Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εκπαιδευτήρια "Ελληνική Παιδεία"

Recommended Posts

καλημέρα σας, θα ήθελα να μου δώσει όποιος γονιός θέλει πληροφορίες - σχόλια για το συγκεκριμμενο εκπαιδευτηριο....

σκεφτομαι να παω εκει την κορη μου.......

Ευχαριστώ...... :)

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

Εμένα ο σύζυγός μου, ο αδερφός του και μία φίλη μου έχουν τελειώσει την Παιδεία. Η μόνη ουσία που προσπαθούν να περάσουν στο μυαλό των παιδιών είναι ότι όλα γύρω τους είναι διαβολικά, και η τηλεόραση είναι το χειρότερο κακό που ανακαλύφθηκε ποτέ κτλ. και αυτά τα λέγανε πριν από 20 χρόνια που υπήρχε μόνο η ΕΡΤ. Σήμερα που υπάρχει και το internet, δεν ξέρω. Κατά τ' άλλα έχει πολλοί καλούς δασκάλους, και σωστό σύστημα διαπαιδαγώγησης της ελληνικής γλώσσας, κουλτούρας και μαθημάτων γενικότερα (ο άντρας μου αποφοίτησε με 19,5).

Η Δαναη μου ήρθε 16-2-2008

Αντίο μεμπάκι 28-7-2010

Ο Τάσος μου ήρθε 22-8-2011

saν εκπαιδευτικο προγραμμα ειναι καλο σχολειο απλα ειναι αυστηρο κ υπαρχει ταση ...στα θεια δεν θα γινοταν κ αλλιωσ αφου ανηκει το μισο στην εκκλησια κ το αλλο μισο στην ακαδημια αθηνων δυστυχωσ πολλα παιδια στην εφηβεια απομακρυνονται απο κει γιατι δεν αντεχουν το κλιμα το ιδιο κ σε σχολεια οπωσ η θεομητωρ κτλ.....:P:p:p:p

H ανιψια μου εχει τελειωσει το δημοτικο σε ενα τετοιο σχολειο και τωρα βρισκεται σε ενα γυμνασιο που δεν εχει σχεση με τετοιο υποβαθρο. Ειναι ενα πολυ χαρουμενο και μοντερνο πλασμα, πολυ κοινωνιικο με πολλες παρεες, εξοδους κ.λ.π. Ποτε δεν εξεφρασε παραπονο για τη συντηρητικοτητα του σχολειου της (ποτε δεν της ειπαν για τηλεοραση, ιντερνετ κ.λ.π.) Ουτε την παροτρυναν να ακολουθησει καποια μοναχικη κλιση. καθε χρονο περιμενει πως και πως να γινει η γιορτη του σχολειου της τον Ιουνιο για να συναντηθει με τους συμμαθητες της. Ειναι μια ατυπη συγκεντρωση και εγω βλεπω πολλα φυσιολογικα και μοντερνα παιδια. Οι πιο πολλοι γονεις που στελνουν σε αυτα τα σχολεια τα παιδια δεν ειναι για να τα κανουν ιερεις ουτε μοναχες. Ειναι γιατι εχουν υψηλο επιπεδο και εκπαιδευτικους πραγματικα αφοσιωμενους. Εμεις τουλαχιστον σε ενα αντιστοιχο σχολειο ειμαστε πολλοι ευχαριστημενοι και δεν ανηκουμε σε θεοφοβουμενη οικογενεια. Παρολ'αυτα θελαμε το δικο μας το παιδι να ειναι σε ενα περιβαλλον που θα κανει μια προσευχη το πρωι και ο εκπαιδευτικος της δε θα λεει για τους "μικρασιατες που συνωστιζονταν στο λιμανι της Σμυρνης". Επισης δε θελαμε το παιδι μας να μαθει οτι καταγεται απο τον πιθηκο και οτι ειναι πανω στη γη μονο για να τρωει να αναπαραγεται και να πεθαινει. Αν αυτο μας κανει συντηρητικους τι να πω.... Δουλευω 13 χρονια στην ειδικη αγωγη και θεωρω οτι η προοδευτικοτητα βρισκεται στην αξιοπρεπεια και στο σεβασμο. Το οτι θα βρεθει καποιος να πει "μην ακουτε ροκ μουσικη γιατι ειναι του διαβολου" υπηρχε απο παλια. τα ιδια μας ελεγαν και εμας στο σχολειο. Απο εκει και περα η οικογενεια κραταει τις ισορροπιες. Με λιγα λογια και η καλυτερη μου φιλη που τελειωσε την ελληνικη παιδεια και η ανιψια μου που τελειωσε το δημοτικο σε ενα τετοιο σχολειο ειναι πολυ ισορροπημενα ατομα οποτε δεν βλεπω κατι το αρνητικο στην θεοκρατικη κατευθυνση τους. Εξαλλου δεν κανουν προσηλυτισμο. Το να εισαι Χριστιανος Ορθοδοξος ειναι η επισημη θρησκεια του κρατους. Οι γονεις σου σε εχουν βαφτισει .Αρα δε σε προσηλυτιζει κανεις. Τα σχολεια αυτα ειναι ιδιωτικα. Ειναι επιλογη σου αν θα πας ή δε θα πας . Δε σε υποχρεωνει κανεις.

