Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

9ος μηνας και ενεσεις ωριμανσης πνευμονων

Recommended Posts

Εμένα ο γιατρός μου τις έδωσε στον 6ο πέρίπου μήνα γιατί περιμέναμε να γεννήσω πρόωρα λόγω δυστροφίας. Τελικά γέννησα ευτυχώς στις 37+2 με κ.τ. αλλά ήταν απαραίτητες οι ενέσεις.

Τώρα για να πώ την αλήθεια και εμένα μου κάνει εντύπωση στον 9ο μήνα να θέλει να τις κάνει εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 71
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οι ενεσεις αυτες συμφωνα με διεθνεις μελετες εχουν θεση εως το πολυ την 26-27η εβδομαδα. κατοπιν ειναι πιθανα και επικινδυνες! για να μην κανετε ασκοπες κουβεντες να ενημερονεστε απο το κολεγιο των μαιευτηρων της αγγλιας www.rcog.org.uk

μονο ασκοπες δεν ειναι....

οι ενεσεις αυτες χορηγουνται εως την 28-29η εββομαδα μετα δεν κανουν τιποτα και ειναι αγνωστο αν εχουν παρενεργειες , διβαστε για το τηεμα στο επισημο σιτε του αγγλικου κολλεγιου μαιευτικης (www.rcog.org.uk)

απο αυτην τη σελιδα θελω ,αν μπορεις βεβαια, να μας δωσεις το κειμενο που λεει για επικινδυνες παρενεργειες.

Οπως βλεπω ομως αρκετες κοπελες τις εκαναν μετα τις 26-27-28-29 εβδ.(πιο απ ολα;;;)

...δλδ αυτοι οι γιατροι βαζουν σε κινδυνο μαμα κ μωρο ;;;;;

Κ να ξαναπω πως κ στα Utrogestan-οποια εχει παρει το ξερει-γραφει ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κατα την εγκυμοσυνη(τερατογεννεσεις,θηλυκοποιηση αρρεν κτλ)....

Τον ξαναρωτησα τον γιατρο κ μου ειπε πως τις θεωρει απαραιτητες στις κτ. Μονο αν η κτ γινει 39+ δεν τις χορηγει....

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Τον ξαναρωτησα τον γιατρο κ μου ειπε πως τις θεωρει απαραιτητες στις κτ. Μονο αν η κτ γινει 39+ δεν τις χορηγει....

Βρε κορίτσι μου, συγνώμη κιόλας αλλά μεγαλύτερη ανοησία απ'ο αυτή δεν έχω ξανακούσει!!!!!!!!!!!!! Τί σχέση έχει ό τρόπος τοκετού;;;; Οι ενέσεις έχουν να κάνουν με τα πνευμόνια του μωρού και την προωρότητα, καμία σχέση δεν έχουν με τον τρόπο που θα γεννηθεί ένα μωρό!!!!!! Τί κι αν γεννηθεί με φτ τί κι αν γεννηθεί με κτ, αν είναι εντάξει θα αναπνεύσει μόνο του! Μήπως δεν κατάλαβες αυτό που σου είπε ο γιατρός;;;;;; Ρώτα στον κύκλο σου αν υπάρχουν κοπέλες που έχουν γεννήσει με κτ αν οι γιατροί τους θεώρησαν απαραίτητο να τους κάνουν τις ενέσεις, κι αν βρεις έστω και μια θετική απάντηση να μου το πεις!!!!!!! Τουλάχιστον εγώ αν κρίνω από μένα κι ένα σωρό άλλες φίλες που γέννησαν με καισαρική καμία μας δεν τις έκανε!!!!!!!! Τώρα για το αν η κτ γίνει στις 39+ δεν τις χορηγεί.... ε τί να πω!!!!!!!!!!!!!!!! Θα γεννήσω πριν την ώρα μου με αυτά που διαβάζω!!!!!!! Πάντως εμένα η απάντηση του γιατρού σου δε με πείθει και θα έλεγα να ρωτήσεις και καναν άλλο γιατρό!!!!

