Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

και θηλάζω... και παχαίνω!!!! -εσείς?

Vicky-Elena

Recommended Posts

ΑΑΑΑ ΟΚ! Δεν είναι τίποτα καλή μου. Μόλις σταματήσεις το θηλασμό και βασικά γυρίσεις στην εργασία σου, να δεις πως θα σου μπαίνει πάλι το παλιό σου τζην. (Να ξέρεις, αν καταφέρεις και μπεις εκεί, είσαι σε καλό δρόμο).

Κι εγώ 6,5 μήνες θήλαζα και δεν δουλευα. Μπορεί να μην έπαιρνα, αλλά αυτά τα 13-15 ρημαδοκιλά δεν εξαφανίζονταν με τίποτα. Ξεκίνησα δουλειά, μας τέλειωσε και το γάλα και στο πρώτο 5μηνο είχαν ήδη φύγει τα 5. ΑΑΑ Ωραία λέω. Τέλεια! Στο χρόνο θα έχω γίνει μανεκεν.

ΤΡΙΧΕΣ!!! Αργά και βασανιστικά έφυγαν άλλα 5 και τώρα 3 χρονάκια μετά έχω 3-4 ακόμα να με συντροφεύουν και τα οποία δεν ξεκολλάνε.:evil::evil:

Εντάξει καλά μου, κάνατε αισθητή την παρουσία σας. Δρόμο τώρα. Τίποτα αυτά. Εκεί.... @%$*&@

an1cA57oSf-0010MjA2ZG98ODM3MTcxNzFqYXx0byB6b3V6b3VuaSBtb3UgbyBraXJpYWtvcyBlaW5h.gif

Διαφημίσεις

αχ βρε κοριτσια και εγω...πηρα 23 κιλα στιν εγκυμοσυνη τα 7 εφυγαν στην γενα και εχω μινει σταθερη πεινω πολλα υγρα τρωω κι ολας αλλα τιποτα παραμενω σταθερη,εχω παθει κατι με τα γλυκα και παροολο που τροω μια φορα την μερα το βραδυ με πιανει με τα γλυκα και τροω παγωτο!!!θηλαζω αποκλειστικα η μπεμπα ειναι 5 μιση μηνων.αδιαθετισα με το που μου σταματησαν τα λοχεια....ηττα μεγαλα αλλα κιλο τπτ ουτε γραμμαριο δεν εφυγε!!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

απ'οτι έχω καταλάβει ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός...

άλλη θηλάζει, τρώει και δεν ξέρει πως χάνει κιλά,

άλλη θηλάζει και τρώει κανονικά αλλά δε χάνει ούτε γραμμάριο

και άλλη θηλάζει και από την πείνα και τις λιγούρες δεν έχει αφήσει γλυκό για γλυκό και η ζυγαριά παίρνει τον ανήφορο...... τι τραβάμε και εμείς οι μάνες! οι μάλλον οι μάνες που θηλάζουν....

• 3 εβδομάδες μετά...

Εγώ πάλι κορίτσια μια ζωή ήμουν 61-62 κιλά,έκανα πάρα πολύ γυμναστική και δεν μπορώ να πω ότι έτρωγα ό,τι μου έρχονταν.Τώρα που θηλάζω τρώω συνεχώς δεν στερούμαι τίποτα,δεν κάνω καθόλου γυμναστική και είμαι 58 κιλά!:shock:Απίστευτο!Αφού σκεφτόμουν ότι ο θηλασμός ευνοεί λοιπόν κι εμένα εκτός από την μικρή!:-D

Το ποσο παρηγορηθηκα και εγω με αυτα που διαβασα δε λεγεται (ως ομοιοπαθουσα!).Ας ειμαστε λποπον καλα εμεις και τα νινακια μας και κααααποια στιγμη θα τα απαταξουμε απο πανω μας τα κιλα!

2xgIp3.png1RTwp3.png

Διαφημίσεις

λοιπόν Sofie δε νομίζω οτι η δική σου εμπειρία βοηθάει εμένα ή τις υπόλοιπες ομοιοπαθούσες :) και για αυτό θα ξεχάσω ότι διάβασα αυτό που έγραψες ;)

Lambrinoula χαίρομαι που παρηγορήθηκες.... και εγώ είχα ανάγκη να παρηγορηθώ.... ειδικά τον τελευταίο καιρό που βλέπω συνέχεια αδύνατες μαμάδες γύρω μου....