Διαφημίσεις

Εγώ θα συμφωνήσω με την kle στο ότι είναι ένα ιδιωτικό σχολείο και δε σε υποχρεώνει κανείς. Έχω γράψει και αλλού ότι το καλό των ιδιωτικών σχολείων είναι ότι μπορείς να επιλέξεις τη φιλοσοφία της εκπαίδευσης που θέλεις να πάρει το παιδί σου. Η 'ελληνική παιδεία' είναι ένα ελληνορθόδοξο σχολείο και δίνει έμφαση σε αυτό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν συμφωνείς με αυτό τότε ΟΚ. Αλήθεια, πήγες από εκεί? Ενημερώθηκες για τη φιλοσοφία του σχολείου, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου?

θελαμε το δικο μας το παιδι να ειναι σε ενα περιβαλλον που θα κανει μια προσευχη το πρωι και ο εκπαιδευτικος της δε θα λεει για τους "μικρασιατες που συνωστιζονταν στο λιμανι της Σμυρνης

Τι πιο σημαντικό έχει η προσευχή από τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα (όταν αυτά διδάσκονται χωρίς φανατισμό)???

Επισης δε θελαμε το παιδι μας να μαθει οτι καταγεται απο τον πιθηκο και οτι ειναι πανω στη γη μονο για να τρωει να αναπαραγεται και να πεθαινει.

Αυτό έχει αποδειχτεί.. Δε μπορείς να το αμφισβητήσεις..

Εγώ δεν θα διδάξω στα παιδιά μου πως η γη είναι επίπεδη επειδή είναι πιο εύκολο να το κατανοήσουν.

Nothing you would take... Everything you gave...

Α τώρα θα τσακωνόμαστε ΚΑΙ για τα σχολεία ε? Μωρέ μπράβο... Η Ελληνική Παιδεία είναι στην περιοχή μου, γνωρίζω από παιδική φίλη πόσο σωστό και καλό σχολείο είναι. Εγώ πήγα σε άλλο ιδιωτικό της περιοχής. Και εκείνο ήταν αυστηρό και υπήρχε έντονο το στοιχείο της θρησκείας. Αν θυμάμαι καλά, στην Ελληνική Παιδεία οι κοπέλες φορούσαν ποδιές. Δεν γνωρίζω αν αυτό γίνεται ακόμα. Αυτό που ξέρω για τα δυο αυτά ιδιωτικά είναι ότι έβγαλαν παιδιά με μόρφωση και ήθος. Και καθόλου μοναχούς και καλόγριες. Και τις γυμναστικές επιδείξεις με κορμάκια και πουεντ τις κάναμε, όχι με ράσα...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Α τώρα θα τσακωνόμαστε ΚΑΙ για τα σχολεία ε? Μωρέ μπράβο... Η Ελληνική Παιδεία είναι στην περιοχή μου, γνωρίζω από παιδική φίλη πόσο σωστό και καλό σχολείο είναι. Εγώ πήγα σε άλλο ιδιωτικό της περιοχής. Και εκείνο ήταν αυστηρό και υπήρχε έντονο το στοιχείο της θρησκείας. Αν θυμάμαι καλά, στην Ελληνική Παιδεία οι κοπέλες φορούσαν ποδιές. Δεν γνωρίζω αν αυτό γίνεται ακόμα. Αυτό που ξέρω για τα δυο αυτά ιδιωτικά είναι ότι έβγαλαν παιδιά με μόρφωση και ήθος. Και καθόλου μοναχούς και καλόγριες. Και τις γυμναστικές επιδείξεις με κορμάκια και πουεντ τις κάναμε, όχι με ράσα...

Σε ποιό ιδιωτικό πήγαινες εσύ; Αν θες στείλε μου και π.μ. Ψάχνω τα ιδιωτικά της περιοχής γι΄αυτό σε ρωτάω.

εγώ πήγαινα στην ελληνική παιδεία στο δημοτικό.

δεν παλευόταν όμως αυτό το πολύ θρησκευτικό, ούτε επίσης ο διαχωρισμός θηλέων-αρρένων..

μου έδωσε όμως καλές βάσεις έγινα άριστη μαθήτρια γυμνάσιο και λύκειο...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Τι πιο σημαντικό έχει η προσευχή από τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα (όταν αυτά διδάσκονται χωρίς φανατισμό)???

Αυτό έχει αποδειχτεί.. Δε μπορείς να το αμφισβητήσεις..

Εγώ δεν θα διδάξω στα παιδιά μου πως η γη είναι επίπεδη επειδή είναι πιο εύκολο να το κατανοήσουν.

Kαλη μου it's me γι'αυτο το λογο καποιος επιλεγει το σχολειο που πιστευει οτι ταιριαζει καλυτερα στην ανατροφη που επιθυμει να δωσει στο παιδι του. Αν εγω θεωρω οτι θελω να δωσω στο παιδι μου ενα σχολειο με ορθοδοξο προσανατολισμό αναλαμβανω και το μεριδιο της ευθυνης για οτι προκυψει απο εκει και περα στο παιδι μου. Φαντάζομαι και εσυ το ίδιο προσπαθεις να κανεις με το παιδι σου.