ο καθε γιατρος λεει και τα δικα του γιαυτο μπερδευομαστε.. και οχι μονο οι γυναικολογοι , και οι παιδιατροι και οτι ειδικοτητα μου ερθει στο κεφαλι:lol: ισως αυτο που λεει για την καισαρικη ειναι γιατι δε ζοριζεται το μωρο για να βγει , κατι που κανει καλο στη πρωτη ανασουλα του, τωρα και εγω δεν το εχω ακουσει ( για την κτ )αλλα ειπαμε ο καθενας εχει το δικο του σκεφτικο. οσες κοπελες τις εκαναν ηταν και διαφορετικη εβδομαδα:!:

Κατα το φυσιολογικο τοκετο ,το εμβρυο δεχεται τις πιεσεις κ τις συσπασεις για καποιες ωρες με αποτελεσμα να εκκρινεται απο τα επινεφριδια κορτιζονη που βοηθα στην τελικη ωριμανση των πνευμονων κ κατ επεκταση στην καλη αναπνευστικη λειτουργια(πρωτη αναπνοη,οχι ταχυπνοια κτλ).

Στην καισαρικη ολο αυτο λειπει ...γι αυτο δινεται κορτιζονη εστω κ την τελευταια στιγμη(37η-38ηεβδ.)προς αποφυγην προβληματων που ,οχι πως δεν ειναι αντιμετωπισιμα,αλλα για να αποφευχθει η παραμονη ισως του εμβρυου σε θερμοκοιτιδα για παρακολουθηση....

Αυτα καταλαβα απο τα λεγομενα του γιατρου....

Το να ρωτησω 5,10,100 κοπελες σιγουρα δεν αντισταθμιζει τα 25-30 χρονια εμπειριας του γιατρου...Τωρα αν ειναι ανοησιες αυτα που λεει σιγουρα δεν ειναι σε θεση να το πει κανεις, εκτος αν ειναι γιατρος....

Συζητηση κανουμε....αποψεις λεγονται....

Διαφημίσεις

Κατα το φυσιολογικο τοκετο ,το εμβρυο δεχεται τις πιεσεις κ τις συσπασεις για καποιες ωρες με αποτελεσμα να εκκρινεται απο τα επινεφριδια κορτιζονη που βοηθα στην τελικη ωριμανση των πνευμονων κ κατ επεκταση στην καλη αναπνευστικη λειτουργια(πρωτη αναπνοη,οχι ταχυπνοια κτλ).

Στην καισαρικη ολο αυτο λειπει ...γι αυτο δινεται κορτιζονη εστω κ την τελευταια στιγμη(37η-38ηεβδ.)προς αποφυγην προβληματων που ,οχι πως δεν ειναι αντιμετωπισιμα,αλλα για να αποφευχθει η παραμονη ισως του εμβρυου σε θερμοκοιτιδα για παρακολουθηση....

Αυτα καταλαβα απο τα λεγομενα του γιατρου....

Το να ρωτησω 5,10,100 κοπελες σιγουρα δεν αντισταθμιζει τα 25-30 χρονια εμπειριας του γιατρου...Τωρα αν ειναι ανοησιες αυτα που λεει σιγουρα δεν ειναι σε θεση να το πει κανεις, εκτος αν ειναι γιατρος....

Συζητηση κανουμε....αποψεις λεγονται....

Συγνώμη αν ήμουν λίγο απότομη παραπάνω αλλά κι εγώ το γιατρό ρώτησα γιαυτό και επιμένω!!!! Η τελική ωρίμανση δεν πραγματοποιείται κατά τη στιγμή του τοκετού αλλά κάποιες εβδομάδες πριν! Οπότε όση κορτιζόνη κι αν εκκρίνεται από τα επινεφρίδια τη στιγμή του φτ μπορεί να βοηθάει οπουδήποτε αλλού εκτός από την ωρίμανση των πνευμόνων ( που έχουν ήδη ωριμάσει σε μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη). Η διαφορά των μωρών που γεννιούνται με κτ είναι ότι κάποιες φορές και μόνο όταν έχει γίνει ολική αναισθησία κάποια μωράκια ίσως είναι στην αρχή λίγο "νωχελικά". Πάντως σου εύχομαι με το καλό το μωράκι σου και πάλι ζητώ συγνώμη για παραπάνω!