και update για τις υπόλοιπες... τώρα είμαι +26 κιλά από τη μέρα που έμεινα έγκυος (συνεχίζω να θηλάζω και συνεχίζω να παχαίνω) και σε 2 βδομάδες βαφτίζω την κόρη μου.... :-( το :-( πάει στα κιλά μου φυσικά όχι στη βάφτιση! ;)

λοιπόν Sofie δε νομίζω οτι η δική σου εμπειρία βοηθάει εμένα ή τις υπόλοιπες ομοιοπαθούσες :) και για αυτό θα ξεχάσω ότι διάβασα αυτό που έγραψες ;)

Lambrinoula χαίρομαι που παρηγορήθηκες.... και εγώ είχα ανάγκη να παρηγορηθώ.... ειδικά τον τελευταίο καιρό που βλέπω συνέχεια αδύνατες μαμάδες γύρω μου....

και update για τις υπόλοιπες... τώρα είμαι +26 κιλά από τη μέρα που έμεινα έγκυος (συνεχίζω να θηλάζω και συνεχίζω να παχαίνω) και σε 2 βδομάδες βαφτίζω την κόρη μου.... :-( το :-( πάει στα κιλά μου φυσικά όχι στη βάφτιση! ;)

αχ κοριτσια να ερθω και εγω να ξεφορτωσω το απωθημενο μου

μια απ τα ιδια πηρα και εγω στους 12 μηνες που θηλασα την κορη μου 11 κιλα ναι δεν κανω πλακα και 7 απ την εγκυμοσυνη και κατι αλλα αργοτερα απ το κλεισιμο μεσα χα χα και τωρα το παλευω να φυγουν ξου ξου.

φανταστειτε η μαμα μου και ο ανδρας μου που βλεπαν τον ανηφορο με παρακαλουσαν να σταματησω να θηλαζω

ρυζογαλο και γαλα κατεβαζα ολο αυτα ζητουσε η ψυχη μου

απ τα υπολοιπα ελαχιστα αλλα δεν μπορω να πω οτι ξεπερνουσα τις θερμιδες που λεν οι γιατροι ή τα βιβλια θηλασμου

μολις ειπα θα θηλασω και το δευτερο τρεμανε ολοι

χε χε σε αυτον δεν πηρα ουτε στην εγλυμοσυνη ουτε στο θηλασμο!!! τι λετε να συνεβει;;;

ετσι εχετε κι αλλο ενα φαινομενο στην παρεα σας!!!

Ωχ...το θεμα μου!!!Στην εγκυμοσυνη μου πηρα 14 κιλα και φαινομουν μια χαρα λογω και υψους σαν να μην εχω παρει καθολου.Αφου ο γιατρος ειχε σταματησει να με ζυγιζει στο τελος!Με τον τοκετο εχασα τα 7 και μετα απο 6 μηνες θηλασμου ειχα ξαναπαρει τα 5 με αποτελεσμα να αρχισω διαιτα την περασμενη Δευτερα γιατι σκεφτομαι:θελω καποια στιγμη να ξαναμεινω εγκυος.Τοτε ξεκινησα απο τα 63 και σημερα ενα χρονο μετα ειμαι 74.Αν ξεκινησω νεα εγκυμοσυνη απο τα 74 θα φτασω 90.....Και να σκεφτειτε οτι λογω υποψιας αλλεργιας του μωρου στο γαλα αγελαδος δεν ετρωγα γαλα και γενικα γαλακτοκομικα, ουτε κοκκινιστα για 6 μηνες που θηλαζα...Τα ζυμαρικα μου φαινεται με φαγανε...

Ωχ...το θεμα μου!!!Στην εγκυμοσυνη μου πηρα 14 κιλα και φαινομουν μια χαρα λογω και υψους σαν να μην εχω παρει καθολου.Αφου ο γιατρος ειχε σταματησει να με ζυγιζει στο τελος!Με τον τοκετο εχασα τα 7 και μετα απο 6 μηνες θηλασμου ειχα ξαναπαρει τα 5 με αποτελεσμα να αρχισω διαιτα την περασμενη Δευτερα γιατι σκεφτομαι:θελω καποια στιγμη να ξαναμεινω εγκυος.Τοτε ξεκινησα απο τα 63 και σημερα ενα χρονο μετα ειμαι 74.Αν ξεκινησω νεα εγκυμοσυνη απο τα 74 θα φτασω 90.....Και να σκεφτειτε οτι λογω υποψιας αλλεργιας του μωρου στο γαλα αγελαδος δεν ετρωγα γαλα και γενικα γαλακτοκομικα, ουτε κοκκινιστα για 6 μηνες που θηλαζα...Τα ζυμαρικα μου φαινεται με φαγανε...

