Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πόσο συχνά κάνατε υπέρηχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας??

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 97
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πρώτα απ'όλα να διεκρινίσω ότι έρχομαι από εξωσωματική οπότε.....

μέχρι και 8 εβδομάδων κάθε 2 εβδομάδες και μετά κάθε 3 εβδομάδες μέχρι τώρα-είμαι στη 14η

• 2 εβδομάδες μετά...

Και εγω μια φορα το μηνα υπερυχο στο ιατρειο του γιατρουμου.

Παρολα αυτα επειδη διαβασα διφορα οτι στις προηγμενες χωρες δεν κναουν παρα 2-3 υπερυχους ολους ολους(κ στη Σουηδια μόλις 1)

μπαινω σε σκεψεις: λετε ολη αυτη η συχνη παρακολουθηση εδω στην Ελαδα να εχει να κανει με οικονομικους λογους???????με απλα λογια για οινομικη εκμεταλλευση προς εμας όλες??? Ειναι δυνατον σε χωρες που στο κατω κατω η ιατρικη ειναι ενα βημα παραπερα να παρακολουθειται επιτυχως μονο με ελαχιστος υπερυχους???? Κατι μ βρωμαει εδω στην Ελλαδα........

Λυπαμαι αν συμβαινει ετσι

Ποια ειναι η γνωμη σας?????????

Και εγω μια φορα το μηνα υπερυχο στο ιατρειο του γιατρουμου.

Παρολα αυτα επειδη διαβασα διφορα οτι στις προηγμενες χωρες δεν κναουν παρα 2-3 υπερυχους ολους ολους(κ στη Σουηδια μόλις 1)

μπαινω σε σκεψεις: λετε ολη αυτη η συχνη παρακολουθηση εδω στην Ελαδα να εχει να κανει με οικονομικους λογους???????με απλα λογια για οινομικη εκμεταλλευση προς εμας όλες??? Ειναι δυνατον σε χωρες που στο κατω κατω η ιατρικη ειναι ενα βημα παραπερα να παρακολουθειται επιτυχως μονο με ελαχιστος υπερυχους???? Κατι μ βρωμαει εδω στην Ελλαδα........

Λυπαμαι αν συμβαινει ετσι

Ποια ειναι η γνωμη σας?????????

Σε όλο το πρώτο τρίμηνο, η γιατρός μου με παρακολουθούσε πολύ συχνά με υπερήχους. Στην αρχή κάθε βδομάδα, μετά κάθε 15 (ίσως λόγω εξωσωματικής και ιστορικού) και τώρα πια μια φορά το μήνα. Δε με χρεώνει όμως κάθε φορά, πληρώνω υπέρηχο μόνο μια φορά το μήνα και πληρώνω ελάχιστα. Στο εξωτερικό έχω ακούσει κι εγώ ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί δεν πληρώνεις έτσι κι αλλιώς, γιατί η πλειοψηφία παρακολουθείται από γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία. Δεν ξέρω αν θα ένιωθα ασφαλής με 2-3 υπέρηχους σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Απ' την άλλη, εφόσον οι υπέρηχοι αποδεδειγμένα δεν βλάπτουν το έμβρυο, δε με πειράζει να κάνω τόσο συχνά. Κάθε άλλο!

Και εγώ εξ' αρχής έναν υπέρηχο τον μήνα. Ξαδέρφες μου που είναι Αμερική μου έχουν πει ότι αυτές πράγματι κάνουν το πολύ 3-4 υπερήχους σε όλη την διάρκεια. Εκεί βέβαια το σύστημα υγεία είναι απίστευτα διαφορετικό δεν τολμάς όχι να γεννήσεις αλλά ούτε να βήξεις ανασφάλιστος. Πάντως εκεί οι γιατροί τους κάνουν οι ίδιοι τα πάντα ... και την αιμοληψία και τους εξειδικευμένους υπερήχους και φυσικά όλα τα συμπληρώματα που χρειάζονται τα λαμβάνουν σε ένα και μόνο χάπι και όχι ένα ένα ξεχωριστά επίσης σημαντικό!