Η ωρίμανση γίνεται όχι καποιες εβδομαδες πριν, αλλα συνηθως την 38 και μετα .Αυτο ειναι ο μεσος ορος, δεν ισχυει για ολα τα μωρα. Επομενως ο γιατρος της Νικης το προτεινει γιατι οταν προγραμματιζουν 2η καισαρικη συνηθως γινεται λιγο πριν η λιγο μετα την 38. Θα εχει τους λογους του, ομως ρωτησε τον ΝΙκάκι γιατι το βαρος του ειναι πολυ καλο μηπως παιζει ρολο κι αυτο(εννοω μηπως ειναι πιο προστα στην ηλικια κυησης και δεν χρειαζονται)

eNeap2.pngNziDp2.png

Ενδιαφέροντα αυτα, κυριως αναφερουν οτι δεν πρεπει/δεν χρειάζεται να χορηγουνται οι ενεσεις αυτες μετα την 34η εβδομαδα.

Το αλλο θεμα δεν απανταται, αναφερεται οτι ωριμαζουν οι πνευμονες στον 9ο που περιλαμανει 4 ή 5 κατα αλλουν εβδομαδες.

http://www.babybaby.gr/showarticle.jsp;jsessionid=98D957FFDA4161ED45826E78162C2696?CMRCode=11OBB84J3&CMCCode=0206&extLang=

Βασικα οι πνευμονες ωριμάζουν γυρω στην 37η εβδομαδα κατα μεσο ορο (με τηνε ννοια οτι δεν χρειαζεται αναπνευστηρας οχι οτι ειναι πληρως ωριμοι) απο οτι διαβασα αλλα δεν ισχυει για ολα τα μωρα αυτο, μιας και το καθενα εχει το δικο του ρυθμο αναπτυξης.

Πραγματικα οι περισσοτεροι δεν κανουν τις ενεσεις μετα την 35η, και γενικά δεν τις κανουν εαν δεν προκυψει προωρος τοκετος η επειγουσα κατασταση,

Ομως καθε κλινικη/γιατρος ακολουθει το δικό του πρωτοκολλο, οποτε ας μην αγχωνουμε την κοπέλα παραθετωντας αποψεις και αρθρα τα οποια δεν ειμαστε σε θεση να αξιολογησουμε σωστα. Δεν ειμαστε γιατροι.

Αλλος γιατρος τις θεωρει περιττες, αλλος θελει να εχει το κεφαλι του ησυχο, με οποιο κοστος ζυγιζοντας τα υπερ και τα κατα πιθανοτατα.

Τι να πει κανεις... δυστυχως τους εμπιστευομαστε δεν ειμαστε σε θεση να επιμεινουμε περισσοτερο, ουτε και ειναι ευκολο πραγμα να αλλαζεις τελευταια στιγμη γιατρο....

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

Κατιο ενδιαφερον, καθε μερα που κερδιζει το παιδι(αν ειναι προωρο κυριως) παραπανω στη μητρα, ιδιως πριν την 36η εβδ, ειναι λιγοτερος χρονος υποστηριξης σε μηχανηματα.

Ο σχηματισμός των κυψελίδων θα συνεχιστεί στη διαρκεια της εγκυμοσύνης και ύστερα απο τον τοκετο.Στην πραγματικότητα οι πνευμονες θα φτάσουν σε πληρη ανάπτυξη περίπου όταν το παιδί γίνει οκτώ ετων!...Για αυτο πολλα αναπνευστικά προβληματα της παιδικής ηλικίας βελτιωνονται οσο μεγαλώνει το παιδί.

eNeap2.pngNziDp2.png

Πολλά όργανα ωριμάζουν πολύ αργότερα από τη γέννηση, πχ εγκέφαλος αλλά εδώ μιλάμε για την ωρίμανση των πνευμόνων ώστε να μη χρειάζεται το βρέφος υποστήριξη. Επίσης σίγουρα όλα τα μωρά δεν είναι ίδια και όπως κάθε κανόνας έτσι κ εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά μιλάμε πάντα για το μέσο όρο. Κ τέλος πουθενά δεν έχω διαβάσει να αναφέρεται ως ένδειξη για τη χορήγηση αυτών τ ων ενέσεων η προγραμματισμένη καισαρική. Αυτό μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση! Προφανώς, ο γιατρός δε θέλει το κακό της κοπέλας και έχει τους λόγους του, ούτε πιστεύω ότι θ πάθει κάτι αυτή ή το έμβρυο αν τις κάνει και σαφώς να τις κάνει. Αλλά και το depon δεν κάνει κακό, όμως δε θα έπαιρνα αν δεν είχα πονοκέφαλο!