εγω κοριτσι μου κυριως γαλακτοκομικα και κρεας, πρασινα και φρουτα ειχαν γκρινια και τα απεφευγα. αλλα παλι μια απ τα ιδια ισως να παιζει ρολο το γλυκαιμικο φορτιο και η αντισταση στην Ινσουλινη που εγω ξερω σιγουρα απο εξετασεις σε Πανεπιστημιακο νοσοκομειο και Καθηγητη γιατρο Διευθυντη της κλινικης οτι εχω προδιαθεση στο διαβητη II γιατι μετα τις εγκυμοσυνες θυροειδη δεν εχω ελενξει.

Διαφημίσεις

Vicky - Elena πιστεύω ότι θα δείς διαφορά όταν θα σου έρθει περίοδος. Η αύξηση στη ζυγαριά δεν είναι πάντα λίπος, πολύ πιθανόν ένα μέρος να είναι και κατακράτηση υγρών, που αποβάλλεται με την περίοδο.

Γενικά ο οργανισμός αρχίζει να επανέρχεται στα φυσιολογικά του, όταν έρχεται η περίοδος.

Εμένα μου ήρθε στον 8ο μήνα μετά από την γέννα παρόλο που θήλαζα.

Όσο για την ασυγκράτητη πείνα, νομίζω πως στις περισσότερες θηλάζουσες μανούλες, είναι τελικά δεδομένη κατάσταση.

Προσωπικά, μόλις θήλαζα ένοιωθα τόσο μεγάλο κενό στο στομάχι μου, σαν να είχα να φάω μια εβδομάδα. Ένοιωθα αυτό που λέμε "είμαι νηστική" παρόλο που μπορεί να είχα φάει 1-2 ώρες πρίν. Ποτέ άλλοτε δεν είχα αυτή την αίσθηση, αν εξαιρέσουμε την περίοδο που πάλι θήλαζα τον πρώτο μου γιο. Αλλά εκεί, δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό, μια που δεν θήλαζα αποκλειστικά(πρίν 8 χρόνια ο αποκλειστικός θηλασμός, ήταν σε λιγότερους γνωστός).

Όσο για τα γλυκά........................:roll::roll::roll:κάθε εβδομάδα, ζητούσα από τη μαμά μου να μου φτιάξει μιλφέιγ και πολλές φορές έφτιαχνα κι εγώ εκείνες τις κρέμες Γιώτης που τις χτυπάς με κρύο γάλα και είναι έτοιμες μόνες τους. (μου είχαν φέρει στην κλινική, και από εκεί και μετά είχε κολλήσει το μυαλό μου)....μη σου βάζω ιδέες τώρα!!!:lol::lol::lol::lol:

Ο αριθμός των πυρέξ σε μιλφέιγ που έχω καταναλώσει τους προηγούμενες μήνες είναι απλά.........ασύληπτος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

Όποτε ερχόταν η ώρα να φάω το γλυκό μου, ένοιωθα ότι κάνω γιορτή!!!!!!:lol::lol:Αν δεν είχα..ένοιωθα ότι κάτι έλειπε.:roll::roll:

Η ζυγαριά είχε κολλήσει στα ίδια κιλά(στην εγκυμοσύνη έβαλα γύρω στα 12, προ εγκυμοσύνης ήμουν 49 με 1.60 ύψος, και τώρα είμαι 51,5 αλλά η κοιλιά δεν έφυγε ακόμα), αλλά με την περίοδο άρχισε να ξεκολλάει τουλάχιστον η ζυγαριά.Προχθές στο φαρμακείο με έδειξε 50, αλλά με του σπιτιού δεν συμφωνούν!!!Ποιά να πιστέψω;;;;;:roll::roll::lol::lol::lol:

