Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατμομάγειρες (για παιδιά)

Recommended Posts

Να ρωτησω κάτι , εγω μαγειρευω σε χυτρα το μοσχαρι και σε κατσαρόλα το κοτοπουλο . Εχω ατμομαγειρα για μεγάλους μονο. Εσεις τα ζυμαρικά πως τα βαζετε στο φαγητο όταν μαγειρευετε με ατμομαγειρα ? Ο δικός μου κανει ? Το μοσχαράκι γινεται μαλακό ?

jHgFp3.png

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 658
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημερα σας,προχωραμε και εμεις στο δευτερο εξαμηνο και σκεφτομαστε για αγορα ατμομαγειρα.

Ποιον προτεινετε?

1.http://www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-Combined-Steamer-Blender/dp/B003MAJ5OC/ref=sr_1_14?ie=UTF8&qid=1305710848&sr=8-14

2.http://shopping-mommy.blogspot.com/2010/09/beaba-babycook.html

3.http://www.chicco.gr/el/polisiskevi_mageirematos/index.html

4. ή καποιον αλλο??

Χρησιμοποιώ ατμομάγειρα (για μεγάλους) εδώ και μια βδομάδα. Είμαι ενθουσιασμένη! Το μοσχάρι γίνεται μαλακό και τα λαχανικά πολύ γευστικά. Τα βάζω στον ατμομάγειρα και τα ξεχνάω... Πάνω απ'όλα διατηρούν τις βιταμίνες τους. Η μπέμπα τρώει πολύ περισσότερο. Με τα βρασμένα κατέβαζε το πολύ 3 κουταλάκια.

w94ip2.png

• 5 εβδομάδες μετά...

κορίτσια καλησπέρα εσείς που έχετε τον beaba ήθελα να ρωτήσω, εμένα τις τελευταίες μέρες μου τρέχουν τα ζουμιά από τον κάδο, κάτι μάλλον δεν κάνω σωστά στο πως σφραγίζουν τα μαχαίρια,μ μπορεί κάποια να κάνει τον κόπο να μου εξηγήσει...ευχαριστώώώώώ

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Σκέφτομαι να πάρω τον ατμομάγειρα της beaba.Τον έχει κάποια μανούλα να μου πει την γνώμη της?Γιατί στο αμαζον έχω διαβάσει κάποια αρνητικά σχόλια αλλά θα ήθελα να ρωτήσω και εδώ:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Εγώ τον έχω και τον χρησιμοποιούσα καθημερινά για πάνω από ένα εξάμηνο. Είμαι πολύ ευχαριστημένη, και ένα πρόβλημα που είχα με τον κάδο μου τον αντικατέστησαν αμέσως. Μόνο το εξάρτημα για το ρύζι που έχει (πωλείται εξτρά) δεν με βόλεψε, κατά τα άλλα νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά του.

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Από φίλη μου που τον έχει , είναι πάρα πολύ ευχαριστημένη . Τον έχει βολευτέι πάρα πολύ . Της τον είχαν φέρει κιόλας από εξωτερικό πριν έρθει Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος.

Τί είδους σχόλια έχεις διαβάσει ?

Γενικά τετοιου τυπου ατμομάγειρες - επειδή έχω κι εγώ αλλά άλλη μάρκα - είναι πολύ βολικοί .

Διάφορα, ότι έχουν πίασει μούχλα και άλλα..αλλά σκέφτομαι ότι εξαρτάται και πόσο τον χρησιμοποιεί κανείς και πως τον καθαρίζει κλπ.. http://www.amazon.com/Beaba-Babycook-Baby-Food-Maker/product-reviews/B001LQCOIS/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1 και προβληματίστηκε περισσότερο ο άνδρας μου γιατί εγώ νομίζω πως θα γλιτώνω πολύ χρόνο στο μαγείρεμα.. Μπορείς δηλ να αλέσεις ,να μαγειρέψεις και να αποψύξεις? Τα κάνει όλα αυτα?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Κοίτα, η χρήση του είναι για ένα εξάμηνο περίπου. Έξι μηνών ξεκινάνε οι τροφές στα μωρά, και στον ένα χρόνο η ελεύθερη διατροφή, οπότε μπορεί να τρώει ό,τι κι εσείς. Αν έχεις τον ατμομάγειρα σίγουρα θα σε βολέψει περισσότερο, αν όχι, δεν χάλασε και ο κόσμος. Μούχλα μου φαίνεται απίθανο να πιάσει αν καθαρίζεται σχολαστικά, το μόνο που μπορεί να σου κάνει είναι να στάξει λίγο νερό από τον ατμό. Ένα "θεματάκι" είχα με το χρόνο, ότι δεν μαγειρεύει ακριβώς στον αναγραφόμενο, θέλει λίγο παραπάνω, ειδικά αν μαγειρέψεις μοσχάρι. Εγώ τον βολεύτηκα και ειδικά στις διακοπές :)