Mα συμφωνουμε σε αυτο, μην λεμε τα ιδια και τα ιδια, αυτα που λες ειναι ο μπουσουλας, καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και εμεις δεν εμαστε γιατροι να το κρινουμε.

Αν με ρωτουσες προσωπικα δεν θα τις εκανα, αλλα ουτε και θα ελεγα, με τετοιο τροπο που σε πιανει πανικος στον αλλον τι να κανει. Απλα.

Τελος, για την ωριμανση δεν επεκετινομαι περισσοτερο ειναι εκτος τοπικ.

Νικη μπορεις να παρεις και μια δευτερη γνωμη πριν τις κανεις? Ενδεχομένως απο συναδερφο στην ιδια κλινικη? Αυτο ισως σου δωσει καλυτερη εικονα για τη συνήθη πρκατική.

eNeap2.pngNziDp2.png

Θα γράψω όσα είχα διαβάσει για το θέμα. Είχα διαβάσει αρκετά, λόγω του ότι είχα κύηση υψηλού κινδύνου.

Στον 9ο μήνα, στην Αμερική, που έχουν αρκετά αυστηρά πρωτόκολλα, δεν κάνουν τις ενέσεις. Πράγματι, τα μωρά της καισαρικής έχουν αυξημένες πιθανότητες για αναπνευστικά προβλήματα, επειδή στο ΦΤ, συμπιέζεται το παιδί και καθαρίζουν καλύτερα οι πνεύμονες... Κάποιοι λένε ότι χωρίς περινεοτομή, αυτό γίνεται ακόμα καλύτερα και φυσικά, είχα δει κάποιο βίντεο που έβγαινε το υγρό από τους πνεύμονες του μωρού, λόγω αυτής της συμπίεσης, τη στιγμή του τοκετού. Στην καισαρική, καθαρίζουν τις αναπνευστικές οδούς με σωληνάκια, αλλά αυτό είναι, ας πούμε απομίμηση της φύσης και δεν είναι εξίσου αποτελεσματικό, κάποιες φορές.

Το κάθε μωρό ωριμάζει σε διαφορετικές εβδομάδες και πράγματι, υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό, της τάξης του 2%, αν θυμάμαι καλά, που δεν έχει ωριμάσει ούτε και στις 38. Οι ενέσεις από ό,τι φαίνεται στατιστικά δεν βοηθάνε, από ένα σημείο και μετά, αλλά τυχαία, μπορεί να πέσει κανείς στο 98% και να λέει μετά ευτυχώς που τις έκανα! Κάπως έτσι...

Αν βρω και λινκ θα βάλω...

Στην Αμερική επίσης, αν προκύψει λόγος για καισαρική (που συνήθως θα είναι πραγματικός λόγος :rolleyes: ) κάνουν εξέταση στο αμνιακό υγρό και αν δείξει ωριμότητα, απλά δεν κάνουν τις ενέσεις. Αλλιώς, αξιολογούν αν μπορεί να δοθεί μικρή παράταση στην καισαρική, παρακολουθούν τη γυναίκα, ξανακάνουν την εξέταση μετά από μερικές μέρες και ούτω καθεξής...

Αυτά τουλάχιστον ίσχυαν όταν περίμενα εγώ τα μωράκια μου...

Προς το παρόν βρήκα ένα λινκ που είναι αρκετά πρόσφατο και που ειναι σχετικό με επιφυλάξεις για την αξιοπιστία της αμνιοκέντησης

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2505159/

Το γιατί χρησιμοποιούν δικά τους πρωτόκολλα οι δικοί μας, σηκώνει αρκετή κουβέντα... Μπορεί αυτοί να ξέρουν και καλύτερα :| Πιστεύω όμως ότι εν μέρει έχει να κάνει με το καθεστώς του προσωπικού γιατρού που έχουμε εμείς, αντί για το τημ που ισχύει αλλού. Δεν φεύγει ο γιατρός για διακοπές, σαββατοκύριακα κλπ, αν δεν γεννήσει η ασθενής του. Ούτε και η ασθενής του το θέλει αυτό... Οπότε...

Όχι βέβαια ότι η κορτιζόνη είναι και το πιο επικίνδυνο πράγμα του κόσμου...