Αυτό που πρέπει να προσέξεις, είναι να μην καταναλώνεις junk food, πολλά λιπαρά ή τηγανιτά. Μόλις αρχίσει να κρυώνει ο καιρός, και τα ζεστά, μάς είναι πιο ευχάριστα, κατανάλωνε και σούπες που σε χορταίνουν μεν αλλά είναι πιο υγιεινές και δεν προσθέτουν πολλά κιλά. Προς το παρόν να τρως σαλάτες, που ικανοποιούν το αίσθημα της πείνας και από γλυκά να προτιμάς τα σπιτικά για να είναι τουλάχιστον πιο υγιεινά και να μπορείς να ρυθμίσεις την ποσότητα της ζάχαρης. Υπάρχει πχ τούρτα με 6 φλιτζάνια ζάχαρη ή τούρτα που μπορείς να την κάνεις εσύ και να βάλεις την μισή ποσότητα.

Εγώ έλεγα στη μαμά μου και στο μιλφέιγ έβαζε λίγη ζάχαρη. Μπορείς να καταναλώνεις και από κανένα σπιτικό γλυκό του κουταλιού που κι αυτά έχουν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τις σοκολάτες, τα παγωτά και τα συναφή. Θα σου πρότεινα να το συνοδεύεις με στραγγιστό γιαούρτι, για να καταναλώνεις έτσι μικρότερη ποσότητα.

Αν μπορείς, να παίρνεις το καρότσι και να κάνεις κανένα χιλιόμετρο παραπάνω με γρήγορο περπάτημα. Βοηθάει!

Το πιο σημαντικό είναι να δείχνουμε υπομονή και να έχουμε καλή ψυχολογία, γιατί η πεσμένη ψυχολογία δεν μας βοηθάει να προβούμε σε δραστικές λύσεις! Και φυσικά καλό είναι να αποφεύγουμε δίαιτες που στερούν από το μητρικό γάλα πολύτιμα συστατικά και ενέργεια σε εμάς που μας είναι απαραίτητη.:wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Χαμομηλάκι και εμένα μου΄χουν πεί κοντινοί συγγενείς να σταματήσω να θηλάζω για να συνέλθω και να κουμαντάρω την ορεξή μου ώστε να μπορέσω να κάνω δίαιτα κτλ. (αυτά βέβαια αφού με βλέπανε να κλαίω για τα κιλά που έβαλα...) :( θυροειδή πάντως καλό είναι να ελέγχουμε γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες να 'χουμε μετά από εγκυμοσύνη και τοκετό...

Μάτα, ευχαριστώ για το μηνυμά σου.. αλλά δεν ευχαριστώ για τις ιδέες που μου έβαλες... ψήνομαι να πάω να φτιάξω κρέμα Γιώτης εξαιτίας σου τώρα!!! :) ή να πάω να χτυπήσω ένα προφιτερόλ Ελενίδη εδώ στη Θεσ/νικη που βρίσκομαι.... κάνω και διαφήμιση τρομάρα μου......... μάλλον πάντως είμαι για διαιτολόγο γιατί έχω καταντήσει να τρώω και... κρυφά! (επειδή ακριβώς γκρινιάζω που πάχυνα πχ στην αδερφή μου ή στον άντρα μου, το συζήτάμε και μετά καταλήγω και εγώ ότι πρέπει να κάνω δίαιτα ή έστω διατροφή.... ξεκινάω λοιπόν και το καταργώ μέσα σε 24 ώρες ή 48 ώρες και μετά τι να τους πώ.... χτυπάω λοιπόν ένα παγωτάκι στο δρόμο για το σπίτι.... και μετά τρώω γιαουρτάκι μπροστά τους.... ;) αχ πως κατάντησα έτσι... εγώ που έκανα όλη μέρα διατροφή και έτρεχα στα γυμναστήρια...

Λοιπόν το φιλοσόφησα το θέμα και με βάση την προσωπική μου εμπειρία έφτιαξα τον επόμενο κατάλογο (βέβαια παρόλα αυτά δεν μετανιώνω και θηλάζω ακόμη την κόρη μου η οποία είναι 6μιση μηνών)