Οσοναφορα την προσευχη και τα πραγματικα ιστορικα γεγονοτα δεν τα συνεκρινα. Το οτι επιθυμω το παιδι μου να νιωθει βαθια μεσα του καποια συναισθηματα πνευματικης επικοινωνιας ειναι διαφορετικο και η γνωση των ιστορικων δεδομενων και αυτο τελειως διαφορετικο (πιστεψε με τις αρχες και τη μεθοδολογια της ιστοριας τη γνωριζω αρκετα καλα γιατι το πρωτο μου πτυχιο ηταν στην Φιλοσοφικη). Αρα ειναι επιλογη μου να διαλεγω τη κατευθυνση της αγωγης του παιδιου μου απο τη στιγμη που επιλεγω ιδιωτικη εκπαιδευση.

Παντως σιγουρα ειναι σαφεστατα καλυτερο το να εχουμε το δικαιωμα της επιλογης στην εκπαιδευση του παιδιου μας. Απο τη στιγμη που ζουμε σε μια δημοκρατικη χωρα ο καθε γονιος βαζει τις παραμετρους που επιθυμει για να διαμορφωσει το εκπαιδευτικο περιβαλλον του παιδιου του.

Αν εγω θεωρω οτι θελω να δωσω στο παιδι μου ενα σχολειο με ορθοδοξο προσανατολισμό αναλαμβανω και το μεριδιο της ευθυνης για οτι προκυψει απο εκει και περα στο παιδι μου. Φαντάζομαι και εσυ το ίδιο προσπαθεις να κανεις με το παιδι σου.

Οσοναφορα την προσευχη και τα πραγματικα ιστορικα γεγονοτα δεν τα συνεκρινα. Το οτι επιθυμω το παιδι μου να νιωθει βαθια μεσα του καποια συναισθηματα πνευματικης επικοινωνιας ειναι διαφορετικο και η γνωση των ιστορικων δεδομενων και αυτο τελειως διαφορετικο (πιστεψε με τις αρχες και τη μεθοδολογια της ιστοριας τη γνωριζω αρκετα καλα γιατι το πρωτο μου πτυχιο ηταν στην Φιλοσοφικη). Αρα ειναι επιλογη μου να διαλεγω τη κατευθυνση της αγωγης του παιδιου μου απο τη στιγμη που επιλεγω ιδιωτικη εκπαιδευση.

Παντως σιγουρα ειναι σαφεστατα καλυτερο το να εχουμε το δικαιωμα της επιλογης στην εκπαιδευση του παιδιου μας. Απο τη στιγμη που ζουμε σε μια δημοκρατικη χωρα ο καθε γονιος βαζει τις παραμετρους που επιθυμει για να διαμορφωσει το εκπαιδευτικο περιβαλλον του παιδιου του.

Εδώ θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με την kel......... :P

Είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη και θα ήθελα και η κόρη μου να ακολουθήσει όχι

επειδή είμαι και εγώ αλλά επειδή το θέλει πραγματικά.....και πιστεύω ΜΟΝΟ

σε ένα σχολείο τέτοιου τύπου 8α μπορούσε να μάθει......(όταν μεγαλώσει μπορεί να κρίνει από μόνη της, τισ βάσεις όμως θα τις βάλω εγώ...)

ΚΡΙΜΑ που δεν υπαρχει ανάλογο σχολείο και στα νότεια προάστεια.

(Ξέρω θα μου πείτε για την Θεομήτωρ..... όμως εκεί πήγα πρώτη και δευτέρα δημοτικού και ήταν τοσο μα τόσο αυστηρά που δεν αντεξα και εγώ και οι γονείς μου και με πήραν από εκει.....)

Ελπίζω και από ότι εχω ακούσει να μην είναι αυστηρά και εκεί, γιατί η κόρη μου είναι από μόνη της αντιδραστικό στοιχείο...... τί να πώ....!!!!

Θα ήθελα όμως να μην χάσει την επαφή της με τον Χριστιανισμό....

κάτι που τίνει να εξαφανιστεί στα υπόλοιπα σχολεία δυστυχώς....

Ευτυχώς πηγαίνουμε σχεδόν κάθε Κυριακή σε ένα μοναστήρι κοντά στο σπίτι μας και εκεί βρίσκουμε γαλήνη... και βλέπω και την κόρη μου να νοιώθει σαν το σπίτι της........(χωρίς να σημαίνει ότι προσπαθούν να μας κάνουν καλόγριες ή μοναχές..κλπ... που κάποιοι θα πουν.....)

το όλο θέμα είναι πως αισθανετε κανείς.....

εγω είμαι υπερηφανη που είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη.......μακάρι να το ζήσει με όλη της την έννοια και η κόρη μου.......

• 1 year later...
εγώ πήγαινα στην ελληνική παιδεία στο δημοτικό.

δεν παλευόταν όμως αυτό το πολύ θρησκευτικό, ούτε επίσης ο διαχωρισμός θηλέων-αρρένων..

μου έδωσε όμως καλές βάσεις έγινα άριστη μαθήτρια γυμνάσιο και λύκειο...

