Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσοχή στα Αντηλιακά - τα παιδικά δεν είναι βρεφικά!-

Recommended Posts

Παρολο που ειμαι πολυ ενημερωμενη κ προσεχτικη με τα θεματα που αφορουν την μπεμπα μου εκανα μια βλακεια που αν ειχαν συνειδηση η εταιριες θα το ειχα αποφυγει.

Ενημερωνω λοιπον μην την πατησετε κ εσεις.Ειμουν πριν λιγεσ μερεσ στο σουπερ κ περνοντας απο το ραφι με τα αντιλιακα ειδα τα παιδικα κ αποφασισα να διαλεξω ενα μια κ θα πηγαιναμε για μπανιο.αφου εφαγα κανα μισαωρο να επιλεξω το καλυτερο πηρα το παιδικο της νιβεα με 50 δεικτη.παω σπιτι κ επειδη θα εβγαζα την μικρη εξω της εβαλα λιγο στα χερακια μονο{ευτυχως}που δεν ηταν καλυμενα με ρουχα.σε μια ωρα ηρθαν κ εγιναν τα χερακια της λες κ ειχε ανεμοβλογια ,την επιασε κ φαγουρα κ γεμισε κ γρατζουνιες απο το ξυσιμο.κ υποψιν οτι δεν ειναι αλλεργικη.οταν εκανα παραπονα στο σουπερ μου μηπως ηταν ληγμενα μου απαντησαν οτι δεν εχοθν ημερομηνια ληξης κ οτι δεν ειναι καταλληλα για παιδια κατω των 2 κ τελος οτι τα προιοντα νιβεα δεν ειναι καλα!

1)ειναι δυνατον να εχουν ημερομηνια ληξης ασχετα προιοντα κ τα αντιλιακα που βαζουμε στο δερμα να μην εχουν.κ οταν λενε χρηση μεχρι 6 μηνες απο το ανοιγμα τι ακριβως εννοουν αφου ηταν σε μορφη σπρει αρα δεν υπαρχει ανοιγμα κ εκθεση του περιεχομενου στον αερα .απο ποτε μετραει το 6μηνο?

2)βλακεια εν μερη αλλα απο την αλλη γιατι θα επρεπε να ξερω οτι αυτα που υποτιθεται οτι ειναι για παιδια ειναι απο μια ηλικια κ πανω.δεν θα επρεπε να το γραφει?αν ηταν αλλεργικη κ παθαινε κανα αλλεργικο σοκ τι θα μου λεγανε?οτι δεν γραφουμε καταλληλο για βρεφη αρα πρεπει να καταλαβεις οτι ειναι ακαταλληλο?

Τελικα εψαξα ενα σε φαρμακειο απο οπου πληροφορηθηκα οτι ακομα κ τα φαρμακευτικα αντιλιακα που ειναι για παιδια δεν κανουν για βρεφη.υπαρχουν κανα 2 που ειναι αποκλειστικα για βρεφη κ δεν εχουν αρωμα κ παραμπενς.

Οποτε εχετε το νου σας!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 71
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτά που είναι για παιδιά δυστυχώς στις μέρες μας περιέχουν και πολλές καρκινογόνες και άλλες βλαβερές ουσίες, και από τα σουπερμάρκετ, και από τα φαρμακεία αλλά μερικές φορές και από καταστήματα βιολογικών (μερικές μάρκες ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ συστατικά βιολογικής καλλιέργιας, αλλά αν ΟΛΟ το προϊόν δεν εχει πιστοποίηση σαν ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ -μπορεί να περιέχει κα parabens και άλλα συντηριτικά (η καλήτερη πιστοποίηση για μενα είναι η γερμανική BDIH). Γιαυτό να προσέχετε πολύ τι παίρνετε.

Η καλύτερες μάρκες απο αντιηλιακά είναι η Avalon και η Lavera, που έχουν αντιηλιακά για βρέφη με πιστοποίηση BDIH.

• 3 εβδομάδες μετά...

Aυτο που μου εχει πει ο παιδιατρος μου ειναι οτι αντιηλιακα με δεικτη πανω απο 30 περιεχουν πολλες χημικες ουσιες ενω τα κατω απο 30 οχι γιατι υπαρχουν φυσικες αντιλιακες ουσιες μεχρι αυτον τον βαθμο

0gbKp3.png

w1Yrp3.png

η παιδιατρος σου εχει δικιο κι εγω φετος το εμαθα..δυστηχως......!!!

