίδια με αποτέλεσμα να κοιμάται ελάχιστα) εγώ τουλάχιστον κοιμόμουν το πολύ 5-6 ώρες το 24ωρο και ποτέ πάνω από 2 ώρες συνεχόμενα.... είχα ένα μωράκι που είχε βγεί 2700 από το μαιευτήρια και όλο έκλαιγε, θήλαζε και δεν κοιμόταν... τα'χα παίξει.... υπήρξε νύχτα που πήρα τη μαμά μου στις 6 τα ξημερώματα να ρθει να με βοηθήσει γιατί θα μου'φευγε το μωρό απο τα χέρια από την αυπνία... και επανέρχομαι στο θέμα μας, με τρελό ξενύχτι διατροφή δε γίνεται... στις 5 η ώρα το πρωί τι να σου κάνει το γιαουρτάκι... μια κρέπα χρειάζεσαι! :-)

Επίσης το ξενύχτι μειώνει τα επίπεδα κάποιων ορμονών που είναι βασικές για το μεταβολισμό.

Η κούραση και το ξενύχτι ανοίγουν όρεξη και μειώνεται ο μεταβολισμός!

Συδυασμός που σκοτώνει!

2) περνάει πολύ ώρα καθιστή ή ξαπλωμένη (φαντάζομαι αν θήλαζε όρθια κάτι θα γινότανε μια και θα΄καιγε περισσότερες θερμίδες!) το πολύ καθισιό πάντως μόνο κακό στην κυτταρίτιδα μπορεί να κάνει και να φαρδύνει και άλλο τη λεκάνη σου!!!!

Η κούραση το κάνει ακόμη πιο έντονο αυτό!

3) έχει πολλή όρεξη... μπορεί να ονειρεύεται τούρτες, παγωτά, πίτσες, πίτες κτλ. και τα όνειρα αυτά πραγματοποιούνται και εύκολα!!!! :wink:

Το έχω ζήσει!

Παγωτό με το κουτάλι της σούπας μετά από ολόκληρη πίτσα! Η μοναδική περίοδος της ζωής μου που έτρωγα έτσι!

4) είναι πιο κλεισμένη μέσα στο σπίτι (είτε γιατί από την αυπνία δεν έχει διάθεση να βγεί είτε γιατί δε μπορεί να λείψει πολύ ώρα μακριά από το μωρό της και αν το πάρει μαζί της μπορεί να μη νιώθει άνετα να θηλάσει δημοσίως...) και όσο πιο κλεισμένος μέσα τόσο πιο πολύ τρώς και χρησιμοποιείς και το φαγητό ως μέσο διασκέδασης....

Ενώ παλιά που το έβαζαν στην πλάτη και πήγαιναν στο χωράφι, μια χαρά ήταν τα κιλά τους (άσε που δεν είχαν και τηλέφωνα για ντιλιβερι!)

5) μπορεί να μη μπορεί να γυμναστεί (εγώ πχ έκανα διάδρομο και μετά που θήλασα την κόρη μου αντιδρούσε άσχημα σα να ξινιζότανε... το έψαξα και βρήκα ότι με το τρέξιμο και τη γυμναστική παράγει οργανισμός γαλακτικό οξύ και αυτό μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του μητρικού γάλακτος!)

αρκεί να βγάλεις ελάχιστο γάλα με το χέρι, μόνο οι πρώτες γουλιές είναι έτσι

6) μπορεί να πάθει διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με το θηλασμό (πχ πληγωμένες θηλές, μαστίτιδα, απόφραξη γαλατικών πόρων) να υποφέρει αρκετά, να ταλαιπωρηθεί και να 'ξεσπάσει' στα γλυκά (άλλωστε είναι γνωστό ότι πολλές γυναίκες ξεσπούν στα γλυκά για ψυχολογικούς λόγους!)

σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ζητήσει υποστήριξη και η παρέμβαση πρέπει να είναι δραστική γιατί αυτό τη βάζει σε ένα φαύλο κύκλο

(όσο τρώει, τόσο χειρότερα νιώθει)

Nαι υπάρχει περίπτωση αλλά σε συνδυασμό με άλλα διατροφικά λάθη. Δηλαδή η μαμά δεν τρώει ικανοποιητικά για το ιδιαίτερο μεταβολικό προφίλ που έχει αλλά και δεν τρώει την ποιότητα των τροφών που χρειάζεται και ο θηλασμός είναι το κερασάκι στην τούρτα που κάνει έντονη την επιθυμία για γλυκά.

Επίσης το ξενύχτι μειώνει τα επίπεδα κάποιων ορμονών που είναι βασικές για το μεταβολισμό.

Η κούραση και το ξενύχτι ανοίγουν όρεξη και μειώνεται ο μεταβολισμός!

Συδυασμός που σκοτώνει!

Η κούραση το κάνει ακόμη πιο έντονο αυτό!

Το έχω ζήσει!

Παγωτό με το κουτάλι της σούπας μετά από ολόκληρη πίτσα! Η μοναδική περίοδος της ζωής μου που έτρωγα έτσι!

Ενώ παλιά που το έβαζαν στην πλάτη και πήγαιναν στο χωράφι, μια χαρά ήταν τα κιλά τους (άσε που δεν είχαν και τηλέφωνα για ντιλιβερι!)

αρκεί να βγάλεις ελάχιστο γάλα με το χέρι, μόνο οι πρώτες γουλιές είναι έτσι

σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ζητήσει υποστήριξη και η παρέμβαση πρέπει να είναι δραστική γιατί αυτό τη βάζει σε ένα φαύλο κύκλο

(όσο τρώει, τόσο χειρότερα νιώθει)

Aglaia,

σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις και σχόλια σου σε αυτά που έγραψα και εκτιμώ πολύ και το χιούμορ που κάνεις (ειδικά σε αυτό που λές για τις γυναίκες που πήγαιναν στα χωράφια και δεν είχαν τηλέφωνα για ντελίβερι και έχεις δίκιο και το βρήκα πολύ αστείο! :D όσο το να κόψεις τη ζάχαρη είναι πολύ δύσκολο αλλά πρέπει....

Aglaia,

σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις κατατοπιστικές απαντήσεις και σχόλια σου σε αυτά που έγραψα και εκτιμώ πολύ και το χιούμορ που κάνεις (ειδικά σε αυτό που λές για τις γυναίκες που πήγαιναν στα χωράφια και δεν είχαν τηλέφωνα για ντελίβερι και έχεις δίκιο και το βρήκα πολύ αστείο! :D όσο το να κόψεις τη ζάχαρη είναι πολύ δύσκολο αλλά πρέπει....

Δυστυχώς το σώμα μας δεν ξέρει ότι έξω υπάρχει υπεραφθονία τροφών!

Λειτουργεί με προϊστορικά δεδομένα. Πεινάει για να εξασφαλίσει την επιβίωση του μωρού και της μαμάς. Δεν ξέρει ότι με ένα τηλεφώνημα έχουμε όλο το σούπερ μάρκετ και σχεδόν όλα τα φαγητά εστιατορίου σπίτι μας!

Διαφημίσεις

Αρα δεν ειμαι η μονη....

Γεννησα πριν 3 μηνες.Ημουν παντα σταθερη στα 50 κιλα.Ειχα παρει στην εγκυμοσυνη 19 κιλα.Τωρα ειμαι συν 12 κιλα (εχασα τα 7).

Οταν προσπαθησα να κανω διατροφη,δεν ειχα γαλα.Δεν μου εχει ερθει περιοδος.Εκανα εξετασεις και μου βρηκαν το ζαχαρο ανεβασμενο.Την επομενη βδομαδα θα κανω καμπυλη ζαχαρου.Ελπιζω να μη μου κοψουν παλι τα γλυκα οπως στην εγκυμοσυνη...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρα δεν ειμαι η μονη....

Γεννησα πριν 3 μηνες.Ημουν παντα σταθερη στα 50 κιλα.Ειχα παρει στην εγκυμοσυνη 19 κιλα.Τωρα ειμαι συν 12 κιλα (εχασα τα 7).