Συμφωνώ απόλυτα. Κι εγώ μέχρι την έκτη δημοτικού άντεξα. Αυτό όμως με βοήθησε και έγινα η καλύτερη μαθήτρια στο Γυμνάσιο και Λύκειο κατόπιν. Και πάντα θυμάμαι (τι πράγμα κι αυτό!) αυτά που μας έλεγαν τότε, έστω κι αν με ενοχλούσαν.

Μετά έβαλα και το γιο μου βέβαια, αλλά τον πήρα με "ελαφρά πηδηματάκια" αρκετά σύντομα. Ηξερε όλους τους ψαλμούς απέξω κι ανακατωτά! Σε ηλικία που δεν ήξερε άλλα τραγούδια ή να διαβάζει ακόμη, γνώριζε όλες τις προσευχές απέξω!!! Και δύσκολες λέξεις.... στις προσευχές. Υπνοπαιδεία τους έκαναν? Απλά τελικά τα παιδικά μυαλά είναι σφουγγάρια και το θέμα είναι να τους δίνεις τη σωστή τροφή, απ'όλα χωρίς υπερβολές και μονομέρεια. Αν σε αντιπροσωπεύει ως προσωπικότητα η Ελλ.Παιδεία Ο.Κ., αλλιώς έχεις σοβαρό θέμα. Οι δασκάλες ενδιαφέρονται για τα παιδιά, όπως όμως και σε άλλα ιδιωτικά. Αυτό ουσιαστικά πληρώνεις. Την ασφάλεια του παιδιού σου και την εκπαίδευσή του σε ένα ωραίο περιβάλλον.

τελικα επισκεφτηκα το σχολειο και πραγματικα εντυπωσιαστικα απο το περιβαλλον.

τα παιδακια στο διαλειμμα επαιζαν και υπηρχαν παντα τουλαχιστον 4 δασκαλοι να τα επιτηρουν. πραγμα που δειχνει το ενδιαφερον τους.

δεν ειδα πουθενα μοναχες και μοναχους ουτε παππαδες να ασκουν πιεση στα παιδια αλλα αντιθετα νεες δασκαλες, συγχρονες με αγαπη για τη δουλεια τους.

επισης στο οικονομικο ζητημα μιας και ειναι φλεγον ηταν πολυ διαλλακτικοι με εκπτωση και το σχολειο παρεχει και αλλες δραστηριοτητες.

το παιδι θα το γραψω εκει για πολλους λογους.

σας ευχαριστω πολυ...

Φαντάζομαι ότι οι πολλοί λόγοι που αναφέρεις δεν αναλύονται εδώ. Δεν πρόκειται δηλ. γι'αυτά που λες παραπάνω αλλά για κάτι άλλο που εμείς δεν το γνωρίζουμε. Σεβαστό. Διότι αυτά που αναφέρεις ότι σε εντυπωσίασαν!!! δεν είναι τίποτα το διαφορετικό από ένα οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό σχολείο. Οσον αφορά το θέμα της πίεσης.... πήγαινε πρώτα το παιδί σου μερικά χρόνια στο δημοτικό και μετά ξαναγράψε στο forum τις εντυπώσεις σου και τις αντιδράσεις του παιδιού σου. Μην σε ελκύει το οικονομικό, όλα τα σχολεία κάνουν πια εκπτώσεις. Αν δεν είσαι βαθιά θρησκευόμενο άτομο και να δέχεσαι όλη τη διαδικασία γενικώς με ό,τι αυτό συνεπάγεται, μην ταλαιπωρήσεις το παιδάκι σου, αλλάζοντάς του σχολείο μελλοντικά που δεν θα αντέχει άλλο, όπως έκανα εγώ (διάβασε το ακριβώς πιο πάνω μήνυμά μου). Φιλικά.

• 2 months later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΕΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ 4Η ΧΡΟΝΙΑ.

ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ.ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΗ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ...

ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ;ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ,ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ;ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΥΝΤΑΙ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...

Διαφημίσεις

Απλά παρατήρησα από το site ότι τα κορίτσια φοράνε φούστα (όχι φόρμα ή πανταλόνι δηλαδή). Πώς δικαιολογεί το σχολείο αυτή τη γραμμή? Είναι για λόγους σεμνότητας πχ? Και ένα σχολείο που ορίζει έτσι στενά τη 'σεμνότητα', πώς μπορεί να διδάσκει την ελευθερία του πνεύματος, αλλά και ποια επαφή μπορεί να έχει με την πραγματικότητα, όπου τα παιδιά ντύνονται αλλιώς (εκτός αν τους επιβάλλει να ντύνονται έτσι και έξω από το σχολείο).

Οι ερωτήσεις μου δεν είναι ρητορικές, είναι πραγματικές!

• 2 months later...

Kalispera,

Ego piga stin Elliniki Paideia, apo tin 1h Dimotikou mexri kai 3h Lykeiou. Mporo na po oti itan ta xeirotera 12 xronia tis zois mou. Apofoitisa to 1992, opote elpizo na exoun allaxei kapoia pragmata simera.