Διαφημίσεις

Και εγώ εξ' αρχής έναν υπέρηχο τον μήνα. Ξαδέρφες μου που είναι Αμερική μου έχουν πει ότι αυτές πράγματι κάνουν το πολύ 3-4 υπερήχους σε όλη την διάρκεια. Εκεί βέβαια το σύστημα υγεία είναι απίστευτα διαφορετικό δεν τολμάς όχι να γεννήσεις αλλά ούτε να βήξεις ανασφάλιστος. Πάντως εκεί οι γιατροί τους κάνουν οι ίδιοι τα πάντα ... και την αιμοληψία και τους εξειδικευμένους υπερήχους και φυσικά όλα τα συμπληρώματα που χρειάζονται τα λαμβάνουν σε ένα και μόνο χάπι και όχι ένα ένα ξεχωριστά επίσης σημαντικό!

Καλά, αυτό δεν το θεωρώ τόσο σημαντικό. Άσε που άλλη μπορεί να χρειάζεται διπλάσια ποσότητα σιδήρου και καθόλου μαγνήσιο, κι άλλη να μη χρειάζεται καθόλου σίδηρο πχ, πρέπει όλες να πάρουν το ίδιο χάπι; Και τι πειράζει να παίρνεις 2-3 διαφορετικά χάπια μέσα στη μέρα;

Δεν είναι ένα χάπι για όλες τις περιπτώσεις αλλά ένα χάπι αναλόγως τις ανάγκες του κάθε οργανισμού το οποίο σου αλλάζουν αναλόγως τις ανάγκες σου. Ξυπνά πάρε χάπι ( φολικο οξύ) πάρε το μπουκαλάκι το σίδηρο ... περίμενε λίγο και μετά πρωινό .. μετά στο μεσημεριανό το ασβέστιο .... μετά πάρε πάλι το μπουκαλάκι με το σίδηρο .... περίμενε λίγο για να φας ..και αν πας πουθενά μονοήμερο θες ένα τσαντάκι φάρμακα ! Θα προτιμούσα πιστεύω ένα μικρό χαπάκι να τα έχει όλα μέσα και να κάνει την ίδια δουλεία αλλά πρέπει κάπως και οι φαρμακευτικές να ζήσουν…..

Δεν είναι ένα χάπι για όλες τις περιπτώσεις αλλά ένα χάπι αναλόγως τις ανάγκες του κάθε οργανισμού το οποίο σου αλλάζουν αναλόγως τις ανάγκες σου. Ξυπνά πάρε χάπι ( φολικο οξύ) πάρε το μπουκαλάκι το σίδηρο ... περίμενε λίγο και μετά πρωινό .. μετά στο μεσημεριανό το ασβέστιο .... μετά πάρε πάλι το μπουκαλάκι με το σίδηρο .... περίμενε λίγο για να φας ..και αν πας πουθενά μονοήμερο θες ένα τσαντάκι φάρμακα ! Θα προτιμούσα πιστεύω ένα μικρό χαπάκι να τα έχει όλα μέσα και να κάνει την ίδια δουλεία αλλά πρέπει κάπως και οι φαρμακευτικές να ζήσουν…..

Αυτό που λες Ιωάννα δεν γίνεται, γιατί υπάρχουν ανταγωνιστικά μεταξύ τους σκευάσματα,βιταμίνες κλπ, και δεν μπορεί να γίνει σωστή απορρόφηση απο τον οργανισμό, για παράδειγμα ο σίδηρος με το ασβέστιο η το μαγνήσιο, αποδεδειγμένα δεν λειτουργούν μαζί, οπότε ένας εύλογος χρόνος απόστασης λήψης είναι απαραίτητος!;)

edit:ειλικρινά και εγώ θα το προτιμούσα το ένα χαπάκι για όλα , αν και μέχρι στιγμής το μόνο που παίρνω είναι φυλλικό οξύ και το πρωί μισό χαπάκι θυρορμον, αργότερα βλέπουμε, ανάλογα και τις εξετάσεις μου.

----------------------

Εγώ έχω 3 ανιψάκια από τις ξαδέρφες μου υγιέστατα και αυτά και εκείνες άρα με κάποιο τρόπο λογικά γίνετε! Δεν ξέρω ποιός είναι και τι αλλά ναι πιστεύω ότι είναι μπροστά από εμάς σε αυτό τον τομέα.

Δεν ξέρω αν θα ένιωθα ασφαλής με 2-3 υπέρηχους σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Απ' την άλλη, εφόσον οι υπέρηχοι αποδεδειγμένα δεν βλάπτουν το έμβρυο, δε με πειράζει να κάνω τόσο συχνά. Κάθε άλλο!