Διαφημίσεις

Ναι αυτό σκέφτομαι και εγώ γενικώς. Μπορείς να μαγειρέψεις γενικώς τα πάντα έτσι, εκτός από αμυλούχα που χρειάζεται το ειδικό εξάρτημα και αυγό, σωστά?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Ναι, τα πάντα (ό,τι τρώει ένα μωρό δηλαδή :) ) και επίσης μπορείς να φτιάξεις και κομπόστες. Με το εξάρτημα για το ρύζι είχα δοκιμάσει να φτιάξω ρύζι, πεπονάκι, μακαρονάκι και δεν μου τα μαγείρεψε καλά..Τον φιδέ τον πέτυχε :)

Ναι κατάλαβα:) Μου έχει μπει στο μάτι γενικώς γμτ!!!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Εμείς που το ψάξαμε χθες γιατί θα μας το κάνουν δώρο η κουμπάροι μας και μας ζήτησαν να τους πούμε πιο προτιμάμε,τελικά καταλήξαμε στις philips γιατί διαβάσαμε διάφορα αρνητικά σχόλια για τον babycook..Τώρα δεν ξέρω τι να σου πω γιατί έχουμε δοκιμάσει κανένα από τα δύο οπότε..:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Εμείς που το ψάξαμε χθες γιατί θα μας το κάνουν δώρο η κουμπάροι μας και μας ζήτησαν να τους πούμε πιο προτιμάμε,τελικά καταλήξαμε στις philips γιατί διαβάσαμε διάφορα αρνητικά σχόλια για τον babycook..Τώρα δεν ξέρω τι να σου πω γιατί έχουμε δοκιμάσει κανένα από τα δύο οπότε..:)

Εγώ έχω 1 μήνα και κάτι της AVENT και την χρησιμοποιώ. έχω μείνει πολύ ευχαριστιμένη....δεν έχω μαγειρεύψει ποτέ στο μωρό με άλλο τρόπο και τα πολτοποιεί τέλεια!

Διαφημίσεις

Το κοριτσακι μου ειναι 15 μηνων και ακομα χρησιμοποιω τον ατμομαγειρα μπεαμπα (εχουμε 3 δοντακια μόνο οποτε τρωμε ακομα αλεσμενα). Τον αγορασα οταν ακομα δεν υπηρχε στα καταστηματα...ειχα κανει παραγγελια μεσω ιντερνετ...δεν αγορασα τα εξτρα εξαρτηματα...ειναι πραγματικα πολυυυυυυ βολικος...κ με σιγουρια θα πω οτι τα βγαζει τα λεφτα του...Μαλιστα, καπου στην 9μηνη χρηση του ραγισε ο καδος κ μου τον αλλαξαν δωρεαν...χωρις κανενα προβλημα κ μεσα στην ευγενεια.....

απο κει κ περα εγω βαζω στο καλαθακι τα λαχανικα, κρεας ή κοτοπουλο ή ψαρι γεμιζω με νερο κ το αφηνω να τελειωσει τον χρονο βρασμου...επειδη ομως εγω τα θελω λιγο μαλακουλια....πεταω το μισο νερο...προσθετω οσο αφαιρεσα κ ξαναβραζει....οταν τελειωσει κραταω λιγο νερο κ τα πολτοποιω....κοριτσια....τον προτεινω ανεπιφυλακτα!!!! λυνει χερια κ γλυτωνεις παρα πολυ χρονο...να φανταστειτε καναμε διακοπες....το εβαζα να βρασει...καναμε τη βολτα μας...επιστρεφαμε κ ειχαμε ετοιμο φαγητουλι....

(προσωπικη αποψη: στο καλαθακι εχω βαλει πανω απο ολα τα υλικα ακομα κ το κριθαρακι κ εχει βρασει....το λεω ωστε να σας πω οτι δεν μπηκα στην διαδικασια να αγορασω τα υπολοιπα εξαρτηματα γιατι βρηκα τον τροπο)

Evi, να ρωτήσω κάτι; Ο ατμομάγειρας κάνει και για κρέας ή μόνο για λαχανικά; Επίσης, είναι εύκολος στο καθάρισμα;

Τα πάντα κάνει! Και ειναι σαν να πλαίνεις το multi.

Εγώ έχω 1 μήνα και κάτι της AVENT και την χρησιμοποιώ. έχω μείνει πολύ ευχαριστιμένη....δεν έχω μαγειρεύψει ποτέ στο μωρό με άλλο τρόπο και τα πολτοποιεί τέλεια!