Eilikrina, den xero apo pou na arxiso, apo ta skampilia pou efaga sto Dimotiko, apo kapoies poromenes daskales? Apo to oti itan mono Thyleon kai ta agoria fantazan os kati sataniko? Apo to oti forousame podia sto dimotiko kai mia apaisia stoli Gymnasio kai Lykeio? Apo to oti oles oi files mou itan apo makrines perioxes tis Athinas kai telika kratisa epafi mono me mia? Apo to oti sti Desmi, h kathigitria mas diavaze keimena apo tin Agia Grafi anti gia agnosta keimena apo arxaious ellines syggrafeis? Den ypirxe periptosi diladi na peraso sto panepistimio an den ekana frontistirio!!!Apo tis ypoxreotikes exomologiseis? And the list goes on and on....

Aporo pou yparxoyn simera, en etei 2012 goneis pou theloun na steiloun ta paidia tous ekei, les kai den yparxoun ena soro kala idiotika sxoleia, me normal symperifora, antilipseis kai nootropies!!!

Auta eixa na po...

• Like 1

Κι εγω αποφοιτησα απο την Ελληνικη Παιδεια αλλα μια δεκαετια μετα απο σενα Δεσποινα.

Ξυλο δεν εφαγα ποτε, ισα ισα ποτε δεν μας ακουμπησαν, σε αντιθεση με αλλο πιο ακριβο και μοντερνο ιδιωτικο που πηγαινα νωριτερα στο δημοτικο και επεφταν κατι χαστουκακια...Οι καθηγητες και οι καθηγητριες ηταν κοντα μας και πολυ φιλικοι, μοντερνους και συγχρονους βεβαια δεν μπορω να τους πω..στην πλειοψηφια τους ειναι ανθρωποι ταγμενοι στον Θεο, οχι καλογριες αλλα ενα βημα πριν.

Ναι ειναι αρκετα συντηρητικο σχολειο και πολυ θρησκευτικο. Οταν πηγαινα και εγω ηταν ακομα θυλεων αλλα πλεον ειναι μικτο. Και εμεις φορουσαμε ποδιες στο δημοτικο και μετα στολη, φουστα μπλουζα γιλεκο και στη γυμναστικη μια φορμα που ηταν πολυ φαρδια ομως και εμοιαζε με φουστα (για λογους σεμνοτητας kyra-εξω απο το σχολειο φορουσαμε κανονικα ρουχα-).Δεν το βρισκω κακο ομως να φορας στολη στο σχολειο. Επισης ναι φερνανε παππα για εξομολογηση αλλα σε καμια περιπτωση δεν ηταν υποχρεωτικο.

Στα αρχαια και στο αγνωστο κειμενο δεν μας διαβαζαν απο την αγια γραφη αλλα τα νορμαλ αρχαια κειμενα.

Γενικα πλεον ως ενηλικη και απο τη στιγμη που εγινε και μικτο ισως να εστελνα και εγω το παιδι μου, εστω στο δημοτικο, γιατι μας εδωσαν καλες βασεις στα μαθηματα και μας μαθανε να εχουμε αρχες και καλους τροπους. Προσωπικα το εντονο θρησκευτικο στοιχειο που εχει δεν με ενοχλησε και ας μην ειμαι πολυ της εκκλησιας αλλα πολλα παιδια ενιωθαν καταπιεσμενα.

Γενικα ειναι ''ιδιαιτερο'' σχολειο, δεν μπορουν να αντεξουν ολοι, εγω και οι φιλες μου τοτε το βλεπαμε χιουμοριστικα ολο αυτο οποτε δεν μας πειραζε πχ. θυμαμαι στην Β' Λυκειου η φιλολογος μας στο τελος της χρονιας μας εκανε μια συζητηση για το λουλουδι μας και ποσο πολυτιμο ειναι -την παρθενια μας δηλαδη- και ειχε γινει κατακοκκινη.. καποιοι θα το εβρισκαν τραγικο, εγω το βρηκα χαριτωμενο... Αλλα σε γενικες γραμμες αν δεν ειστε πολυ της εκκλησιας και θελετε κατι πιο προοδευτικο τοτε λιγο δυσκολο να σας ταιριαξει.

• 2 months later...

Καλησπέρα. Εγώ έγραψα τον γιο μου στον παιδικο σταθμό του Ηρακλείου, θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη.

