Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σφουγγάρισμα πατώματος και καθαριότητα

Recommended Posts

Για διαβαστε παρακατω για τα αιθερια ελαια. Εγω προσωπικα τα αποφευγω, μπορει να αποδειχθουν εξαιρετικα τοξικα για τον ανθρωπο και σίγουρα για το περιβαλλον. Αντ'αυτών βράζω λίγο κανέλα-γαρύφαλο-φλούδες λεμονιου/πορτοκαλιου/μανταρινιου και προσθετω στο νερο που σφουγγαρίζω, καθαριζω γενικα.

Πολύ ωραία και αυτή η ιδέα!

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 239
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για διαβαστε παρακατω για τα αιθερια ελαια. Εγω προσωπικα τα αποφευγω, μπορει να αποδειχθουν εξαιρετικα τοξικα για τον ανθρωπο και σίγουρα για το περιβαλλον. Αντ'αυτών βράζω λίγο κανέλα-γαρύφαλο-φλούδες λεμονιου/πορτοκαλιου/μανταρινιου και προσθετω στο νερο που σφουγγαρίζω, καθαριζω γενικα.

Για την ασφαλή χρήση των αιθερίων ελαίων θα πρέπει να εφαρμόζονται οι παρακάτω κανόνες:

Η συγκέντρωση των αιθερίων ελαίων συνιστάται να μην ξεπερνάει κάποια όρια στα παρασκευάσματα. Τα όρια αυτά εξαρτώνται από το αιθέριο έλαιο και το σκοπό της χρήσης του (συνήθως <3 %).

Συνιστάται να μην χρησιμοποιούνται αδιάλυτα στο δέρμα.

Ακόμη και τα πιο ακίνδυνα αιθέρια έλαια, και στις πιο μικρές συγκεντρώσεις πρέπει να χρησιμοποιούνται με μεγάλη προσοχή σε παιδιά, σε ηλικιωμένους και σε ασθενείς.

Τα αιθέρια έλαια συνιστάται να μην καταπίνονται για οποιαδήποτε λόγο.

Σε αλλεργικά άτομα και σε άτομα με πολύ ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να γίνεται το δερματικό τεστ, για να ελέγχεται η αντίδραση του οργανισμού τους.

Τα αιθέρια έλαια πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τα παιδιά.

Για οποιαδήποτε απορία θα πρέπει κανείς να απευθύνεται μόνο σε ειδικούς.

Δερματικός έλεγχος. Ένας απλός δερματικός έλεγχος θα σας πείσει για την ανενδοίαστη χρήση κάποιου αιθερίου ελαίου. Ο έλεγχος αυτός κρίνεται ακόμη πιο ουσιαστικός, εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με αλλεργία, ή πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε σε παιδιά ή σε ηλικιωμένα άτομα. Βάζετε μία σταγόνα από το προϊόν που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε σε λίγο βαμβάκι και το ακουμπάτε ελαφρά στο δέρμα. Απομακρύνετε το βαμβάκι και καλύπτετε την περιοχή με έναν επίδεσμο, αφήνοντας το για 24 ώρες χωρίς να το πλύνετε. Εάν κατά το χρονικό διάστημα του ελέγχου η περιοχή δεν παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα φαγούρας, κνησμού ή έντονου κοκκινίσματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προϊόν χωρίς φόβο.

http://www.etherio.gr/precaution.htm

Ολα τα βρισκω αερολογιες....παρε ενα FBLoso να μοσχοβολησει το πλακακι...κανενα ΑΖΑΞ με αρωμα λεβαντα...καμια Φλωρινη Κλινεξ γιατι αυτην ξερετε,αυτην εμπιστευεστε

και αφηστε τις χημειες κατα μερος....αντε μπραβο! Τωρα σας επιασε ο πωπος σας να μου κανετε αλχημειες...Κι εσεις βρε κουτα,σε χημικα μεγαλωσατε...τωρα σας επιασε ο πονος???? :roll:

σσ: Δεν ειμαι υπερ της εμπορευματοποιησης αλλα ουτε και υπερ των αλχημειων... :P

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

Ολα τα βρισκω αερολογιες....παρε ενα FBLoso να μοσχοβολησει το πλακακι...κανενα ΑΖΑΞ με αρωμα λεβαντα...καμια Φλωρινη Κλινεξ γιατι αυτην ξερετε,αυτην εμπιστευεστε