Μια μαμά που θηλάζει μπορεί να παχύνει αντί να αδυνατίσει για τους εξής λόγους

1) ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού είναι πολύ ξενυχτισμένη (πχ μια μητέρα που δε θηλάζει μπορεί να αποφασίσει μία νύχτα να κοιμηθεί και να δώσει άλλος στο μωρό τα γευματά του αλλά μια μητέρα που θηλάζει είναι υπεύθυνη για κάθε γεύμα του μωρού η ίδια με αποτέλεσμα να κοιμάται ελάχιστα) εγώ τουλάχιστον κοιμόμουν το πολύ 5-6 ώρες το 24ωρο και ποτέ πάνω από 2 ώρες συνεχόμενα.... είχα ένα μωράκι που είχε βγεί 2700 από το μαιευτήρια και όλο έκλαιγε, θήλαζε και δεν κοιμόταν... τα'χα παίξει.... υπήρξε νύχτα που πήρα τη μαμά μου στις 6 τα ξημερώματα να ρθει να με βοηθήσει γιατί θα μου'φευγε το μωρό απο τα χέρια από την αυπνία... και επανέρχομαι στο θέμα μας, με τρελό ξενύχτι διατροφή δε γίνεται... στις 5 η ώρα το πρωί τι να σου κάνει το γιαουρτάκι... μια κρέπα χρειάζεσαι! :)

2) περνάει πολύ ώρα καθιστή ή ξαπλωμένη (φαντάζομαι αν θήλαζε όρθια κάτι θα γινότανε μια και θα΄καιγε περισσότερες θερμίδες!) το πολύ καθισιό πάντως μόνο κακό στην κυτταρίτιδα μπορεί να κάνει και να φαρδύνει και άλλο τη λεκάνη σου!!!!

3) έχει πολλή όρεξη... μπορεί να ονειρεύεται τούρτες, παγωτά, πίτσες, πίτες κτλ. και τα όνειρα αυτά πραγματοποιούνται και εύκολα!!!! ;)

4) είναι πιο κλεισμένη μέσα στο σπίτι (είτε γιατί από την αυπνία δεν έχει διάθεση να βγεί είτε γιατί δε μπορεί να λείψει πολύ ώρα μακριά από το μωρό της και αν το πάρει μαζί της μπορεί να μη νιώθει άνετα να θηλάσει δημοσίως...) και όσο πιο κλεισμένος μέσα τόσο πιο πολύ τρώς και χρησιμοποιείς και το φαγητό ως μέσο διασκέδασης....

5) μπορεί να μη μπορεί να γυμναστεί (εγώ πχ έκανα διάδρομο και μετά που θήλασα την κόρη μου αντιδρούσε άσχημα σα να ξινιζότανε... το έψαξα και βρήκα ότι με το τρέξιμο και τη γυμναστική παράγει οργανισμός γαλακτικό οξύ και αυτό μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του μητρικού γάλακτος!)

6) μπορεί να πάθει διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με το θηλασμό (πχ πληγωμένες θηλές, μαστίτιδα, απόφραξη γαλατικών πόρων) να υποφέρει αρκετά, να ταλαιπωρηθεί και να 'ξεσπάσει' στα γλυκά (άλλωστε είναι γνωστό ότι πολλές γυναίκες ξεσπούν στα γλυκά για ψυχολογικούς λόγους!)

Αυτά... όταν με ρωτάνε για το θηλασμό λέω πάντα - ότι καλύτερο για το μωρό αλλά για τη μαμά έχει τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του (όπως όλα τα πράγματα στη ζωή!)

φιλιά σε όλες :)

Καλημέρα κόρες!!! Εμείς οι γυναίκες είμαστε υποχείριο μιας ζυγαριάς για μια ζωή τελικά.

Στην εγκυμοσύνη πήρα 9 κιλά και όταν όταν βγήκα από το μαιευτήριο είχα χάσει 3. Μα πως είναι δυνατόν αφού μόνο το μωρό γεννήθηκε 3.600γρ???Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό! Μέχρι να σαραντίσω είχα χάσει άλλα 2 και τα άλλα 4 μου είχαν κατσικωθεί. Έτρωγα που ξεσκιζόμουν. Σε αντίθετη περίπτωση θα είχα βάλει τουλάχιστον 15 κιλά με τόσο γλυκό που κατέβαζα αλλά μπα. Πριν 6 μήνες πήρα την απόφαση να μπω σε δίαιτα και τα κατάφερα. Έχασα 8 κιλά!!! Έτσι είμαι -4 από τα κιλά προ εγκυμοσύνης!!!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Καλησπερα .....

Εγω παλι....στην εγκυμοσυνη πηρα μολις 4 κιλα (λογω εμετων μεχρι και την μερα στο μαιευετηριο). Ο μπεμπης μου γεννηθηκε 4800, οποτε μεχρι να φυγω απο το μαιευτηριο ημουν και 4 κιλα λιγοτερο απο πριν μεινω εγκυος.