Δεν είμαι ιδιαίτερα θρησκευόμενο άτομο, όμως μου αρέσει να τηρώ τις παραδόσεις και σέβομαι τη θρησκεία και γενικά μου αρέσουν τα σχολεία που δεν είναι πολύ χαλαρά στο θέμα των αρχών και των τρόπων. Βέβαια όταν μου το πρότειναν, πριν πάω να τους επισκεφτώ, είχα πολλούς ενδοιασμούς, φοβόμουν μήπως το περιβάλλον είναι στείρο και πολύ αυστηρό. Για το επίπεδο της εκπαιδευσης και το φυσικό περιβάλλον δεν αμφέβαλα και τόσο γιατί είχα ακούσει ότι είναι πολύ καλό από αυτής της άποψης. Οταν πήγα την πρώτη φορά μου έφυγαν αυτοί οι ενδοιασμοί γιατί ένιωσα πραγματικα'πάρα πολύ άνετα με τους ανθρπώπους εκεί. Μου έδωσαν την αίσθηση ότι όντως αυτό που κάνουν το βλέπουν ως λειτούργημα και ότι αγκαλιάζουν τα παιδιά. Οτι λειτουργούν με αγάπη και συμπαράσταση και τους ενδιαφέρει τα παιδιά να είναι χαρούμενα με έναν τρόπο αληθινό από μέρους τους. Και αποφάσισα να ακολουθήσω το ένστικτό μου. Οι δασκάλες είναι πάντως νεαρές και πολύ πιο άνετες από αυτό που φανταζόμουν πριν πάω. Ξαναπήγα άλλη μια φορά με το παιδί, όπου με σκλάβωσαν, ασχολήθηκαν μαζί του 2 ώρες, έτυχε να είναι η ωρα που κοιμούνταν τα παιδάκια και πραγματικα'το παιδι το χάρηκε πολύ. Μου το αναφέρει ακόμα συχνά, παρόλο που πήγαμε τον Μαρτιο και έχει περάσει τόσος καιρός. Δεν ξέρω για άλλο επίπεδο εκπαίδευσης, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, μπορεί και το θρησκευτικό στοιχείο να είναι εκεί πιο έντονο. Πάντως στον παιδικό δεν είδα να είναι τόσο έντονο σύμφωνα με τις περιγραφές τους, απ οτι καταλαβα εκκλησιαζονται 4 φορες το χρονο, και μεσα στην ημερα εκτος απο την προσευχουλα το πρωι ισως, δεν καταλαβα να αναφερονται ξανα, αλλά βέβαια δεν έχω ακόμα άποψη αφού ακόμα δεν έχει αρχίσει το παιδί. Πάντως έχουμε 5 ανηψάκια που πηγαίνουν δημοτικό γυμνάσιο και λύκειο και είναι όλα πολύ άνετα παιδιά. Τους είχα ρωτήσει πρόσφατα να μουν πουν εντυπώσεις απο το σχολείο, αν είναι πολύ αυστηρό, αν τους αρέσει κλπ και είναι όλα ενθουσιασμένα. Ακόμα και τα πιο μεγάλα κορίτσια είναι έξω με το βαψιματακι τους και το τζινάκι τους, ωραιότατα, και εχουν να πουν τα καλυτερα για το σχολειο τους. Μαλιστα, στην ερώτησή μου αν είναι πολύ αυστηρό, μου απάντησαν, όσο πρέπει. Προφανως δεν πανε με βαμμενο νυχι και μινι φουστα στο σχολειο, αλλα ουτε κι εμεις στη γενια μου πηγαιναμε, δεν το θεωρω και τοσο σημαντικό αυτό, αντιθέτως, εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα σε άλλα σχολεία το προτιμώ μακράν.

H9ROp3.png

KZr6p3.png

• 1 month later...
Καλησπέρα. Εγώ έγραψα τον γιο μου στον παιδικο σταθμό του Ηρακλείου, θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη.

Δεν είμαι ιδιαίτερα θρησκευόμενο άτομο, όμως μου αρέσει να τηρώ τις παραδόσεις και σέβομαι τη θρησκεία και γενικά μου αρέσουν τα σχολεία που δεν είναι πολύ χαλαρά στο θέμα των αρχών και των τρόπων. Βέβαια όταν μου το πρότειναν, πριν πάω να τους επισκεφτώ, είχα πολλούς ενδοιασμούς, φοβόμουν μήπως το περιβάλλον είναι στείρο και πολύ αυστηρό. Για το επίπεδο της εκπαιδευσης και το φυσικό περιβάλλον δεν αμφέβαλα και τόσο γιατί είχα ακούσει ότι είναι πολύ καλό από αυτής της άποψης. Οταν πήγα την πρώτη φορά μου έφυγαν αυτοί οι ενδοιασμοί γιατί ένιωσα πραγματικα'πάρα πολύ άνετα με τους ανθρπώπους εκεί. Μου έδωσαν την αίσθηση ότι όντως αυτό που κάνουν το βλέπουν ως λειτούργημα και ότι αγκαλιάζουν τα παιδιά. Οτι λειτουργούν με αγάπη και συμπαράσταση και τους ενδιαφέρει τα παιδιά να είναι χαρούμενα με έναν τρόπο αληθινό από μέρους τους. Και αποφάσισα να ακολουθήσω το ένστικτό μου. Οι δασκάλες είναι πάντως νεαρές και πολύ πιο άνετες από αυτό που φανταζόμουν πριν πάω. Ξαναπήγα άλλη μια φορά με το παιδί, όπου με σκλάβωσαν, ασχολήθηκαν μαζί του 2 ώρες, έτυχε να είναι η ωρα που κοιμούνταν τα παιδάκια και πραγματικα'το παιδι το χάρηκε πολύ. Μου το αναφέρει ακόμα συχνά, παρόλο που πήγαμε τον Μαρτιο και έχει περάσει τόσος καιρός. Δεν ξέρω για άλλο επίπεδο εκπαίδευσης, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, μπορεί και το θρησκευτικό στοιχείο να είναι εκεί πιο έντονο. Πάντως στον παιδικό δεν είδα να είναι τόσο έντονο σύμφωνα με τις περιγραφές τους, απ οτι καταλαβα εκκλησιαζονται 4 φορες το χρονο, και μεσα στην ημερα εκτος απο την προσευχουλα το πρωι ισως, δεν καταλαβα να αναφερονται ξανα, αλλά βέβαια δεν έχω ακόμα άποψη αφού ακόμα δεν έχει αρχίσει το παιδί. Πάντως έχουμε 5 ανηψάκια που πηγαίνουν δημοτικό γυμνάσιο και λύκειο και είναι όλα πολύ άνετα παιδιά. Τους είχα ρωτήσει πρόσφατα να μουν πουν εντυπώσεις απο το σχολείο, αν είναι πολύ αυστηρό, αν τους αρέσει κλπ και είναι όλα ενθουσιασμένα. Ακόμα και τα πιο μεγάλα κορίτσια είναι έξω με το βαψιματακι τους και το τζινάκι τους, ωραιότατα, και εχουν να πουν τα καλυτερα για το σχολειο τους. Μαλιστα, στην ερώτησή μου αν είναι πολύ αυστηρό, μου απάντησαν, όσο πρέπει. Προφανως δεν πανε με βαμμενο νυχι και μινι φουστα στο σχολειο, αλλα ουτε κι εμεις στη γενια μου πηγαιναμε, δεν το θεωρω και τοσο σημαντικό αυτό, αντιθέτως, εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα σε άλλα σχολεία το προτιμώ μακράν.