Ακριβώς το ίδιο αισθάνομαι και εγώ! Ειδικά στις αρχές, και κάθε βδομάδα αν μπορούσα θα το έκανα, αλλά συγκρατήθηκα!:mrgreen:

----------------------

Διαφημίσεις

Εγώ έχω 3 ανιψάκια από τις ξαδέρφες μου υγιέστατα και αυτά και εκείνες άρα με κάποιο τρόπο λογικά γίνετε! Δεν ξέρω ποιός είναι και τι αλλά ναι πιστεύω ότι είναι μπροστά από εμάς σε αυτό τον τομέα.

Καταρχάς είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός πως όλοι είναι υγιείς, εικασίες δεν μπορώ να κάνω, απλά σου αναφέρω τις οδηγίες των γιατρών εδώ, όπως και τις οδηγίες που αναφέρουν τα σκευάσματα.:-)

Αν και με έβαλες στο πειρασμό τώρα να ρωτήσω, ποιο είναι αυτό το θαυματουργό σκεύασμα;!!!!

----------------------

Σε όλο το πρώτο τρίμηνο, η γιατρός μου με παρακολουθούσε πολύ συχνά με υπερήχους. Στην αρχή κάθε βδομάδα, μετά κάθε 15 (ίσως λόγω εξωσωματικής και ιστορικού) και τώρα πια μια φορά το μήνα. Δε με χρεώνει όμως κάθε φορά, πληρώνω υπέρηχο μόνο μια φορά το μήνα και πληρώνω ελάχιστα. Στο εξωτερικό έχω ακούσει κι εγώ ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί δεν πληρώνεις έτσι κι αλλιώς, γιατί η πλειοψηφία παρακολουθείται από γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία. Δεν ξέρω αν θα ένιωθα ασφαλής με 2-3 υπέρηχους σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Απ' την άλλη, εφόσον οι υπέρηχοι αποδεδειγμένα δεν βλάπτουν το έμβρυο, δε με πειράζει να κάνω τόσο συχνά. Κάθε άλλο!

για την εξωσωματικη το κταλαβαινω να υπαρχει συχνη παρακολουθηση αλλα σε μια φυσιολογικη εγκυμοσυνη γιατι να πρεπει να καννουμε καθε μηνα υπερυχο?????. Κ εγω 1 φορα το μηνα εκανα υπερηχο κ πληρωνα 60 ευρω δηλ καθολου ευκαταφρονητο ποσο. πργματι θα ηθελα να ρωτησω ενα γιατρο γιατι το κάνουμε αυτο σε σχεση με τους γιατρους στο εξωτερικο. Και φυσικα όλοι οι γιατροι εδω ξερουν πώς λειτουργουν τα πραματα εξω.

Οσο για το ακυνδυνο του υπερυχου νομιζω οι γνωμες διισταναται

Στην πρώτη εγκυμοσύνη μαζί με την αυχενική και την β΄επιπέδου έκανα 10 υπερήχους..Στην 2η έκανα 6 συνολικά.Είχα όμως 2 πολύ καλές εγκυμοσύνες..Μένω και σε νησί και δεν μου ήταν κι εύκολα τα πήγαινε-έλα στην Αθήνα.

Κι εγώ 1 φορά το μήνα έκανα υπέρηχο συν τους μεγάλους υπερήχους (αυχενική, β επιπέδου, doppler). Στην αρχή ειδικά περίμενα πως και πως να πάω στο γιατρό για να δω ότι το μωρό είναι εντάξει. Μετά που άρχισα να το καταλαβαίνω, ηρέμησα λίγο. Πάντως κι εγώ θα ένιωθα λίγο ανασφάλεια να κάνω μόνο 2-3 υπερήχους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Όσο για το ακίνδυνο των υπερήχων, όντως οι γνώμες διίστανται και γενικά νομίζω ότι καλό είναι να μην υπερβάλουμε με τη χρήση τους, αν δεν υπάρχει λόγος.

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Στην πρώτη εγκυμοσύνη έκανα ότι μου έλεγε ο γιατρός, δηλαδή τα γνωστά 1 κάθε μήνα στη δεύτερη έκανα το ίδιο μέχρι τον 4ο μήνα και μετά δε ξανάκανα. Αν είχα άλλη εγκυμοσύνη το πολύ να έκανα 1 και αυτό μετά από πολύ σκέψη.

Εγώ επειδή στην αρχή είχα προβλήματα απο όταν διαπίστωσα εγκυμοσύνη μέχρι τον τρίτο μήνα έκανα έναν κάθε δέκα μέρες. απο τον τρίτο κ μετά μια φορά το μήνα συν τους μεγάλους.

I M NEVER WRONG.. ONCE I THOUGHT I WAS..