Στις επομενες 15 μερες εχασα ακομα 10 κιλα!!!! Τωρα...μετα απο 4 μηνες θηλασμου ειμαι 18 κιλα λιγοτερο απο πριν μεινω εγκυος ....

Φυσικα ολα αυτα τα αποδιδω στο θηλασμο. Απο πεινα? Δε το συζηταω .... ειδικα τον πρωτο καιρο....μπορουσα να φαω το Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ!!!! Κυριολεκτικα! Ακομα και τα μη-φαγωσιμα!

Με τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ θηλασμο -αν δε κανω λαθος- χανεις περιπου 500 θερμιδες εξτρα την ημερα. Τωρα....αν επαναπαυεσαι σε αυτο και τρως περισσοτερο απο πριν...λογικο ειναι να παχυνεις ....

Διαφημίσεις

Ράννια,

είμαι πραγματικά περίεργη να μου πείς αν δε σε πειράζει ποιο είναι το ύψος και το βάρος σου πριν και μετά την εγκυμοσύνη.......:roll:

Λοιπόν το φιλοσόφησα το θέμα και με βάση την προσωπική μου εμπειρία έφτιαξα τον επόμενο κατάλογο (βέβαια παρόλα αυτά δεν μετανιώνω και θηλάζω ακόμη την κόρη μου η οποία είναι 6μιση μηνών)

Μια μαμά που θηλάζει μπορεί να παχύνει αντί να αδυνατίσει για τους εξής λόγους

1) ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού είναι πολύ ξενυχτισμένη (πχ μια μητέρα που δε θηλάζει μπορεί να αποφασίσει μία νύχτα να κοιμηθεί και να δώσει άλλος στο μωρό τα γευματά του αλλά μια μητέρα που θηλάζει είναι υπεύθυνη για κάθε γεύμα του μωρού η ίδια με αποτέλεσμα να κοιμάται ελάχιστα) εγώ τουλάχιστον κοιμόμουν το πολύ 5-6 ώρες το 24ωρο και ποτέ πάνω από 2 ώρες συνεχόμενα.... είχα ένα μωράκι που είχε βγεί 2700 από το μαιευτήρια και όλο έκλαιγε, θήλαζε και δεν κοιμόταν... τα'χα παίξει.... υπήρξε νύχτα που πήρα τη μαμά μου στις 6 τα ξημερώματα να ρθει να με βοηθήσει γιατί θα μου'φευγε το μωρό απο τα χέρια από την αυπνία... και επανέρχομαι στο θέμα μας, με τρελό ξενύχτι διατροφή δε γίνεται... στις 5 η ώρα το πρωί τι να σου κάνει το γιαουρτάκι... μια κρέπα χρειάζεσαι! :)

2) περνάει πολύ ώρα καθιστή ή ξαπλωμένη (φαντάζομαι αν θήλαζε όρθια κάτι θα γινότανε μια και θα΄καιγε περισσότερες θερμίδες!) το πολύ καθισιό πάντως μόνο κακό στην κυτταρίτιδα μπορεί να κάνει και να φαρδύνει και άλλο τη λεκάνη σου!!!!

3) έχει πολλή όρεξη... μπορεί να ονειρεύεται τούρτες, παγωτά, πίτσες, πίτες κτλ. και τα όνειρα αυτά πραγματοποιούνται και εύκολα!!!! ;)

4) είναι πιο κλεισμένη μέσα στο σπίτι (είτε γιατί από την αυπνία δεν έχει διάθεση να βγεί είτε γιατί δε μπορεί να λείψει πολύ ώρα μακριά από το μωρό της και αν το πάρει μαζί της μπορεί να μη νιώθει άνετα να θηλάσει δημοσίως...) και όσο πιο κλεισμένος μέσα τόσο πιο πολύ τρώς και χρησιμοποιείς και το φαγητό ως μέσο διασκέδασης....

5) μπορεί να μη μπορεί να γυμναστεί (εγώ πχ έκανα διάδρομο και μετά που θήλασα την κόρη μου αντιδρούσε άσχημα σα να ξινιζότανε... το έψαξα και βρήκα ότι με το τρέξιμο και τη γυμναστική παράγει οργανισμός γαλακτικό οξύ και αυτό μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του μητρικού γάλακτος!)