Και εμείς παραγγείλαμε τελικά της PHilips και τον περιμένουμε να μας έρθει. Παρόλο που μου άρεσε περισσότερο της beaba, ωστόσο διάβασα αρκετά άρνητικά σχόλια και για τον κάδο και ότι εμφανίζει κάτι σα λάσπη-μουχλα και είπα να τον αποφύγω. Ωστόσο πολλά κορίτσια είναι ευχαριστημένα από εδω που διαβάζω. Ανυπομονώ να αρχίσουμε να τρώμε....όπου να'ναι...θα σας γράψω εντυπώσεις.

Πάντως αυτό που έχω να πω είναι ότι εδώ τον Philips σε δύο μαγαζιά που ρωτήσαμε τον είχαν 140 και 158 ευρώ και τελικά τον παραγγείλαμε απο το amazon με 75ευρώ συνολικό κόστος. Μεγάλη διαφορά...Ελπίζω να φτάσει σώος και αβλαβής εδώ και να μας φανεί χρήσιμος, να αρεσουν τα φαγητά στη μπέμπα μας...

a9X0p3.pngmrSbp3.png

τι γινεται βρε παιδια με αυτο τον beaba κ σε ολες εχει σπασει ο καδος?

iridaki δεν ξέρω!Και γω αν και διάβασα αρκετά αρνητικά τον πήρα, λόγω χωρητικότητας κυρίως. Το ξεπάγωμα δεν το χρησιμοποίησα ποτέ. Τώρα τον χρησιμοποιώ πλέον ελάχιστα, γιατί η μικρή αν και έχει μόνο 4 δοντάκια τρώει κανονικά από το δικό μας φαί.

Ωστόσο, τη Δευτέρα παρήγγειλα έναν extra κάδο, γιατί και ο δικός μου ψιλοράγισε,χωρίς βέβαια να έχει διαρροές.

Αυτό που με εκνεύρισε τρομερά είναι ότι επειδή δεν τον πήρα από Ελλάδα, αναγκάστηκα μαζί με τα μεταφορικά να πληρώσω €28 :twisted:.

82nop2.png

Και εμείς παραγγείλαμε τελικά της PHilips και τον περιμένουμε να μας έρθει. Παρόλο που μου άρεσε περισσότερο της beaba, ωστόσο διάβασα αρκετά άρνητικά σχόλια και για τον κάδο και ότι εμφανίζει κάτι σα λάσπη-μουχλα και είπα να τον αποφύγω. Ωστόσο πολλά κορίτσια είναι ευχαριστημένα από εδω που διαβάζω. Ανυπομονώ να αρχίσουμε να τρώμε....όπου να'ναι...θα σας γράψω εντυπώσεις.

Πάντως αυτό που έχω να πω είναι ότι εδώ τον Philips σε δύο μαγαζιά που ρωτήσαμε τον είχαν 140 και 158 ευρώ και τελικά τον παραγγείλαμε απο το amazon με 75ευρώ συνολικό κόστος. Μεγάλη διαφορά...Ελπίζω να φτάσει σώος και αβλαβής εδώ και να μας φανεί χρήσιμος, να αρεσουν τα φαγητά στη μπέμπα μας...

Ακριβώς και εμείς το ίδιο!Το παρήγγειλαν από άμαζον οι κουμπάροι μας για δώρο και το πήραν 65 λίρες ,δωρεάν μεταφορικά και το έστειλαν εχθές και σήμερα ήρθε!!!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Και εμείς τον beaba έχουμε και δεν έχω κανένα παράπονο!! Όσο για τα λεφτά του θεωρώ ότι ήταν από τις καλύτερες αγορές που έκανα για την μικρή μου! (και κυρίως για μένα για να πω την αλήθεια :wink: Eίναι τρομερά βολικός και γρήγορος και ακόμα και τώρα που η μικρή μας πλησιάζει τα 2 τον χρησιμοποιώ πολύ συχνά τα μεσημέρια που δεν έχω φτιάξει ακόμα το δικό μας φαγητό! Επίσης για μια κοπέλα που ρώτησε για το αν μαγειρεύεται καλά το κοτόπουλο, να πω ότι εγώ τα ψιλοέκοβα όλα τα κρεατικά και έτσι ποτέ δεν βρήκα κάτι μισοψημένο!

• 2 εβδομάδες μετά...
Τα πάντα κάνει! Και ειναι σαν να πλαίνεις το multi.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Μιας και το ανέφερες, μπορώ να χρησιμοποιήσω τον ατμομάγειρα της Avent μόνο σαν multi, δηλαδή για να λιώσω π.χ. φρούτα χωρίς να τα μαγειρέψω πρώτα;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...