πηρα φετος πρωτη φορα lavera ..αψογη!!!!και δεν τελιωνει ευκολα το λεω διοτι μπορει να κανει 27 περιπου ευρω το μπουκαλι(να σκεφτομαστε και το κοστος στις εποχες που ζουμε)ι αλλα σε βγαζει ενα καλοκαιρι.....και ειναι και βιολογικο καλλυντικο δε το συζητω...μεχρι περσι επαιρνα τις frezyderm για πιο καλα δεν ηξερα ...καμια σχεση............

Άγγελος 11/10/2005

Νικόλας 05/04/2008

Μαριλένα 23/08/2010

Εύα 3/05/2013 ;)

Διαφημίσεις

Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αντηλιακό της apivita για παιδιά με δείκτη προστασίας 30 (βιολογικό). Κάνουμε είκοσι μέρες μπάνια και ο μικρούλης μου (7,5 μηνών) δεν έχει πάθει το παραμικρό. Τον έχω αγωνία μήπως τον "ξεροψήσω", αν και πάμε απόγευμα για μπάνιο... Μυρίζει επίσης ρόδι και μου ΄ρχεται να τον φάω.

Υ.Γ. Πάντως και η lavera είναι καταπληκτική εταιρεία. Την έχω τσεκάρει σε άλλα προϊόντα και είναι όντως πολύ καλή. Παραγγέλνω από το internet που έχει σαφώς καλύτερες τιμές, σε ό,τι αφορά τα γερμανικά βιολογικά.

εγω απο γερμανια αγορασα lavera,το σαιτ εχει 3 αντιηλιακα και το πιο ακριβο εχει 17 ευρω!

Μπορεις να μου πεις απο πιο σαιτ τα βρήκες??

Μικροί μου μπόμπιρες εισαστε ολη μου η ζωή!!!!!

απο εδω,στην σελιδα 6 και 7 εχει αντιηλιακα της lavera αλλα εχει και weleda για οσες χρησιμοποιουν(τα μεταφορικα ειναι 8 ευρω για βαρος μεχρι 1 κιλο και πανω απο ενα κιλο 10 ευρω,αλλα με την πρωτη σας αγορα σας στελνουν εκπτωτικο κωδικο για - 5 ευρω)

http://www.bce-europe.com/en/Mother-Child/Children-Skincare/6/

Kht7p2.png

3iVPp3.png

απο εδω,στην σελιδα 6 και 7 εχει αντιηλιακα της lavera αλλα εχει και weleda για οσες χρησιμοποιουν(τα μεταφορικα ειναι 8 ευρω για βαρος μεχρι 1 κιλο και πανω απο ενα κιλο 10 ευρω,αλλα με την πρωτη σας αγορα σας στελνουν εκπτωτικο κωδικο για - 5 ευρω)

http://www.bce-europe.com/en/Mother-Child/Children-Skincare/6/

Σε ευχαριστώ :-D:grin:

Μικροί μου μπόμπιρες εισαστε ολη μου η ζωή!!!!!

Διαφημίσεις

Ψωνίζω από το http://www.biologisch24.com - γερμανικό site και έχει όλο βιολογικά. Και lavera και weleda. Να συγκρίνετε τιμές (με άλλα sites). Θα το τσεκάρω κι εγώ. Το courier είναι 10 ευρώ, αλλά το αποσβαίνεις αν παραγγείλεις αρκετά πράγματα. Έχει τεράστια διαφορά από τα φαρμακεία.