6) μπορεί να πάθει διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με το θηλασμό (πχ πληγωμένες θηλές, μαστίτιδα, απόφραξη γαλατικών πόρων) να υποφέρει αρκετά, να ταλαιπωρηθεί και να 'ξεσπάσει' στα γλυκά (άλλωστε είναι γνωστό ότι πολλές γυναίκες ξεσπούν στα γλυκά για ψυχολογικούς λόγους!)

Αυτά... όταν με ρωτάνε για το θηλασμό λέω πάντα - ότι καλύτερο για το μωρό αλλά για τη μαμά έχει τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του (όπως όλα τα πράγματα στη ζωή!)

φιλιά σε όλες :)

χε χε εγω τα περασα ολα γι αυτο τοσο φορτωμα και τωρα εχεις κατι να μας προτεινεις!

σας περιμενω στο γοργονες σε διαιτα στο parentscafe (cafe των social groups)

εκει λεμε τον πονο μας και παιρνωντας μαθηματα σωστης διατροφικης συμπεριφορας βοηθουμε η μια την αλλη

τουλαχιστον το θεμα ψυχολογια το παλευουμε

σας περιμενω οκ

Ράννια,

είμαι πραγματικά περίεργη να μου πείς αν δε σε πειράζει ποιο είναι το ύψος και το βάρος σου πριν και μετά την εγκυμοσύνη.......:roll:

Vicky-elena,

ειμαι 1,75 και πριν την εγκυμοσυνη ημουν 82 κιλα (οσο ημουν πανω κατω τα τελευταια 5 χρονια). Εχω παει 64 που εχω να το δω ............ ποοοοοοοολυ καιρο.

Κατάλαβα Ράνια μου εσύ είσαι από τις γυναίκες που τις βοήθησε ο θηλασμός στο θέμα του βάρους και εγώ είμαι από τις γυναίκες που τις κατέστρεψε!!! :D

Χαμομηλάκι θα το βρώ το καφέ σύντομα υπόσχομαι... μπήκα στη σελίδα αλλά δεν κατάφερα να κάνω τη γρήγορη ενεργοποίηση οπότε θα το επιχειρήσω αργότερα που θα'χω πιο πολύ χρόνο!!!!

Vicky - Elena ξέχνα τις κρέμες που ανέφερα!!!!!!!!!!:lol::lol::lol::lol:Ασε...ούτε κι εγώ τις έκανα ακόμα. Στο ντουλάπι τα έχω τα σακουλάκια!!!:lol::lol:

Καλή επιτυχία στην προσπάθεια!!!:D:D

ΥΓ. Πάντως πιστεύω ότι αν κάποια τρώει πολύ και δεν θηλάζει, βάζει περισσότερα κιλά από ότι αν θήλαζε. ;)

n3kPp3.png

zewgp3.png

Καλησπερα. εγω παλι δεν παχαινω αλλα και δεν χανω. εδω και ενα χρονο εχω κολλησει στα 70 κιλα. βεβαια τρωω πολυ!παρα πολυ.μαλιστα μετα τον θηλασμο θα φαω οτι βρω μπροστα μου!καποια στιγμη η μαμα μου βλεποντας τί τρωω μου ειχε πει παλι καλα που θηλαζεις γιατι αλλιως θα ησουν διπλασια....

Οι ηλίθιοι είναι αήτητοι

Ειμαι σιγουρη πως στην βαπτιση θα σαι μια κουκλα! Ειπαμε τα κιλα δεν παιζουν και τοσο ρολο στη φαση που ειμαστε τωρα.Κιλα ειναι οπως ηρθαν ετσι και θα φυγουν...Υπομονη προς το παρον και αν τελειωσεις με το θηλασμο και συνεχισεις ετσι ε τοτε θα αρχισουμε να σκεφτομαστε αλλους τροπους για να τα χασουμε:-P:razz::-P:razz:

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Μια από τα ίδια και εγώ! Δεν έχω ξαναπαχύνει πιο πολύ στην ζωή μου με αποτέλεσμα να μην έχω τίποτα να φορέσω. Από την γέννηση της μικρής όποτε νιώθω κουρασμένη ξεσπάω στα γλυκά. Ιδιαιτέρως μετά που ξεκίνησα δουλειά πάχυνα πολύ περισσότερο.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...