Οταν προσπαθησα να κανω διατροφη,δεν ειχα γαλα.Δεν μου εχει ερθει περιοδος.Εκανα εξετασεις και μου βρηκαν το ζαχαρο ανεβασμενο.Την επομενη βδομαδα θα κανω καμπυλη ζαχαρου.Ελπιζω να μη μου κοψουν παλι τα γλυκα οπως στην εγκυμοσυνη...

Αν θηλάζεις, είναι φυσιολογικό να μην έχεις περίοδο.

Η διατροφή ήταν από διαιτολόγο ή όχι;

Πόσο ανεβασμένο ήταν το ζάχαρο;

Απο διαιτολογο ηταν.

Ανεβασμενη ηταν η γλυκοζυλιωμενη ,το οριο ειναι μεχρι 6% κι εγω εχω 6,2%.

Πόσες θερμίδες είχε τη μέρα;

Ψυχολογικά πώς τη δεχόσουν τη διατροφή; Ένιωθες να σε καταπιέζει ή την έκανες άνετα;

Τρως πολλά γλυκά;

Δυστυχώς το σώμα μας δεν ξέρει ότι έξω υπάρχει υπεραφθονία τροφών!

Λειτουργεί με προϊστορικά δεδομένα. Πεινάει για να εξασφαλίσει την επιβίωση του μωρού και της μαμάς. Δεν ξέρει ότι με ένα τηλεφώνημα έχουμε όλο το σούπερ μάρκετ και σχεδόν όλα τα φαγητά εστιατορίου σπίτι μας!

πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις (άσε που υπάρχει και ένα καινούριο ντελίβερι εδώ στη Θεσ/νικη που σου φέρνει φαγητά και από αγαπημένα εστιατόρια αλλά και ζαχαροπλαστεία!!!)

ξεκίνησα ένα καινούριο θέμα σήμερα (στους προβληματισμούς/ ειδικές περιπτώσεις) γιατί το προβλημά μου μπορεί να είναι ορμονικό.... αν, μπορείς θα εκτιμούσα τα 'φώτα' σου!!!

copied and pasted below:

Επειδή όμως απλώς 'φουσκώνω' ο γιατρός μου με έστειλε για ορμονικές εξετάσεις. Υποψιάζεται δευτεροπαθή υποθυροειδισμό.

Οι τιμές των εξετάσεων είναι οι εξής¨

Τ3 - φυσιολογικό

Τ4 - χαμηλό 4,36 (ΦΤ 5,0 - 12,0 μg/ dl)

FT4 - χαμηλό 0,72 (ΦΤ 0,8 - 2)

ΤSH - φυσιολογικό

PRL - προλακτίνη - φυσιολογικό

Και μάλλον θα χρειαστώ θεραπεία και θα πρέπει να σταματήσω να θηλάζω (λέει ο γιατρός). 'Εχω στεναχωρεθεί και για 'μενα αλλά κυρίως για τη μικρή μου. Τη Θηλάζω εδώ και 7 1/2 μήνες και παίρνει μόνο ένα γεύμα κρέμα βανίλια ρυζάλευρο και λίγες κουταλιές χορτόσουπα... οπότε σε όλα τα άλλα θηλάζουμε... Τι θα κάνω? Έχει καμιά παρόμοια εμπειρία? Υπάρχει ενδοκρινολόγος που να γνωρίζει και από θηλασμό? (Πολλά ζητάω βέβαια...ενδοκρινολόγο πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας....)

Διαφημίσεις

Και μάλλον θα χρειαστώ θεραπεία και θα πρέπει να σταματήσω να θηλάζω (λέει ο γιατρός). 'Εχω στεναχωρεθεί και για 'μενα αλλά κυρίως για τη μικρή μου. Τη Θηλάζω εδώ και 7 1/2 μήνες και παίρνει μόνο ένα γεύμα κρέμα βανίλια ρυζάλευρο και λίγες κουταλιές χορτόσουπα... οπότε σε όλα τα άλλα θηλάζουμε... Τι θα κάνω? Έχει καμιά παρόμοια εμπειρία? Υπάρχει ενδοκρινολόγος που να γνωρίζει και από θηλασμό? (Πολλά ζητάω βέβαια...ενδοκρινολόγο πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας....)