καλημερα και απο εμένα. ευτυχως το μωρακι σου που δεν επαθε τιποτα με αυτες τις αηδιες που βαζουν μεσα στα αντηλιακα. εμενα ο δικος μου εχει ατοπικη και ημουν υποψιασμενη για το θεμα των αντηλιακων. ρωτησα την παιδιατρο μολις επιασαν οι ζεστες και μου ειπε οτι θα πρεπει να δοκιμασω πριν χρησιμοποιησω οτιδηποτε. γενικα μου ειπε οτι τα αντηλιακα προκαλουν αλλεργιες και θα πρεπει να ειμαι προσεκτικη. πριν αγορασω απο το φαρμακειο να ζηταω δειγματακι για να το δοκιμαζω και μετα να το αγοραζω. μου εδωσε ενα δειγμα της avenee στο οποιο δεν εκανε αλλεργια και ειμαστε οκ. δοκιμασα και ενα αλλο που παρηγγειλα απο ιντερνετ (μεγαλη μου βλακεια:!::?) το οποιο εγραφε οτι ειναι ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ και ειναι φουλ στα παραμπεν. αφου εκανα τη βλακεια και το αγορασα (ειναι μαρκα babe) το χρησιμοποιω εγω. της avenne δεν εχει παραμπεν.

Διαφημίσεις

Για αλλη μια φορα αποδυκνυεται ποσο ανοργανωτη χωρα ειμαστε.Τα parabens εχουν καταργηθει δια νομου λογω καρκινογεννεσης κι ομως το 90% των εταιριων εξακολουθοθυν και τα χρησιμοποιουν.Ειχα διαβασει ενα αρθρο στην εφημεριδα ΤΟ ΒΗΜΑ πριν 2 χρονια !! που αναφερε ολες τις εταιριες και τα προιοντα που περιεχουν parabens και προσφατα ειδα σε ενα απο αυτα να τα περιεχει ακομα !!!

0gbKp3.png

w1Yrp3.png

εγω το πηρα απο εδω(χανια) ειναι μια κοπελια αντιπροσωπος να το πω που τα φερνει απο αθηνα και μας εχει δωσει και τον καταλογο με τις τιμες και τα προιοντα της lavera.......πολυ καλα μεν αλλα η τσεπη μου ζοριζεται γι αυτες τις τιμες..τωρα με αυτο το site το ειπα και στη φιλεναδα μου που περιμενει διδυμα και ειπαμε θα κανουμε μια παραγγελια μαζι για να μας βγει και ποιο οικονομικα ενθουσιαστηκε κι αυτη...........χθες εδωσα 45 ευρω και πηρα 2 σαμπουαν(2χ10ε-200ml) ενα λαδακι σωματος(13-200ml)και μια ενυδατικη(12Ε75ml)για το μωρο που θα ερθει.......την επομενη φορα θα ξερω.....!!!!!να ΄σαι καλα κοριτσι μου.να ΄σαι καλα...χιλιες φορες θα το πω.........ασε που θα το πω και στις φιλες μου που φετος το χειμωνα αγορασανε ενα σωρο προιοντα της ιδιας εταιρειας φοβερα ολα για τον εαυτο τους καλλυντικα και αρωματα και τετοια.....και ολες λεγαμε ωραια τα βιολογικα αλλα ποσο καιρο θα αντεξουμε......τωρα για παντα....!!!!!τι βγαζει η ιδια η εταιρεια τελικα και τι οι μεσαζοντες ομως!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Άγγελος 11/10/2005

Νικόλας 05/04/2008

Μαριλένα 23/08/2010

Εύα 3/05/2013 ;)

nexia οταν θα κανετε εγγραφη θα σας στειλει μειλ με εναν εκπτωτικο κωδικο.μην ξεχασετε να τον βαλετε.επισης με αγορες απο 100-200 ευρω σου κανει 2 % εκπτωση,απο 200-300 3% και απο 300 και πανω 4 %.και αν κανετε λογαριασμο απο 220 ευρω και πανω δωρεαν τα μεταφορικα.σου τα γραφω επειδη μαζευεστε καμποσες και μπορει να κανετε μεγαλη παραγγελια.

Kht7p2.png

3iVPp3.png

καλημερα σας και απο μενα :)

εκανα μια μικρουλα ερευνα (δεν συγκρινεται βεβαια με την ερευνα που εχουν κανει αλλες μανουλες, απλα ηθελα να σας το δειξω και αυτο) και βρηκα ενα σιτε το

http://safemama.com/2008/02/10/cheat-sheet-paraben-phthalate-free-baby-care/

το οποιο αναφερει μια λιστα με προιοντα που δεν περιεχουν ΠΑΡΑΜΠΕΝΣ καθως και διαφορα αλλα βλαβερα στοιχεια. Οριστε η λίστα:

http://safemama.com/sheets/SafeMama-Safe-SkinCare-CheatSheet.pdf

οπως εχουν ηδη αναφερει πολλες μανουλες του φορουμ, η Weleda εχει μια μεγαλη γκαμα απο "φιλικα" προιοντα

φιλια απο μενα

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

• 3 εβδομάδες μετά...