Η κοπέλα ranitsa που ενδιαφέρεται για το σχολείο μπορεί να αντλήσει χρήσιμες πληροφορίες από αυτό.

• 7 years later...

Γειά σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος πιο πρόσφατες εμπειρίες από το εν λόγω σχολείο...

Το επισκεφθήκαμε κ πραγματικά νιώσαμε ότι αγκαλιάζουν κ αγαπουν τα παιδια κ εχω διαβάσει κ εδω καλά λόγια για το εκπαιδευτικό κομμάτι αλλά από την άλλη μου φάνηκε αρκετά αναχρονιστικό.. Δλδ στολές έχουν σε πολλά ιδιωτικά, εντάξει, αλλα μου φάνηκε ότι κ οι δασκάλες έχουν dress code... κ επίσης αν είδα καλά στο site υπάρχουν εκπαιδευτικοί και στο δημοτικό που είναι παπάδες;

Μου άρεσε σαν σχολείο, αλλά φοβάμαι ότι απέχει σαν εικόνα από την πραγματική σύγχρονη κοινωνία (όλα τα ιδιωτικά σιγουρα, αλλά αυτό περισσότερο).

17 ώρες πρίν, Μαρία_Κ είπε:

Γειά σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος πιο πρόσφατες εμπειρίες από το εν λόγω σχολείο...

Το επισκεφθήκαμε κ πραγματικά νιώσαμε ότι αγκαλιάζουν κ αγαπουν τα παιδια κ εχω διαβάσει κ εδω καλά λόγια για το εκπαιδευτικό κομμάτι αλλά από την άλλη μου φάνηκε αρκετά αναχρονιστικό.. Δλδ στολές έχουν σε πολλά ιδιωτικά, εντάξει, αλλα μου φάνηκε ότι κ οι δασκάλες έχουν dress code... κ επίσης αν είδα καλά στο site υπάρχουν εκπαιδευτικοί και στο δημοτικό που είναι παπάδες;

Μου άρεσε σαν σχολείο, αλλά φοβάμαι ότι απέχει σαν εικόνα από την πραγματική σύγχρονη κοινωνία (όλα τα ιδιωτικά σιγουρα, αλλά αυτό περισσότερο).

Το σχολείο το γνωρίζω μόνο από την πλευρά του εκπαιδευτικού πολύ νεότερη. Τον καιρό εκείνο, ναι υπήρχε αυστηρό dress code, λίστα θεμάτων που ήταν ταμπού κλπ. Το σχολείο απευθύνοταν, και νομίζω ακόμη έτσι είναι, σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Το ξέρω ότι αρκετοί γονείς δεν νιώθουν έτσι, αλλά νομίζω ότι ακριβώς όταν ανήκεις σε αυτό το πολύ συγκεκριμένο κοινό, δεν έχεις και απαραίτητα συναίσθηση ότι ίσως πολύς κόσμος δεν σκέφτεται έτσι, ανεξάρτητα από το αν το θεωρείς καλό ή κακό αυτό. Να διευκρινίσω ότι σαν άνθρωπος θεωρώ νορμάλ να πιστεύεις σε όποια θρησκεία θέλεις, ή και καμία, να έχεις στενές φιλίες με ανθρώπους άλλων δογμάτων και θρησκειών, να πηγαίνεις στην παραλία με μπικίνι, να είσαι γυναίκα και να μην θεωρείς απαραίτητο στόχο το να κάνεις οικογένεια, να αποδέχεσαι απόλυτα τους φίλους και τα παιδιά σου αν σου πουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι κλπ, για να εξηγήσω τι εννοώ και γιατί από το σχολείο εγώ δε θα άφηνα λόγω των δικών μου πιστεύω τα παιδιά μου να περάσουν ούτε απέξω.