Λυπάμαι που ενδοκρινολόγος σου είναι τόσο αδιάφορος για το θέμα του θηλασμού και μακροπρόθεσμα για τη δική σου υγεία!

Καμία θεραπεία για το θυροειδή δεν αντενδείκνυται στο θηλασμό!

Ειδικά αυτά για τον υποθυροειδισμό είναι απολύτως συμβατά και δεν λαμβάνεται καν υπόψη το ωράριο λήψης όπως γίνεται στα φάρμακα για τον υπερθυροειδισμό.

Μπορείς να το δεις και μόνη σου

http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

Δεν χρειάζεται ο ενδοκρινολόγος να είναι και σύμβουλος θηλασμού για να γνωρίζει τη συμβατότητα των φαρμάκων στο θηλασμό ή να μπορεί να προσαρμόσει την φαρμακευτική αγωγή στο θηλασμό.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τρεις παιδίατροι και σύμβουλοι θηλασμού που πιθανότατα μπορούν να σε παραπέμψουν σε πιο καταρτισμένους ενδοκρινολόγους

Άννα Πατσούρου

Στέλιος Παπαβέντσης

Δώρα Μενούνου

Λυπάμαι που ενδοκρινολόγος σου είναι τόσο αδιάφορος για το θέμα του θηλασμού και μακροπρόθεσμα για τη δική σου υγεία!

Ειδικά αυτά για τον υποθυροειδισμό είναι απολύτως συμβατά και δεν λαμβάνεται καν υπόψη το ωράριο λήψης όπως γίνεται στα φάρμακα για τον υπερθυροειδισμό.

Δεν χρειάζεται ο ενδοκρινολόγος να είναι και σύμβουλος θηλασμού για να γνωρίζει τη συμβατότητα των φαρμάκων στο θηλασμό ή να μπορεί να προσαρμόσει την φαρμακευτική αγωγή στο θηλασμό.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τρεις παιδίατροι και σύμβουλοι θηλασμού που πιθανότατα μπορούν να σε παραπέμψουν σε πιο καταρτισμένους ενδοκρινολόγους

Άννα Πατσούρου

Στέλιος Παπαβέντσης

Δώρα Μενούνου

Ευχαριστώ πάρα πολύ και για το λινκ και για τα ονόματα των παιδίατρων... Θα απευθυνθώ σε έναν από τους 3.

Αλήθεια, αν μου επιτρέπεις, Αγλαία εσύ συμμετέχεις καθόλου στα meetings του La Leche League εδώ στη Θεσ/νικη ή ο ρόλος σου είνα καθαρά μόνο μέσα από το parents.gr? A, και οι δύο τόμοι της Πατσούρου για το θηλασμό είναι φανταστικοί... για να ψάξω λίγο μήπως λέει για τον υποθυροειδισμό και το θηλασμό να ενημερωθώ πιο αναλυτικά...

Ξανά σε ευχαριστώ.

Η αληθεια ειναι πως οταν περιοριζομαι δε νιωθω καλα.

Οσον αφορα την διατροφη,το μεσημερι μου ειχε τη μια μερα μπριζολα με σαλατα και ψωμι,την αλλη μπιφτεκια με σαλατα και ψωμι,2 αυγα κτλ.Το βραδυ οτι και το μεσημερι και 2 φορες την εβδομαδα σουβλακια.Επισης 2 φορες την εβδομαδα παγωτο.Το απογευμα φρουτε και το πρωινο οτι ηθελα.

Το θεμα ειναι οτι εγω τρωω πολλα κορν φλεικς κυριως βραδυ και ξημερωματα που θηλαζω(coco pops τα σοκολατενια με γαλα).