και αφηστε τις χημειες κατα μερος....αντε μπραβο! Τωρα σας επιασε ο πωπος σας να μου κανετε αλχημειες...Κι εσεις βρε κουτα,σε χημικα μεγαλωσατε...τωρα σας επιασε ο πονος???? :roll:

σσ: Δεν ειμαι υπερ της εμπορευματοποιησης αλλα ουτε και υπερ των αλχημειων... :P

Μωρό μου για calm down! :x:x:x

Μωρό μου για calm down! :x:x:x

:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P συζυγικοί καυγάδες !!! εμείς πάμε πάσο !!!!!!!

Πάντως ας προσέχουμε καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε πολύ την χλωρίνη θεωρείται από τα πιο θανατηφόρα υλικά .......... μήπως να ξαναγυρίσουμε στο πράσινο σαπούνι , στις βούρτσες και στα σφουγγαρόπανα στα γόνατα ;;;;;;;;;;;; :roll::roll:

cRGo.jpg.png

Διαφημίσεις

:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P συζυγικοί καυγάδες !!! εμείς πάμε πάσο !!!!!!!

Πάντως ας προσέχουμε καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε πολύ την χλωρίνη θεωρείται από τα πιο θανατηφόρα υλικά .......... μήπως να ξαναγυρίσουμε στο πράσινο σαπούνι , στις βούρτσες και στα σφουγγαρόπανα στα γόνατα ;;;;;;;;;;;; :roll::roll:

Μαρινάκι δεν χρησιμοποιώ χλωρίνη!Άσ'τον να λέει!Σαπούνι,ξύδι και ylang-ylang,αν και θα το γυρίσω σε πορτοκάλι! :D

• 4 εβδομάδες μετά...

Θα ήθελα να δοκιμάσω το ξύδι. έχω όμως ένα σημαντικό έλάττωμα. Δεν έχω όσφρηση οπότε με αγχώνει λίγο. Το ξύδι λέτε αυτό στο πλαστικό μπουκαλάκι των Σ/Μ; Ποια ποσότητα για ένα κουβά δε θα μυρίζει ενοχλητικά για τους υπόλοιπους;

• 3 months later...

με τα κοινα απορρυπαντικα μεχρι τωρα ( οχι χλωρινη)

οταν αρχισει μπουσουλημα πεταγμα ολο και νερο και ξυδι μονο...

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ..

• 2 εβδομάδες μετά...

Τώρα δεν ξέρω αν κάνω καλά αλλά χρησιμοποιώ το BREF με οινόπνευμα.Μου το σύστησαν από το μαιευτήριο γιατί το οινόπνευμα απολυμαίνει.Περνάω μετά και ένα χέρι σκέτο νερό και μέχρι στιγμής είμαστε μια χαρά.Βέβαια και το ζουζούνι δεν έγλυφε πατώματα και τα σχετικά...Μόνο μπουσουλήματα και ξάπλες.....

as1cxEz0g410010MjkyZHwwNjIwZHxNeSBsaXR0bGUgTmljb2wgaXM.gif

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Τη χλωρίνη κι εγώ την κατάργησα από τότε που το μωρό άρχισε να μπουσουλάει. Προτιμώ να σφουγγαρίζω δύο φορές με σκέτο νερό αλλά και η ιδέα του detoll στο νερό μου άρεσε.

[line_flow3_beg_minie_time_1191038400_text_3420e6f9effdebe5f220e3dfede1ed20e720e1eddcf3e120eceff52ec720ece9eaf1fcf4e5f1e720e5dfede1e9.gif

• 4 εβδομάδες μετά...

Δηλαδή καμοιά δεν σφουγγαρίζει με χλωρίνη?

Εγώ δεν το είχα σκεφτεί καν τόσο καιρό και ρίχνω στον κουβά χλωρίνη γιατί πιστευα οτι είναι καλύτερο για τα μικρόβια.Βέβαια τώρα δεν μπουσουλάει γιατί περπατάει και τότε που μπουσουλούσε είχα χαλιά.

Μερικές φορές όμως πάει και σέρνεται στα πλακάκια.

Τώρα που τα διάβασα όλα αυτά αισθάνομαι απαίσια, τι βλακείες κάνω!