EDIT:

Α... τώρα είδα ότι το τόπικ ανοίχτηκε στις 14 του μήνα και σύμφωνα με τις ημερομηνίες που είχαν συμφωνηθεί τότε, η Νικη μάλλον δεν θα συχνάζει πια στο τρίτο τρίμηνο :D Τουλάχιστον ο γιατρός σου ήταν ντόμπρος. Ήθελε να κάνει ο άνθρωπος διακοπές. Και άλλοι (όλοι σχεδόν, δηλαδή) κάνουν τις διακοπές τους, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο ειλικρινείς.

Σόρυ για το βιβλίο...

Καλησπέρα!

Πάντως και στο συνοδευτικό φυλλάδιο του φαρμάκου αναφέρεται ότι δε συνιστάται για χορήγηση μετά την 32η εβδομάδα παρά μόνο μετά από συνεκτίμηση των θετικών και αρνητικών συνεπειών από το γιατρό.

Διαφημίσεις

κοριτσια,

εγω εκανα αυτη την ενεση 2 μερες πριν γεννησω.Γεννησα 36η+1.Μεχρι τοτε δεν υπηρχε κανενα προβλημα και ο γιατρος μου ουτε καν μου το ειχε συζητησει ως ενδεχομενο αλλα επειδη παρουσιαστηκε ξαφνικα σοβαρος λογος και μπηκα για παρακολουθηση στο νοσοκομειο,μου πατησαν και τις ενεσεις και μαλιστα ακουσα που ειπαν οτι δρουν σε λιγοτερο απο 48 ωρες.

AthinaP ακομα στο 3ο τριμηνο ανηκω !!! :)

Δεν θελω να επαναλαμβανομαι....

Θα τις κανω τις ενεσεις ,εστω κ προληπτικα....Αλλωστε... καλυτερη η προληψη απο την θεραπεια.... Δεν θελω να ρισκαρω να ειμαι στο 2% ....

Στο λινκ που εβαλες για την αμνιο ,οντως αυτη ειναι η μονη μεθοδος για να διαπιστωθει η ωριμοτητα των πνευμονων ...Αν καταλαβα καλα την κανουν 36η-39η εβδ. .....αρα κ μεχρι την 39η υπαρχει περιπτωση να μην εχουν ωριμασει;;;γιατι να την κανουν τοτε;;;

Οσον αφορα στις οδηγιες .....γιατι μεχρι την 32η εβδ;;;;;;δλδ αν παρουσιαστουν συσπασεις την 34η με ενα εβρυο 1700γρ δεν θα τις χορηγησουν;;;;;δε νομιζω....κ ξαναλεω για τα Utrogestan που απαγορευονται κατα την κυηση....

Neonatal respiratory distress syndrome (RDS) is a major cause of neonatal morbidity and mortality.

Infants who are born in the late preterm period (35–37 weeksʼ gestation) are at increased risk of respiratory morbidity compared with infants born at term.

κ παραθετω κ αυτο (απο το λινκ της AthinaP)

κοριτσια,

εγω εκανα αυτη την ενεση 2 μερες πριν γεννησω.Γεννησα 36η+1.Μεχρι τοτε δεν υπηρχε κανενα προβλημα και ο γιατρος μου ουτε καν μου το ειχε συζητησει ως ενδεχομενο αλλα επειδη παρουσιαστηκε ξαφνικα σοβαρος λογος και μπηκα για παρακολουθηση στο νοσοκομειο,μου πατησαν και τις ενεσεις και μαλιστα ακουσα που ειπαν οτι δρουν σε λιγοτερο απο 48 ωρες.

Κι εγώ έκανα αυτή την ένεση στον πρώτο γιο μου που τον γέννησα την 36η και 6 με διαστολή, αλλά καισαρική. Όταν είδε ο γιατρός (τυχαία, στην καθιερωμένη επίσκεψη) τη μικρή διαστολή με έστειλε επειγόντως να την κάνω. Τελικά βέβαια δεν πρόλαβε να δράσει γιατί λίγες ώρες μετά γέννησα.

wjhKp3.png

c5dop3.png

AthinaP ακομα στο 3ο τριμηνο ανηκω !!! :)

Δεν θελω να επαναλαμβανομαι....