Γαλα πινω σχεδον 1 λιτρο την ημερα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ πάρα πολύ και για το λινκ και για τα ονόματα των παιδίατρων... Θα απευθυνθώ σε έναν από τους 3.

Αλήθεια, αν μου επιτρέπεις, Αγλαία εσύ συμμετέχεις καθόλου στα meetings του La Leche League εδώ στη Θεσ/νικη ή ο ρόλος σου είνα καθαρά μόνο μέσα από το parents.gr? A, και οι δύο τόμοι της Πατσούρου για το θηλασμό είναι φανταστικοί... για να ψάξω λίγο μήπως λέει για τον υποθυροειδισμό και το θηλασμό να ενημερωθώ πιο αναλυτικά...

Ξανά σε ευχαριστώ.

Στη La Leche συμμετείχα συστηματικά για περίπου 5 χρόνια. Από τότε που πήγε ο γιος μου Α' Δημοτικού, άρχισα να... κάνω τον ταξιτζή για τις δραστηριότητές του, οπότε συμμετέχω πολύ σπάνια.

Άννα Πατσούρου

Στέλιος Παπαβέντσης

Δώρα Μενούνου

Κι εγω θυροειδη εχω και παιρνω κανονικα το χαπι μου (eythyrox των 50)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Η αληθεια ειναι πως οταν περιοριζομαι δε νιωθω καλα.

Κάπου εκεί είναι το κλειδί για σένα

Οσον αφορα την διατροφη,το μεσημερι μου ειχε τη μια μερα μπριζολα με σαλατα και ψωμι,την αλλη μπιφτεκια με σαλατα και ψωμι,2 αυγα κτλ.Το βραδυ οτι και το μεσημερι και 2 φορες την εβδομαδα σουβλακια.Επισης 2 φορες την εβδομαδα παγωτο.Το απογευμα φρουτε και το πρωινο οτι ηθελα.

Το θεμα ειναι οτι εγω τρωω πολλα κορν φλεικς κυριως βραδυ και ξημερωματα που θηλαζω(coco pops τα σοκολατενια με γαλα).

Το διαιτολόγιο ήταν σύμφωνα με το μεταβολικό σου τύπο ή δεν λήφθηκε υπόψη κάτι τέτοιο;

Γαλα πινω σχεδον 1 λιτρο την ημερα.

Αυτό να το προσέξεις γιατί μπορεί να προκαλέσει υποσιδηρική αναιμία. Όταν υπάρχει πολύ ασβέστιο στον οργανισμό, δεν αφομοιώνεται καλά ο σίδηρος των τροφών.

Να τονίσω ότι μητέρες με υποθυροειδισμό, που παραμένει αρύθμιστος, μπορεί να μην παράγουν αρκετό γάλα. Αν δεν υπάρχει αρκετό γάλα, το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι υποθυροειδισμός που δεν έχει γίνει αντιληπτός.

Στη La Leche συμμετείχα συστηματικά για περίπου 5 χρόνια. Από τότε που πήγε ο γιος μου Α' Δημοτικού, άρχισα να... κάνω τον ταξιτζή για τις δραστηριότητές του, οπότε συμμετέχω πολύ σπάνια.

ας πάω λοιπόν τότε τώρα εγώ μια και προλαβαίνω ακόμη πριν πάει η μικρή μου στο δημοτικό ;) ! Εξάλλου θα ΄θελα και εγώ κάπως αν γίνεται με κάποιο τρόπο να συνεισφέρω στη δράση της La Leche στη Θεσ/νικη γιατί νιώθω ευγνωμοσύνη και μόνο που υπάρχει. Χωρίς την ενημέρωση από το Σύνδεσμο Θηλασμού μπορεί και να τα είχα παρατήσει στις δύσκολες στιγμές ακούγοντας λανθασμένες συμβουλές γυναικολόγων και παιδιάτρων... μα πως το έχουν τόσο εύκολο είτε τους τηλεφωνήσεις για πληγωμένες θηλές, είτε για απόφραξη πόρων κτλ. να σου προτείνουν αμέσως διακοπή θηλασμού! (Τόση άγνοια? Τόσα λεφτά από τις εταιρίες που πουλάνε έτοιμο γάλα...? ή απλά είναι και πάλι 'πίσω' η χώρα μας και σε αυτό το θέμα.... τι να πω...