948521dz52i3dqyw.gif

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Διαφημίσεις

Η καλύτερη λύση: Betadin (η όπως γράφετε, εγώ μόνο να το λέω ξέρω) σαπούνι!!!

Κοκκινίζει τα πάντα (και ιδικά τους τοίχους), σκοτόνει όλα τα μικρόβια (σύμφωνα με τη συσκεβασία σε 10 δευτερόλεπτα) και έχει μία υπέεεεεεεεεεεεεροχη μυροδιά!!!

Πέρα απο την πλάκα, κατα τη γνώμη μου το πράσινο και το άσπρο σαπούνι είναι πολύ καλά (με αυτά έχουν μεγαλώσει πολλές γενιές ελλήνων).

Τώρα αν δεν βρήσκετε το αγαπητό αρκάδι (το οποίο προσπαθούσαν να θυμηθώ απο πριν πως το λένε) πάρτε μια πλάκα σαπούνι (πράσινο ή άσπρο) και τρίψτε το!!!

Αν δεν εμπιστέβεστε το πράσινο ή το άσπρο σαπούνι του εμπορίου μπορείτε να το φτιάξετε! Υπάρχει μία συνταγή για το άσπρο που δεν θέλει ψήσιμο. Ρίχνετε το λάδι και μετα καυστηκή σόδα (καυστική σόδα έχει και το TUBOFLO αλλα εμείς θέλουμε καθαρή) και μετά ρίχνετε μέσα διάφορα αν θέλετε πχ φέτες απο πορτοκάλι, κανέλα κλπ για να μυρίζει ορέα, ή έτοιμα αροματικά για σαπούνια (τα οποία τα ψιλοφοβάμαι επειδή μπορεί να έχουν χημικά). Έτσι θα κάνετε το καλύτερο σαπούνι για όλες τις χρήσεις. Θα μπορείτε να κάνετε μπάνιο τα μικρούλια χωρίς να φοβάστε αν θα πάθουν κάτι, θα πλένετε τα ρούχα τους, τα δικά σας, θα μπορείτε να το βάλετε για να σφουγκαρίσετε το πάτωμα, να πλήνετε τα πιάτα κλπ.

Φιλικά,

Σταμάτης Α.

Όμως με το λάδι δεν θα κάνουμε λαδιές σε ότι θέλουμε να καθαρίσουμε?

Μπορεί να είναι βλακεία ερώτηση αλλά δεν πολυκατάλαβα πως γίνεται, και γιατί πρέπει να προσθέσουμε λάδι.

948521dz52i3dqyw.gif

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Όμως με το λάδι δεν θα κάνουμε λαδιές σε ότι θέλουμε να καθαρίσουμε?

Μπορεί να είναι βλακεία ερώτηση αλλά δεν πολυκατάλαβα πως γίνεται, και γιατί πρέπει να προσθέσουμε λάδι.

948521dz52i3dqyw.gif

Όχι, είναι βάση το λάδι, αλλα με την καυστική σόδα σε μια αναλογία γίνετε διάφανο και σε μια άλλη γίνετε σαπούνι χωρίς να δημιουργεί προβλήματα.

Ο πατέρας μου με τον προπαππού μου θυμάμε και είχαν φτιάξει παλιά (το 92-93 όταν ήμουνα μικρός) αλλα το είχαν ψήσει σε φούρνο στο χωριό. Αυτό το σαπούνι κράτησε αρκετά χρόνια και πριν 2-3 αν δεν κάνω λάθως βρήκε ο πατέρας μου τη συνταγή που δεν χρειάζτε ψήσιμο, και την δοκίμασε με καλά αποτελέσματα.

Το πράσινο σαπούνι βασικά αν μήνει πχ στο νηπτήρα που έχει υγρασία και βρέχετε, αφήνει πράσινα σημαδια τα οποία φεύγουν με πλύσιμο, κάτι το οποίο δεν συμβένει με το άσπρο.

και που φαγαμε????..............

καμια αλλαγη........... ακομα αδειο μου φαινεται το στομαχι......... χαιρε βαθος αμετρητο!!! μου κατσε και ο κορμος που γραφουν στις συνταγες, αστα να πανε...

εχει κλειδωσει ο εγκεφαλος μου τωρα εκει........

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...