Να 'στε καλά για την ενημέρωση!

Εμένα φίλη φαρμακοποιός μου έστειλε αντηλιακό με Paraben ως προτεινόμενο ανεπιφύλακτα! Ευτυχώς είχα διαβάσει και της το έστειλα πίσω (αφού την "στόλισα" καταλλήλως!). Η απάντηση της ήταν ότι δεν έχει αποδειχθεί κάτι επισήμως και ότι αυτά είναι φήμες!

τα lavera είναι πράγματι κορυφαία και μάλιστα για τα παιδάκια με αλλεργίες ή κάτω των 2 ετών έχει και σειρά NEUTRAL που είναι ειδικά παρασκευασμένα ώστε να μην επιβαρύνουν καθόλου την επιδερμίδα. Το Neutral με δείκτη 20spf το αντιηλιακό των 200ml με spray το πήρα 20 ευρώ από την Αθήνα και η τιμή είναι καλή αν αναλογιστήτε ότι το carotten baby κανει 15 ευρώ

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Κορίτσια,

γράφουν κι εδώ για τα αντηλιακά

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=19688&highlight=cosmeticdatabase

www.bio-naturel.de

αγοραζω χρονια βιολογικα απο εδω.

Που είσαι εσύ ditop και ξέφυγες απο το τόπικ μας;;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=61955

Τι μεταφορικά έξοδα έχει στο www.bio-naturel.de ;

(θέλουμε να το προσθέσουμε στη λίστα μας)

εμενα ο γιος μου ειναι ξανθος....πηρε απο μενα...που καιγομαι ευκολα.

ο γιατρος μου συστησε αντηλιακη κρεμα frezyderm να την φοραει οταν βγαινουμε εξω...2,5 χρονια την χρησιμοποιω...ειναι απλα τελεια.ουτε τον τσουζει στα ματια (κ εξηγω τι εννοω αν ακουμπησει τα χερια του στο αντηλιακο κ κανει πως βαζει στο προσωπο του...γιατι ειναι μεγαλος κ βαζει κ αυτος τωρα δεν τον τσουζει), ειναι αδιαβροχη δεν φευγει κ περνω παντα την 25 οπως μου εξηγησε ο παιδιατρος...μου ειπε καθε 20 λεπτα να του βαζω...ειτε παρω 50 ειτε 25 την ιδια δουλεια κανουν..απλα πρεπει να βαζουμε συχνα...κ πολυ πριν βγουμε εξω.ασχετο κ στην θαλασσα που το ανανεωνω συνεχεια μεσα στο νερο δεν φευγει...οποια το δοκιμασει θα καταλαβει.

με αυτα που μου ετυχαν κατεβηκα ροδο κ μου ειχε τελειωσει (ειναι ακριβη κ πολυ μικρη) πηρα ενα σπρευ απο το σουπερ μαρκετ με δεικτη 50 για μωρα...το μονο που θα πω αθλιο....ακουμπησε τα χερια του στα ματια του κ τον καθαριζα ποση ωρα με τα ματια του ερεθισμενα...με το που το εβαζα φυσικα ο μικρος ηταν συνεχεια στο νερο κ το εβλεπες να φευγει απο πανω του...

• 6 months later...
τα lavera είναι πράγματι κορυφαία και μάλιστα για τα παιδάκια με αλλεργίες ή κάτω των 2 ετών έχει και σειρά NEUTRAL που είναι ειδικά παρασκευασμένα ώστε να μην επιβαρύνουν καθόλου την επιδερμίδα. Το Neutral με δείκτη 20spf το αντιηλιακό των 200ml με spray το πήρα 20 ευρώ από την Αθήνα και η τιμή είναι καλή αν αναλογιστήτε ότι το carotten baby κανει 15 ευρώ

εννοεις αυτο με το πρασινο υγρο?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...