BUT I WAS WRONG..!

Μεχρι τον 5ο μηνα εκανα καθε 2 εβδομαδες περιπου γιατι ειμαι πολυ αγχωδες ατομο και ηθελα να τσεκαρω συνεχεια οτι ολα πηγαιναν καλα. Απο εκει και περα μεχρι τωρα τον 7ο καθε 3 βδομαδες περιπου. Σημερα θα κανω παλι.

Όλα είναι μια ιδέα...

Στην Ελλάδα έκανα μία φορά το μήνα περίπου, συν αυχενική και β' επιπέδου.

Εδώ μου έκαναν 2 στην αρχή-αρχή για επιβεβαίωση εγκυμοσύνης (κανονικά είναι ένας, αλλά ο πρώτος δεν έδειξε έμβρυο κι έπρεπε να επαναληφθεί), ένα ο γιατρός στην πρώτη επίσκεψη, αυχενική και σε λίγες μέρες πάω για β επιπέδου. Στο μεσοδιάστημα ο γιατρός δεν κάνει υπέρηχο στο ιατρείο του, παρά μόνο ακούει την καρδιά του μωρού, μετράει τη μήτρα κλπ. Από τη μία συμφωνώ με την πρακτική, όσο το δυνατόν λιγότερες παρεμβάσεις τόσο καλύτερα, από την άλλη είναι πολύ καθησυχαστικό για την έγκυο να βλέπει συχνά το μωρό της.

Όσο για τα συμπληρώματα που αναφέρθηκαν μερικά μηνύματα πιο πάνω, όντως παίρνω ένα σκεύασμα το οποίο είναι σε δύο κάψουλες, μία ω3 λιπαρά οξέα και μία όλα τα άλλα μαζί (σίδηρος, ασβέστιο, μαγνήσιο, τρεις και το λουρί της μάνας). Κι εγώ αναρωτιόμουν τι ισχύει τελικά, αλλά δεν το έχω ψάξει/ ρωτήσει για συγκεκριμένη απάντηση.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Εγώ έκανα κάθε μήνα από έναν υπέρηχο (βάζω μέσα και την αυχενική,β επιπέδου, ντοπλερ) και στις 2 εγκυμοσύνες. Περίμενα πως και πως να κάνω υπέρηχο κάθε μήνα και είμαι της άποψης ότι είναι πραγματικά ακίνδυνο.

Αχ, το'ξερα οτι ειμαι η μονη τρελλη και παλαβη. Λοιπον απο την 5η εβδομ. που αντιληφθηκα την εγκυμοαυνη κανω ενα υπερηχο καθε εβδομαδα. Στην 5η εβδομ. εκανα 2 απο ανασφαλεια, στην ιδια γιατρο, στην 9η εβδομαδα εκανα 2 στη σειρα, τη μια μερα στην μια γιατρο που εχει εναν υπερηχο "μπουρι" και δεν μπορουσα να ακουσω καρδουλα και μου το'βγαλε και 2 μερες πιο μικρο αφου δεν μπορουσε να το μετρησει, και την αλλη μερα στην αλλη γιατρο με υπερηχο "κανονι" που ειδα το μωρο μου πεντακαθαρα και σχεδον πληρως σχηματισμενο με λεπτομερειες. Αυτη την εβδομαδα δεν θα παω, αλλα στις 22 Μαιου εχω αυχενικη. Ο λογος που παω ειναι γιατι δεν εχω συμπτωματα και φοβαμαι μηπως το μωρο εχει παλινδρομησει για καποιον ανεξηγητο λογο- να χτυπησω ξυλο. Ειχα μια αποβολη στο παρελθον και εκανα 6 χρονια να μεινω εγκυος και φοβαμαι ακομα και τον ισκιο μου! Ολα ειναι καλα- ξαναχτυπαω ξυλο- κι εγω φευγω με μια απεραντη ευτυχια απο την γιατρο και ανυπομονω να ξαναδω το μπεμπακι μου!

Και εγω στην αρχη σαν τρελη εκανα...καλα δεν πηγαινα και καθε βδομαδα αλλα 2 φορες τον μην απηγαινα στανταρ:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Συνεχεια κοιτουσα το χαρτι της τουαλετας μηπως εγινε κατι και δω αιμα κτλ...

Ηρεμησε δεν κανει καλο τ αγχος σε λιγο καιρο θα τ νιωθεις και ολα θα ναι καλα......το σπορακι σου ειναι μια χαρα...μην αγχωνεσαι λοιπον...με το καλο...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...