Θα τις κανω τις ενεσεις ,εστω κ προληπτικα....Αλλωστε... καλυτερη η προληψη απο την θεραπεια.... Δεν θελω να ρισκαρω να ειμαι στο 2% ....

Στο λινκ που εβαλες για την αμνιο ,οντως αυτη ειναι η μονη μεθοδος για να διαπιστωθει η ωριμοτητα των πνευμονων ...Αν καταλαβα καλα την κανουν 36η-39η εβδ. .....αρα κ μεχρι την 39η υπαρχει περιπτωση να μην εχουν ωριμασει;;;γιατι να την κανουν τοτε;;;

Οσον αφορα στις οδηγιες .....γιατι μεχρι την 32η εβδ;;;;;;δλδ αν παρουσιαστουν συσπασεις την 34η με ενα εβρυο 1700γρ δεν θα τις χορηγησουν;;;;;δε νομιζω....κ ξαναλεω για τα Utrogestan που απαγορευονται κατα την κυηση....

Και εγώ ξαναλέω... Ότι μετά τις 34, σύμφωνα με κάποιες μελέτες, δεν είχε φανεί στατιστική επίδραση στο αποτέλεσμα... Δηλαδή είτε τις έκανε κανείς είτε όχι, ήταν ένα και το αυτό... Προσπάθησα να βρω πού το είχα διαβάσει αυτό, αλλά δεν βρήκα την αρχική μελέτη. Μόνο τις οδηγίες που ακολουθούνται προς το παρόν στην Αμερική, όπου τις χορηγούν μέχρι τις 34 περίπου. Αν το ψάξεις, το ίδιο θα βρεις.

Ωστόσο, υπάρχει μια σχετικά πρόσφατη βρετανική μελέτη, που δείχνει θετική επίδραση των ενέσεων, για αυτές τις λίγες στατιστικά περιπτώσεις αναπνευστικών προβλημάτων, που μπορεί να συμβούν σε καισαρική με τελειόμηνη εγκυμοσύνη - η δική σου περίπτωση δηλαδή.

http://www.bmj.com/cgi/content/full/331/7518/662

Αν κατάλαβα καλά πας για μετά τις 4/8; Καλό ακούγεται αυτό, όσο πιο ώριμο το παιδί ειναι, τόσο καλύτερα, γενικότερα...

Ελπίζω να μη λειτουργήσει ο νόμος του Μέρφυ για τον ειλικρινή γιατρό και γίνει κανένας έκτακτος τοκετός όσο είναι διακοπές ε;

Ε, τώρα, είπαμε, δεν είναι και το χειρότερο που μπορεί να κάνεις, οι ενέσεις, αφού δεν θέλεις να αμφισβητήσεις και το γιατρό σου... Απλά δεν ακολουθούν όλοι την ίδια τακτική, δεν είναι όμως και κάτι ιδιαίτερα βλαπτικό, αυτό που προτείνει.

Και απόλαυσε τις τελευταίες μέρες που θα βάζεις εσύ τα ωράρια στον εαυτό σου :)

Athina σ ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες :)

...αυτος ο ...Μερφυ κ εγω δεν ειμαστε φιλαρακια κ καλα θα κανει να κατσει μακρια μου!!!!!!...:D

Οσο για τον ειλικρινη γιατρο ...ειναι οντως....κ αυτο τον τιμα.

...για τις 4-8 προγραμματισαμε...στην τελευταια επισκεψη ειπα μηπως το αφησουμε κι αλλο, αλλα ο μπουλης παραμεγαλωσε κ ο τραχηλος εχει κοντυνει οποτε ξαπλα ως την ημερομηνια....

Θα παραθεσω παλι απο το λινκ σου (ειναι μεγαλο κ δυσκολα καθεται καποιος να το διαβασει) τα αποτελεσματα :

What this study adds

Babies born after 37 weeks by elective caesarean section also benefit from antenatal betamethasone

This reduces the incidence of respiratory distress by more than 50%, mainly by reducing transient tachypnoea of the newborn

These findings imply that antenatal steroids can aid the clearing of lung fluid after delivery

When counselling a mother before elective caesarean section at term, the increased risk of admission with respiratory distress should be considered The likely benefits of antenatal betamethasone should be compared with those of delaying caesarean section until 39 weeks when possible

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...