Να τονίσω ότι μητέρες με υποθυροειδισμό, που παραμένει αρύθμιστος, μπορεί να μην παράγουν αρκετό γάλα. Αν δεν υπάρχει αρκετό γάλα, το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι υποθυροειδισμός που δεν έχει γίνει αντιληπτός.

Αχ μακάρι να είχα λιγότερο γάλα...! Δυστυχώς από την 2η βδομάδα και μετά του θηλασμού ταλαιπωριέμαι λόγω υπερπαραγωγής γάλακτος (και έχει ταλαιπωρηθεί (να τρέχει γάλα από το στήθος ασταμάτητα για 2-3 μήνες, συνεχόμενες αποφράξεις πόρων κτλ) και η μικρή μου ταλαιπωρήθηκε πολύ γιατί έπινε πολύ από το αρχικό το λεπτόρευστο γάλα με αποτέλεσμα να ξαναπεινάει γρήγορα, πράσινα κακάκια, αέρια κτλ.). Και τι δεν έχω κάνει για να περιορίσω την υπερπαραγωγή (όχι φασκόμηλα, όχι ένα στήθος μόνο ανά γεύμα κτλ). Τα πράγματα είναι καλύτερα τώρα αλλά η ψυχή μου το ξέρει που μου 'χει γίνει φόβος και τρόμος η απόφραξη... και τώρα με τα στερεά δυσκολεύομαι πολύ μέχρι να πάρει το μήνυμα ο οργανισμός μου και να αρχίσω να παράγω λιγότερο γάλα... αφού βλέπω κοπέλες που έχουν λίγο γάλα και προσπαθούν να αυξήσουν την παραγωγή τους και τις ζηλεύω!!!!!!

ουπς... ξέφυγα αρκετά από το θέμα που ξεκίνησα 'και θηλάζω και παχαίνω'... συγνώμη κορίτσια μια μεγάλη παρένθεση ήταν αυτό :D

θα ΄θελα και εγώ κάπως αν γίνεται με κάποιο τρόπο να συνεισφέρω στη δράση της La Leche στη Θεσ/νικη γιατί νιώθω ευγνωμοσύνη και μόνο που υπάρχει.

Έχω καταφέρει να κάνω εγγραφή ακόμη και τις χρονιές που δεν έχω πάει καθόλου. Όλο και κάποιον συναντώ και κάνω την εγγραφή εκτός συνάντησης!

ή απλά είναι και πάλι 'πίσω' η χώρα μας και σε αυτό το θέμα.... τι να πω...

Νομίζω ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης είμαστε πιο πίσω από όλες τις άλλες χώρες.

και τώρα με τα στερεά δυσκολεύομαι πολύ μέχρι να πάρει το μήνυμα ο οργανισμός μου και να αρχίσω να παράγω λιγότερο γάλα...

ξανά φασκόμηλο μέχρι να στρώσει η παραγωγή στα επιθυμητά επίπεδα!

ξανά φασκόμηλο μέχρι να στρώσει η παραγωγή στα επιθυμητά επίπεδα!

Αχ λυπήσου με... όχι άλλο φασκόμηλο... please... αν παίρνω λεκιθίνη (κάπου το πήρε το αυτί ή το μάτι μου) θα με βοηθούσε, θα προλάβαινε αποφράξεις πόρων? Αν ναι, σε ποια δοσολογία?