• Like 1

8 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

για να εξηγήσω τι εννοώ και γιατί από το σχολείο εγώ δε θα άφηνα λόγω των δικών μου πιστεύω τα παιδιά μου να περάσουν ούτε απέξω.

Με αυτά που ξέρω κι εγώ για το σχολείο συμφωνώ μαζί σου, όμως έχω γνωρίσει και αποφοίτους του που δεν ταυτίζονται με τις απόψεις του σχολείου, δεν είναι ούτε καν ιδιαίτερα θρησκευόμενοι, αλλά για κάποιον λόγο δεν ενοχλήθηκαν / δεν τους επηρέασε / έμαθαν να αγνοούν όσα θέματα δεν αφορούσαν το καθαρά γνωστικό κομμάτι. 

17 hours ago, Έσπερος said:

Με αυτά που ξέρω κι εγώ για το σχολείο συμφωνώ μαζί σου, όμως έχω γνωρίσει και αποφοίτους του που δεν ταυτίζονται με τις απόψεις του σχολείου, δεν είναι ούτε καν ιδιαίτερα θρησκευόμενοι, αλλά για κάποιον λόγο δεν ενοχλήθηκαν / δεν τους επηρέασε / έμαθαν να αγνοούν όσα θέματα δεν αφορούσαν το καθαρά γνωστικό κομμάτι. 

Χωρίς να έχω ενημέρωση για πως είναι τα πράγματα σχετικά πρόσφατα, ο άντρας μου και τα αδέρφια του φοίτησαν σε όλες τις τάξεις του συγκεκριμένου σχολείου και ανήκουν στην κατηγορία που αναφέρει η Έσπερος παραπάνω. Δεν επηρεάστηκαν δλδ από αναχρονιστικές απόψεις ορισμένων εκπαιδευτικών ή από την συντηρητική γραμμή του σχολείου. Σε αυτό βεβαίως παίζει ρόλο ο γονέας και πώς διαπαιδαγωγεί ο ίδιος το παιδί του, εξηγώντας του πράγματα που πρέπει να κρατήσει και να αξιοποιήσει και πράγματα που πρέπει να αφήσει. Στα πολύ θετικά του συγκεκριμένου σχολείου μπορώ να βάλω ότι έμαθαν να μιλούν σωστότατα Ελληνικά και επίσης μελέτησαν Ελληνική ιστορία (π.χ. την Ελληνική επανάσταση του 1821) πολύ πιο αναλυτικά από κάθε άλλο σχολείο που έχω ακούσει, κάτι που το βλέπω και σε διάφορες συζητήσεις που κάνω μαζί τους. 

πρίν από 18 λεπτά , Iris89 είπε:

Χωρίς να έχω ενημέρωση για πως είναι τα πράγματα σχετικά πρόσφατα, ο άντρας μου και τα αδέρφια του φοίτησαν σε όλες τις τάξεις του συγκεκριμένου σχολείου και ανήκουν στην κατηγορία που αναφέρει η Έσπερος παραπάνω. Δεν επηρεάστηκαν δλδ από αναχρονιστικές απόψεις ορισμένων εκπαιδευτικών ή από την συντηρητική γραμμή του σχολείου. Σε αυτό βεβαίως παίζει ρόλο ο γονέας και πώς διαπαιδαγωγεί ο ίδιος το παιδί του, εξηγώντας του πράγματα που πρέπει να κρατήσει και να αξιοποιήσει και πράγματα που πρέπει να αφήσει. Στα πολύ θετικά του συγκεκριμένου σχολείου μπορώ να βάλω ότι έμαθαν να μιλούν σωστότατα Ελληνικά και επίσης μελέτησαν Ελληνική ιστορία (π.χ. την Ελληνική επανάσταση του 1821) πολύ πιο αναλυτικά από κάθε άλλο σχολείο που έχω ακούσει, κάτι που το βλέπω και σε διάφορες συζητήσεις που κάνω μαζί τους. 

Νομίζω δεν έχει νόημα να στείλει κάποιος το παιδί του σε ένα σχολείο, για να λέει μετά στο παιδί να αγνοεί τη φιλοσοφία του σχολείου. Δεν είναι 2-3 εκπαιδευτικοί και 10 γονείς που έτυχε να έχουν μία άλφα κοσμοθεωρία. Είναι ένα σχολείο που επιλέγει συγκεκριμένους καθηγητές από τους οποίους ζητά συγκεκριμένη συμπεριφορά και επιλέγεται από συγκεκριμένους γονείς με συγκεκριμένες απόψεις, επιμένοντας πάρα πολύ στην παράδοση, όπως την αντιλαμβάνεται. Αν αυτό είναι το ζητούμενο, είναι λογική επιλογή, αλλά είναι παράλογο να το επιλέξει μία οικογένεια για να προσπαθεί μετά να αμβλύνει όσα διδάσκει το σχολείο. Το αν σαν εμπειρία θα "στιγματίσει" ή όχι ένα παιδί είναι σχετικό, μπορεί άλλωστε μια χαρά ένα παιδί ανθρώπων με πολύ συντηριτικές απόψεις να επαναστατήσει, αλλά και το ανάποδο, ένα παιδί μεγαλωμένο σε μια αντισυμβατική οικογένεια, να αναζητήσει την παράδοση.

• Like 2