Κορίτσια και γω θηλάζω αποκλειστικά την σχεδόν 5 μηνών μπουμπού μου. Στην εγκυμοσύνη έβαλα 20 κιλά όντας ήδη εύσωμη με τη γέννα έχασα 7 και μετα αλλα 3 αλλα πραγματικά εγω που ήμουν του αλμυρού έχω φάει κ τρωω πολλα γλυκα..και μου έχουν γίνει εμμονη...πιστεύω ότι έτσι ξεσπάμε μου θυμίζει λίγο κατάθλιψη όλο αυτό...ειδικά τους πρώτους 3 μήνες που είχε κ πολλές ζέστες το μωρό μου δεν κοιμόταν πολύ το βράδυ και την πήγαινα στην κουζίνα να την νανουρίσει ο απορροφητήρας και όσο καθόμασταν για να κοιμηθεί είχα και ένα κουτί παγωτό και καταβρόχτιζα....ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρω

αχ βρε κοριτσια και εγω...πηρα 23 κιλα στιν εγκυμοσυνη τα 7 εφυγαν στην γενα και εχω μινει σταθερη πεινω πολλα υγρα τρωω κι ολας αλλα τιποτα παραμενω σταθερη,εχω παθει κατι με τα γλυκα και παροολο που τροω μια φορα την μερα το βραδυ με πιανει με τα γλυκα και τροω παγωτο!!!θηλαζω αποκλειστικα η μπεμπα ειναι 5 μιση μηνων.αδιαθετισα με το που μου σταματησαν τα λοχεια....ηττα μεγαλα αλλα κιλο τπτ ουτε γραμμαριο δεν εφυγε!!!

Καλησπέρα κορίτσια,

είπα να κάνω ένα update στο θέμα που ξεκίνησα.

Λοιπόν χτές μετά από ένα χρόνο απουσίας από το γυμναστήριο (η κόρη μου κοντεύει τώρα 8 μηνών) πέρασα από το γυμναστήριο για να ανεβώ στη ζυγαριά τους (ζυγιζόμουν τακτικά τότε που γυμναζόμουν και τακτικά και να φανταστείτε ανησυχούσα για το αν έπαιρνα 2-3 κιλά... κούνια που με κούναγε....) Τι το ΄θελα!!! Ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου 58 κιλά και τώρα είμαι 85!!! (το ύψος βέβαια παραμένει σταθερό 1.63 :D).

Έχω βάλει 27 κιλά!!! Και τα περισσότερα μετά που γέννησα... Έχω 'καταστραφεί'..... Και ότι δίαιτα ή ΄διατροφή' ξεκινήσω την σταματώ μετά από 2-3 μέρες... κάνω ένα break για 2-3 μέρες και ξαναξεκινώ... Διάβαζα σήμερα κάπου ότι ο θηλασμός ανοίγει την όρεξη (prolactin increases your appetite) και ίσως για αυτό να μην μπορώ να κοντρολάρω την ορεξή μου (μια ζωή έκανα 'διατροφή' και τώρα δεν τα βγάζω πέρα από την πείνα... τι να πώ...)

όποια θέλει να με παρηγορήσει ας γράψει..... έχω ανάγκη από παρηγοριά γιατί κλαίω όλο το απόγευμα..... (και γενικά κλαίω για το θέμα των κιλών γιατί όπου πάω και όπου σταθώ διάφοροι με ρωτούνε τι έπαθα και δεν αδυνατίζω και πως έγινα έτσι κτλ.) αφού φοράω συνέχεια μαύρα για τους άλλους.... και δεν ήθελα να με βλέπει η μπέμπα συνέχεια με μαύρα.... :(

όποια θέλει να με παρηγορήσει ας γράψει..... έχω ανάγκη από παρηγοριά γιατί κλαίω όλο το απόγευμα..... (και γενικά κλαίω για το θέμα των κιλών γιατί όπου πάω και όπου σταθώ διάφοροι με ρωτούνε τι έπαθα και δεν αδυνατίζω και πως έγινα έτσι κτλ.) αφού φοράω συνέχεια μαύρα για τους άλλους.... και δεν ήθελα να με βλέπει η μπέμπα συνέχεια με μαύρα.... :(

Τι έκανες με το θυροειδή;

Τα μαύρα μια χαρά είναι.

Ο γιος μου στα νήπια με ζωγράφιζε με μαύρο παντελόνι και μαύρη μπλούζα γιατί σχεδόν πάντα έτσι ήμουν!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...